Pe unde mai adorm mamele

În urma unui sondaj realizat printre prietenele mele, a rezultat că mamele adorm pe unde-apucă, somn să fie, nu contează că e frig, gălăgie, lumină, șeful de față, că de deasupra curge un duș sau că dedesubt clipocește un vas de toaletă.

Iată mai jos pe unde mai adorm mamele de copii mici, citez din mesajele și mărturiile lor (anonime, normal):

La duș, rezemată de perete.

Pe toaletă, cu capul sprijinit de chiuvetă (de foarte multe ori).

La birou, pe scaun, în timp ce scanam niște documente.

În picioare în autobuz, ținându-mă cu mîna de bara de sus.

În cadă (aproape de fiecare dată).

Eu am adormit într-o seară la terasă. Iesisem cu un grup mare, venisem de la birou dupa 12 ore de muncă, am comandat o porție de paste și m-am facut comodă în fotoliul de ratan până am adormit. Când mi-au venit pastele m-a trezit soțul meu, ceilalți râdeau de mult în hohote.

În biserică, în genunchi, în timpul rugăciunii.

La muncă, cu capul pe birou. Treaba simpatică e că am pus alarma peste 10 minute că simțeam că îmi fuge lumea de sub mine, nu mai vedeam ce scrie pe ecran că domisem vreo 3-4 ore în două nopți. Am avut cel mai bun somn din ultimul an în alea 8-10 minute.

Avea puiul mic vreo 2 luni și cum nu dormea mai deloc, de terorizați ce eram nu aprindeam nici luminile prin casă. Așa că m-am dus la buda pe la 12, m-am asezat comfortabil în intuneric și mi-am lasat capul pe o parte, sprijinit de chiuvetă. Cât am dormit nu știu sigur, cert e că m-a trezit soțul pt că venise momentul alăptarii:)). Iar altă dată, după vreo câteva nopți nedormite, călătoream cu soacra prin Buzău cu un autobuz de pe vremea lui Ceașcă absolut full, și mă țineam de bară frumos, când dintr-o dată m-am trezit în genunchi… adormisem în picioare!

Am o colegă care la petrecerea corporatistă de la Arenele romane a adormit în parc, pe jos, cu capul rezemat de un copac.

Eu am adormit alăptând în autobuz după o predare la facultate. În tren adormeam instant și mă trezeam cu 10-15 minute înainte de stația unde trebuia sa cobor (vinerea, când plecam de la facultate spre casa părinților).

Știu pe cineva care a adormit cu capul pe masă în timp ce se mulgea cu pompa electrică.

Eu am cunoscut pe cineva care are câteva secunde de blackout în timp ce stă la masă cu familia, apoi tresare, se mai bagă în vorbă, apoi iar blackout.

Am fost în gașcă la film, eram vreo 6 persoane. Am adormit toți. Cica trebuia să vedem Pirații din Caraibe 3 parcă. Plictisitooooor. Ne-am trezit aproape de final.

După o perioadă de nesomn pur și simplu pic… Când se trezește copilul noaptea nici nu îl aud …
Tati adormit mă întreabă: O aduc aici sau te duci tu la ea?
Raspunsul meu: -Adu-le pe amandouă încoace!!!
Tati o_O: – Păi noi avem doar un copil!!!!!

Eu am adormit la birou citind e-mailuri, câteva secunde (sper!) de black-out! Și des mă trezesc (încă) legănându-mi picioarele goale (cum o adormeam pe fie-mea).

Eram însărcinată, nu știa nimeni. Era ultimul film cu James Bond. Am dormit mai tot filmul. Îmi curgeau balele la propriu și m-am trezit cu gâtul înțepenit.

Eu am adormit în timpul unui curs de induction, la primul job, într-o multinațională. Vorbea un domn de la HR atît de duios încât nu m-am putut abține, efectiv mi-a căzut capul. Cred ca am și visat în minutele alea…

Și una despre un tată: tata a adormit în armată în timp ce alerga „la trap”. S-a trezit cînd a pierdut direcția și a intrat într-o tufă de trandafiri :)))

PS: Eu nu adorm nici la mine-n pat pe întuneric perfect și cu dopurile de urechi bine înfipte, darmite prin alte locuri… Dar înainte să am copii, da, adormeam peste tot. Am adormit pe preșul din fața ușii de cămin (și am dormit acolo patru ore, într-un frig oribil, era februarie și pe hol erau geamurile sparte), am adormit la masaj (de multe ori), la epilat (o dată), la tuns (o dată), la cursuri în facultate (de multe ori), în taxi și pe scaunul de dentist. Dar asta se întâmpla pentru că pierdeam nopțile la canastă, prin Club A sau citind cine știe ce Idiotul sau Toamna patriarhului, nu pentru că mă țineau copiii trează. Deh…

Voi?

Sursa foto: mamă obosită via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

64 comentarii

  1. Din pacate fac parte cam din aceeasi tabara…nu dorm decat intr-un pat dintr-o anumita camera din casa si poate nici acolo . Am ajuns sa evit sa mai plec pe undeva in minivacante pt ca nu mai pot sa dorm cand plec de acasa , stau cu ochii in tavan toata noaptea si a doua zi sunt rupta de oboseala. Care mai e farmecul sa plec de acasa ? Nu am dormit in viata mea in masina, tren… Ii invidiez din tot sufletul pe cei care dorm oriunde, oricum, oricind. Nici nu stiti ce norocosi sunteti ! Sunt curioasa ce voi face acum, ca in doua luni vine al doilea bebe. Probabil voi lesina de oboseala, cum am mai patit . Dar tema era unde mai DORM mamele, nu ? Mai bine ma opresc aici.

  2. Pe buda – bifat;
    pe holul policlinicii, asteptand sa-mi vina randu` – bifat
    in troleu, bifat
    in metrou – si m-am trezit taman la cap de linie-bifat
    cel mai penibil a fost cand am adormit la munca, in timpul unei sedinte. Eram insarcinata in primul trimestru, notificasem angajatorul si ma lupta, in draci cu starile alea binecunoscute de somnolenta, picoteala. Numa` ca de data asta n-a fost doar o picoteala. am pus usurel capu` pe agenda si gata…dusa-am fost in lumea viselor. Partea penibila abia urmeaza: cand mi-am revenit, cam dupa 30-40 minute (deci am dormit lume, nu m-am incurcat), sala era goala….dupa chicoteli si inghionteli, sefu` al mare (doamne si in ziua de azi mi-e jena de omu` ala, si-au trecut 2 ani de-atunci) i-a dat afar pe toti. deci, cand mi-am revenit, pe langa ca-mi curgeau balele la propriu si aveam gatul amortit, i-am gasit pe toti colegii inghesuiti ca sardinele intr-un birouas mic…continuau sedinta…

    • Secretul la dopurile astea e ca trebuie infipte adanc un urechi, cu simt de raspundere si fara teama ca nu le mai poti scoate.
      Eu n-am adormit niciodata asa, dar nici comoda nu le-am fost celor din jur, din cauza oboselii.

    • Sunt unele marca 3M, le iau de obicei de la Sensiblu, alea sunt cele mai bune. Eu dorm cu dopuri de extrem de multi ani, nu blocheaza auzul 100%, adica daca ma concentrez aud si cum respira copilul din patut dar cred ca mental imi da o stare de liniste 🙂

    • Eu folosesc dopuri care se utilizeaza in fabrici, pentru zgomot intens. Dintr-o spuma, tip memory( cum sunt pernele).
      Adorm mereu cand ii spun povestea de seara, pierd sirul cuvintelor, fetita ma urmareste si ma corecteaza.
      Sa vad ce mai fac cand vine al doilea…

  3. Eu am mers la cinematograf cu o prietena, Carmen, la filmul „Iluzionistul”. Este in film o faza cu un cal alb, ei la scena aceea eu am adormit. Ma trezesc la sfarsitul filmului sprijinita cu capul de bratul lui Carmen, ma ridic si o intreb „Ce a urmat dupa faza cu calul?” la care Carmen „Nu stiu, ca eu am adormit!”. Si uite-asa am dormit noi amandoua aproape tot filmul.

    • :))) eu am vrut musai la Avatar la I max.. doar ce se lansase. eram intr o perioada in care bebe era la mama ca eu ma mutam in casa noua si aveam treaba. deci dormeam zdravan noaptea( recuperam anul de trezit de minimum 3 ori pe noapte).SI m am straduit cateva zile sa obtin o rezervare la I max la Avatar…la ora 22.00. Ajunsa acolo dupa o zi de mutat mobila..ne au spus ca daca ni se face rau sa ne scoatem ochelarii( poftim????? rau stand pe scaun??)..ei bine da…dupa nici 20 de min. cui ii era greatza nevoie mare..mie…imi scot ochelarii si imi rezem capul de fotoliul confortabil si….adorm. Asadar am platit o garmada de bani, am pierdut o garmada de timp sa rezerv bilete, ca sa dorm confortabil in scaunul de la Imax in timpul celui mai in voga film al momentului:).

  4. Eu dormeam in timp ce alaptam…si acum, avand copii mai mari ( de scoala), adorm tot timpul la tv..cand ne hotaram sa punem un film ( de desene evident) dorm..si iarasi dorm…copiii mei imi spun: mama, nu te mai intrebam la ce film sa ne uitam ca tu oricum dormi..si cu glasurile cele mai inocente din lume ma intreaba: mami, tu ce de tot timpul dormi la tv?

  5. Acum, cu copil, parca nu mai adorm asa repede pe unde se nimereste. Insa, inainte am adormit in club, pe la ora 1, in timp ce imi duduiau muzicile in capatana si fara sa fii baut ceva, am adormit de 1001 ori in RATB (si inca adorm), am adormit la film, la petreceri cu oameni care inca imi vorbeau in acel timp… 🙂

  6. Mai nou adorm oriunde, oricum, oricând și oricât, doar să am ocazia. Dentista mea încă își face cruce mental când mă vede, fiindcă-s singura ei pacientă pe care trebuie s-o țină trează, că altfel deschide strâmb gura. La tuns, coafeza îmi aduce din start cafea, dar tot adorm la spălat (sâc!). Adorm la cursuri, în bus spre lucru, în microbus spre Budapesta, în autocar, în avion, în mașină, la operă, la film, la serial acasă – în fine, toată lumea pare extrem de amuzată și nimeni parcă nu pricepe de cât somn aș avea eu nevoie să recuperez nopțile pierdute și stresul extrem. Mh.

  7. Cred ca pana sa nasc adormeam la orice drum cu masina mai lung de 10 km. De cand ma stiu dorm f bine in masina. Si acum as dormi, dar nu pot de urletele copilului. Nu m-a mostenit deloc. Am dormit si la birou. Imi aranjam pozitia inainte sa adorm: fata spre monitor, capul sprijinit de spatar, falca in palma si mana pe mouse. Cel mai dubios loc in care am adormit a fost acum ceva ani la coada la moaste. Am stat o noapte intreaga si dormeam pur si simplu in picioare si de fiecare data cand ma trezeam ma speriam cand imi dadeam seama ca nu sunt in pat. A fost crunt.

  8. Pai am adormit in sala de cinema uitându-ma la StarTrek.
    Am adormit așteptând sa intru la in interviu pentru un job, dar cel mai grav :)), admit ca am adormit si in timp ce … dar o singura data doar.
    Nu cred ca ma bate nimeni la asta.

    • Pana acum ai premiul I de la mine =)) Si pt faza cu interviul, dar si ptfaza cu sexul. Curiozitatea mea este: mai esti cu respectivul? Ca banuiesc ca s-a simtit lezat. U rule anyway.

    • ahhh…. eu am adormit first time 🙂 si domnul nu si a dat seama :))))))))))iar eu mor de ciuda ca nu imi mai amintesc mai nimic 🙁

  9. In vremea studentiei am adormit in tren . Eu sunt din Targoviste si am facut facultatea la Bucuresti , veneam acasa la sfarsit de saptamana . M-am trezit la cap de linie , la Pietrosita , era prin februarie , un ger crancen , trenul nu prea era iluminat, de caldura in tren nu mai zic…nu erau nici telefoane mobile pe vremea aia sa sun sa vina cineva sa ma ia…Iar dupa ce am devenit mama , pe vremea cand „galusca” era bebelus , dormeam pe unde apucam…am adormit pe WC , am adormit in bucatarie in timp ce pregateam perisoarele (pusesem oala la fiert , iar eu faceam guguloaiele); m-am trezit cand apa scazuse mai mult de jumatate….Am adormit in parc (iesisem la plimbare cu copilul, sa-l scot la aer , m-am asezat pe o banca, aveam caruciorul langa mine si mi s-a rupt filmul). Am adormit pe plaja si m-am ales cu arsuri de am dormit o saptamana pe burta .Am atipit chiar si in lift , in picioare, sprijinita de perete (stateam la etajul 9 , deci am avut timp).N-am mai vazut un film pana la cap de nu mai tin minte cand….La birou mi se intampla frecvent sa motai , ma ascund strategic dupa monitor si stau cu o mana pe mouse iar cu cealalta imi sprijin capul .In masina dorm de cate ori am un drum mai lung de facut si nu sunt nevoita sa conduc eu . Cea mai tare faza a fost anul trecut , cand am adormit in statia de autobuz . Eram rupta de oboseala , avusesem o saptamana horror , dormisem doar cate 2-3 , maxim 4 ore pe noapte toata saptamana . Masina mea era la reparat , sotul avusese neaparat nevoie de a lui , iar eu mergeam cu autobuzul . Am terminat treaba la birou pe la 7, am ajuns in statie , mai erau cam 10 minute pana sa vina autobuzul care-mi trebuia mie . M-am asezat pe o banca ….si m-am trezit pe la 9:30 cand ma suna disperat sotul fiindca nu ajunsesem acasa pana la ora aia si nu stia ce-i cu mine.

  10. Am adormit in timp ce ii spuneam fetitei mele, Ana, povestea Frumoasa din pădurea adormita. M-a trezit ea si m-a rugat sa continui povestea iar eu am continuat, dar am reluat ultima jumătate di Alba ca zăpada.

  11. Eu sunt in aceeasi tabara cu Ioana. Nu pot dormi oriunde, chiar daca sunt obosita … si chiar sunt obosita ca fetita mea de 9 luni se trezeste si de 2-3 ori pe noapte, serviciul l-am inceput din septembrie, asa incat la capitolul somn …stau rau de tot. Abia adorm in patul meu. Trebuie sa fie liniste in casa. Uneori aud si ceasul din hol cum ticaie daca este deschisa usa la dormitor. Dopurile de urechi nu le sufar. Cand eram insarcinata mai atipeam la filme …

  12. Off, nici eu nu prea adorm oriunde, dar de 2 sapt cu bebe care mai are chef de stat cu ochii in tavan noaptea, adorm in orice poziție o alăptez… Ioana, eu nu știu cum ai rezistat fara somn, ca eu si daca dorm 5 ore pe noapte sunt varza , trebuie musai sa ajung la 7 ore ca sa fiu funcțională si sa nu ma enervez..bine careusesc sa mai compensez ziua,….

  13. Ma bag si io in vorba, la asa un subiect de actualitate:
    am adormit la fizioterapie (era cam ca un masaj)
    la o sedinta de osteopatie
    Cea mai tare mi se pare asta: am adormit in timp ce le citeam copiilor o poveste!!! M-am socat singura fiindca era lumina aprinsa, copiii langa mine, forfoteala, eu citeam cu voce tare cand mi-am dat seama ca incep sa o iau pe aratura, vorbea gura fara sa citeasca si mi s-au inchis ochii. Cred ca a durat o fractiune de secunda ca mi-a cazut cartea din mana si m-am trezit.
    E tare maternitatea asta!

  14. Eu adorm oricând mi-e somn. In mașină, in tramvai, pe buda, la plaja, la film, in fata tv-ului(in primii trei ani de relație cu sotul nu am văzut niciun film cap-coada), in timpul sarcinii chiar si la birou. Poziția aia strategica (pe naiba, ca toată lumea știe ce faci tu acolo) cu o mana la falca si una pe mouse. Când am descoperit ca-s însărcinată nu am mai putut sa merg cu metroul. Simțeam ca ma sufoc, așa ca am trecut la tramvai. 1h10min pana la birou, îmi puneam ochelarii de soare si dormeam dusa. Mi s-a întâmplat bineînțeles, de vreo doua ori, sa ma trezesc câteva statii mai târziu 😀

  15. Baai nu pot sa cred!!!! Nu am mai ras asa cu pofta de nu stiu cand!!!!! Pufnesc asa indesat pe langa asta mica, Printeso, imi trezesti fata cu postari din astea!!! :))))

  16. Eu am adormit de foarte multe ori in ratb , mai ales cand am ramas insarcinata , la birou cu capul sprijinit in mana , pe toaleta m a gasit tata o data ( tin minte ca atunci abia m am putut ridica caci amortisem , m a durut groaznic fundul dupa 6 ore dormind pe buda , si acum ma intreb cum de nu am cazut sub chiuveta =)) ) , am adormit si alaptand de cateva ori dar o data m am speriat asa de rau caci am scapat bebelina din brate si m am trezit la fix caci cadea in pat si avea abia 2 saptamani , de atunci n am mai tinut o cu mine in pat 🙁

  17. A trebuit sa fac pauze de la lectura (si nu e primul post la care fac asta) ca sa nu rad in birou,sa se uite colegii crucis :)) E tragi-comic. Eu ii tot zic sotului (care des adoarme devreme) ca, ce-o sa faca atunci cand vine bebe.

  18. Sunt insomniaca de fel si foarte pretentioasa in privinta conditiilor de dormit, tebuie sa fie absolut intuneric si liniste deplina. Dar , in toamna, la un curs in aula unui spital mare din Italia, am dormit grozav sub lumina tuturor reflectoarelor, cu traducerea in urechi, cu capul dat pe spate si gura cascata, ca o adevarata doamna. M-am trezit cand am inceput sa sforai iar lectorul era chiar in dreptul meu. Omul terminase prelegerea si pleca, n-avea nicio treaba cu mine, dar colegele m-au mintit ca a coborat de la tribuna fiindca sforaiam prea tare. Si eu le-am crezut… 🙂 Sper doar sa nu apar prin vreun material de prezentare sau pe vreun facebook.
    Cu multi ani in urma, cam dupa revolutie, o colega a adormit la munca, intr-o tura grea, si s-a trezit alergand si tipand prin sectie: Teroristiiii, maaa! Ca doar era un cuvant nou in vocabular…

  19. Sa zic si eu:
    – pe canapea in sala de asteptare la dentist;
    – in metrou intre statii.. bine ca m-am trezit la cea la care trebuia sa cobor;
    – la serviciu la o prezentare; cald in sala, fotoliu comod de piele, voce linistita a prezentatorului… si la sfirsit m-a intrebat seful dc am inteles tot… cum sa ii spun ca nu am auzit nici 5 % si ca adormeam, ma trezeam, si ma chinuiam fara succes sa nu adorm la loc? :))

  20. Fiu-meu a dormit bine si fara probleme cea mai mare paret a vietii lui, dar a avut o perioada, asa, pe la 4-5 ani, cand era musai sa-i zicem povesti lungi si multe la culcare. Si ne puneam toti trei in pat, eu, sotul, copilul, si incepea ora de povesti. Nu stou care era chestia, dar dupa 2-3 fraze si ala care zicea poevstea, si parinteel celalalt adormea instant. Si copilu’ saracu nu stia pe care sa ne inghionetasca mai tare ca sa auda povestea pana la final. Cred ca adormeam de 10 ori eu si de zece ori sotzu’ pana terminam de zis povestile….

  21. Ce haioase sunt intamplarile voastre, am ras cu lacrimi 🙂
    Eu am adormit in timp ce eram la acupunctura si m-am trezit dupa 2 ore de somn bun.
    Doamna isi terminase treaba si m-a lasat in pace. Ce somn bun a fost !!!

    • Ei bine eu am o durere ingrozitoare de genunchi de la o cazatura de acum trei ani (din fericire nu am oasele rupte dar mi-au ramas niste leziuni) iar o prietena mi-a spus ca o data a durut-o ingrozitor mijlocul, credea ca nu se va mai vindeca vreodata insa dupa ce a facut acupunctura nu a mai durut-o deloc, nici pana acum. M-a incurajat sa merg cu ea pentru genunchi si m-a asigur ca nu va durea deloc. Am citit pe Internet ca la acupunctura esti intepat cu ace. Eu nu prea cred povestea asta, eu nu m-am simtit relaxata cand mi s-a recoltat sange…

  22. Si eu am râs cu poftă. Haios post!
    Cat au fost copiii bebeluși si eu eram in urma cu somnul. Îmi aduc aminte i fază când am adormit lângă bebe cu o mână un sus, cealaltă sub el și cu un sân afara.
    Am mai adormit in cadă, citind. Asta, before kids. A căzut cartea in apă. Am distrus-o.
    Dar când vorbeste cineva de dormit oriune, mie îmi revine imaginea unei tipe, la coafor, care adormise si i se muta capul stânga-dreapta in funcție de cum o usca la păr.
    Azi am adormit, după-amiază, pe canapea, in sufragerie, ii verificam fiului meu din teme. M-a trezit el sa mă întrebe când trebuie să plecăm. Am dormit 15 minute.

  23. Sunt din categoria celor care adorm greu, si numai in conditii de intuneric si liniste deplina.
    Nu mi s-a intamplat sa adorm instantaneu, decat pe vremea cand eram eleva, studenta: mi se facea un somn groaznic in timp ce citeam cate ceva plictisitor, si trebuia ca in urmatoarele 5-10 minute sa fiu la somn (altfel cred ca adormeam pe scaun).
    Daca nu sunt moarta de oboseala, ma trezesc si la cel mai mic zgomot in timpul noptii. Am incercat dopurile de urechi, dar nu le suport decat cateva minute.
    Nu credeam ca exista asa multi oameni care adorm instantaneu si dorm in orice conditii… Ce face oboseala din om! 🙂
    Am inteles acum ca, in comparatie cu alti oameni, poate nu am atins limita de oboseala maxima (de fapt am atins-o – si de multe ori, numai ca la mine oboseala se manifesta prin stari de rau general: dureri de cap si alte simptome urate pe care mai bine nu le scriu aici…)

  24. M-am simtit penibil cand un coleg de serviciu m-a ajutat sa ma mut de la Brasov la Bucuresti cu oale, pantofi, carti, chiloti, pe care le-am impachetat cu grija o noapte intreaga si am reusit sa adorm la 6 dimineata. La 6 jumate am plecat. Am incercat sa port o conversatie cu el, dar am adormit dusa si m-am trezit la intrarea in Bucuresti, cand omul ma intreba unde voi locui. Nu eram mama pe atunci.
    Am adormit la un curs (tinut de un super coleg din HR, nimic plictisitor, doar primul trimestru de sarcina), la serviciu cu scaunul intors (aveam locul la geam), pe WC, la film, in masina, in autobuz, in living cu copilul mai mare jucandu-se deloc linistit (eu fiind gravida), la biserica (momentul maxim de penibilitate, caci m-am trezit de sforaielile mele si o babuta dadea dezaprobator din cap langa mine), in cada pana am alunecat si mi-a ajuns apa la nas (de mai multe ori, iar apa era gheata). As dormi si intr-un picior daca nu m-ar striga nimeni sau nu ar plange cineva dupa mine. Si cu lumina aprinsa, si in rochie, pijama, jeansi… Aaa! Am adormit in timpul petrecerii corporatiste de Craciun, tinuta intr-un club, langa boxe; eram organizator. Aveam doar primul copil si inca nu eram insarcinata cu al doilea. Pot dormi linistita dupa 2 cesti de cafea (cofeinizata, desigur).

  25. Ha ha! Ce m-am distrat citind postul, dar si comentariile. Eu am adormit acum câteva saptamâni cu bebe in brate, plimbandu-l si cantandu-i noaptea pe la 3. Am realizat ca mă luase somnul pt ca m-am izbit de mobila din camera :)) bine ca n-am scăpat copilul!

    • Când eram insarcinata, am adormit la parcul de distractii Port Aventura pe o banca facuta din jumătate de copac si care avea si cate o bucata de lemn mai iesita in relief. Era lângă o cascada unde opreau roti oamenii sa facă poze, deci va imaginari ce gălăgie..de când am bebe, dorm când alaptez(bine ca consultantul in alaptare m-a învatat cum sa dorm cu bebe in pat). E minunat, dar a făcut 10 luni si nu mai doarme cu tzizi in gura, asadar am insomnii?

  26. Ce post si comentarii amuzante!
    Eu nu prea adorm de obicei. Si nici mama nu sunt inca. Probabil cel mai penibil moment de „adormeala” incontrolabila mi s-a intamplat in facultate intr-un personal. Iarna, in personal 2 scenarii erau posibile – ori era un frig de te lingeau iepurii ori bagau o caldura de’ te treceau toate transpiratiile, la propriu. In cazul de fata era foarte cald, personalul oprit in camp de cateva zeci de minute, nici nu mi-am dat seama cand am adormit asa sezand. M-am trezit si eu cand au repus trenul in miscare cu gura cascata si cu pulovarul ud de bale. Dah…ce priveliste au avut saracii pasageri nici n vreau sa imi imagnez.
    Mai stiu o faza a carei autoare nu sunt din fericire 🙂 Eu mai fac si traininguri (unele greute, tehnice, care tin cu zilele). Si am avut odata un mosut…care intodeauna dupa pauza de masa, indiferent de dificultatea subiectului de discutie, tragea o picoteala la cursul meu. Saracul incerca sa se controleze dar capul tot ii cadea. Bine ca se trezea repede! Nici el nu era mama!

  27. fata de ce s-a bifat pana acum nimic nou doar majoritatea :D. Doar una noua, nu am adormit, m-am culcat pe o banca in parc, avea bb 2 luni cred, mi-am tras carutul langa banca, m-am ghemuit culcata pe banca sa nu imi atarne picioarele, mana pese carut cumva sa simt cea mai mica miscare, geanta lui bb sub cap si somn … iepureste dar somn. Se uita lumea la mine ciudat, acum daca as vedea o mama dormind pe banca m-as intreba daca nu i s-o fi facut rau, atunci ma intrebam doar de ce nu ma lasa dracului sa doooorm! 😀

  28. Acum ma oftic, eu am adormit numai in pat intotdeauna :P. Nici macar in autocar sau avion, masina, ce vrei, nu adorm. Odata nu am dormit vreo 30 ore, decat atunci cand am ajuns efectiv intr-un pat

  29. Eram insarcinata cu primul copil si noptile mele erau de mult albe, asa incat era imposibil ca uneori sa nu atipesc la birou. Ca atipeam in pauza de masa era ok, dar mi se mai intampla si in timp ce tastam la calculator si ma trezeam dupa un minut-doua cu un mail in care scria „Dear Mr. Ddddddddddddddd…” Slava Domnului ca n-am dat niciodata send.

    • O, Doamne, cum era sa uit! Acum multi ani lucram in ture de noapte si adormeam frecvent in tramvai, in drum spre casa, ca aveam mult de mers. Intr-o dimineata, un nene pus pe sotii m-a prins de umar si mi-a zis „hai, domnisoara, ca am ajuns la capat”, iar eu, docila, m-am ridicat si am coborat. Abia cand mi-am revenit din zapaceala mi-am dat seama ca mai aveam vreo 5 statii pana acasa. Nu vreau sa stiu ce-or fi ras ceilalti calatori.

  30. Eu am un bebe de 4 luni si o fetita de 2 ani jumate. Va dati seama ca sunt nedormita de multe luuuuni.
    Chiar aseara ma pusesem pe un scaunel de ikea langa patul fetitei. Sa stau langa ea pana adoarme. Era ora 9. Eu am adormit rapid, ea a vorbit si a cantat vreo 40 de minute. Ba m-a mai si trezit ca vroia sa mearga la olita. Ma mir ca nu am picat de pe scaunel.

  31. Buna ziua tuturor! Datorita profesiei am urmat un curs numit „Fatigue Management”. Aviatia Civila cere ca fiecare pilot sa doarma (solid sleep, adica fara intrerupere) cel putin 8 ore din 24. Altfel, spun ei, oboseala se acumuleaza si vine vremea sa platesti contul. Adica organismul isi taie singur „curentul” si intra in default. Desi facem continuu antrenamente pt conditia fizica a trebuit sa ne supunem unui test al somnului intr-o camera speciala cu conditii variabile de luminozitate, sunet si vibratii cu senzori aplicati pe tot corpul pt ca autoritatea vroia sa stie daca somnul nostru ne si odihneste. Multe persoane dorm dar din diferite motive nu se odihnesc bine. Insa exista modul de a corecta un somn incorect. Aveti toata admiratia mea mamelor, va doresc tarie si curaj!

  32. Fac parte din categoria celor care dorm oriunde, oricand, oricum.
    In timpul liceului am dormit ghemuita pe un calorifer (din acela de fonta, nu prea inalt si lat)
    in timpul facultatii, dupa o noapte de invatat, inainte de examenul oral, pe culoar, in fund sprijinita de perete
    la aproape orice drum cu trenul, in aproape orice pozitie
    in aeroport, in tramvai, autocar, masina, avion, in statia de autobuz,
    In vana, m-am trezit, nu de putine ori, din cauza frigului
    pe plaja, cateva ore, rezualtatul? insolatie plus arsuri
    alta data am adormit la oftalmolog (asteptam sa-si faca efectul picaturile)
    la masaj, la fizioterapie, pe banca in parc (avem grija de un nepotel), am asezat carutul langa mine, mana pe manuta lui, geanta sub cap si somn de voie; m-a trezit o batranica 🙂
    Recordul personal 22 de ore, fara intreruperi, cu inca 3 persoane in casa

  33. Am adormit in timpul unui RMN ,da ,băgată pana la gât in chestia aia care scotea un zgomot enervant pentru oricine.Evident ca a trebuit sa repet RMN-ul întrucât in somn am făcut mișcări involuntare ce au afectat claritatea imaginilor .Cel mai recent am adormit la Cosmetica ,la pensat.Acum spun de dinainte sa oprească orice muzica și sa vorbească cu mine deși nu îmi plac socializarile forțate?

  34. La primul meu job dormeam in fiecare dimineata, pe scaun cu capul pe birou ? aveam 18-19 ani si era vara. Atunci am inceput relatia cu actualul sot, deci in fiecare seara stateam panaaa tarziu sa vorbim. Cu prima sarcina, lucram 12 ore, noaptea, deci in ultimele saptamani dormeam mereu ? si seful ma stia deja, deci era ceva ok ? da alea 10-15 min imi dadeau energie.

  35. La dentist…deja ma invatasera oamenii. Dormeam „gura casca”. Era si super confortabil scaunul si dupa ce ma lasau mai pe spate, imi bagau lumina in ochi si ii inchideam….asta era. Ma trezeau la final. Tin minte ca o data imi pusesera niste fatete minunate. Ma dusesem cu dinti galbeni/gri si m-am intors o zana. Si nici nu pricepusem cand au migalit la ele.

    • Eu am adormit recent, acum 2 zile, la un spectacol de teatru, spectacol cu actori de renume, de altfel. Eram cu sotul si inca un cuplu. M-a trezit sotul stanjenit ca tot imi pica capul in stanga si dreapta si nu stia ce am patit. Trezita de la 5 dimineata, alergand toata ziua cu copii prin toate partile, ora spectacolului a fost imposibila pt mine: 9 seara! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *