Primul ceai din toamna asta

Intiiul meu ceai din toamna asta miroase a boala. Probabil pentru ca e din ceva plante medicinale necunoscute pe care le-am uitat asta primavara in plicuri prin sertare. Ma incalzesc in manusi mov si la cana maro prea mare pentru rinichii mei. Sint inconjurata de toamna asta care-mi displace pentru ca e indecisa, amarita, ascutita si prea lunga. A trecut abia o saptamina din ea si deja n-o mai suport.

Dac-as avea timp, as plinge. Mi se pare o activitate foarte potrivita zilele astea. Nu inteleg lucruri si mai grav e ca nu prea mai gasesc motive sa le iau asa cum sint. Mi-e teama de ziua aia (pe care cumva o simt foarte apropiata) in care o sa trebuiasca sa recunosc ca sint si eu un om ca toti oamenii. 
Mi-ar placea sa stau si sa scriu. Acolo pe pernele de sub geamul mansardei, printre ghivecele cu flori si pisica. Da, o carte, cum frumos ma invitati voi. Din pacate, nu-s inca suficient de bogata sa-mi permit luxul de a trai din scris povesti. Ia sa-mi propun eu asta la modul serios, cine stie, poate nu mi-am pierdut de tot magia din virful degetelor. Si despre ce-o sa fie ea cartea asta a mea, scrisa toamna?
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

14 comentarii

  1. Eu cred ca si daca ai aduna tot ce ai scris pe aici ar iesi un volum de ganduri f. interesant si placut de citit. Ai talent, sensibilitate si umor. Take your time! Poti sa scrii din pasiune, cateva randuri pe zi si in timp se aduna 🙂

  2. de ce cauti ce ai deja? tu esti deja un personaj al tau, foarte bine conturat in cea ce povestesti aici. ai un scris foarte placut, nu sunt eu un critic de nimic, sunt insa o persoana foarte nazuroasa la slove, iar pagina ta o deschid cu certitudinea ca nu are cum sa nu imi placa ceea ce o sa citesc. atat truismele cat si lucrurile interesante, calatorii, mancaruri, sunt deopotriva de captivant redate, ti-as citi viata pana la adanci batraneti, asa cum as manca o crema de zahar ars, fara sa mi se aplece. eu pot sa vad foarte simplu multe din scrierile tale de aici adunate si legate cu sfoara intre doua coperti tari, colorate (o cartsulie numai buna ca suport de ceai, dar mai ales ca suport moral :P)

  3. Ioana, spune-mi doar ca nu s-a intimplat nimic acasa, ca esti ok, ca robo-sotul e la fel, ca problemele sunt de alta natura….
    Paharele nu naruie case, oamenii fac asta! Bautura e o treaba buna atunci cand o bei tu pe ea, nu cand te bea e pe tine! Vestea proasta e ca romanul e nascut betiv, nu poet! Nu vreau sa merg cu gindurile mai departe, io am niste apucaturi absolut pesimiste lately, ma tem ca si intr-un cimp de maci as vedea cei cativa gainati de pasare! Cand imi iau cate o haina nepotrivita, cand ma dau cu un parfum prea tare, Tania mea ma corijeaza scurt :"mami, termina ca nu e inca virsta!"
    Asa si cu cartea…termina, Io, nu e inca virsta! Blogul e o treaba extraordinara! Viata e o treaba extraordinara! Un copil-doi n-ai vrea tu sa nasti?! Cartea o nastem mai incolo, ce zici?!
    Te imbratisez cu drag! Azi am baut cafea da' aia de maine e still open 🙂

  4. Ancusibi, hm da, nu stiu, eu cind ma gindesc la o carte, ma gindesc la ceva inchegat, cu fir drept, viata si insemnarile mele sint asa, haotice, pietricele care nu rimeaza.
    @Anonim, singurul domeniu despre care stiu mai putine lucruri decit stiu despre cai sint unghiile. Dar ai dreptate, poate iesi ceva interesant.
    @Ioana, multumesc! O culegere de foi, zici. Da' n-ar fi mai misto o carte? 🙂

  5. spre deosebire de o carte teapana, cu lipici, o culegere este mobila, scoti o foaie de viata, o pui mai incolo sau incoace, o asezi invers sau deloc, te joci cu timpul care nu-i musai sa fie peste tot batut in cuie. plus ca atunci cand o sa vina rds-u la putere, nu o sa interzica toata cartea, doar pagina despre ei.

  6. viata ta nu e haotica. si pentru mine,cel putin, rimeaza al naibii de bine franturile.real life se vinde foarte bine, suntem un popor avid de bagat nasul in treburile oricui altcuiva,mai putin ale noastre.
    Fictiunea insa, cred, te-ar prinde cel mai bine pentru ca ar avea substratul dublu si poate mereu ne-am intreba daca nu cumva e si adevar pe 'acolo.
    babies poti sa -i faci oricand, sunt minunati si te inspira.poate combini.stii tu mai bine.

  7. viata ta nu e haotica. si pentru mine,cel putin, rimeaza al naibii de bine franturile.real life se vinde foarte bine, suntem un popor avid de bagat nasul in treburile oricui altcuiva,mai putin ale noastre.
    Fictiunea insa, cred, te-ar prinde cel mai bine pentru ca ar avea substratul dublu si poate mereu ne-am intreba daca nu cumva e si adevar pe 'acolo.
    babies poti sa -i faci oricand, sunt minunati si te inspira.poate combini.stii tu mai bine.

  8. viata ta nu e haotica. si pentru mine,cel putin, rimeaza al naibii de bine franturile.real life se vinde foarte bine, suntem un popor avid de bagat nasul in treburile oricui altcuiva,mai putin ale noastre.
    Fictiunea insa, cred, te-ar prinde cel mai bine pentru ca ar avea substratul dublu si poate mereu ne-am intreba daca nu cumva e si adevar pe 'acolo.
    babies poti sa -i faci oricand, sunt minunati si te inspira.poate combini.stii tu mai bine.

  9. Normal ca esti om, draga mea. Sau credeai ca printesele nu pot plinge?:) Cit priveste toamna, eu ce sa mai zic, care mi s-a dus vestea demult ca nu o agreez deloc. Te imbratisez si fii puternica in continuare!!!

  10. Anca draga mea, zici deci sa mai astept. Imi convine, sa stii! Cit despre cafea, daca ma lasi sa o inlocuiesc cu un ceai, cu mare drag o pun pe lista lucrurilor pe care le voi face imediat ce o sa am timp si pentru mine! (adica din noiembrie incolo, sper :D)
    Ioana, :)) pentru erdees. Uite ca la asta nu ma gindisem. Da's mai multi care ma pot interzice. Domnu Toriano de la casa enache, diversi prieteni de prin presa, domnu razvan mazilu… Gabi, despre copii nush ce sa zic inca, dar fictiune nu stiu daca pot sa scriu. sint prea ancorata in ce e adevarat despre mine sa pot croseta asa in eter.
    Ina, incerc, da' nu-i usor deloc! 🙂
    Bunicaaaaaaaaaa! Bai, a comentat bunica mea Veronica. Bine-ai venit, ia sa auzim ce ai de spus despre cartea mea!

  11. despre autocenzura 🙂
    sau subiecte cenzurate
    despre viata….ai trait atatea cat altii nu traiesc in 2 vieti…

    despre dragoste
    despre vise si transformarea lor in realitate

    asteptam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *