Zece

Ziua noastră de amor e azi, pentru că azi se împlinesc zece luni de cînd am plecat la maternitate una și peste cîteva ore m-am multiplicat în două: eu (tot eu aceeași eu nimic special) și ea, cea mai blondă, mai cu ochi verzi, mai albă, mai nouă și mai bună, mai minunată făptură.

De ea sînt îndrăgostită, de ea și de tatăl ei, de ea și de bunica mea, de mama, de bunici, de pisica mea, de prietenele mele pe care le sun în zile ca ieri, cînd am avut nevoie de o cisternă de alcool și de un platou de prăjituri îndesate pe gît ca la alcoolici și bulimici ca să nu-mi fac vînt pe geam de epuizare psihică și fizică. A trecut, mama mă-sii de moment imbecil, că mămicenia asta n-ar fi așa frumoasă dacă n-ar avea momentele ei de tortură.

Așadar, s-au făcut zece luni. Dansăm și ne iubim, cîntăm și ne privim fix în ochi secunde bune, apoi ea își apropie nasul de al meu și închide ochii, iar mie îmi dau lacrimile și o strîng la piept pînă icnește, strîmbă din nas cînd îmi pun căciulă și aplaudă cînd mă încalț, eu mă topesc și mă scurg pe jos printre degetele ei grase, apoi mă fac la loc și ea chiuie și țopăie ca un pokemon și întinde brațele, mereu spre mine, mereu cu toată bucuria din lume.

Tare-aș vrea să fiu pentru ea măcar atît de bună mamă cît e ea bună fiică pentru mine. Să pot s-o fac fericită măcar pe jumătate din cît mă face ea pe mine. De fapt, și un sfert ar fi de-ajuns.

19 Comments

 1. Când scrii aşa despre Sofia, mi se topeşte inima şi îmi doresc ca tot mai mulţi copii să simtă atâta bucurie şi fericire din partea părinţilor lor.

 2. Prințeso, îmi place tare mult cum scrii. Te citesc în liniște. La mulți ani prințesei mici!

 3. Bunica

  La multi ani pentru micuta Sofia si pentru parintii ei dragi /Va pupa bunica si bunicii.

 4. Multumiri pentru ca ne faci partasi la frumusetea asta coplesitoare si la fericirea izvorata din frumos si bine!

 5. Gabriela Ganea

  Doamne, 10 luni!!!! Iti vine sa crezi ce repede a trecut timpul?! La multe luni sanatoase si frumoase! Eu acum 10 luni te descopeream pe tine, cautand informatii despre nasterea la Regina Maria. Acum fix un an l-am simtit pe bebe in burta si in aceeasi zi am aflat ca e baietel, deci sarbatoresc si eu alaturi de voi 🙂

  • exact asa am descoperit-o si eu pe printesa! am nascut cu o luna doar inaintea ei si citind despre sofia imi regasesc asa bine trairile si emotiile! 🙂

   LA multi ani Sofiutei!

 6. Sentimentul asta sa il ai pururea, ea sa creasca frumos inconjurata de dragostea voastra.

 7. Cris

  Sunt mama de aproape 36 de ore si inca nu am „beneficiat” de torturile mamiceniei, dar subscriu la fiecare cuvintel pe care l-ai scris despre minunea ta blonda…

 8. Ahh, sărutul cu nasul.. 🙂
  La multe luni Delfinuței care ți-a schimbat viața. Să fii sigură că, dându-i tot ce poți, tot ceea ce ești tu, de fapt, îi dai tot ce are nevoie. Nu un sfert, nu pe jumătate. Exact ToT. 🙂

 9. andaz

  Melodia mea preferata… De unde ai stiut? 🙂

 10. Minunat, dar vezi ca degetele grasute dispar dupa 1 an, asa ca trebuie sa te bucuri maxim, acum:D.

 11. Eugeny

  Ce frumos! Puiul meu are aproape 9 luni si ma regasesc in fiecare cuvintel :). Este atat de frumos sa fii mamica, sa stii ca pentru puiul acela de om vei fi cea mai importanta persoana din Univers (no ofence tatici:))!
  La multe lunitze inainte, cu sanatate si veselie!

 12. Ce frumos ai scris… mi s-a facut pielea de gaina si ma emotionai toata 🙂
  Sa va fie bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *