Dormi linistita, ca pentru miine ti-am pregatit altceva, mai interesant

Tineti minte cum cu o zi inainte de plecarea in luna de miere, acum aproape un an, eu nu aveam nici un act valabil, da?

Ei bine, lipsa actelor loveste din nou. Pentru ca delta spre care ne programasem sa viram joi dimineata devreme este binisor sub ape, si pentru ca ne pusesem toate sperantele in acest mini concediu, am decis sa nu abandonam vacanta cu totul, ci sa mutam destinatia catre un loc mai uscat. Am ales Istanbul. Pentru ca n-am fost acolo inca, pentru ca stim sigur ca e frumos, pentru ca e suficient de aproape cit sa ajungem cu masina in citeva ore, si pentru ca e suficient de ieftin cit sa ne permitem 4 zile in el. Putin mai ieftin ca in delta. 😀
Bun. Am sunat prieteni, am calculat bugete de benzina si taxe de autostrada, am gasit cazare. Cind sa rezervam hotelul, l-a lovit pe sotz gindul cel rau: ioana n-are pasaport, iar Turcia nu e in UE, nici in Shengen, adecatelea se poate patrunde intr-insa exclusiv cu pasaportul. Ioana trebuie sa-si faca pasaport rapid, in 2 zile. Problema e ca pentru noul pasaport, ea trebuie sa-l predea la directia pasapoarte pe cel vechi, pe care insa nu-l mai are, pentru ca l-a depus anul trecut cind a vrut sa si-l faca pe cel nou, pe care nu i l-au mai dat pentru ca ea intre timp isi schimbase buletinul, dar nici pe cel veci nu i l-au returnat. Asadar, ea nu are nici pasaport nou, nici vechi. Ar vrea un pasaport nou, rapid.
A doua problema e ca noile pasapoarte biometrice se fac in 2 saptamini. Costa undeva pe la 280 de lei. Daca vrei pasaport in regim de urgenta, nu se poate. Se poate insa sa faci un pasaport temporar, care e valabil 1 an si care te costa, cu tot cu taxa de urgenta, vreo 230 de lei. Intelegeti schema, da? Daca esti prost si nu-ti faci actul la timp, scoti din buzunar cam aceeasi suma pentru un pasaport care expira de cinci ori mai devreme.
Am platit taxele la cec, mi-am facut copii dupa toate actele, miine devreme ma infig in multimea transpirata de la coada din Nicolae Iorga. Ma astept la scandaluri, reprosuri, priviri umilitoare de la toate necalificatele care, pentru ca nu le voi da un pasaport vechi la schimb ma vor pune sa completez cereri, sa alerg prin audiente, desi pasaportul vechi e retinut de colega lor pieptoasa de la ghiseul vecin.
Tre sa mai alerg si dupa prelungirea de Casco pentru strainatate, sa fac revista pentru miercuri, sa pregatesc emisiunea (caci da, din 17 iulie revenim pe micile ecrane, cu mega concursuri si chestiuni interesante), ca de bagaje si cumparaturi pentru concediul otoman nici nici vorba sa gasim timp.
Si dupa aia va povestesc si de ce am ajuns sa ne bagam picioarele in Nisa inainte sa intram la propriu in ea.
Somn dulce sa aveti!
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

6 comentarii

  1. Uf, ce aglomerare si ce viata trepidanta, printesa draga!..dar parca fara toate astea, ne-am plictisi!..Peste putzin voi pleca si eu intr-un loc, in care deja imi fac probleme ca nu stiu daca te voi mai putea citi…si-mi vei lipsi..da' voi face eu ceva sa nu se intample asta. Pana atunci succes cu emisiunea(spune-mi si mie te rog, ora si programul pe care o pot urmari), sejur placut pe meleaguri otomane si atentie mare la turci, sa nu ni te rapeasca..le plac printesele romance si frumoase si destepte ca tine. Eve

  2. Oricum, daca ajungi la Pasapoarte si vrei sa bei o cafea decofeinizata, ceva, lemme know, eu aici vietuiesc 😀

  3. dupa cum se spune mai sus, pare-se ca nu mai e sa mori la Iorga. Sora mea si-a facut pasaport acum un, tot la Iorga, tot pt Stanbul si n-a stat la coada si nici n-a durat 3 saptamani, cum dureaza in Cotroceni!
    Pacat ca ati ratat Nisa. Insa, in 4 zile, abia va apucau regretele pt ce v-ar fi ramas de vizitat in partea aia a Proventei.

  4. Oooof, printeso! Vad ca plecarile tale tre' sa fie musai cu peripetii. Sper sa-ti iasa toate si sa ai energie sa te bucuri de Istanbul.

    :*:*:* baftaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *