Seara la noi

Seara în parc alerg de la Ivan, care vrea să adoarmă la țîță și care uneori moțăie în landoul parcat pe iarbă la umbră, la Sofia, care din 5 în 5 minute mă strigă să vin s-o iau în brațe.

Mergem acasă, eu stau pe o bucă pe bancheta din spate, între scaunul Sofiei și scoica lui Ivan. Ivan urlă de oboseală și foame, Sofia scîrțîie că vrea să ronțăie grisină și grisină nu mai avem.

Ajungem acasă, Sofia urlă că vrea baie cu mami și doar cu mami. Ivan urlă în continuare de foame și oboseală. Îl pun în sling, îl mufez cum pot și mă duc cu Sofia la baie. O spăl, o șterg, Ivan suge și adoarme. O îmbrac, îi dau laptele, citim o poveste, se duce la culcare cu ta-su.

Îl scot pe Ivan din sling, e leoarcă de transpirație. Îl dezbrac încet, îi pregătesc baia. Îl spăl, se trezește, îmi zîmbește. Îl masez cu ulei de jojoba, se pune pe urlat. Nu-i place masajul, îi e foame, e somnoros. Îl îmbrac, îl mufez, îl plimb, adoarme. Îl pun în landou. Iese omu la de Sofia: te cheamă, zice.

Mă duc, el rămîne cu Ivan. Pe întuneric, Sofia mă pipăie pe piept să se asigure că nu-l mai am pe Ivan în brațe. Îmi cere o poveste, i-o spun, mai stau cu ea, adoarme. Ies. S-a trezit Ivan, plînge, îl iau în brațe, îl plimb. Rîgîie puternic, așa, bărbățelul meu, să-ți fie de bine. Adoarme. Mă duc la duș. Mă mulg. Mă culc.

Au trecut doar cinci ore din parc și mie îmi par cinci ani.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

78 comentarii

  1. Da, cunosc rutina asta, este greu.Multa putere si rabdare pentru ca acum faci o munca extrem de importanta ptr.viata asta.

  2. Buna dimineata!
    Printesa, am si eu o mare rugăminte la tine.
    Ținând cont ca marea majoritate a celor care te citesc sunt femei educate, cu un job bun, care reușesc cum pot ele mai bine sa împace si familia si cariera, crezi ca am putea începe o „revolutie” care sa înlocuiască folosirea expresiei „ma mulg” cu orice alta expresie asemănătoare ca sens? Nu stiu – extrag lapte, folosesc pompa, „pompez” 🙂 Orice numai nu „muls”.
    De fiecare data când il aud ma gândesc cu groaza la ziua când băiatul meu o sa facă legătura între cele doua si o sa ma întrebe: „mami, da tu esti vaca?” 🙁
    Îți multumesc anticipat! Sa ai o zi frumoasa cu cele doua minuni ale tale.
    Monica

    • Pompez suna mai bine decit mulg? 🙂

      Sorry, dar asta e actiunea, scoti lapte tin țîță, deci mulgi. Ce-are a face cit de educate sint femeile care se mulg cu felul in care-ti suna tie verbul?

    • Salut,

      Am intrebat de ce te mulgi pt ca eu nu ii vad sensul: adica te mugi pentru a detensiona sanul sau te mulgi pentru a creste productia de lapte. Cum mulsul era imediat dupa ce papa cel mic si apoi adormea. Oricum ar fi, daca nu e motiv de disconfort eu nu as stimula inutil sanii, plus ca este si foarte obositor si ia o groaza de timp, dar oboseste si mana, pe mine ma rupea incheietura de la pompa manuala. Cand am descoperit ca nu era nevoie de muls, parca m-am eliberat dintr-o data. PS: nu am problema cu termenul de muls, oricum ai spune tot lapte muls din sani este.

    • „exprim lapte intr-un borcan”

      poti sa-i spui cum vrei, putem sa facem ca americanii si sa denumim actiunea cu „cuvantul cu M”, de exemplu „la ora 6 in fiecare dimineata ma… cuvantul cu M”.

      dar tot despre muls va fi vorba.

      eu nu inteleg care-i problema cu asocierea cu vaca. crezi ca baiatul tau va avea o suspiciune ca daca te mulgi la fel cum se mulge vaca, asta inseamna ca imprumuti si alte atribute ale vacii?

    • Monica, dar tu nu trebuie sa folosesti in fata baiatului tau, expresia „ma mulg”, daca nu-ti place. Foloseste, de exemplu, „extrag”, ca la nuca de cocos, si astfel baiatul tau iti va spune: „mami, da tu esti nuca de cocos”? Suna mai aristocratic, nu?
      Sau, de fapt, nu asta e problema, si tu nu ai vrut decat sa o jignesti putin pe Printesa?

    • Monica, nu suntem vaci, dar totusi suntem mamifere….asa ca ala e cuvantul corect in lb romana pt a descrie respectiva actiune: mulgere. Pompare…vezi ca are alte subintelesuri, care s-ar putea sa-ti displaca chiar mai mult! 😀

    • da, si mie imi suna groaznic; nu e de jignit pe nimeni, sunt convinsa ca monica nu a intentionat asa ceva. dar pur si simplu unele cuvinte (sau, mai precis, conotatiile lor in mintea noastra) sunt iritante.
      de obicei, eu nu prea ma exprim (:)) pe tema asta, ca am multe, multe cuvinte pe care le detest, printre care absolut toate arhaismele, gen (dar nu numai:)) prunc, pantec, dascal, omat 🙂 dar na, ce sa faci, uratenia e in urechea celui care asculta :)))

    • Jur ca, desi am alaptat in total 26 de luni (la 2 copii) nu mi-am pus nicio secunda problema ca mulsul sanilor ar putea avea alte conotatii si ar putea sa faca vreo femeie sa se simta jignita. Si am mai mult de 4 clase, pe cuvant!

    • draga Magda, daca ai mai mult de 4 clase nu inseamna ca esti educata :))) tocmai pt ca nu ti-ai pus prea multe probleme la viata ta, legat de conotatii, inseamna ca nu esti prea profunda si educata de felul tau:P

    • Hmm, am o intrebare : Raluca, tu te-ai nascut asa, veninoasa, sau ti s-a-ntunecat inima pe parcurs? Ca ce chestie arunci cu rautati gratuite? Magda, desi si-a exprimat o parere personala (diferita si de a mea, si mie mi se pare termenul de ‘muls’ aiurea, in engleza se foloseste ‘expressing milk’ si nu ‘milking’ , iar eu am alaptat 45 de luni, still going strong – ha!), nu a dat cu bata-n nimeni. Eu nu prea ma dau mult pe bloguri si forumuri romanesti, locuiesc de muuulta vreme in strainatate, pentru ca atitudini de-astea inveninate n-am mai vazut decat la romani…Rau, foarte rau 🙁

  3. Wow… eu nu-s pregatita pt asa ceva deocamdata. Deci mai astept cu bebe doi. Fi-mea are doar un an si 5 luni. Astept sa faca 3 ani.

    • stai linistita, Monica, ca nu esti singura, chiar daca asa pare momentan. a sarit toata lumea de parca ai fi zis cine stie ce chestie iesita din comun. si mie mi se pare un cuvant urat si doar pt animale, dar na..fiecare cum crede.

  4. In Spania se spune cum spune această doamna …Extragera laptelui pentru ca pentru cuvântul muls la vaca au alt cuvânt (ordeñar) …
    Multe cuvinte la noi suna ciudat dar daca s-au folosit intotdeauna asa nu vad de ce ne-ar fi rusine sa il folosim …. ii acelaşi proces … cine ii optuz la minte ori vrea sa vada modul ofensiv si asta se distrează pe tema aceasta ii asa si nu ii poti face nimic…ai care i se pare scarbos faptul de a vedea o mama dând pieptul in public … dar eu pe copil l-as educa sa respecte si sa aprecieze pieptul mamei chiar daca de foloseste acelaşi cuvant cand se extrage lapte de la mama sau de la vaca …. !!!

  5. Cinci ore in parc?! Wow!!!!! Si in timpul asta bona pregatea masa acasa? Facea menajul?! A, da, e un comentariu rautacios. Stim ca esti o mama solicitata, asa e cu 2 copii, dar ai tinut sa ne anunti ca ai bona, tatic, mama care te ajuta. Si scuze ca nu pot sa iti plang de mila, precum celelalte mamici, dar in ultimul timp, probabil din cauza oboselii, aI devenit prea „printesa” si noi, astea mai supuse, trebuie doar sa te aprobam.

    • Am scris ca de cind am plecat din parc pina m-am culcat au trecut 5 ore. Sau poate ai crezut Ca sint asa de printesa ca imi spal si-mi culc copiii in parc… ofof, dac-am sta sa citim intii toate cele citeva rinduri inainte sa dam cu parul…

    • Ca sa nu mai spun ca, uneori, sa stai 5 ore in parc cu 2 copii e mai solicitant decat sa stai acasa si te ocupi de mancare si altele. Parol!

    • Si chiar daca ar sta chiar si cinci ore in parc, eu nu vad care ar fi problema. Plus că, eu nu vad pe nimeni de aici care i-ar plange de mila. A, că sunt solidare cu ele, da!

  6. Ca femeie educata ce esti, probabil ca iti deranjeaza urechile si urmatoarele cuvinte: suge, buca, tite, ragaie… De fapt, io inteleg ca tu nu ai prea inteles nimic, draga Monica. Pfffff.
    scuze, Printesa, dar nu ma pot abtine. Si sa nu cumva sa te exprimi altfel ca nu te mai citesc.
    Atat.

    • Asta-mi aminteste de sora-mea, care are o soacra…foarte lady, asa, nici ea nu suporta multe cuvinte neaose. La un moment dat o instruia pe fata lui sora-mea cum sa vorbeasca frumos, adica sa zica „fundulet”, „treaba mare”, „treaba mica”, „iau masa” si tot soiul de eufemisme din astea tampite. Actiunea se petrecea la restaurant, unde eram toti sabatorind ziua fetei. La care copila, plictisita si contrariata de lectia de buna purtare prost plasata, isi pierde rabdarea si zice asa, in gura mare, de ne aude juma’ de restaurant: „Mai lasa-ma-n pace, buni, eu am cur si ma cac cu el. Si nu iau masa nicaieri, ca mananc aici, la restaurant”. 😀

    • Pacat ca aici nu putem da Like la comentarii, ca as da unul la comentariul tau, deea.
      Iti doresc multa sanatate printesa si multa odihna. Si sa iti creasca copilasii mari si sanatosi, asa, lipiti de inimioara ta.

    • I-auzi frate , Laura , pe tine te sfieste cuvantul ” gaura” :)) E o rima la numele tau , dar poate .. poate ca si de o gaura ca tine iti este frica :)) So , inainte de a face observatii despre cum vorbesc altii , invata sa scrii corect gramatic ! ” io” = „eu „

  7. Ce pretentii , nu consider ca ne injosim daca folosim acest cuvant , eu oricum ma fac singura vaca zi d zi :)) , iar cu prietenele folosesc cuvant de alint ” vaca ” si nu se supara nimeni . Mai ales ca vaca in unele tari este considerat animal sfant . Oricum cuvantul muls suna mult mai bine decat cuvantul storci :))

  8. de cand ai nascut n-am mai comentat, pe motiv ca n-am vrut sa deranjez sau sa-ti mai dau o sarcina in plus 🙂

    acum insa scriu pt a-ti da o sugestie, care sper sa iti fie de folos. nu ar fi mai bine sa il adormi intai pe baiat, si pe urma pe fata? el este mai mic, mai obosit. intai ii faci baie lui, il hranesti, il adormi, intre timp Sofia sta cu tati. dupa ce mezinul e ok, poti sta cu Sofia in voie, la bait, hranit, adormit. n-ar functiona? zic si io…

    noi asa facem, si e minunat. si liniste :)))

    • exact asa am procedat si noi pana la varsta de 6 luni a celei mici, cea mare statea cu tati si astepta;
      acum la 7 luni, fac baie impreuna in cadita ( 2 ani si 3 luni cea nare si cea mica are 7 luni) si apoi eu o culc pe cea mica si tati pe cea mare, la 9 seara deja ne-am eliberat amandoi si e tare bine;

      in al doilea rand, ritmul asta cu mers in parc in 4 mie mi se pare obositor, nu stiu cat merita, mai bine poate iesi tu cu Sofia si ramane tati acasa pentru o ora-o ora jumatate; asta acum, cand Iv e micut, oricum si daca il tii in balcon (daca e deschis) tot e ca un scos la aer in landou, ca tii landoul in balcon sau in parc nu e mare diferenta, orasul e acelasi…

    • ivan nu are program inca, uneori baia lui pica inainte de a sofiei, uneori in acelasi timp, alteori mai tirziu. cind o avea si el program ne-om organiza, deocamdata improvizam numa.

  9. :)))))))))))) mi-am amintit cum mi-a zis mie o moasa(ca erau doua) ca eu sunt femeie cu educatie si nu se cade sa urlu, cand eu am stat in travaliu 17 ore 🙂 Dar am urlat, ca alt ajutor nu am avut nici de la ele, nici de dr.de garda care daca vazu ca nu-i pica nimic (ca eu aveam altaceva in minte decat avea el )nici nu m-a asistat. Oricum, era un medic care striga urat de tot la femeile care nasteau si le vorbea murdar, deci m-am simtit privilegiata.
    Spor la treburi, ca multe mai ai, Printesa draga!

  10. Tare bine imi.prind postarile tale Printesa.Am o fetita nascuta cu cateva zile inaintea lui Ivan..pe 15.07 si.inca un.pici de 2,6 ani.Prin.aceeasi rutina trecem.si.noi zi de zi la culcare in parc..la cumparaturi oriunde…Fiecare zi.e diferita una de cealalta..sunt si linistite si agitate.Inca nu am gasit solutia de a.i culca pe amandoi in.ac timp fara aventuri..dar xilele trec..iar copii cresc si uite asa nici nu ne dam seama cat de repede au trecut momenteke astea grele…aventuri

  11. Legat de faptul ca celui mic nu ii place masajul: eu i-am facut baie copilei mici in primele aprox 6 luni in apa in care punem ulei de masline (si niste miere si niste lapte). Asta m-a invatat moasa la vrmea respectiva si mie mi-a placut tare mult. Pielea copilei a fost mereu bine hidratata in felul asta, fara a mai fi nevoie sa o ung dupa baie. Singurul inconvenient era ca se murdarea mai rau cadita in care o spalam. A, si ca bebelusa era mai alunecoasa in apa 🙂
    In plus, in cateva cazuri extreme, a trebuit sa ii culc pe amandoi deodata (intre ai mei e diferenta de 2 ani). A mers si asta: eu culcata, bebelusa culcata langa mine la tzatza, si apoi fratele ei, asezat cumva oblic dincolo de ea, dar cu capul lui alaturi de capul meu. Nu e usor, nu mi-a venit sa fac treaba asta seara de seara, dar nici imposibil nu e.
    Sanatate si rabdare sa aveti!

    • dar nu e numai pentru hidratarea pielii, trebuie facut si masaj pentru muschi. nu?

    • hmmm, sincer eu nu am stiut de asta. primului copil i-am facut masaj, la sfatul moasei de atunci, dar era pentru hidratare si relaxare – cel putin asta stiam eu. oricum la vremea aia l-am abandonat destul de repde, tot fiindca nu parea sa ii faca placere copilului.
      asa ca pentru bebelina nu mi-am facut griji de lipsa masajului…
      nu stiu mai multe despre subiect, asa ca nu pot spune mai mult de atat 🙂

    • Nici baietelului meu nu-i placea masajul de dupa baie si atunci ii mai faceam si in timpul baitei. Il masam pe picioruse, pe talpite pe manute, cat puteam si eu.

  12. N-am comentat niciodata. M-am multumit sa citesc(as fi scris sorb, dar m-am temut sa nu deranjeze pe cineva exprimarea arhaica) cuvinte scrise din suflet si pentru suflete. Oamenii au o pasiune pentru sfaturi. Si pareri. Si eu am. Depinde doar cum si unde ti le exprimi. Copiii mei sunt mari acum. Cand te citesc imi vin in minte o multime de amintiri despre ei. A fost greu si frumos. Acum e frumos. Si greu…Dar asa se cresc copiii. Iti multumesc ca ne-ai facut loc in viata ta. In vietile voastre.

  13. Postul acesta este bun de contraceptiv 🙂 Nu stiu cum rezisti dar, asa cum ai demonstrat prin scrierile tale, dai dovada de foarte multa putere. Te admir mult si iti trimit incurajari virtuale, sigur va fi din ce in ce mai bine!

  14. Oooooh hormonii astia 🙂
    Trebuie sa invatam toleranta si respectarea punctelor de vedere ale tuturor.
    nu mai fiti rautacioaseeeee. Lasati autorul sa raspunda in felul sau, e de ajuns. Decat sa incingem spiritele aiurea si atunci cand vedem posturile printesei sa ne treaca fiorul „ce naspa m am simtit ultima oara aici”…

    Pacat…

  15. Eu nu inteleg, pe bune, de ce mai cititi daca nu va place?!?!?!?!
    Te apreciez Printesa!!!! Putere in continuare!!!!!!!

  16. Și mie-mi pare extrem de greu să-l ai la sân pe pitic și să-i faci și baie Sofiei între timp… mi se pare greu cu un copil, cu ajutor sau fără, dar apoi cu doi… bun, e clar că sunt mame care se descurcă cu și mai mulți… și noi am fost cinci frați… dar nu despre asta-i vorba… ci despre experiența TA pe care o împărtășești cu noi.
    Eu aleg să empatizez cu tine și cu felul tău de-a spune lucrurile, să mă bucur când mă regăsesc în trăiri, să învăț câte ceva, când simt că mi-e util. Tot așa, e alegerea fiecăruia cum privește lucrurile…
    Să fie sănătoși, amândoi, și voi cu ei. :*

  17. Citind aici, nu incetez sa ma minunez cat de rautacioase pot fi femeile. Vine cineva cu o propunere oarecare (in cazul acesta Monica) – din punctul meu de vedere exprimata mai mult decat politicos si departe de a fi jignitoare si ii sariti toate in cap. Mi-as dori sa vina ziua cand o sa invatam sa fim un pic mai tolerante si sa ne exprimam gandurile si parerile in comentarii argumentate, cu demnitate, fara a-i jigni si judeca pe altii.

    • Da chiar,asta am observat si eu de mult.cum vine cineva cu o parere diferita, cum zbang de dupa colt, cainii de paza loiali ai „printesei” ataca agresiv.devine si penibil.parca e o competitie in linguseala.seriously doamnelor,adoratia asta gratuita chiar devine penibila.ti-e si frica sa mai zici ceva.daca esti muscat?

    • Georgiana, imi permiti sa-ti ofer si o alta perspectiva? Uite, nu mai poate omul (adica eu) sa povesteasca ceva despre viata lui pe blogul lui platit de el si scris de el pe timpul lui ca apar tot soiul de oameni cu critici si comentarii rautacioase (si da, aici ma refer si la tine, nu si la Monica). cum era aia cu daca nu ai ceva bun de zis, mai bine taci? tu de cind comentezi aici la mine numai rautati imi arunci. imi tot propun sa te marchez ca spam, cred ca a venit momentul s-o fac. democratie democratie, dar nu pe banii mei. seara faina!

    • eram sigura…fa-o.asta nu ma va impiedica sa te citesc.si deci numai lingusitorii isi pot exprima pareri,nu?hai ca si tie iti placeeee,oricat ai nega.

    • Draga Georgiana si V., cand o persoana vine cu o propunere intr-atat de pretioasa si caragioasa precum cea de a gasi une chivalent pt un cuvant oerfect valid in limba romana, pt ca nu-i place ei cum suna, ei bine, se poate astepta sa fie luata un pic in balon. Nu cred ca are vreo legatura cu autoarea blogului, pur si simplu multor cititori comentariul respectiv li s-a parut mai degraba ridicol.

    • Imi plac o parte din articolele postate pe site, a fi mama este cel mai frumos sentiment din lume. Simplu fapt ca o alta mama spune ca ei nu ii plac anumite cuvinte nu credeam ca poate duce la atata agitatie. Nici mie nu imi place cuvantul „muls” si prefer sa nu il folosesc, il inlocuiesc cu altceva. Asta nu inseamna ca sunt pretioasa. Cred ca trebuie sa respectam parerile celorlalti chiar daca sunt exprimate pe un blog scris si platit de o anumita persoana. In definitiv pe acest blog exista si reclame iar numarul cititorilor/ comentatorilor este important, nu? Daca iti asumi prezentarea pe blog a unor experiente atat de personale, cred ca ar trebui sa iti asumi si faptul ca exista si pareri diferite.Diversitatea nu este un lucru de care trebuie sa ne fie teama.

  18. Eu chiar am râs la postarea asta, scuze 😀 , urlă Iv, tace Iv şi urlă Sofia, iar incepe Iv, Sofia respiră adânc şi urlă mai tare, aţi mai rămas tu şi soţul să începeţi 😀

  19. Si mie mi se pare cuvantul „muls” un pic neadecvat. Si cat timp am fost nevoita sa imi „mulg” laptele, am folosit cuvinte alternative. La fel si sotul meu. Chiar va puteti imagina intr-un grup mixt: barbati si femei si sa spuneti tare si raspicat ca va mulgeti? Sau daca ati fi vedete si ati da interviuri la tv, ati mai folosi acelasi cuvant? Deduc din comentariile voastre ca ati luat propunerea ca un afront la adresa printesei. Dar daca am trece peste intetpretari si rautati, eu zic ca ideea Monicai e super. Si am putea face un concurs de cuvinte, Ioana ar delibera, ne-am amuza si poate ar aparea si in DEX la anul… Ce spuneti?

    • Funny, but no. Eu ma mulg si o sa spun ca ma mulg. Da, si la TV, desi nu vad cu ce prilej ar trebui sa fac asta. Cui nu-i place sa schimbe blogul. 🙂

    • Dar care e problema ta daca femeia se mulge? Auziti poate nu e locul meu sa ma bag, dar atata timp cat acest blog e casuta cuiva, cui nu-i place nu mai intra, nu intereseaza pe nimeni pareri aiurea, doar sfaturile constructive, daca ajuta si alea la ceva. Dezamagiti oameni intalnesc , God!

  20. „From Wikipedia, the free encyclopedia:
    Personal blogs
    The personal blog is an ongoing diary or commentary written by an individual. ”

    si cu asta am zis tot. Daca suntem atat de educate pe cat se pretinde, se intelege mesajul si nu trebuie sa dau explicatii 🙂

  21. Curioasa fiind de ce mi-e antipatic cuvantul cu M :-), l-am cautat in Dex si se refera la animale. Doar la sens figurat (ex: a stoarce de bani) se refera la persoane. Dar na, nu e asta tema zilei. Multa sanatate si dragoste sa aveti in continuare!

  22. Cand decizi sa ai un jurnal public…nu poti avea pretentii sa fii constant pupata in fund asa cum se pare ca adori. Spor la muls!

    • ce naibii,de unde s-a plecat(ce povestea ioana) si unde s-a ajuns?!ce tot aveti cu pupatul in derriere?

  23. Eu nu ştiu de ce v-aţi atacat pentru un cuvînt (scos cu forţa dintr-o frază), consider la locul lui. Cred ca genul asta a mai aparut într-o postare anterioară, scrie aşa cum vreau eu atunci când vreau eu! Prinţesa a mai folosit de-a lungul timpului unele expresii care le-ar face pe doamnele cu pampoane să ceară sărurile. Păi dragelor, există multe bloguri cu puf puf, nu prea înţeleg care e problema voastră.

    • Dintr-un context am vrut să spun. Am recitit, singura chestie cu care nu sunt de acord, se spune tac-su, nu ta-su 🙂

  24. Unii dintre noi au trecut si prin momente mai dificile. de exemplu fetita mea voia povesti noi, pe care nu le stie de fiecare data. Munca de documnentare ca atunci nu am facut niciodata !

  25. Claudiu, problema e ca unele doamne nu sint animale, adica vaci, ca noi toate – ele isi hranesc pruncii prin fotosinteza, vorbesc in limbi rafinate, fara cusur, si plutesc usor si fara miros printre balegile ce le ies in cale. Exista si alte cuvinte cu M pe care nu le-am gasit folosite aici, datatoare de bube si roseata pe tot trupul – e adevarat, nu neaparat legate de hranirea copilului, dar de ce sa nu exemplificam?! Nu inteleg acest tip de ipocrizie la persoane tinere si cu multa carte, aparent trecute de inhibitiile unei educatii rigide si demodate. Eu una stiu ca acest termen se foloseste si in mediul medical, referitor la aceasta procedura de extractie

    • Hai că deja sunt unele domniţe care îşi fac rapid vânt cu evantaiul şi clipocesc rapid din gene, le ia cu vertij, soro! 😀
      Eu de fapt căutam butonul de like, dar nu l-am găsit 🙂

  26. Eu ma mulg si m-am muls la servici pt fiecare copil (16 luni /copil 3 copii) si ma voi mai mulge de fiecare data cind va fi nevoie si prietenele mêle s-au muls si se mai mulg in
    continuare si ne place sa ne mulgem ( da ça niste vaci, ça de fapt e acelasi lucru ) pentru a avea lapte pt puiii
    nostri si nu ne este rusine nici de gest nici de verb .. .

  27. O daa e distractie cu doi copii. Ce fain e cand intr-o mână tii telefonul ( si ii dictezi sotului lista de cumpărături care a uitat-o acasa) cu cealaltă mână il tii in brate pe bebe si il alaptezi, si in acelasi timp fetita mea ( 3 ani) strigă „Vreau apă, Vreau apă”.

  28. wtf? aproape toate comentariile au ceva despre cuvantul „muls”? sunt altele mai grave pe lumea asta decat faptul ca spune cineva „muls”. cate griji, mai puteti dormi noaptea? nu stiu cum sa formulez astfel incat sa nu jignesc pe nimeni, ca nici nu vreau. dar serios, eu am probleme reale, poate nu grave dar reale! nu ma pot consuma suficient incat sa am intreb cum de a spus Ioana ca s-a muls ?! Really? Am venit aici sa ma relaxez, sa mai vad ce fac altii (adica Ioana), nu sa ma agit pentru detalii .. Citesc comentariile sa vad ce mai spune Ioana , poate mai scapa cate un detaliu . foloseste o crema, Sofia mananca ceva nou , chestii de astea. Nicidecum nu va citeam pe voi (asta in caz de va intrebati de ce dadeam scroll in jos si imi cautati nod in papura). Blogul devine din ce in ce mai popular dar atrage si mustele. sunteti beacs. Get a life , oameni buni!!

  29. Gizăs, câte răutăți și analiză pe text, până la ultima virgulă! Maturizați-vă și mai lăsați atitudinea asta de mame virgine.
    Anyway, Ioana, închide ochii și călătorește în timp peste un an-doi. Va fi ceva mai ușor și pumos pumos de tot. Ivan va învăța o mulțime de lucruri de la Sofia, iar ea nu îl va mai vedea ca pe un competitor pentru iubirea părinților, ci ca pe un partener de joacă.

  30. Deby.ro, m-ai facut sa rad, dragutzo! Chiar imi place cand ma alinta cineva asa 🙂 Apoi, mai citeste de cateva ori ce-am scris, si apoi inca o data, poate totusi ai sa intelegi cui m-am adresat „io” de fapt si ce am vrut sa spun.

  31. doarme fetita si am intrat sa te mai citesc putin..si-am ramas socata! s-a intamplat ceva, e ceva in aer de s-au activat toti haterii? ce povestesti tu si ce le chinuie pe ele, doamneeeee…in casa ta, pe timpul tau..brrr..de ce nu le dai afara? esti prea politically corect, nene, zau!
    si da, pentru curioase, sunt o needucata, varza, praf, vai mama mea!
    ah, si ma mulg!ha! uneori de mai multe ori pe zi!!!!
    si mi-a placut mult aia cu „da’ io tot o sa tecitesc, ha”:-))) na, ti-a facut-o!:-)
    peace!

  32. Doamna, ai nervi de titan, io simt uneori ca un singur copil e prea mult, desi e fata misto 🙂

    Revenind la cuvantul problema, recunosc ca mie-mi displace, asa ca preferam sa zic ca pompez lapte (ca oricum pompa o foloseam). Of cors, in casa ta virtuala ai dreptul sa scrii cum doresti si-mi place sa te citesc. Si cuvantul cu M este viabil, e foarte folosit, nu-mi pica mie barba daca il citesc.

    Rabdare si multa putere sa treci peste totul. Ma bucur ca micutul mananca OK si doarme, sa dea Domnul sa nu repeti problemele cu Sofia (reflux etc.). Pupam familia princiara 😉

  33. Valeeeeu ce de plictiseala la voi soro! Si in casa si pe blog!
    Ma gândesc ca ai lapte bine daca dp ce suge Ivan îți mai rămâne si sa te mulgi, presupun ca intra soțul de tura.
    Eu l-am hrănit mixt, chinuiala frateeee, dp ce golește sănii lăsa copilul, fa lapte, in parc biberoane, masuri, apa … ce mi-aș fi dorit un uger de vaca plin de lapte … dar zic bine ca a fost si atat cat s fost, puțin, dar 15 luni 😉
    Eu cred ca vreau distanta mai mare intre ei … daca o fi sa vina si al doilea cândva.

  34. Pfuuuuiiii!!! Ce de hateritze pe aici. Toate cu miros de chanel in nas, unghii de vampir si aere de biro! Frustrate sunteti dragelor! Din tot postul asta nu ati ramas decat cu muls, bona, printesa vrea sa fie adulata.. Really? V-ati intors prea repede la biro si va cam pare rau da’ cariera-i importanta si nu v-a lasat inima sa ramaneti acasa cu pruncu.. Hait! Am folosit cuvantul prunc.. Adevaru’ e ca acusica vine pruncu #2 la noi, noroc ca se apropie iarna, o sa-l plantez pe prispa afara, sa simta si el miros de omat.. Hait! Iar am comis traznaia!
    Nu, eu nu m am muls. Poate maxim de 3 ori. Am avut noroc cu un mancacios.. Si mai dadui si 8 milioane pe o pompa dubla electrica care parca-mi facea masaj, asa fina era. Iar in alea tri dati, cam asa era, mufam si mulgeam. Ca sa ma exprim.. 🙂 in contra si spre iritarea surorilor Cenusaresei. Aka pretioasele.
    Pai ma bolandelor, daca voi chiar credeti ca mangaierea sufletului printesei sta in faptul ca, cateva fete aici i ar fi luat apararea.., apai sunteti pierdute pt omenire. Ca sa l citez pe tataie care mi tunde gazonul „adica fata tatii, cand iti gadila unu’ urechea si te lauda si te descamoseaza, tu n-o iei ca pe-o incantare?!” Eu: „Nu tataie, mie-mi canta sufletul daca stiu ca am copii, barbatul si parintii sanatosi si fericiti! Restu-i apa.. se evapora!” Trageti voi concluziile, desteptelor 😀

    Sanatate si liniste draga printesa! Zambete pe fetele copiilor si bucurie-n casa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *