Banana bread (despre cel mai bun prieten al meu)

Click play.

Vreau și eeeeu zice Sofia pe final. Ohooo, și ce-a mai mîncat, și ea, dar și noi! Mirosea a… hm… banane coapte, vanilie, a acasă, a împreună, a „mami, ăsta e cel mai bun lucru din lumea mea!” (Sofia dixit)

Cum am făcut? Vă spun imediat mai jos, cu gramaje cu tot. Dar înainte de asta, altceva. 🙂

Care-i cel mai bun prieten al meu în ultimii patru ani, mă întrebați? Nu, nu e cardul de credit (n-am, n-am avut niciodată, că nu-mi place să cheltuiesc bani pe care nu-i am). Nici măcar blogul ăsta nu e, că uneori mă supăr pe el de-mi vine să-i dau papucii roșii! Ei bine, da, prietenul meu cel mai bun este mixerul vertical. Nu pentru că-s cine știe ce bucătăreasă, dar pentru că-mi place mîncarea făcută de mine și am foarte puțin timp să fac mîncare. Orice secundă care poate fi salvată la bucătărie e o secundă pe care-o pot petrece cu copiii și nimic nu e mai important ca asta. Așa că mereu caut soluții rapide, rețete ușoare, scurtături și trucuri care mă pot ajuta să fac:
1. Mîncare
2. Sănătoasă
3. Rapid și
4. Amuzant pentru copii
Dar și să:
4. Strîng rapid dezastrul de după
5. Depozitez totul ușor în dulapurile mele ultra-aglomerate.

Mixerul vertical mă ajută să bifez toată lista. Nu cred că-i mamă pe-aici care să nu aibă un best friend din ăsta, mai ales dacă a trecut deja prin mult-temuta diversificare. Dacă totuși mai e vreuna, mă ofer s-o utilez eu. Și nu cu orice hand mixer, ci cu unul Philips, care e cam cel mai bun de pe piață (și am avut cîteva modele în ultimii ani). În următoarea lună o să vă povestesc (cu ajutorul cîtorva rețete pe care eu le fac des acasă) ce puteți face cu acest device minune, ce e important cînd cumperi un mixer vertical și da, o să vă ofer cadou unul în cadrul unui concurs pe care-l pornesc azi și-l închei în prima jumătate a lunii ianuarie.

Să revenim la mirosul de cel mai bun lucru din lume: cel de banana bread.

Mereu rămîn cu banane în cămară, iau prea multe, nu se mănîncă, încep să se înnegrească. Urăsc să arunc mîncare (pentru că asta ar însemna că sînt un buyer incompetent), așa că mereu caut soluții de reciclat banane. De obicei le folosesc ca îndulcitor în biscuiți, clătite și brioșe, dar tot căutam o rețetă în care să le fac vedetă! Și brusc mi-a venit în cap banana bread, gata, să facem! De la idee la pus în cuptor, 8 minute. Încă o oră la copt și 30 la răcit și gata-i festinul!

Aveți nevoie de:
– 230 gr de făină
– 100 gr unt la temperatura camerei
– 3 ouă
– 3 banane foarte coapte
– o lingură de miere (nu, mierea nu devine toxică la temperaturi mari, doar își pierde proprietațile, dar noi vrem doar să îndulcim pîinea, nu s-o folosim ca booster de imunitate)
– o păstaie de vanilie
– un pumn de migdale (opțional, merg și nuci sau alune sau semințe)
– un plic de praf de copt

– un praf de sare
– încă o banană mai fresh pentru ornat (opțional)

20141206_161240

Migdalele se toacă semi-mărunt cu mixerul vertical Philips Avance SpeedTouch, folosind recipientul mic cu cuțit. 10 secunde.

20141206_161536

În același recipient fără să îl spălăm zdrobim bananele. 15 secunde.

20141206_162058

Într-un castron amestecăm cu telul mixerului bananele, ouăle, untul călduț și mierea. 30 de secunde.

20141206_163145

Adăugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat care curge, puțin mai gros ca cel de chec. La final adăugăm semințele de vanilie și nucile. Turnăm totul într-o tavă adîncă tapetată cu unt și făină sau acoperită cu hîrtie de copt. Stă la 180 de grade cam o oră, faceți testul cu scobitoarea.

20141206_181820

Iese pufoasă și aromată, merge bine cu lapte cald sau cu un ceai de trandafiri. E o soluție foarte rapidă și bună și pentru cei mici. Ia să faceți și voi și să mă anunțați cît de tare s-a bucurat oricine s-a aflat în preajma tăvii!

Acum, concursul, că știu că-l vreți și voi pe prietenul meu Philips! Povestiți-mi în comentarii care credeți că-i cea mai faină rețetă de făcut cu minunea asta care toacă, amestecă, face spumă și piureuri, și eu mă gîndesc bine și aleg cea mai cea idee! Eu am în plan să vă povestesc rețeta noastra de speedy guacamole și încă una ultra faină de brioșe sărate cu orice! Stați aproape! Simțiti aroma de banana bread? Mmmmmm………..

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

122 comentarii

  1. Si eu am exact blender din asta vertical si este cel mai bun prieten al meu de 5 ani de zile. Merge la facut briose, aluat de clatite, supe creme, dulceata de ardei iuti (awesome!), piureuri de fructe sau legume – capatul cu cutit. Capatul cu tel e minunat pentru albusuri batute spuma, pandispanuri, frisca, salata de vinete, etc. Capatul de tocat marunt m-a salvat de tocat ceapa, usturoi sau verdeata de pus in ciorba, am facut si suc de rosii cu el pentru pizza sau de pus in mancare. Asta si aparatul de facut mancare la abur, si cana de fiert apa sunt cele mai bune investitii din bucataria mea!

    P.S. Super faina tema blogului, I love it!

  2. Cand ai doi copii mici (2 ani si 3 luni) astfel de unelte sunt ultra utile. Aur in casa omului! Cele mai faine retete sunt cele pe care le facem toate trei impreuna 🙂 ca de exemplu un fel de pandispan: o fetita tine de castron cat eu bat spuma albusurile cu stevia; timp in care cealalta fetita (manjeste) bucataria-amesteca 🙂 galbenusurile cu untul si banana. Apoi amestecam cu faina, vanilie, scortisoara, praf copt, punem in tava si…fetitele pandesc cuptorul 🙂 20 de min. Mai facem impreuna, sos cu parmezan ptr paste (obligatoriu fiecare fetita cu razatoarea ei), paine, turta dulce and counting 🙂

  3. Mi-am luat si eu un mixer vertical dupa ce am stricat o maioneză si am vazut pe youtube cat de usor se face cu liderul vertical. O sa testez de Crăciun. Mi-am ales modelul cu chopper (recipient mic), intrucat la robotul meu numarul 2 nu am (si tare util mi-a fost la robotul nr 1). Eu in asta prepar pate-ul de casă. Reteta e urmatoarea: intr-o tigaie topesc putin unt, pun jumătate de ceapa (la chopper, evident) apoi pun ficatul spalat si lapte. Il întorc de vreo 2 ori, prima data inainte sa se duca laptele, apoi sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Adaug sare şi marar tocat. Las la racit o ţâră, apoi trântesc totul în recipientul mic cu cuţit, adaug, în funcție de ce am prin frigider, mascarpone, smântână sau unt si dau drumul la aparat sa-şi facă treaba. În câteva secunde obţin un pate fin şi tare gustos.

  4. Uneori, sunt asa mai batranica si merg pe principiu „nu am nevoie de asta, daca acum 50 de ani se descurcau fara asa ceva, pot si eu in momentul de fata”, dar… un astfel de blender, m-a facut sa trec de multe ori ziua cu bine fara sa dau cu sfinti in stanga si in dreapta.
    Incepand de la faptul ca am inceput sa fac supe creme tot mai des, care trebuie sa mentionez ca sunt un deliciu. Preferata mea, e supa crema de cartofi si cu niste bucatele de bacon. Cand fac supa de legume, inainte pasam legumele prin sita si le puneam inapoi in supa, nu de alta, dar sa nu arunc legumele alea fierte. Acuma… sunt smechera 😀 pun legumele intr-un bol, niste apa peste ele, bzz bzz bzz cu blenderul de cateva ori si pun totul inapoi in supa/ciorba. Da aroma de 10 ori mai buna decat vegeta.
    Fff… si cate nu face un astfel de blender. Imi place sa cumpar marar si patrunjel si il pastrez tocat la congelator. Inainte, da-i mama si toaca mararu fir cu fir pana iti pica degetele, acuma, punem verderturile, bzzz bzzz bzzz in tocator si problema rezolvata :-)).
    Cred ca cel mai fericita ma face atunci cand toc ceapa. Inainte de asta am cautat toate metodele posibile si imposibile ca sa nu mai plang ca o nebuna. Tine paine in gura, pune paine in varful cutitului, spala ceapa, bea apa, nu respira, pune-ti o clama pe nas… acuma, face tocatorul treaba pentru mine.
    In concluzie? Ce-i de la Philips nu stau degeaba :-)) fac treaba buna.

  5. asta e dulcele meu preferat! i totally love it! am mai imbunatatit reteta cu o lingurita de scortisoara si inca una de nucsoara si folosesc zahar brun. multumesc ca mi-ai dat ideea cu mierea. next time this will be it!
    mi-as dori aceasta minune ca sa prestez o supa de usturoi (Adi Hadean recipe http://www.adihadean.ro/2011/05/supa-crema-de-usturoi/ ) pe care o am in plan de vreun an deja, dar am tot amanat-o din cauza lipsei de logistica 🙂

  6. Mai Printesa cum le zici tu fic cand e nevoie! Sofia mea e fan supe creme dar de 1 luna mi s-a stricat blender-ul! Nu era d-asta fain asa, era unul mai vechi luat din metro la 30 lei! Asa ca as avea mare nevoie de o asa minunatie care sa faca atatea lucruri! Mai ales cand fac ciorbe caci ma omoara tocatjl legumelor! Asa ca daca nh exista cineva care sa aiba nevoie mai mare de el decat as avea eu sa sti ca il primesc cu mare bucurie! Sarbatori fericite familiei Regale!

  7. Ma faci sa regret ca mi am luat Blender pe care l folosesc la…nimic. Este aproape incompetent,pe bune.
    Ma gândesc ca as folosi minunăția asta de la Philips sa fac Biscuiți pentru Angie a mea. Biscuiți tot cu banane, merișoare, cocos, fulgi de ovăz,ou și unt. Are un an, avem timp sa învățăm și alte rețete. Poate am noroc, tot e azi ziua mea:).

  8. Banana bread e in menu de ceva vreme, mie imi place foarte mult sa trisez un pic si sa mananc si niste aluat inainte de a-l pune in tava…inca imi permit, copila e prea mica sa-nteleaga 😉 si eu am un mixer philips, dar e un model mic, e din 2007 cand gateam numai pentru mine. Acum il folosesc sa-i mixez Sofiei legumele, fructele, carnita…diversificam de o luna.
    Ce am facut prima si prima data din banane au fost banana muffins, sunt nebuna dupa briose. Seamana un pic cu banana breadul tau, dar inlocuiesc untul cu uleiul si pun si un pic de scortisoara si de nucsoara, si un praf de sare…gata aluatul, il gust sa ma asigur ca e buuuuun, poc in tava de briose si la cuptor cu ele la 160 de grade 25 de min ….apoi le ornez cu un frosting cu mascarpone, unt si miere…aici ar fi bun mixerul tau, niciodata nu mi-a placut sa amestec cremele cu unt…e nevoie de rabdare si antebrate, cateodata imi lipsesc amandoua 🙂 deci iata, cam asa l-as folosi…si la sfarsit, pe frosting niste alune sau nuci zdrobite si prajite.

  9. Eu am doar blender vertical…si imi este foarte de folos…nici nu vreau sa ma gandesc ce as putea face cu un mixer!!!! Cred ca in primul rand as incerca minunatia de nutela din arahide crude care tot imi face cu ochiul ori de cate ori dau peste vreun site interesant de retete…apoi as lua la maruntit toate semintele si nucile posibile….pentru ca din nou…cand gasesc o reteta mai interesanta, trebuie sa renunt la ea din cauza nucilor sau semintelor tocate…so…I can’t wait to see how it works 😀 😀

  10. pricomigdalele mi se par perfecte pentru mixerul vertical; se macina migdalele/nucile la tocator iar cu telul se bat albusurile cu zaharul. scurt si la obiect! se fac atat de repede, dar parca tot nu fac fata vitezei cu care se mananca!! 🙂

  11. Si eu tot mixer din asta am, l-am luat cu Black friday, foarte fain, am scapat de robotul de bucatarie cu 100 de piese ce-mi ocupau locul degeaba. Inainte foloseam un Bosch, dar era doar mixer, acum cel de la Philips are si vasul cu lama S si mixerul pt batut spuma oua; Super tare inventia 😀

  12. Mi-ar plăcea tare mult sa câștig pentru ca al meu mixer e cam”pe ducă”.Il folosesc cand fac supe creme, cand fac dulciuri, la orice. Reteta unde il solicit la maxim este bomboane de ovaz cu nuca.Maruntesc bine nuca cu ajutorul lui si apoi pun miere,carob,unt de cocos si făina de ovaz.Toate ingredientele amestecate bine cu ajutorul mixerului formează o pasta groasa din care se formează bilute pe care le tavalesc prin nuca de cocos bio.Lasate vreo ora la frigider sunt cele mai bune bomboane pe care le mâncăm. Sărbători fericite pline de bucurii si sanatate!

  13. Reteta ta pica la fix. Caut pe net de 3 zile o reteta de banana bread pe care sa o fac inainte de Craciun (repede). O voi incerca pe aceasta.
    Daca ai una si pentru tort de morcovi, please share.

  14. Am si eu minune de blender de la Philips, cordless, care ma ajuta cu eficientizarea bucataritului, si tocmai de aceea as vrea unul pentru a-l face cadou. Il folosesc de la tocarea legumelor pentru ciorbe/supe, tocarea cepei pentru toate mancarurile la care o folosesc, fara sa trebuiasca sa plang si sa nu stiu de ce, la piureuri, cand mandra mea nu are chef sa manance pasat cu furculita/cutitul, la tocat nuci, alune si alte nebunii taricele, la spume si creme si multe altele.
    O reteta rapida, ieftina si delicioasa ar fi cea de rulada cu crema de mascarpone si dulceata de care ne place.
    Mergem, pentru blat, pe reteta clasica de 5: oua, linguri de faina, linguri de zahar, linguri de ulei. In plus, un praf de copt si vanilie. Se separa ouale, se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si uleiul. Se bat spuma albusurile, cu telul aplicat la blender, cu un pic de zahar. Se adauga faina peste galbenusuri, cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine si apoi incorporam albusurile, asemstecand de jos in sus, usor, pentru a incorpora cat mai mult aer. Adaugam si esenta/extractul de vanilie. Amestecul smantanos se pune in tava mare de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si se la sa 15 min. la 180 grade. Pentru umplutura, luam o cutie de mascarpone si o amestecam cu 2 linguri de zahar pudra, pana la omogenizare. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam sa se raceasca, desfacem hartia de copt si purcedem la umplerea cu mascarpone, cu care acoperim toata suprafata si peste care mai adaugam un borcan de dulceata. Folosind hartia de copt desfacuta, incepem sa rulam blatul, avand grija sa nu se rupa. La final se poate pudra cu zahar sau acoperi cu ciocolata, sos de caramel sau orice altceva ce ne face cu ochiul.
    Spor la bucatarit si la mancat! 🙂

  15. Eu mixerul vertical il folosesc la orice.
    Inainte de bebe il foloseam la lucruri marunte, gen tocat nuci sau smoothie dar cand am inceput diversificarea, ei bine, atunci a inceput sa fie util la casa omului.
    Sincer, nu stiu ce ma faceam fara el.
    Piureuri, supe creme, apoi carne tocata, fructele tot la el il faceam, ce sa mai, cel mai bun prieten cand nu ai timp nici de un pipi cateodata 🙂

    Reteta preferata a bebelusei: in blender pun o banana, un ou, un iaurt, vanilie, niste sirop de agave pt a iesi un pic dulce si 2 linguri de gris. Se blenduiesc rapid si apoi la cuptor cu ele. Iese o budinca foarte gustoasa.

  16. Prajitura Snickers este preferata sotului meu si o fac destul de des in portie dubla. Evident nu stau sa tai un kg de nuca la cutit ca as ajunge la glumeti, dar pun nuca in recipient, montez mixerul si apas butonul si nuca-i gata. Acum de sarbatori o sa-l folosesc la cote maxime (icre, maioneza, guacamole, creme).

  17. Sincer eu l-as folosi pentru supe crema. Momentan am un blender si e putin mai complicat, murdaresti mai multe oale pana ajungi la rezultatul final. Iar mixerul cu lama S e bun pentru macinarea diverselor care nu merg in blender pt ca sunt prea uscate si nici in rasnita pentru ca sunt prea moi si curg.

  18. buna ioana!un astfel de aparat e foarte util in bucatarie.as putea face prajituri(briose,care sunt preferatele sotului)si mancare pt cel mic.si totul foarte repede,si asa se plange sotul ca nu gatesc:)

  19. Buna, eu nu am blender/mixer vertical. Asta mi-a scapat,desi petrec destul timp in bucatarie, gatitul fiind unul din lucrurile care ma relaxeaza.Am un blender obisnuit, tot Philips, care doar toaca, marunteste. Cu el fac fasole batuta, salata de vinete, diferite shake-uri(chiar si de banane) . La maioneza, chec, clatite, prajituri, blaturi de tort si creme folosesc mixerul clasic. Apropo de acesta, aveam 2 in casa, primite in aceeasi zi, la aniversare. Si cativa ani, le-am folosit pe ambele. Si s-au stricat cam in aceeasi perioada, la diferenta de 2 saptamani. Si brusc, nu mai aveam niciunul. Asa ca , la primul drum in carrefour, mi-am luat unul , mic si ieftin. Si-l am si acum. Pentru premiul oferit de tine, as propune o reteta de fursecuri fragede, cu nuca, alune si migdale, foarte potrivite anotimpului si perioadei in care ne aflam. Sarbatori Fericite!

  20. Da, sfant in diversificare. Pe langa aparatul de gatit cu abur tot de la Philips 🙂
    Nevoie de inca unul nu am, ci de un pahar pentru mixerul vertical. L-am cam stricat un picut ca am vrut eu sa fac pudra chimenul seminte.
    Se poate castiga pe bucati? 😀
    A, si chopperul e super tare: l-am folosit sa fac crema de branza pentru adulti. Reteta e cam asa: pui o legatura de marar, bzz, bzz, pui branza de vaci, iaurt gras sau smantana si niste unt si apoi iar bzz, bzz, bzz :)))

  21. Momentan cea mai buna reteta in care as folosi aparatul este piureul de legume pentru fetita mea, Raluca, care a inceput diversificarea de o luna 🙂

  22. Pentru Bobo ( Ianis- 6 luni) la piureul de legume și pentru David (2,5 ani) la dulciurile pe care le facem acasă fără lapte. Este alergic la proteina din lapte.

  23. Intr-o minune asemanatoare dar mult mai primitiva am facut aluat de clatite americane din faina de orez si vanilie, negresa mamei cea reinventata (cu agrise, nuci si roscove), supa crema cum am mancat doar in Paris. Ce as incerca sa prepar (dar nu am apucat din lipsa de timp) este un tort raw cu blat de migdale si merisor, cu crema de banane, un strop de ulei de cocos si caju. Cate un strat din fiecare, dat apoi la frigider pentru cateva ore si enjoy.

  24. Sărbători fericite,
    printesico!..tie si la toată lumea!!!mâncare sănătoasă să avem toate pe masă…si daca avem sau n-avem blender…că nu cred că există mămică să nu-și dorească unul…dar sa ne mulțumim ca macar avem copii 🙂 … Minunea asta de Philips doar ne- ar face viața mai ușoară in bucătărie(indiferent de rețetă),adică am mai câștiga puțin timp de joacă(si garantez ca așa e:am avut unul si chiar mă ajuta să ies mai repede din bucătărie;dar joaca tot joacă rămâne si fără blender.Rețete de preparat la blender cred ca anul viitor…eu deocamdata am doar storcator…blenderul mi l-am programat in bugetul pe 2015.
    Va pup și sănătate multă tuturora(si puilor voștri dragi, bineînțeles)!!!

  25. Reteta la care ma gandesc este „Tort diplomat” iar pentru aceasta chiar este nevoie de un prieten de nadejde asa cum ai tu.Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata si nici nu este costisitor.Avem nevoie de:
    400 g iaurt
    500 ml frisca lichida
    300 g zahar
    3 pliculete gelatina
    1 compot ananas
    1 compot piersici
    Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte.
    Iaurtul si zaharul se mixeaza cateva minute cu prietenul nostru bun,mixam si frisca pana se intareste tot cu el. Amestecam frisca cu iaurtul. Peste acest amestec adaugam si siropul de ananas cu gelatina (craticioara cu sirop si gelatina o punem in prealabil cateva minute pe foc pentru a se incalzi, astfel gelatina se topeste mai bine). Nu are nimic daca siropul este caldut. Din acest moment trebuie sa ne miscam repede pentru a nu se intari compozitia inainte de a o pune in tava.
    Ananasul si piersicile le tocam in bucatele de marime potrivita.Si le adaugam in amestecul de frisca si iaurt. Omogenizam amestecul,si il turnam in forme, pe care le decoram.
    Optional se pot folosi si piscoturi pe care le punem pe fundul tavii si deasupra compozitiei si le stropim ci zeama de la compotul de piersici.
    Din compozitia aceasta eu am umplut doua tavi.Intotdeauna una este pentru sora mea.Asa procedam amandoua,fiecare face cate doua prajituri pe care ,mai apoi le impartim.Este minunat sa ai o sora cu care sa imparti totul.
    Fetelor,va doresc CRACIUN FERICIT,CU SANATATE,LINISTE SUFLETEASCA SI TOTI CEI DRAGI ALATURI!!!

  26. Mi-e si rusine:). Sunt singura care nu are asa ceva? Mereu am amanat, spunand ca ma descurc cu mixerul, blenderul normal, dar acum cand citesc ce minunatii poti face in bucatarie cu el, vreau si eu:) Nu mai zic ca joaca preferata a fetitelor mele, Sara 7 ani, Sofia 5 ani este Master Chef. Imi jurizeaza la sange preparatele si cam pic la „aspect”, „textura”. Cu siguranta, blenderul asta de la Philips ar deveni si cel mai bun prieten al meu.

    Daca l-as castiga, asta as face prima data:
    Supa crema de dovleac cu sofran si ghimbir
    – dovleac: 250g
    – o ceapa
    – un morcov
    – telina sau pastarnac:
    – un cartof
    – o lingura de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
    – unt: 30g
    – vin alb sec: 100ml
    – supa de legume (sau cub/bouillon de legume): 500ml
    – sare de mare: dupa gust
    – smantana dulce nefermentata (frisca lichida): 100ml
    – cateva fire de sofran
    – coriandru verde (in lipsa, patrunjel verde): cateva fire
    – crutoane din paine alba sau seminte decojite de dovleac, prajite: 2 linguri
    Se spala si se curata legumele, dupa care se taie cuburi. Se caleste intai ceapa, cateva minute, intr-o cratita sau oala, cu unt. Se adauga legumele taiate cuburi si se calesc impreuna, pentru o aroma mai intensa. Se calesc fara a le colora, iar spre sfarsit se adauga ghimbirul si coriandrul macinat. Daca se doreste, se poate folosi Garam Masala, sau putina scortisoara, piper macinat fin, nucsoara rasa, etc., dupa placere.
    Se stinge cu vin alb (care va balansa gustul final usor dulceag al dovleacului cu note de aciditate si aroma sa). Dupa ce se evapora aproape tot vinul, se adauga supa de legume. In lipsa acesteia pregatite, se poate adauga apa si un cub de bouillon de legume.
    Se fiebe supa pana se patrund bine legumele, dupa care se mixeaza totul cu blenderul vertical Philips, pana devine fina si cremoasa . Dupa acest pas se adauga smantana dulce, firele de sofran si se mai lasa cateva minute pe foc mic.
    Supa se serveste fierbinte, cu seminte de dovleac, decojite si usor prajite, sau crutoane de paine alba, rumenite (in tigaie cu putin unt, sau la cuptor, fara grasime). Deasupra se presara putin coriandru verde sau patrunjel tocat fin.

    Am facut-o fara prietenul de mai sus si a iesit dementiala, ma intreb cum ar iesi cu minunea oferita de Printesa. Yamiiiii.

    Sarbatori fericite cu dragoste si copii fericiti!

  27. deci nu m-a prea pricep eu la delicatese dar pot spune asa: cu un bebe de 7l soția mea a achiziționat Philips avent steamer 2&1 la începutul diversificării nu pot sa cred ce bun, practic , ușor de spălat si de întreținut este. Sigur si mixerul vertical este minunat si as încerca pana si eu sa fac niște creme, prăjituri, maioneza, icre, vinete

  28. Eu as face toata ziua-bună ziua iaurt cu fructe. Cumpar de la Lidl capsuni sau zmeura congelate si le amestec cu iaurt (sau smantana cu 12% grasime) în blender. Ține și de foame și de sete. Cine vrea un pic mai dulce poate adauga o lingurita de miere dar eu prefer gustul acrisor. E delicios !

  29. Reteta o sa o incerc zilele acestea, cred ca va fi la mare cautare!
    Acum despre mixerul vertical: am doua, unul no name, de putere mica, cu care am diversificat copilul si care dupa 4 ani inca rezista si inca unul mai de marca (nu philips), de putere mare, cu care am tot tocat, maruntit, amestecat in ultimii trei ani si care din pacate a cedat (de la prea multa utilizare, cum mi s-a spus in service). Am spart si vasul tocatorului cu niste rosii chery inghetate pe care m-am incapatanat sa le maruntesc, dar am gasit piese de schimb. De fapt, in afara de motor, am schimbat cam toate piesele. La mixerul vertical ma intereseaza in primul rand puterea (min 800), ca sa pot toca nuci si bratul de tocat metalic (sa pot pasa supa fierbinte, direct in oala).
    Il folosim foarte mult la prepararea zarzavatului pentru ciorbe: tocam morcov, telina, patrunjel, pastarnac, radacini si unde este cazul si frunze, facem pachete si le punem la congelator. Cand gatim, scoatem pur si simplu punga de legume de la congelator si ciorba este pe jumatate gata 🙂

  30. Si acum reteta. eu fac ff des supa crema de linte rosie si folosesc mixerul:

    Supa de linte si lapte de cocos
    Ingrediente principale:
    ceapa, cardamom, scortisoara, anason, turmeric, linte, legume, rosii, cocos, lamai, coriandru, tortilla

    Ingrediente
    ulei
    1 ceapa, taiata
    4 catei de usturoi, pisati
    2 seminte intregi de cardamom
    2 batoane de scortisoara
    anason
    1 lingurita de turmeric
    250g linte, inmuiata in apa fierbinte
    1l zeama de legume
    1 cutie de rosii mici sau mix de rosii si ceapa, tocate
    1 cutie lapte de cocos
    125g coriandru proaspat
    2 lingurite de zahar
    sare si piper
    zeama unei lamai
    coriandru pentru garnisire
    tortilla cu seminte pentru servire.
    Mod de preparare
    1. Incalziti uleiul intr-o cratita mare si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati condimentele si prajiti pentru 1 minut.
    2. Scurgeti lintea si adaugati amestecul de ceapa. Turnati zeama de legume. Fierbeti pentru 20 de minute sau pana cand lintea se inmoaie.
    3. Adaugati rosiile (lasati deoparte cateva pentru garnisire), laptele de cocos si coriandrul si dati supa intr-un clocot. Fierbeti inca 5 minute. Asezonati cu zahar si sare si piper. Adaugati zeama de lamaie.
    4. Puneti supa in castroane si garnisiti cu rosiile pastrate si putin coriandru. Serviti cu tortilla prajite.

  31. Sa iti zic draga printesa ca mi-ai dat de treaba de dimineata? Tocmai ce am scos my banana bread din cuptor si salivez pe langa ea asteptand sa se raceasca. Noroc ca la ora asta copilul doarme si sotul nu-i acasa, ca altfel nu stiu cum ma descurcam cu ei. Si mirosul..offff..mirosul e cel care te omoara cel mai tare 🙂

  32. E cazul sa invat de la tine Printesa si de la restul mamicilor de aici de pe blog cat mai multe retete de bunatati sanatoase si asta pentru ca … voi fi si eu mamicaaaa 😀 Best Christmas gift ever !!
    Imi inchipui ca mixerul asta vertical e bun la toate in bucatarie si mult mai simplu de folosit. Eu inca ma chinui cu unul mic, de mana, care merge din 2 in 2 viteze. In perioada asta ma cam inghesuie poftele, drept urmare suprasolicit mixerul pentru orice: clatite, checuri, crema de zahar ars, compozitie pentru pane-uri, cremsnit, dar mai ales pentru supe crema, daca tot am legume din cultura proprie. Insa supa asta crema de la Adi Hadean m-a dat pe spate. E simpla, dar foarte interesanta si buna. Nu e reteta mea, deci o sa va dau link: http://www.adihadean.ro/2013/09/crema-de-cartofi-cu-kefir-de-capra/
    O zi frumoasa sa aveti !!

  33. As vrea sa stiu cate grame are un plic de praf de copt (cel care l-ai folosit in aceasta reteta).Multumesc frumos pentru raspuns.

  34. Buna ziua. Citesc acest blog de ceva timp si desi nu am copii petrec destul timp in compania acestora asa ca postarile tale ma ajuta in anumite situatii in care nu stiu cum sa procedez. Eu nu ma pricep la acest gen de mixer deoarece nu am folosit, singurele mele ajutoare in bucatarie sunt mixerul clasic si aparatul de gatit la abur. Sunt voluntar al Asociatie Touched Romania (pot prezenta legitimatie, contract si ce mai este necesar pentru verificare), ONG Non-Profit acreditat care se ocupa de Centrul Maternal Casa Agar, un centru nou deschis pentru femei abuzate, voluntariat in mai multe centre/spitale din Bucuresti (Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului-copii 0 luni pana la aprox 2 ani, Centrul de Primire in Regim de Urgenta Sector 4-copii pana la aprox 14 ani, Spitale Marie Curie si Fundeni – Sectia oncologie pediatrica). Eu personal merg ca si voluntar la bebelusii de la I.O.M.C. sambata si duminica (deoarece in cursul saptamanii lucrez). Acestia nu au parinti iar eu impreuna cu ceilalti colegi voluntari ne jucam cu ei, ii schimbam, ii hranim, ii spalam, le cantam, le taiem unghiutele daca este cazul, le facem masaj…etc. Incerc de fiecare data cand ma duc sa le cumpar cate ceva, dupa posibilitati – servetele umede, pampers, banane, biscuiti, zornaitoare, jucarie pt dentitie…etc. Deoarece nu avem astfel de ustensile atunci cand le cumpar banane le pisez cu furculita si faramitez biscuitii cu mana ca sa le pot da celor care sunt prea mici ca sa le poata manca ca atare. Nu ma intelegeti gresit, nu ma plang, fac acest lucru cu mare drag doar ca daca am avea un asemenea aparat am economisi timp pe care il putem petrece jucandu-ne si in plus am putea sa le cumparam si mere sau alte fructe care nu se pot pisa suficient de bine cu furculita pentru a le putea oferi bebelusilor sub un an (de exemplu mere, pere, avocado). Asa ca daca as castiga acest aparat il vom folosi pentru a le face viata un pic mai frumoasa acestor micuti. Pentru mai multe detalii ma puteti contacta oricand. Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi.

  35. Folosesc intens mixerul meu vertical..de la mancare de bebelici la dresinguri pentru salatzici!!!
    Desi de departe pot spune ca mixerul ma salveaza atunci cand fac maioneza-minune-cum- se-facepe-you-tube-ca-nu-mi-iese-la -lingura-nici-moarta! cel mai mult il folosesc sa fac dresinguri delicioase pentru salatele mele minunate…ca suntem niste vegetarieni in devenire, iar tati de nevoie!! Reteta? simpla: ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare de himalaya, usturoi si diverse nuci la alegere (caju, migdale, seminte de floarea soarelui inmuiate)…Orice leguma de la supermarket cu gust de nimic isi schimba radical gustul. Sanatate!

  36. Am acasa un stramos al mixerului vertical. Se tine bine, batranelul. L-am primit de la niste prieteni dragi la cununia civila. Sa fie de familie nou, mi-au spus. L-am tinut sigilat cam un an, pana mi-am adus aminte de al la ceva fel de mancare cu multa ceapa tocata. Nu mi-a venit sa cred. Am tocat o ceapa in vreo 5 secunde. De atunci e cel mai folosit aparat din bucatarie (fara sa pun espressorul la socoteala).
    Ok. In timp ce scriam, am inceput sa citesc comentariile de ma sus sa ma inspirsi eu, ca omul. Si am fost deturnata. Nu mai scriu nici o reteta. Aparatul e minunata, oricin ar trebui sa aiba unul acasa. Dar, dupa cum am mai scris, eu am deja unul. Asa ca, daca ar fi sa aleg eu, l-as da domnisoarei care merge voluntar la Marie Curie. Motive personala sa imi tresara inima camd vad numele spitalului.

    Sarbatori minunate tuturor!

  37. Buna, mie si sotului ne place foaaarte mult humusul. Acum facem humus intr-un blender din acelea in care se fa smoothie-uri. E o provocare de fiecare data :)) trebuie adaugata apa ca se marunteasca nautul. Deci cu un blender mai potrivit as face humus mai des, miam miam. Va pupam!

  38. as face: supa crema de spanac cu creveti (din aceia micuti semicongelati), piure de legume cu seminte de dovleac si ardei (doar legumele facute cu aparatul, restul maruntite) si piure de mazare. Cele trei sunt mancarurile mele preferate, insa dureaza ceva pana le pasez 🙂

  39. Hmmm, pai as incerca clar mai multe retete, dar prima si cea pe care o fac cel mai des este normal..reteta unui dulce :))
    Am inceput sa ii fac fetitei mele niste bombonele raw si cu ce aparatura am eu acasa ma chinui destul de tare la tocat.
    As amesteca in mixerul vertical Philips Avance SpeedTouch niste migdale, caju, alune, fulgi de hrisca, fulgi de ovaz ..cred ca le-ar amesteca suuper bine. Mai adaug si putin miere, cateva stafide, cateodata cateva boane de catina si un pic de suc de portocale.
    Sunt preferate Dianei si le mananca oricand..chiar daca ea e cam mofturoasa la mancare.
    Asa ca draga SpeedTouch te asteptam pe la noi! 😀

  40. Eu una,…desi am un baietel de 1 an si jumatate m-am intors inainte de 1 an la serviciu si am un program destul de incarcat,cu foarte putin timp de bucatarit…putinul timp prefer sa il petrec cu minunea mea mai degraba…noroc ca avem ajutoare de nadejde din familie atat pentru pici cat si la bucatareala.
    singurul dulce pe care il stiu si il fac foarte bun este tiramisu dar daca stau sa ma gandesc bine e cam complex mixerul versus un simplu tiramisu cu batut de albusuri si separat oua cu frisca si mascarpone. 🙂
    mi-as dori acest philips pentru mama si matusa mea pentru a le usura „bucatareala” de zi cu zi pentru cel mic.si poate avandu-l in casa si fiind „o minune” asa cum sustii,voi reusi sa imi fac mai mult timp si eu pentru bucatareala.speranta moare ultima…:))

  41. cred ca cea mai buna reteta pe care as incerca-o cu acest prieten bun(nu-l am inca, nu ne cunoastem :D), este supa de linte rosie. Maruntite ceapa, telina si morcov, calite usor in putin unt si apa, o rosie buna de gradina, lintea spalata, acoperite bine de apa si inmiresmate de o frunza de dafin si cimbru uscat. Fiert pana se inmoaie totul bine, blenduit si asezonat. E foarte gustoasa !!

  42. Da, cred că acest aparat ar ajuta mult copii Doiniței-voluntar. Să meargă la copii, zic.
    Am blender vertical și mă ajută la prepararea următoarelor rețete: guacamole, lapte de migdale, maioneză (cu tot cu albuș..un deliciu..și e și mai albă). Pe vremea când găseam cumpăram shake de vanilie de la un anumit fast food. Acum îl prepar acasă. Supe creme de tot felul plus ascuns legume de copila care caută să le lase în farfurie… Mă mai ajută și la obținerea unui piure din curmale înmuiate peste noapte-pe care-l folosesc pe post de îndulcitor prin biscuiți, creme… Nu am tocător rapid (chopper) dar nici nu îi simt lipsa foarte tare. Am un cuțit cu lama lată care e perrrfect. Ceapa nu mai ustură dacă porți ochelarii de înot/ski. Ceapa conține un acid sulfuric care intră în ochii noștri. Am citit idei mărețe despre cum să te ferești (ții apă în gură!?!?, lama cuțitului prin pâine înainte, farfurie cu sare, o lumânare aprinsă?!?, ții ceapa în apă…) procesul chimic prin care se formează acidul sulfuric este încetinit dacă ținem ceapa la frigider/congelator 10 min. înainte de curățare. Acum știm cu toții că ceapa degerată nu mai ustură așa groaznic. Deci de-aia. Dar dacă aveți ochelari de protecție…încercați.

  43. Felicitări pentru hăinuța nouă a blogului. E ușor așa pe secțiuni. E pumoasă iar picturica ce reprezintă orașul e pumoasă de asemenea. Acum, pe curcubeu eu i-am văzut pe Ivan și Sofia, iar mami îi privește și scrie despre ei… Și pe ascuns călărește și ea curcubeul cu copii… :))
    E frumos că a fost introdusă secțiunea cititoarele scriu. Ne pasă de blog și blogului îi pasă de noi. Hăinuța cea nouă vi se potrivește. S-o purtați sănătoși, iubiți și citiți.

  44. Tare fain prietenul asta al tau! Trebuie sa-l am si eu :)!!! Asa ca, dupa ce o sa-l castig….(sper :)) o sa pregatesc un minunat hummus cu tahini facut tot de mine. Imi vin in minte multe retete rapide, sanatoase, gustoase, care pot fi facute impreuna cu bucatarii cei mici. Fetita mea este tare dornica sa ma ajute si ne distram pe cinste amandoua in bucatarie. Cu Philipsul asta as prepara un lapte de cocos minunat, iar din fulgii ramasi ar iesi niste biscuiti super yummy (cam jumatate de pachet de unt moale, o cana maaare de fulgi de cocos, 2 oua, miere dupa gustul fiecaruia, un praf de copt si faina cat sa lege compozitia. Amestecam tot si coacem cam 15-20min la 180 grade). As mai face si niste briose parfumate si suculente cu portocale (200ml suc de portocale proaspat stors, coaja de portocala, 220g faina, 125g unt moale, 2 oua, 1 praf de copt, ceva miere. Se blenduiesc toate pana cand obtinem un aluat moale, cam ca o smantana, punem in forme de briose, coacem la 180 grade 30min), un pesto (o legatura busuioc, 100g seminte de pin, 100g parmezan, putin ulei de masline, blenduim bine-bine), o crema de macrou afumat (300g macrou afumat, 200g mascarpone, vreo 2 linguri pasta de hrean, coaja si zeama unei lamai se blenduiesc pana cand obtinem o pasta, pe care o servim pe feliute crude de sfecla rosie), o vesela salata de cus-cus (1 cana cu cus-cus se lasa la hidratat intr-o cana si jumatate de apa fierbinte, putin unt si sare. Se maruntesc 3 cepe verzi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, cateva masline fara samburi, 1/2 legatura de marar in recipientul cu cutit si se adauga peste cus-cus).

  45. E greu de zis ce merge facut usor cu mixerul sau robotul, ami usor e de zis ce nu merge! Eu cel mai des il folosesc la clatite, la placinta cu mere, asa ma bucur ca nu-mi mai zdrelesc dejtele la razatoare…, la orice poate fi facut. De curand mi-a luat sotu’ un robot de bucatarie de-mi vine sa i-l dau de cap ca face un zgomot!!!! Si am copil mic de 3 luni asa ca nu prea-mi vine sa o trezesc din cauza robotului meu! Oricum blenderul vertical va fi folosit intens acusica la piureuri pentru cea micuta!

  46. Dar ce nu fac cu el…e ajutor de nadejde in mica noastra bucatarie. Cel mai mult ma ajuta la supele crema, cand il bag direct in oala…Apoi, tocam tot ce se putea toca in vasul cu lamele in s. Din pacate, s-a stricat asa ca acum concuram ca sa inlocuim robotul nostru mort si dus la reciclare deja…:)

  47. Dragă prințesă,

    E 1, 30 dis-de- dimineață), citesc și scriu de vreo 3 ore și zic să mă duc să-mi odihnesc oasele bătrâne. Totuși… Un mixer de vis mi-ar prinde bine și mie, mai ales dacă-l poți personaliza, cumva (nu știu cum, dar prințeselor li se împlinesc dorințele și…ce fain ar fi să prăjituresc privind cu drag noul tău logo, pe noul meu mixer 🙂 ).
    Deci, de ce scriu? Pentru că blogul tău mi-a adus în acest an atât de multe clipe frumoase, pentru că tot mai multe dintre prietenele mele te citesc, sunt și în grup, pentru că lumea s-a făcut, brusc, mai mică, așa ca un sat, în care te întâlnești și cu oameni dragi și schimbi o vorbă, ceri un sfat, împrumuți…un mixer.
    Cu doi copii în dotare și un soț ultra-pretențios, cu mare drag de citit, vorbit, călătorit, crescut copii frumoși, a trebuit să-mi folosesc creierul pentru a ieși onorabil din încercarea de a pune pe masă lucruri bune de mâncat, fără a mă eterniza lângă aragaz. Așa am descoperit supele creme, câte poți toca cu un blender, că nu-i musai să toc mărunt-mărunțel orice legumă, că e ok să arunc unele cestiuni într-un vas termorezistent la cuptor și să iasă mâncarea mai dihai decât dacă o urmăream cu un ochi vigilent 2-3 ore lângă aragaz.
    La ce rețetă aș folosi mixerul? La ultimul tort rapid exersat, unul cu cremă dulce-acrișoară (din iaurt, mascarpone și brânză dulce), cu fructe de pădure și frișcă din smântână veritabilă, decorat cu nuci de cocos, așa, în spiritul zăpezii ce va să vină.

    Ultimul tort executat a dispărut repede-repejor. Nici pentru ședința foto nu au avut răbdare, așa că au gustat din decor. Copiii, desigur.

    Las și rețeta întreagă, numa de o doriți. Până una alta, mie-mi place rețeta blogului, că adună numai meseni de calitate în jurul mesei. Sărbători cu suflete calde în jur!

  48. Cea mai simpla reteta de inghetata se poate face cu mixerul acesta si te scapa si de problema bananelor prea coapte. E simplu, decojesti banana o tai felii si o bagi la congelator. Dupa ce a inghetat bine o pui in robot cu o lingura de iaurt, smantana, lapte, chiar si suc de fructe, mixezi si savurezi!

  49. Te anunt ca am incercat azi reteta ta, folosind exact cantitatile pentru banana bread folosite de tine. A iesit minunat de bun!
    Si referitor la concurs, as vrea sa particip si eu, daca nu s-a terminat deja.
    Mixerul pe care il folosesc este destul de vechi, si mi-ar prinde bine unul nou.
    Ca idee, folosind mixerul, mi-a trecut prin minte o reteta gustoasa de milkshake (banane coapte+lapte+1 lingurita miere).

  50. Salut dragelor/ dragilor la început de an! Poftiți o rețetă simplă tare si bunuța pt. cei ce vor să evite ciocolata din comerț, mai ales când vine vorba de meniul celor mici: amestecăm un avocado copt bine (nu asteptați să găsiți copt în super mkt, luați unul asa mai cruduț, îl puneți 2-3 zile împreună cu mere in cămara si minunea-i gata!) cu o linguriță de cacao si o linguriță cu vârf de miere! În funcție de gusturi si preferințe puneți un pic mai multă cacao sau miere..În loc de cacao puteți pune făina/ pudră de roscove desi rezultatul nu mai aduce a ciocolată.. Amestecul se poate face si cu o furculița amestecând de zor vreo 3 minute, dacă aveți mixere/ blendere etc in dotare cu atât îndulceala mai cu puțină oboseală!

  51. Am un mixer vertical..dar nu e Philips:(..imi place sa fac cu el lapte de caju (130g caju crud tinut la hidratat in apa cel putin 3 ore, 600ml apa plata, 2 linguri sirop de artar sau miere, 1/4 lingurita extract de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara si un pic de sare). De asemenea mai fac smoothie din lapte de caju cu banane:). Retetele le mai iau de pe gustverde. Imi plac f mult.Multumim pt concurs:)

  52. Guacamole: 2 avocado, o rosie(eu pun rosia fara seminte) , zeama de la jum de lamaie, 2-3 catei de usturoi, 2 linguri branza, 1 lingura ulei de masline,sare dupa gust. Toate aruncate in blender. Dupa 5 invarteli, iese o pasta numai buna de intins pe paine pt mumele mereu pe fuga

  53. Bati 6 albusuri spuma cu indulcitor pudra (pt ca nu folosesti zahar 🙂 ) echivalentul a 6 linguri de zahar, apoi pui cele 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de ulei, apoi 6 linguri faina (in ploaie) si ameateci usor. Torni in tava tapetata cu hartie de copt, apoi pui deasupra 3 mere taiate cubulete si pudrate cu scortisoara. Dai la cuptorul preincalzit pana cand se aureste frumos deasupra… Eu o am deja in cuptor 🙂 in 30 min am facut-o 🙂

  54. Clatite cu baeane si mar copt
    Se mixeaza 2 oua, se adauga bananele si merele coapte, apa minerala si faina cat sa aiba o consistenta moale tocmai buna de intins pe aparatul de facut clatite. Se manaca goale sau cu dulceata de preferat cea facuta in casa. Pofta buna

  55. Doua cepe mici,frumoase si tocate, repede intr-o oala cu o lingurita de unt aruncate! Prafuim cu niste sare pana cand se face moale… Aruncam de-ndata peste ceapa cea sticloasa, 700-800 gr. de conopida ambitioasa-n bucata feliata. Acoperim cu o supa de carne, pastrata de altadata! Cand totu-i moale-n blender zboara cu o smantana grasa se-nconjoara. Pe desupra nucsoara, cimbru, sare se presara! Pofta buna!

  56. *Briosele aperitiv*

    280 g iaurt
    4 oua
    ½ lingurita sare
    100 ml ulei
    150 g faina
    1 plic praf de copt
    150 g branza telemea

    1.Se amesteca bine ouale, apoi se adauga iaurtul si uleiul.

    2.Se omogenizeaza bine amestecul, se presara sarea si se incorporeaza faina cernuta si praful de copt.
    Toate ingredientele se amesteca bine.

    4.Branza telemea se taie in cubulete mici si se adauga in aluat.

    5.Se toarna aluatul in forme si se baga in cuptorul gata incins (pentru coacere se folosesc forme de briose din silicon, deoarece cantitatea de ulei din reteta este destul de mica).

    6.Briosele se vor coace in 25 de minute. Atunci cand sunt bine rumenite se scot din cuptor, se lasa la racit si pot fi servite in combinatiile amintite mai sus sau in orice alta combinatie va place.

  57. Chec cu portocale
    Avem nevoie de: 3 oua, o cana de zahar, 2 cani de faina, o portocala cu coaja, un plic de praf de copt, plus pt finalizare scortisoara , 2 cani de suc de portocale proapat si 2 linguri de zahar.
    Se pun in vasul de la mixer ouale, zaharul, faina si portocala cu coaja taiata in patru ( se scot samburii si miezul alb din mijloc). Cand compozitia este bine omogenizata se adauga praful de copt. Se pune la cuptor 30-40 minute ( testul cu scobitoarea este cel mai bun! ).
    Intr-o cratita se pun sucul, zaharul si scortisoara dupa gust. Se lasa pe foc pana se ingroasa si amestecul seamana cu mierea topita. Se pune cald peste checul fierbinte, scos direct din cuptor.
    Se serveste dupa racire.
    Si mai am o varianta de compozitie: 4 oua, 2 cani de zahar, 1 cana de ulei, sucul de la 2 portocale, coaja rasa de la o portocala, 2 cani de faina, um plic de praf de copt. Aceasi procedura de preparare.
    Gustos, pafumat, rapid si NU AI VASE DE SPALAT!!!!
    ( imi place la nebunie philips❤️❤️❤️, mare fan Philips Walita)

  58. Am un blender vertical de vreo 10 ani si e ajutorul meu de baza in bucatarie. Iata una din retetele preferate de briose unde e ajutorul principal.

    Mocha muffins (12 briose potrivite)

    1 ou
    60 ml iaurt/lapte batut 0,1% grasime
    30 ml cafea tare
    1 lingurita esenta vanilie
    65 gr faina alba
    47 gr faina integrala
    10-15 gr cacao
    80 gr zahar brun
    60 gr nuci/migdale macinate
    120 gr ciocolata amaruie (75-85%cacao) macinata
    1/4 lingurita praf de copt
    1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    1/4 lingurita sare
    2 lingurite seminte de chia

    Preparare:

    Se amesteca ingredientele uscate : faina, cacao, zahar, nuci, ciocolata, praf de copt, bicarbonat, sare, seminte de chia. Se amesteca separat ingredientele ude: oul (usor batut separat), laptele batut, cafeaua, esenta vanilie.
    Se amesteca ingredientele ude cu cele uscate cat sa se omogenizeze (max 30 secunde). Se umplu formele de briose cu ajutorul a doua linguri si se coc in cuptorul preincalzit 15-18 minute. Se testeaza cu o scobitoare (daca e uscata inseamna ca sunt coapte).

    Liliana

  59. Am o reteta sanatoasa, rapida si simpla de tot 🙂
    Se curata 1 – 2 avocado, un pumn de masline kalamata de la care scoatem samburii, le punem in mixerul vertical cu putina menta si cativa stropi de lamaie/lime/portocala si se amesteca pana se obtine o pasta. Se poate pune si usturoi (eu nu am pus, ca alaptez).
    Se serveste pe paine prajita. Este delicios.
    A, si la multi ani pentru astazi!

  60. Biscuiti cu unt de arahide :
    – 250 gr unt arahide
    – faina cat sa se faca o compozitie usor de modelat (gen plastelina)
    – se pot adauga alune(eu folosesc unt cu bucati de alune in el ) bucati de ciocolata etc.
    Se pun e hartie cerat in tava mare(de la cuptor) eu le formez ca si niste chiftele mai mari si le aplatizez intre palme apoi le asez pe hartie. Se lasa pana se rumenesc usor dedesubt (atentie se scot cu o paleta…sunt fragile si usor moi ..dar se intaresc dupa ce se racesc ) yummmyyy ca deja am eu pofta de cateva :)))

  61. Cel mai rapid desert pe care l-am descoperit de ceva timp: crumble cu mere.
    Ingrediente:
    -5-6 mere
    -1cana faina
    -4linguri zahar
    -1lingura scortisoara
    -70g unt
    – nuci pisata si fulgi de ovaz(optional)
    Se amesteca faina cu 3linguri de zahar,scortisoara,nuci si 50g unt pana obtinem un aluat sfaramicios ca pesmetul.
    Merele se curata si se taie cubulete si se calesc cu restul untului si cu 1lingura de zahar, asta cam 5-10min.
    Intr-o tava unsa cu unt se pun merele cu tot cu zeama apoi peste fulgi de ovaz si apoi aluatul sfaramicios.Se da la cuptor 35 de min., pana se rumeneste aluatul.Eu am servit cu o cupa de inghe de vanilie…yamiiii 🙂

  62. Pizza:
    1 conopida mare
    3 oua
    100 gr. branza telemea rasa
    300 gr. mozzarella data pe razatoarea mare
    1 ceapa taiata pestisori
    4 ciuperci mari taiate felii subtiri
    3 rosii curatate de coaja si taiate cuburi
    1 lingurita oregano uscat, sare, piper – dupa preferinte

    Se curata si se taie buchetele conopida si se pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare.
    Conopida fiarta (15-20minute) se paseaza cu blender-ul si apoi se amesteca cu ouale batute, telemeaua, sare, piper si oregano. Se pune pe tava de cuptor foaie de copt si se intinde blatul de pizza uniform. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la 170 grade pana cand blatul se rumeneste.
    Peste blatul rumenit se pun: rosiile, ciupercile, ceapa si mozzarella. Se mai da la cuptor pentru 15 minute si apoi gata! Pofta buna!

  63. Tocmai ce am facut o portie de fursecuri cu stafide, care au fost pe placul intregii familii (inclusiv Teodora, 1 an si 3 luni).

    Am folosit:
    150 g unt
    3-4 linguri de miere
    400 g faina
    1/2 cana stafide

    Am mixat repede untul cu mierea. Apoi am adaugat faina si am framantat bine. La sfarsit am adaugat si stafidele. Am lasat aluatul 1 ora la frigider, dupa care am pregatit fursecurile si le-am dat 20 min la cuptor.

    Eu am reusit s-o execut in timp ce ma alerga fetita prin toata casa, deci e super rapida.

  64. Biscuiti de ovaz pentru cei mici dar si pentru cei mari :

    400 g fulgi de ovaz/ secara/ orz/ grau etc. rasniti
    cam 2 linguri bune de miere sau stafide tinute in apa vreo 30 min.
    4 linguri unt de cacao topit
    100 ml apa sau lapte (sau mai mult, depinde de consistenta mierii)

    Se amesteca toate ingredientele, se formeaza biscuiti gen chiftelute si se coc la foc mediu cam 30 min. Daca ati copilarit savurand vestitii biscuiti spritati ai bunicii, cei de ovaz sunt inlocuitorul perfect, numai ca putin mai sanatosi 🙂

    Sunt fragezi si satiosi!

  65. La multi ani frumosi si bucurosi, asa cum am intrat eu in noul an. Si ofer cu drag tuturor reteta tortului de nuci, cu care i-am uimit eu pe ai mei la trecerea dintre ani. Descoperita recent si prima oara facuta in 31 dec 2014. O reteta pe care cu siguranta o voi repeta de multe ori si la care chiar am nevoie de un Philips! Imi place ca e usor de facut, gustos si sanatos. Sa nu mai zic cat e de delicios !!

    Tort de nuci

    Ingrediente

    300 gr nuci pisate ( cam cat un bob de piper,nu pudra )
    250 ml apa
    2 linguri cacao
    300 gr zahar
    8 oua
    frisca ( eu am folosit o jumatate din cutia mare de Hulala)

    Se fierbe pe foc nuca, apa, zaharul, cacao pana se obtine o textura cremoasa, care se amesteca usor. Crema se raceste si apoi adauga galbenusurile unul cate unul. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema.
    Se unge tava cu ulei, se pune hartie de copt si se lasa la copt cca 15 min la foc mic, cuptorul fiind incins in prealabil.

    Dupa ce s-a copt, se taie in doua felii, se umple cu frisca si se orneaza dupa bunul plac, inspiratie .. cum se pricepe fiecare mai bine si in functie de ocazie.

    Atentie la taiere, este un blat sfaramicios dar nu va panicati caci totul se lipeste cu frisca.

    Spor in toate! Un an nou cu credinta si speranta!

  66. Ce am facut azi si a avut succes la fetitza mea nemancacioasa: crochete de mai multe chestii. Am pasat carnea de vita pe care nu o mananca din ciorba (vrea de obicei numai zeama si legumele), cartof si morcov fierte si pasate, putin unt, un ou, mei fiert, parmezan ras, patrunjel. Le-am dat forma de crocheta si le-am copt la cuptor.

  67. Pricomigdale fara faina si zahar!

    Se macina 150 de grame de migdale si 150 de grame de nuci. Alte cateva bucatele de nuca se toaca marunt. Se amesteca totul cu un ou mare si se adauga dupa stevia (indulcitor natual – deci fara glicerina si alte minuni), putina esenta de vanilie si putina scortisoara. Se amesteca totul fff bine si se formeaza bilute care se pun in tava, pe hartie de copt. Se aplatizeaza usor cu lingura si se lasa suficient spatiu intre ele. Se tin cam 20 de minute la 220 de grade, verificandu-se pentru a nu se arde (difera timpii in functie de marimea lor). Optional se pot adauga si stafide (hidratate in prealabil)

  68. este cea mai simpla reteta de biscuiti digestivi!!!!!

    Ingrediente
    120g faina de grau integrala
    120g ovaz
    1 lingurita de praf de copt
    1 praf de sare
    60g zahar brun
    120g unt nesarat, rece si taiat in cubulete
    60g lapte
    Mod de preparare
    Incalzeste cuptorul de 180 de grade si pregateste o tava cu hartie de copt.Pune toate ingredientele, cu exceptia laptelui, intr-un mixer si amesteca pana cand toate sunt bine macinate. Adauga laptele, putin cate putin, pana cand incepe sa se formeze o coca. S-ar putea sa nu ai nevoie de tot laptele.Framanta putin coca obtinuta, insa nu repeta procesul de foarte multe ori.Pune coca intre doua foi de hartie de copt si ruleaz-o usor. Daca devine prea calda, pune-o la frigider pentru a se raci putin.Folosind un cutit ascutit, taie rola in bucati si pune biscuitii obtinuti in tava cu hartie de copt. Lasa-i sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi ii poti introduce in cuptor timp de 12 – 15 minute, pana cand devin maronii la margini. Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca timp de 10 minute.

  69. Stiti bomboanele rafaelo?

    puneti in blender: caju + unt sau unt de cocos+ o pastaie de vanilie + 3 linguri de miere + fulgi de cocos si putina sare si gata, avem o pasta din care modelam cateva bilute minunate din cocos pe are le tavalim prin fulgi de cocos.

    Pai daca nici asta nu e reteta SUUUUUUPR RAPIDA , SANATOASA si pe placul piticilor atunci care? 😛

    Imi doresc sa castig dar ma bucur pentru cei care o vor incerca 🙂

  70. Dovlecei umpluti cu carne de curcan

    2 dovlecei
    200 gr carne curcan tocata
    1 ceapa
    2 catei usturoi
    1 morcov
    Condimente
    1 ou
    1 lingurita smantana

    Se pun ceapa si morcovul la calit..se adauga carnita si se lasa aprox 20 25 min pe foc. Se condimenteaza. Se taie dovleceii, se scobesc si se adauga compozitia. Se bate oul cu lingurita de smantana si se toarna deasupra. Se stropesc cu ulei de masline si se pune putina apa si se baga la cuptor pt 20 minutele.

  71. Inca una, pentru iubitorii de gutui:

    Avem nevoie de 4 gutui medii si 2 linguri de unt de cocos.
    Dam pe razatoarea mare doua gutui, le punem la calit in untul de cocos, iar pe celelalte doua le taiem cubulete si le adaugam in tigaie. Se lasa la foc mic, in jur de 20 min. Se serveste ca desert dar se poate combina foarte bine si cu o felie de paine neagra cu seminte. Gutuile pot fi inlocuite cu mere.

  72. Tarta cu fructe de orice fel
    5 oua
    5 linguri apa
    5 linguri ulei
    1 pahar zahar
    2 pahare faina
    Jum plic praf de copt
    Albusurile se bat spuma, se aduag zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, praful de copt si faina. Se toarna in tava tapetata si se pun deasupra fructe de care vreti. Eu am incercatcu mere, pere, capsuni, coacaze etc. Iese pufoasa si gustoasa. La 180 de grade in cuptor pana trece testul scobitorii.
    Eu amestec ingredientele cu mixer vertical 🙂

  73. Uite o reteta scandinava rapida si rontaibila: keneke brød. O lingura de ulei de masline, o lingura de miere, 100 de gr seminte de floarea soareliu, 100 g seminte in, 100 g susan. Se amesteca si se lasa la cuptor la 150 grade pana sunt coapte (in jur de 30 de minute). Precizare: nu e o reteta dulce, mierea e folosita doar pentru a tine totul legat. Se poate folosi ca inlocuitor pentru paine si are avantajul de a fi fara zahar, fara gluten, fara lapte sau faina.

  74. Pfoai ce as vrea ai eu un asa prieten! Sa nu mai zic ca nici nu am mixer, decat un amarat de blender cu care incerc sa imi fac treaba pana luam un mixer. Sa nu mai intram in detalii, reteta care sper ca mai salveaza din bananele tale ramase:)

    Briose cu banane

    Ingrediente:
    2 oua
    1/2 lingurita esenta de vanilie
    110 g zahar brun
    2 banane mari coapte, pasate
    50 ml ulei vegetal
    60 ml lapte
    170 g faina integrala
    1 lingurita praf de copt
    1/2 lingurita scortisoara

    Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius. Hartia pentru briose se repartizeaza in formele tavii de briose.

    In vasul de la mixer se pun ouale si se bat bine cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga banana, laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se adauga in bolul cu oua si banane, omogenizandu-se.

    Compozitia se toarne in forme si se da la cuptor 20-30 minute pana se umfla briosele si sunt ferme la atingere

  75. Chec cu morcovi super simplu, super bun.
    Ingrediente :
    – 2 cani faina
    – 1 cana zahar brun
    – 4 oua
    – 3/4 cana unt de cocos topit
    – 6 morcovi medii
    – 1 pliculet mic praf de copt
    – scortisoara dupa gust ( minim 2 lingurite)
    – jum. Lingurita de sare – optional

    Toate ingredientele uscate se amesteca intr-un vas : faina, zaharul, sarea, praful de copt si scortisoara. Peste se pun ouale intregi, morcovii dati prin razatoarea mica si untul de cocos. Totul se face cu mixerul ( sau pana asteptati mixerul vertical…cu o lingura 🙂 )
    Se pune in tava pregatita cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit. Se tine la 180℃ pana aluatul nu se mai lipeste de scobitoare (acea scobitoare cu care intepam sa vedem daca s-a copt) 🙂

  76. Eu as amesteca niste musli cu iaurt, dat fiind ca nu stiu sa gatesc dar poate cu un ajutor de nădejde precum acest blender m-as imcumeta la ceva mai mult. 🙂

  77. Biscuiti cu faina hrisca FARA ZAHAR adaugat:
    -1banana coapta bine se paseaza cu furculita din dotare 😉
    – adaugam musai cateva stafide si
    – apoi completare mere/pere/caise sau orice fructe avem la indemana taiate cubulete;
    – la final aducem faina de hrisca si faina de grau integrala cat sa se lege compozitia
    – formam mici turtite si le dam la cuptor pt 15′

  78. Clatite americane

    Timp de lucru max 15 min

    1 ou
    Faina de hrisca
    1/2 banana
    +/- Sirop de artar

    Peste oul batut spuma se pune faina de hrisca cat sa se ingroase ca la compozitia de chec clasic. Se adauga banana pisata si un pic de sirop de artar. Se pune din compozitie pe tigaia incinsa de teflon sau ceramica (fara ulei). Eu am facut-o de marimea unei farfurioare de cafea. Clatita trebuie sa fie mai groasa. Se rumenesc ambele parti dupa gust.
    Merita incercata reteta!

  79. Pentru micuta mea, Ilinca Maria, care nu prefera laptele de nici o natura, gatesc foarte des o Tarta cu orez, e de fapt o tarta cu aluat fraged cu unt si umplutura de lapte cu orez, asa cum mancam in copilarie du dulceata de trandafiri din gradina parintilor mei.
    Tarta cu orez:
    Se fierb 200gr orez cu 1 litru lapte, miere sau zahar bru dupa gust si o pastaie de vanilie, la foc mic, pana ce devine totul ca o crema. Se lasa la racit. Aluatul pentru tarta : 250gr faina, 125gr unt, 100gr zahar brun, 1 ou. Se framanta aluatul si se lasa la frigider o ora. Se pune apoi aluatul in tava, apoi crema de orez cu lapte. Tarta trebuie sa stea in cuptor timp de 15 min la 240grade. sau la foc mare. Eu pentru un plus de aroma, sub stratul de crema pun putina dulceata de trandafiri, imi aminteste de copilarie! 🙂

    Iar o idee pentru blenderul minune, sunt pastele colorate, de casa, pe care le fac cat de des pot pentru toti cei ai casei.
    Compozitie paste: 3 oua, 50 gr pasta de verdeturi crude( mixez in blender:patrunjel verde, busuioc, marar, menta) storc bine de zeama, adaug 400gr faina, un praf de sare si 2 linguri ulei de masline. Framant bine.Iese un aluat verde frumos, care la fiert va deveni viu colorat. Trec fuguta, fuguta aluatul prin masina de facut paste, dupa care fierb pastele cam 3 minute in apa cu sare. Iar pentru printesite, asa cum le zice Ilisoara mea, in loc de verdeturi tocate, pun sfecla rosie facuta crema,(cruda, nefiarta) doar blenduita si stoarsa de zeama. Si pastele ies roz ca rochitele printesitelor. Spor mamici!

  80. O prajitura super simpla si delicioasa!!
    100 g unt (moale)
    8 linguri de zahar (eu am folosit melasa)
    4 oua
    5 linguri de faina
    500 ml de lapte
    Se freaca spuma untul moale cu zaharul. Se separa ouale, se adauga cele 4 galbenusuri, unul cate unul ar fi ideal, si cele 5 linguri de faina. Apoi punem laptele ( fiert, daca este cazul, si racit), iar la sfarsit adaugam si cele 4 albusuri batute spuma.
    Se pune compozitia intr-o tava inalta unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se lasa la cuptor, la foc mic (170grade C) aprox 1 ora -1 ora si 10 minute. Se lasa la racit in tava 30 min, iar apoi se portioneaza si se devoreaza :).

  81. Cea mai faina, rapida si sanatoasa reteta la care ma pot gandi este cea de supa crema de linte rosie: intr-o cratita se pun 2 cesti de linte rosie, o ceapa tocata, 2 catei de usturoi tocati, o lingurita de chimen, o lingurita de boia dulce si sare dupa gust. Toate acestea se acopera cu apa (lintea se umfla deci puneti mai multa apa si mai varsati la sfarsit daca e cazul) si se pun la fiert 15 minute. Dupa ce s-au fiert, se blenduiesc si supa e gata de savurat cu niste crutoane de paine uscata la cuptor. Enjoy!

  82. Buna,
    Eu fac destul de des pancakes cu quinoa:
    http://www.lalena.ro/1112-reteta-Pancakes-cu-Quinoa.html. Mai adaug niste lapte sau apa ca sa subtiez putin aluatul si nu folosesc ulei pt prajit.
    Chiar astazi am facut o delicioasa prajitura:
    http://www.lalena.ro/219-reteta-Triunghiuri-cu-ovaz-mere-si-portocale.html. In loc de zahar am pus putin sirop de agave.
    Mai fac si niste oraline cu tahini si carob:
    https://deliciisanatoase.ro/retete/praline-de-tahini/. Eu folosesc tavi din silicon de la Lidl.
    Foarte frumos concursul. Am gasit o gramada de retete interesante.
    Stiu ca ziceai ca folosesti fructoza ca si indulcitor, oare o pot folosi si pt copil de 3 ani si jumatate?
    Multimesc.

  83. salata de ton in varianta proprie pe care i o dau si copilului de 3 ani: o conserva ton bucati
    2 linguri fasole rosie
    o conserva porunb
    o salata verde
    o ceapa rosie
    castraveti
    rosii
    ulei de samburi de struguri
    lamaie
    piper
    branza telemea
    si semjnte de in,dovleac,susan
    e minunqta dupa sarbatori

  84. Eu va propun o placinta de peste: 200 de grame de file de cod, un ou , ceapa, usturoi, gris, verdeata, sare si piper.Maruntim codul( dupa preferinte, cu blenderul sau mai grosier folosind cutitul), adaugam oul batut, dam pe razatoare ceapa si usturoiul, punem verdeata, o lingura de gris si apoi sarea si piperul.Eu am copt-o intr-un vas mic de ceramica, uns in prealabil cu ulei. Am un cuptor din preistorie si verific mereu stadiul de coacere 🙂 , dar cred ca 15-20 de minute ar fi suficiente. Alaturi ar merge niste brocoli fiert in putina sare si un sos de smantana.(smantana, sare, usturoi si putin marar)

  85. bună, cea mai buna reteta pe care o fac cu un robot este supa crema de legume pentru fetita mea care astazi împlineste 7 luni. Se fierb radacinoasele, impreuna cu un dovlecel, un cartofi mic si o ceapa. Se scot ultimele doua, se adauga ulei din samburi de struguri si multa dragoste si se mizează. Se mănâncă cu pofta ca sa crestem mari! Poftă bună si vouă!!

  86. Smoothie cu Para, Musli si Ghimbir

    -1 para (curatata de coaja si samburi)
    – un pic de ghimbir (curatat)
    – musli 4 – 5 linguri
    – un iaurt natural (150g)
    – 100 ml lapte
    – miere pt indulcit
    – scortisoara (pastrati putina si pentru ornat)

    Se imprietenesc toate in/cu blenderul vertical. Cand s-au omogenizat se toarna intr-un pahar si se orneaza cu scortisoara

  87. Supa crema de legume, sanatoasa, foarte simplu de preparat cu ajutorul aparatului:

    – 3 morcovi
    – jumate de avocado
    – 1 ceapa
    – 1 dovlecel
    – un sfert de telina
    – 1 pastranac mic
    – un sfert de brocolli
    – 1 varf de lingura de ulei de masline
    – sare
    – putin piper, dupa gust

    Se curata cele de mai sus, se fierb, se paseaza in blender ( folosesc si supa in care au fiert legumele) si gata supa!!!

  88. Printesa draga,

    Ce idee buna sa aflam retete, chiar daca e putin ascunsa reclama:) Noi ne bucuram de orice prilej sa impartasim ganduri, idei, retete..

    Crema din branza de vaci cu capsuni

    . 250 gr.branza de vaci
    . 150 gr. capsuni(nectar de capsuni)
    . 100 ml. lapte
    . 80 gr. miere
    . coaja de lamaie rasa
    Se bat cu mixerul branza, mierea si laptele, se adauga capsunile, pastrandu-se cateva pentru decor si coaja de lamaie.Se orneaza cu capsunile pastrate.

  89. Budinca de quinoa
    Quinoa se fierbe, se scurge de apa apoi se amesteca cu stafide si se lasa la racit. Branza proaspata cu smantana se amesteca cu 4-5 oua si apoi se adauga quinoa. Se pune in tava de cuptor iar deasupra tai cateva mere feliute. La cuptor pana se coace.

  90. Biscuiti de casa cu ciocolata

    Unt pachet de unt de 200gr , 4 oua, 300 gr faina si 2 linguri de cacao se amesteca la mixer. Se pun cu lingurita in tava la copt cam 10-15 min. Deasupra i-am glazurat cu ciocolata. Glazura – o ciocolata cu putin unt pe bain marie si apoi cu o lingurita se pun deasupra pe biscuiti. Se lasa la racit 🙂

  91. Cea mai simpla reteta pe care eu o fac la blender este de inghetata.
    Ingredientul principal: fructe congelate(de orice fel, dar daca se poate sa fie si banana printre ele e si mai bine), daca aveti alte fructe congelate si banana necongelata e bine si asa. Al doilea ingredient: smantana, iaurt, lapte(ce preferati). Optional: zahar sau alt indulcitor. Nu recomand mierea deoarece mi se pare ca nu se amesteca bine. Porniti blenderul si aveti inghetata instant. Eu pastrez de vara la congelator pepene galben, piersica, capsuni, zmeura, afine, mure si iese delicioasa.

  92. O tarta buna, buna: blatul pt tarta din 3 oua, faina si zahar (sau inlocuitor), insiropam baltul cu ce vreti voi, suc de frcute zic eu, crema: babane pasate la blender amestecate cu branza de vaci si mirodenii, eu puc coaja de portocale (adaug si in piscot), indulcitor, fara nu iese suficient de dulce, (uneori inlocuiesc bananele cu pudinca pe care o amestec cu branza), desupra punem frcute si gelatina daca vrem. Niamiiii. Tarta am facut-o si ieri de sf Ioan pt Ioanii mei doi (aka sot si bebel).

  93. Am sa va dau o reteta de SUPA CREMA DE CARTOFI CU SOMON, pe care sotul meu (pentru ca supele-creme sunt specialitatile lui) a adaptat-o. Ai nevoie de: 1kg cartofi (noi punem 4 cartofi mai mari), 1 praz (daca e sezon, daca nu, se poate folosi 2-3 legaturi de ceapa verde), 1 ceapa galbena, 2 morcovi, o felie de telina (cam 50gr), 4 linguri ulei (de masline, dovleac sau floarea soarelui), 250 grame somon , sare si piper dupa gust, 2-3 fire marar. Noi mai punem la fiert cu legumele si 1-2 catei de usturoi, insa doar unul il pasam la final ca sa nu fie prea strident gustul.

    Prazul si morcovii se taie rondele, ceapa se toaca. Daca puneti ceapa verde in loc de praz, aceasta se taie cat mai mare, se pot taia in doua fiecare firicel. Se soteaza legumele in ulei aproximativ 10 min. (Noi avem un tuci de tara de la bunica, in care poti prepara atat ciorbe, cat si pilafuri sau sosuri. Avantajul este ca poti si praji ingredientele, dar si fierbe in el). Se adauga cartofii taiati cuburi, sare si 4 cani de apa.
    Se fierbe totul la foc mediu cam 20-30 min, apoi se strecoara legumele si se opreste supa.
    Se paseaza in robotul de bucatarie legumele pana devin piure apoi se adauga zeama. Somonul se taie cubulete. Se poate rumeni intr-o tigaie antiaderenta fara
    grasime pana devine usor crocant. Dar pentru ca avem copil mic, am ales sa-l preparam la aburi. Se pun bucatelele de somon in boluri, peste ele se toarna supa crema de legume, iar pe de asupra se adauga mararul si piperul (ideal e cel din rasnita, proaspat macinat). Copilului nu-i punem piper. Se poate servi si cu crutoane!

  94. Buna!
    Una din retetele mele preferate este Hummusul cu pesto de rosii uscate. Am devenit fan hummus de vreo 2 ani si de atunci am incercat multe variatii. Nu prea ai cum sa gresesti cu el.

    Hummus cu pesto de rosii uscate
    – 720g naut boabe (3 conserve de 400g, scurse )
    – 7-8 lingurite pline cu pesto de rosii uscate (sau la fel de bine rosii uscate! – se gasesc la borcan in ulei)
    – 1 lingura pasta de tahini
    – 4 linguri ulei de masline
    – zeama de lamaie (1/2 lamaie sau dupa gust)
    -sare
    -piper
    -boia de ardei dulce

    Toate ingredientele in acelasi recipient, se amesteca cu mixerul vertical (noroc ca are prietena mea unul!) pana se obtine o pasta. Eu il servesc cu sticksuri de legume: morcov, apio (e singurul mod in care mananc tulpina de telina, se combina perfect!)

  95. In urma cu aproape sase ani am primit si eu acest ‘prieten’ si mi-a gost de ajutor in diversificarea lui Rares si pentru pregatirea a multor alte bunatati invatate si inventate. Acum ca a venit si Alexandra si va fi folosit zilnic , ma gandeam daca ma mai tine mixerul sau luam altul 🙂
    Reteta mea pentru participare este una simpla de hummus clasic:
    Un castron de naut fiert + o lingura de tahini sau 2 de susan seminte+ 3 linguri de ulei de masline + 2linguri zeama de lamaie + un catel de usturoi + sare si piper + optional putina apa in care a fiert nautul sau apa simpla daca este prea gros hummusul in urma pasarii + blender vertical sau robot de bucatarie pentru pasat. Pofta buna alaturi de o lipie sau ardei gras 🙂

  96. O reteta aparent foarte populara printre copiii din Caraibe: Orez cu Fasole. O fac foarte des si e un succes de fiecare data atat la copil (foarte selectiv cu mancarea de cateva luni), cat si la noi.
    Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa medie tocata, 1 ardei rosu feliat subtire, 1 ligurita cimbru uscat, putin piper, 2 cani orez integral, 1 cana si un sfert de apa rece, o cutie de lapte de cocos si o cutie de fasole rosie.
    Procedura: Se incalzete uleiul intr-o tigaie, se face ceapa saute pana cand e moale. Se adauga ardeiul rosu, cimbru, piper, orezul, apa, laptele de cocos si se fierbe totul vreo 45 de minute pana cand apa e absorbita si orezul este moale. Se amesteca fasolea si se mai lasa vreo 5 minute. Laptele de cocos si cimbrul uscat dau orezului o savoare fantastica. Orezul integral se lasa vreo ora doua in apa inainte, altfel am observat ca fierbe foarte greu. Pofta buna 🙂

  97. Ma tot gandesc de ceva timp, de cand ai anuntat acest concurs, ce reteta as putea face eu cu ajutorul lui.
    Ar fi cateva, insa am ajuns la concuzia ca cel mai mult m-ar ajuta la aceasta minunata reteta de banana bread. Am facut reteta de doua ori deja si m-am convins ca mixerul meu clasic nu ma ajuta prea mult 🙁

  98. Ajutor meu de bucatar este in varsta de 2 ani, stie unde este mixter-ul, faina, catarul pe care le si foloseste …
    Acum gatim foarte des briose cu morcovi .
    2 morovi
    1 mar mare
    200g faina
    100g nuci macinate
    4 oua
    2 linguri de ulei
    2 linguri smantana sau iaurt
    1 praf de copt
    Scortisoara

    Se amesteca ingredientele uscate.Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu unleiulbsi smantana apoi se adauga in albusurile batute spuma cu un pic de sare . Se adauga ingredientele uscate apoi morcovi se rad pe razatoare mica iar marul pe cea mare.
    Se umple formele de briose pe trei sferturi si se dau la cuptor.

  99. Buna!
    O sa iti scriu o reteta pe care am descoperit-o de curand si care a dus la un preparat absolut delicious, de care m-am indragostit! Supa crema de linte rosie!
    Am spalat foarte foarte bine, in mai multe ape, o cana de linte rosie! Am spalat si curatat un morcov, o ceapa si o bucata de radacina de pastarnac ( se poate folosi la fel de bine radacina de patrunjel sau de telina, in functie de preferinte si ce avem in camara); am pus toate acestea la fiert, impreuna cu o rosie taiata cubulete, putina sare, cateva seminte de chimen si apa cat sa acopere legumele cu inca vreo 5 cm. Am lasat sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc mic, spre sfarsit am adaugat si putin piper alb. Separat, intr-un vas adanc, am pus un catel de usturoi pisat, smantana slaba, fermentata, 12% grasime, o lingura de unt si am turnat jumatate din cantitatea de supa calda. Am omogenizat cu blenderul vertical si am obtinut o supa crema tocmai pe gustul meu, pe care am servit-o cu paine prajita! Un deliciu!!!
    Pofta buna si multumim pentru concurs!

  100. Reteta mea este pentru mousse de ciocolata…. cui nu-i place ciocolata 😉
    Se amesteca avocado cu banana in mixer, apoi se pune pudra de roscove (suficienta ca sa se inchida la culoare ca si ciocolata) si sirop de artar/agave dupa gust.
    Se spune ca e bine o lasi in frigider 30 min, dar noi o mancam in general imediat dupa ce am terminat-o. E delicioasa 🙂

  101. Buna printeso!
    te urmaresc de ceva timp, dar nu prea comentez.
    Chiar mi s ar potrivi un blender nou pentru lapte vegetal si pateu de naut. cel vechi tocmai e pe duca…
    ultima reteta incercata este de aici http
    ://www.cristelageorgescu.ro/calciu-fier-si-proteine-cum-s-ar-zice-cafeline/11/2011/
    va doresc un an nou plin de binecuantari!

  102. Fursecuri cu morcovi
    1 cana faina
    1 lgt praf de copt
    1/2 lgt sare
    1/2scortisoara
    1/2 lgt cuisoare pisate
    1 cana fulgi de ovaz
    1 ou mare
    1/3 cana ulei masline
    1 lgt extract de vanilie
    1/3 cana zahar brun/2-3 lg miere/ pasta de curmale dupa gust
    200 gr morcovi rasi
    3/4 cana stafide

    Se amesteca ingredientele uscate. Separat se bate oul putin, apoi se adauga uleiul treptat, apoi zaharul si vanilia. Se incorporeaza ingredientele uscate, apoi morcovii si stafidele. Aluatul va fi rigid.

    Se ia cate o lingurita de aluat si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 10-12 minute la 190 C.

    Sunt absolut delicioase aceste fursecuri, iar morcovul nu se simte la gust deloc, pentru cine isi face griji in sensul acesta – da o aroma dulceaga si textura aparte.

    Musai de incercat!!

  103. Probabil s.a incheiat concursul, dar oricum, ca bancul, nu vreau sa castig, vreau doar sa ma laud 🙂
    Asadar, biscuiti garantat deliciosi cu multe fibre si buni in diete:
    1. Maruntiti, in blender ceva migdale, nuci si adaugati stafide, merisoare, banane uscate, seminte in. (Eu asta am avut, optiunile sunt mai multe: curmale, goji, chinoa, susan, ce aveti prin casa)
    2. Adaugati 100 g unt(sau ulei de masline pt vegetarieni si nu numai)
    3. 100g zahar brun/ sirop artar/miere sau inlocuitori deliciosi cum ar fi stevia
    4. La final 2 iaurturi mici dietetice si dupa ochi putina faina integrala sau chiar de tarate pt curajosi – pana compozitia sta in lingura
    5. Cu aceiasi lingura puneti compozitie inn tava tapetata, tot cu ea turtiti un pic sa ii faceti sa semene a biscuiti si la cuptor
    Alte sfaturi utile:
    – nu plecati de langa ei, sunt gata f repede, max 10 min la 150-160grade
    – daca totusi ati plecat si ati uitat sa va intoarceti la timp, sub nici o forma nu va repeziti cu o carpa subtire sa scoateti tava din cuptor, castigati doar basici pe degete, biscuitii sunt tot arsi
    – la a doua tava chiar nu plecati de langa ei 🙂
    Nooo, pofta buna!

  104. flacaul meu de 1,5 ani, sotul si eu iti multumim de reteta asta. o facem saptamanal si dispare in 10 minute. la noi e suficient sa punem 3 banane si e ff dulce si aromata.

  105. La noi briosele sarate sunt preferatele, le facem cu telemea si iaurt, ies fenomenale ! Chiar astazi intentionez sa le fac !

  106. In seara asta o sa incerc sa fac. Imi ploua in gura deja!
    Siii surprinzator am si o reteta! Cheescake fara coacere.
    La ingrediente ai nevoie de
    400g biscuiti digestivi
    150 de grame unt topit
    Astea 2 sunt pentru blat
    600 g crema de branza
    500 ml smantana pentru frisca
    150 g zahar pudra – nu stiu ce inlocuitor sa folosesc. Ar fi minunat un sfat aici.
    100 ml lapte fierbinte
    20 g gelatina
    Si ce fructe preferati voi sa puneti prin el.

    Gata! Fug sa cumpar ingredientele pentru paine! Imi e prea pofta!

    • Cred ca poti pune in loc de zahar, miere fluida. 150 de gr de zahar inseamna 15 linguri de zahar, e mult de tot, eu as pune 4, maximum 5 linguri de miere.
      Multumesc de reteta! Will definitely try!

  107. Hai ca am salivat si in seara asta. Daca aveam banane in casa ma puneam acum la 11 noaptea sa fac o banana bread, ca suna prea bine. Eu blenderul il folosesc, pardon foloseam, ca acum nu mai avem, cam la tot ce se putea. Dar reteta de succes este cea de pateu de casa, te lingi pe degete si se face si super usor ( insa tot cu aceasta reteta am ars 2 blendere). Fierb ficatelul de pui, il pasez cu putin lapte, pun unt, galbenusuri de ou, sare, piper si gata, te lingi pe degete. 🙂

  108. Eu gatesc aproape zilnic pentru 2 pitici + sot. Mi-ar fi de mare folos un astfel de mixer care sa-l inlocuiasca pe cel de mica putere cu care pot prepara doar supe creme. Mi-as dori sa pot taia mai usor legumele si mai ales sa macin seminte si nuci. Am vazut ca s-a mai scris deja despre supa crema de linte de care ne-am indragostit si noi recent.

  109. ah..sunt atat de fericita ca am gasit in sfarsit pe cineva care sa precizeze ca mierea nu devine toxica la temperaturi mari, ci doar isi pierde proprietatile..am dat intamplator peste site-ul tau, dar sigur o sa revin. si o sa incerc si reteta ta de banana bread. keep doing the good work. o zi si o saptamana frumoase si productive!!

  110. Cautam pe google retete pentru banana bread,ca am cateva banane prea coapte in casa si de mult tot imi doream sa incerc sa fac reteta asta,si la fix am gasit postarea ta ! Abia astept sa vad ce iese !Eventual diseara dupa ce se culca piticul,sa ma relaxez cu o felie de praji,o cana de lapte si cu cartea ta 🙂 Pupici

  111. Nu stiu de ce a durat atat pana m-am urnit sa o prepar,dar am reusit intr-un final.E asa simplu de facut si delicios,promit sa repet experienta 🙂 Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *