Idei de cadou pentru Sofia

Azi e ziua tatălui meu. Pentru mai bine de două treimi din viața mea, ziua de 7 aprilie a fost prilej de tristețe. Sărbătoritul lipsea. Nu era rost de nicio petrecere, ba dimpotrivă, ne purtam unii cu alții straniu, eu cu mama, mama cu bunicul, bunicul cu mine… Simțeam că trebuie să spun cuiva lamulțiani, el nu era nicăieri, așa că-i spuneam tatălui lui, bunicului meu, tot ce voiam să-i spun tatălui meu. Strîmbă situație, veți spune, și ați avea dreptate. Noroc că între timp s-a mai îndreptat…

Anul ăsta pot să-i spun și lui! La telefon, e drept, omul e încă în altă țară, dar tot e mai mult decît nimic.

Și peste încă o săptămînă și-o zi e ziua Sofiei. Îmi amintesc cît de mult mi-am dorit ca ea să se nască de ziua lui… 🙂 Dar e foarte bine și așa, am avut o sărbătoare de Paști foarte interesantă acum doi ani. Ceea ce mă aduce la întrebarea zilei de azi: ce să-i cumpăr cadou? Musai ceva pentru ea, un joc, o jucărie, ceva s-o bucure. Nu tabletă sau alte nenorociri moderne, vreau s-o văd cu mîinile pînă la cot în ceva activitate care s-o prindă, nu s-o hipnotizeze. Cu ce se joacă ai voștri la doi ani? Apoi o să vă povestesc și eu cum ne jucăm noi, ce chestii mai folosim pe-afară (am descoperit un magazin online fain), cum ne trec orele cu bucurie și cît de repede creștem împreună (și aici mă refer mai mult la burta mea :D).

Tortul e în lucru deja, promit poze după livrare. Party nu facem, eu mă cam feresc de adunări cu copii mulți, mai ales că acum e vremea tuturor virusurilor și mai ales că pare că în sfîrșit după 2 luni de muci și febre, Sofia e mai bine! O să ne adunăm cu parte din familie și cu Mara, cea mai bună prietenă a ei, mîncăm ceva bun făcut de noi, fetele or să se joace, o să fie perrrrfect!

Așa, deci ce să primească Sofia de ziua ei de doi ani? Bugetul e în jur de 200 de lei, n-are sens să dăm averi pe ceva ce va sfîrși curînd aruncat într-un colț, numai bun să ne învinețească tălpile. Orice idee va fi frumos recompensată cu un zîmbet blond.

LE: Are deja: puzzle (nu se omoara cu ele), lego duplo (ii semi-plac), casuta de papusi (interes minim), masa si instrumente de colorat si desenat, sute de carti, cort (2), plastilină comestibilă (foarte rar vrea să se joace cu ea), tunel, carucior de bebe, bicicleta fara pedale, plusuri, legume de plastic si set de bucatarie, magneti cu animale si forme, cutie cu cuburi, zoo cu animale de plastic. Jucariile muzicale o sperie (si pe noi ne scot din minti), nu avem curte, asa ca nici loc de tobogan, leagan, piscina.

Pin It

98 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *