După o oră de cîntat și mîngîiat:
– Sofia, dormim.
– Nani. Mau nani.
– Da, păi pisica doarme deja.
– Tata nani.
– Tata e la serviciu, el o să doarmă mai tîrziu.
– Teatss mniam mniam.
– Nu e vremea (ceasul) să mîncăm, e vremea să dormim.
– Nani. Caca.
– Ai făcut?
– Niu. Pipi.
– Ăla nu contează, hai să dormim.
– Nani mama.
– Adoarme și mama (ar vrea ea), dar mai întîi trebuie să adoarmă Sofia.
– Boba au.
– Ai buba?
– Niu. Gaca.
– Gata, nani, Sofia, te rog.
– Bebe nani.

Și se face liniște în pătuț. Îi mai cînt 10 minute, să fiu sigură. Dap, nicio mișcare. Mă ridic încet. Scârție scaunul, îmi stă inima. Transpir instantaneu. Ciulesc urechile. Nimic. Pfiu, am scăpat. Dau să fac primul pas, nici nu respir. Din poală îmi cade telefonul pe parchet. ZBANG! Încremenesc. Înjur pe mut. Din pătuț se aude vocea cea mică:
– Alio, da??

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

16 comentarii

 1. daaaa, sunt foarte tari senzatiile cand iti tii si respiratia numai ca sa nu trezesti copilul care a adormit super greu! exact atunci scartaie parchetul (il urasc din cauza asta!), plange isteric un alt copil pe afara si se aude cu toate termopanele sau in camera de vizavi sora cea mare a lui bebe are chef de un dans mai zgomotos….m-am regasit intru totul in starile descrise de tine

 2. Aoleu, ce bine am ras. Mi-o si imaginam zicand „alio, da??”. Draguta de ea :). Si tie ti-ar prinde bine putin somn, draga mami de Sofia. Va pup pe amandoua.

  • dap. alteori, adormitul sau orice altceva e extrem de simplu. se mai intimpla si surprize placute. 🙂

 3. Tine-te tare ,ca te adoarme ea pe tine .N-ai vrut sa intelegi cand ti-am spus ca te vinde site cumpara cum vrea ea daca nu te tii tare.E isteata si pricepe totul . Sa nu cedezi usor.Va pup pr toti trei.

  • Păi, nu e de prevăzut, sigur se va întâmpla după ce mai crește puțin. Mie cel mai recent mi s-a întâmplat azi :D, cu cel mare. Și tot el m-a trezit, să mă întrebe dacă dorm și de ce m-am culcat.
   Și cu asta mică mi se întâmplă, ea doarme foarte greu și cu ifose, îl adoarme fără probleme pe frati-su. Uneori, și pe mine.

 4. Nu că ar fi previzibil ce scrii în general, dar finalul ăsta era atât de previzibil pentru orice mamă. E imposibil să nu faci un zgomot, după ce te-ai chinuit nu știu cât să adormi copilul. Dacă zgomotul e făcut de soț, se poate ajunge la divorț :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *