Mănânc sănătos, proaspăt și gustos unde vreau și unde pot! (p)

Acest articol se adresează colegilor mei de Viață în Viteză. Dacă sunteți genul de norocos care-și ia micul dejun, prânzul și cina pe îndelete, cu șervet de pânză așezat milimetric în poală, cu priviri aruncate galeș pe geam în timp ce mestecă fiecare îmbucătură de exact 50 de ori, cu zâmbete aruncate fiecărui chelner și ospătar, acest articol nu e pentru voi.

Noi, restul, mâncăm pe apucate, în viteză, doar dacă reușim să băgăm în geantă și ceva comestibil pe lângă toate celelalte necesare pe parcursul unei zile, sau dacă avem norocul să găsim prin vreun buzunar o pungă mai veche cu covrigei uscați. Ne mulțumim cu o merdenea cu iaurt, spunem sărumâna când cineva ne oferă o felie de pizza caldă la birou, iar în weekend, când reușim să mâncăm așezați la masă, ne simțim ca pe altă planetă.

Mie mi se întâmplă des asta: să plec devreme la o filmare sau  întîlnire, apoi să trebuiască să fug la alta, apoi să alerg să iau fetița de la grădiniță și uite-așa se face ora 5 după amiaza și eu am reușit să înghit doar un baton cu cereale toată ziua.

În general, când nu ai timp să iei masa, trebuie să faci un compromis: fie mănânci ceva nesănătos, care poate fi gata rapid și îți aterizează direct în mașină (gen drive-in la un fast-food), fie iei ceva sănătos care nu e neapărat și gustos (vezi unele salate gata preparate), fie comanzi ceva care dacă e și sănătos și gustos, e foarte scump și nu-ți permiți să faci asta în fiecare zi. Cert e că e cam imposibil să mănânci și bun, și rapid, și sănătos și echilibrat, dar și acceptabil ca preț în fiecare zi.

Și uite-așa ne umplem burta cu patiserie și covrigi, când organismul nostru atât de alergat are nevoie nutriționale nesatisfăcute de ani buni! Sau sărim direct mesele importante ale zilei, iar asta nu e deloc o variantă mai sănătoasă!

Din fericire, de acum avem o variantă foarte bună pentru noi, ăștia grăbiții.  Mega Image a lansat Mega Apetit, un brand propriu de produse proaspete, gata preparate, numai bune pentru a fi consumate pe loc sau peste câteva ore. De mai bine de o săptămână am reușit în sfârșit să mănânc și eu sănătos și bun, la ore corecte, chiar dacă prânzul nu m-a prins nici în bucătăria proprie, nici la restaurant, în nici o zi. Într-o zi am băut o delicioasă supă harira by Chef Hadad, pe care am rugat o domnișoară de la recepția clădirii de birouri în care m-a prins foamea să mi-o încălzească. A costat 6,99 lei!

mega-apetit-printesaurbana-1

În altă zi am devorat,a scunsă în dormitorul meu, un ostropel de pui delicios, cu piure! 12,99 lei. Și un cheesecake cu ciocolată by Chef Alex Iacob, 9,99 lei.

mega-apetit-printesaurbana-3
În altă zi am ronțăit în mașină, în parcarea grădiniței Sofiei, o salată cu alune de pădure, by Chef Alex Iaco, 14.99 lei. Am adus acasă salată de sfeclă cu hrean, humus, salată de vinete cu ceapă, chifteluțe vegetariene, toate foarte gustoase!

mega-apetit-printesaurbana-2

Meniul Mega Apetit include aperitive, sandvichuri, salate, supe, dar şi ciorbe, feluri principale, dulciuri şi meniuri complete. Unele dintre ele sunt realizate după rețete realizate doi chefi celebri, Joseph Hadad și Alex Iacob, le veți identifica rapid după eticheta cu pozele și numele lor. Meniul complet Mega Apetit se găsește aici.

Și, pentru că foamea lovește oriunde, iar aceste produse Mega Apetit se pot savura peste tot, Mega Image de invită la joacă! Postează până pe 22 decembrie pe site-ul campaniei, Loc de Mega Apetit, o poză cu locul tău de luat masa alături de produse Mega Apetit și poți câștiga săptămânal o boxa portabilă și un iPhone SE, iar la final, marele premiu: o camera foto Sony.

Încercați produsele, sunt sigură că or să vă placă. Vă vor scuti de muncă acasă și sunt alternative foarte bune pentru cei cu program încărcat, indiferent că-și petrec ziua la birou sau pe drumuri, ca mine. Și aștept să-mi spuneți cum vi s-au părut!

Poftă mare oriunde! 🙂

Pe voi prin ce locuri trăznite v-a prins foamea?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

21 comentarii

  1. O sa sune incredibil, dar uneori gatesc si fix la mine nu mai ajunge, asa ca fac plecaciuni in gand cui a deschis cele 2 Mega Image-uri de langa casa mea :), dar pana acum nu am incercat gama noua, ramasesem la FRuFRu, merci de pont!

  2. Pfff, alta reclama …. ce pacat ca iti poluezi minunatie de blog cu astfel de lucruri … si nu, nu sunt de acord ca e o mancare sanatoasa …

    e intr-adevar rapida, nu contest ca e si destul de gustoasa, dar personal nu o folosesc decat cand intr-adevar nu am alta solutie …

    • Salut, Andreea, citesc cu atentie etichetele si inca nu am gasit nici un ingredient dubios. De ce spui ca nu e mancare sanatoasa? Ai gasit ceva in neregula in compozitia acestor preparate?

    • Andreea, exista si varianta in care Ioana nu ‘polueaza’ blogul cu astfel de lucruri. In acest caz se intampla 2 chestii posibile:

      1. munceste amboulea o perioada. Poate cateva saptamani, poate cateva luni. Dupa care realizeaza ca are doar 24 de ore intr-o zi, ca are 2 copii si un sot si ca probabil mai tre’ sa si puna mancare pe masa. Poluarile astea (sa nu le zic polutii :)) pun o paine pe masa din partea ei, daca nu ar aduce bani, ar trebui sa isi caute de lucru, ca probabil nu o tine Robo doar de frumoasa ce este. Dupa asta se va isca un adevarat cor de proteste si de mesaje triste: vai, ce pacat, vai, dar de ce ai inchis blogul etc.

      Chestie fumata personal, ca am tinut forum de webmasteri ani buni pe banii mei (platforma pe care rula a costat doar ea 200 de dolari, 40 de dolari pe luna gazduire etc.) si, cand l-am inchis, a fost moartea caprioarei. Normal, nu s-a obosit nimeni sa doneze niste bani si prea putini au rupt din timpul lor pretios sa contribuie cu continut de calitate. Articole de specialitate scria proasta satului, tot ea facea debugging pentru toti etc.

      Na, cam asa s-ar intampla si aici …

      2. mai avem o varianta – nu pune reclame, dar va fi paywall, adica platim sa citim. Un abonament lunar, care tine bloaga curata si contul familiei suficient de pus la punct, incat doamna printesa sa poata sa faca in continuare research pentru noi, sa ne distreze cu povesti simpatice si sa ne tina ocupati ZILNIC.

      Pe mine cel putin comentariile astea ma scot din papuci instant, pentru ca multi ‘civili’, care nu stau sa faca bloging la acest calibru, habar nu au ce munca sisifica sta in spatele unui asemenea proiect. Cat costa TOTUL: de la un design profi’ pe site, la chestii tehnice care trebuie puse la punct, la gazduire, ca probabil nu costa 1 dolar pe luna.

      Apoi se pune investitia de TIMP, miile de ore petrecute pentru a face research, optimizari, setari, scris, comentat, oferit sprijin in privat, emailuri spre si dinspre agentii, pus la punct planuri de articole, studiat traficul, vazut ce mai trebuie scris, discutat cu agentiile (absolut toate campaniile astea deranjante vin cu ore in care discuti chestii tehnice despre cum sa faci campania, ce cod pui, unde-l pui, stai ca s-a busit designul, suna pe x sau pe y etc.)

      Acu’ fazele astea iti iau MULTE ore din zi, ore pe care nu le petreci cu copiii si nici cu barbatu’. Nici nu te odihnesti ca maine iar tre’ sa vii cu un articol, ca asa s-au obisnuit cititorii.

      Te rog sa nu te consideri atacata, imi cer scuze daca sun atat de radicala, dar, dupa ce am investit MULTE mii de euro pe online din 2002 incoace, is satula de comentariile astea. Si am avut noroc ca mi-au venit clienti pe web design, care au sustinut ce faceam eu pro-bono in proiecte personale 🙂

  3. Ai dreptate :), nu am in fata mea etichetele … dar in acelasi timp nu vad nici in articolul tau o referinta clara la ceea ce contin si in ce cantitati. Nu zic ca sunt nesanatoase pentru ca ar include un ingredient dubios … zic sa sunt nesanatoase pentru ca mancarurile deja preparate contin o cantitate superioara de zahar, ceea ce automat nu e sanatos … dar de verificat cu eticheta, care nu o am in fata …

    dar mai am o mare problema cu produsele astea: ambalajele. Mancarurile sunt incluse in niste recipiente din plastic, care incalzite degajeaza o groaza de chestii nocive. Banuiesc ca domnisoara care ti-a incalzit supa, nu a scos-o din recipient sa o puna intr-o cana sau altceva sanatos si ca in plus a incalzit-o la microunde … iar daca ne gandim ca toate ambalajele astea nu sunt reciclate sau nu sunt deloc reciclabile, da, pe termen lung mi se pare foarte nesanatos din toate punctele de vedere: pentru noi, pentru copiii, pentru planeta, pentru tot ce vrei. E un drum pe care prefer sa il evit cat pot.

    Scuza-ma, mi se pare ca scrii atat de frumos, te admir mult si imi dai impresia unui om integru, dar nu inteleg de ce faci atatea reclame usurele (Black Friday, mega etc etc).

    • Nu inteleg de ce spui ca sunt reclame usurele, sunt produse pe care le folosim, am incredere in brandurile acestea (emag, Mega Image), le suntem clienti de multi ani, le pot recomanda fara probleme, din tot sufletul.
      Ambalajele in care sunt comercializate aceste produse sunt facute special pentru incalzitul la microunde, nu e nici un pericol daca mancarea este incalzita asa cum o cumperi, dupa ce scoti eticheta, desigur.
      Nu am vazut continut ridicat de zahar in nici un produs din cele pe care le-am cumparat de-a lungul timpului (in afara de deserturi, evident), sunt destul de atenta la asta.
      Aceste produse au termen de valabilitate scurt, de câteva zile, nu conțin conservanți sau alte minuni.

    • Eu inainte sa reprosez pe un blog ca se face reclama la niste produse al caror ambalaj polueaza, as face mai intai reclamatie la ANPC si sesizari scrise sau as da in judecata macar cateva televiziuni si radiouri si presa scrisa care fac sau au facut vreodata reclama la vreun produs al carui ambalaj polueaza (ceea ce inseamna cam toate produsele). Apoi as da in judecata toti producatorii care fac sau au facut vreodata produse ale caror ambalaje polueaza.

      Si dupa aia as lua la rand blogurile.

      Asta ca sa nu dau impresia ca doar caut nod in papura.

    • Andreea, si daca ar degaja chestii nocive la incalzire:
      1. ma indoiesc ca se intampla la o incalzire scurta, normala
      2. uneori e mai important sa mananci. Atat. Si asta o spun dupa ce, implicata fiind intr-o groaza de proiecte, sanatatea mea a avut de suferit din cauza neglijentei cu mesele. Sigur, nici fast-food nu as fi mancat, dar daca as fi avut putina grija sa ma asigur ca imi iau un sandvis cu mine sau niste nuci/alune/fructe, altfel ar fi stat lucrurile.
      Totul e sa evaluezi raportul riscuri-beneficii. La mega, de exemplu, gaseam supe de la frufru, care erau foarte gustoase si se simtea ca nu au ingrediente suspecte.

  4. Pe mine ma cam nimeresti la fix cu reclamele astea. Imi sunt utile recomandarile pe care le faci. Daca un articol pe care il scri nu ma intereseaza, il ignor si gata. Invit cititoarele tale care nu apreciaza genul asta de articol sa fie atente ca de obicei se vede din titlu ca e reclama, sa nu acceseze pagina si sa isi vada linistite de viata lor. E asa de simplu sa iti vezi de treaba ta si sa nu faci /zici ceva rau, daca nu poti face/zice bine, incat nu inteleg de ce nu abordeaza mai multi aceasta atitudine. Toate cele bune si la cat mai multe articole inspirate.

    • Subscriu și eu pentru utilitatea posturilor promoționale. Sunt branduri bine triate și tratate corespunzător în cuvinte. Degaja atât bună informare cat și măiestrie în a crea o imagine plăcută.
      Sunt utile pe lângă articolele de parenting sau chiar le completează pentru ca dau tabloul întreg în care activam 😉

    • da, asa incerc, sa fie utile si informative, de corecte nu mai zic, nu am mintit si nu o sa mint niciodata pentru bani.

  5. eu cred ca unii se trezesc suparati de dimineata si incep sa caute cearta 😐
    serios acum…..articolul era marcat ca si publicitate…..nu vrei publicitate, nu citi….nu e ca si cum ai intra pe blog, aici, la postarea cu reclama si cineva iti va baga repede in sacosa niste produse pe care tu nu le vrei. Fiecare poate gandi si decide pentru el daca un produs recomandat este sau nu pe placul lui…..Doar pentru ca un bloger iti prezinta ceva nu inseamna ca trebuie sa mergi sa si cumperi….ce te faci daca tie nu iti place ostropelul?!? cumperi doar pentru ca a spus Ioana pe blog la ea ca e bun si merita?!?

  6. Foarte bune produsele mega apetit, eu și colegii mei mâncăm destul de des la birou. Toată lumea e mulțumită, mâncarea e disponibilă rapid și e gustoasa. Ioana, mulțumim pentru recomandări! Dacă are nevoie cineva, confirm că pot testa aceste produse cu încredere.
    Acum, faza cu reclamele. Eu cred că am testat cam 95% din produsele recomandate de Ioana de-a lungul timpului. De fiecare dată am fost mulțumită, am fost fericită că am descoperit produse bune și la prețuri accesibile. Îmi vin în minte acum pufies (pentru care îți mulțumesc, dacă nu le promovai tu, probabil nu le-aș fi acordat prea multă importanță), beble, tex, therme și, desigur, eMAG. Cred că nu există săptămână să nu comand de la eMAG. Și altele pe care nu mi le amintesc acum, dar cu siguranță mai sunt.
    Eu am încredere în recomandările Ioanei și chiar citesc toate articolele publicitare. Știu că Ioana nu ar promova prostii și mai știu că tot ce promovează aici e testat deja de ea înainte și sunt recomandări personale.
    Pe bune, unele persoane se ambalează prea mult pentru nimicuri. Aș întreba dacă aceste persoane muncesc la serviciu pe covrigi sau sunt voluntari. ?

  7. Când văd o postare marcată cu „P” sunt de-a dreptul curioasă (la postările Ioanei mă refer,). De ce : am aflat chestii interesante și îmi place cum ” îmbracă ” produsele. Dacă aș avea ceva căruia aș vrea să îi fac reclamă, aș apela la Ioana.

  8. In targu jiu nu avem mega image,deja sunt f invidioasa : : cumparaturi la domiciliu,stiu tot de la tine ca poti sa-ti faci cumparaturile si sa la primesti la usa , acum mancare delicioasa,pregatita dupa retetele unor bucatari,accesibila, as vrea si eu!!!!!!

  9. Ioana, si mie imi sunt foarte utile articolele tale cu recomandari. Te citesc de ceva timp, este prima data cand postez un comentariu. Pe bune, este evident ce contine un articol marcat cu P, cui nu-i place sa nu citeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *