Dați-mi de citit

Am terminat de citit cele cinci romane din concursul literar, în seara asta va avea loc gala de premiere. Două mi-au plăcut foarte mult, unul mi-a plăcut pe alocuri și m-a plictisit pe alte locuri, al patrulea m-a lăsat rece, iar al cincilea m-a scos din sărite, l-am citit cu ceaiul de tei cu multă lămîie alături. Poveste slabă, replici stupide, personaje dubioase, descrieri cariate, nu pricep cum de cineva s-a apucat să publice așa ceva, ba au mai și sărit niște domni să-l laude, că ptii ce sensibilitate, ce scriitură. Clar treabă subiectivă cititul ăsta.

Acum am revenit la citit bloguri și-mi dau seama că nu prea mai am ce citi. Mai peste tot multe multe texte publicitare slabe (atît de slabe că citesc în fugă primul paragraf, apoi scrolez să văd la ce e reclamă, în 99% dintre cazuri chiar e o reclamă, deloc inteligent pusă în cuvinte, timp pierdut, închid șterg din reader palarevedere). Aș vrea să descopăr bloguri minunate pe care să LE CITESC. Adică să parcurg textul cu ochii și apoi să zăbovesc cu mintea asupra celor citite sau cu sufletul asupra celor simțite. Să vreau să cunosc omul care scrie acolo, să empatizez, să plîng, să aflu, să învăț.

Așa că vă rog să-mi recomandați bloguri. De fotografie, românești sau dimpotrivă, de mame, de modă, de jucării, de handmade, de muzică, de tați, de copii la grădiniță, bloguri celebre sau anonime, promit să intru pe toate și să vă spun și vouă ce mi-a plăcut.

Să începem săptămîna bine vă propun. Ah, nu uitați de maratonul de donații, am dat deja 21 lucruri, mai am 23 de oferit. Apoi vine ziua mea, dansăm și ne veselim împreună, tare fain o să mai fie!

74 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *