Astăzi e ziua lui

Sa ai numai nopti scurte, in care sufletul tau sa danseze rumba deasupra patului in timp ce tu-ti odihnesti oasele linga ale mele.
Sa gusti de pe virful aratatorului meu cit mai multe creme bune dulci si sosuri groase.
Sa ma lasi sa-ti fac sute de mii de poze, cu si fara trepied, in toate locurile alea banale si poate mai putin banale pe care-o sa le punem sub lupa tinandu-ne de mina.
Sa-ti asezi ochelarii pe noptiera, linga ai mei, in toate noptile de azi inainte.
Sa citesti cel putin o carte excelenta pe luna, sa vezi cel putin un film excelent pe trimestru, sa-ti spui cel putin o data pe zi “Da, domne’, hai ca nu-i rau deloc”.
Sa pui in cit mai multe seri capul pe perna cea mare multumit de tine si de mine si de interactiunea dintre cele doua pronume.
Sa crezi in toate lucrurile in care n-ai crezut pina acum.
Si sa se intimple pentru tine cel putin majoritatea dintre ele.
Sa nu mori si nici sa nu te apropii semnificativ de moarte.
Sa te imbolnavesti rar, cit sa nu uiti ca esti si tu un om printre oameni.
Sa-ti petreci ore bune desenandu-ti in minte patul nou pe care o sa ti-l cumperi curand, si alte ore si mai bune desenindu-ti in suflet chipurile copiilor tai blonzi pe care o sa-i alergi pe plaja peste ceva ani.
Sa fii poet si sa scrii versuri fara rime in toate limbile pamantului, pe hirtie alba, pe pereti, in nisip si pe zapada.
Sa maninci, sa bei, sa privesti, sa scrii, sa iubesti, sa dormi, sa visezi si sa traiesti viata pe care ti-ai face-o tu daca ai avea puterea sa-ti faci singur toata viata.
Sa fii bun si intelept, asa cum esti acum.
Sa fii cu mine.
Si sa nu ma mai verifici daca ma ridic pe virfuri cind te iau in brate.
(29 decembrie 2008)

Sa fii bine, auzi? De fapt, sa fii mult mai mult decit bine! Hm… promit sa inventez anul asta un cuvint nou pentru cit de bine iti doresc sa fii.
(29 decembrie 2009)

Cel mai iubit dintre paminteni (de catre mine) implineste o virsta simetrica si rotunjoara. Si tin sa ii spun aici in locul unde ne-am cunoscut ca il mai iubesc tot ca-n prima zi numa’ ca mai mult.
(29 decembrie 2010)

Nu-l iubesc pentru că:

– spală vasele
– duce gunoiul
– mă iubește
– e frumos
– mă face să rîd
– verifică ușa de șapte ori înainte să ne băgăm în pat
– iese la 11 noaptea să-mi cumpere bere de ghimbir
– îmi aduce flori
– scrie frumos
– nu mă minte
– mă învelește noaptea
– îmi iubește bunicii
– e tatăl copilei mele nenăscute

Îl iubesc și gata. Nu-mi mai aduc aminte ce era viața mea înainte de el, nu-mi pot imagina ce-ar fi fost viața mea fără ochelarii lui pe noptieră și fără cămășile lui albe aliniate perfect la 15 cm de ghemul ciorapilor mei colorați înnodați haotic.
La mulți ani, Om. Să nu mă lași fără tine niciodată.
(29 decembrie 2011)

Pentru că e bogat. Are buzunarele inimii pline de fioruri bune și pliurile minții pline de gînduri nebune.
Pentru că e frumos. E cel mai frumos bărbat pe care l-am cunoscut vreodată. E grizonat pe la tîmple, are ochii precum ciocolata amăruie, riduri de viață plină, gropiță în bărbie, trup sănătos și cărnos ca să am pe ce pune dejtele, mîini calde și pricepute.
Pentru că e murdar. Dar numai atît cît trebuie să fie un bărbat bun.
Pentru că e empatic și pentru că ține minte ce e important să țină minte, nu ce cred eu că e important.
Pentru că nu e celebru, deși i-ar plăcea să fie.
Pentru că e mai deștept și mai bun decît mine.
Pentru cele de mai sus și pentru alte un milion de lucruri îl maimultdecîtiubesc.
Azi e ziua lui. Face 30 de ani a șasea oară. La mulți ani, Henry! 😉
(29 decembrie 2012)

Știu că majoritatea teiubescurilor din ultimul an și trei sferturi au mers către ea, dar fiecare te iubesc către ea include un te iubesc egal pentru tine. Cicatricea în formă de zîmbet de pe burta mea e tot un te iubesc pentru tine. Fiecare seară în care mă trezesc doar ca să mă asigur că te-ai întins lîngă mine și fiecare dimineață în care mă te verific cu un singur ochi pe jumătate închis să văd dacă te-ai trezit deja, tot cîte un te iubesc sînt. Plus încă niște lucruri pe care le știi doar tu, și alea, tot te iubescuri sînt. Ce să zic, mă bucur că majoritatea părului alb eu ți l-am scos. 🙂 Mai toate urările mele din anii trecuți s-au îndeplinit, așa că îndrăznesc să mai arunc una în aer, cine știe, poate iar am noroc: îți doresc să fii sănătos (asta musai) și să simți că le ai pe toate, chiar dacă de fapt ne ai doar pe noi. La mulți ani!
(29 decembrie 2013)

29 decembrie 2019

Și o poză caldă, de acum câteva zile. Cele de mai sus rămân valabile și acum, 11 ani mai târziu (de la prima întâlnire).

Tags

31 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *