Ce se mănîncă bun la Praga

Oooof, mi-a luat o oră să aleg, să micşorez şi să încarc pozele, muuult mai mult decît mi-a luat să aleg, să aştept, să primesc şi să devorez fiecare dintre mesele extra ultra copioase pe care le-am înghiţit la Praga. De fapt, nu m-am porcit ca ultima nemîncată, ci m-am documentat pentru voi, da, asta a fost. Iată mai jos rodul documentării mele minuţioase, cu porc, bere, porc marinat în bere, sos cu bere, cîrnaţi, cîrnaţi marinaţi în bere, brînză de bere şi la final, tort de bere. Am glumit cu tortul.

Interesant e că am slăbit 1 kil. Deci da, se pare că dieta cu porc şi bere funcţionează, cu condiţia ca între mese să mergi pe jos 15 kilometri, pe piatră cubică şi în frig, îmbrăcat/ă în fustă.

Sînteţi gata? Haidem, la masă cehească!

Aşadar, în Praga SE MĂNÎNCĂ. Porţii mari, sosuri, cărnet, salata verde e numai de decor. Terasele arată foarte cochet, nu doar în centru, ci şi în cartiere. Vă recomand să mîncaţi măcar o dată într-un local neturistic. Mîncarea e mai bună, mai ieftină, dar va trebui să vă descurcaţi să comandaţi dînd din mîini, pentru că ospătarii nu prea vorbesc engleză şi nu par foarte dispuşi să te ajute să alegi. Vrei să mănînci bine, înveţi cehă. Şi spui des Dgencuie. Adică mulţumesc.

terasa praga

Patiseria e deosebită. Au multe chestii sărate, covrigei, pateuţuri, cu chimen, cu mac, cu brînză, care ghici, da, exact, merg bine cu bere.

La tot pasul găsiţi pe stradă tonete-cîrnăţării. Aici puteţi comanda cîrnăciori mici, normanzi, Marele Cîrnat alb bavarez, cîrnat roşu sau camembert pane, toate în chiflă. Costă 50 de coroane bucata, adică puţin peste 8 lei. Varza murată, muştarul, maioneza sînt la discreţie, cu pompe la marginea tarabei.

Uneori, primeşti şi hrean, bun. Mîncaţi fără grijă pe stradă. E curat, cîrnaţii sînt proaspeţi, aaah ce bun, doamne, îmi vine să plîng de dorul lor.

Dacă ţineţi musai să mîncaţi în zona turistică, aveţi grijă unde intraţi. În multe locuri se serveşte mîncare tradiţională cehească sub formă de lasagna şi tiramisu. Eu zic să le lăsaţi pe astea pentru vizita la Roma şi să gustaţi gulaş, supa de cartofi, porcul, raţa în sos de bere, astea-s tradiţionale.

Bun. Vă aşezaţi la terasa cehească şi citiţi cu atenţie tot. Unele restaurante percep cuvert, taxa pe tacîm. Ea e cam 10 coroane (1,5 lei) de persoană, dar în unele locuri poate fi mult mai mare, aveţi grijă. Plătiţi întotdeauna în coroane, preţul în euro e în defavoarea clientului. Tipul nu e inclus în notă, de obicei se lasă cam 5-10%, dar nu e musai.

Berea. E de băut. Toată. Noi ne-am topit după Pilsner Urquell, Kozel neagră, Kozel nefiltrată şi Staropramen. E mai slabă ca la noi, aşa că intră mai multă. În centru, o halbă mare e cam 90 de coroane (15 lei), dar găseşti şi la 40 de coroane, dacă te îndepărtezi puţin de piaţa cu ceasul astronomic.

Nouă ne-a plăcut mult la taverna soldatului Svejk. Au trei locaţii în Praga, sigur o să daţi măcar peste una în drumurile voastre. berea e ieftină, 39 de coroane halba mare.

Locul e mare şi curat.

Covrigii uscaţi sînt sub nasul clientului şi costă echivalentul a 2,5 lei bucata. săraţi, crocanţi, buni cu bere.

Aici avem cîrnat fără coajă, marinat în bere neagră, servit cu sos de roşii şi murături picante. Nemaipomenit de bun cu bere. A costat 20 de lei.

Şi un piept de pui prăjit în bacon, cu legume fierte, cartofi wedges şi sos de…. da, exact, bere. A costat cam 26 de lei.

La desert, un soi de papanaşi cu aluat fiert, umpluţi cu afine, serviţi cu sos de afine în smîntînă, un praf de scorţişoară şi puţină miere. Bun, deloc dulce (în mod normal se servesc cu zahăr deasupra, eu n-am vrut zahăr). Echivalentul a 8 lei.

În prima zi am intrat la întîmplare în restaurantul central Nostalgie. Şi bine-am făcut, am mîncat excelent şi destul de ieftin.

Cîrnat marinat în bere neagră, apoi făcut la grătar, cu hrean şi muştar.

Ciorbă de varză şi fasole, cu cîrnat picant. Nemaipomenită, echivalentul a 9 lei.

Gulaş de vită marinată în bere, cu dumplings. Carnea e incredibil de moale şi de aromată, cred că gulaşul ăsta mi-a plăcut cel mai mult din ce am mîncat. Cam 20 de lei a costat.

Tortul casei, din blat cu mac şi nucă şi cremă de frişcă, 15 lei. Excelent!

Apoi am luat cina într-o cîrciumă gălăgioasă şi plină de fum, unde iar am mîncat nemaipomenit.
Platou de porc cu: ceafă de porc, muşchi afumat de porc, clătite de cartof, varză murată dulce, cîrnat. echivalentul a 20 de lei.

Ruladă de pui cu caisă la mijloc, legume şi sos uşurel.

Camembert pane cu clătite din cartof, camembertul e mai moale decît caşcavalul, ceva mai dulce, pane-ul e crocant, o nebunie, vă spun!

Nota a venit aşa. Corectă, dar… de mînă. 😀

nota de plata praga

Bun. Apoi am mers la un restaurant cehesc complet neturistic, într-un cartier cuminte în care singurii ne-praghezi eram noi. Nu au meniu în engleză, cu greu te înţelegi cu chelnerii, dar mîncarea e excelentă, foarte cehească, şi incredibil de ieftină. Kozlovna. N-o să pricepeţi nimic din site, dar aveţi acolo un nr. de telefon pe care e musai să îl folosiţi dacă mergeţi seara. Nu e scaun liber dupa 5 după-amiaza. Se ajunge uşor, o plimbare de 5 minute pe un pod de la staţia de metrou Karlovi nemesti.

Aici am ras după cum urmează (şi prin ras înţelegem că am mîncat cît am putut şi cu greu am dovedit jumătate din conţinutul farfuriilor):

Nişte beri, n-am mai făcut poze. Kozel nefiltrată, foaaaarte bună. 19 coroane paharul de 330 ml (3 lei), 30 cea mare (5 lei).

La bere soţu a comandat ceva ce el credea că e pastramă. Era de fapt un soi de şuncă de porc, bunicică în compania hreanului şi muştarului, plus chestiuni murate bune, picante.

Apoi a venit rîndul supei de cartofi. Daaa, supa, of, cremoasă, cu multe ciuperci şi cuburi de cartof, ţelină şi morcov, mult chimen şi ceva verdeţuri, cam ca o supă cremă de ciuperci, numai că mult mai aromată. Cam sărată, dar cu pîinea amăruie cu chimen, a mers la fix.

Ei şi apoi a venit fafuria cu cinci kile de clătită de cartof, dulcică şi crocantă, plină cu trei tone de legume călite şi pui cu şofran. Trei guri s-au bătut pe farfurie, n-am dovedit mai mult de o treime din conţinutul ei.

Şi, obligatoriu, porc în forme diverse. Pe salteaua de varză dulce murată stă Măria sa Cîrnatul, uşor picant, bun. În spatele lui, felii de muşchi de porc afumat. În faţă, friptură de porc în sos cu făină şi-un dram de bere neagră. Pe partea stîngă ne zîmbesc celebrii dumplings ceheşti, o pîine coaptă la abur, cele galbene sînt cu cartofi, cele albe din spate, simple.

La desert, dulcele lor absolut, ştrudelul de mere cu un sos verde indefinit şi frişcă de casă. Nimic extraordinar, cam ca la noi la patiserie, mai puţin sosul verzuliu, de care n-am văzut nici la Viena.

În concluzie, am mîncat ca porcii, ne-am spălat bine rinichii cu bere nefiltrată şi-am plătit cît am fi dat acasă pe o masă frugală în centrul vechi.

În ultima zi, la sugestia Ursului, am mers la celebrul U SUpa, de pe Celetna, fix în buricul centrului istoric. Preţuri duble spre triple faţă de ce plătisem pînă atunci. Da am zis că deh, merită, ce naiba, e U Supa.

Am luat supa de cartofi în pîine. Acuma, supa în pîine trebuie mîncată rapid, că altfel dispare în pîine. Numa că dacă frige, tre să aştepţi şi să sufli în ea. Numa că dacă faci asta, dispare. Şi uite aşa dintr-o supă pe care am dat echivalentul a 20 de lei am mîncat cam 2 linguri, care m-au fript la limbă, aşa că nici nu mi s-a părut aşa bună. Şi m-am şi enervat.

Pîine prăjită în baie de ulei, cu usturoi şi cremă de brînză de bere. Bun, dar scump pentru nişte pîine cu brînză. De gustat clar, dar nu la U Supa. 🙂

Coaste de porc în sos cu miere, cu muştarul şi hreanul de cuviinţă. Au costat 300 de coroane, adică 50 de lei. Au fost absolut mediocre. Cam singura mîncare mediocră din vacanţa noastră la Praga.

Aşa. În altă zi am devorat o felie de tort de nucă, foooaarte bun, se găseşte în mai toate cofetăriile.

Bruschetele italiene din Praga sînt clar cele mai bune pe care le-am gustat vreodată. Primeşti 2 felii de pîine prăjită şi un lighean de roşii cu busuioc proaspăt. Geniale, vă jur!

Pizza e şi ea foarte bună şi deloc scumpă, cam ca la noi, puţin peste 20 de lei.

Un alt desert tradiţional de ronţăit pe stradă e ceva gen kurtoş kalac, cu scorţişoară.

Şi gata că stau să leşin de oboseală, de poftă şi de sete de bere de-aia. Bine că se găseşte Urquell la noi în magazine, da. Pfuuu, ăsta clar e cel mai lung post din cariera mea de 3 ani jumate de blogăreală. E normal să fie despre mîncare, nu? Sper că n-aţi adormit cu băluţa în colţul gurii…

Aşadar, mergeţi la Praga să mîncaţi. E un festin. Nu cred c-am mîncat mai bine undeva în Europa, nici la Roma, nici la Barcelona, la Viena sau la Paris. Poate Lisabona să concureze, aflăm peste cîteva săptămîni.

Ia să aud, ce vă tentează cel mai mult din platouaşul de mai sus?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

56 comentarii

 1. Ma tenteaza bruschetele si berea 😀 cu porcu’ nu ma am bine, ca in afara de peste, cam evit carnea. Insa faina calatoria ta culinara!

  • Nici eu nu maninc porc deloc, dar asta, porcul asta, e altceva. de fapt, nici nu e porc. e doar bun. da, clar, la praga am mincat cel mai bine ever!

 2. uuuf, v-am tras clapa cu U Supa… 🙁 acu doi ani erau grozavi, va jur. si nici asa scumpi nu mi s-au parut. la fel si acum patru ani. singura mea scuza e ca v-am trimis acolo la supa de varza cu cirnati si vaz ca ati mincat altceva 🙂

  • Ursule, te cred, dont worry, da’ sa stii ca supa d-aia de care spui tu nu era, era asta de cartof in piine, supa crema de rosii si Old Bohemian goulash soup served in bread. supa de varza cu cirnati nu se exista in meniu.

   las ca daca vii incoa la bookfest te duc eu undeva la mincare de o sa uiti complet de u supa, promit!

 3. Cine m-a pus sa intru sa-ti citesc postarea la ora astaaaaaa? :(( Sunt pofticioasa de fel, asa ca acum numai varza murata si carnati am in cap. Eu, carnati, de care ma ating in mod normal maxim de 2 ori pe an. Dar astia din pozele tale ma fac sa-mi inund laptopul cu balutze…si nu e prima inundatie pentru el, saracul…

  Ma bucur mult ca a fost asa fain si mancarea asa buna…

  Si vorba Oanei, acum vreau si eu la Pragaaaaaa.

  • Nici eu nu maninc cirnati sau porc de fel. Dar de data asta am facut exceptie si bine-am facut, ca as fi pierdut o maaare bucurie a vietii.

   Si sa stii ca 4 zile la praga nu te costa cine stie ce.

  • Asa ma gandeam si eu, ca nu e un capat de tara. E deja pe lista de places to visit, iau notite de zor de pe blogul tau.

 4. Bineinteles, berea la draft (de care vad ca v-ati bucurat) e mai light peste tot. Pilsner e oricum the best in its class.
  Cat despre mancarurile traditionale, inteleg de la oameni traiti in Praga ca se naclaiesc in grasime si in mirosuri – sa ne confirme cititorii din Regat, daca exista printre localnici. (Am auzit pareri extreme cum ca cehii ar mirosi diferit!!!)
  Pe mine nimic nu ma tenteaza mai mult ca mancarile unguresti adevarate (da, gulyás este supa, nu tocanita) si mai trebuie sa recunosc ca in Spania m-a dat pe spate foie gras (de rata) cu dulceata si branza.
  In rest, Praga e pe lista de to-do’s. Cu ce mancare o da Dumnezeu, nu te supara!

  • Da, asa e, berea la draft e mai slaba, dar la noi e apoasa direct, la ei e foarte buna.
   n-am simtit la nas mirosuri dubioase, sa stii. da nici n-am stat cu nasul la subtiorile lor, recunosc.
   Dada, toata lumea la Praga, sa mincam orice si sa ne veselim!

  • Astia se plang pe aici ca miroase nu prea frumos in metrou, dar nasul meu de Bucuresti nu simte nimic. 🙂 Pe de alta parte am o prietena turcoaica care a bolit incontinnuu cat a stat in Praga. Cica miroasea peste tot a porc. 🙂

 5. Esti un om rau si fara suflet! Serios…de ce ne urasti asa? In primul rand sa iti fie rusine…in al doilea rand sa va fie de bine…si nu in ultimul….VREEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ba nu va urasc deloc, vreau sa va inspir! Vrei, deci existi, eu asa zic! 🙂

 6. Portughezii au si ei mancare buna si grea, dar mai mult peste/fructe de mare cu garnitura de cartofi, la desert prajituri foarte dulci si bune. Si da, si la ei se manaca mai bine prin zonele neturistice, in restaurantele unde mananca localnicii. Ce teapa am luat eu intr-un restaurant din centru…of, doamne…

  • Ah iubesc fructele de mare, le ador, le-as inrama!
   Ne vom orienta spre localnici, garantat!

 7. Ah, ce fain! Imi vine sa-mi iau chiar acum bilete spre Praga 🙂
  Sa va fie de bine! Cu asa minunatii, la Praga se vindeca mai usor orice alean. Deci, bagheta e reparata? 🙂

  • Pai sa iti iei, Claudia, drumul spre fericire trece prin Praga, clar!
   Bagheta este in service, se pare ca da, are sanse sa iasa ca noua!

 8. Simt ca mi s-a ridicat colesterolul numai privind :-D. Papanasii aia fierti sunt si la Viena, absolut deliciosi….singura mancare traditionala care mi-a placut din zona aia :-D.

  • Valentina, pe mine nu m-au dat pe soate. dar da, au fost interesanti, mereu ma intrebam cum or fi papanasi neprajiti.
   deci nu-ti plac cirnatii? cum asa? de ceee?

  • Pai nu prea ma omor dupa carne, mai ales tocata :-D. Sunt fan fructe de mare insa (chiar m-am destrabalat la restaurantul tau preferat vineri), le-as manca la micul dejun, pranz si cina :-D.

 9. Super calatorie, super mancare si sper ca v-ati simtit si foarte bine 🙂 Voi incerca sa „prind” cate ceva din tot papa bun, peste vreo saptamana 😉
  O intrebare mica: unde ati gasit voi sa schimbati, din lei in coroane cehesti? N-as vrea sa merg cu euro la mine, parca e mai bine sa am bani de-ai lor 🙂

  • Draga mea, mare grija cu exchange! Schimbi doar la banca. Raiffeisen, Unicredit, in nici un caz la alte ghisee, au curs mai prost si comisioane, te pacalesc la calcule, noua ni s-a intimplat chiar in aeroport.
   Nu prea poti plati in euro pe mai nicaieri, musai schimba coroane.

  • si mai ales schimba in timpul saptamanii! in weekend sunt jepcari si scad cursul la ghiseu rau de tot! nu am mai vazut asa ceva si am fost prin ceva tari…

  • Asta n-am observat ca n-am schimbat in weekend, dar ii cred in stare, sint mari jepcari, asa e!

  • Multumesc pt. raspuns 🙂 Insa eu credeam ca ati schimbat bani in coroane inainte sa plecati. As prefera sa procedez asa, ca sa am bani pregatiti si sa nu fiu nevoita sa „vanez” ghiseele bancilor pe acolo.
   Tare sper ca v-ati simtit bine si, mai ales, sper ca sufletul tau si-a mai revenit putin >:D< Multe imbratisari!

  • Din cite stiu eu, nu poti schimba coroane in Romania decit la BNR si nu am avut vreme sa mergem inainte sa plecam.
   Dar sa stii ca nu e de vinat, la ei ca si la noi, e plin de banci, si cursul e foarte bun!
   Hugs back!

  • Poti schimba si la alte banci in Romania. La Transilvania stiu sigur ca se poate. Totusi, sfatul meu e sa vii cu banii pe card si sa scoti aici de la ATM.

  • nu cred ca gasesti in romania sa schimbi lei in coroane. te duci cu euro acolo si faci asa:

   inainte de a pleca te uiti mai jos ca sa vezi care e rata de schimb oficiala a coroanei fata de EUR
   http://www.cnb.cz/en/financial_markets/foreign_exchange_market/exchange_rate_fixing/daily.jsp
   de exemplu acum este 24.230 coroane la 1 eur, deci daca schimbi cu 23 eu zic ca e bine (intotdeauna vei schimba cu mai putin decat cursul oficial, ca si la noi)

   in aeroport probabil te vor pacali la comision (noi asa am patit); deci schimba si tu doar 10 euro, cat sa-ti ajunga pentru biletele de autobuz (care costa 23 de coroane fiecare). apropo, in ce priveste transportul, cred ca este optim sa cumperi abonament pe 1, 3 sau 5 zile.

   apoi, schimba numai la banci: noi am schimbat la Raiffeisen si la KB, a fost ok.

   vezi ca toata lumea are comision. la banci este 2%-2.5% din suma schimbata, dar minimum 50 de coroane. deci optim este sa schimbi de fiecare data minimum 100 de euro.

   intreaba intotdeauna inainte cate coroane primesti pentru euro pe care vrei sa-i schimbi, e cel mai sigur asa.

  • Noi am schimbat lei in coroane in tara, la Banca Transilvania. E adevarat ca am asteptat cam o saptamana sa strangem intreaga suma, insa am iesit mult mai bine decat sa fi cumparat din Praga.

  • Cum adica a trebuit sa strangeti intreaga suma? Se schimba in CZK doar o anumita suma in lei, la banca? 😕 I’m confused… :-s

  • si inca ceva : sa fiti atenti la curs. Ca scrie mic miiiiiic cursul este de atatea coroane/ euro pentru sume mai mici de 50 de euro sau 30 de euro…si evident ca este mai mic cursul decat cel mare afisat pe tabelele alea. noi ne-am luat clapa o data. Cel mai indicat e sa platesti cu cardul pe unde se poate :)))

   Pentru articol nota 1000….buuuune bucate au.

  • Pai BT cumpara de la BNR, sau ceva de genul… Intr-o zi am luat 3000 de coroane pt ca doar atat aveau, dupa care am asteptat sa faca BT-ul „comanda” pt restul sumei la BNR (noi am plecat cam cu 12.000 de coroane). Cred ca poti rezolva asta si prin telefon. Jumatatea mea a sunat la una dintre sucursale si cei de acolo l-au directionat exact catre cea care avea coroane pe „stoc”. Nefiind o moneda forte cautata se pare ca nu o gasesti peste tot oricand 🙂
   Eu zic ca merita telefonul si 1-2 drumuri la un BT mai ales ca stii din timp cand pleci si poti sa iti planifici in liniste „strategia de achizitii”.

 10. Tooootul. Absolut totul! Daca vreodata voi avea ocazia sa ies din tara si sa merg in vacanta, stiu sigur ca Ioana face cele mai bune recomandari, asezonate cu niste poze delicioase ale locurilor si mancarurilor. Ai mei au fost intr-o excursie in ’86 la Praga iar eu plangeam acasa dupa ei.

  • Pai eu zic sa te apuci sa stringi bani si la toamna pac, o fuga de 3 zile la Praga!

 11. asa am patit eu in bruxelles. unde m-am „intoxicat” cu filet pur de vita. care se topeste in gura. si tone de sos arhiduc, poivre vert sau fromage. Si tone de biere blanche ca aia imi place mie. si am slabit un kil. Am si mers cate tzshpe kilometri, cu orele, cu copilul de sapte kile in marsupiu 🙂

  • Bere alba d+asta nu stiu cum e, dar sigur ajung la bruxelles curind si gust. Sos arhiduc iar nu stiu ce e. of, cite lucruri mai sint de gustat pe lumea asta..

   cind plec te interpelez sa+mi mai spui!

   hugs!

  • berea alba e aia nefiltrata… za best, ca sa zic asa 🙂

   si asa e, tare multe sunt de gustat in lumea asta…

  • Eu iti recomand daca mergi in Bruxelles sa incerci berea de cirese Kriek, se gaseste si la noi la Chocolat doar ca e la suprapret. Acolo insa la restaurant costa in jur de 2 euro si e foarte aromata, numai buna pt domnisoare neconsumatoare de alcool.

   Pozele sunt de-a dreptul delicioase, desi nu stiu daca as fi rezistat la o asa infuzie de carnati, merita incercate toate.

 12. Doamneeee! Imi lasa gura apa (la propriu)…. si ma ia o foame…. problema e ca nu am de unde sa iau acuma pe loc macar una din bunatatile astea 🙁

  • La Angst au crenvusti albi foarte buni, merg mincati cruzi, prajiti sau fierti, gasesti si hrean si mustar si gata masa ceheasca!

 13. E frumos ca ai revizitat Praga. Mi-a placut si mie, dar la cati bani fac ei din turism, ma asteptam sa ofere servicii mai bune, sa fie mai amabili cumva.
  Am si eu poza rasfoind acelasi meniu (poza 8 la tine) 🙂

  • Sint foarte mindri, cred, d-aici faza cu engleza. In zonele turistice sint mai amabili.

 14. anul trecut am fost la Cesky Krumlov, e destul de departe de Praga, dar daca vreti sa mai mergeti in Cehia, recomand cu caldura, e absolut superb. Pozele tale imi aduc acut aminte ce biiiiiiine am mancat acolo – carnati, curcan, care predomina in meniuri, vanat, sosuri excelente, un peste cu prune de lesin de pofta si prajituri cu miere si nuca. bere mai rarut din pacate, ca imi clantaneau dintii de frig si preferam cate un ceai. 😛 si eu tot cu hainute de primavara am fost si mi-am pus intreg bagajul pe mine :)))

  sa-ti fie de bine si sa mai ai astfel de delicii culinare (si nu numai).

 15. Vaaai…ce mi-ai facut…la ora asta am inceput sa visez numai carnati, ciorbe, torturi… Clar…trecem Praga la „to visit” list… 😀

 16. Sotu’ cam tot ce are carnati, eu.. puiul ala umplut cu caise, branza pane si gulasul vreau sa le gust !
  ..noroc ca am mancat niste pastai cu usturoi inainte 😀

 17. Din păcate de soldatul svejk a rămas doar numele prețurile fiind sus de tot,laKozlovna se mănâncă la fel de bine dar clar trebuie sa cauți restaurante cu prețuri mai omenești.La ora actuala (dec.2017 )prețurile sunt imense iar kurtos Kolacul lor este incredibil de scump undeva la 12 lei dar este un sfert fata de cel din România și diametrul undeva la 1/2.In rest ..frumos orașul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *