Peste cîteva ore împlinesc 35 de ani. Sigur, aș fi putut spune că împlinesc 30 de ani a șasea oară, dar nu mai simt asta despre mine, gata, am împlinit 30 de ani de suficiente ori. 🙂

35 de ani sună mult. Sună, matematic, ca și cum cea mai bună parte a vieții mele s-a dus. Am trecut de jumătate, jumătatea cea mai frumoasă s-a scurs. Matematic vorbind, așa e. Mi-am parcurs mai bine de jumătate din viață. Practic însă, simt altfel.

Nu pot fi bătrînă dacă mă joc zilnic mai mult de șase ore pe zi, nu?

Dacă mă trezesc rîzînd așa, ca prostul la soare, de zeci de ori pe zi?

10821920_10204166415454044_1674964345_o

Dacă de la răsărit pînă la miezul nopții eu inspir miros de bebeluș și de copilă blondă, mă încarc cu pielea lor proaspătă, cu zîmbetele lor mici, n-am cum să fiu bătrînă.

Dacă dansez și cînd cu voce de dinozaur ca s-o fac pe Sofia să rîdă?

Dacă mai toată ziua mi-o petrec pe parchet, colorînd, mermeling nisip sau făcînd castele din lego.

Dacă alerg în jurul canapelei cu un bebeluș în brațe și cu altul trăgîndu-mă de coada mea imaginară, nu pot fi prea trecută, așa-i?

Mă simt mai bine ca totdeauna. Sînt bucuroasă să mă trezesc devreme, să alerg toată ziua de la unul la altul sau cu ei împreună. Seara pun capul pe pernă și simt cum îmi frig tîmplele de oboseală, dar e o oboseală mult mai bună ca aia de după trei nopți consecutive de Club A, acum 15 ani.

Sînt puternică, fizic și psihic. Iubesc (nu doar un bărbat, ci și pe copiii lui și ai mei). Am energie, fac planuri, am bunici sănătoși și pe alocuri la fel de tineri ca mine, sper, pentru mine și pentru ei, minuni nesperate. Plus că uite, am adunat la petrecerea de ziua mea o sută și ceva de oameni extraordinari. Sînt tînără, nu?

ziua mea

Poze de Magda Constantin

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

70 comentarii

  1. La multi ani!Sa fii mereu fericita, implinita si iubita!Poti sa te simti batran la 18 ani si tanar la 60… totul tine de noi.Felicitari pentru ceea ce esti!

  2. La multi si frumosi ani. Te citesc de ceva vreme si nu am indraznit sa scriu ….la fiecare post erau zeci de comentarii, ce rost mai avea si parerea mea, dar in fiecare zi am invatata ceva bun din scrierile tale. Ma delectez zilnic cu idei, cu trairi cu sentimente care le gasesc in tot ce scri. Incerc si eu sa mi cresc copilul cum simt si cum cred ca e mai bine, iar aici, pe blogul tau am gasit multe informatii pretioase care le aplic, si functioneaza cu succes. Ma bucur mult ca te am descoperit, si ma bucur ca iti pot ura si eu La multi ani :*

  3. La multi ani!!!!!!!! Iti doresc sa ramai la fel de tanara si de vesela, sanatoasa si iubita, fericita si implinita si la 70 de ani si sa te bucuri de minunile tale in fiecare clipa a vietii!

  4. La multi ani sanatosi, frumosi si plini de iubire si de zambete mici!! Esti tanara, esti frumoasa si esti puternica. Iti doresc sa ramai tanara spiritual si sa continui sa ii inspiri si pe ceilalti asa cum ai facut-o pana acum! Eu ma apropii de 32, dar cred si sper ca ce e mai frumos abia incepe. Te imbratisez cu drag.

  5. Esti foarte tânără și așa o să rămâi mereu. Doar pe tegumente se vede trecerea timpului la cei mai multi dintre noi, sufletul ne rămâne la fel. La multi ani frumoși ! si nu te mai îngrijora din cauza unui număr…

  6. La multi ani , plini de pumosenie si pufosenii colorate in toate cromatica pastelata ! Sa fii sanatoasa si la fel de puternica fizic si psihic si sa iubesti again and again ! Orizontul mamiceniei iti va oferi noi si noi orizonturi si minuni nesperate!

  7. La multi ani, fericiti si minunati alaturi de cei dragi tie, mari si mici! Sa iubesti si sa fii iubita pana la capatul vietii si mai departe! Sa fii inconjurata numai de oameni buni si frumosi ca tine! Sa fii la fel de tanara si frumoasa (si sanatoasa) si la 70, 80, 90 de ani, sa te joci cu nepotii si stranepotii ore-ntregi pe parchet si sa razi, sa dansezi, sa canti. Si sa ne povestesti si noua amintiri din viata ta ( a voastra) minunata.
    Te imbratiseaza cu drag o fata din multimea de prieteni cunoscuti si necunoscuti pe care-i ai, o fata a carei inimi ai atins cu scrierile tale (de fapt cu existenta ta).
    Veronica Mihui.

  8. la multi ani!se pare ca esti din aceeasi generatie si oras cu mine.peste o sapt fac si eu tot 35.pot sa te intren ce liceu ai facut?

  9. Consider ca nu esti tanara doar prin argumentele mentionate, ci si prin faptul ca intineresti idei la nivelul unei comunitati din ce in ce mai mare! La multi ani!

  10. Uneori cuvintele sunt de prisos, așa ca ma opresc la : La mulți si fericiti si sănătoși si bucuroși ani alături de cei dragi tie! Te imbratisez cu drag!

  11. Eu a facut 35 anu’ trecut, inca gravida. Asa cum zici, nu cred ca a trecut cea mai buna parte a vietii mele, simt in fiecare zi ca abia a inceput. Am implinit si 36 de ani, cu o buburuza de 8 luni in brate. Viata e frumoasa, doar sa avem sanatate.

    La multi ani 🙂

  12. La multi ani, printesa! Sa ai parte de zile senine, la fel de jucause si pline de miresme blonde, inca muulti ani de-acum inainte!Si sa ne incanti zilele cu postarile tale pline de dragoste si invataturi!
    Sa aveti o zi la fel de frumoasa ca voi!

  13. Esti o norocoasa. La multi ani! Sa ramai mereu la fel de frumoasa si de optimista si sa ai intotdeauna in jurul tau oameni ca tine. Sa fie sanatosi si bine toti ai tai. Si-ti mai doresc ce-mi doresc si mie mereu. Sa prindem vremuri bune ca sa ne putem vedea copiii crescand frumos. Te pup cu mare drag.

  14. La multi ani, Ioana! Esti o sursa de energie pentru mine! Si eu am un bebe de 1 an si ne mai dorim si o bebelina! Si am si job ful time, zi de zi! Am 36 de ani si ma simt tot ca la 25, ba chiar mai bine! O zi minunata sa ai!

  15. Intre sutele de telefoane de la familie si prieteni, zecile de urari de la fetele din grup si alte zeci aici pe site, indraznesc sa-ti urez si eu: La multi ani, Ioana! Iti doresc exact aceleasi lucruri pe care mi le doresc si mie!

  16. La multi si buni ani, suflet frumos!…ti se citeste pe chip frumusetea, gandurile tale imi incalzesc mereu sufletul si imi dai mereu curajul sa pornesc pe un drum cu copii alaturi!…azi, mai mult ca oricand, multumesc!

  17. Asta simt și eu, nu sunt încă bătrană. Cred cu tărie că tinerețea vine din interior. La mulți ani tinerești alături de iubiții tăi 🙂

  18. Atat de tanara, la cate faci intr-o zi, ca ma apuca depresia, si am doar 32 deci ar trebui sa ma simt oleaca mai tanara nu ? 😀 Dar asta se intampla cand nu dormi noptile, faci mai multe :P.
    Viata lunga si fericita sa aveti, feiecare si toti impreuna!
    :*

  19. La multi ani!!! – fericiti, voiosi si sanatosi.
    Sa ne traiesti Printesa draga, ca ne inspiri si ne ajuti cu povestirile tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *