Vacanța în Grecia cu copiii: planificarea

Hobby-ul meu dintotdeauna e călătoritul. Dacă aş avea cum (adică timp, bani şi zero responsabilități), numai asta aş face. Aş dormi (și am făcut-o deja în repetate rînduri) în cort, în tren, la hostel, în rulotă, în garsoniere închiriate, acasă la necunoscuți, aş zbura cu avionul şi aş conduce ore în şir ascultînd Depeche şi Aznavour, aş mînca orice oriunde, aş încerca din toate şi aş face orice nu-mi pune viața în pericol. Pot supraviețui fără probleme o lună cu ceva bani şi lucrurile care-mi încap într-un rucsac. Am călătorit mult prin Europa, am văzut şi parte din America de Est, visez la Africa, Asia, America de Sud. Am călătorit întotdeauna low cost, pentru că niciodată nu m-au dat banii afară din casă şi pentru că am încercat să vizitez măcar trei destinații pe an. În general nu cheltui bani pe alte lucruri, nu am poşete, farduri şi pantofi, nu că ar fi ceva în neregulă să ai, doar că mie nu-mi place nici să le cumpăr, nici să le am, nici să le port. Am strîns mereu bani pentru vacanțe, cea mai bună investiție pentru mine dintotdeauna. Mi-am planificat întotdeauna singură vacanțele, fără agenții, pentru că știu să găsesc cazări frumoase la bani buni, pentru că-mi place să le caut. Singurul lucru mai fain ca vacanța e planificarea ei, visatul cu ochii deschiși, nu că am dreptate?

Apoi au venit sarcinile şi copiii şi nu mi-a mai venit să plec de-acasă. După cîteva drumuri de nişte sute de km cu Sofia în maşină, o vacanță cu ea la mare la 2 Mai şi încă vreo două ieşiri de weekend la munte şi la mare, cînd ea avea 1, respectiv 2 ani, am decis că nu-mi mai trebuie deplasări cu copiii cît oi trăi. Bagaje milioane, program strict, alergătură maximă, relaxare zero, merci frumos eu mai bine stau acasă. Şi acum sînt doi mici, nu unul!

Cu toate astea, am plătit deja vacanța din Grecia în vară! Pentru că oricît de groază mi-ar fi de concediul cu copii mici, mai groază mi-e de cum o să arate creierii mei dacă nici anul ăsta nu fac plajă măcar 5 minute la greci, dacă nu mănînc un calamar umplut şi un haloumi, dacă nu văd apa aia limpede cu peşti care mă ronțăie de picioare. Cu risc şi sacrificiu, această familie va face plajă în Grecia vara asta!

shutterstock_241133197

Știu că sînt familii care călătoresc fără probleme cu 1 2 3 4 5 copii mici. Noi NU sîntem una dintre ele. Copiii mei au fixuri legate de somn, în vacanțe dorm (ei) puțin și prost, iar eu mai deloc. Iar eu dacă nu dorm, sînt complet împușcată, nu mă pot bucura de nimic, am migrene, nu pot mînca. Trebuie să iau cu mine toată casa, să fiu pregătită pentru situații diverse. Mă stresează drumul, cazarea, masa, totul. Știu că cei mici se adaptează ușor oriunde, dar se adaptează ușor cu ajutorul nostru, iar pentru noi vacanța ajunge să fie boot camp, nu relaxare.

Totuși, vom merge în Grecia. Am așteptări minime, nu vreau decît 10 minute de plajă (adunate) la umbră, trei băi de cinci minute, ceva fructe de mare și un apus în mare și e perfect. Și să nu ne îmbolnăvim grav pe-acolo, că spital nu-i pe-aproape…

Să trecem așadar la business. Cum am ales destinația de vacanță, cazarea, transportul și așa mai departe?

Întîi de toate, am știut sigur că vreau să mergem în Grecia. Vreau musai apa limpede albăstrie, nu opacă și verzulie din România sau Turcia, vreau creveți proaspeți, nu musacale, vreau taverne cu haloumi și tzatziki, nu murături și kebab, vreau plaje felurite și snorkeling, nu zăcut la piscină cu all inclusive sub nas (am fost în Turcia la all inclusive la 5 stele, foaaarte bine a fost, dar nu e genul meu de vacanță). Mi-e dor de Grecia după două ture de Thassos (una în 2004, cînd Thassosul era cu adevărat minunat, încă una în 2011, cînd m-am lecuit definitiv de mica insulă). Deci Grecia, aici alegerea a fost simplă.

Cum ajungem acolo? Păi după cîteva drumuri de niște sute de km cu Sofia în mașină, clar trebuie să mergem cu avionul. Mai rapid și mai comod pentru toată lumea, risc de accident mai mic. Cost mai mare, dar am decis că merită.

Destinațiile aproape de aeroport în Grecia nu-s foarte multe (exclus încă 120 de km de la aeroport cu mașina, 2 ore cu ferryboatul sau mai știu eu ce alte trasee complicate, cu doi copii de 1 și 3 ani și bagaje nu-i deloc amuzant, îmi imaginez. Am avut de ales între cîteva insule: Skiathos, Zakynthos, Creta, Corfu. Am investigat plajele de pe fiecare, potențialul de zgomot al fiecărei localități (nu vrem să mergem unde e non stop party de popor englez, de exemplu), am vrut musai plaje cu nisip accesibile imediat, nu cu 200 de trepte sau drum în pantă de urcat și coborît pe jos. Vrem să ne descurcăm fără mașină închiriată în majoritatea zilelor, pentru că sîntem 4 adulți și cei 2 copii mici, și nu încăpem într-o mașină normală cu tot cu scaunele lor.

Am cerut oferte tuturor agențiilor mai mari de pe piață. Bilet de cursă de linie nu există, toate sînt chartere, adică avioane închiriate de agenții pentru clienții lor. Unele agenții vînd și doar biletul de avion, altele vînd doar pachet cu avion, transfer de la aeroport și cazare cu sau fără masă. Biletul de avion are același preț indiferent dacă iei și cazare sau nu. În funcție de insulă, biletul variază între 250 și 280 de euro/persoană. Copiii peste 2 ani plătesc bilet întreg. Copiii sub 1 an plătesc doar taxele de aeroport, adică 30 de euro în cazul Tarom.

Cererințele noastre pentru vacanță au fost:
– apartament în vilă sau hotel, cu chicinetă, 1 sau 2 dormitoare, obligatoriu aragaz și frigider
– pe plajă sau foarte aproape de plajă
– nu mai sus de etajul 2 (grecii nu prea au lifturi)
– nu apartament la parter în buza piscinei, unde e haos și gălăgie toată ziua, iar copiii nu se vor putea odihni la prînz și seara
– tavernă cu recenzii bune aproape
– curat
– nu mai scump de 100 euro/noapte pt toată familia
– la max 20 km de aeroport

Mi-ar fi plăcut şi un spital sau măcar un punct sanitar aproape, dar nu s-a putut, grecii sînt observ foarte relaxați pe subiect. Aia e, o să ne luăm o minifarmacie cu noi şi o să ne rugăm să scăpăm teferi.

În paralel am căutat și eu pe Tripadvisor și Booking variante bune de cazare.

Am primit de la toate agențiile cam aceleași oferte de cazare, cam la aceleași prețuri. O singură agenție, Mara Travel Boutique, mi-au trimis variante diferite, cîteva chiar foarte apropiate de locul ideal pentru noi. Una dintre variantele lor a fost și cea cîștigătoare, 450 de euro cazarea pentru toată familia, fără mese, 7 nopți (mai avem de plătit la fața locului 21 de euro pentru patul de bebeluș, dacă va fi nevoie de el). Am ales un sat pescăresc mic și liniștit din Zakynthos, la 12 km de aeroport, un aparthotel cu plajă proprie și cu o tavernă foarte lăudată. La distanță mică mai sînt două plaje cu nisip foarte frumoase, un supermarket și încă o tavernă. Cred că ne vom descurca bine fără mașină, sînt autobuze în caz că vom vrea să mîncăm și în altă parte decît la taverna hotelului.

Motive pentru care am refuzat alte variante de la alte agenții:
– 300 de metri de plajă, dar în linie dreaptă prin păduri și curți de oameni, dacă o iei pe drum era cel puțin un km, iar să mergi un km cu doi copii mici, lopățele, piscinuțe, apă, mîncare, găletușe, de 4 ori pe zi, e ceva ce nu-mi doresc
– pentru a ajunge la plajă trebuie să traversezi o șosea (dar e foarte puțin circulată, yeah right)
– plaja accesibilă pe multe scări
– club la parterul pensiunii
– pensiunea are recenzii proaste
– pensiunea are prea multe camere (ceea ce înseamnă multă lume, gălăgie, aglomerație la restaurant)
– nu aveau frigider (avem nevoie de frigider să ținem apa pentru copii, fructe și legume pentru gustări, cele necesare pentru micul dejun, pe care îl vom lua în cameră, așa ne e mai comod)
– aveau dormitorul deasupra sufrageriei, într-un fel de etaj parțial (nu mă pot căra cu copiii pe scări ca să-i culc în pod)
– erau prea departe de aeroport
– aveau o singură cameră bună pe care o foloseau pentru prezentare, iar restul erau mult mai mici, prost poziționate
– geamurile apartamentului dădeau în stradă, una destul de aglomerată, vizavi de pensiune era o tavernă foarte apreciată de turiștii englezi
– nu exista recepție (dacă ai o problemă, se strică ceva, ai nevoie de ceva, nu e nimeni acolo să te ajute)
– grădină cu loc de joacă pentru copii (la prima vedere pare un avantaj, însă dacă te gîndeşti bine, e un dezavantaj, pentru că 1. pensiunea era şi foarte mare, clar acolo vin numai familii cu copii, că locul de joacă e fain, deci circa 40 de copii chirăind non-stop sub geamul meu, başca şanse sporite de boli numeroase, şi 2. riscam ca cei mici să refuze mersul la plajă ca să stea acolo, iar eu nu merg în Grecia ca să stau la umbră în grădină, pentru asta mă duc în parc).

Am citit toate recenziile disponibile despre toate cazările care mi-au atras atenția. Am folosit Amfostacolo.ro, Booking si Tripadvisor. Am analizat bine pozele urcate de oameni, nu doar pe cele de pe site-urile oficiale. Am căutat cazările de pe shortlist cu google maps în satellite view, ca să calculăm exact distanțe față de plajă, aeroport, taverne, supermarket.

Am făcut şi o asigurare Travel, care include o asigurare de sănătate pentru toată familia şi o asigurare Storno. Cea storno te ajută să-ți recuperezi banii dați avans în caz că din anumite motive nu mai poți pleca în vacanță (deces în familie, îmbolnăvirea bruscă a unuia dintre călători). E importantă asigurarea asta cînd călătoreşti cu copiii, oricînd poate face unul varicelă sau mai ştiu eu ce dubioşenie cu care nu poți pleca nicăieri şi e păcat să pierzi 2.000 de euro.

Ştiu, poate vi se pare că am exagerat cu detaliile, dar vă rog să nu uitați că nu am mai avut o vacanță ca lumea de aproape patru ani. Şi că dacă vacanţa asta iese rău, va fi neplăcut nu doar pentru că va ieşi rău vacanța, cît mai ales pentru că nu voi mai avea curaj să mai încerc vreo vacanţă cu copiii în următorul deceniu (iar fără ei nici nu mă gîndesc să plec, aşa că o să mă mănînce canapeaua).

Va fi alergătură după copii, relaxare zero, dar dacă prind baia aia şi-un crevete, eu zic că vacanța noastră va ieşi pe plus. Copiii se vor distra sigur, sănătoşi să fie.

Vă las mai jos cîteva idei de cazare care au fost pe lista mea scurtă. Lucrez la un post mai amplu despre idei de cazare child friendly bună peste tot în lume, sper să fie gata înainte de tîrgurile de turism din martie, poate le găsiți acolo la prețuri bune. Pînă atunci, cele de mai jos sînt din Grecia.

Vilele Alessia şi Alexis din Skiathos
Blue Beach din Creta
Vila Katerina din Tsivili, Zakynthos
Xenos Beach Hotel, Zakynthos

Sursa foto: Grecia, via Shutterstock.com

140 Comments

 1. Nu ti-as recomanda sa te duci cu copii in vacanta in Skiathos, pe cand in Zakynthos neaparat trebuie sa ajungi, daca nu vara asta, atunci vara viitoare!Acolo este celebra plaja „to navagio”
  http://beautifulplacestovisit.com/beaches/navagio-beach-zakynthos-greece/!!!Plus ca este o insula maricica, toate plajele sunt absolut superbe, si in iunie daca va duceti nu o sa fie prea aglomerat!
  De asemenea te-as sfatui sa inchiriezi la vila Katerina, avand in vedere ca este tip studio, deci este un apartament dotat cu de toate, ceea ce este un avantaj major in vacanta cu copii!
  Eu va doresc de pe acum sa aveti o vacanta super, si of course asteptam impresii dupa!
  Kisses from Greece!

  • Printesa Urbana

   Pai am scris ca mergem in Zakynthos, dar nu la Katerina, din motivele pe care le-am scris in text (prea departe de plaja, prea multe camere, prevad prea multi copii). Am gasit apartament cu chicineta in alta parte, mult mai aproape de plaja. Sau nu se intelege din articol? Hm recitesc acu.

  • Julie

   Slava domnului ca nu ne place tuturor in acelasi loc, ca ar fi omor si preturi uriase!
   Fiecare isi alege vacanta dupa sufletul lui 🙂
   In Turcia hotelurile sunt super diferite, chiar si alea de 5 stele intre ele….tot asa, dupa stilul turistilor.
   Sunt si in Turcia locuri cu apa cristalina, trebuie doar cautat pe google earth, sa nu fie hotelul langa sau in apropierea canalelor de deversare. Agentiile de turism fix pe alea le recomanda.

  • Printesa Urbana

   serios? habar n-aveam…

  • Laura

   Si eu cunosc locuri absolut minunate in Turcia, cu plaje frumoase si hoteluri/pensiuni faine care nu au nicio legatura cu clasicul allinclusive despre care spuneai ca nu este pentru voi. Din pacate, cum scria si Julie, nu sunt promovate de catre agentiile din Romania.

  • Printesa Urbana

   si cum le gasim?

  • maria

   le-am gasit intr-o excursie cu busurile lor inainte sa am copii- o excursie de o luna cu rucsacul in spate , fara rezervari, fara un plan prestabilit- in luna aprilie! sunt multe locuri minunate in Turcia, cu apa cristalina si albastra, cazare retrasa si mancare proaspata…dar nu pentru varianta pachet turistic! ghidul loonley planet este inca o buna calauza!

  • Andreea Ruscea

   Se înțelege foarte bine din articol, dacă îl citești cap-coadă, și nu pe diagonală 🙂
   E superb Zakynthos, noi am fost acolo când era bebe o virgulita în burtica și nici nu știam de existenta lui: în luna lui Gustar, 2013. Ai ales foarte bine locația, având în vedere copilașii. Noi am fost în Laganas atunci. Deh, nu eram cu niciun bebe de mâna/ţâţă, și nu ne-a deranjat prea tare gălăgia englezilor.
   A, și am fost cu mașina.
   Pentru la vară o să investighez shortlistul tău ca tot pe meleaguri elene vreau să mergem. Cu tot cu bebe, desigur.

  • Andreea

   Am și eu 2 copii mici, unul 2ani jumătate și celalalt vreo 9 luni prin septembrie. Recomanda-mi te rog tu o cazare de care ai fost tu mulțumita . Mulțumesc

  • sorin comanescu

   Poti sa ne spui si unde in Zakynthos? Mersi!

  • Magda

   Buna, îmi poți spune unde ai fost in Zakynthos?

  • Raluca

   Imi puteti spune,va rog, numele locatiei pe care ati ales-o? Si noi brem sa mergem anul acesta cu vei 2 copii si avem exact aceleasi dorinte ca sidvs, cu exceptia transportului.
   Va multumesc

  • Adrian

   Buna,
   Poti sa imi spui te rog si mie unde ai ales sa mergi ? Prin ce agentie, si cat costa?
   Ma intereseaza o vacanta in conditii similare.
   Multumesc,

  • Printesa Urbana

   aerotravel. nu mai stiu, sincer, cat am dat… avionul a fost 250 euro/persoana dus intors, cazarea pentru 5 persoane, apt cu 2 dormitoare si living, a fost cam 120 de euro/noapte.

  • Sorina

   Buna! De ce nu ai recomanda Skiathos? Noi am fost de 2 ori si a fost de vis. Acum avem un bebe de 8 luni si in iunie vrem sa mergem si cu el. Care ar fi dezavantajele? Am fost o data si in Zakynthos si am stat chiar in Tsilivi. De ce ar fi mai bine acolo? Noua personal ne-a placut enorm in Skiathos.Multumesc.

  • Cristina

   Buna.am citit ca ati fost de doua ori in Skiatos si anul acesta mergeți cu bb de 8 luni.si noi la fel.Tot in Iunie cu bb de 8 luni si bb de doi ani si jum.imi poti da ceva sfaturi.cred ca voi deja cu cunoasteti insula.mss.

  • Andreea

   Ai de viata mea cata planificare. Halal concediu. La noiba fost asa – suit in masina, destinatia Sithonia. Am fost LIBERI, am explorat, ne-am bucurat. Fara nici un plan. Si a fost divin!!!

 2. Adriana

  La cat te ai pregatit, trebuie sa fie o vacanta reusita! Din experienta primei vacante cu fetele la 8 luni la marea noastra, intr o garsoniera din eforie, cu tot tambalaul gatitului si caratului medicamentelor si a tuturor acareturilor lor am zis ca eu asa ceva nu mai fac. Urmatoarea vacanta a fost la all inclusive la turci, cu marea si piscina aproape si a fost incomparabil: fructe, legume proaspete pentru ele, piscina indoor de copii, locuri de joaca, cabinet medical. La vara tot la all inclusive mergem.

  • Printesa Urbana

   cred ca e mai comod, dar mie nu-mi place, nu asta e genul meu de vacanta.

  • Adriana

   Pai nu e nici genul meu. Mi s a schimbat perspectiva de cand avem copiii. Daca inainte, vacanta ideala era sa mergem 6-8 ore pe strazi si sa luam energia orasului , sa vedem muzee, sa ne facem un sanvis si sa l mancam pe iarba in parc sau sa ne oprim intr un restaurant ne-turistic, acum nu mai putem face nimic din toate astea. Daca mergem la mare, mergem ptr copii si cautam un anumit confort ca sa mai scapam de anumite stresuri: gatit&distractii pentru ei&alta tara (asta recunosc, e ptr mine). Nici eu nu pot pleca inca fara copiii mei in vacanta. Poate peste 2-3 ani. O varianta de compromis de care aud tot mai des, este o persoana de ajutor (mama, bona, sora, whatever) care supravegheaza copiii cand dorm si mai ies si parintii la cina, plaja, ceva, orice in doi; varianta pe care nu ne o permitem.

  • Printesa Urbana

   noi luam un rind de bunici, tocmai pentru ce zici tu, altfel nici nu ma gindesc sa plec cu doi, ioooi!

  • Iulia

   Pai e SIMPLU cu bunici! Sa ma vezi pe mine cu un copil de 1 an si de 4 in aeroporturi singura !!! Cand se termina tot imi vine sa plang

  • Iulia

   Am fost pe fuga! Vacanta placuta! O sa fie bine daca ai bunicii.

  • Luana

   2 (doi!) bunici, dar n-o sa am timp de mare, crevete…

  • Julie

   Aici vroiam sa pun comentariul….am apasat pe „raspunde” gresit….sorry!

  • Si noi anul asta tot la all inclusive in Turcia cu Mihut de 1 an si jumatate…anul trecut ne-am carat cu toate pana la Mamaia nord…aveam eu un fix ca daca-mi gauresc astia pungile cu lapte in aeroport sa vada ca-i lapte si nu altceva? 😀 da, stiu mama nebuna….o sa mai avem timp si de vacante doar cu cazare, ca alea ne plac si noua…anul asta ne sacrificam la un all inclusive.. 😀

 3. Adriana

  Iunie e inca sezon pentru varicela?

  • Printesa Urbana

   tot timpul e sezon de orice cita vreme tot timpul merg copii la gradi si in parc si la locuri de joaca.

  • vio

   dadada…asa e! la fi-miu la gradi acum e sezon de varicela:(
   naiba a mai auzit de varicele in ianuarie-februarie..

  • Anca

   La all inclusive la Turci au doctor tot timpul. Deci eu tot cu all inclusive votez

 4. Diana Z

  Multumesc de listă și sa știi ca mi-am facut si eu curaj pentru o Grecie anul acesta. Anul trecut avea un an și un pic, am fost la noi la mare și la munte, pentru el a fost excelent. Noi ne-am zăpăcit de oboseală cu trezirile la 5 si nenumăratele ore de distrat copilul in mașină dar ne-am bucurat de bucuria lui.

 5. Sorry Princess!Acum am recitit si am gasit paragraful unde scrisese-i matale in ce loc in Zakynthos veti merge, da io cre ca dorm pe mine la ora asta, so again sorry!
  Kisses

  • Printesa Urbana

   nu-i bai! ma bucur ca zici ca e ok Z pt kids!

  • Alexandra

   CIAO…CUM SE CHEAMĂ HOTELUL MAI EXACT…AM VREA SI NOI SA MERGEM ANUL ACESTA…

 6. jar ramona

  Noi am fost cu fii-mea, cand a avut 6 luni, in ‘clasica’ vacanta in Croatia. 15 ore in masina. Nu a zis nici pas, desi la intoarcere a vomitat tot laptele ingerat cu ceva timp inainte (vreun sfert de litru). Asta e, am curatat-o cum s-a putut, am schimbat hainele si ne-am vazut de drum. Nici ea nu a fost cu toane, s-a speeriat atunci un pic pe moment si gata. Am stat 2 saptamani in concediu, nu s-a stiut in vila in cauza ca avem bebelus. Asta mica doarme ORIUNDE, numa’ sa fie cu ma-sa. E super relaxata.

  Anu’ asta tre’ sa facem 2 drumuri cu avionul (Spania si probabil Italia) si ma cam ingrozesc. Pe masina am control 100%, sta in scaunul ei, pot avea tot ce-mi trebuie. La avion e mai cu cantec, dar sper sa fie OK. Va avea oricum peste un an deja (il implineste maine :)), deci, zic eu, ceva mai usor.

  Peste 3-4 ani sper sa facem iar un zbor transatlantic, pe care l-am face si acum, doar ca nu intelege nimic la varsta asta si e doar un chin pentru ea.

  Astept cu interes povestile de calatorie. Distractie placuta sa aveti 😉

  • Joy

   Noi am fost cu bebe in vacanta peste ocean la un an si jumatate. La dus a fost mai stresant (bebe a plans vreo ora adunat din cele 14 de calatorie, in mod deosebit in aeroport la plecare si sosire), noi eram groaznic de agitate sa se calmeze, sa nu deranjeze calatorii, sa manance, etc. La intors am fost super relaxati si desi am facut cu vreo 3 ore mai mult decat la dus bebe nici nu a scancit. A fost vesel tot timpul, s-a plimbat prin avion, a dormit, s-a jucat cu alti copii prin aeroporturi… Iar concediul a fost super, I-a placut schimbarea de atmosfera, a dormit bustean noaptea, ziua a fost vesel mereu, nu cred ca a plans odata in cele trei saptamani de concediu. Cred ca a fost important sa ne relaxam noi ca sa se relaxeze si el…

 7. Andreea

  Foarte bune si utile detaliile ! O sa aveti o vacanta super!:)

  Mi s-a facut un doooor de Greciaaaa….

 8. AlinaD

  Noi am fost in Muntenegru cu copil de 2 ani. Cand ne-am intors, un an n-am mai vrut sa aud de drumuri cu masina mai lungi de 2 ore :)))) Avion vom alege si noi, chiar daca e mai scump.
  Cat despre 200-300m pana la plaja, ai toate sansele sa ajungi pe plaja cand deja bate soarele tare. Dupa ce se uita la toate tarabele de pe drum, toate revistele, toate pietrele si ce mai e pe strada. Ceea ce nu e un lucru rau cand nu esti cu colacel, minge, set de nisip, saltea si multe altele in spinare. Iar cand ajungi pe plaja si despachetezi, auzi: mami, hai sa mergem sa luam masinuta mov din camera!. Adica inca un drum de 20 de minute dus, 20 intors, timp in care i se face cald/foame/somn si daca nu i se face nimic, cand te-ai intors in sfarsit pe plaja cu tot neamul de masinute, e deja mult prea soare ca sa iti mai tii fizicul la soare!

 9. Ana-Maria

  Eu am fost în Zakynthos vara trecută, în august. Este cel mai frumos loc pe care l-am văzut până acum, mă bucur din suflet să aud că ați ales această locație, o să merite din plin. Să știi că pe insulă se pot închiria mașini la un preț rezonabil ( noi ne-am dus oricum cu mașina pâna acolo, dar am discutat cu niște români care veniseră cu avionul) și chiar îți recomand să faceți așa, pentru că o să puteți vizita mai multe zone frumoase ale insulei. De asemenea, îți recomand să cumperi pentru cei mici dar și pentru voi încălțări speciale pentru apă ( au o talpă groasă metalică cu rol de protecție ca să nu vă tăiați pe tălpi în scoici sau arici de mare), acestea au un preț de aproximativ 5-6 euro perechea. O să mai aveți nevoie de ochelari de „scafandru” pentru că apa este cu muuult mai sărată ca cea din Marea Neagră… atât de sărată încât m-a făcut și pe mine ( adult) să chiui de usturime… Ochelarii costă intre 5 și 20 de euro, în funcție de model. Se pot cumpăra aproape de peste tot…

 10. Corina

  Noi avem copii de aceeasi varsta cu ai tai si am fost la mare cand cea mica avea 2 luni -horror, si la munte o saptamana in ianuarie. Fara bunici! In vara a fost horror nu din cauza lui bebe, ea a fost grozava, din cauza fratiorului care era super gelos. La munte ne-a iesit mult mai bine, se doarme super in marsupi pe partie si chiar se poate alapta in timp ce celalalt se da cu saniuta. In fine…ideea e ca trebuie sa ai curaj sa pleci cu ei si asteptari minime. Si va fi bine! Dupa 2 zile de acomodare va fi ok. Daca ai bunici vei face sigur si baia dorita, si plaja alergand dupa Ivan etc :-). Vacanta placuta sa fie! Si noi visam la Grecia pentru copii.

 11. Me

  Curaj, Prinţesă, în 2-3 ani vor trage ei de tine să plecaţi la drum. Ai mei abia aşteaptă să mergem să dormim în alte case. Anul trecut n-am avut concediu (schimbare loc de muncă), dar i-am trimis cu mama o săptămână la Slănic, am avut emoţii mari, dar ei au fost tare fericiţi. La fel şi mama, că i-a fost mult mai uşor cu 2 năzdrăvani într-o curte de pensiune neexplorată, decât în parcurile atât de ştiute. Şi de când cu neinspirata alegere de a petrece weekend-ul prelungit de Sf. Maria la Predeal, am aflat că rezistă 7 ore în maşină, aşa că anul ăsta ne aventurăm şi noi în Grecia, dar cu maşina.

  Şi eu folosesc booking, fac rezervări cu anulare gratuită cât mai aproape de eveniment, în cazul în care apare ceva. Şi aleg locul de cazare citind review-urile de pe booking, am fost acolo şi trip advisor. Uneori însă se bat cap în cap, pe booking sunt note mari şi multe, pe am fost acolo sunt review-uri proaste.

 12. M-am regasit mult in ceea ce spui despre pasiunea pentru vacante si economisirea banilor in acest scop, fara sa ma interseze de haine, poste si celelalte.
  Grecia e o alegere minunata! Cat despre cazari, sa stii ca eu merg destul prin Airbnb. Ai incercat pana acum? Poti sa gasesti apartamente cu tot ceea ce ai nevoie, inclusiv patut pt copii.
  de
  Site-ul are o modalitate usoara de folosire, iar daca-l recomanzi si altora, iar acestia rezerva ulterior, tu beneficiezi de reduceri la cazarile ulterioare. Mai multe despre cum functioneaza am scris aici :
  http://piuneze.ro/cazare-prin-airbnb/
  Chiar il recomand, ca alternativa la booking sau agentii.
  Spor la planificarea vacantei!

  • Alexandra, si eu am avut doar experiente placute cu Airbnb. De exemplu (desi nu are legatura cu marea si vacantele estivale) am stat in centrul Veronei, intr-un apartament foarte, foarte frumos, cu toate cele necesare pt micul-dejun lasate de proprietar la dispozitia noastra- desi nu cerusem asta- la un pret mult mai bun fata de un hotel cu aceleasi conditii. Cum majoritatea sunteti aici dintre cei cate merg cu copiii si niciodata nu stii ce ar aparea, trebuie sa te orientezi spre cele care sunt flexibile la politica de anulare a rezervarii.

 13. Mirabela

  Zakynthos e minunata si ideala pentru copii, din toate insulele pe care le-am vazut are cele mai multe plaje cu nisip si apa mica. Noi ne gandeam la Thassos cu masina cu piticul care are 11 luni acum, am mai fost prin 2007. Ce nu ti-a placut ultima oara in Thassos ?

 14. Cristina

  Zante, minunat! Cu copii, fara, eu v-as recomanda sa inchiriati masina si sa mergeti neaparat la Navagio, distantele nu sunt prea lungi, dar caldura si drumurile serpuite pe munte, mare s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul copiilor. Locul insa taie respiratia! O alta recomanadere daca tot sunteti cu bunicii, intr-o seara, lasati copii si mergeti in Laganas, va veti simti iar ca la 20 de ani. Am atatea amintiri, dar e greu cu copii sa si vezi, sunt plaje pustii ca in Maldive, dar trebuie masina si rabdare si ma indoiesc ca e posibil la voi. Si noi vom pleca in Grecia insa eu am ales Corfu, l-am vazut de 5 ori si l-as mai vedea o data! Lasam insa copii acasa, 3 ani, din motive obiective: program de somn, fara bunici, etc!

  • STREULEA IOANA

   unde ai fost in corfu? mersi frumos. si noi vrem sa mergem cu fetita de 10 l

 15. Alina

  Noi am fost anul trecut in Halkidiki. Cu fata de 9 ani si bebe de 1 an si 3 luni. Drumul cu masina a fost un pic stresant dar a meritat. Am fost cazati la Grecotel Pella Beach si a fost minunat. E printre putinele hoteluri care au plaja proprie, in continuarea parcului hotelului. Este amplasamentul ideal iar gradina si zona de joaca pentru copii sunt ingrijite si aerisite. Il recomand din toata inima pentru cei care au copii mici dar si mai maricei.

 16. irina

  Foarte util articolul!
  Noi anul trecut am fost cu Radu in Grecia, Thassos (1a6l) si a fost foarte bine, si pentru noi si pentru el. Cerintele noastre au fost in principiu aceleasi cu ale tale, singura diferenta a fost ca noi ne-am dorit sa mergem cu masina (deci cel mai aproape era Thassos). Am gasit un hotel dragut pe plaja, mancare buna, liniste si pace in iunie. In cateva sapt o sa nasc, asa ca vara asta cred ca vom spune adio Grecia. Dar la anul, in iunie, cu siguranta pe plaja 🙂
  Noi de fel suntem niste plimbareti, pe Radu l-am plimbat de la 5 luni pe drumul Rosu din Poiana Brasov, apoi repetate week-end-uri la munte si la mare. Pentru noi concediul cu copilul a fost o placere. Speram sa pastram obiceiul si vacantele cu 2 copii…sa fie tot o placere! Asteptam feed-back-ul de la tine!
  Doamne ajuta de copii sanatosi si concediu placut!

  • Gherman Mihai

   Buna seara. Puteti recomanda locatia unde ati stat? Multumesc

 17. In Zakyhtnos nu am ajuns, cu toate ca-s in Grecia de aproape 7 ani. Noi locuim deja pe o insula (Evia, a doua dupa Creta, la aprox 100km de aeroportul din Atena) asa ca noi vara ne cam invartim pe aici, prin zona – sau insule apropiate. Dar te inteleg asa de bine cand vine vorba de liste si cautari. Eu am cam invatat din mers de ce am nevoie – inca mai am listele din primii doi ani. In prima vacanta pentru ca am vrut sa mergem la cat mai multe plaje din jur – daca se poate cat mai pustii si mai salbatice am cam stat in masina, plimbandu-ne dintr-o parte in alta. Copilul era mic de tot nu a avut nici o problema. In anul doi, deja nu s-a mai putut, asa ca am cautat hoteluri mici, langa plaja, daca se poate si cu o piscina (plus una pentru copii!) si curte ca sa avem ce face la pranz – copilul nu dormea si in continuare nu doarme la pranz. Mi-a fost de mare ajutor si airbnb.com. Am gasit case/ vile dotate cu de toate, de parca n-am fi fost plecati de acasa! (asta ca sa nu caram cu noi tot apartamentul!) In anul trei deja am fost specialisti – dar si Ionut avea aproape 3 ani jumate, asa ca alta viata. Intre timp am incercat si viata la cort cu alti prieteni si ai lor copii – weekend, nu mai mult de atat!
  Eu zic sa te relaxezi, cu siguranta o sa fie frumos 🙂

  • dumitrache adina

   Alexandra, vrem anul acesta sa mergem cu copil de 2 ani, in vacanta in Evia. Avem cam aceleasi cerinte ca pribtesaurbana. Nu ne intereseaza hotel, ci un studio. Aaaa si vrem cat mai aproape de Prokopi. poate ne ajuti si ne impartasesti din experienta ta. Multumesc dumitrache.adina@yahoo.com

 18. Sa nu te bazezi foarte tare pe autobuzele lor pentru ca sunt niste fantome care vin din an in Paste sau cel putin asa era in Corfu. Noi am fost in nord, in Acharavi

  • Somebody

   Irina, noi nu am avut nici o problemă cu autobuzele din Corfu. Toate cele 7 zile de colindat în lung si-n lat, insula, au fost strict legate de orarul autobuzelor. Niciodată, dar, niciodată, nu am aşteptat mai mult. Aşa cum era programul..aşa veneau si autobuzele. (noi am stat în Moraitika s-v insulei, la 19 km de capitală)

  • Laura

   Nici eu nu am avut probleme cu transportul in comun in Corfu… si m-am bazat exclusiv pe el. Sa nu fi nimerit vreo perioada cu greva.

 19. Claudia

  Foarte interesant articolul. Sper sa aveti parte de o vacanta reusita si fara imbolnaviri.
  Si noi ne cautam singuri optiunile de vacanta înainte de a o avea pe pitica noastra (are 5 luni acum)si aveam o gramada de cerinte. De acum incolo cred ca lista va fi îngrozitor de extinsa. 🙂
  Am vrea sa mergem la mare la noi la vara, dar nu prea stiu ce sa aleg.
  Tu unde ai fost? Unde as putea găsi o cazare la ceva gen apartament / studio cu bucatarie?

  • Stefania

   2 Mai ma tenteaza si pe mine prin septembrie cu copilul de 18 luni. Impresii bune despre cazarea de mai sus?

  • AlinaD

   E a unei mamici foarte ok, poti merge cu incredere.

  • Iuliana

   Si noi am fost anul trecut la 2 mai la o pensiune cu Tudor de 18 luni. M-am felicitat ca nu am ales o camera inghesuita de hotel, ci o pensiune cu curte plina de flori si pitici unde micutul s-a putut plimba in voie. Cazarea era si cu demipensiune ceea ce a fost OK fiindca la restaurant e oricum greu sa mananci linistit cu un copil mic. Mai mult trebuie sa fugi dupa el. Singura chestie naspa ca la 2 mai e ca la tara – asfalt mai putin asa, doar pe ulita principala, drept pentru care am rupt un carucior abia cumparat 😀

   In Tsilivi Zachintos am fost cand eram gravida in 3 luni, cu masina, drum f. obositor, am zis ca nu mai merg pe distante asa de mari decat cu escale sau cu avionul. E frumos, dar nu m-a dat pe spate. Poate doar plaja aceea izolata cu epava si croaziera in jurul insulei.

 20. Bebelina

  Hello, total de acord cu tine in ceea ce priveste vacanta cu copii mici. Nici mie nu imi vine sa plec cu toata casa dupa mine.
  Nu am fost niciodata in Grecia, nu suntem cu marea pentru ca suntem foarte blonzi. In ultimii 2 ani am bifat marea pentru Sofia. La 1 an la Eforie Nord (am zis ca nu ma mai duc niciodata la noi pe litoral, decat daca se schimba ceva) si anul trecut la bulgari ( a fost ok).
  Anul asta nu stiu ce sa facem, asteptam junioara in luna martie si imi este teama ca va fi prea mica sa mergem la mare cu ea. Ne mai gandim.
  De curand am primit o recomandare de la o grecoaica in ceea ce priveste cea mai faina insula greceasca. In topul ei era Mikonos si pe locul 2 Creta.
  Poate vom ajunge candva in Mikonos, zicea ca sunt plaje cu nisip fin ca in Maldive. Asa o fi?
  God Help ca am impresia ca vacantele adevarate sunt undeva intr-un viitor foarte indepartat!

  • Printesa Urbana

   yeap, same here.

  • Somebody

   Nu recomand Mykonos pentru familii cu copii. Deloc. E o insulă de petrecăreţi, distracţii, cluburi de noapte, gay (au propriile lor hoteluri şi zone din insulă). Şi foate scumpă…

 21. Diana

  si pana la urma ce cazare ati ales in Zakynthos? poti sa dai un link te rog? si noi suntem cu 2 copii, 1 bucata 3 ani si cealalta 10 luni

  • Printesa Urbana

   Din pacate in locul cu pricina nu mai sint locuri pentru vara asta (cu greu am prins noi ultimul apartament). In plus, am decis impreuna cu familia sa nu spun locul exact, din motive de siguranta noastra… (am primit amenintari de-a lungul timpului, in fine).

  • Bebelina

   Amenintari?!!! Doamne, mare iti este gradina!
   Bine, atunci avem rugamintea sa ne spui dupa ce te intorci.
   Poate prindem loc anul viitor. 🙂

  • Raluca PN

   E trist ca exista astfel de oameni!
   Vacanta reusita iti doresc si astept cu nerabdare darea de seama, sa ne facem si noi curaj pe la anul, cand o sa ne intelegem cu juniorul.

  • Alexandra

   Ciao….Imi scrii și mie in privat unde v-ati cazat si cum a fost…Am cam aceleasi cerințe ca si tine si am vrea sa mergem anul acesta…Mersi mult

 22. Iasmina

  Noi am fost în Tsilivi, eu gravidă în 3 luni (horror), dar a fost frumos. Plajele nu sunt wow, dar perfecte pentru snorkeling, cea mai bună mâncare am mâncat-o la Restaurant Balcony. Am stat aproape de ei si vedeam cum în fiecare dimineaţa aduceau legume proaspete de la ţărani. Am fost la ei de cel puţin 7 ori în 2 săptămâni si de fiecare data am plecat mulţumiţi.
  Vacanţă plăcută si fără incidente.

 23. Cris

  O destinatie excelenta care bifeaza multe din cerintele de mai sus e Agios Gordios in Corfu. Noi ne-am indragostit de locu ala si de oameni dar din motive de avioane oribil de scumpe nu cred ca ne mai intoarcem degraba acolo. In alta ordine de idei la noi vacantele sunt momente perfecte de relaxare, piticul e partenerul ideal de calatorie, trebuie sa tinem cont de niste chestii basic si in rest e parfum. Eu nu inteleg plecatul cu farmacia dupa mine. 2, 3 chestii de prim ajutor si atat. Cand copilu se imbolnaveste il duc la doctor si nu il tratez eu dupa ureche. Asigurarea medicala e baza si la destinatie sa fie un medic la o distanta rezonabila.

 24. Simona Gabriela

  Un articol excelent! Eu nu stiu ce inseamna sa exagerezi cu detaliile, sa fie detalii cat mai multe. Sper sa ai un concediu neasteptat de relaxant (mai ales ca tu crezi ca n-o sa fie)!
  Noi cu mandra mica am fost vara trecuta la Marea Neagra, 4 zile, din care una in Costinesti (horror… au vrut niste prieteni cu a caror masina am mers) si 3 in Eforie Sud destul de placute. Fii-mea avea 11 luni atunci, i-a placut tare mult in apa, am racit amandoua de am tras vreo saptamana, ne-am intors cu trenul (plus autobuz din Bucuresti) cu un noian de bagaje. Dar una peste alta a fost ok si in 2016 ma aventurez din nou. Anul asta zicem pas, baiatul o sa aiba 3 luni in august, eu o sa fiu nedormita si crizata, poate cel mult sa merg vreo cateva zile pe la sora-mea.

 25. Nu mai era mult si incepeam si eu acelasi gen de cautare, care sa-mi manance noptile si nervii mie, sau mie si nevestii…

  Asa ca un mersi solid de tot pentru ca mi-ai restrans plaja rasfoitului pe net.

 26. Mihai

  Hello,

  Iti citesc de cateva zile blogul si pot sa zic ca e un mod placut pentur mine sa imi incep ziua, dimineata la birou 🙂

  Am citit cu mare placere toate detaliile planificarii vacantei si in cea mai mare parte sunt in asentimentul tau, si noi tocmai ne-am rzervat vacanta in Grecia pentru la vara, unde vom merge cu cei doi pitici (2 si 5 ani), insa am preferat Corfu si varianta cu masina. Ai nostri sunt cuminti in masina, le place plimbarea asa ca nu imi fac griji, in plus am mai facut drumul si intr-o noapte sunt la Ferryboat. Doar ca noi plecam gasca mare si multi copii si am avut ceva mai multe cerinte privind spatiul, suntem vreo 8 familii, cu vreo 10 copiii intre 1,5 si 8 ani, deci indiferente ce cautam o sa fie o chiraiala continua acolo, insa ne bazam si pe faptul ca se vor juca impreuna si vom putea avea si noi cate 5-10 minute de pauza.

  Legat de cautari as avea o mica sugestie, de obicei eu ma ocup de cautaril si rezervari pentru gasca si din experienta, cautatul la agentii iti cam limiteaza optiunile catre locatiile mai comerciale. Noi am fost in vreo 3 vacante pana acum de pe site-ul http://www.ownersdirect.co.uk si de fiecare data a fost excelent. Locatii gasesti destul de multe si variate, si poti gasi pe toate gusturile si bugetele. Noi anul asta ne-am rezervat aceasta vila: http://www.ownersdirect.co.uk/accommodation/p8157389?src=LS pentru ca aveam nevoie de spatiu mai mult, insa pentru cine doreste sa mearga intr-o vacanta traditionala cred ca poate gasi acolo variante mai prin toate insulele din Grecia, si nu numai.

 27. Ana

  Si eu tot Zakynthos as alege …. Inca mai studiez …
  Concediul cu copiii poate fi minunat daca ai asteptari realiste si stii sa il planifici. Noi am plecat cu fetele de la cateva luni, cu masina in Turcia – drum de 21 ore, Viena- plecat vineri ora 14 intors marti ora 3, cu avionul si chiar daca uneori a fost si greu 90% din timp a fost f frumos.
  Oricum ar fi nu as putea pleca in concediu fara copii.

 28. Yoyo

  Intetesant articolul! As avea 2 precizari de facut:
  1. la noi acasa dormitorul copilului e la etaj, de la 9 luni a invatat sa urce si sa coboate singur scarile, cu un minim de julituri, care mi s-au intamplat si mie de altfel. Noi nu ne-am stresat cu scara din casa si sincer nu prea inteleg de ce alti parinti o fac, deci de ce dormitorul de la etaj nu a fost OK in cazul vostru. Nu critic, sunt doar curioasa 🙂
  2. cand avea copilul 8 luni am fost in concediu in Italia, cu avionul. Bagajul a fost aproape 0 pt el, doar vit. D ca medicament, gris pt gris cu lapte si lapte mater :). Parca i-am luat si un nurofen, dar sincer nu mai tin minte.

  • Printesa Urbana

   de ce sa urc in brate doi copii de 15, respectiv 12 kile de 3 ori pe zi cind pot sa pasesc pur si simplu alaturi de ei in camera vecina? scara aia era foarte abrupta, de genul celor cu care urci in copac, de exemplu, in nici un caz nu as lasa un copil de 10 luni sa le urce singur. ca sa nu mai zic ca poate vor noaptea sa se dea singuri jos din pat si sa coboare la noi pe scara aia? nici nu vreau sa ma gindesc. chiar nu vad nici un motiv pentru care as accepta asa o cazare cita vreme sint sute de alte variante fara problema asta.

   cit despre cit de mici pot fi bagajele unui copil, sint sigura ca pot fi foarte mici, dar nu despre asta discutam aici. curind o sa lansez concursul cu cine a calatorit cu cele mai mici bagaje pentru copil, astept tipsuri atunci!

  • Andreea

   Fara scutece si fara haine?

  • Scutecele le cumperi de la destinatie si hainele intra in valizele parintilor.

   2000km cu masina si bebe de 10 luni

 29. Noi asteptam sa se nasca bebelina, sa-i facem pasaport si cand o sa faca ea vreo 7-8 luni (adica prin noiembrie) planuim o escapada in Mallorca sau Tenerife. Tot asa, cu avionul. I-am spus sotului ca io daca nu vad plaja si apa turcuoaz anul asta, sigur fac o depresie. :)))) Si am gasit cazare+avion pentru toti 3 la vreo 600 de euro pentru 5 nopti. Probabil o sa ne mai creasca pretul un pic pana apucam sa si luam biletele si mai adaptam din cerinte.

  Distractie placuta! Si eu zic ca o sa ai parte de crevetele ala si 10 minute de plaja. 🙂 Si nici nu o sa va imbolnaviti.

  • Sorina

   In Tenerife nu vei gasi din pacate apa turcoise și nici plaje cu nisip alb si fin. Este in oceanul Atlantic ..arata ca Marea Neagra si apa este rece chiar si in august. Noi am fost in sud in Costa Adeje…peisajul este selenar…foarte putina vegetatie…

  • Yep, subscriu celor spuse de Sorina! Tenerife nu are imaginea exotica la care te gandesti. Plajele sunt inchise la culoare (insula vulcanica), apa la fel. Dar, una peste alta, daca sunt bine stabilite asteptarile, poate iesi o vacanta frumoasa! Pentru familiile cu copii mai maricei, sunt si alte activitati, pe langa plaja (Loro Park, Siam AquaPark). Doar ca imaginea de exotism pe care o promoveaza multe agentii, nu e deloc cea pe care o cam avem majoritatea in minte…

 30. di

  moa si eu care credeam ca sunt control freak haha! Distractie placuta!

 31. E bine că ai așteptări realiste de la această vacanță iar faptul că ceilalți doi adulți sunt bunicii va face ca totul să fie mult mai ușor.
  Eu nu m-am pornit cu copiii în vacanțe decât după ce au știut să vorbească iar în primul an la mare ăla micu nu a vrut nici măcar să se apropie de apă, darmite să bage piciorul … 🙂

 32. Georgiana

  Buna,cand ai pomenit de acel avans in storno privind asigurarea,ai vrut sa spui 200 sau 2 000 de euro?

  • Printesa Urbana

   am zis o suma la intimplare, daca iei vacanta la early booking platesti cam tot pachetul in avans, cam 2000 de euro asa. 🙂

  • Georgiana

   Wow…atunci va trebui sa ma multumesc cu Calimanesti-Caciulata:))poate la anu.plus ca bebe va avea pana intr-un an,deci mai ieftin cu zborul.toata lumea zice ca dupa ce apar copiii,adio concedii linistite.eu sunt mai flower-power,asa ca nu-mi fac griji.

  • Printesa Urbana

   daca merg 2 adulti cu un infant cazare si avionul ajung la vreo 750 de euro. masa si alte distractii inca vreo 500… cam asa.

  • Georgiana

   Well,pai ne-am incadra.in 2014 cu 1000 de euro cu tot cu avion+cazare(de pe booking,bilete luate cu 6 luni inainte)am vazut Parisul.

 33. Crina

  Turcia all inclusive nu este nici genul nostru de vacanta dar cu 2 copii ne-am revizuit preferintele. Am fost 2 ani in Grecia cu un copil si am zis never again. All inclusive in Grecia e de f proasa calitate. Si daca nu e all inclusive (am fost si asa) am ajuns sa flamanzim. Grecii sunt cam lenesi, pe la unu abia incep sa miste pe la taverne, pe la 2 daca apuci sa mananci ceva e bine, ori copilul trebuia sa fie in pat la somn la 1 maxim altfel nu te mai intelegeai cu el… Am ajuns deci sa ne luam pranzul pe la 4-5, cand se trezea copilul…. Iar pt copil a trebuit sa gatim toate cele 3 mese. Din fericire era inca alaptat, asa ca ne-am bazat pe asta. In Turcia, in schimb, am putut sa ne relaxam. Plus ca noi suntem 2 adulti la 2 copii, deci avem nevoie de toate serviciile incluse pe care le ofera Turcia. Sper sa aveti o vacanta de vis, noi ramanem cu Turcia inca vreo cativa ani de-aici inainte

 34. Anca

  Recomand statiunea Duni din Bulgaria dar drumul ne-a terminat. 6 ore cu bebe de 1 an si 3 luni care a dormit doar 1 h. Nu a vrut sa manance, cand faceam popas nu mai voia in masina. A fost fff suparata pe drum desi i am facut teatru de papusi si tot felul….

 35. Georgiana

  Buna,cand ai pomenit de acel avans in storno pt asigurare,ai vrut sa spui 200 sau 2 000 de euro?ca eu asa am inteles.Have fun!

 36. alis

  N-am inteles foarte bine din text daca pretul de 450 euro/ 7 nopti este doar pt cazare sau si pt avion?

  • Printesa Urbana

   450 de euro cazarea pt tot grupul. cum scriam mai sus, avionul este intre 250 si 280 de euro de persoana.

 37. Elena

  Si noi am fost anul trecut in iunie in Zakyntos, a fost minunat… cu tot cu varicela pe care a facut-o Rares din prima zi si cu sarcina mea de 3 luni cu stare de greata, oboseala si tot tacamul :).
  Locatia de cazare ne-a ajutat mult pentru ca a fost foarte confortabila cu vedere fantastica la mare iar noi am stat mai mult pe langa casa in timpul zilei, vizitand plajele seara in plimbari.
  Am fost cu masina si am vizitat mult, in special navagio unde iti recomand sa mergeti cu vaporul din Zante.
  Noi am stat aici, locatie aleasa de noi, calatorie planificata din februarie, minunata perioada de visat cu ochii deschisi!
  http://www.booking.com/hotel/gr/kymothoe-elite-apartments.ro.html?sid=4b046fbe8205c9005d2347dbbda054bc;dcid=4;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

 38. Diana

  Nu inteleg daca mergeti si cu bunicii, de ce esti asa stresata?? Noi cand mergem cu bunicii e ff usor…

  • Printesa Urbana

   copiii nostri nu-s obisnuiti sa stea cu bunicii, pe care ii vad doar citeva zile pe an, asa ca tot pe noi vor sta calare. si la mare cu sofia am fost cu bunicii si ei au fost complet degeaba. a fost groaznic de obositor. 🙁

  • vio

   Ei…chiar daca nu-s obisnuiti copiii, macar voi puteti sta mai linistiti cand stiti ca mai sunt 2 perechi de ochi vigilenti pe ei.
   In plus, poate seara, dupa ce va adorm copiii, lasati bunicii cu ei „de paza” si mai fugiti si voi in doi..pe langa „casa”..

   Eu, care nu posed bunici pt al meu, asa as face daca i-as avea:)

 39. Anca

  O, vai! noi ne declaram eroi la capitolul vacante!:))) sa va spun; plecam in Grecia in vacanta de..vreo 8 ani:) am descoperit ‘the place’ pt noi, pe bratul Sithonia, acum 7 ani si ceva, cand baiatul mare era in burti, de vreo 5 luni:) apoi, aproape in fiecare an, cu el. Numai cu masina mergem, pt ca nu stam locului, sunt prea multe plaje superbe ca sa rezistam tentatiei:) Apoi, a aparut praslea cel voinic, are 3 ani 2 luni acum. Si am plecat cu amandoi, cu jumate de casa in masina))) mai putin in primul an de bb2. Mereu singuri, fara ajutoare si intariri:)) ne-am mai intersectat pe acolo cu ai mei, dar nu cine stie ce.. la fel,chicineta si frigider musai. Mai gatim ad hoc, mai mancam pe la taverne prin drumurile noastre, ceert e ca treaba merge:)) 12 zile de… de toate!:))) am momente de la agonie la extaz, nu se poate fara, dar una peste alta, nu ne lasam si pace:)) abia astept sa vina timpul de vacanta si anul asta, rezervarile deja sunt facute:)) mda..suntem usor masochisti cred, dar ne place:)

 40. Ioana

  Eu locuiesc in Zakynthos de 6 ani si am inceput sa vin de acum 8 ani,lucrand ca si ghid.Recunosc,in momentul in care am citit optiunile pe care le-ai avut am sperat sa alegi Zante.Pentru copii e perfect.Plajele sunt de nisip,intrarea in mare e lina, apa e exact cum visezi tu.Culoarea marii e exact cum o vezi in orice poza gasita pe net.Pesterile albastre o minunatie tot datorita culorii apei iar despre navagio pozele vb de la sine. Nu stiu locatia si te inteleg perfect de ce nu vrei sa o dezvalui dar sunt sigura ca va veti simta bine.Un singur amanunt nu stiu daca va fi asa cum speri: autobuzele.Daca e statiune mai ai sanse,dar daca e satuc nu sunt f dese si ca sa ajungi oriunde in insula intai iei autobuzul pana in capitala si acolo schimbi.Inca ceva,testoasele caretta caretta.Sunt sigura ca Sofia ar fi incantata.Trebuie insa sa ajungeti in Laganas ca sa luati barcuta Si sa le vedeti.Centre medicale sunt in toate statiunile.Nu iti recomand sa mergi la urgente pt ca e in haos mai ales cu englezii care merg in Laganas si beau pt un an intreg.Pediatrul la care o duc eu p buburuza e excelent.Daca ai nevoie de vreo informatie sau orice legat de insula te ajut cu mare placere.Have fun!!

  • Printesa Urbana

   ce fain! pai poate ne intilnim la un suc acolo! 🙂

  • Ioana

   Anytime!! Da-mi de stire 🙂

  • Cristina

   Buna Ioana,

   Noi tot in Zakynthos mergem in perioada 14-28 iunie si am ales villa Contessa din Vassilikos ptr cea mai mare parte a vacantei. Din cate am vazut review-urile sunt f ok, tu stii ceva de ea?

   Mi-ar fi de mare ajutor sa imi trimiti detallile pediatrului, ptr ca noi o sa mergem cu bebe de 16 luni.

   Poate organizam o iesire, cele 2 Ioane si eu (cu soti, pici, etc) 🙂

   multumesc!

  • Maria

   Buna Cristina,
   Am fosi in Zakynthos la hotel Contessa, sper ca vorbim de acelas lucru.A fost foarte,foarte bine.Pe atunci nu aveam copii si ne-am distrat minunat.Plaja insa e destul de departe si nu este amenajata, e cam salbatica.Insa daca ai copii, pot sa-ti spun ca in hotel se organizeaza petreceri tematice si e destul de zgomotos.Atunci mi-a placut mult, chiar ne-am distrat, acum ma orientez spre altceva.

  • Maria

   Cristina,
   Acum am observat ca vorbim de altceva.Hotelul e in Argassi iar tu ziceai de Vassillikos.Scuze de postul de mai sus.

  • Ioana

   Buna Cristina,

   Imi cer scuze,nu am vazut comentariul tau. Sincer nu am auzit de vila Constessa, eu locuiesc in partea cealalta a insulei dar o sa incerc sa aflu.Lasa-mi o adresa de email sa iti trimit datele pediatrului.

 41. Margareta

  450 e cu tot cu avion..? prin agentia respectiva Mara.?.ff bine ai prins asa..eu am fost in Volos cu bb in burtica ( tb sa merg acolo si la o conferinta) -portul de unde se merge spre insulele skiatos.., si am gasit prin booking peste 50 euro pe noapte, dar tot asa vila cu chicineta ff aproape de mare , farmacie ..magazine, Volos, plaja Alikes recomand, e in afara portului, dac avrei sa mergi in orasul -port aveai autobuz sub nas, recomandari bune pe tripadvisor
  dar am dat mai mult ca am venit cu masina , iar cazarea separat..
  super si noi ar tb sa programam asa o exc ..mmm

  • Printesa Urbana

   oameni buni, scrie clar in text: avionul e 250-280 de euro de persoana, iar noi sintem 6, cum sa fie 450 de euro si cazarea si transportul?

 42. Dana

  Noi am fost la mare prima data cu cel mic cand nu avea 2 ani impliniti. Toata lumea ne-a speriat ce greu o sa fie, cum nu o sa ne distram deloc. Eram doar noi 3, fara bunici. Am plecat cu asteptari minime. Vreau sa va spun ca a fost o vacanta extrem de relaxanta. Copiii sunt foarte fericiti la mare in general, pot scurma in nisip ore intregi. Plus ca dorm mai bine si mananca mai bine ca acasa, tocmai din cauza ca stau atata la aer si apa. A fost o surpiza extrem de placuta vacanta la mare si am mai repetat si anii urmatori. Cu singura observatia ca am luat avionul de fiecare data, un drum cu masina la asa distante ar fi fost mult prea obositor. Asa ca distractie printesa, o sa fie nesperat de bine!

  • Printesa Urbana

   nu toti copiii… sofia la mare se trezea cu 2-3 ore mai devreme, o adormeam cumplit de greu si la prinz si seara. plus ca a urit nisipul si a refuzat sa-l atinga 7 zile la rind. deci na. 🙂

  • Dana

   Serios? Nu m-as fi gandit ca sunt copii la care sa nu le placa nisipul 🙂 Poate anul acesta a depasit aversiunea, tin pumnii sa fie bine!

  • Printesa Urbana

   sper, ca daca nu, sintem prajiti! 🙂

  • Autoarea articolului

   Don’t worry, la 1 an jumate, desi iubea sa se joace in nisip, Sima pe plaja statea complet imbracata. Avea si sosete si pantofi, colanti (noroc ca eram in septembrie). A intrat in apa cu incaltari speciale, nu suporta sa atinga nisipul cu picioarele. La 2 ani jumate, alta viata, vroia sa stea complet dezbracata pe plaja :)).

  • Simona Gabriela

   Fii-mea a inceput sa planga cand a atins prima oara nisipul, aveam in curte, ne trebuia pentru refacerea sobei. Cam in 2 saptamani s-a obisnuit sa-l atinga, dar tot nu-i placea, astfel ca la mare a stat ba intr-un picior, ba in celalalt, sa ia contact cat mai putin. :)) In schimb, in apa chiuia de bucurie!

 43. Dana

  Multumim mult pentru articol, Ioana! De foarte mare ajutor pentru oricine doreste sa isi planifice o vacanta in care sa ia si copii mici. Cu siguranta il voi reciti cand vom planifica un concediu cu bebe.

 44. si noi tot in zakynthos mergem, tot in iunie dar in tsilivi, fetita va avea aproape 9luni.noi am ami fost acum 3 ani si a fost super, sper sa reusesc sa ma relaxez un pic,ca nu luam ajutoare dupa noi…dar dc reusesc sa beau si eu un cocktail si sa ma balacesc un pic va fi perfect. tot ce sper este sa ii placa si ei in apa…

  • am uitat sa zic, noi mergem la Red rose garden, e o vila ff mica cu 3 studiouri si 3 apart, dar proprietarul e f fain

 45. vio

  Incep si eu cu …calatoritul este si hobbyul meu. Pana-n copil, cum s-a putut, la cort, la b&b, la hotel, la pensiuni, nu conteaza unde..numai sa vad lumea asta mare. Cand am aflat ca sunt insarcinata aveam planuri de mexic, le-am pus la sertar pana o mai creste A.

  A are 3 ani si 2 luni. Pana acum n-am indraznit sa ies din tara in vacante, cu el. Nu suport all inclusive, am fost o singura data-in Egipt- caci acolo nu imi venea sa merg altfel.. Si, da, Grecia am si eu in minte. Asa ca UN MARE MULTUMEEESC pt info si idei…imi usurezi cautarea. Nu stiu daca anul acesta vom merge, caci anul acesta suntem destul de incercati de inceputul gradinitei..Dar la anu’ sigur!!!

  In rest exista si diferente intre noi: eu sunt destul de relaxata cand plec cu el in vacanta. Asta poate si pt ca imediat dupa ce a facut 6 luni si s-a mai pototlit refluxul..am inceput sa plecam. Mai intai 5 zile la Busteni, apoi 2 sapt la 2Mai, apoi 1 sapt in Costinesti. Pana la 1 an ai lui bifasem astea 3 vacante. In fiecare an am avut cate 2 vacante minim. Sper ca si anul acesta…dar..cum spuneam…sa vedem ce surprize ne mai aduce gradinita…:)

  Sa aveti o vacanta faina. Sa ai parte de ce-ti doresti plus inca vreo 10-20 de chestii misto, ca sa vezi ca se poate si ca sa fii mai putin streasata data viitoare! 🙂

 46. Anca Dragan

  Eu nu gasesc pe Mara Travel Boutique o oferta pentru Zakynthos. Poti sa dai un link, muieti is posmagii?
  Te rog frumos!

 47. Rodica Anghel

  Pe noi nu ne-a speriat niciodata plecarea cu copiii in concediu; de la prima aparitie, am considerat absolut normal sa ne insoteasca oriunde; avem mii de km facuti cu ele, cu masina, cu avionul, cu trenul, in tara, in strainatate si muktumim ca pana acum nu am avut niciun incident neplacut; cu Sabi am zburat cand avea doar 4 luni, iar acum suntem cu toate 3 la ski, pe piciorusele lor:)). Copiii se adapteaza minunat oriunde!

 48. Frumos, Grecia este o destinatie unde ne vom opri si noi candva. Deocamdata ne este destul de peste mana sa planificam o asemenea excursie, cu bebe mic de 4 luni. Ne gandim sa iesim totusi din tara anul asta, pana in Germania la unchii mei, este mai convenabil si ca si costuri si ca si siguranta in caz de neprevazut. Plus ca putem sta 2 saptamani fara sa ramanem fara niciun ban in conturi :)) . Intentionam sa mergem sa vizitam orasele, sa mergem la piscina ( au multe si frumoase acolo), eventual intr-un parc de distractii, mai mult sa vedem decat sa ne dam in ceva. Pana una alta vara asta asteptam sa ne spuneti voi cum a fost si poate ne luam curaj si noi anul viitor sa mergem cu bebe.

 49. Noi anul trecut am fost in Turcia, cu masina, cu bebe de 11 luni si sora lui de 5 ani 5 luni. Au fost si buncii cu noi si inca doua perechi de prieteni. All inclusive, pentru ca asa nu s-a parut mai comod pentru toata lumea, mai ales ca fii-mea are obiceiul de a se razgandi cu privire la ceea ce vrea sa manance de la momentul comenzii pana la momentul venirii acesteia. A fost super ok si de aceea, anul acesta mergem in Muntenegru, tot cu masina, dar singuri. Vrem sa vedem cum e sa fim doar noi 4, asa ne-a venit noua. Mi-e un pic teama, dar cred ca ne descurcam. Cred ca voi face miliarde de liste si listute, ma voi pregati cu 3 luni inainte, voi face si desface bagajele de zeci de ori, dar totul va iesi ca-n povesti 🙂

 50. Catalina

  Vacanta cu copilul…da, si pentru mine e o mare incercare! Rau de masina absolut la fiecare drum, n-am facut nici 30 de km ca a vomat peste tot, se plictiseste, se foieste, vrea sa ne oprim, vrea sa coboram din masina etc. Apoi, ajunsi acolo, dorinta ei de explorare e foarte mare, ceea ce e normal, dar…dorinta noastra sa stea locului macar cateva minute e si mai mare. Mai mult decat atat, in vacanta la mare s-a ales cu voma si diaree, in vacanta la munte a muscat-o o capusa!!! Mai ai curaj sa mai pleci?

 51. Cred că depinde mult de părinți, de așteptări, de copil…
  Când Puștiul avea aproape șapte luni, am fost la Londra, o săptămână, zbor cu avionul… înainte să aibă un an, un drum de Italia, cu mașina, vreo 3000 km dus întors… la un an și o lună, Turcia de cinci stele… la toate s-a adaptat bine, am făcut și noi față, etc. Fiecare variantă are și avantaje și dezavantaje. Copiii, cred, au o capacitate mare de adaptare, dacă și părinții o au. Noi am făcut drumuri cu mașină, să ne ajungă o viață. Din Maramureș până la Marea Neagră facem aproape 800 km… avea patru ani când am fost ultima oară, ne-au ieșit toate bine. În Grecia, Skiathos, când avea cinci ani, ne-a plăcut, deși am întâmpinat acele probleme… distanță față de plajă, scări de urcat… Și două săptămâni hai hui cu mașina prin Croația, la șase ani, în vara trecută, au fost o provocare. Însă una cu multe momente faine și multe de învățat.

  Părerea mea e că se poate, și se poate să fie fain. Prea e marea lumea asta să renunțăm la a o vedea, simți, etc… Adică da, subscriu la ideea de călătorie și renunțarea la multeeee, multe altele pentru asta.

 52. Ruxi

  Noi acum doi ani, cand Bebe1 avea 11 luni am fost in Bg la un resort aproape de Duni. Locatia a fost destul de nefericita dar a fost o solutie de compromis pt ca la Duni n-am mai gasit loc. Anul acesta familia este extinsa cu o bebelina care va avea 10 luni la momentul concediului si am platit din ianuarie vacanta la Duni, care se va desfasura cu una pereche bunici:). Speram sa fie ok partea cu drumul, in primul concediu am plecat noaptea la 1, bebe dormea, l-am luat pe sus si l-am pus in scaunel si a dormit neintrerupt pana in momentul in care am ajuns la hotel la 8 dimineata. Asa vom proceda si anul acesta pt ca puilor le place in masina si dorm. In ceea ce priveste Grecia, noi ne-am indragostit iremediabil de Santorini, dar nu e o destinatie pt copii. Probabil cand vor fi majori si vor refuza vacantele cu noi pe motiv ca e „naspa” sa mergi cu parintii in concediu, ne vom delecta din nou cu apusul din Oya, Santorini :). Noi va dorim o vacanta frumoasa si peste asteptari.
  PS: ne-am promis noua insine ca la anul ne vom incumeta si noi sa plecam cu cei doi strumfi cu avionul.

 53. Ileana

  Sincer, si eu cred ca nu trebuie sa îți faci atâtea griji :)). Eu plec cu trei copii (11 ani, 8 ani si 19 luni) peste tot in lume, doar cu soțul meu. Cea mica era la 2 luni pe plaja, evident la umbra, si dormea dublu fata de cât ar fi dormit acasă. La 6 luni am luat-o in Maldive si tot asa… inclusiv Thailanda. Acum suntem lângă Viena, are fata cea mare concurs de echitatie si a rezistat si cea mica incredibil.
  Pentru concediile la mare am fost mereu atenta in ceea ce privește apa pe care o bea cea mica. Daca nu pot sa o am pe cea care o bea acasa, cu o săptămana înainte ii schimb apa cu una din rețelele internaționale pe care mi-o confirma cei de la hotel ca o au, sau poate fi găsită in supermarket-uri. Spălatul pe mâini este f important si pentru situațiile cand nu ai o toaleta la îndemâna, merg si produsele antibacteriene.
  Crema cu factor 50+ o iau mereu de acasă, am avut surpriza sa coste mult mai mult la destinație. Eu recomand si costumele de baie cu mâneci lungi si pantalon, din materiale de buna calitate, pentru ca, la un moment dat, cei mici se plictisesc sa mai stea sa fie dați cu crema de protecție si asa scăpați de alergatul dupa ei :))!
  Vacanța placuta Ioana!

 54. monica

  Buna Printesa,

  Chiar anul trecut in septembrie am fost in Zakynthos.. doar eu si iubitul 🙂
  In ce perioada mergeti??
  Eu am fost foarte fericita ca am ales extrasezonul, am avut parte de multa liniste, relaxare, si toata plaja doar pentru noi… Toata lumea a spus ca mai ales in Laganas e nebunie in plin sezon.. si pe plaje la fel..
  Pentru princhindei iti recomand Dafni beach.. e foarte linistita, apa mica si cristalina, foarte multe baruri si restaurante in apropiere…
  plaja era plina de niste piramide ciudate…
  Initial, ca tot omul civilizat le-am mutat sa ne facem loc la cearceafuri :)) de-abia apoi am aflat despre ce e vorba.. erau oua de broscute testoase..eram convinsa ca acolo iti pui slapii :))
  Noi am avut sansa sa vedem live cum eclozau 2 broscute testoase.. erau mici mici si imediat au intrat in apa..
  Daca mergeti in plin sezo va recomand sa evitati Laganas, sunt numai tineri galaciosi si petrecareti.. e agitatie foarte mare din cate am inteles de la prietenii mei care au fost in august..
  Daca prindeti putin timp in doi e pacat sa nu luati un atv si sa mergeti la Limnionas si Porto Roxa, sunt mici lagune turcoaz, cu plaje stancoase, apa aganca si limpede perfect pentru snorkeling.. si mai este unul cu C, in apropiere de Roxa, nu il gasesc acum nici pe net si am un lapsus.. iar chiar langa Roxa, e o terasa cu vedere superba unde am mancat cele mai bune fructe de mare si o paine e casa suuuper buna.. si are si preturi mici..
  Sa nu mancati in centru, servirea e f proasta si mancarea la fel… si de asemenea, sa nu mancati unde va recomanda cei de la hotel.. noi ne-am luat-o in prima seara, era 25 de euro cel mai ieftin meniu, am crezut ca asa o fi peste tot, iar a doua zi cand am mancat calamar la gratar cu 3 euro nu imi venea sa cred ;))
  Ar fi bine macar o zi sa inchiriati o masina, distantele sunt destul de mari de la o plaja la alta si e pacat sa nu vezi superbele golfuri de care iti spuneam..sau un atv daca mergeti in doi…
  de asemenea daca eti pasionata de scuba diving TREBUIE sa veti pesterile scufundate…
  eu nu m-am incumetat sa ma scufund la -20 de m, dar iubitul meu si acum imi povesteste ce a vazut.. (amandoi am mai facut scufundari in trecut)

 55. Diana B

  Buna.
  eu am locuit 2 ani pe Creta, a fost de vis.
  anul asta nu mergem in vacanta, ca in iulie se naste bebe nazdravan,
  ma gandesc ca la anul cand o sa aiba un an si vreo 2 luni.
  mie cel mai mult si cel mai mult mi-a placut luna septembrie pe Creta, apa e minunata, calda, si nu mai e canicula
  ca si statiune kids-friendly as recomanda Rethymno, am fost acolo cateva zile cu niste prietene, am prins o camera intr-un hotel micut cu aragaz, frigider, camear super frumoasa, primesti pat extra in orice camera, proprietari super prietenosi si primitori, biblioteca internationala in hol, unde se schimba cartile (iei o carte, lasi alta, si that’s it), plaja peste drum, fara nici o treapta, supermarket la parter, piscina interioara, LIFT, liniste si pace, discotecile departe, doar ca faci vreo 2 ore de la aeroport in statiune.
  eu una sigur acolo o sa fac, m-am indragostit
  in Chania mai stiu locuri bune si frumoase, dar acoloe oras, deci viata de oras, as merge fara bebe, sau eventual in apropiere in ceva satulet, dar in sezon sunt arhipline si galagioase

 56. Miky

  Buna,
  Imi place articolul tau si chiar mi-ai starnit curiozitatea unde v-ati cazat si cum a fost pentru ca si noi cautam dupa aceleasi criterii.

  Mersi

  • Mandy

   Hey. Si eu sunt interesata, pana la urma unde v-ati cazat? Multumesc si felicitari pentru articolele superbe si mereu actuale.

 57. ene

  Buna. Am citit articolul cu mare interes . Ne poti povesti acum despre experienta ta de anul trecut? Cum se numeste satucul si bineinteles cum a fost???

 58. Andre

  Vreau si eu numele cazarii unde ati fost .Multumesc

 59. Flori

  Vă rog mult sa mă sfătuiți, mai ales cei care știu : am o fetiță cu astm alergic și vrem sa ajungem în Thassos prin luna mai.Aveți idee dacă vegetația de acolo ne poate crea probleme? Ați auzit de la prieteni ceva în sensul acesta?
  Mulțumesc anticipat

  • Loredana Iordache

   Buna, unde v-ati cazat în Z ?

 60. Anca F

  Buna,

  Ai reusit sa scrii articolul despre care ziceai? Cu „idei de cazare child friendly bună peste tot în lume”

 61. Ioana

  Buna!
  Unde este acea cazare gasita mai aproape de plaja despre care ai scris aici?
  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *