Humans of Bucharest: Cine contează pentru voi? (P)

Știți proiectul Humans of New York? E o pagină de Facebook pe care apar poze cu oameni obișnuiți, fotografiați pe stradă, alături de cîteva fraze despre ei. Poveștile de viață pe care le descoperi într-o poză și trei rînduri sînt fascinante, majoritatea sînt lecții de toleranță, iertare, iubire, speranță, pasiune. Vă recomand să-i urmăriți!

Azi am făcut și eu ceva asemănător în Herăstrău, la invitația NN România (fostul ING Asigurări). Promoterii au împărțit flori, pentru a le transmite oamenilor că ei contează pentru NN, eu am abordat parte dintre oamenii care le-au primit, i-am rugat să mă lase să le fac o poză și să-mi răspundă la întrebarea: Cine contează pentru tine? Am postat live parte din fotografii pe pagina de Fb a blogului.

Am avut emoții uriașe. Deși nu pare, sînt foarte timidă și mi-e foarte greu să abordez necunoscuți, dar pe parcurs, văzînd cît sînt de deschiși oamenii și ce povești faine au de spus, toată aventura a devenit extraordinară!

Am pus mai jos parte dintre fotografii, cu declarațiile oamenilor din ele.

humansofbucharest printesa urbana NN_01

Pentru mine contează băiatul ăsta care tocmai s-a dat la o parte ca să fac eu poza cu florile.

humansofbucharest printesa urbana NN_02

Contează să fim sănătoși. Am 86 de ani. După 86 de ani știu sigur că ăsta e cel mai important lucru: să fim vii și sănătoși.

humansofbucharest printesa urbana NN_03

Pentru mine conteaza mami şi înghețata. Şi uneori sora mea, pe care o cheamă… ghici tu cum! Începe cu A şi cu u…

humansofbucharest printesa urbana NN_04

Pentru mine cel mai mult contează familia mea şi sănătatea lor.

humansofbucharest printesa urbana NN_05

Pentru mine cel mai mult contează el.

humansofbucharest printesa urbana NN_06

Cine contează? Crețul din spatele meu, mama lui, noi împreună. Sînt irlandez, dar m-am mutat aici după ce m-am îndrăgostit de soția mea, care e româncă. Da, îmi place aici, aveți good beer!

humansofbucharest printesa urbana NN_07

Cine contează pentru voi? Fetele mi-au răspuns în cor:
– Mama!
– Sînteți surori?
– Nu, mi-au răspuns în cor.

humansofbucharest printesa urbana NN_08
Mamă şi fiică sîntem. Contează să fim cu toţii sănătoşi.

humansofbucharest printesa urbana NN_09

– Probabil toată lumea spune la fel, contează familia, nu?
– Da.

humansofbucharest printesa urbana NN_10

Cine contează pentru voi?
N-au spus nimic, doar au arătat unul spre altul şi apoi s-au privit. Cel mai cool cuplu ever! 

humansofbucharest printesa urbana NN_11

Ea contează!humansofbucharest printesa urbana NN_12

Mihai: Pentru mine contează zăpada. Și soarele. Bine, hai și oamenii, să nu se supere pe mine! 🙂

Mi-a plăcut mult să prind povești în poze, aproape că aș putea face asta în fiecare zi!

Am găsit pe pagina NN de facebook și niște poze cu mine în acțiune:11136641_287654291358720_4273191413523392496_n

11183432_287654244692058_2963975738091513494_n

11183438_287654164692066_2264105927454644112_n

PS: Spre surprinderea mea, nimeni dintre cei pe care i-am abordat în parc nu auzise de Humans of New York, ceea ce m-a uimit. Una dintre fete auzise în schimb de Prințesa Urbană. Ceea ce desigur, m-a dat pe spate!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

11 comentarii

  1. e fain că te-ai implicat în asta. HONY este cea mai tare pagină de fb, o urmăresc de multă vreme, are niște povești aproape incredibile uneori. mi se pare că varianta de București lasă mult de dorit, dar nici Bucureștiul nu e NY. contează mult și charisma celui care vrea să fotografieze și să pună întrebări. poate îți diversifici activitatea, cine știe 🙂

    iaca nimeni nu a spus că pentru ei a contat sau contează vreun profesor. I wonder why 😀

  2. Cat de frumos! Si emotionant! Si plin de energie! Si… ! Si…! Si…! Felicitari Ioana pentru implicare si regret nespus ca nu reusesc sa ajung la intalnirile cu tine…

  3. Ce idee faina! Intotdeaua am fost curioasa de povestile celor din jurul meu. Mai ales cand calatoresc patesc treaba asta. Oare doar mie mi se intampla sa stau la micul dejun intr-un hotel si sa-mi vina sa „intervievez” lumea?!

  4. Imi pare rau sa o spun, dar nu mi-a placut chestia asta … de ce totul este atat de … fals?:( daca pentru toti conteaza cel mai mult familia, copii, iubitul/iubita … atunci de ce nu e nimeni fericit ? asa arata niste oameni fericiti, pentru care familia conteaza cel mai mult in viata ??? unde e viata din ei?

    • Deoarece fiecare se iubește pe sine și îi pasă doar de propria persoană. Pe locul 2 și 3 nu este nimeni, apoi urmează celelalte ființe (rude, prieteni, animale de companie și nu neapărat in această ordine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *