Ciuciul și tatăl lui, șmorgul

– Mami, tu ești hotăranca mea! îmi spune ea tandră într–o seară acum vreo două luni.
– Ce drăguț, dar ce înseamnă asta, iubito?
– Înseamnă că tu ești hotăranca mea fotă!
– Aha, mulțumesc frumos. Și tu ce ești în cazul ăsta?
– O fetiță. Sofia.
– Perfect. Și Ivan?
– Ivan e un ciuciul. Că e mic.
– Și tati?
– Tati e un șmorg. Că e mare și puterrrrrnic.

Aceștia sîntem, ca să știți cu cine stați de vorbă.

PS: Nici nu știți ce tare mă bucur că-i place și ei joaca de-a cuvintele. Am inventat și eu două mai demult, speritic și crastic. Am uitat ce însemnau… ea însă are repertoriu foarte bogat. În primăvară se amuza spunîndu-ne să i-l aducem pe Forel (care evident, nu exista, dar ne lăsa să-l căutăm o vreme) și că are un nou prieten, Pencusc, iar noi speram să fie băiat bun. Și mai era și rincoric, care iar nu mai știu ce însemna.

A dumneavoastră,
Hotăranca Fotă, mamă de posibilă viitoare scriitoare

20140726_172138_resized

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

10 comentarii

  1. Ştefana avea şi un nume aparte pentru limba pe care o inventase: şapteza. Şapteza avea vreo şaptezeci şi ceva de cuvinte care chiar sunau a cuvinte.

  2. Noi încă mergem seara în miutor (dormitor) și ne îmbrăcăm cu mandaraua (pijamaua) deși au trecut vreo 20 de ani :)))))
    Și ne concolim ( adică de drăgălim ) una pe alta 🙂

  3. Pentru mine in copilarie cuvintele-si gaseau imagini dupa propria lor vointa,n-aveau chiar nicio treaba cu realitatea: de exemplu Oradea(unde locuiesc ) era un glob auriu, Laura un bol cu smantana,Aurica un bob de orez,si tot asa… 🙂 P.s.Sofi e minunata:)

  4. Fetita mea vorbeste fluent Romana si engleza, si invata araba la gradinita. Cind ii vine sa faca haz de noi, vorbeste intr-o limba amestecata. Interesant e ca foloseste aceleasi cuvinte si nu se incurca! Koksi, prikska,mabrukska, ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *