Cumpărături pe ultima sută (concurs)

LE: Cîștigătoarea voucherului este Alexandra Urseanu, congrats!

Ohooo, ce mult mi-ar fi plăcut să primesc cadouri multe cît am fost însărcinată! Să nu fie nevoie să port hainele bărbatului cînd nimic nu-mi mai cuprindea burta dodoloață! Să nu mai trebuiască să scutur internetul în căutarea celui mai bun pat de bebeluș și a celui mai comod sistem de purtare. Acum trei ani (vaidemine au trecut TREI ani) nu erau la modă grupurile pe Facebook, să pun acolo o întrebare și să știu exact care e mai bun și de ce. Așa că mi-am petrecut ultimul trimestru scobind și învestigând pe tot soiul de forumuri (dacă tot aveam de gând să cheltuiesc 500 de euro pe un cărucior, barem să fie unul care să știe de toate)! Și am făcut liste și calcule, probe multiple la tîrgurile bebeluș-expo, am întrebat pe unde-am putut, din păcate însă nu prea am avut cu cine mă sfătui, majoritatea prietenelor mele nu aveau (nici măcar în plan) copii, cu una-două excepții care aveau deja copii suficient de mari cît să nu mai țină minte nimic util mie. Am publicat și pe blog lista mea de cumpărături pentru naștere și nou-născut, s-au iscat atunci niște ultra discuții, semn că nu doar eu eram preocupată cu milioane de detalii despre fiecare lucru din listă.

shutterstock_173458433

Mi-ar fi plăcut ca prietenele mele să facă acest research pentru mine. Să-mi sune la ușă și să-mi spună: Uite, fată dragă, am pus bani toată fosta grupă de la facultate și ți-am cumpărat cel mai tare cărucior și o lenjerie superbă pentru patul bebelușului. Bonus, primești și tu o pereche de pantaloni de gravidă, să nu mai arăți ca piticul din Twin Peaks.

Așa că dacă aveți prietene însărcinate, cadorisiți-le cu lucruri bune și frumoase pentru ea și pentru nou-născut. Nu e nevoie să vă pricepeți, puteți merge într-un magazin Mothercare, vă vor sfătui oamenii locului ce să alegeți. Găsiți lucruri de calitate, pe care le va folosi multă vreme (hainele de gravidă, de exemplu, le va purta încă ceva vreme după naștere, durează cîteva luni pînă proaspăta mamă va reveni la dimensiunile ei obișnuite). Aveți de ales între multe modele de scoică și scaune auto, cărucioare, leagăne, paturi, alte corpuri de mobilier pentru garderobă, accesorii pentru hrănirea copilului (scaune înalte, recipiente de masă, sterilizatoare) și multe variante de jocuri și jucării pentru pat, baie și cărucioare. Angajatele au multă experiență, cunosc bine produsele și nevoile viitoarelor și proaspetelor mame, puteți avea încredere că vă vor ajuta să alegeți ce trebuie. Poate vă ajută și lista mea de cumpărături de acum trei ani, o găsiți aici, cu varianta revizuită la 19 luni aici.

Iar dacă sînteți însărcinate și aveți nevoie de idei pentru decorarea camerei copilului, de exemplu, sau pur și simplu vreți să fiți sigure că ați luat tot ce trebuie pentru primele săptămîni acasă cu micuțul, faceți o vizită într-un magazin Mothercare și aruncați un ochi, sigur vă mai vin idei.

Ce v-ați dorit mult să primiți cît ați fost gravidă? La ce-ați visat, dar nu ați cumpărat din diverse motive? Cel mai simpatic răspuns va primi un voucher de 20% discount pentru articolele de casă și călătorie (mobilier, cărucioare, scaune auto, baie, hrănire, siguranța casei sau joacă) achiziționate din orice magazin Mothercare, indiferent de suma cheltuită în magazin (acest voucher nu se cumulează cu alte promoții din magazin). Voucherul trebuie folosit până pe 26 martie inclusiv, într-unul dintre magazinele Mothercare din Dorobanți, Feeria, Bucuresti Mall, Plaza Romania sau Constanța, motiv pentru care concursul va fi unul grăbit, aștept comentariile voastre pînă joi seara la ora 20.00, cînd aleg cîștigătorul.

Încă o informație importantă: pînă pe 26 martie, în magazinele Mothercare se va desfășura o promoție în cadrul căreia magazinul oferă un discount între 10 și 20% la articolele de casă și călătorie (mobilier, cărucioare, scaune auto, baie, hrănire, siguranța casei sau joacă), în funcție de suma cheltuită, tuturor clienților.

Sursa foto: femeie însărcinată via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

65 comentarii

  1. Sistemul de purtare mi se pare f greu de ales dar si foarte important in acelasi timp pt ca bby-kangaroo nu poate fi transportat orisicum! Asa ca daca mi l-ar alege prietenii mei IT-isti care fac 3 Excel-uri si 4 integrale duble pt orice achizitie as fi tare happy!

  2. ”Bonus, primești și tu o pereche de pantaloni de gravidă, să nu mai arăți ca piticul din Twin Peaks.” :))) mor de râs

    • daca-ti arat si o poza de-atunci o sa murim cu totii de ris. bine c-a trecut!

    • Serios ca nu stiu cum as fi rezistat fara blugii de gravida! Aia fara slit si cu burta de bumbac… Cea mai tare inventie de la apa calda incoace. 😀

  3. Fain ar fi sa fie toti prietenii asa de organizati. La mine fiecare a adus ce a crezut de cuviinta, desigur le-am primit cu drag si placere insa una e cand se aduna mai multe buzunare la un loc. O prietena a primit un steamer cu blender Avent de la prietenele ei, care si mie mi-ar fi facut taaare cu ochiul daca nu era asa scump si daca nu aveam deja si steamer si blender in casa 😀 . Mie mi se pare foarte faina chestia cu baby shower care la noi inca nu e asa populara. La noi se merge cu „plocon”. Btw, stii ca ploconul asta presupune ca fiecare vizitator sa vina cu haine pentru bebe, o jucarie, o sticla de tarie si un tort? Ei bine, torturile alea m-au chinuit groaznic! Adica ia de rezista tu delicateselor si slabeste in acelasi timp :))) .

    • Exact!!! am la dulciuri in casa de cand am nascut.. doamne iarta-ma ca rezist cu greu tentatiei. de aceea e mai bine sa nu le ai in casa, nu le vezi nu le mananci :)))

  4. Încep cu ce mi-ar fi plăcut să nu primesc de la rude, prieteni: haine. În primul rând că-mi place să cumpăr, să aleg eu culorile şi hăinuţele (nu doar albastru pentru băieţi). În al doilea rând că am primit multe inutile şi urăsc risipa (prea mici, greu de îmbrăcat sau nepotrivite sezonului – care vor rămân mici până vine vremea de purtat). Şi în al treilea rând că am piticii mei şi voiam haine din bumbac (măcar primul strat ce vine în contact cu pielea). Şi în ultimul rând că au fost prea multe şi urăsc risipa.

    Ce mi-ar fi plăcut să primesc? O Manduca, am descoperit-o tare târziu, când deja nu mai puteam de spate. Sau un carusel de calitate, nu de ăla să-ţi fie teamă să-l pui deasupra pătuţului. Şi nişte pantofiori micuţi de bebe.

    Ce am primit şi a fost foarte util? Un leagăn pentru copii şi albumul bebeluşului (am avut şi mămici prin grup).

  5. Eu mi-as fi dorit cu disperare niste pantaloni de gravida! Nu ca n-as fi gasit…erau pline magazinele de pantaloni de gravide, dar gravide de 1.50 si 30 de kile cu ambalaj cu tot, potrivite mai degraba pentru copii, nu pentru mine (am 1.80 si in sarcina am avut cam 100 kg, adica nu-s vreo silfida de fel, ci doar usor supra-ponderala :D).
    Si mi-as mai fi dorit cu aceeasi ardoare un abonament la masaj, mai ales in ultima perioada de sarcina.
    Asa ca stimate doamne, le puteti oferi viitoarelor mamici si ceva doar pentru ele, o sedinta de masaj, sau de mani-pedi (mai ales pedi ).

    P.S. Eu nu doresc sa particip la concurs, la noi in oras nu e Mothercare.

  6. Eu am prins vara si un pic din toamna…din fericire. Am purtat numai rochite, dar recunosc ca ma rugam in secret sa nu avem o toamna ploioasa sau friguroasa 🙂 ca nu fiu nevoita sa port hainele sotului. Dupa ce am luat manduca tot la hanoracele XL( de la Om) am ajuns. Noi sa fim sanatosi.

  7. Eu nu am avut norocul sa fiu insarcinata, si nu stiu daca voi reusi….dar ma visesz cu burtica mare si imbracata in rochite colorate pentru gravidute, si cu sandalute romane. Deci multe rochite mi-ar placea sa primesc. Pentru bebe as prefera sa-i cumpar singurica, sa fie numai lucruri de calitate 😉

  8. Mie-mi dau cele mai mari batai de cap hainele de sarcina (pentru mine) si jucariile/accesoriile (pentru bebe). N-am rabdare sau energie, mai ales acum, sa bat magazinele si centrele comerciale in cautare de articole frumoase (a se citi feminine, cu gust) si comode pentru gravida, iar de pantaloni elastici negri si bluze-cort m-am saturat. Singura consolare mi-e ca termenul e in vara, asa ca macar nu va trebui sa ma chinui sa port pantaloni la 50 grade Celsius.

    Cat despre micut, ma apuca tremuricii numai cand ma gandesc la toate chestiutele micute de care o sa am (si aiba) nevoie: biberoane, suzeta, sterilizator, pompa (Doamne, sper sa nu), instrumente pt mancare, balansoar, paturica de joaca, nu mai zic de jucariile propriu-zise. Ar fi super sa se ocupe altcineva de cumparaturi, iar eu doar sa dau indicatii despre ce-mi place si ce nu.

    De-asta cred ca imi surade foarte tare ideea de baby shower pana nasc. 😀

    • pai, daca alaptezi, si ai un start bun, nu o sa ai nevoie de biberoane, suzeta, pompa, sterilizator. Bebe la san din prima ora, cat mai des, cat vrea si asta e. Nu sunt o „lactactivista” sau ceva de genul. Just saying.

    • Exact asa am facut eu , n am nici biberoane, nici suete , nici pompa :))) . Nu le duc dorul , astea se pot cumpara si dupa daca chiar ai nevoie 🙂

    • Eu mi-am alaptat exclusiv puiul si nu am folosit biberon, sterilizator, pompa, nici suzeta nu foloseste. Acum la diversificare bea apa din canita sau pahar pentru bebelusi. Paturica de Joaca de 200 ron l-a atras cam 2 saptamani, Inca mai sper ca o sa ii placa in viitor, macar ca ocupa destul spatiu. Nevoile copiilor sunt foarte simple Si destul de ieftine, marketingul ne complica viata facandu-ne sa credem ca avem nevoie de tone de lucruri.

    • Dreptate mare ai. In opinia mea iti trebuie de calitate: carutul ( sa aiba scoică auto si o poti folosi in masina pana or la doi ani si e mai sigur decat scaunul clasic auto) sistemul de purtare, salteaua patutului, scutecele ( hate pampers) si daca alaptezi scapi de multa durere de cap si economisesti timp si bani. Foarte important este gasirea unui pediatru bun. In rest multă investite în carti. Sunt minunate. Hainele fitoase nu le poarta ca nu sunt comode. Body, salopete, compleuri de bumbac. Nu foarte multe ca la trei luni trebuie schimbate. Ah si camera copilului. Acolo a meritat sa investesc din ce am economisit. Musai covor fibra naturală ( eu am lână), mobilier din lemn nontoxic, prize protectie, podele in loc de parchet cu provenienta dubioasă . Multe jjucării cumpărate degeaba, haine, marsupi proaste, la al doilea voi fi mai pe fază.

    • A nu se intelege ca mi-am facut un obiectiv absolut din a folosi toate cele de mai sus mentionate.
      Insa, daca (Doamne fereste) ajung in situatia sa am nevoie de ele, as prefera sa le am disponibile decat sa alerg atunci, in focul disperarii, sa cumpar ce nu am. Chit ca le donez mai departe in tipla de producator, dar cred ca m-as simti mai bine sa stiu ca sunt acolo, intr-un dulap, la nevoie.

      Bineinteles ca vreau sa alaptez exclusiv cat vrea puiul de mult, insa ma gandesc si asa: biberon pentru apa sau (cand o fi) ceai/suc de fructe tot o sa-i prinda bine…de exemplu.

    • Copilul alaptat nu are nevoie nici de apa, ceai sau suc de fructe pana la 6 luni si atunci poti sa ai surpriza ca nu vrea biberon. Oricum gasesti de toate la o farmacie non stop. Ghidul de alaptare al Dr Jack Newman mi se pare foarte util pentru o viitoare mamica

  9. Pentru mine….pentru mine mi-as fi dorit sa fiu “cadorisita” cu mai multe complimente in timpul sarcinii (mai ales in ultimele doua luni, cand aveam senzatia ca oglinda isi bate joc de mine). Cred ca cele mai frumoase cadouri ar fi fost la vremea respectiva cam de genul acesta: “nu, stai linistita, nu ti s-au departat ochii in cap de cat de bucalata esti”, “nu, nu vedem ca ti-ai facut funda la adidasi intr-o parte, pentru ca dreapta nu ai cum de burtihan s-o mai faci”, “nu, picioarele tale nu arata ca doi parizeri (sau parizere, cum naiba e corect?)”, “esti foarte sexi cand dansezi lasciv pe Get Low a lui FloRida”…..cam asta mi-as fi dorit pentru mine….A…si niste haine business mai de calitate, in care sa nu apar la intalniri cu CEOi de parca ar fi patroana de stand in Europa….

  10. Ce mi-ar fi placut sa primesc pt strumf in loc de unele hainute ” dubioase” ar fi fost scutecele. Noi folosim textile si m-ar fi incantat un stash mai mare

  11. Cu toate ca nu stiam prea multe despre sistemele de purtare, mi-ar fi placut sa primesc unul.. eu asta am ales sa-i cumparam cadou unei prietene, la baby shower, si se pare ca i-a placut si ei si ii place si bebelinei 🙂
    In rest, nu cred ca mi-as fi dorit ceva anume, intr-adevar, nici eu n-am fost ff cadorisita, insa cine a vrut, a cumparat ceva pt puica mea.. partea a doua este ca am avut 3 caruseluri, dar nu am folosit decat unul.. 🙂
    Cel mai important e sa stii sa intrebi viitoarea mamica ce si ar dori, pt ea sau bb, sa nu dai banii aiurea pe ceva ce zace in dulap..

  12. pantaloni mi-am gasit foarte faini la h&m, dar nu in tara, nu stiu daca aici aveau atat de multe variante. am avut si colanti negri, si pantaloni de stofa de birou si unii gen de pijama foarte comozi. blugi mi-am gasit la „destination maternity” la reduceri :))) asa ca voi da de veste pe grup poate va vrea cineva sa ii caut haine faine pt burtica.
    mi-ar fi placut sa primesc un carusel pt patul bebelinei, dar nu-i bai ca il cumpar eu foarte curand si de abia astept 🙂
    PS: nu particip la concurs, nu voi fi in tara.

  13. Si mie mi-ar fi placut sa primesc ceva pentru bebe. Patut, carucior sau chiar scaun auto. Nu am primit de nicaieri asa ceva…Asta e. Sau chiar un carusel pentru patut. Tin minte ca soacra-mea imi zicea mereu sa nu cumpar ca o sa primesc o gramada. Nu siu exact ce inseamna la ea gramada, am primit doar hainute. Si vorba persoanei de mai sus multe care nu le-a imbracat, pentru ca nu erau potrivite. Multe body-uri scurte pentru un nascut iarna, nietz…Chiar si un balansoar mi-ar fi placut sa primesc…Ma gandesc ca pe perioada colicilor i-ar fi fost mai usor…Nah…Cred ca depinde si de cercul de prieteni pe care il ai si de familie. Eu zic sa intrebe inainte de ce ai nevoie. Decat sa cumpere ceva ce va fi nefolosit ever.

  14. Mai aveam vreo 2 luni pana la nastere. Citeam forum-uri, refaceam liste peste liste. Mai taiam un Bephanten, mai puneam un biberon. Consortu’ a facut atac de apoplexie cand a vazut ca lista e pe 4 foi. Bine ca nu notasem si costurile, le aveam in minte :). Acum, dupa 15 luni, constat ca am avut nevoie de mult mai putine lucruri decat de cele de pe lista.
    Nu stiu nici acum sa fac o doza de lapte praf, nu a baut niciodata din biberon, nu am folosit un sterilizator iar pompa mai mult m-a incurcat. La noi alaptarea a decurs minunat dupa a treia zi de viata. Stiu ca am avut vreo doua tentative sa imi cumpar o perna pentru alaptat deoarece imi amorteau mainile in aceeasi pozitie. Imi amortesc si acum, perna tot nu mi-am luat.
    Mi-am dorit patut, alb, frumos, Ikea gen. L-am folosit pe post de tarc cand faceam si eu un dus de 2 minute. Acum e depozit pentru paturici, pilote si alte pufosenii ale piciului. Si eu dorm pe 50 de cm de pat.
    Am primit multe hainute, pe care nu a apucat sa le poarte si in urma unui baby shower a mai primit inca o plasa de hainute :).
    Ce mi-am dorit si nu am primit mi-am achizitionat, si anume albumul bebelusului pe care l-am completat cu drag, luna de luna. Foarte drag imi e si un jurnal pentru fiecare zi din an, timp de 5 ani, in care am tot scris ce emotii ma incercau, ce zambet am mai primit sau cum a fost prima noapte de nesomn.
    Cred ca varianta cea mai practica pentru cumparaturile unei viitoare mamici e un card cadou la un magazin de profil. Si ca un final touch personal, o paturica sau un prosop cu numele copilului brodat :).

  15. Eu încă sunt însărcinată, 30 de săptămâni și singurul lucru pe care mi-l doresc cu adevărat e un abonament la masaj pentru gravide. Fac pilates o oră pe zi, în fiecare zi, cu sfințenie, fac multă mișcare, mănânc sănătos, dar ședințele alea de masaj… ahh… cât de mult m-ar ajuta.

  16. Mi-as dori sa primesc un carucior, ergonomic, usor, care sa incapa in lift, intr-o culoare neutra cat sa mai poata fi utilizat inca o data pentru bebe 2 eventual :). Fiind destul de scumpe exemplarele vizate, ne gandim chiar la unul SH.
    Cat despre mine, mother-carrier, mi-as dori un voucher la cosmetica pana la sfarsitul sarcinii (avand in vedere ca unele parti ale propriului corp devin inaccesibile), dar asta excede subiectul…

  17. Eu am avut parte de un baby shower ca la carte – fundite, baloane, candy bar plin de bunatati (ca doar alea 20+ kg in plus au avut nevoie de ajutoare), jocuri specifice evenimentului si muulte cadouri. Jumatate din ele stau in camara, nedesfacute. Inca un sfert au fost sortite pieirii inca de la inceput.

    Suzeta? Ce-i asta, mami, n-are gust de tzitzi!
    Biberoane? Alo, nici asta nu e tzitzi! Mami, concentreaza-te, te rog!
    Incalzitor de biberoane? mami, laptele de la tzitzi are temperatura perfecta pt mine!
    Mameloane de silicon? Bleah!
    Patut? Ce sa faci, mami, cu el? Eu dorm cu tine, am zis! Am nevoie de acces permanent la tzitzi!
    Castronase si lingurite? Sa stii ca papica se mananca direct cu mana, de pe masuta!
    Storcator de fructe? Mie imi place tzitzi. Si apa. Si mai incolo o sa vreau smoothie, vreau sa iau tot ce e mai bun din fruct.
    Si cu pantalonasii astia scurti si maieurile astea care o sa imi vina in luna decembrie ce facem, mami?

    Lucrurile cele mai folositoare mi le-am luat dupa: pompa electrica de san (mami, eu o sa mai intru si in greva, asa ca trebuie sa te descurci cumva cu tzitzi alea umflate, hihi), wrap elastic si apoi Manduca (iubire, somnic, iubire), scaun de masa usor de curatat si „Parenting neconditionat” a lui Alfie Kohn.

    Si Pampers. Pampers, Pampers, Pampers, mii de Pampers.

    Restul.. e cancan!

  18. Eu as fi vrut sa particip la un curs de puricultura/alaptare/babywearing. Si n am facut o din comoditate cred. Mi era tare greu sa mi deplasez burtoiul pana la serviciu si supermarket, de abia ma urcam in cada, dar sa mai fac un drum in plus… 🙂 Dar poate daca as fi primit cursul cadou, ma gandesc ca mi-as fi deplasat multele kg… Tare mult mi-as fi dorit sa stiu de sistemele de purtare sanatoasa inca de la nastere…

  19. La primul copil am primit multe hainute, care au si ramas cu eticheta ! Nu pentru ca am vrut sa le las asa, ci pentru ca nu puteam primavara sa pun hainute de iarna.
    La al doilea am preferat sa cer ce am nevoie daca tot urma sa se cheltuiasca un banut din partea apropiatilor.
    Scutecele mi-au fost utile. Si ce am primit din partea unui grup de prietene a fost o geanta unde pot tine totul pt bebe.
    Am primit la randul meu foarte multe si o sa le dau mai departe (pe cele in stare foarte buna).

  20. Clar si eu am purtat tricourile sotului, iar el imi spunea ca sunt sexy si pe cuvantul meu de sotie chiar eram sexy :)))
    Mi-ar fi placut poate mai mult sa primesc vouchere – am primit o gramada de haine pe care nu le-a imbracat niciodata pentru ca i-au fost mari si cand ii erau ok surpriza venise vara si hainele erau de iarna :)))) Iar pentru mine mi-ar fi placut o haina de gravida … Visam sa imi iau dar mi se pareau nesimtit de scumpe si aveam impresia ca arunc cu banii DAR nu-i nimic mi-am luat un paltonas de gravida dupa ce am nascut :)))))
    Si da, as fi vrut un sistem de purtarea, le-am descoperit la 6 luni ale mandrutei si mi-au fost si imi sunt de mare ajutor 🙂

  21. Acum sunt pe ultima suta de metri, mai e putin si vine bebe. M-a ajutat mult lista ta Printesa in alegerea celor necesare si iti multumesc. Pentru mine mi-as fi dorit o perna de gravida iar pentru bebe imi doresc un carusel frumos pentru patut. Sper sa primim lucruri frumoase si folositoare de la rude si prieteni.

  22. Articolul vine la fix! Matusa mea, dupa 10 ani de incercari, a nascut doi gemeni adorabili! Fetita si baietel. Si acum vine intrebarea. Ce as putea sa le iau? Hainute nu le-as lua ca vor primi cu siguranta. Fiind doi nu ii va putea alapta si probabil va folosi biberoane. Ma gandeam sa iau ceva in sensul asta. Desigur, nu pompa de san. Desi ar fi un awkward moment de exceptie :)).
    Vreau sa fie ceva util si sa il foloseasca. Aveti ceva idei? 😀 Probabil il voi intreba si pe unchiul meu, dar mi-ar placea sa fie si surpriza. Nu am bebe si nici prietene cu bebe deci 0 experienta 😀 Va multumesc de pe acum pt sfaturi!

    • De ce „sigur nu ii va alapta”? Se poate… Poti sa-i iei un card de cumparaturi. Asa isi alege ea ce vrea si ce are nevoie.

    • Vroiam sa spun: sigur nu ii va alapta exclusiv. Stiu pe cineva cu gemeni si stiu ca pe unul il tinea la san si celalalt papa din biberon cu taticul. Dar nu stiu daca laptele matern sau nu. As vrea cardul de cumparaturi ca ultima solutie.

    • Felicitari matusicii tale pt gemeni!
      sa stii ca acest lucru, ca are gemeni nu este o piedica in a-i alapta. Nu are doi sani? 😀
      Dragi viitoare mamici, nu mai plecati la drum cu asemenea ganduri „sa iau si 1-2 biberoane si o cutie de lapte praf ca daca n-o sa am lapte”, „are gemeni, n-are lapte pt doi copii” etc.
      Lapte pt a-si hranii copilul/copiii au toate mamele, doar 2% din mame nu-si pot alapta copilul din pricina diverselor boli, trebuie doar putina informatie corecta (eventual un consultant in alaptare).
      Si nu aveti nevoie de nimic altceva, doar puneti copilul la san cat mai repede dupa nastere, el are stomacelul cat o cireasa, cele 2-3 picaturi de colostru iI vor fi de ajuns 😉

    • Recunosc ca m-am gandit ca ar fi dificil sa „mufezi” 2 bebei in acelasi timp 😀 Credeti ca ar fi ok un bax mare de pampersi, cosmetice sau alte consumabile? Pentru gagalici avem deja in plan doua jucarii crosetate (sa ne gandim ce animalute).

    • Cu pampersii nu ai cum sa dai gres. Spioneaza un pic inainte si vezi ce marca folosesc ei, ca sa fii sigura ca iei din cei buni. (unii copii sunt alergici la anumite branduri, dar daca parintii ii folosesc deja, e OK)

    • am o idee, daca mamica a nascut de curand si stii ca ar avea dificultati in a-si alapta puii, ii poti face cadou o vizita a unui consilier in alaptare care sa o indrume in mod corect. o sa-ti multumeasca in timp, cand isi va da seama de ce a castigat alaptandu-i 😉

    • Am alaptat gemeni fara suplimente aproape 2 ani. Se poate!
      Foarte utili sunt pampersii cat de multi se pot lua, perna de alaptare, Philips Avent ptr gatit la aburi ptr cand vor avea 6 luni. Siiii de la Mothercare au un super suport de baie ptr gemeni, ptr cand vor sta in fundulet si pot fi usor spalati in cada impreuna! E minunata chestia asta.

  23. Eu cand eram gravida am fost la un targ si am vazut o perna de alaptat draguta, utila si pentru sustinerea burtii de 15 kile. Vanzatorii nu m-au lasat sa plec pana nu am probat-o, mi-a placut ce-i drept, asa colorata si confortabila, dar zgarcioaba de mine s-a gandit: „Ei, da’ ce-mi trebuie o perna speciala pentru alaptat? Pun o perna normala si gata.” Apoi, cand a venit bebele am realizat ca ar fi fost chiar utila… mereu aveam probleme cu pozitionarea bebitei, am facut chiar si ragade la inceput. Nu stiu cat de mult m-ar fi ajutat o perna speciala, dar chiar si acum, la 8 luni si 9 kile ale bebitei, cand o pun la san ma mai gandesc uneori la perna respectiva 🙂 Mi-ar fi placut tare mult sa primesc una, dar de cumparat personal mai greu, mereu gasesti altceva „mai util” de facut cu banii.

  24. Eee mi-ar placea mult sa primesc un sistem de purtare 🙂 mi se par scumpe si mi-e frica ca nu va sta bebe si cheltui banii degeaba….sau poate vinde cineva la un pret accesibil? Imi incerc si eu norocul.
    Mi-ar placea deasemenea sa primesc un carusel sau un scaun pentru masa pe cand incepem sa papam.

  25. Eu ma intreb daca a aparut si la noi moda cu lista de cadouri aflata la magazin. In strainatate cred ca se practica dintotdeauna si mereu m-am intrebat cand va fi si la noi. E foarte practic, parintii doar anunta unde este magazinul, prietenii studiaza lista si, indiferent de buget, cumpara cadoul perfect. Mi se pare oarecum normal ca lucrurile sa fie alese de parinti. Eu am primit cateva lucruri absolut adorabile dar complet inutile. Nu mai spun ca nici foarte ieftine nu au fost. Au mai fost si lucruri de proasta calitate, la modul cel mai sincer. Ce mi-a fost util si chiar am fost recunoscatoare- un set complet de cosmetice pentru bebelusi, de foarte buna calitate. In toata nebunia cu patut, carucior etc cred ca as fi uitat si de acest aspect. Am mai primit chestii utile de la o prietena farmacista, ce stia ce ar trebui sa contina mica trusa medicala a lauzei si nou-nascutului.

  26. La concurs nu prea am cum sa particip ca sunt pe meleaguri straine si banuiesc ca premiul nu e valabil si aici. 🙂
    Dar un comentariu…
    Asadar, amintirile ma chinuiesc! Rau de tot. Am trecut prin frustrarile de shopping, mai ales ca nu imi place sa-mi aglomerez casa cu tot felul de chestii pe care poate le voi folosi, poate nu. Tocmai de aia am zis ca vom lua carucior abia la 6 luni ale ploadei, ca sa nu fim nevoiti sa stocam maxi cosi (nu avem masina) si landou. Si am luat Manduca si wrap. Da, am auzit si eu ca Manduca dupa 6 luni, am zis ca o sa vedem cum se adapteaza bebe, asa ca nu-mi sariti in cap. 🙂
    Haine fix strictul necesar, haine de gravida – 2 perechi de blugi si 3 bluze. Restul – le port pe ale mele, ca am bluze si pulovere elastice etc. Am purtat o singura data geaca sotului cand a mea era uda.
    In schimb, oamenii e darnici. 😀 Si tocmai ne-am trezit cu casa invada de un carucior cu landou si scoica, haine pana pe la vreo 2 ani si promisiuni de haine (de la altcineva) pentru pana pe la vreo 10 ani. A, si masa de infasat… Asa ca, reciclarea e ieftina. :)))
    Mothercare imi place si mie ca brand, m-am plimbat pe la ei prin magazin cateva ore bune ca sa incerc carucioare si alte chestii.

  27. Mi-am amintit ceva.:D
    Ce se practica in grupul nosru de prieteni (romani), obicei imprumutat cred de la belgieni, pentru cadouri – zile de nastere, nasteri de copii etc.: luam carduri de cumparaturi. De obicei in malluri care au tot felul de magazine, astfel incat persoana chiar poate alege. Mai ales daca e o proaspata mamica, ori isi ia ei, ori bebelului. Sau il poate folosi mai tarziu cand chiar are nevoie de ceva. Stiu ca si Mothercare are acest sitstem.

  28. Cand am fost gravida cu fetita, timpul a trecut foarte, foarte repede si lucrurile au venit firesc si fara prea multe batai de cap din partea mea. Imi aduc aminte ca mi-ar fi placut sa primesc paturici dragute si palarii pentru ea 🙂 sau haine de alaptat pentru mine.
    Acum, cand este pe drum bebe 2, imi doresc sa primesc o umbrela pentru carut (este o dorinta restanta de la primul bebe), un album pentru bebelus, o manduca, un sutien bun de alaptat, un sistem de monitorizare bebe, o crema antivergeturi, o sedinta foto . Wow! Ma minunez singura ce lista mi-a iesit …
    Dupa parerea mea, si asa cum au mai spus si alte fete, sunt anumite lucruri pe care o femeie gravida / proaspata mamica le-ar aprecia, insa nefiind in categoria ‘necesare’, cumpararea lor poate fi amanata sau anulata. Acestea pot constitui un cadou foarte frumos; de exemplu o sedinta de masaj, o invitatie la un eveniment destinat mamelor si copiilor; o ora de babysitting, … .

  29. Fiind gravida iarna, mi-am dorit mult o haina care sa-mi vina bine. Am ramas cu cea a sotului care dupa sapt 40 nu mai puteam sa o inchid(si era un frig….). Am primit hainute inutile pt bebe, si 2 patuturi, niciunul asa cum imi imaginasem eu. Caruciorul si wrapul sunt ok.
    Totusi as fi vrut sa primesc sansa de a merge la un curs, sa primeac un marsupi, 2-3 paturici, scaun pt masa, si…ah sa imi explice cineva partea cu alaptarea, findca am tot crezut ca va fi floare-la-ureche, nu mi-am imaginat ce chinuri si ce dureri cumplite o sa trag…

  30. mi-as fi dorit sa primesc manduca si scutecele textile. nu le-am primit, mi le-am cumparat singura 🙂 , dar urmatoarele doua prietene care au nascut au primit una o manduca si una un set de scutece textile (au fost intrebate in prealabil). de obicei, intrebam viitoarea mama ce isi doreste, ce are nevoie, ce-i lipseste si o cadorisim in consecinta.

    am mai visat si la o sedinta foto, din pacate nu am reusit sa o facem inainte de nastere, dar acum ne distram in 3, in fiecare an de ziua juniorului, cu o sedinta foto profi.

  31. Eu nu cred ca e de datoria prietenelor sa caute și să cumpere chestii pentru altii. De ce ar face asta?

    Apoi legat de chestia asta:

    „Așa că dacă aveți prietene însărcinate, cadorisiți-le cu lucruri bune și frumoase pentru ea și pentru nou-născut. Nu e nevoie să vă pricepeți, puteți merge într-un magazin Mothercare, vă vor sfătui oamenii locului ce să alegeți.” Și mai sus scriai: „mi-am petrecut ultimul trimestru scobind și învestigând pe tot soiul de forumuri (…)și am făcut liste și calcule, probe multiple la tîrgurile bebeluș-expo, am întrebat pe unde-am putut, din păcate însă nu prea am avut cu cine mă sfătui ”.

    Aici mi se pare usor aiurea. Adica tu ai nevoie sa te pricepi si sa cercetezi inainte, dar altii au voie sa fie nepriceputi. Poate nu ai vrut sa sune rău, dar eu am citit că atâta vreme cât gravida e cadorisită cu multe lucruri, de la pricepuți sau nepricepuți, e ok, că-s pe gratis. Dar dacă își cheltuie ea banii (cheltuieli pe care presupunem că și le-a asumat când a decis să facă un copil), nu e, trebuie să facă research și calcule. De ce nu merge gravida la Mothercare să se bazeze pe ceea ce spune personalul, dacă asta e ideea generală?

    • hm… ai citit si urmatorul paragraf, ala in care invit gravida in magazin, sa se inspire, sa vada, sa testeze?

    • Pai ideea e asa: o gravida se va interesa intotdeauna pe mai multe planuri: magazine, forumuri, specialisti. Dar daca tu vrei sa faci cadou unei gravide (sau lauze) nu iei forumurile la puricat cateva luni ci te duci intr-un magazin de puericultura (Mothercare) si stii ca acei oameni te vor indruma corect si vei lua produsul potrivit. Si in plus, daca tot vei face aceea cheltuiala, nu mai bine o faci pt un produs bun si pe care gravida il va folosi?
      Si nu e de datoria nimanui sa cumpere chestii pentru cineva ci o face din placere. Daca nu ai timp de cautat exista posibilitatea sa oferi un card de cumparaturi daca iti doresti.

  32. In RO nu se poarta „lista de nastere”? Te duci intr-un magazin de puericultura (fizic sau online), faci lista cu ce vrei/doresti/ai nevoie, lista e disponibila pe internet stiind numele parintilor si numarul departamentului de domiciliu. Cand nasti in general prietenii intreaba numai la cine ai facut lista, apoi intra acolo, si ori aleg un obiect, ori fac un cadou (x €) pe care ii folosesti pentru un obiect pe care il vrei tu. Asa nu te trezesti cu 250 de ursuleti de plus cand tu aveai nevoie de un babycook, sau cu a 30a pijama marime 0 pe care n-o s-o poarte nicioadata….

  33. Noi am primit pat de copil, landou si scaun de masina (am luat noi caruciorul, dar am prins unul la 130 de dolari si prietenii nostri de peste ocean au trimis pachetul fara sa ne mai ceara banii). Am primit haine pentru fata, majoritatea o idee mai mari – ceea ce este super OK, mai ales ca acum poarta de pilda din alea de 18-24 de luni uneori, chiar daca are 14 luni. Nu e chiar uriasa, dar numerele sunt uneori puse de-amboulea. Deci haine O IDEE MAI MARICELE, ca oricum creste copilul.

  34. Mi-ar fi placut sa mi se inregistreze toate gandurile, ideile, sfaturile, promisiunile, asteptarile pe care le avem inainte de a veni copilul (toate realiste: va fi foarte greu, dar imi voi pastra optimismul, copii sunt diferiti si dificili,dar niciodata rau sau mai putin cuminti, trec prin transformari majore si uneori dureroase, nu voi face comparatii, nu voi suferi daca copilul meu este putin in urma fara de altii, nu voi acapara copilul si voi accepta prezenta ajutoarelor etc).
    Astfel in perioada dupa nastere cand imi era greu, eram cu moralul la pamant, as fi urmarit filmuletul in care ma incurajam singura, eram fericita de copilul din interiorul meu si de schimbarea majora care se va produce si ne va schimba definitiv.

  35. hello,

    Cand am ramas insarcinata prima oara, mi-ar fi fost de folost atat de multe incat tin minte ca in capul meu nevoile se izbeau una de alta precum un roi de albine inchise intr-un borcan. Apoi, zi dupa zi, mi-am construit singura o piramida realista a nevoilor pe masura ce-mi crestea puiul din pantec.
    Mi-am dat seama intai de toate ca vroiam cel mai mult ca mama mea, tatal meu, sa fi fost in al noualea cer de fericire cand le-am dat vestea, anume ca ii vom face bunicuti si ca urma peste cate luni va dori Dumnezeu, sa li se nasca primul nepot sau nepoata. Si mi-as fi dorit sa imi propuna sa ma insoteasca la cumparaturi in lunile mari de sarcina, dintr-a 7-a incolo, sa alegem impreuna o salopeta cadrilata de vara, subtire si comoda ca a lui Humpty Dumpty, o salopeta pentru burtica mea ce dadea pe-afara din orice hainuta aveam. Si mi-as fi dorit ca ei sa-si doreasca sa participe activ la cresterea minunii mici, cu entuziasm si dedicatie, nu sa ramana doar niste spectatori, vizitatori, arbitri de margine, cu tolba plina de sfaturi si cartonase galbene. Sa castige increderea celor mici, sa le fie familiari, sa se faca iubiti si sa iubeasca asa cum se iubeste, prin actiuni concrete, nu vorbe goale.

    Cred ca asta mi-as fi dorit cel mai mult, mai mult chiar decat un carucior ca lumea, usor manevrabil, cu suspensii ca lumea, care sa faca fata trotuarelor pline ba de gropi ba de ridicaturi de la radacinile copacilor, sa faca ca lumea urcatului pe si coboratului de pe borduri. Dar poate ca daca primeam si eu un asa carucior, sau aveam bani sa-l iau, poate nu ma alegeam cu bicepsii de acum, si cu forta aferenta. Un concurs de scanderberg pe cand ?

    O zi fain ! (cu faina Boromir, ca ma duc sa fac briose 🙂 (scuze, fara diacritice nu e asa amuzant)

    • Pfff ai dat glas tuturor gandurilor si regretelor noastre. Asta cu bunicii spectatori si vorbele goale e atat de dureroasa si atat de adevarata si in cazul nostru.
      Dar stii cum e,… daca omul nu poate mai mult sau nu vrea, nici nu are rost sa astepti de la el.

  36. Ambele sarcini le-am dus vara asa ca mi-a fost usor cu hainele, mai ales ca eu am si vacanta! Purtam colanti toata ziulica, la sarcina a doua am descoperit si pantalonii fara prohab de la H&M! Am primit multe chestii si la primul copil si la al doilea. Fiindca am fetite, lucrurile ce au ramas nepurtate au fost rochitele, mai ales ca bebitele s-a nascut toamna, unde aveam eu sa le dau rochiile alea pe timp de iarna? In casa le purtam numai in haine comode si afara puneam repede un combinezon pe deasupra hainelor de casa si gata!

    Am primit patut/tarc, cosmetice pentru bebe, haine la greu! Dar cele mai de folos mi-au fost hainele SH primite de la o verisoara fashionista! Si frumoase si practice/pe probate 😉

    Mi-as fi dorit sa primesc mai putine kg in sarcina si atat! Tare am mai suferit din cauza lor, eram distrusa psihic! Acum am ramas cu 15 kg in plus dupa cele 2 sarcini si m-am apucat serios de bicicleta (am facut 110 km si nimic inca 🙁 )

  37. Faine hainele de la mothercare, am comandat si eu din Uk si mi le-a adus soțul in week end, foarte bun materialul. Cat despre sarcină, mi-ar fi plăcut sa primesc un wrap elastic, un ssc, si un apartament mai mare :))))

  38. E destul de problematic cu cadourile pentru viitoarele mame (ca si cu cadourile in general). Carucioarele, care vad ca sunt invocate de majoritatea mamelor, sunt foarte scumpe, chiar si daca pun mai multi bani, tot sunt foarte scumpe. Trebuie sa fie o gasca foarte foarte mare si foarte unita ca sa fie dispusa sa-si asume costurile unui carucior bun. Cu cardul iar e problematic, sunt oameni care nu vor sa se stie exact cat au fost dispusi sa dea pe cadou, altii pur si simplu se tem ca un card e prea impersonal (cam ca plicul dat la nunta). Eu cred ca majoritatea iau hainute si jucarii, ca sunt ieftine, usor de gasit si nu necesita foarte multa informare prealabila.

  39. Eu aș dori și acum (îmi doream și atunci) un abonament/ședință la masaj. Să mă frământe niște mâini pricepute…și eu să moțăi… Mai puține sfaturi de la ”pricepute” și mai multe ”te cred că e greu, te înțeleg”. Mi-au folosit hainele sh pe care le-am primit pt bb. Pt că am luat doar 7 kg in sarcină, nu am folosit haine de gravidă. (am născut la 35 de săpt). Per total, mooolte mângâieri și înțelegere.

  40. Eu sincer as fi vrut sa-mi dea cineva la oki sa-mi iau pompa electrica…daca n-ai suficient lapte, pompezi se rezolva, daca ai prea mult, detensionezi…mi-am luat una manuala, care e o mizerie…si sotul o manuia greu, ca eu n-aveam forta…poate ne iesea mai bine alaptatul (care n-a iesit de fapt) cu o pompa buna…

  41. Oh da, daca e ceva ce mi-am dorit si nu am avut a fost o pompa electrica, o Medela. Cea manuala , un philips avent nu a facut fata iar fetita nu a fost alaptata 100%, doar mixt 9 luni.
    Pe lista ar mai fi si un Ssc, pe care, zgarcitul de sot, nu a vrut sa-l ia, acum la bb2 sper sa cumpar, am testat manduca ai am vazut ca e super!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *