Numai ora era mai mica decit ochii mei mici

Azi la ora la care voi va stringeati mai abitir la piept perna din puf de gaina sau, dupa caz, barbatul sforaitor ori consoarta silfida, eu ma scufundam cu capul inainte in bazinul cela adinc de jdemii (patru) metri. Da, la 5.25 dimineata punct am iesit din casa cu ochelarii de inot pe cap si camera foto la subtioara, iar la 6 fara cinci faceam turul vestiarelor cu colega inotatoare Elena. Draga de ea, ieri ma intreba daca o sa primeasca si o cheie pentru vestiar, iar eu ma tavaleam pe jos de ris la gindul ca la floreasca vestiarele n-au nici macar usi, d-apai chei cu care sa incui la ele. La floreasca, se dau niste bancute de lemn si niste perdele albastre mult mai inguste decit crapaturile pe care chipurile le obtureaza. Apoi mergi cu tot ce ai cinci metri mai incolo, unde te asteapta niste tevi din care curge apa calda. Mai urci niste scari, mai traversezi niste balti, mai faci trei cruci si intri-n apa cea mare.

Pe la vremea la care voua va suna ceasul prima oara, noi terminam deja 20 de ture de bazin. Iar cind voi apasati a doua oara pe snooze, noi saream cu capul inainte de ieseam care fara ochelari, care tuns, care frezat, intrebind in stinga si-n dreapta cum s-a vazut saritura. Ca deh, nimic nu conteaza mai mult ca impresia artistica! Si pe vremea cind voi in sfirsit ati dat jos din pat primul picior, noi ne spuneam bancuri sub dus. Era ora 8 si noi facuseram deja atitea lucruri! (majoritatea sub apa, e drept)

Apoi am mers cu totii si-am mincat un cel-mai-mic dejun la City Grill, cam pe vremea in care voi inca va mai sapuneati maselele. Iar cind voi ati ajuns la muncile voastre, cam atunci am ajuns si noi, numai ca noi deja ne simtiseram invingatori de vreo cinzeci de ori fiecare.

E misto sa te trezesti la 5 dimineata, si nu doar atunci cind pleci la mare sau la munte. E misto si sa te trezesti ca sa faci ceva ce altii nu fac nici la ore majore. E racoare, liniste, intuneric. Nici ciini nu-s. Si ajungi unde ai treaba in 15 minute, si-ti vezi linistit de orice, pentru ca simti ca AI TIMP. Ai un avans fata de restul planetei.

Nah bine, acuma nu mi-e clar cum o sa ma simt pe la 5 dupa amiaza, cind conform noului meu orar, o sa fie seara tirziu, dar deocamdata simt asa ca ziua asta e una foarte lunga si foarte potenta. Mai ales ca ieri am inceput bine, cu o vizita la asigurator sa-mi fac dosar de dauna pentru aripa indoita la Kia, iar aseara a intrat un taximetrist dement in portiera mea deschisa si mi-a facut-o onduleu. Asa ca azi in ziua asta cea buna si lunga trebuie sa fac cumva sa ajung si-n pipera sa fac constat amiabil, si la asiguratorul meu din nou, sa mai fac un dosar de dauna, si la Ciclissimo, de unde o sa iau temporar un calut putere pliabil pe numele lui Brompton cu care o sa ma dau prin oras o vreme ca sa va raportez cum se vede regatul din sa si dintre masini. La cel noroc am in ultima vreme, sper sa scap fara oase rupte, ca povesti de povestit sigur o sa am gramada…. Gata, de luni merg la birou exclusiv calare.

Pe El:


Si in caz ca va intrebati de ce nu scriu cu diacritice, ca de obicei, e pentru ca micutul laptop sony vaio de pe care va raportez acum nu are instalata tastatura romanca, asa ca va trebui sa ma descifrati asa. Cu micul vaio, care este, desigur, roz, voi convietui o jumatate de luna, mergem impreuna si-n delta, sa consolidam prietenia, asa ca o sa va pot spune despre el ce nici maica-sa care l-a adapat la sinul ei pe usb nu stie.

Ca sa recapitulez, azi m-am trezit la 5, am inotat si-am inghitit apa pe nas de la 6 la 8, apoi am mincat mic spre foarte mic dejun la city grill cu 12 lei si alaturi de Elena, Vali, Auras si Ionut, acum pornesc lucrul pe un vaio roz cu gindul la un brompton rosu pe care ma urc diseara si la o fata tinara cu picioare lungi cu care ma vad acus acus sa facem schimb de fuste si de ginduri.

Recomandarea mea pentru voi e azi asta: dati-va bai jos din pat mai devreme si incepeti o zi asa, mai pe intuneric, sa vedeti cum e s-aveti timp de toti si de toate… Gata, din toamna pornesc un nou program de viata: trezit la 7, inot de la 8 la 9.30, viata pina la 10, somn de la 11. Si tot asa. Ia sa vedem, cine are curaj sa intre in program? Hai, ca aud ca americanilor le merge bine pe stilul asta, noi avem snoozul mai lung, muschiul mai lent sau ce?

Pin It

22 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *