Dragă Delfină (2),

Habar n-am ce planuri de viitor ai tu, deși eu una te simt destul de nerăbdătoare. Ai reușit să bagi 11 oameni în sperieți sîmbătă, cînd, în timp ce filmam pentru emisiunea de la Prima TV împreună cu tac-tu, te-ai gîndit să-mi deformezi burta în formă de inimă cu trei coarne, de s-a întrerupt discuția despre maternități baby-friendly ca să poată face prim-plan cu extraterestra de tine (sau de mine, că tu barem încă ești la adăpostul anonimatului).

Nu e important că mai nou nici să mănînc nu mai pot, cînd decizi tu să te așezi cumva de-a curmezișul organelor mele și să te întinzi (îmi imaginez că și caști, păi sigur, e plictiseală acolo la înghesuială, pe întuneric).

E important că ești vioaie și măricică.

Și că noi sîntem gata cu pregătirile, am respectat întocmai deadline-ul auto-impus. Și vreau să-ți fac un mic tur al lucrurilor care te așteaptă afară din burtă.

Cînd o să ai chef de parc, te scoatem în caleașca asta movă, care o să te tină la adăpost de zgomot, vînt, insecte, care se pliază la o singură apăsare de buton și care e ușor de-l poate manevra pînă și slaba de maică-ta.

Cînd o să ai chef de somn, te punem cu fața-n sus aici în pătuț…

Sub păturica tricotată de posesoarea burții în care sălășluiești din august anul trecut.

Cînd faci ochi, ești liberă să-ți imaginezi povești cu cartierul de blocuri de pe apărătorile de pat… Nu-s talentată la desen, dar la cît mi-am găurit degetele cosîndu-le, ai face bine să-ți placă!

Sau cu norii 3D de la Andreea.

Cînd o să începi să vezi mai departe, o să observi bufnița de la capul patului. Pe ea o s-o botezi tu cum poftești.

Apoi o să descoperi Copacul. În care am ascuns o mulțime de prieteni.

O avem pe Vulpea îndrăgostită de rochițe (mulțumim, Alina).

Pe Omida drogată pictată de nașa Corina. Unde drogată înseamnă fericită tot timpul fără motive serioase.

Pe Hipopotamul cățărător în copaci albi.

Pe Peștele dubios care o arde în livadă.

Pe Vaca pătată amatoare de mers pe bicicletă.

Pe Prințesa Urbană, ca să nu uiți cine te-a purtat.

Și pe Ființa neidentificată pe care taică-tu a desenat-o cînd a vrut să deseneze un gîndăcel, un iepure și o broască țestoasă în același timp. Noroc că nu stă cu fața la tine.

Am cumpărat uleiuri bio pentru masaj, scutece, batista bebelușului, prosoape moi, finet și tot ce mai era pe listele primite de la toate prietenele cele organizate. Am primit cu bucurie hăinuțe roz și portocalii, monitor, cărți, jucării, wrap și marsupi, păturici, o grămadă de lucrușoare pentru care sîntem, eu și tac-tu, foarte recunoscători tuturor. Le vom da înapoi sau mai departe pline de energie bună.

Cu alte cuvinte, noi sîntem gata. Și cînd spun gata, spun și că eu una sînt foarte aproape de un NU MAI POOOT strigat în clipele alea puține cînd aș avea loc în plămîni cît să-mi iau avînt vocal. Dar nu te grăbesc, Doamne ferește, tu poți sta acolo cît dorești. Zic numa că și afară o să fie bine, poate mai răcoare, poate prea lumină și prea zgomot, dar uite, sînt aici patru brațe care abia așteaptă să te mîngîie și două nasuri care vor să-ți miroasă părul cel moale. Nimeni n-o să-ți zîmbească mai sincer și n-o să te iubească mai abitir ca oamenii ăștia doi care de nerăbdare să te cunoască au pictat pereți deși habar n-au să picteze, au cusut în tencuială vaci, au vopsit și-au imaginat povești nemaiîntîlnite, deși unul e bancher, iar celălalt e jurnalistă.

Hai c-o să-ți placă de noi!

M și T

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

82 comentarii

    • Stai stai, nu inca, numa de vineri incolo are voie, acum e inca interzis la venit!

  1. Incredibil de frumos 🙂 Nu cred c-am vazut parinti mai frumosi, in toate sensurile sublime ale cuvantului de PARINTE 🙂

    Delfino, esti /ai sa fii peste vreo 2 saptamani, o fetita foarte norocoasa 🙂 Sa te nasti cu bine, ca uite cata iubire te asteapta….

  2. Draga Delfina,
    de-i veni mai repede in regat nu vor fi numai pesti in livezi si vulpi in pomi ci si multe altele pe care M si T ti le vor arata iar eu, cu vrerea ta, ma voi invrednici sa-ti mai croiesc si alte personaje de poveste care sa te insoteasca.

    Cu drag, Alina si Maria (cea din urma semnatara te va invata cele mai tari nastrusnicii de se vor aduna din toate zarile sa se minuneze de asa ispravi nemaipomenite )

    • Daaa, si lasa-ma sa ghicesc, majoritatea nastrusniciilor vor fi efectuate pe pervaz, nu?

  3. Ce frumos…si peste ani se va minuna si va zice:(fara nico o legatura cu reclama):”ai facut/ati facut tu/voi asta pentru mineeeeee”?

    • Poate ca nu vei mai scrie, dar online undeva tot mi-ar placea sa ramana. Sau macar paginile scrise despre ea, pentru ea, scrisorile acestea. Mie mi-ar fi placut ca mama sa aiba asa ceva, as fi sorbit totul 😀
      Din pacate, ce stiu eu despre viata mea dinainte de viata asta este ca mama nu a vrut sa ma pastreze. Spunea ca era prea tanara si nu isi traise viata. A vrut sa ma avorteze…dar s-a razgandit, din fericire 🙂

  4. Ce frumos ai scris!
    M-au luat si pe mine emotiile!
    Sunteti foarte pregatiti de venirea ei…si totul arata perfect!O sa fiti o familie tare fericita!
    Abia astept primele poze in 3!
    …ce frumos ai semnat Mama si Tata…
    Asteptam cu emotie vestea cea mare!
    Hugs! :*

  5. Ca sa parafrazez pe cineva de mai sus…”si uite asa” ma dezmeticesc eu cu ambetul pe buze si o lacrima mica pe un colt de ochi. Prea frumos! (textul, picturile, tricotajele, cusaturile, achizitiile)

  6. Iti dai seama cand va ajunge si ea sa descopere lumea 2.0 si va vedea tot ce ai scris?
    Cred ca isi va da seama cat de norocoasa este sa va aiba ca parinti :).

  7. Si numai pentru Fiinta neidentificata si tot ar trebui sa se arate-ndata, dar pentru toate celelalte creaturi bizaro-simpatice… o sa cheme si prieteni 🙂

  8. Ce frumos o aștepați pe micuță. Eu azi îs fericită, îmi vine nepoțica (deja s-a rupt apa), ți-am povestit eu că mămica minunii noastre se aseamănă mult cu tine la experiență, în plus îți spusesem că veți naște în aceeași perioadă. Abia așteptăm s-o vedem. Vă dorim multă sănătate, o micuță Sofia cuminte și jucăușă.

    • Uaaa, bafta multa, sa fie totul bine, sa ma tii la curent, da?
      Ah, ce emotii!

  9. Delfina pretioasa,sa vii cand te vei simti tu pregatita.Te asteapta doi parinti minunati cu suflete sensibile si dragi.Mai suntem si altii care te asteptam si ne gandim cu drag la tine,la mama si la tata.Sa vii cu bine!

  10. Foarte frumooooooooooos!!!
    Fa-ti mila de mine si posteaza si aici o lista cu ce trebuie pentru un delfin mic. Pleeeease!
    Vesnica recunostinta!

    • Multumesc din suflet. Cheltuielile …la mine trebuie inmultite cu 3..ca stau in Belgia si aici sunt niste preturi ametitoare pentru orice :)))

    • Sper ca nu chiar cu 3, ca noua ne-a iesit un total infricosator. Inmultit cu 3 devine SF.

    • Nici nu vreau sa ma gandesc la total. Am decis sa le iau pe rand, cate putine, sa nu ametesc :)))) Iar calculul total nici nu il fac. Ca exemplu, un set de 3 body-uri de-alea mici, normale, de care ai nevoie cate 20, costa 15 euro :d. Nu mai vorbesc despre carut si alte gadget-uri mai sofisticate

    • Hm, eu am luat body scurt marimea zero cu 1 euro… Bine, hainutele reprezinta cheltuiala minima. Carutul si nasterea sint cele mai scumpe. Dar lista e lunga, se aduna toate maruntisurile…

    • Avantajul meu e ca primesc de la stat un cadou de aproape 2000 de euro, ceea ce inseamna ca o mare pare din cheltuieli se vor acoperi.

    • 20 din fiecare marime sau 20 pana la 6 luni? In primul an creste foarte foarte repede. daca ii iei 20 pentru 0-3 luni, nu cred ca o sa folosesti nici jumatate. depinde ce e drept si de cat de murdarici sunt, dar tot mi se par exagerat de multe. zic si eu, care am ramas cu hainute nepurtate, desi eficient procurate, si prima si a doua oara 🙂

    • 20 pana la 6 luni cred. Nu? Nu am de gand sa cumpar in plus. De-aia am cerut o lista. Nu am idee cate trebuie…

    • Pai eu am calculat asa: 2 body-uri pe zi (ma gindesc ca macar unul se pateaza si trebuie schimbat), 7 zile, ca sa nu pun masina de spalat o data la 2 zile. Asa ca mi-am cumparat 15 body-uri (scurte si lungi) pentru primul trimestru, si am mai primit lucrusoare cute, asa, pentru poza… 😀
      Am mai primit hainute mai mari, multeee, pe-alea nici nu le-am numarat, dar inteleg ca dupa 6 luni, respectiv dupa diversificare, murdarirea e mai deasa si mai grava…

    • Eu m-am descurcat cu cate 9-10 body-uri pe masura (lungi, scurte sau maieu). Murdareste cate unul pe zi, rar cate 2, cu tot cu micile accidente (regurgitat, nr 1, nr 2). Spal o data la 4 zile, cam asa. E, o sa vezi tu pe parcurs cum sta treaba. Dragoste sa fie si totul va fi frumos. Si dupa cum vad eu, de asta nu duceti lipsa. Bravo, foarte frumos v-ati pregatit!

    • BA DAAAA, VEI PUNE MASINA EXACT ODATA LA 2 ZILE!!!! Si mai termina cu superprogramarea asta la bucata si la minut, caci vei mai cumpara milioane de alte lucruri neprogramate si nefolositoare si neurgente samd. Ia insa in calcul depresia postpartum si baga passiflora si altele in stoc!
      Tine minte trei cuvinte: va fi bine!

    • Da n-am programat bre nimic, doar am luat in calcul niste worse case scenarios ca sa fiu pregatita.
      Om vedea ce-o fi. Pup Zarina!

    • Ah, ce bine, si mie o sa imi fie de folos! Am facut eu o listuta preliminara pentru care m-am consultat cu mai multe mamici, dar nu am si preturile actualizate! 🙂

    • Eu zic ca ai calculat bine la body. In ceea ce priveste pantalonasii, noi am avut pb cu cei cu picior, desi mai recomandati la 1-3 luni, nu ne veneau la lungime si fetele stateau cu picioarele stranse, asa ca fii atenta, nu lua f multi. Eu le-am luat pijamalute inca de la nastere, le schimbam/schimb seara,chiar daca hainutele de peste zi erau curate. Asta ca sa le invat cu o rutina, plus de drag. Inca o sugestie, daca-mi permiti, ai scris in post ca o tii in patut cu fata-n sus. Stii ca, de fapt, cat sunt inca f mici se tin pe o parte cu tot corpul, sau macar cu capul, da? Si apropo de ce spunea Omnia, acelasi lucru l-am patit si eu, am ramas cu lucruri noi, oricat de organizata as fi. Iar a 2a oara, aveam si experinta. Va pup. Mi-e drag cum o astepti, mi-aduce aminte de noi intaia oara.

    • Dap, am si o pernuta de-aia speciala pentru spatele bebelusului ca s-o tina pe laterale, sa n-o lase sa se rostogoleasca.
      Hugs celor trei fete cucuiete!

  11. Va multumesc tuturor pentru urari si interes! 🙂 Poata daca afla ca o asteapta atita lume, nu-si face planuri sa stea la adapostul burtii pina in mai!

  12. cata fericire e in voi, ca se revarsa aproape zilnic si asupra noastra…

    noi, parintii de acum 20 de ani, ce-om fi fost asa lipsiti de imaginatie sa nu personalizam un perete, ceva? as veni si eu sa stau la umbra copacului alb, langa animalutul neidentificat…

    hai, mai ai rabdare un pic, caci mult a fost si putin a ramas!

    • heheee probabil pe vremea voastra aveati treburi de facut, eu dac-am stat atita acasa, nah, a trebuit sa-mi umplu timpul… 🙂

    • ai perfecta dreptate; de fapt am lucrat pana inainte de nastere cu 2 saptamani ca sa pot prelungi postnatalul; aveam in total dreptul la numai 3 luni impartite inainte si dupa, dar le puteam transfera;

      in cele 2 saptamani am croit si am tras la masina scutece patrate de finet si triunghiuri, vreo 20 din fiecare… vremuri apuse

  13. Hai ca ma e putin! Inca un pic mai strange din dinti si rabda, ca se merita! Peste cateva luni vei citi ce-ai scris aici si vei zambi…

  14. Draga Delfina,
    Sa fii entuziasta si exuberanta mereu, fara motive serioase , asa ca omida desenata cu cel mai mare drag si sarg 🙂
    Cu nerabdare (si entuziasm si dragoste),
    Nasa

    PS: te-am visat azi-noapte si taaaare frumoasa mai esti!:)

  15. Si eu sunt o mamica in devenire si te citesc zilnic aproape ca sa prind cat mai multe insight-uri despre ce inseamna sa astepti o minune mica. 🙂 Si m-am luat dupa tine cu paturica – o fac din patrate, modulara, ca sa o pot modifica cand o creste – am facut 6 patrate din 64 :)) Sa vina cu bine pe lume si tu sa fii ok sa o cresti cu drag si spor!

  16. Foarte frumos e totul! Cred ca ti-e drag tare sa stai pe-acolo printre lucrusoarele ei…Eu ma invarteam ca titirezul printre ele si in fiecare seara le luam la puricat…Ca sa nu mai spun ca in ultimul trimestru am dormit cu un sleepsuit de-al ei in pat, langa mine…Si ce-l mai mangaiam…Si acum ma topesc de drag cand ii pun la uscat hainutele spalate sau cand ii strang jucariile si cartile. Pur si simplu nu ma satur de bebelusia ei minunata!

  17. Ce text nemaipomenit de citit intr-o luni dupa-masa, induiosator si revigorant in acelasi timp.

    Felicitari pentru toate lucrurile minunate pe care le-ai/ati facut in asteptarea si intampinarea micutei! Cu siguranta este un copil foarte norocos, si voi la randu-va norocosi ca o veti primi in vietile voastre 🙂

    Sa speram ca nu mai sta mult la cuptor, ca iata, a iesit si soarele, gata gata sa ii zambeasca 🙂
    Multa multa sanatate va doresc!

  18. Foarte frumos ! O sa fie incantata de tot ce i-ati pregatit , eu zic sa faci cumva sa scoti la imprimanta toate posturile pentru ea si sa le legi intr-un dosar sa il vada cand va fi mai mare , ar fi dragut 🙂 .

    • Cred ca o sa stie sa umble pe internet mai repede decit o sa apuc eu sa dau print la toate materialele… 🙂

  19. Atat de frumos!Sa fie sanatoasa ,ca de restul sigur o sa aveti voi grija.Stii ca se spune ca fiecare copilas isi alege parintii la care sa vina? Nu stiu daca o fi asa,dar ea sigur a stiut cat de bine va fi la voi!Mai e atat de putin,cred ca ai mari emotii si nerabdare desigur…

  20. Ha, nici de data asta n-am plans! Ok, am fost cat pe-aci, da n-am plans.

    Foarte frumoasa primire i-ati organizat Delfinei. O sa-i placa de voi, sunt sigura 🙂

    • Heheee, stiu povestea lui Je, le citesc blogul de multa vreme. O admir pentru curaj, ma bucur ca sint bine toti 3.

  21. awww…si mama mi-a scris scrisori cand eram in burta…doar ca de mana…si mi le-a dat la 18 ani.asa prafuite si ingalbenite de vreme..au fost cel mai frumos cadou!

    si tu stii ca si noi astia mici de prin regat o asteptam cu nerabdare. cand ma trezesc deschid rapid sa vad daca a aterizat Delfina 🙂

    poate ai nevoie de ajutor la impins carucioare ?!…. 🙂

    un huuuuug mareeeee sa va acopar pe amandoua :*

  22. Imi place la nebunie cum arata camera! Ce minuni pot face niste parinti cu multa imaginatie…
    Si cel mai frumos lucru e ca atunci cand o sa fie mare o sa poata citi cele de mai sus. Asta e cel mai frumos cadou.

  23. Foarte drăguţă camera! Votez omida şi, pe lângă, bufniţele! Şi uite că mi-am amintit o glumă… 😀

    Soţul a decis să participe la naştere. Când soţia a început să nască, el a leşinat. Doctorii l-au readus la viaţă, şi el iarăşi a leşinat. Şi iarăşi doctorii l-au readus la viaţă… Scena s-a tot repetat. În cele din urmă şi-a revenit. Doctorii:
    – Felicitări! Aţi devenit tată!
    – Ce am, fată sau băiat?
    – Fată!
    – Slavă Domnului că nu va suferi aşa ca mine!

    • Hm.. care perinute? Cea cu printesa urbana e facuta manual de o prietena si primita cadou. Altele nu mai sint…

  24. E şi la Universitate un magazin, dar acolo vînzătoarele se poartă de parc-ai merge să cumperi grenade să omori cu ele pui de pisici, nu ciocolată ca să te simţi bine sau ca să ajuţi alt om trist să se simtă bine.

    Leonidas a avut mereu peste 84 de praline si la magazinul din Doamnei sa schimbat personalul cu mult inaintea articolului deci cred ca ceva e in neregula. Apropo de marea placere de a minca ciocolata incearca acolo ciocolata calda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *