Noapte bună

Am ajuns la Bunica.

Afară sînt acum 19 grade. Miroase a regina nopții. S-au aprins piticii luminoși.

Gardul găinilor e același, doar găinile sînt noi. Răzătoarea de noroi e aceeași. Sofia trece prin ea ca printr-o poartă, de zeci de ori. Soba e aceeași, ușile de lemn cu geam dintre camere scîrțîie ca atunci cînd aveam trei ani și aici era casa mea. În grădină atîrnă grele roșii coapte, mari, strîmbe. Strugurii sînt deși, mari, necopți încă. Pe jos prin grădină e plin de mere coapte și de pui fugiți din poiată.

E Bunica. E Mama. Sînt eu cu omul meu. E Sofia.

Într-un fel, totul e la fel. Aproape totul. Bunicul nu mai e, iar în camera în care dorm miroase a lumînări și agheasmă de la priveghiul lui. N-am mai dormit în casa asta de foarte mulți ani, să tot fie vreo 25.

Noapte bună.

Pin It

Tags

11 Comments

 • Madelaine spune:

  Noapte buna, dragilor!
  Bucurati-va de aceste momente frumoase si rare totodata!

 • Ina spune:

  Somn usor………..

 • Mama Anei spune:

  Somn usor si de la noi, din Suceava..unde tot racoare e si tot a regina noptii miroase, iar strugurii abia au inceput sa se coaca….nici la noi nu mai e (stra)bunicul de ceva vreme, dar ne bucuram de bunica, bunicul si strabunica, pe care ii tinem ocupati foc cu gagalicea de 1 an si 5 luni, dar si cu fratiorul mai mare.

 • Olguta spune:

  Nici eu nu am mai dormit de multa vreme la bunici, dar imi promit sa raman in curand. Mi.ai aprins dorul:d. Noapte buna:)

 • Mada spune:

  ”….iar în camera în care dorm miroase a lumînări și agheasmă de la priveghiul lui. ” Imi pare rau de pierderea ta , condoleante ! daca am inteles gresit imi cer scuze ,probabil este la de la ora tarzie si propriul dor …

 • andaz spune:

  Dupa ce am citit mi s-a facut dor de copiii mei… Sunt la socrii, aproape de voi, in Agapia. Noapte buna!

 • riri spune:

  Cred ca esti in rai-ma rog,mai putin faza cu bunicul,Dumnezeu sa il ierte.la fel m-as simti si eu daca as putea regasi lucrurile la fel in casa bunicii care m-a crescut.si cred ca ati facut un lucru minunat ducandu-va acolo si ptr bunica.

 • claudia spune:

  Am inchis ochii si am fost si eu acolo, la bunica mea. Totul e la fel. Razatoarea de noroi, usile de lemn cu geam, gainile, rosiile coapte, totul… Si miroase a cornulete cu nuca , a liniste si a Acasa. Multumesc!

 • Marinela spune:

  Mai facut sa plang … si de dor!

 • Carla spune:

  Doamne,cate amintiri mi-au revenit…

 • Ana spune:

  Mi s-a facut dor de copilaria de poveste, de la bunici. A durat putini ani pentru mine. Intai necazurile ne-au despartit. Nu am stiut si nu am putut sa fim aproape unii de altii, in niste clipe grele, prin care am trecut. Ne-am instrainat, ne-am pierdut unii pe altii. Si de un numar de ani, ei nu mai sunt printre noi. Mi-au ramas doar cateva amintiri frumoase, de acum 20 ani.
  Vacanta placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *