Dr. gastro-enterolog și dragostea de Nestle

Am decis să mergem la gastro-enterolog cînd Sof a mea nu mai lua deloc în greutate, plîngea și se zbătea cumplit la sîn, țipa ascuțit la fiecare regurgitare și vomă, plîngea la somn, vărsa mult, enorm de mult. Încercasem tot, de la tehnici diferite de poziționare la sîn la metode dubioase de ținut în sus la rîgîit, nimic nu funcționa. Eram la Piatra Neamț și mă perpeleam precum puiul la rotisor, neștiind ce să mai fac să-i fie bine. Multă lume ne încuraja să mergem la dr. Becheanu. Că e specialist gastro-enterolog. Că are multă experiență în situații de urgență. Că e intuitivă și deschisă la minte. Bon. Am încărcat copilul și jumătate din casă în mașină și-am venit pentru o zi la București, la un prim consult. La Delta Hospital, unde dr. Becheanu consultă doar sîmbăta cîteva ore. În rest poate fi găsită la Gr. Alexandrescu, numai că mie mi-e frică de spitalele de stat, așa că am ales privatul. O bucurie, cum veți vedea mai departe.

Prima consultație, 14 iulie, 200 de lei
Așteptat pe culoare cu bebeluș de 3 luni: 35 de minute
Maxime emise de dr.:
– Nu e treaba mea să vă dau tratament, treaba mea e să vă expun mai multe posibilități, iar dvs ca părinți trebuie să vă asumați răspunderea de a alege ce e mai bun pt copilul dvs (aha, deci de-aia am plătit 200 de lei consult la specialist, ca să îmi spună ea ce găsesc și pe internet și să mă duc acasă să decid singură, thank you very much)
– Cine v-a dat tratamentele anterioare nu știe ce vorbește, nu așa se dozează, nu așa se administrează, ați făcut mai mult rău decît bine (ceva ce n-ar trebui spus nu doar pt că denotă lipsă de profesionalism, ci mai ales pentru că e inutil și face rău părintelui oricum îngrijorat, stresat, care se simte vinovat că nu poate să rezolve problema micuțului fără riscuri sau efecte secundare)
– Copilul trebuie să ia în greutate 1 kg pe lună (vaidemine, păi stai așa să-mi tai venele acum, copilul meu alăptat ia 400 de gr pe lună, știu că nu e nemaipomenit de bine, dar nici zero nu e)
– Deși nu pare să fie ceva foarte grav, e bine să facem tranzit (ingurgitare forțată de bariu urmată de radiografie a sistemului digestiv), ca să aflăm dacă nu cumva stomacul și esofagul sînt poziționate la unghi greșit, caz în care va trebui să operăm (există metode mai puțin invazive de a afla asta, după cum am aflat la consultația cu nr 3, și dacă tot nu crezi că e cazul, de ce trebuie să pomenești de operație?)

Am plecat de-acolo cu recomandare de ranitidină (tratament ales de mine, alternativa era Nexium, care nu mersese anterior), administrată dimineața și seara.

Consultația cu nr. 2, 11 august, 150 de lei
Opinii avizate emise de dr. Becheanu:
– Nu ați dat bine ranitidina, nu se dă dimineața și seara oricînd, se dă fix la 12 ore, ar fi trebuit să știți asta (păi da, la 200 de lei consultația anterioară, nici nu mă așteptam să-mi dea și indicații corecte de administrare), deci n-ați administrat corect (thank you very much for making me feel like an idiot. again)
– Îngroșăm laptele matern cu cereale Nestle (nu, cele organice de la Organix nu-s mai bune, deși cele de la Nestle conțin o grămadă de alte chestii, astea sînt cele mai bune, garantez!)
– Obligatoriu facem tranzit peste o lună (în continuare nimic despre alte metode de investigare)
– Nu mai lăsați copilul să bage mîinile în gură (vă poftesc să încercați dvs să opriți un bebeluș de patru luni de la a-și băga mîinile în gură, cînd el nu-și dorește nimic altceva decît să-și sugă pumnișorii, nici dacă angajez full time o persoană să stea numai lîngă ea n-o să reușească s-o convingă să facă altceva cu degetele decît să și le bage pe gît)
– Mănîncă prea puțin (750-800 ml lapte matern/zi), faceți cumva să mănînce mai mult (în condițiile în care nu-i pot da mai des de 3,5 ore, iar ziua are 24 de ore, și matematic vorbind nu pot avea mai mult de cinci mese pe zi, ce să fac, să torn copilului laptele pe gît cu pîlnia? Copilul mănîncă fix cît îi trebuie, și dacă mă întrebi pe mine, 150 ml de lapte de mamă la o masă pt un bebeluș de trei luni nu e deloc puțin)

Consultația cu nr. 3, 1 sept, 150 de lei
Timp de așteptare: 25 de minute, deși doctorița era singură în cabinet, fetele de la recepție ne-au ținut pe hol pe motiv că doamna doctor e ocupată cu un pacient
Noi opinii avizate:
– Mărim doza de ranitidină. A, v-am promis că renunțăm la ea de tot? Bine, atunci renunțăm (bine că măcar de data asta nu m-a lăsat pe mine să decid). Dar o să fie rău după ce opriți tratamentul. Ne vedem la spital, o să vedeți (mulțumim de încurajare)
– Facem PH-metrie să investigăm refluxul (se introduce o sondă subțire cît un fir de ață în stomacul bebelușei, sonda e legată la un device pe care eu marchez fiecare masă și fiecare somn și astfel se văd vărsăturile și legătura lor cu mesele vreme de 24 de ore) – na, păi poate era bine să discutăm despre asta de la început, de acum 2 luni, dar atunci m-ați luat direct cu radiografie și bariu, normal că am refuzat, Sof împlinise trei luni, cum să iradiez un copil așa mic?
– Începem diversificarea. Cu orez fiert și pasat îndulcit cu zahăr. Am întrebat-o de ce cu orez cîtă vrem știu că o constipă (îngroșarea cu cereale de orez a fost un eșec, îi spusesem deja asta, copilul vărsa la fel de mult și se constipa cîte 4-5 zile la rînd). Nu mi-a răspuns. Am întrebat-o de ce zahăr. Mi-a răspuns CA SĂ FIE BUN! Mda.
– Continuăm cu borcănele Nestle. De ce? Pentru că ele sînt mai sănătoase decît orice morcov aburit de mine. Că cei de la Nestle au nutriționiști care știu să combine la borcănel mai bine decît pot eu cu steamerul și internetul meu. Mda de două ori.

Mie mi s-a părut că aud cam des despre Nestle de la un doctor specialist gastro.

Acum nu-mi vine să cred că am dat 500 de lei să aud lucrurile astea. Sigur că n-o să dau zahăr la copil. Și nici borcănele Nestle. Am diversificat-o cu legume, apoi carne, apoi fructe și iaurt. Le mănîncă, îi plac mai toate, deși nu le pun zahăr. Nu s-a întîmplat nimic după ce am oprit ranitidina. Nimic. Ne-au tremurat sufletele 4 săptămîni, atît de apocaliptic ne-a descris dna doctor consecințele întreruperii tratamentului. O să vomite sînge. Esofagită. N-o să mai mănînce nimic, zile la rînd etc etc. Ne-a chemat din nou la control în septembrie, normal că nu ne-am mai dus…

Și uite-așa un medic specialist titrat și foarte apreciat n-a reușit decît să ne sperie, să ne deprime, să ne certe, să ne facă să ne simțim vinovați. De fiecare dată, trei consulații la rînd. Pe bani deloc puțini.

Da, știu că doctorii iau comisioane de la producători de diverse, dar uf, să dai rețetă de Nestle unui bebeluș cu probleme digestive, știu și eu, parcă nu sună bine…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4235

41 comentarii

  1. Salut! Incearca sa mergi si la Dr. Alina Stanescu Pop, mi se pare de departe cea mai buna. O gasesti la Medicover Plevnei si la Spitalul Emilia Irza (era sefa de sectie). Ti-am mai scris, eu am ajuns la ea dupa ce m-a dezamagit total Dr. Becheanu. Iar fetita mea vomitase cu sange la 4 luni (deci era cu esofagita).
    Sanatate multa!

    • Buna ziua incerc sa o gasesc pe d.na dr Alina Stanescu Popp de foarte multa vreme la Medicover Plevnei nu mai este la Regina Maria vine abia in septembrie iar la IOMC la fel se intoarce in toamna.Trebuie sa ajung urgent la dinsa imi poate spune cineva unde o pot gasi acum???Va rog daca stiti unde are cabinet privat sau un nr de telefon emaill ceva !Va rog din suflet ca de la mama la mama.

    • Unde pot sa o gasesc pe d.na dr Alina Stanescu Popp va rooog e urgent !!!,Stie cineva daca are cabinet privat sau un telefon de al dinsei ???La Medicover nu mai este la Regina Maria vine abia in toamna si la spital mi s.a spus ca se intoarce in septembrie unde o pot gasi acum ???

    • Este plecata din tara la diverse perfectionari. Si eu am incercat sa o gasesc.

  2. Asemenea oameni n-ar trebui sa existe, sa mai fie si doctori e inimaginabil. Nu stiu cum ati rezistat la trei consultatii. Ma bucur ca scrii despre asta macar sa nu se mai pacaleasca si alti parinti. Datorita tie noi mergem la dct Sicoe si suntem multumiti deocamdata. Nici nu am avut probleme, am mers doar la controale de rutina, dar a fost OK.
    Sanatate multa micutei si sa dea Dumnezeu sa nu mai aveti nevoie de doctori.

  3. eu nu inteleg de ce te-ai mai dus de doua ori la un medic care nu a fost pe placul tau dupa prima consultatie. mi se pare pierdere de timp si cautare de nod in papura.

    • da, nici eu nu stiu de ce m-am dus a treia oara. mmm de fapt stiu, m-am dus, si a doua si a treia oara, ca sa aflu cum sa opresc ranitidina. a doua oara in loc sa opreasca tratamentul, mi-a dublat doza. sa merg a treia oara a fost curata prostie, recunosc. aia e. eram nedormita si foarte ingrijorata. acum as face altfel.
      cu siguranta nu as arunca bani pe geam si nu mi-as stresa copilul ducindu-l la doctori doar ca sa gasesc nod in papura, gizas, face cineva asta?

  4. Imi pare foarte rau pentru ca ati prin asa ceva, doar citind mi s-a urcat sangele la cap. Eu astfel de persoane le-as trimite la cursuri de recalificare sau le-as lasa fara profesie.

    Pe de alta parte, asa cum mentiona si Ana, ai facut atat de bine scriind despre aceasta experienta caci poate vor fi parinti care vor citi aceste randuri inainte sa faca o programare la DR. Becheanu.

    • Dr.Becheanu este un super medic,este foarte priceputa si foarte buna pe meseria ei si nu se pune problema de recalificare.V-o recomand cu toata inima.Am impresia ca altii EXAGEREAZA FOARTE MULT.

  5. Am văzut la stiri că în Italia le-a prescris la copii ceva tratament hormonal în doză mult mai mare decât normal, numai ca să ia comisioane de la firmele de medicamente….ce să te mai miri de Nestle!

  6. Nu stiu de ce oamenii astia se mai numesc doctori, nu stiu de ce atunci cand citesti peste tot cat de nociv e zaharul ei ne invata ca trebuie mancat, si mai ales de un copil atat de mic.
    Poate ca aceasta cucoana primeste ceva comision de la Nestle si atunci normal ca e cel mai bun, nu?

  7. Offf… stiu cum e cand esti obosita si iei de buna tot ce zice doctorul, chiar daca in sufletul tau simti ca nu e bine… eu am fost cu fetita mea, atunci cand avea cam un an, la un doctor de oase (statuse cam inghesuita in burtica si mi-au zis sa o consult la un specialist), iar asistenta, de cum am dezbracat-o a inceput sa imi spuna ca e cracanata, ca are lipsa MARE de calciu, ea, o asistenta, nici macar doctorul… iar doctorul nu a dat nici un diagnostic, probabil pentru ca nu avea ce… si mai am alte si alte povesti cu doctori, avand 2 copilasi destul de mici 🙂
    Ma bucur ca Sofia e mai bine, acum probabil te gandesti ca totul a fost o prostie, sa te duci la doctor, dar atunci simti ca numai doctorul poate decide…

    • Nu cred ca nu trebuia sa merg, ba dimpotriva, cred ca am facut bine ca am mers la specialist, in ptimul rind ca sa exclud un eventual diagnostic mai serios, si al doilea pentru ca trebuia sa fac ceva sa-i fie mai bine Sofiei. Ce am facut a fost bine, copila e ok si datorita ranitidinei, care ne-a ajutat sa trecem peste cele mai grele luni.

      Dar cred ca era bine sa ma opresc dupa a doua vizita. 🙂

  8. Sunt foarte trista, pt ca am fost una din persoanele care a pledat pt Dr Becheanu.
    Am fost internata la Gr. Al. acum doi ani, si, in cele doua discutii pe care le-am avut in cele cateva zile, mi s-a parut ok.
    Intr-adevar, a facut treaba aia cu bariu, copilului de 1 an. M-a prins pe picior gresit, eram internata, desi nu intentionasem neaparat(baietelul avea si o criza de bronsiolita), fara a avea prea mult acces la informatii, din spital, si totul s-a intamplat foarte rapid, vroiam doar sa-i facem odata tot ce e necesar, sa nu mai am dubii ca am lasat ceva nefacut.

    Discutiile au fost … placute, si la momentul respectiv parea sa aiba sens ceea ce-mi spunea(motivele pt care se doreau anumite analize si potentiale cauze/diagnostice).
    Poate ca am fost mult prea entuziasmata de dumneaei, mai ales ca, in cazul nostru, totul a rezultat ca este ok copilul, si sa nu-l mai stresam cu analize si medicamente, ceea ce era foarte in consens cu opinia noastra, motiv pt care am si facut asta, si apoi a avut o evolutie foarte pozitiva.
    Deci imi prezint scuzele, si consternarea fata de comportamentul descris de tine!

    Mai am ceva de marturisit, dar mi se pare important pt ca are o argumenatie interesanta 🙂
    Acum aproape 5 ani, cand avea doar cateva luni dra mea, a avut probleme cu burtica, pt cateva sapt, se … deranja, f des, era alaptata. Pe langa Debridat (care nu cred ca facea nimic) am primit si indicatie de mucilagiu (intotdeauna mi s-a parut atat de bleach denumirea), bineinteles cu zahar. Dar argumentatia medicului meu de familie a fost ca zaharul este necesar pt aportul caloric. Recunosc ca nu am cercetat niciodata corectitudinea informatiei, pe vremea aceea nu eram atat de prezenta pe net, si eram mult mai mult sub influenta soacrei (femeie foarte ok dealtfel) ca „asa se cresc copiii”.
    Si acum imi amintesc mirarea de pe fatza doamnei dr, cand am intrebat-o daca pot sa-i fac orez integral si cu zahar brun 😀 na … vroiam sa mai „inmoi” si eu putin prescriptia, ca nu o acceptasem chiar cu toata inima.

    • Odată când era fiu-meu de vreun an am plecat pentru o zi eu si maică-mea o iesire asa de fete si a rămas soțul si tata cu copilu. cum să vă spun….si soțul meu, si tatăl meu sunt bărbați din ăstia adevărați, care nu se fâstâcesc când văd un copil. S-au implicat întotdeauna, si soțul cu copilul, si tata, când eram eu mică, îmi gătea, se juca cu mine, etc….Deci am avut deplină, 100 la sută încredere, că se descurcă perfect cu copilul de un an, diversifcat, nici nu le-am lăsat prea multe instrucțiuni, să nu-i ofensez. Niste mâncare în frigider si atât…
      Na, nu stiu ce li s-a părut lor în neregulă cu meniul din frigider (including lapte de mamă muls) că s-au apucat ei să-i gătească la bebe. Si s-au hotărât să-i facă orez cu lapte. Si au fiert ei asa o grămadă de orez în apă, după care l-au amestecat cu lapte (de vacă, copilul încă nu primise) dar nu li s-a părut destul de apetisantă combinația, asa că au băgat vreo două linguri de zahăr si sirop de visine în combinație (!!!!). Si a mâncat copilu ca disperatu, că al meu era mâncăcios de la natură, darmite cănd a dat de asa dulcegărie. Ce să zic, săracu, nu stiu cât exact a mâncat, pot să estimez, cunoscându-l, că foarte mult, oricum, a avut urticarie, diaree explozivă alterânând cu constipație si gaze din alea groaznice vreo trei zile. Nici acum (14 ani mai târziu) nu-mi imaginez ce a fost în capul soțului si al tatălui meu, zău că-s bărbați destepți se responsabili!

  9. Bai. Am facut ochii cat cepele. Cum mama draq e posibil sa te numesti MEDIC (specialist, titrat, spanac pe bat, draci pictati) si sa fii in halul asta de habarnist? Pai sfaturi mai bune ai primit aici, de la mamele care nu erau medici titrati si ras-para-specializati.

    Eu as punea asta pe toate forumurile de mamicie. Sa se fereasca de „doctora” minune….

    (PS: poate apare vreun cadru medical ofuscat, ca la alte posturi despre doctori, sa ne explice teoria batului de chibrit si cum de fapt mult-titrata dr. Becheanu a inventat apa calda si gaura din covrig…)

  10. Eu stiu ca pe la inceputurile diversificarii cu bebe no. 1, eram mai necitita si nestiutoare si comoda si am cumparat si un borcanel de Nestle morcov si cartof. Bebe a fost mai destept ca mine si mi l-a returnat nemestecat cu o mare grimasa. Faza cea mai tare e ca i-au trebuit 2 ani jumate sa accepte gustul de morcov si/sau cartof (neamestecat si ascuns intre altele) dupa aceea :). Asa ca da, Nestle big bleax…

    • N-are-a face, stai linistita. Bebele meu nu s-a atins de nimic nefacut in casa. Pur si simplu nu suporta morcovul sau cartoful… Morcov rece ii dadeam de cand a inceput cu crizele de gingiute. Era terminat, rodea tot ce nimerea in cale…. mai putin morcovul!! Nici pana acum nu l-am pacalit (6 luni jumate – crize de gingiute de la 4 luni). In schimb, a baut ciorba „noastra”, a adultilor cu mare placere. Bea apa doar din pahar in timp ce bea si Tataia. In biberon / canuta lui speciala nu e buna… In disperare de cauza incep sa incerc orice, numai sa pape.
      Asa ca eu zic sa nu iti faci probleme… Sigur nu e neplacerea asta a lui de la borcanele. Parerea mea.

  11. Iti inteleg dorinta de a nu-i da sare, zahar si ‘borcanele’. Si eu m-am tinut tare pe pozitii, i-am facut intotdeauna mancarea in casa (inclusiv iaurtul), pe cat posibil din legume, fructe, carne si oua de tara, de origine cunoscuta, in cel mai rau caz de la un producator bio certificat. Si vad ca-i merge bine, e mare, sanatos si plimbacios (merge de-a busilea prin toata casa, e imposibil de oprit). Tine-o tot asa!

  12. Fiul meu cel mare a fost mare fan Nestle..orice incercam sa-i dau nu era la fel de bun ca si borcanasele… si sincer e mare ( pare cu un an mai mare), e super frumos-da, ne opreste lumea pe strada, si la 2 ani jumate stie tot alfabetul- l-a invatat singur de la jucariile lui….asa ca Nestle nici nu tampeste copiii si nici nu-i face sa ramana nedezvoltati…Si nu lucrez pt ei ca sa fiu partinitoare!

  13. Ma crucesc de ce debiteaza unii doctori. si mai sunt si renumiti cica!!!
    Si eu, care nu am copii, stiu ca micutii nu stiu de zahar, de sare, acru si alte chestii care ne plac noua, ca nu mai vorbim ca zaharul e super daunator si pentru adulti, daramite pentru un bebelus?
    Cat despre Nestle :cu siguranta o plateau mai bine decat o plateau mamicile la consultatie.
    Din afara se vede cu ochiul liber ca debita numai aberatii, dar probabil tu erai intr-o situatie disperata, erai ingrijorata si nu stiai ce sa mai faci si nu realizai ca solutiile propuse de ea sunt niste tampenii.
    Bine ca Sofia -a facut mai bine si bine ca tu ai realizat ce escroci sunt unii! 🙂

  14. Da’ nu te-ai lasat cu una cu doua, era un episod in Tom si Jerry cand motanul tot incerca sa intre in gaura soricelului si se lovea cu capul de perete… And again… And again…
    Din pacate sistemul e corupt, oamenii de valoare au cam plecat, mai sunt cativa si bine ca mai sunt… Trebuie sa fim totusi atenti, circumspecti.. sa ne informam cat mai mult… Nasol.

  15. Mda, din pacate asta e problema la privat, nu vor explica niciodata tot ce trebuie din prima ca sa te cheme si a doua si a treia si a cincea oara… Iar la stat spitalele sunt pline ochi, fara aparatura sau fara bani pentru analize si cu tot felul de probleme care din ce in ce mai mari si pline de haos. Dar stiu medici la stat care nu au lucrat si nu ar lucra in privat vreodata si care probabil sunt mai buni decat multi din privat… Pacat ca nu au faima neaparat daca nu au si medlife atasat la cautarea pe internet. Iar altii pleaca si vor pleca din ce in ce mai mult. Pentru ca pentru un medic care nu vrea sa ia spaga, care vrea sa isi faca meseria bine si cu resurse, carea vrea sa invete si sa nu fie bataia de joc a sistemului… Ce argument ar mai fi sa ramana aici? Si sa si traiasca…. Si ramanem cu multi incapabili, oameni care si au cumparat posturile sau cumparati de firme …

  16. Acum 2 ani prietenul meu s-a umplut de pustule, m-am uitat la el si i-am zis ca are varicela, hai la doctor ca-ti da concediu medical. mergem la sanador, la un medic generalist (nu aveau specialist de infectioase). Prietenul meu ii zice ce si cum, ii arata pustulele. Tanti se uita dubios la el, se indeparteaza, si ne zice ca ori e varicela, ori e rujeola (moment in care am inceput eu sa ma indepartez de prietenul meu, ca eu nu am facut rujeola). Si dupa aceste supozitii, a scos frumos o cartulie de medicina, a cautat la index si a deschis la 2 pagini, varicela si rujeola, si a inceput sa compare simptomele:). Deci pentru asta platesti milioane sa ai abonament la privat, ca sa ai privilegiul de a ti se citi dintr-o carte, sa compari simptomele si sa iti dai seama ce boala ai.

  17. Camelia, e la fel ca la preot. Degeaba citesti tu versetele daca nu stii cum sa le interpretezi. Dna doctor cu 7 ani de medicina stia cum sa interpreteze pe baza cartii :)) Poate era carte cu poze sa fie si mai concludent

    • Printesa urbana, si noi dupa nexium am ajuns la ranitidina, apoi dr Lesanu ne-a marit doza de nexium dar a fost horror cu urlete .tipaturi ,si cand a auzit ce efect a produs ne-a recomandat sa trecem iar la ranitidina! Noi aveam ranitidina preparata la farm cu ca carbonic dar am auzit ca ar exista si un sirop Ranidil dc nu ma insel(de care doctorita nu a auzit sau zicea ca e pt copii mai mari-noi avem 2 luni jumate).Aseara am revenit la administrarea de ranitidina dar tot urlete,durere.Acum nu stiu ce sa mai fac ….a avut o zi pauza fara nmk si a fost mai ok cu plansul(colici normale),sa-i dau in continoare cu urlete dar cu efect pe termen mai lung?Voi ce fel de ranitidina ati folosit, in ce cantit si cat timp? Sa consult alt doctor vad ca degeaba….e chiar o problema asa delicata?! Sunt demoralizata !

    • ranidil, adus din italia. 2 luni am dat, dozaarea se face in functie de greutatea copilului.

  18. Referitor la Nestle: cand baietelul mea a implinit 5 luni am primit instructiuni de diversificare printate pe cateva pag A4. Recomandarile erau: 1. alimente gatite in casa, 2. Nestle, 3.Hipp. Nu am citit mai mult, sunt deja la al 2lea copil :).

    • Buna, nicarieri. S-a rezolvat in timp, a fost mult mai bine dupa diversificare, apoi, dupa 8 luni, nu a mai varsat deloc.

      Sanatate!

  19. Va multumesc mult pentru ca ne-ati impartasit experienta dvs. cu dr. Becheanu. Mi-a fost recomandata de cineva , cum ca ar fi buna, dar nu voi face greseala sa ma duc. Sanatate fetitei.

  20. Cel mai prost medic posibil, prin aceeasi experienta am trecut si noi cu fetita noastra de 1 an si jumatate. Trebuie desfiintata aceasta” doctorita” comunista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *