Tii, ce viata….

Cind aveam 6-7 ani si deschideam ochii in diminetile de duminica, trageam pe nas un miros anume, de fum de tigara amestecat cu aroma de cafea fiarta, parfum 8X4 si piine prajita. Ii auzeam pe ai mei povestind in bucatarie cu usa inchisa, taica-miu mai scapa cite-un hohot de ris, iar mama il apostrofa in soapta, ca doarme copilul. Ma cuibaream mai bine-n plapuma, trageam pe nas mixul de mirosul si-mi spuneam „Tii, ce viata…”

Azi dimineata m-am trezit pentru ca imi inghetase un picior, evadat fara simtul raspunderii de sub pilota. L-am tras rapid la caldura si-am incercat sa mai dorm putin. N-a mers. Nici sa ma ridic din pat nu-mi venea, asa ca m-am incovrigat in mijlocul saltelei si-am strins pleoapele si amintirile la un loc, sa vad daca „Tii, ce viata” acela mai e cu mine. Ok, nu miroase a nimic in casa. Parfum 8X4 nici nu cred ca se mai fabrica, oricum. Piine nu maninca nimeni la noi in casa, deci nu avem ce praji. Cafea la imbric nu mai facem de mult, ca avem espresor. Iar fumul de tigara chiar dac-ar fi, m-ar irita pe nari in loc sa-mi stirneasca nostalgie. Cald nu e, ca dormitorul e pe coltul blocului si caloriferul e mic. Nu aud risete, doar ceva tuse de la vecina de sus, care de duminica se trateata de viroza.

Cu toate astea, pe masura ce ma trezesc si incep sa-mi simt din nou piciorul, imi spun „O, da, chiar ca tii… ce viata!”Chiar daca e iarna si gri si frig, si eu urasc iarna si griul si mai ales frigul, n-am a ma plinge de nimic. Sigur ca imi doresc ca prietena mea sa fie mai fericita, plus niste cizme in care sa nu intre apa, dar in afara de asta, chiar nu stiu ce-as putea sa mai pun pe lista pentru mosul cel rosu.

Hm… stie cineva care era faza cu 8X4? Tubul avea doar 32 de fisuri, pe care trebuia sa le distribui in 8 doze de cite 4vfisuri la subtioara? Sau tuburile veneau in 8 baxuri de cite 4? Ori poate era recomandat persoanelor de 32 de ani?

5 Comments

 1. orestia

  'neata buna,8×4 mai exista si azi ,mirosul difera in schimb.Tu in schimb esti cel mai nostalgic si bun copil… in asteptarea mosului si a lucrurilor bune randuite pt tine.

 2. Sim

  Da da…8X4 gasesti in Carrefour.

 3. Daiana

  "Juan Gregorio Claussen, Beiersdorf’s long-standing advertising manager, came up with the catchy name. The term 8×4 is derived from the active ingredient B 32 and also implies a long-lasting effect."

  PS: Este cea mai veche marca de deodorant din Germania 🙂

 4. B85CSP

  Printesă, cred ca ţi-e dor de acasă… Spiritul Crăciunului care ne bântuie pe toţi o fi de vină. Dacă eşti cuminte şi anul ăsta, poate vreun Moş (care se ocupă de imobiliare) îţi aduce şi ţie casa aia la care visezi. Eu ţi-o doresc din tot sufletul!

 5. Ionouka

  Orestia, imediat ce ma dezapazesc ma duc sa caut 32, in cora si-n carrefour!
  Daiana, ahahhahaaaaaaaaa, deci asta era! Long lasting effect? Hm, p-asta n-o pricep. Adica de ce 32 si nu 875?
  Of, bine-ar fi, Cornelia… cred ca asta e dorinta mea cea mai mare… si cea mai nerostita in ultima vreme… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *