Spital sau hotel de lux?

ACEST ARTICOL APARȚINE UNEI CITITOARE CARE ŞI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

Povestea noastră începe la fel ca multe altele. Pe scurt, grădiniță, colectivitate, antibiotic de 3 ori în 2 luni, în condițiile în care până la 3 ani fetița nu a primit mai mult de niște antitermice la febră mare. Continuarea este realitatea tristă prin care Medlife a înțeles să facă profit cu orice preț de pe urma grijilor noastre de părinți.

Sâmbătă înainte de Paște a început să se simtă rău, duminică avea febră 40, nu eram în București. Luni la prima oră, după o noapte în care nu dormise 15 minute legate, am trecut pe la camera de gardă din Sinaia unde i-au pus Novocalmin pentru că avea iar 39.5, apoi am plecat direct spre București. Inițial am mers la Spitalul de Oftalmologie pentru că era evident și o conjunctivită, apoi ne-am îndreptat direct spre Spitalul de Pediatrie Medlife, toate celelalte clinici fiind închise. Am stat 2 ore cu ea în brațe până să intrăm (cred că la camera de gardă ar prinde bine un triaj în funcție de gravitatea cazurilor, nu doar un număr dat de fata de la recepție). După ce am intrat, pediatrul a consultat-o, i-a recomandat analize de sânge și a zis să revenim cu rezultatul peste o oră. Asistente mai inumane nu mi-a fost dat să văd până în acel moment. Copilul plângea într-una „mama, mi-e somn”, chiar era nedormită și extenuată după drum, așteptare etc. Una dintre ele o tot imita și râdea „mi-e somn, mi-e somn”. Am ieșit bombănind că e complet inumană și că nu se poate purta așa cu un copil. Am plecat cu fetița acasă și l-am trimis pe soț pentru rezultate și să ia rețeta. Primesc sms de la el: internare, acum. Eram șocată, știam că avea febră, că îi era rău, dar totuși de ce? Pe lângă conjunctivită, i-au pus diagnostic de amigdalită, CRP era peste 100 deci trebuia antibiotic. Am insistat să îi ceară rețetă, plătisem totuși 300 ron și măcar atât putea să îi dea. Doamna doctor nu a vrut să discute, copilul trebuie adus în spital pentru antibiotic intravenos. Mama stă cu noi și a fost 30 de ani asistentă la pediatrie, poate să i-l facă ea. Nu și nu, internare. Mă simțeam total neajutorată, aveam nevoie de încă o opinie, știam că pentru fetiță statul în spital unde mereu auzeai câte un copilaș urlând și cu o perfuzie atârnând de trupușorul ei firav de 12 kg ar fi foarte traumatizant, chiar și în hotelul lor de lux. Și simțeam în sufletul meu că nu era necesar să o supun la așa ceva. Aveam nevoie de încă o părere, pediatrul care mai venea acasă nu era în București. Am luat-o iar și am plecat spre Grigore Alexandrescu. M-am îngrozit doar când am băgat capul acolo, am strâns-o în brațe și mi-am zis că asta e, mergem să o internăm.
Înainte să o internăm le-am rugat pe fetele de la recepție să o sune pe doamna doctor care nu vrusese să ne scrie rețetă și care între timp plecase. Mi-a zis că ea așa crede, că fetița poate avea reacții alergice și antibioticul se face acolo. În condițiile în care i-am spus că luase Zinnat cu 3 săptămâni în urmă și nu a avut nicio reacție (și ea tot cefuroxima îi recomanda intravenos). A zis că îl sună și ea pe medicul de gardă și dacă el consideră că se poate, să ne scrie rețetă. Am mers sus în rezervă și a venit medicul să o consulte, avea deja iar 38.4. I-am spus și lui toate argumentele deja enumerate cu cealaltă la telefon, plus că mai am un băiețel pe care îl alăptez, nu pot să o las acolo, fetița nu va vrea să rămână doar cu tata în spital… Din nou m-am izbit de același zid, nu și nu, trebuie să rămână, că doar vorbise și cu doamna dr. la telefon, fetița arată rău. Domnule doctor, aș fi curioasă cum ați fi arătat dvs. după 2 nopți nedormite, 3 ore în mașină, 2 ore stat la coadă, febră 39.5 şi nemâncat.

Încep să îmi pierd controlul, îi spun că de câte ori am avut eu amigdalită în copilărie, mama nu m-a internat niciodată. Se enervează și el și îmi zice că până la urmă e alegerea noastră. Îi spun, ok, dacă rămâne aici, în afară de antibiotic ce îi mai faceți? Se uită perplex la mine vreo 2 secunde și apoi scapă un „exudat faringian” printre dinți. Adică vreți să îmi puneți copilul să treacă prin așa ceva pentru antibiotic și un exudat? Cu ultimul dram de decență rămas în mine, i-am zis să ne lase 5 minute și îi comunicăm noi decizia. Am ales să plecăm, ne-a prescris antibioticul, dar i-am rugat să ne pună întâi branula ca să ne fie mai ușor acasă. Am ajuns la aceleași asistente care ne-au ignorat complet 30 minute deși era 7 seara și nu mai aștepta nimeni. Abia când soțul și-a pierdut răbdarea și le-a strigat că fetița are febră, ne-au băgat în cabinet. S-au cam speriat când au văzut că avea 39.5, iar ele ne închiseseră ușa în nas. Nu mai vorbesc de medicul de gardă, care, înainte de orice argumente pro-internare ar fi avut pentru noi, ar fi trebuit să îi dea ceva să îi scadă temperatura. Iar dacă într-adevăr preocuparea lor cea mare erau reacțiile alergice pe care antibioticul le putea da, ar fi putut să îi facă prima doză acolo și să ne lase să plecăm. În schimb nu aveau nimic altceva în cap în afară de internare. Am plecat acasă extenuați fizic și psihic, i-am făcut antibioticul, și-a revenit, e ok…

Concluzia mea este că pe ei nu îi interesează binele copilului, ci numărul de analize recoltate și internări făcute. Chiar mă gândesc serios dacă nu cumva medicii de acolo sunt plătiți și pe internări, ceea ce ar fi contrar tuturor regulilor morale.

Cât am așteptat acolo am vorbit cu alte două mămici, una era cu micuțul internată de 10 zile cu antibiotic intravenos, iar după cele 10 zile i-au spus că trebuie să îi oprească tratamentul pentru că nu funcționează.

Era copleșită, așa cum probabil am fi oricare dintre noi. O alta, chiar înaintea noastră, cu același diagnostic de amigdalită ca și fetița mea, primise recomandare de internare. Iar fetița aceea era chiar veselă, alerga, nu apatică așa cum era a mea. Fără exagerare, 99% dintre copiii de acolo erau trimiși la analize de sânge.

Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, mi-am vaccinat ambii copii, nu am nimic împotriva actului medical, îi respect pe medici pentru cât au învățat, au salarii mizere, chem pediatrul imediat ce mă simt depașită, dar totuși a fost prea mult. Nu se poate să internezi copilași pe bandă rulantă doar că să îți umpli hotelul de lux și să faci profit. Cred că la noi s-a înțeles complet greșit alternativa la sistemul public de sănătate. De ce în Olanda femeile sunt încurajate să nască acasă cu moașa dacă nu au probleme sau pediatrul primește copiii abia după 3 zile de febră, iar noi îi internăm pentru amigdalită?

Alina

sursa foto preview: perfuzie, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4250

157 comentarii

  1. La fel s-a intamplat si la noi cand aveam fetita mica. Doctorii erau din start pentru internare. Nu mai spun ca fiica unei prietene bune care a fost internata tot acolo pentru o infectie urinara. Strigator la cer a fost faptul ca in cele 5 zile primea ca tratament o pastila de doua ori pe zi,iar la externare i-au prescris naturiste si din cate imi aduc aminte,Ciprinol,sper sa nu gresesc. Deci problema putea fi rezolvata si altfel fara aceasta internare”fortata” ca sa spun asa,caci de multe ori parintii urmeaza orbeste indicatiile domnilor doctori din grija pt sanatatea copiilor. Si eu respect cadrele medicale,studiile,cunostintele lor,DAR stiu din proprie experienta cat de traumatizanta era internarea pentru fetita mea si obositoare. Acum am ales pt cel mic sa imi urmez cateodata si instinctul iar din fericire ea a crescut si nu s-a mai imbolnavit atat de grav.

    • Copiii mici se interneaza pentru infectie urinara (si in strainatate) pentru ca antibioticul se face in general intravenos, asa actionand mai bine. Stiu, pentru ca si eu am stat cu cel mic de un an jumate, o saptamana in spital. Asta e, uneori trebuie!

    • Aici in strainatate m-am rugat de doctori sa interneze…se asteapta pana cazul este grav (3 zile cu temperatura peste 39), iar analize medicale se fac de obicei numai in spital; acolo se monitorizeaza in primele 24 h continuu copilul (bataile inimii…din ora in ora vine asistenta noaptea). De aceea se interneaza pentru monitorizare pentru ca se poate intampla orice de la tratament ….iar antibiotic injectabil nu se face nicaieri, se pune totul direct in perfuzie si doar in spital…De ce oare? Dar asa sunt romanii nostrii destepti …sunt deja doctori in comentat si criticat. Si cred (nu stiu sigur) ca daca cineva refuza tratamentul pe care mai multi doctori il recomanda vor lua si copilul de la parinti pentru siguranta lui.

    • Ați înțeles greșit varianta internării O fac pt interesele lir pt ca o ZU de spitalizare in sectorul privat variază între 150 și 350 de euro pe zi in afara de consultație și analize deci pt 5 zile de spitalizare poți platii între 1000si 2500de euro pt un tratament care îl poți face acasă

    • Eu am o alta opinie despre Medlife-spitalul de pe Str Zagazului, si anume: vii cu o pneumonie si pleci cu un rotavirus!!!! Iar conditiile ” hoteliere” sunt in functie de… sezon. Adica: daca este frumos afara, echipa de santier de alaturi este alaturi de tine, treaza pana dimineata.

    • Ați înțeles greșit varianta internării O fac pt interesele lir pt ca o zi de spitalizare in sectorul privat variază între 150 și 350 de euro pe zi in afara de consultație și analize deci pt 5 zile de spitalizare poți platii între 1000si 2500de euro pt un tratament care îl poți face acasă

    • Va mulțumesc pt comentariu azi trebuia sa plec cu fetița mea la clinica privată Medlife așa cum Spune-ți lasă de dorit e precum spitalele de stat doar ca aici mai trebuie sa și plătim .mi sa spus de la Recepția spitalului căci vizita Pediatrie costa 1300 de roni analizele plătite aparte iar in cazul internări dacă am trimitere de la doctorul de fam ma costa ziua de spitalizare 650 de roni .dar am înțeles de la dv ca lasă de dorit .Va mulțumesc pt comentariu

  2. eu nu am inteles ce s-a intamplat la Grigore? era aglomerat? eu personal am colege de facultate care sunt doctorite acolo si stiu cum se lucreaza si cat de competente sunt. da, ok e aglomerat, dar nu cred ca interneaza pe nimeni fara sa aiba o justificare, mai ales ca sectiile sunt full. IOMC si Marie Curie sunt si ele spitale foarte bune Da ok, p

    • in mod sigur au target pe internari….trist dar asa pare. din păcate nu s-au schimbat nici după atâția ani…acum îmi dau seama ca nu am fost paranoica ca m -a internat cu fetita doar pt bani…pun diagnostice după ce poveste părintele,nu fac analizele corespunzătoare ca numli se para oportun….dacă o proba nu iese bine repeta recoltarea și o fac ei sa iasă bine…intr-adevar Medlife nu este ceea ce ar fi trebuit…e o zicala:dai un ban și stai în fata…în cazul interacțiunii cu.medlife zagazului..dai un ban, ai întrat vaca și ai ieșit bou.

  3. Cred ca ai dreptate, iau vreun bonus pt fiecare internare, altfel nu imi explic reactiile.
    Si la Sanador e la fel. Copil vesel, vioi, cu pofta de mancare, rosu in gat si febra oscilanta pana la max 39, dar care scadea imediat la un antitermic cica trebuia internat. Febra era de o zi, dar am mers pt ca medicul de familie ne recomandase 8 zile de antibiotic pt ca cica avea puroi pe amigdale. Evident ca am refuzat si ne-a trecut pe raportul medical ca parintii refuza internarea. Nu ne-a dat nici o explicatie de ce trebuie sa o internam afara de faptul ca poate face febra mai mare. Analizele de sange sunt bune pt ca iti spun daca infectia e virala sau bacteriana si deci se ia decizia antibiotic sau nu. Desi e foarte neplacut, prefer analizele decat cure de antibiotic inutile.

    • Domne daca e vioi si are pofta de mancare , ce cauti cu el la spital?! Fa o programare la un medic la o clinica, nu spital. Poate astepta 1-2 zile. La spital se interneaza, asta e, si la Grigore Alexandrescu la fel fac. Poate mai triaza din cazuri caci au multi copii dar daca e liber, sigur interneaza, pentru siguranta copiilor.

    • Pentru ca facuse febra de joi dimineata, iar noi am mers vineri dupa amiaza la medicul de familie care ne-a prescris antibiotic fara sa se uite la ea. Da, il vom schimba, dar nu mi se parea ok sa asteptam inca 2 zile in care poate face, poate nu face febra. Cum vizita la medicul de familie nu le-a lamurit si nu stiam de ce are febra am fi asteptat prea mult ca sa mergem la un alt cabinet. Si in plus, la majoritatea cabinetelor de la clinicile particulare nu gasesti programare de azi pt maine, atunci chiar am sunat la Medicover si Sanador si primele locuri erau peste 3-4 zile. Evident ca o programare la un cabinet e de preferat in aceasta situatie, ca nici mie nu imi place sa stau cu ea pe holuri la camera de garda. La copii mici febra poate fi si de la alte infectii, nu pot sa spuna ca ii doare in gat, burta sau cand urineaza, asa ca prefer sa o vada un medic cand simt ca e cazul

  4. Atat eu, cat si o prietena apropiata am trecut prin situatii similare, presiuni din partea medicilor de garda pentru a interna copiii. Dna dr la care mergem in ambulator (tot la Medlife) ne-a confirmat ulterior ca, avand in vedere diagnosticul copiilor, nu era necesara internarea. De asemenea, tratamentul prescris era gresit: antibiotic (intravenos, cum altfel) pentru viroza. O viroza mai spectaculoasa, dar viroza.
    Eu locuiesc in apropierea spitalului, si din pacate am auzit de multe situatii asemanatoare de la parintii din zona. Doctorii din ambulator ok, dar in garda, dezastru.

    • Eu am facut o infectie foarte urata in gat (cu dureri groaznice, trism – inclestarea muschilor astfel incat nu mai poti deschide gura, mi-era imposibil sa mananc, sa beau apa, sa inghit pana si saliva etc.). M-am dus la consultatie la MedLife (la clinica, nu la camera de garda), mi s-a pus diagnosticul de flegmon periamigdalian si gata, internare si operatie. Din fericire am o cunostinta care lucreaza la MedLife si mi-a recomandat un doctor foarte ok, care nu tine mortis sa interneze pacientii daca nu e cazul…

      Acest doctor m-a trimis sa fac un test de alergie la un antibiotic, si asa am ajuns sa fiu plimbata prin tot spitalul, ma trimiteau de la unii la altii ca pe un fel de minge de ping-pong, desi era evident ca abia ma mai puteam tine pe picioare. Pana nu au intervenit doctorul si cunostinta respectiva (iti trebuie cunostinte pana si in sistemul privat…) si n-au facut scandal m-au tot plimbat, ca apoi sa inteleg ca de fapt voiau sa ma interneze, pentru un banal test de alergie (adica pentru cele 30 de minute cat trebuia sa astept declansarea unei potentiale reactii alergice trebuia sa fiu internata o zi!).

      Deci da, inclin sa cred ca este o strategie de a pune presiune pe pacienti/parinti pentru internare, tinand cont ca si costurile sunt destul de astronomice. Si daca este presiune pentru un adult, ce sa mai vorbim despre copii! Mai ales ca pentru cel mic e mult mai greu de suportat durerea, febra, spaima, si parintii sunt foarte stresati si vor sa se asigure ca fac tot ce e cu putina sa ii usureze copilului suferinta…

      Intr-un final eu am „scapat” fara internare, am mers acolo timp de doua saptamani dimineata si seara pentru administrarea intravenoasa a medicamentelor (costurile mi s-au parut foarte mari si aici – 30 lei/injectie in timpul saptamanii, 45 sambata si 56 duminica… cate doua injectii/zi, 14 zile, you do the math) si pentru consultatii, dar asta pentru ca doctorul respectiv e unul mai destupat… probabil ca nu toti sunt asa. Am trecut apoi pe Moldamin, dar pe asta il fac la Sanador (pentru ca la MedLife nu puteau face nenorocitul de test de alergie), unde mi se par lucrurile mai bine organizate.

      A, sa nu mai spun ca atunci cand am ajuns la spital la MedLife, in urma recomandarii de internare, m-a vazut un „domn” doctor care inainte de a intra eu acolo tipase cat putuse la asistenta ca n-am ce sa caut acolo, daca n-am venit de prima data la el (eu imi facusem programare la primul medic disponibil, chiar n-am inteles motivul urletelor).

      Pe scurt, nu mi se pare ca au o atitudine profesionista si nu sunt singura care a avut niste experiente nu tocmai placute… Am ramas insa la doctorul care m-a tratat pentru ca el e ok, dar inclin sa cred ca e mai degraba exceptia in „sistemul” MedLife.

    • Tipic …multi pacientii stiu tot, mai bine ca medicii…pt flegmon periamigdalian, orice medic recomanda internarea. Chiar ati spus ca nu puteati inghiti… riscurile de deshidratare, sepsis, insuficienta renala…medicul recomanda internarea, daca pacientul refuza, semneaza si pleca….dar iarasi facem un articol de ziar, iarasi denigram medicii…gura lumii-sloboda.

  5. Nu vreau să vă supăr, mai ales că e un subiect atât de sensibil – sănătatea puilor voştri – şi, pe de altă parte, despre Medlife am auzit multe, şi nu de bine. Dar mă întreb… oare nu cumva stăruinţa asta a lor pentru internare se leagă (şi) de un exces de precauţie? Oare dacă starea unui copil s-ar agrava, părinţii nu s-ar revolta apoi că „ne-a trimis acasă cu copilul, în loc să-l oprească la spital”?
    Repet, nu vreau să supăr pe nimeni, dar lăsând la o parte Medlife-ul, cred că e una din situaţiile acelea când adevărul e pe undeva pe la mijloc…

    • nu e deloc la mijloc adevarul! Medicii lucreaza acolo ca niste adevarati agenti de vanzari penibili, au target la internari. Am cedat si eu de vreo doua ori santajului emotional „mergeti pe proprie raspundere acasa”. Pana cand o fosta directoare de acolo mi-a dezvaluit sistemul.

    • Asa o fi, Codrina. Fiecare cunoastem cazuri si cazuri. Eu cunosc un caz in care parintii au refuzat internarea copilului febril, in ideea „ce-i dau ei, ii dam si noi acasa”. S-au intors la spital peste cateva ore. Cu salvarea. Convulsii febrile, febra aproape 41, nu ceda nici la antitermice, nici la cearsaf umed…
      Happy end in final, din fericire. Si repet, nu spun ca nu aveti dreptate. Dar cred ca ar trebui sa fim ceva mai retinuti, nu sa sustinem exclusiv si vehement ca „asa e sistemul”. Sau ne transformam intr-o Olivia Steer, care stie ea ca medicii „e” prosti….

    • nu, eu sustin doar ca asa e sistemul medlife, confirmat din surse din interior, testat pe oielea mea. Ca si politica lor de a face programari pentru neabonati cu prioritate fata de abonati (care oricum platesc ca prostii).

  6. Tot de la Medlife am auzit si eu o poveste, in urma cu un an. Femeia care a postat pe Facebook a aratat si facturi tot: 2000 lei pentru doua zile de internare si dat Nurofen pentru febra. La fel, analize pentru analize si nimic concret. A luat-o acasa pe proprie raspundere ca nu voiau sa o lase sa plece, dar nici sa o vindece nu isi dadeau interesul. Chiar zicea mama ei ca daca i-ar fi dat acasa Nurofen o costa maxim 20 lei, nu 2000 lei. Am si eu experiente neplacute cu Medlife: am fost o singura data si mi-a ajuns. O colega de facultate s-a dus de doua ori acolo pentru ca avea tatal ei abonament de la firma pentru toata familia si de doua ori a plecat si mai bolnava. Chiar nu stiu ce se intampla cu Medlife…

    • Definitie din DEX:
      SPITÁL, spitale, s. n. Instituție medicală în care sunt internați bolnavii, accidentații sau răniții. [Pl. și: spitaluri] – Din germ. Spital.
      Sursa: DEX ’98 (1998) |
      Eu nu inteleg de ce va mirati ca la spital se recomanda internarea, asta e definitia spitalului.

    • Pentru ca la spital exista si ambulator de o zi. Eu am fost la cateva spitale pana acum si private si de stat si am fost consultata. Vrei sa spui ca toti pacientii care ajung la camera de garda sunt internati???? Spitalul este pentru urgente, cand nu poti astepta cateva zile pana ajungi la medic. Exemplu: adult, infectie in gat de cateva zile, dureri groaznice, amigdale foarte umflate, respiratie greoaie. Se tine pe picioare, nu are alte complicatii, are nevoie doar de antibiotic pe care il poate lua sub forma de pastile. Ce face? Merge la spital pentru consult si pentru reteta, doar nu o sa il interneze pentru asa ceva. Sau pentru o mana rupta. Si lista poate continua. Plus ca toate spitalele au si cabinete de consultatie pentru persoanele care nu reprezinta urgente. Exemplu, Matei Bals: exista camera de garda, dar si pavilionul unde se acorda consultatii persoanelor care sunt trimise de medicul de familie sau care vin din proprie initiativa pentru anumite analize. Daca eu am fost trimisa la spital pentru investigatii ca mi s-a umflat un ganglion, inseamna ca ar fi trebuit sa ma si interneze pana ieseau analizele? Pacat ca esti medic si gandesti asa.

    • Daca se tine pe picioare de ce se duce la spital? Exista medici de familie si clinici. La medicul de familie poti suna si sa zici ca e urgenta . De ce trebuie sa incurce camera de garda din spital ? Eu d’asta sunt revoltata ca lumea nu stie cand sa se duca la urgente si cand nu. Orice febra , orice raceala, gata ma duc la spital la urgenta. Unde medicii nu ii stiu istoricul si de obicei se recomanda spitalizarea, mai ales in cazul copiilor. Si vaiiii socccc mai si costaaaa la privat!!!!

      Cat despre ambulatoriu de o zi, sigur nu au loc pentru toti acolo!
      Si nu sunt medic. Sunt doar mai informata ca altii

    • Pentru ca poate e noapte??? Sau seara si nu mai poate astepta pana a doua zi? Pentru ca sunt medici de familie mai catolici decat Papa si rastalmacesc legea cum vor si afli asta fix cand ai o urgenta si iti spun ,,chiar nu poti veni, nici daca platesti taxa de urgenta pentru ca nu ma lasa sistemul”. D-aia ajung oamenii la urgenta. Pe tine te-a durut vreodata gatul atat de tare incat sa nu poti bea apa si indiferent ce ai lua sa nu iti treaca? Apropo de ,,tinut pe picioare”. In prima sesiune de la facultate mi s-a declansat o tahicardie. Dupa ce am fost la spital si am fost trimisa la medicul de familie, cand am sunat pentru programare, mi-a zis asistenta : ,,daca ai fost la examen pe picioarele tale inseamna ca esti bine, nu ai ce cauta sa iti dam trimitere.” Da, am fost pe picioarele mele, numai ca nimeni nu stia cum ma simt, ca aveam palpitatii in fiecare minut si nu dormisem decat o ora in patru zile. Asa ca am fost de buna voie la spital unde mi s-a spus ca daca mai asteptam as fi ajuns la fibrilatii. Si ma tineam pe picioare. Vrei sa spui ca e mai bun sistemul din SUA unde sunt spitale care nu te baga in seama decat daca esti inconstient? Si unde au murit oameni pe capete din cauza ca stiu ca nu ii primesc la spital? Chiar a fost un caz mediatizat: o tanara avea boala Chron si stia ca de la spital o trimit acasa cu niste pastile sau cu o ridicare din umeri. Numai ca a murit din cauza unei complicatii a intestinului care se necrozase. S-ar fi rezolvat daca o baga cineva in seama la spital, unde a ajuns pana la urma si a fost trimisa la acasa fara analize fara nimic. Si ca ea au fost zeci care au murit.

    • In cazul tau medicul de familie trebuia schimbat. Pe usa doctoritei mele scrie mare ca urgentele au prioritate. O durere in gat la un adult nu mi se pare motiv de urgenta. Si da, am luat un steptococ la 25 de ani de la o piscina din Bucuresti. N-am scapat fara penicilina + moldamin si m-a durut tare. Dar nici prin gand sa ma duc la urgenta.Tot medicul de fam m-a rezolvat.
      In schimb o femeie gravida cu dureri mari in gat , da, este o urgenta.
      Trebuie sa separam urgentele de cazurile care pot fi tratate cu intarziere.

    • Femeie, iarta-ma ca te intreb, dar tu pe ce lume traiesti? ai idee cat de dificil este sa ajungi la propriulmedic de familie chiar si cand ai o urgenta de tip amigdalita, viroza respiratorie, bronsita etc si nu te poate lua pt ca „trebuie programare din timp” ? cum sa faci programare din timp , ce, tu stii dinainte ca o sa te imbolnavesti fix atunci ? de aia ajunge lumea la spital, pt ca la medicii de familie se ajunge greu, nu te primesc chiar daca ai o urgenta medicala. Mi s-a intamplat si mie, o data pt o enterecolita si a doua oara pt o amigdalita , ceva urat si dureros.
      In fine, sistemul medical din Romania e praf, cu tot cu spitalele lor de lux….

    • Aceea este policlinica. De regula, orice spital are una in aceeasi incinta, poate chiar in aceeasi cladire. Acolo se fac consultatii fara internare, sau ambulator de o zi, medicii fiind aceeasi (prin rotatie). Politica spitalelor este clara: internare chiar si pt analize. Daca se dovedeste (prin analize) ca nu este o ugenta si se poate face tratamentul acasa, se face externarea chiar atunci. Niciunui spital nu-i convine sa tina paturile, si asa insuficiente, blocate. Ai ajuns la spital – esti doar un alt caz (din nefericire), pt care medicii nu-si risca toata cariera, in cazul in care s-ar intampla ceva (tu ai risca sa ramai fara job pentru ca cineva necunoscut te roaga sa incalci regulile, contractul de munca?). Simplu, asa functioneaza la noi sistemul, nu stiu cum e in alte parti. In privinta tratamentului inuman al asistentelor, nu exista scuze! Si nici regulament!
      Cu alte cuvinte, sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi sa ai nevoie sa mergi la spital, sigur pleci de acolo cu depresie! Nu vreau sa supar pe nimeni cu acest comentariu, am copil si stiu cum este sa tremuri de grija lui, cum ai da cu toata lumea de pereti sa-i fie bine!
      Am vrut sa explic putin cum sta treaba cu internarea. Altfel, sunt multi pacienti care nu isi permit consultatii in sistem privat si vin la spital pt ca le este mai usor, policlinicile sunt pur si simplu full, stai si cate o zi doua pana iti vine randul, ei se simt rau sj au nevoie de tratament. Multi vor la un medic anume recomandat, care are program de consultatii doar cateva ore…

    • Medicul de familie se schimba, dar nu intr-o zi. Sunt anumite proceduri: pana iei fisa (daca vrea sa o dea, daca nu sunat la autoritati competente) pana te primeste noul medic, pana se facr transeferul in sistem… Been there, done that. Total: 5 zile pierdute si tot apaream inregistrata la vechiul medic. Si da o durere de gat ingrozitoare, cu puroi e o urgenta pentru ca nu stii cum evolueaza. Am patit-o: dimineata la 8 durere medie, la 10 era spre grav, la 1 eram la spital cu amigdalele super umflate si cu indicatie de intubare daca nu incep sa se dezumfle pentru ca abia mai respiram. Nu am mai ajuns la medicul de familie. In schimb prietenul meu a suportat 3 zile fara sa manance mai nimic si sa bea 2-3 guri de apa, deshidratat si cand a vazut ca medicul de familie nu il primeste nici la urgenta si ii facuse programare peste 5 zile s-a dus la spital. Doar nu era sa stea asa. Asta consider eu dureri de gat care necesita consult la spital, nu o mica jena. Da, putea sa se duca la privat si sa dea minim 1000 lei pe analize, dar daca n-ai bani in momentul respectiv, ce faci? Pana la urma fiecare isi cunoaste organismul si stie cand e urgenta si cand nu. Iar medicii nu opresc obligatoriu pacientii daca nu considera asta. Pentru mine, o ameteala severa poate reprezenta urgenta, pentru tine nu. Poate te bagi la somn si te duci a doua zi la medicul de familie, care e posibil sa iti dea trimitere tot la spital. Nu cred ca ajunge nimeni la spital pentru dureri menstruale usoare sau o raceala.

  7. Nu stiu ce s-a intamplat mai sus, dar mi s-a blocat comentariul in timp ce scriam. Dintre retelele private cred ca Regina Maria e cel mai ok. La Medlife am auzit numai povesti ( nu numai la pediatrie) si stiu si de la mama, ca are abonament prin firma cum sta treaba. In fine, eu atat vroiam sa spun: si la stat sunt oameni competenți, care fac mandrie meseriei de medic.

    • or fi, dar cind ai copil cu temperatura 40 numa sa stai 4 ore la coada la gr alexandrescu la gramada cu alti 50 de copii purtatori de alte 50 de boli nu-ti arde. serios, acolo vii cu o boala si pleci cu 5. respect ptr medici, dar conditiile sint sinistre.

    • Noi am patit ceva similar cu fetita. Am fost trimisi si internati la Victor Babes pentru enterocolita (caci doar acolo sunt specialisti pe gastro ??) si de acolo au luat si sotul si fetita varicela.

    • Enterocolita este o boala infectioasa si a fost directionata catre un spital de profil. Faptul ca a luat de acolo o alta boala contagioasa este rezultatul proastei organizari a spitalelor, vina apartine celor de sus. Medicii au trimis copilul la spitalul potrivit.

    • Bebe are doua operatii si 3 vizite la urgente (din care doar una s-a soldat cu internarea) la Grigore Alexandrescu. Daca ajungi cu febra 39.5 nu astepti 4 ore, sa nu exageram… Se face triere in functie de gravitate si varsta. Febra, lovitura la cap si buza sparta, toate tratate rapid (antitermic inainte de orice altceva, radiografie la cap, sutura), medici profesionisti (poate un pic cam repeziti, dar nu e drept sa-i invinuim), asistente competente, dedicate, si nicunul nu a vrut nicio atentie. Conditii de stat, desigur, dar in urma unei experiente la Sanador care s-a soldat cu o factura imensa fara a rezolva problema, tot la Alexandrescu am ajuns (unde am aflat ca perfuzia de rehidratare a copilului era sub jumatate din cat avea nevoie ca sa isi revina!!! doar ca sa lungeasca internarea…). IN caz de urgenta tot acolo m-as duce, in ciuda conditiilor am mai mare incredere in medicii de acolo.

    • Eu am stat la Budimex intr-o duminica 7 ore cu copil de 7 luni, febra 39,3, venita cu ambulanta. Ma chemau in 30 min in 30 min la triaj sa ii ia temperatura in ureche si la un moment dat m-au bagat inauntru sa ii bage supozitor cu paracetamol ca tot crestea si m-a trimis din nou afara pana mi-a venit randul.

    • Si mie mi s-a intamplat la Gr Alexandrescu acum cativa ani sa stau la coada cateva ore … timp in care pe langa copilul (de vreo 3 ani) care avea febra peste 39 incepusem sa ma simt si eu din ce in ce mai rau. Cand ne-a venit randul, o „doamna” a intrat val-vartej in fata noastra, avand alaturi un flacau de 17 ani. Cand i-am atras atentia ca e randul nostru si ca asteptam de mult, a ridicat tonul la mine cu o explicatie ca e medic in acel spital si macar atat avantaj sa aiba, sa nu stea la coada acolo (!!!). Am lasat-o sa intre, nu mai aveam putere sa mai comentez, m-a lasat fara cuvinte. A stat vreo 20 de minute ca sa scoata o scutire pentru baiatul ei .
      Apoi am intrat noi, si s-a strigat la mine cum pot sta la coada cu copil cu febra 40! (eu nu mi-am dat seama ca era chiar atat de fierbinte). Nu mai stiu ce ne-a dat si ne-a trimis la alta sectie. Am hotarat sa plec acasa pentru ca nu ma mai tineam pe picioare. Acasa am constatat ca aveam si eu febra 39,5. De-asta nu simteam copilul fierbinte. Am luat amandoi Nurofen si ne-am culcat (am sunat sotul sa vina acasa sa ne verifice).
      Atunci am mers la spital pentru ca era plin sezon de gripa porcina si era isterie mare – noi pana la urma cred ca am avut doar gripa de sezon. Cred, pentru ca nu mi-a mai ars de mers nicaieri pentru nicio analiza.
      A fost ultima experienta pe la sectiile respective, intre timp am mai mers la spital doar cu al doilea copil cand l-am suspectat de rotavirus, si am sperat la o analiza rapida care sa confirme/infirme, si care stiam ca se face pe loc la spital (si nu s-a facut, tot ne-a tinut internati 3 zile). Atat.

    • Toti sunt o apa si-un pamant. Si sunt de acord cu Ioana cand spune: ” Cred că la noi s-a înțeles complet greșit alternativa la sistemul public de sănătate”. Daca doriti sa detaliez, o voi face cu mare drag. Este vorba despre mine, nu despre un copil. Norocul lor, altfel muream cu ei de gat. 🙂

  8. Am un baietel de 7 ani si mergem doar la Medlife.In clinica avem o doamna doctor foarte ok si rezonabila,dar daca ajungi cu copilul in spitalul din Zagazului esti mancat.Am stat internati la primul 39-2 nopti-i-au facut analize de sange,exudat si i-au dat antitermice.Na,el era mai mic si noi foarte speriati.Alta data a avut infectie urinara-ne-au internat-pus branula si administrat antibiotic.Costurile-aproximativ 1000 ron/zi.Mi-am invatat lectia si evit cat pot ajunsul la ei la Urgente.Cred ca aceasta e politica conducerii,altfel nu imi explic.Cand aveau doar spitalul din Grivita,nu erau asa „agresivi” cu internarile.A avut copilul branula montata de ei pt.o pneumonie si se putea merge doar la administrare.O prietena a fost acum 2 saptamani cu copilul cu o amigdalita si i s-au refuzat montarea branulei fara internare.

    • Nu inteleg faza cu branulele. La Grigore Alexandrescu mi-au spus clar, fara branula in afara spitalului. Regula generala. Si am decis ca nu pot sta 10 zile in spital pantru administrare antibiotic. Dar la Medlife mi-au conditionat montarea si pastrarea branulei de internarea de minim o noapte in spital. Mi se pare o alta metoda de a scoate bani.

    • Branula in afara spitalului e inconstienta atat din partea medicului cat si a parintelui. Foarte pe scurt: branula=posibila poarta de intrare pentru bacterii direct in sange. Am vazut copil cu branula la groapa de nisip. Deci…cine era responsabil daca se intampla ceva?

    • „Deci…cine era responsabil daca se intampla ceva?”.
      Medicul, desigur. Doar nu părintele, care ştie el mai bine că medicii vor doar să-l jecmănească….

    • Păi dacă nu sunteţi de acord să staţi internate cu copiii şi tratamentul prin branulă (au explicat mai multe persoane deja) este atât ilegal cât şi periculos să fie făcut ambulator, aţi fi de acord să vă chinuiţi copiii cu injecţii intramusculare? Nah, măcar aţi avea siguranţa că nu vă „jecmăneşte” nimeni, chiar dacă pentru asta e chinuit bietul copil…

    • Observ ca nu ai inteles natura dilemei mele, Greta, probabil nu m-am exprimat suficient de clar. Daca medicii sunt constienti de faptul ca nu este corect ca un copil sa poarte branula in afara spitalului, de ce la Medlife se face totusi derogare de la aceasta regula o data ce platesti internarea de minim o noapte? Nu cumva pentru ca vad o oportunitate de a scoate niste bani din disperarea parintilor? Unde este etica profesionala?

  9. Eu am avut experiență buna cu Medlife cel din Aviației. Mers la 2 noaptea cu copilul, nu era așa grav însă s-au purtat frumos cu el atât doctorița cât și asistenta.

  10. Alina,

    Daca asistentele s-au purtat asa urat, cu maimutareala, eu zic sa duci frumos si sa depui o plingere scrisa la spital, eventual sa ii spui personal doamnei doctor Marcu Mihaela, fondatoarea business-ului (o gasesti la policlinica din Zagazului) ce s-a intimplat in acea zi.

  11. A patit-o si soțul meu cu Medlife-ul. I-au dat analize peste analize de și-a lăsat tot salariul acolo, ca vorba aia mai bine sa prisoseasca decat sa trebuiasca si sa lipseasca, apoi alt medic de acolo l-a întrebat de ce a făcut analizele x si y ca nu erau necesare :)))

  12. O Doamne ai scris articolul acesta pentru sufletul meu. Locuim in strainatate de ceva ani si am venit de sărbători in decembrie in Romania. Băietelul meu avea 8 luni atunci, si după multe vizite la rude care i-au dat pe ascuns napolitane ( ca mama e rea ca nu da băiatului să guste) a facut diaree. Si uite asa pe 31 decembrie după amiază , eu si sotul am zis să mergem la medic ca avusese multe scaune, sa nu ii dam medicamente de capul nostru, ca asa suntem noi obisnuiti aici sa ne sfătuim cu medicul mereu. Ne -am dus la celebrul spital privat din Iasi, ca am zis ca mai bine plătim si rezolvăm repede, să nu mergem la spital de stat să ne prindă Anul Nou. Doamna Doctor l-a consultat si a zis: Urgent internare. Si a inceput să tină un discurs ca un robot, nici nu se uita la noi. Insista mereu internare.Binenteles ca am refuzat internarea, am zis ca asteptam intai rezultatele analizelor si dupa aceea decidem.
    Si a inceput teatrul, asistentele au inceput să se comporte ca si cum era cel mai grav caz văzut vreodată si mereu imi repetau ” Dar stiti cum să îl hidratati?. Doctorita insista iar si ne spunea ca suntem inconstienti iar noi ne uitam la copil, era vioi si nu avea febră.Rezultatele la sânge au iesit bune. Si atunci, doamna doctor, a scris reteta pt copil. Nu exagerez 10 tipuri de medicamente toate in valoare de aproximativ 300 lei. I-a dat si să facă aerosoli ( avea putini muci nici nu era răcit.)
    Am fost atât de dezamăgiti, poate pt ca uitasem cum e sistemul din Ro sau poate că am sperat ca la particular lucrurile stau altfel 🙁
    O prietena asistenta medicală mi-a zis că li se impune doctorilor un număr de internări la spitalele particulare 🙁

    • Napolitane la un copil de 8 luni?
      Nu vreau sa fiu rau, dar tu si sotul unde ati fost? E clar ca l-ati lasat nesupravegheat si binevoitorii l-au „aranjat” pe bebe.

    • Sunt de acord cu CRISTIAN. Si iarasi lipsa de informare. Daca este diaree de la un aliment stricat sau care nu i-a priit, diareea va tine cam 1 zi, fix cat ii ia organismului sa elimine substanta in totalitate. Se trateaza cu regim si hidratare. In aceste cazuri NU se merge la doctor si mai ales NU la spital. Se poate vorbi cu medicul la telefon.
      Daca face si febra atunci se poate pune problema de o enterocolita, bacterie, rotavirus etc. Dar vedeti cu evolueaza copilul. Nici ei nu se deshidrateaza asa repede. Nu va duceti la spital la primul semn.
      Cred ca e mai benefic un articol despre cand sa te duci la spital cu copilul. Vad ca in toate cazurile negative nu exista relatia pacient – doctor pediatru. Fiecare copil ar trebui sa aiba un pediatru sau medic de familie.

    • Daca as avea un copil de 8 luni cu diaree si eu m-as interna instantaneu. Deshidratarea, mai ales la varste mici, poate fi fatala. La fel si febra mare. Iar convulsiile pot lasa sechele pe viata. Dar probabil nu ati vrut sa va stricati Revelionul…. Sigur, daca doctorii v-ar pune in brate doar o reteta si copilul ar pati ceva acasa, tot doctorii ar fi de vina, ca nu v-au obligat sa ramanei in spital. Oricum o dai, „nenorocitii” de doctori sunt de vina.
      P.S. Nici un medic nu primeste procent din internari. Cel mult, primeste procent in functie de numarul de pacienti vazuti, indiferent ca ii vede spitalizati sau in ambulator. Deci sa lasam teoria conspiratiei….

    • Și eu sunt siderată de cât de critici sunt toți cu medicii. Nu știu ce să zic, dar eu am dat mereu de medici buni, omenoși, profesioniști și la stat și mai ales la privat. Sunt chiar surprinsă de ce citesc pe aici. Și da, oricum ar fi medicul e de vină, dacă mă internează de ce dacă nu de ce nu. PS- ce m-a deranjat la relatarea autoarei e că amestecă două chestii 1) faptul că pe nedrept i se cere să fie internat inutil copilul 2) faptul că are de plătit enorm de mult pentru asta. Dacă era internarea la stat (așa zis fără plată) atunci ar mai fi fost supărare la fel de mare? Un spital privat are lista de prețuri afișată, înțeleg că a fost chestiune de urgență dar dacă la stat e aiurea atunci îți asumi să primești niște servicii medicale pentru prețuri afișate. Și titlul ”spital sau hotel de lux” mă face să cred că buba principală e în legătură cu costurile mari pentru servicii care nu ar fi trebuit să fie primite. Nu cred că Medlife are de pierdut din relatarea asta, dimpotrivă, orice publicitate e ok. Și e firesc să își spună fiecare părerea pentru ca mai apoi să alegem în cunoștință de cauză.

    • Imi pare rau sa te contrazic….pt cateva scaune moi nu e urgeta sa ajungi la spital. Piciul meu de 11 luni a avut enterocolita virala si singurul tratament a fost smecta,ceai de menta si mucilagiu de orez. Recomandarea medicului prin tel. In 2 zile n-a mai avut nimic. Deci dc tb sa ajung la spital sa fac analize si eventual sa mai stau si pe acolo cateva ore?

  13. Eu nu inteleg, chiar nu inteleg. Ziceti ca sunteti la copilul nr 2 deci aveti ceva experienta cu bolile la copii. Niciodata dar niciodata nu se pleaca cu copilul cu febra pe masina la drum lung. Ca sa fiu mai clara: in zilele in care copilul are febra nu se iese din casa, nici macar la doctor. Exceptie febra f mare care nu scade cu nimic dar ceea ce descrieti dumneavoastra scade la antitermice.
    1. pt ca se incinge pe drum si poate sa i creasca temperatura
    2. pt ca sistemul imunitar e scazut si poate lua si altceva
    3. pt ca la doctor de obicei plang si creste temperatura.
    Si cred ca mai sunt motive care nu mi vin in minte.

    Daca aveti 2 copii trebuia deja sa aveti o relatie cu un pediatru care raspunde si de sarbatori la telefon. Al meu are salvat nr meu in agenda si raspunde si in weekenduri la miezul noptii.
    Pt Novocalmin puteati sa i puneti si dumneavoastra, eu stiam asta de cand avea bebe 1 luna. Pentru conjunctivita eu o tratez pe fata mea prin telefon cu pediatrul. Nu inteleg de ce a trebuit sa schimbat 2 spitale ca sa o vada cineva la ochi.
    Daca va duceti la spital , chiar si de stat, asta se intampla: analize, daca analizele ies prost, internare. Dar banuiesc ca daca era gratis nu scriati acest articol. Stiu bebelusi internati la Grigore Alexandrescu pentru un furuncul. Dar nimeni nu se plange ca sta la spital de stat gratis si i se fac 100 de analize.
    Eu am stat cu fetita mea internata 2 nopti la Medlife pt o enterocolita, am dat 15000 ron pentru ca era weekend si dr de familie nu ne-a putut da trimitere . CAS deconteaza parca o parte din cazare. Da, i-am injurat in gand cand am vazut factura. Sotul meu era sa lesine. Insa nota 10 pt ei, fata s-a facut repede bine, nu i-au facut mare lucru: analize, vreo 2 perfuzii, linex baby. Insa stiam ca nu ma puteam descurca acasa sa o hidratez pentru ca vomita si apa. Data viitoare tot acolo ma duc. Au rezerve deci riscul de imbolnavire cu altceva e aproape 0%, exceptie daca nu iei ceva din sala de asteptare.

    • 15000 pentru niste Linex si hidratare? Poate ai vrut sa scrii 1500 lei. Dar daca ai dat 15000 lei pentru asa ceva inseamna ca nu stii sa iti gestionezi banii. Mai ales ca te-ai duce si a doua oara. Inteleg sanatatea copilului pe primul loc, dar e mult prea exagerat.

    • Sa inteleg ca exista si facultate de mame? aveti doctorat? copii v-au luat mintea si compasiunea si a ramas numai rautatea?

    • Si tonul articolului este tot rautacios. Nu gasesc compasiune sau intelegere pentru articolul de mai sus. Sunt suprinsa ca o mama de 2 copii nu are un pediatru si nu are niste informatii de baza legate de sanatatea la copii. Mi se pare exagerat sa umblii prin spitale cu un copil cu febra (care scade la antitermice), ca nu stii cand si cum se administreaza antitermicele, ca schimbi 2 spitale pentru conjuctivita (tobradex ar trebui sa-l aiba deja in casa sau in trusa de voiaj, la fel si novocalminul). Practic s-a chinuit singura si a chinuit si copilul iar acum vrea sa faca publica aceasta poveste exagerata tocmai de ea.Poate traiesc eu in alta lume…

    • La spital de stat nimeni nu sta internat gratis si nici nu i se fac analize gratis!!!! Platim contributii luna de luna. Nimic nu gratis. Doar pentru ca nu scot bani din buzunar atunci nu inseamna ca nu am platit. Deci informeaza-te inca o data, e loc de mai bine

  14. Mie nu mi se pare corect ca pe un blog citit de atatea sute de persoane sa fie adus exemplul negativ al unei singure clinici private. Blogul tau este un creator de opinii si parerea mea este ca ar trebui sa ilustreze in mod cat mai just toate aspectele si nu sa denigreze un anumit provider de servicii medicale. Citind articolul am inteles ca Medlife sucks si niciodata in viata sa nu carecumva sa ajung pe acolo. Eu una de exemplu am avut experiente negative cu Medicover, dar sunt constienta ca asta nu inseamna ca Medicover este cea mai proasta clinica. La fel cum am auzit de bine despre Regina Maria si eu insami am rezolvat niste problema la RM atunci cand Medicover a dat chix. Insa, am auzit si despre RM pareri negative.
    De ce sa nu scrii un articol informat despre bune si mai putin bune despre clinicile private din Romania? Citind articolul si pentru ca de multe ori am vazut ca lauzi Regina Maria, nu pot decat sa nu ma intreb daca nu cumva Regina Maria e interesata sa denigreze alte clinici private, in cazul acesta, Medlife, prin intermediul tau. Stiu, teoria conspiratiei…Eu una nu as fi publicat acest articol numai din simt de dreptate fata de restul clinicilor si pentru ca este un articol subiectiv, care povesteste o experienta personala a unei doamne.
    Printesa, sper ca ai inteles ce am vrut sa spun cu tot ce am scris aici!

    • M-am gindit mult inainte sa accept sa-l public, initial am refuzat, apoi, analizind textul, am decis ca e in regula. Daca ar fi fost vorba despre prestatia unei persoane, medic sau asistenta, atunci as fi ales sa nu public, dar aici este vorba despre o strategie, despre un mod general de abordare a pacientilor, nu doar despre un om care a avut o zi proasta (lucru care e de inteles in orice conditii, in orice meserie). Cred ca e bine ca atunci cind parintii au in brate un copil bolnav sa aiba asteptari corecte atunci cind merg la un spital sau altul privat sau de stat.

      Tonul este unul echibrat, asumat, expune fapte, nu judecati de valoare.

      Textul nu se vrea o analiza a sistemului privat din Romania, e doar experienta unui parinte care poate fi utila altora.

      Cind o sa am timp poate o sa fac o analiza a tuturor clinicilor private din Romania, munca de teren imi va lua probabil mai bine de o luna, nu ma pot angaja acum la asa ceva, am 30 de minute libere pe zi.

    • Şi o mi-am pus aceeași întrebare, mai ales când nu e prima dată când citesc pe acest blog un articol neprietenos despre Medlife.

      Cât despre articol nu este deloc echilibrat, pe alocuri este răutăcios şi pune multe semne de întrebare.

      De exemplu statul de vorbă cu alte mămici cu copii internaţi acolo (lăsând la o parte că atunci când ai un copil bolnav n-ai chef de discuţii cu alţii). Când am fost internată acolo n-am întâlnit altă mămică, am stat doar eu cu copilul în salon, când am fost chemați pentru investigaţii jos în clinică ne-a condus o infirmieră (care se asigurase înainte că e liber şi putem coborî).

      Al doilea semn de întrebare: analiza chiar indica o infecţie bacteriană (conform google prima căutare). Infecţie bacteriană plus febră cred că e motiv de internare, chiar dacă ai acasă doctor sau asistentă. În plus nu mi se pare ok să judeci că un copil e sănătos doar că e vioi. Ai mei la febră 39 aleargă prin casă, când au făcut pneuomonie păreau ok (pentru un moment şi eu credeam că doctorul exagerează cu internarea, copilul meu cel mare bolnav de pneuomonie era vioi, se juca, mânca, nu avea febră, nu tuşea, doar îl durea burta).

      Nu pot zice că am avut doar experienţe plăcute cu Medlife, sunt cam scumpi şi încă n-am dat peste un doctor ORL pentru copii calm şi drăguţ. Dar, din proprie experiență, am ajuns de vreo 5 ori la camera de gardă cu copilul mic, am primit tratament şi m-au trimis acasă. Anul trecut când au făcut pneuomonie (descoperită întâmplător) l-au internat doar pe cel mare, cel mic a primit tratament la domiciliu. Şi n-aş fi zis nu dacă ziceau să îl interneze şi pe el, mi-ar fi fost mai uşor să fie amândoi lângă mine. Aşa că sincer, nu cred că au procent de internare.

      ( am şi medic de familie şi pediatru, dar la febră mare sâmbăta seara prefer consultaţie live şi nu prin telefon, de asta merg la camera de gardă)

  15. Alina,

    La cate antibiotice i s-au administrat copilului, 3 reprize in 4 luni, ar fi de preferat sa o duci la un bun medic pediatru homeopat, sa ii prescrie un tratament pentru a-i anula pe cit posibil efectele medicamentelor, sunt prea multe antibiotice, iar Zinnat e jale, stiu din experienta, alti copii fac reactie alergica puternica imediat.

  16. Avem si noi o experienta legata de spitalul de pediatrie din Deva, unde intr-o seara pe la 10 ne-am dus cu fetita de 5 ani la camera de garda, pentru ca tusea urat. Diagnosticul pus a fost de laringita si trebuie neaparat internare..ne-am consultat amandoi cu sotul si am decis sa n-o internam, si atunci am primit o reteta de la dr si ne-am tratat acasa cu mult success. Doctorita n-a insistat cu internarea, si nici n-a vrut sa primeasca bacsis…Toti avem experiente din spitalele romanesti, unele mai rele altele mai bune!! Sanatate tuturor!

  17. si eu am ajuns cu baietelul meu la spitalul de pediatrie medlife, l-au si internat de 2 ori dar nimic din ce scrie mai sus, eu am platit in jur de 2-3 sute de lei pe zi de internare (acum 2-3 ani), cu tot cu carnatzul lor de analize. nu mi s-a parut ca forteaza nota sa-l interneze, ca-i dau antibiotic aiurea, sau din astea. pur si simplu au tratat copilul corect si civilizat si atata tot

    insa daca tu, mama, te duci cu copilul bolnav la medic si incepi sa-i spui tu medicului ce sa faca…

    pe de alta parte, dupa ani de zile in care am fost f multumita de medlife, ieri in baneasa m-au scos din sarite… nu au respectat programarile, atitudinea, mrr, nu ma mai duc 😀 dar o sa-i scriu si la mine pe blog sa stie si altii

  18. Eu am avut o experienta similara cu Sanador. Bebe avea 1 luna, eram singura, sotul nu era in Bucuresti. Infectie urinara cica, dar n-am aflat cu ce bacterie nici dupa 5 zile. Ne-am externat pe semnatura ca nu vroiau sa ne lase sa plecam. De ce? N-am idee. Oricum s-a lasat cu scandal si scrisori catre director.
    De Medlife am fost multumita. Am avut 2 internari acolo. Una inainte de Craciun si alta de Paste. Bronsiolita amandoua. Nu ne-au tinut mai mult decat a trebuit, adica a 3 a zi am plecat acasa, si am platit doar cazarea( mai scumpa ca l hotel, ce-i drept). Analizele au fost suportate de CAS.

    • Si copilul meu a facut infectie urinara la 6 saptamani si am stat 5-6 zile in spital (in Belgia). Mie mi s-a parut normal sa fim internati: avea febra foarte mare, i-au administrat antibiotice intravenos si i-au facut cateva investigatii ca sa excluda posibilitatea unor malformatii ale aparatului urinar (pt ca infectiile urinare la copii atat de mici pot avea astfel de cauze). De asemenea, cunosc un caz in care copilul a facut convulsii de la febra cauzata de o infectie urinara. Asadar, cred ca o infectie urinara e o situatie cu risc mare pentru un copil de o luna si justifica internarea.

  19. Eu zic ca sunt cazuri si cazuri, nu putem generaliza ca la Medlife e rau si la alti, de ex Regina MAria, e bine.
    Noi am schimbat abonamentele la Medlife dupa cateva experiente urate cu Regina MAria, deci se poate si invers.
    Sa va povestesc si eu ultima experienta cu MEdlife-ul: ne-am dus intr-o sambata mai spre seara la urgenta la spitalul lor din Zagazului, cu fetita cu febra mare, diaree, voma.
    A consultat-o imediat cineva, i-au dat ceva pt scaderea temperaturii si i-au luat sange si caca pt analize.
    Cat am asteptat rezultatele au vazut ca fetitei ii e somn si ne-au lasat sa asteptam intr-un cabinet, astfel ca fetita a putut sa doarma in brate la mine.
    Au iesit rezultatele, a venit Dr care o cunsultase initial si ne-a dat o reteta cu tratamentul recomandat si ne-a dat si cateva sfaturi cum sa incercam sa o hidratam corespunzator.
    Am plecat acasa, dar din pacate peste noapte a facut iar febra, diaree si pt ca nu voia sa bea mai nimic am ajuns la camera de garda in miez de noapte cu ea, deshidratata.
    Aici ni s-a explicat frumos ca ar trebui sa i se puna o perfuzie pt rehidratare (ca copii dureaza f mult, 12 ore daca imi amintesc bine) asa ca am acceptat si ne-am internat.
    Conditiile sunt f bune, iar la intervale regulate vine cineva zi si noapte sa verifice daca e ok copilul.
    Asta a fost experienta mea, deci sunt si bune si rele oriunde ai merge, depinde peste cine ai „norocul” sa dai.

    • Mie nu mi se pare in regula, ca atata timp cat platesc taxe la stat, apoi inca un abonament la privat, si nu mai vorbim daca mergi in miez de noapte la un al treilea privat, unde nu ai abonament, sa astept sa-mi surada norocul. Pe banii mei?! De timpul pierdut nu mai vreau sa amintesc.
      Din pacate aceasta meserie nu se mai practica cu vocatie. Si eu i-am admirat si respectat pe doctori pentru anii de scoala si mediul in care sunt obligati apoi sa munceasca. Dar asta este meseria pe care au ales s-o practice. In plus, ei fac parte din intelectualitatea unui popor, si daca ceva nu este in regula, pot actiona sa schimbe acel ceva.

  20. Incerc sa ma tin cat mai departe de Medlife. Am fost internata cu cea mica in a doua saptamana de viata la Sanador pentru ca avea un icter foarte puternic, nu sugea deloc, abia bea laptele meu din biberon si au reusit sa o puna pe picioare dupa 7 zile iar la a doua internare la Medicover, era cu otita si bronsiolita, nu se mai hidrata/manca de peste 24 de ore, dar si atunci au zis ca este la altitudinea noastra daca vrem sa ne internam. Nu a tras nimeni de noi si a fost decizia noastra daca sa ramanem sau nu. Ideea era aceiasi…daca ma duc la stat ma internez cu una si plec cu 3. Am trecut saptamana trecuta printr-o operatie de polipi intr-un spital de stat iar conditiile erau groaznice. Nu mai zic de atentia pe care ti-o ofereau asistentele.

  21. Primavara trecuta, puiul meu a facut o viroza cu febra 39.5 trei zile…..ziua ii scadea (cu untitermic), seara urca pana la 39.5 cu tot cu antitermic….prima seara am fost ok – mi-am zis ca daca pana la urma i-a scazut, e totul ok…insa, cand am vazut ca si a doua seara se intampla la fel, am crezut ca fac eu ceva gresit….am luat copilul in brate si am plecat spre Budimex…cand am intrat, oamenii se calcau in picioare in sala de garda. Sotul s-a uitat la mine si mi-a spus ca el nu asteapta acolo cu copilul bolnav (deja avea 39 febra, era apatic, nu mai spunea nimic) si am plecat spre Regina Maria. Acolo, am intrat in 5 minute, asistenta i-a luat temperatura – urcase la 39.5 – a chemat medicul de garda, care l-a consultat si el pe bebe si i-a pus diagnosticul de viroza cu putina inflamatie laringiana. Nu ne-a dat decat antitermic alternat la 4 ore inca doua zile si atat 😐 ne-a spus doar sa mai stam acolo (ii pusesera un Novocalmin) inca vreo ora sa vedem daca ii scade febra, si dupa aia i-au dat acolo prima doza de Nurofen si ne-au trimis acasa….nu ne-au spus nimic de internare, nu am asteptat, nu s-a purtat nimeni urat cu noi. Nu am fost niciodata la Medlife, insa Regina Maria mi se pare ca are medici mult mai competenti si personal foarte bine instruit si care se poarta foarte, foarte frumos cu tine.

    • Cristina, ai scris ca „Nu am fost niciodata la Medlife, insa Regina Maria mi se pare ca are medici mult mai competenti”. Acum serios, cum poti emite o comparatie, „mult mai competenti”, daca nu ai cu ce sa compari pentru ca nu ai fost acolo?

      Eu pana acum am avut un contact minim cu Regina Maria, si am abonament la ei. Colegii sunt cu totii nemultumiti de ei. Fata unei colege a stat internata la Regina Maria 3 zile, letargica, nimeni nu gasea nimic, pana s-au gandit sa ii faca glicemia sa vada ca era aproape in coma, de asta nu vorbea, nu se misca si nu reactiona. O alta amica, care lucreaza la HR-ul unei firme, a incheiat contractul cu ei, RM, dupa ce copilul unui angajat a fost foarte prost tratat, nediagnosticat corect, si acum copilul nu mai e viu. Deci cum poti spune ca sunt „mult mai competenti”? Comparativ cu ce? Cu Medlife la care nu ai fost pana acum?

      Medlife e si el cu dus-intors. Avem pediatra la clinica din Titan si medicul ORL in clinica din Grivita, si nu as renunta la ele pt nimic. Se poarta f ok, stiu sa comunice cu copilul, saptamana viitoare o sa o operez la ei, si sper sa fie totul bine. Medici prosti la Medlife? Normal, ca peste tot. Si eu am refuzat de doua ori sa imi fac operatie la ei, voiau sa imi puna doua suruburi in picior, pentru ca aveam o dubla fractura si o luxatie lisfranc. Dar au fost ok, au argumentat de ce, au inteles ca nu, si asta a fost. Si eram la spitalul de ortopedie, adica ar fi fost in interesul lor sa traga de mine sa ma interneze si opereze.

      Cred ca fiecare are experiente placute sau neplacute cu diverse clinici/spitale/magazine/AAA, unde AAA poate fi absolut orice. E normal sa fie asa, si acelasi medic care cu X s-a purtat frumos poate sa aiba o zi de rahat si sa fie cu capsa pusa cand ma duc eu. E alegerea mea cum reactionez la asta, dar n-o sa arunc cu rosii in tot sistemul pt asta, pentru ca in ritmul asta nimic nu e bun.

    • Adina, nu am vrut sa supar pe nimeni…..si poate ca intr-adevar nu m-am exprimat cel mai bine sa spun ca unii medici sunt mult mai buni decat ceilalti fara sa am o experienta proprie cu ambele clinici…. Eu una, am auzit si de bine si de rau de medici de la ambele clinici private si nu tin nici cu unii, nici cu altii….. Noi avem pediatra din sistemul de stat, la o policlinica de cartier si suntem extraordinar de multumiti de ea – chiar si atunci cand a facut bebe febra am si mers la ea, insa era in week end si nu prea aveam cum…. Insa, niciodata cand am avut contact cu medicii sau asistentele de la Regina Maria (si din spital si din diverse clinici) nu am avut probleme sa intalnesc persoane nepasatoare sau care sa nu ma asculte…. Eu ma refeream doar in comparatie cu ce scria autoarea articolului, prin prisma faptului ca medicii si asistentele de care povestea ea pareau dezinteresati de ce se intampla cu micul pacient si pareau mai mult interesati sa iti umple locurile goale din saloane…. Poate ca adevarul e undeva la mijloc, insa in 4 – 5 ani de cand tot merg la Regina Maria, atat pentru mine, cat si pentru bebe acum, eu una nu am avut niciodata probleme……

  22. Este adevarat ca, pentru a supravietui ca spital, ai nevoie de un numar de internari. Este valabil si la stat, nu doar la privat. Pe alta parte, exista cateva protocoale, chiar daca nu sunt oficiale, totusi exista o lista de probleme medicale ce impun internare. In acest caz, decizia medicului de garda nu mi s-a parut exagerata, ba chiar a fost una decenta. Ironic mi se pare ca au fost atatea cazuri cu copii trimisi acasa cu reteta si ajunsi in stare grava sau chiar decedati dupa nici 24 de ore. Atunci, tot medicul a fost criminal. Parintele are voie sa refuze internarea, dar medicul nu este obligat sa elibereze reteta in acest caz, practic colaborarea sa cu parintele se incheie atunci cand parintele refuza indicatiile medicale. Nu ne jucam de-a sanatatea, mai ales cand e vorba de copii. Un antibiotic intravenos , reteta pentru acasa? Sa fim seriosi, cat de iresponsabil sa fii ca medic? Doar daca colaborezi cu o firma ce asigura asistenta medicala la domiciliu, astfel incat o echipa medic-asistent poate veni, contra-cost si oficial, pentru tratamentul la domiciliu. Nu lasi antibioticul pe mana familiei , pe motiv ca au o bunica/matusa/vecina ce se pricepe. In familia mea suntem toti medici, am o multime de asistenti si medici de toate specialitatile ce ar veni acasa pentru asa ceva, eu imi mai fac acasa tratamente iv, totusi copilului i le-am facut doar in spital. Am fost in spital de cate ori starea ei mi se parea suficient de grava incat sa nu stau acasa( o singura data, din fericire), am ascultat indicatiile medicului in care aveam incredere, am plecat numai dupa ce mi s-a permis. Cat despre analize, sunt obligatorii, cu altfel sa faci diagnostic diferential?
    Da, sunt de acord ca unii medici exagereaza. Ca multe cazuri internate nu sunt de internare, ca unele investigatii sunt poate nejustificate. Unii copii stau in spital mai mult decat este nevoie pentru acei amarati de indicatori. Este important de retinut ca medicul nu are vreun beneficiu material. Pur si simplu sistemul medical este atat de prost incat intri in faliment daca nu ai un numar de internari pe luna, eventual cu cat mai multe diagnostice pe fiecare internare ( un copil cu amigdalita poate avea si o usoara anemie infectioasa, uneori mai descoperi un parazit in scaun si dintr-un diagnostic faci trei).

    • Alt lucru ce mi se pare suspect este faptul ca mama considera starea copilului suficient de grava cat timp a asteptat in camera de garda, dar brusc si-a schimbat opinia cand a fost vorba de internare. Un pacient suficient de grav incat sa aiba prioritate la consultatie este, cu siguranta, suficient de grav incat sa fie supravegheat in sistem de internare continua macar 48 de ore.

    • Da, asa este dar 48 de ore la Medlife in spital inseamna mucho buckos, iar doamna Alina dorea probabil sa fie copilul consultat si apoi prescris un tratament, fara internare, ca la policlina / medic pediatru.

    • Actul medical nu se face ca la piata, prin negociere cu pacientul/apartinatorul. Putem asculta anumite opinii, dileme si frici ale pacientilor, putem gasi o cale de mijloc in anumite privinte si anumite situatii concrete, dar nu negociem ce analize si tratament, mai scad eu ca medic un paracetamol, mai pune pacientul o analiza in plus, si facem treaba buna. In cazul de fata medicul a avut toata bunavointa, inteleg ca pacientul a putut pleca acasa pana cand rezultate analizelor au aratat ca se impune internare. A fost decizie medicala asumata. Faptul ca mama dorea altceva nu ar fi contat intr-un proces de malpraxis.
      Cand ai pacientii tai, cunoscuti de luni/ani, iti poti permite sa ii tratezi individual. Stii ca mama x chiar te suna daca starea copilului se agraveaza, si nu refuza o internare daca e obligatorie. De asemeni stii ca acel copil face se obicei febre uracioase dar niciodata nu s-a complicat. Stii ca mama Y nu ii va da doza de nurofen si il va lasa la gradi pe copil cu streptococ cu tot. In urgenta nu ai toate aceste date, habar nu ai ce se intampla cu pacientul ce tocmai iti iese pe usa cu reteta. Asa ca iti iei toate masurile de precautie, fiindca muncesti mult prea.mult pentru amarata aia de parafa ca sa o pierzi atat de usor.

    • DEEA,

      Ce ai scris tu are logică. As vrea totuși să înțelegi ca nu sunt de acord nici cu transformarea actului medical in metodă de vânzare de mai multe analize, investigații etc. Sunt destule persoane ce au acest sentiment în special cu medicii de la privat, iar o mamă cu copil mic bolnav accepta cu ușurință in general sugestiile medicului legate in final de costuri, adică etica profesionala uneori lipsește.

    • Nu cunosc cum stau lucrurile in toate spitalele private, desi despre cateva am idee. Majoritatea au in spate un patron se comporta ca orice patron de pe la noi cu angajatii. Ca atare, ultimul lucru dorit de angajati este sa umple buzunarele sefilor, mai ales ca buzunarele lor sunt cam goale( aici chiar stiu despre ce vorbesc). Am colegi ce lucreaza in spitale private si fac investigatii considerate de ei inutile fiindca parintii le cer. iar discutia este lunga si oarecum inutila aici, cazuri sunt multe si trebuie tratate in parte.
      Cazul de fata este unul concret. Parintele a apelat la un serviciu medical, stia ca este contra-cost. Medicul a actionat corect, internarea fiind o necesitate. Parintii au avut posibilitatea sa apeleze la sistemul de stat, au ajuns pana la un astfel de spital ( probabil si acolo ar fi fost internat copilul), au decis sa revina la cel privat. Nimeni nu a luat cu japca un copil de pe strada si l-a internat fortat. Chiar nu inteleg sensul articolului. Da, salariile sunt mici, costurile vietii de zi cu zi sunt enorme, serviciile medicale sunt scumpe. Micile nemultumiri legate de timpul de asteptare, maimuteala asistentelor, sunt chestii interpretabile. Fiecare pacient de la usa, cu bonul ala de ordine, considera ca urgenta lui e mai „urgenta” decat a ta. Poate, daca fetita trecea peste rand, acum citeam un articol scris de o mamica ce a trebuit sa astepte dupa ” nesimtita aia de a intrat cu o banala amigdalita, sigur a dat spaga nesimtitei de doctorite”. In UPU exista triere in functie de urgente, nu stiu dupa ce reguli lucreaza spitalele private. Desigur ca exista cazuri revoltatoare, dar aici nu se pune problema.

    • Exact, foarte concret, in afara de a-i administra nenorocitul ala de antibiotic altceva nu i-a mai trecut prin cap doctorului, eu asa am citit, si atunci intrebarea doamnei Alina, normala dealtfel, a fost de ce sa interneze copilul? Putea sa o cheme din 12 in 12 ore sa i se administreze medicamentul, in spital, avind in vedere ca exact asta aveau de gand sa-i faca copilului.

      Deci se naste intrebarea fireasca, daca nu cumva este vorba doar de a mulge usor niste bani de la fraieri.

      Acum, legat de buzunarele goale, (medicii/asistentele au salarii indecent de mici, asa este) daca eu accept niste termene si conditii la angajare, atunci le respect sau plec, nu ma gandesc la cit de anemice imi sunt propriile buzunare, insa dureros de multi medici sunt de fapt bugetari dar si privati, in acelasi timp, in spitalul public, platit din banii contribuabililor.

    • Dupa cum au scris si alte persoane, valoarea CRP singura era suficient de mare incat sa impuna internare. Un al doilea motiv este, evident, administrarea unui tratament iv in regim de spitalizare. Lucruri obligatorii in tari civilizate, negociabile la noi. da, la noi copiii se joaca bine-mersi pe afara cu branula la mana, eventual mai si umbla pe acolo, arata altor copii, ca doar e selectie naturala. Mai mult ca sigur medicii au cedat si au facut externare fiindca uneori esti prea obosit sa mai lupti. Repet, acesta era un caz care chiar necesita o supraveghere. O amigdalita poate fi un diagnostic de internare, nu degeaba ai diagnostic la 72 de ore si diagnostic de externare. A fost recent cazul unei fete adolescente din Marea Britanie, ajunsa in urgenta cu astfel de simptome ( febra, stare generala proasta, dureri in gat), diagnostic amigdalita, plecata acasa cu reteta de antibiotic. Doua zile mai tarziu a ajuns inapoi in stare foarte grava, la analize amanuntite s-a constatat ca boala de baza era de fapt leucemie, a decedat pana sa incerce macar un tratament. Acolo s-a lasat cu concedieri si procese serioase. Am prieteni medici ce au ajuns cu copilul in urgenta noaptea, medicul de garda a facut internare si niciodata nimeni nu a comentat. A doua zi s-a discutat cu pediatrul ce cunoastea copilul, au stabilit daca e cazul de plecat sau de ramas, fara comentari sau acuze.

    • DEEA,

      Cazul prezentat de tine, cu fata din UK, bolnava de leucemie ce s-a prapadit in 48 de ore este irelevant, daca avea leucemie in acel stadiu terminal, stii bine ca nu o mai putea salva nimeni.
      Insa este straniu ca doctorul din UK, nu a observat simptomele asociate cu boala aceasta teribila gen: cearcane uriase, piele cadaverica, letargie avansata, ganglioni dilatati etc si sa ii faca analizele corespunzatoare. Oricum in Occident nici un doctor nu stie sa palmeze pacientul, nici macar nu-l ating, daca le iei tehnologia sunt pierduti.

      Intimplator am un caz de leucemie la copil, in familie, printr-un miracol sau mai multe au ajuns deja cu copilul in Germania, Berlin la tratament, si sa speram ca va izbuti sa supravietuiasca.

    • O fi cazul acela irelevant. Nu in toate cazurile de leucemie exista acele semne, niciodata diagnosticul nu se poate pune clinic., diferenta ar if facute analizele de laborator. Adenopatiile sunt specifice faringo-amigdalitelor, la fel si stare generala proasta, lipsa poftei de mancare etc.
      Nu inteleg de ce oamenii cred ca internarea inseamna ca cineva se invarte in jurul lor non-stop, si ca timpul acela de internare este necesar doar daca cineva le face ceva ( administreaza tratament, investigatii paraclinice etc). Am avut n-spe pacienti internati care urlau ” de ce stau internat, ca de doua ore nu mi-a mai facut nimeni nimic”. Stai fiindca e regula,ar fi raspunsul dat intr-o tara civilizata. Nici nu stiu de ce atatea justificari, cand mi se pare logic ca medicul sa aiba posibilitatea sa urmareasca evolutia si sa intervina imediat ce se intampla ceva. Nu mai vorbesc de contagiozitate, ca poti trimite inapoi in comunitae un crocobaur. Pacientii cu tuberculoza, de exemplu, stau internati pana la negativare, desi tratament iau o singura data in zi. Sa facem cumva sa poata pleca acasa din prima zi?
      In cazul de fata, avand in vedere ca problema era faringiana, a doua zi s-ar fi luat exsudat. Copilul ar fi ramas pe acel antibiotic pana la rezultatul antibiogramei, care ar fi aratat daca este cel mai potrivit antibiotic.
      Repet, medicul a procedat corect in prima faza, mai putin corect cand au fost de acord sa o trimita acasa cu branula si reteta de antibiotic iv. Despre cazuri cu copiii perfect sanatosi si internati doar pentru bani se poate vorbi, dar acesta nu este un astfel de caz.

  23. De ce se intampla asta ? Simplu. Fiindca mamicile nu fac nimic decat cel mult sa comenteze pe facebook sau pe bloguri. Nu au educatia medicala minima, nu se informeaza aproape deloc, nu stiu cum sa reactioneze. Un pic mai multa informatie – care, fie vorba intre noi , se gaseste peste tot si este de calitate daca stii unde sa cauti- nu strica, informatia este aur si da, si cu copil cu temp 40 reusesti sa depasesti momentul de panica si sa nu te repezi in antibiotic intravenos. Da, sistemul privat de la noi sucks big time. Si nu m-ar mira deloc sa fie chiar asa, sa aiba o „norma” de internari si analize. Pai cum altfel sa umple buzunarele doctorilor care muncesc deja la Stat si au timp sa ofere act medical de calitate si la privat? Cand au timp stimatii doctori sa munceasca 8 ore in spital de stat si sa aiba si program de 6 re la cabinet/ spital, etc. Si daca tu crezi ca e rau in Bucuresti, unde exista o minima concurenta, hai in provincie sa vezi IAD. Sa vezi asitente care tusesc de isi rup plamanii si vin sa consulte copii de 2 luni. Sa vezi sectie de urgente oftalmologice unde tratamentul il prescrie asistenta care semneaza cu numele doctorului – dr care apare ca fiind in garda si de fapt e acasa. Atata timp cat comentam pe facebook, ne meritam soarta

    • Să înţeleg că ştii sau eşti în posesia unei reţete cum ai spus si nu iei măsuri? Adică ascunzi un fals şi un uz de fals? Pentru că Procuratura şi alte persoane cu drept de control ar avea un cuvant greu de spus pentru aşa ceva, iar tu nu aduci (in mod voit) la cunoştinţă, urmarea fiind posibile urmări foarte grave. În limbaj juridic există un termen pentru asta. Exista şi în limbaj curent, dar sigur o să interpretezi drept jignire. Altfel, aşa cum ai arătat, e mai comod sa te plangi pe bloguri si fb dar bineânţeles, fără să dai date exacte 🙂
      P.S. – Scanează acea reţetă şi pune-o pe fb, măcar atât poţi să faci.

  24. De doua ori m-am pacalit cu Medlife. Prima data fetita mea avea 3 luni si ca multi bebelusi suferea de reflux gastro-esofagian. Dar nu era in stare foarte grava, manca cate putin si nu prea varsa. Pediatra de la Medlife mi-a zis ca se dezhidrateaza pentru ca a varsat intr-o zi mai mult si m-a pus s-o internez. Nu va pot spune cat mi-au chinuit-o ca sa-i puna branula, cred ca au intepat-o de 10 ori, pentru ca in final sa-i dea tratament pa cale bucala.

    A doua oara a facut o indigestie si iar m-au pus s-o internez ca se dezhidrateaza. De data asta m-am lasat pacalita prea usor. Dar cand esti mama si iti spune un doctor ca e musai sa-i puna perfuzie copilului, incerci sa faci ce e mai bine pentru copil. Nu te gandesti ca acel medic are in vedere profitul spitalului. Am stat cu ea o noapte si apoi am plecat, desi pediatra tot insista ca ar fi bine sa mai stau. Copilul se simtea perfect, analizele erau ok si ea tot insista ca ar fi bine sa mai ramanem. Mi-a fost sila si mi-am propus sa nu mai ajung in acea situatie. Am inchis si cardul pe care il aveam pentru fetita ca oricum nu gaseam loc cand aveam nevoie, ma tot programau peste o luna, de parca un copil bolnav ar putea sa astepte atat.

    Asta a fost experienta mea cu Medlife!

    • Noi am avut experiențe placute cu Medlife, atât ca adulți, dar și în privința copilului, începând cu nașterea și oana acum. Contează cu siguranță peste ce oameni dai, poate am avut noroc. Pe lângă pediatrii la care apelam ka clinica din titan și în spitalul din aviației, noi avem și un medic de familie pediatru care ne răspunde la orice ora și nu am prea ajuns la spital de urgență. Poate ca ar fi bine sa nu lovim într o anumita clinica doar pentru ca am avut ghinionul sa ajungem pe mana unor medici ultra precauți.

  25. De curand am anulat abonamentul fetitei mele (1 an jumate) la clinica Medlife. Experienta noastra, una urata, a fost oarecum pe dos fata de povestea prezentata. Adica, noi ne doream internarea, pentru ca stiam ca ceva nu e in regula cu ea si ne-am lovit de medici incompetenti, care ne-au trimis de fiecare data acasa. Doua saptamani ne-am plimbat pe la camera de garda a Spitalului de Pediatrie Medlife. Fetita s-a simtit din ce in ce mai rau, nu dormea nopatea, nu putea respira, horcaia efectiv. Febra mare zile la randul. A doua saptamana, duminica seara, am ajuns pentru a 3-a oara la camera de garda, cu febra 39 si tot nu ne-au facut nimic, ci ne-au spus ca doar daca vrem facem analize si altfel e suficient s-o tratam cu antitermice. Cand am ajuns acasa fetita avea deja temperatura 39,7. Am apelat la impachetari, novocalmin, antitermic la 4 ore si am rezistat pana dimineata. Printr-o cunostinta, am ajuns la un profesor dr. pediatru la IOMC, unde in urma investigatiilor, d-nul profesor si-a dat imediat seama ca fetita avea deja pneumonie (s-a confirmat si la radiografie), otita la ambele urechi (in urma controlului ORL) si am stat in spital 5 zile unde i s-a administrat antibiotic si au pus-o pe picioare. Cu urechile am tras-o 3 saptamani pentru ca nu se vindeca asa usor. La Medlife i-am rugat de fiecare data sa se uite la urechi ca mi se pare ca tipa de cate ori o ating. Toti medicii care au vazut-o au spus ca e putin rosie, dar nu are otita.
    In timpul cat am stat in spital, sotul a facut reclamatie la Medlife si s-a ales cu apelative ca „nebun”, „ai nevoie de control psihiatric”, „nu mai puneti piciorul in spitalul meu”, etc. din partea unei persoane sus puse cu care a discutat.
    Deci, noi ne-am dorit atentia si conditiile din Spitalul de Pediatrie Medlife, insa am avut „noroc” de medici care nu si-au dat seama sau nu i-a interesat care sunt problemele noastre. Nu a fost prima experienta negativa cu serviciile lor de pediatrie, de aceea ne-am decis sa anulam abonamentul.
    Nu spun ca intr-o alta clinica ar fi mers totul perfect, insa aceasta este clinica pe care o alesesem noi pentru copilul nostru si am fost dezamagiti.

  26. Fara suparare, in Olanda, daca se imbolnaveste copilul te duci cu el la medicul de familie. Pediatrul face doar vizitele periodice de crestere. Am avut fetita bolnava ( 22luni), am fost cu ea in 2 centre medicale si am sunat si pediatrul. Toata lumea m-a trimis la medicul de familie. Avand putin timp de cand eram in Olanda, nu aveam inca medic de familie. Ba mai mult, la unul din centrele medicale, mi s-a spus verde in fata, ca daca era pacienta lor, ar fi primit-o un medic.

    • medlife e clinica particulara in ro. in sistemul de stat nu prea vrei sa ajungi in bucuresti, decat daca te tin nervii sau nu ai de ales
      in olanda te duci la privat doar pt ca asa ai chef si te tin buzunarele, nu pt ca sistemul de stat e aiurea, desi nu e nici ala perfect (mie au refuzat sa-mi faca urocultura la infectii urinare repetate, mi-au dat antibiotic pe ghicite)
      cand ti se imbolnaveste copilul, suni la medicul de familie, in functie de cat de grav e poti merge cu el pe loc sau in cateva ore, sau a doua zi, si de acolo te indruma el ce e de facut, exista si linii de urgenta unde sa suni, la alea n-am ajuns, nu a fost cazul
      teoretic, sistemele sunt similare ca proceduri, la stat, medic de familie si eventual spital/specialist, dar comparam mere cu pere, n-are relevanta

    • Anna,

      Tu ai citit cu atentie povestea? Se intimpla in duminica de Paste, luni era zi libera pe tara, asa ca nu avea la ce medic de familie sa apeleze, chiar daca ii raspundea la telefon, ii spunea sa sune marti dimineata la cabinet si sa ii faca programare. De aceea s-a dus la spital privat.

    • Gasiti-va un medic de familie care sa raspunda si de sarbatori. Mai ales daca ai copil mic. Da, chiar exista!

    • Chiar exista, dar ce faci daca e plecat din localitate? Nu orice indicatie terapeutica se poate da prin telefon.

    • Anca,

      E usor sa scrii „gasiti-va”… eu stiu ca este riscant sa comunici tratamente mai sofisticate prin telefon. A, un antitermic si venit la doctor in citeva ore, un prosop ud, o baie rece, o inhalatie pentru laringita da, ok, insa si eu daca as fi medic, nu as comunica tratamente aiurea prin telefon nici macar mamei.

      Eu am 3 nivele de suport sanitar la cel mic:
      1. medic pediatru / de familie platit de stat
      2. medic pediatru homeopat
      3. clinica privata
      Dar nu pot garanta ca medicul pediatru imi va raspunde la telefon, la 1 noaptea, nu am contract cu el care sa prevada asemenea serviciu.

    • Eu nu inteleg cum si de ce medicii de familie ar trebui sa raspunda 24 din 24 la telefon, chiar si noaptea. Din cate stiu, ei au program cateva zile din saptamana de dimineata, restul de dupamasa, fac vizite la domiciliu, munca de teren adica, la batrani si copii mici si pot fi sunati pe mobil ( la doctorita mea de familie suna mobilul constant) dar dupa 11 noaptea nu inteleg de ar mai trebui sa raspunda la telefon. Au o groaza de pacienti si au si ei familia lor plus ca cine nu doarme noaptea pentru ca e mereu sunat de pacienti, cum mai poate sa isi faca treaba de medic a doua zi? Eu credeam ca pentru situatiile in care nu se poate ajunge la medicul de familie, exista urgentele de la spital. Eu asa stiu, dar poate ma contrazice un medic de familie, poate ma insel.

    • Tocmai, deoarce nu am pretentia sa raspunda la telefon 24/7 merg la privat, sau la medicul privat homeopat (in timpul zilei), dar nu stiu cum naiba, dar exact vineri noaptea sau sambata seara incep simptomele.

      Din comentariile pertinente expuse aici, vei observa ca, in general, daca ajungi cu copilul la spital se merge pe internare.

    • Scuze, raspunsul meu avea legatura si cu alte comentarii in care se vorbea de sunat medicul/pedriatul , dar am dat reply la al tau, ca si remarca la fraza: „Dar nu pot garanta ca medicul pediatru imi va raspunde la telefon, la 1 noaptea, nu am contract cu el care sa prevada asemenea serviciu.” Normal ca din pacate toate problemele apar noaptea, duminica, in ziua de Craciun etc.
      Pe de alta parte, nici nu vreau sa ma pun in situatia medicilor care raspund de bolnavi, mai ales de copii. Probabil la copii evolutia poate merge spre rau mai rapid si nu vor sa isi asume anumite riscuri, sa faca estimari gresite. E clar ca vor fi invinuiti daca copilul pleaca cu reteta si apoi pateste ceva grav. Plus ca nici nu trebuie sa fie invinuiti, eu nu stiu cum doctorii pot traii cu pacientii morti pe constiinta si sa isi continue munca. Tocmai de aia ii consider cei mai importati intr-o societate, pentru ca fara viata si sanatate, nu poti face nimic. Munca de medic in primul rand presupune o responsabilitate imensa, banuiesc ca rasplata vine din recunostiinta pacientilor si din credinta ca sta in puterea lor sa salveze vieti. E tragic cand nu reusesc, dar trebuie sa incerce in continuare mereu. Ce e nasol e ca sistemul in care doctorii ar trebui sa isi faca treaba, a fost nenorocit de politicieni si de lacomia lor de bani. De acea alegi sa mergi la privat si nu la stat, unde deja contribui cu bani.
      Referitor la antibiotic, cred ca ar fi de preferat ca orice afectiune sa se poata trata homeopat, si se poate pana un punct, punct in care fara medicamente ca antibioticele, mori. Asta e situatia, dar daca privim din pespectiva celor care au murit cu zile din cauza ca nu se inventase inca antibioticul, suntem niste norocosi.

    • Asta cu norocul, e cu doua fete, da s-au salvat vieti, insa s-a descoperit in India si Pakistan asa numitul superbug, un virus total imun la orice forma de antibiotic de pe planeta. Daca izbucneste o pandemie va fi jale, tot cei cu sistem imunitar puternic vor supravietui.

      Cu homepatia este o alta poveste, eu personal am utilizat remedii homeopate si uneori l-am tratat si pe cel mic.

    • Eu am citit. Stiu ca situatiile de genul acesta sunt destul de dese din pacate. Eu faceam referire doar la ultima fraza, in care e „laudata” Olanda. Si ce voiam sa spun, e ca nici aici lucrurile nu sunt asa roz.

  27. De cand s-a nascut fetita mea, eu merg la pediatrie numai la Medlife. Avem medic pediatru la Medlife Unirii si sunt ff multumita de d-na dr. Am fost de 2 ori la Urgenta in Zagazului cu experiente si bune si rele . prima data cand am fost dr de garda ne-a consultat cu multa rabdare si instructiuni precise cu ce avem de facut acasa , precum si cu promisiunea din partea noastra sa o sunam din 24/24h sa ii comunicam starea fetitei . Cu alta ocazie am fost nemultumiti ca dr care ne-a consultat fetita a fost pe fuga, repede, repede, reteta si inapoi acasa . Ajungand acasa, cu tot tratamentul ,starea fetitei s-a agravat si dupa 48h am revenit la dr Marcu (care este membru fondator) i-am explicat toata povestea, a chemat dr care a fost de garda si au avut o discutie serioasa. Am ajuns la concluzia ca nu institutia este de vina , ci profesionalismul individual al doctorului.

  28. Draga printesa,
    Cred ca acordul de a publica aceasta poveste nu a fost o alegere corecta din partea ta, in situatia in care pe pagina ta apare o reclama la REGINA MARIA. Fiecare cititor va interpreta cum crede de cuviinta .

    • Oh, ce simplu ai zis ce am incercat eu sa precizez intr-un comentariu anterior. Nu e ok sa ai reclama la RM si sa publici un articol in care se blameaza un alt provider. Dar na, e blogul Printesei si alegerea ii apartine.

    • Bannerul pentru Regina Maria nu e platit, este felul in care eu imi exprim aprecierea pentru serviciile lor fara de mine si familia mea. De ce nu e ok? E un blog personal, cu povesti personale, nu este platforma publica, obligata la echidistanta fata de toate private.

  29. Citind articolul, am simtit furia pe care am simtit-o in urma cu un an. Am ajuns cu copilul ragusit si febra la un spital privat din Iasi. Si cum toate problemele apar duminica, nu am avut posibilitatea unei a doua pareri de la pediatrul nostru. Si in momentul in care medicul de garda de la spitalul privat iti zice ca trebuie tinut copilul sub observatie pe timpul noptii, daca nu, se poate sufoca, am ales sa platim o noapte de spitalizare. A doua zi, am insistat sa fim externati, copilul isi revenise, ei in continuare insistau sa ramanem intrenati. La 2 zile dupa externare am fost la o reexaminare la medicul care o internase…acolo, medicul mi-a zis ca fetita mea nu trebuia internata, analizele erau bune, insa ca e bine totusi ca am ales sa ramanem preventiv in spital. Cu rezultatele analizelor am ajuns si la medicul nostru pediatru, care mi-a intrerupt toate medicamentele recomandate de medicul de la spitalul privat…si care din pacate mi-a confirmat ca pentru simptomele prezentate si cu rezultatele bune la analize, copilul nu necesita nici macar o ora de spitalizare. Dupa experienta aceasta dezamagitoare, pentru toate problemele aparute in timpul noptii sau duminica, am ales sa mergem la spitalul de stat.

  30. Sunt medic si vreau sa punctez cateva lucruri, din pozitia asta. Inainte sa imi aruncati cu rosii virtuale in cap, departe de mine sa iau apararea cuiva, de altfel nu locuiesc in Romania si momentan lucrez intr-un domeniu care nu implica spitalul si garzile. Ma pricep insa foarte bine la medicina si medicamente. Aceasta mica declaratie de interese e menita sa contracareze nelipsitele comentarii pe care le primesc de cate ori imi dau cu parerea referitor la un astfel de articol 🙂

    Revenind, pe rand:

    1. Decizia de a administra antibiotic este discutabila, din punctul meu de vedere. Dar odata ce s-a hotarat administrarea antibioticului intravenos, consider ca internarea este o optiune foarte inspirata, nu pentru target sau imbogatirea spitalului, ci pentru urmarirea reactiilor adverse care pot sa fie grave sau chiar fatale. Desigur, cu totii putem spune am luat de n ori zinnat si nu ni s-a miscat nici un fir de par de pe crestet, dar important este sa privim situatia in ansamblu. Cu riscul unor neplaceri sau unor astfel de articole, consider ca e mult mai bine sa citim aceste nemultumiri decat unele tip fetita mea a facut soc anafilactic acasa pentru ca i-au dat incompetentii antibiotic si nu au urmarit-o. Din punctul asta de vedere deci, nu mi se pare neaparat o exagerare. Este o optiune si una inspirata, cred eu.

    2. In orice spital din lumea asta exista un sistem de triaj. In majoritatea lor, acest triaj este facut de catre un medic. Nu e de dorit sa fie facut de o receptionista, dar nu cunoastem pregatirea acesteia. Apoi, datele au fost probabil introduse in sistem si urmarite. Nu cunosc situatia concreta, evident, vreau doar sa subliniez ca ne este greu sa intelegem ca nu suntem urgenta cea mai mare. Inteleg sentimentul si e perfect uman si normal, dar asta nu inseamna ca e neaparat corect. Cu totii mergem la Urgente pentru ca avem o URGENTA, dar in economia lucrurilor poate ca de fapt avem doar o urgenta mai mica. Resursele sunt limitate, de aceea exista coduri, clasificari, proceduri. Chiar si la medlife 🙂

    3. Nu pot sa nu remarc un usor dublu standard. L-am observat de foarte multe ori si de asemenea il inteleg, dar incerc sa ofer o alta perspectiva. Spuneti ca fetita era foarte bolnava si a asteptat foarte mult si asistentele erau inumane, apoi cand medicul a considerat ca fetita arata rau nu avea dreptate. E greu sa fim obiectivi cand e vorba despre noi sau despre propriul copil, dar de multe ori sunt griuri intre alb si negru.

    4. Da, probabil majoritatea spitalelor private functioneaza cu target. Cuvantul privat e un indicator clar in acest sens.

    5. Stiu ca era evident, dar Olanda nu e Romania. Cea mai importanta diferenta o face organizarea sistemului. Apoi, la fel de important, educatia pacientilor si ghidurile pe care le urmeaza medicii. Deci practic din nou organizarea sistemului. Oamenii merg la spital cand e nevoie, medicamentele si le iau doar de la o anume farmacie, sunt informati si educati. Medicii sunt mai relaxati, mai pregatiti, mai putin saraci.

    Si ajung la cel mai important punct: Dragi mamici din lumea intreaga, nu mai fiti speriate de febra! Nu mai considerati medicii incompetenti cand nu va dau antitermic, din contra, daca ii vedeti ca sar cu scaderea febrei spuneti-le ca ati citit pe blogul printesei urbane ghiduri si informatie pretioasa 🙂 (Cu mari sanse sa fiti date afara ca rezultat al ranirii orgoliului unui ilustru medic 🙂 ), ca de exemplu:

    http://m.pediatrics.aappublications.org/content/127/3/580.full (il recomand cu tot dragul, este extrem de practic si foarte util)
    http://www.nhs.uk/Conditions/feverchildren/Pages/Introduction.aspx

    Acestea fiind scrise, imi pare rau sa citesc asemenea povesti traumatizante pentru micutii pacienti si excesiv de stresante pentru parinti. Ma bucura insa atunci cand vad un pas cat de mic catre o schimbare, ca de exemplu acest articol. Desi consider ca adevarul este fix la mijloc aproape mereu, e un semn tare bun ca reactionam.

    Sanatate tuturor!

  31. CRP peste 100-o valoare care clar te sperie ca doctor si justifica indicatia de internare,
    nu stiu cum e in Romania legislatia, dar in germania nu ai voie sa parasesti spitalul cu branula in vena. articolul nu mi se pare echilibrat

  32. Inaltimea ta, iti citesc cu drag toate articolele, dar de data asta cred ca ai cam dat-o de gard! Sa argumentez
    1. pentru cazul relatat, un copil cu un CRP de peste 100 (valori normale 0-5) in orice spital, privat/public, din orice tara civilizata si care lucreaza pe protocoale se interneaza, se fac o groaza de analize (inclusiv punctie lombara, hemoculturi, uroculturi), apoi se pune pe antibiotic intravenos. In unele din aceste tari, daca parintele refuza, se cheama serviciile sociale, considerandu-se ca este pusa in pericol viata minorului. Da, este adevarat, poate fi doar o amigdalita, dar in 5-10% din cazuri poate fi o meningita severa si posibil letala, motiv pt care se aplica acest protocol tuturor!
    2. Si, pt a va demonstra ca cele spuse mai sus, caz real, in iarna aceasta, oras X, universitar (fara spital privat, doar mai multe clinici cu ambulatoriu), copil 3 ani, obtinut cu greutate, dupa ani de tratamente, familie ok, educata, cooperanta, pacienti ai unuia din sefii de sectie ai spitalului, se prezinta la medicul de garda pt febra, stare generala relativ buna, mai indispusa. Se recolteaza copilul, (analize ok, un CRP in jur de 10, restul normale), se instituie tratament iv, medicul de garda insista sa ramana pana dimineata (era in jur de 7-8 seara), parintii, nu si nu, ca ei au mai trecut prin astea, ca merg acasa si vin dimineata sa-i vada medicul lor, ca de fiecare data au procedata asa (apropo, tratamentul ambulator iv, pe branula este ilegal) si pleaca. Se intorc pe la 5 dimineata, cu copilul obnubilat, tulburari de respiratie, stare generala extrem de proasta, se recolteaza din nou, CRP 200, toate celelalte analize, anterior normale, prabusite, concluzie: Soc septic cu insuficienta multiorganica si purpura fulminans (de-aia se numeste asa ca merge fulminant), intra in coma si moare in cateva ore. Medicul de garda este dat in judecata de parinti, ca nu le-a spus ca poate evolua asa grav, ca atunci ei ar fi stat in spital!!! Serios??? Da de ce credeati ca vrem sa internam copilul, ca sa fie toate paturile pline??? Nu, singura greseala a medicului de garda a fost ca (fiind pacienti cunoscuti ai sectiei) nu i-a pus sa semneze: „iau copilul acasa contrar indicatiilor medicale si raspund pentru evolutia sa ulterioara”. Daca parintii stiu ce e mai bine pt micutii lor (si in general stiu), atunci sa isi asume acest lucru!
    3. In ceea ce priveste Clinica Medlife (fata de care nu am vreo parere pro sau contra, pt ca nu o cunosc decat la nivel de policlinica, nu spital, si acolo parea ok), ei traiesc din actul medical pe care il practica, daca acest articol ar fi vizat Gr. Alexandrescu sau Marie Currie, sigur ca acestea nu s-ar fi inchis a doua zi, iar iuresul la UPU ar fi fost acelasi, in cazul de fata avem de-a face cu o clinica privata si, daca astora le scade adresabilitatea cu 5%, sa zicem, in urma acestui articol, eu in locul lor v-as da in judecata, pentru ca dpdv medical nu s-a facut nici o greseala (si orice medic care are habar de pediatrie poate confirma acest lucru), restul, cu asistentele care zambeau sau nu, cu timpul de asteptare, pot fi adevarate si ar tb sesizate conducerii clinicii

    • dar ce spui ca de fiecare data (fara exceptie) cand am ajuns cu copilul la medlife urgente pediatrie, au insistat sa ne interneze, indiferent de motiv sau gravitate. Asta nu poate fi o practica de blamat asa ca metoda generalizata? Cat de etic este sa sterpelesti din buzunarul parintilor 750 ron/noapte daca nu este nevoie?

    • Dar cine stabileşte că nu e nevoie, Codrina? Tu? În baza a ce? Tocmai ai răspuns la un comentariu unde se prezintă un caz în care părinţii au decis că „nu e nevoie”…. şi şi-au îngropat copilul! Da, şi ei fuseseră convinşi că „nu e nevoie”.

    • desigur ca nu eu, ca parinte fara studii medicale, nu hotarasc asta. Dar mai avem si noi prin preajma doctori, medici de familie, pediatri…care nu lucreaza la urgenta Medlife

    • Mie mi s-a luat o piatra de pe inima cand mi-au recomandat internarea. La 1.5 ani, febra 40 care nu scadea, eram disperata. Primul copil si deci zero experienta. Dar este normal sa te cheme a doua zi dupa externare sa faci consultatii si analize pe bani cand acestea ar fi trebuit refacute inainte de externare?

  33. Am scris pe fb despre sotul meu.
    Parerea mea: receptionistele si call centerist-ele sunt de groaza, nu au empatie, nu stiu nimic si sunt si obraznice.
    Am fost pt un banal Pap la dnul dr Stanciu, intru: plictisit, ii zic ce vreau – pana la urma era o analiza de rutina, imi zice sa ma urc pe masa, in timp ce usa era deschisa si o asistenta se fataia, refuz sa ma dezbrac pana nu se inchide usa. Se inchide usa, ma dezbrac, ma urc pe masa, vine asistenta, si stam, la un moment dat: asistenta il intreaba – dnul dr mai veniti???
    Am ramas socata, dupa dnul dr imi zice ca el vede ca am o rana pe col, whattt?? Fug la ginco curent, ma duc si la alt dr sa cer o alta parere – nici vorba de asa ceva.

  34. Luna aceasta am trecut printr-o internare la Medlife. Copilul meu a facut o otita pe care mi-au diagnosticat-o luni in spitalul Medlife. Am cerut hemoleucograma si mi-au spus ca nu este nevoie. Mi-au dat tratament (fara antibiotic). Marti, ne-am internat de urgenta.
    Copil de 1.5 ani cu febra 40 la internare. Diagnostic, otita medie. Tratamentul, antibiotic injectabil. Problema nu a fost neaparat internarea. Problema a fost externarea. In mod normal copilul ar fi trebuit vazut de ORL si analizele de sange ar fi trebuit refacute inainte de externare. Dar nu. Doctorita a decis ca e mai bine sa treaca inca o zi. De ce? pentru ca a doua zi am platit si analizele si consultatia la ORL.
    O alta problema a fost trimiterea de la medicul de familie. Noi ne-am internat la ora 23:00 si Medlife imi cerea trimiterea cu ziua internarii. Doctorita de familie a copilului a refuzat sa ne elibereze trimitere pentru o zi anterioara (este ilegal). Norocul nostru a fost ca am aflat ca daca internarea se incadreaza la urgenta, primele 3 zile sunt gratuite din punct de vedere al tratamentului (adica sunt decontate de CAS). Nu inteleg de ce Medlife nu mi-a spus lucrul acesta. Am aflat intamplator si le-am cerut sa-mi incadreze internarea ca urgenta. Au facut-o, dar nu aveau niciun gand daca nu le ceream eu. Costul tratamentului se putea ridica la 1200 lei pe zi. In conditiile in care cazarea este deja 650 lei/zi.
    Senzatia mea la externare: Jecmaneala! O injectie postinternare este 55 lei manopera dupa ora 20:00 (antibioticul l-am adus eu). Daca chemam o asistenta acasa ma costa mai putin…
    Mamici, daca aveti experiente cu alte spitale private, va rog sa le impartasiti. Asa vom face alegeri mai bune in ceea ce priveste spitalul unde ne internam puii. La marketing sta toata lumea bine dar cel putin in privinta Medlife, pe afara e vopsit gardul, inauntru leopardul…

  35. Scuze pentru acest raspuns din start. Cand citesc ce se intampla in Ro la stat sau la privat, ma cam ingrozesc. Am statut de emigrant naturalizat in Franta, dar tot straina ma simt si cam asa ne privesc si ei. Dar macar din punct de vedere al sanatatii si al spitalelor totul este la nivel superior Romaniei. Mergi la stat si esti tratat foarte bine medical, conditiile sunt Ok, mai bune oricum ca in RO si nu platesti nimic. Aici toata lumea merge fara probleme la stat.

  36. E un articol emotional in care se combina detalii care independent poate fac sens, dar nu cred ca au caracter de universalitate sau de lectie de viata de urmat. Ca ipoteza de lucru, e vorba de un copil imbolnavit in vacanta cu un agent patogen capatat de la gradinita. Nu ni se spune ultima zi de gradinita, de cat timp era familia in vacanta, natura patogenului / perioada de incubatie. Deci zic sa excludem factorul „colectivitate”, copilul s-a imbolnavit in vacanta si punct. Apoi eu vad ca urmeaza plimbari la camerele de garda (3 la numar), la ultima mai vad ca problema declarata e ca s-a stat 2 ore cu copilul in brate si ca asistentele s-au purtat urat. Intreb si eu: chiar a fost nevoie de 3 camere de garda? Cate ore, adunate, s-a stat la primele 2 spitale? Acolo a fost vazut de un doctor sau doar de o asistenta care si-a declinat competenta? (Cum cuantificam riscul de a lua alt agent patogen de acolo?)

    In final eu vad doar un copil plimbat pe la 3 spitale caruia parintii i-au refuzat internarea in ciuda unor analize proaste. Faptul ca Medlife este o institutie comerciala (la fel ca Regina Mariana sau Medicover sau alte clinici mai mici) este un detaliu complet paralel. In acele momente (febra care nu ceda, analize proaste), scopul parintelui este sa-si salveze copilul. Ulterior, dupa o factura grasa platita (poate) degeaba poti sa tragi linie, sa te informezi, sa discuti cu alti doctori, sa iei pe viitor decizii mai bune. Ulterior. Doar zic.

  37. Cu tot dragul, mama fiind la randul meu , cu doi copii, incercata de n ori si trecuta prin tot atatea situatii umilitoare chiar, la un moment dat nu putem privi astfel lucrurile. Fara sa vrem, devenim subiectivi. Sunt medic si eu la randul meu am avut nemultumiri si asteptarile erau altele…dar imi opresc adeseori furia fireasca venita din neputinta, mai ales cand e vorba de un copil si incerc sa inteleg. Din fericire ma pot pune in locul lor si poate d-aia imi e un pic mai usor… Mi se pare nedreapta judecarea spiatalelor de stat…asta-i situatia, asta-i tara in care traim, aruncam cu noroi unii in altii dar niciodata in cine trebuie. Nu batem la usa care trebuie. Credeti ca unui medic ii convine sa fie presat, sa vada pacienti in conditii deloc relaxante si sigure? Apoi cand nu cunoastem termenii, medicamentele, mai bine sa ne pastram o limita. Numai ieri…am aflat ca exista INCONSTIENTA urinara! Din pacate… Imi pare rau pentru experientele nefericite dar poate ar ajuta sa fim mai deschisi, sa vorbim cu cel din fata noastra ca de la om la om..fara sa-l privim din start ca pe un potential inamic. Am scris aici ceva din naduful si rugamintea mea..poate va ajuta un mic, macar sa modifice unghiul din care ii privim pe cei din jur. http://www.ganduridaruite.ro/2015/04/doctorii-aia-buni-au-plecat-si-am-ramas-noi/

  38. Mda sunt un pic socata de aparita acestui articol aici, asta pentru ca e vorba despre a terfeli un spital de pediatrie privat in ochii a N utilizatori de blog privat de catre o singura persoana care s-a dus cu copilul la URGENTE la SPITAL si se astepta ca la valorile CPR si temperatura 39,5 sa nu o interneze. Ioana sincer ma asteptam sa triezi mai bine articolele astea.
    Experienta mea ca mama care a nascut la Medlife si merge cu puiul acolo de fiecare data cand are probleme, inclusiv pediatrul curent e acolo, este cu totul alta decat ce povesteste individa aici si mi se pare de prost gust sa publici asta.

    • faptul ca tu ai avut o experienta ok cu un spital sau altul nu anuleaza experientele neplacute ale altora si nici nu le face neadevarate sau exagerate. comentariile sint deschise pentru toata lumea, indiferent de experienta pe care au avut-o.

    • CRISTIANA,

      Nu se tarfeleste nimic, este opinia doamnei Alina si Ioana a decis, si bine a facut, sa o publice. Sunt comentarii ce lauda calitatea actului medical la diverse spitale/clinici, alte comentarii sunt negative. Asa e si in viata, daca tu ai fost tratata regeste, foarte bine, dar sa lasam totusi unanimitatile in trecut, sa vorbim civilizat, sa ne exprimam opiniile nu strica nimanui, ba si Medlife ar putea sa capteze feed-backul din aceasta dezbatere si sa isi imbunatateasca procesele interne.

      Daca tie povestea nu iti pica bine, pot intelege, dar sincer mi se pare cam mult sa o denumesti pe doamna Alina „individa”, este mama a doi copii si asa vedea ea lucrurile.

  39. Am pățit-o și eu cu bebelul in Vinerea Mare.Somnolent,febră,vomă,diaree.Fără experiența simptomelor am ajuns la Budimex.L-au văzut 2 medici în triaj,antitermic și am primit sfatul să rămân cu el fiind foarte mic.Pe etaj a fost reevaluat si i-au luat sânge,urinā,etc.A doua zi am fost externați cu rețetă după ce analizele au fost ok.Cu medicație ne-am revenit.Pentru ce mai plătim atâta sănătate dacă amărâtul de stat nu oferă măcar copiilor săi șanse egale la tratament.Vedem și noi la tv,povestiți și aici cazuri îngrozitoare de neglijență și la stat și la privat iar medicii de familie foarte superficiali.Sănătoși să fim să nu avem nevoie.

  40. Am si eu doi copii, unul de 4 ani si celalalt de un an. Prima data cand am avut nevoie de spital (ca sa zic asa) a fost cu cea mare (avea canalul infundat la unul din ochi) si am apelat la o clinica privata, la recomandarea unei cunostinte, la o anumita dna dr, care mi-a zis sa nu facem interventie chirurgicala pana la un an. Am zis sa mai cerem o parere si am mers la regina maria, unde am fost total nemultumita de sfaturile primite de medicul de acolo, asa ca ne-am reintors la prima clinica, unde dr a facut interventia cu succes. Ambele sarcini mi-au fost monitorizate de un dr care lucreaza la regina maria, analizele specifice sarcinii la ei le-am facut, am fost multumita. Si apropo de raceli, ca de cand cea mare e la gradi, ele fac foaarte mult parte din viata noastra si a celui mic: am fost de mai multe ori la grigore alexandrescu, cu diverse probleme, o singura data am fost multumita de dr care mi-a consultat copii si ma rog sa nu mai fiu nevoita sa ajung vreodata pe acolo, caci la ultima vizita dr mi-a recomandat antibiotic ptr ambii copii, desi unul era ff usor racit ( cica preventiv) si asta dupa un consult sumar si fara analize. Concluzia mea personala este ca nu conteaza neaparat clinica sau spitalul, conteaza medicul care iti vede copilul, cat de dedicat este meseriei sale ( am dat peste medicii care au sunat personal sa urgenteze primirea unor rezultate la analize si am dat peste medici care cascau in timp ce le explicam-si-a cerut scuze, vezi dne era duminica- i se citea dezinteresul pe fata) . Din pacate sunt fff multi medici la noi care fac meseria aceasta mecanic, strict ptr bani, fara nicio dedicare pentru pacient

  41. Eu va pot povesti epopeea sotului meu la Medlife, unde are un abonament de la serviciu … Avea o problema ortopedica, ii fac programare pt o consultatie, unde i se spune ca nu se poate sti ce are decat dupa ce face RMN. Face RMN, revine la aceeasi dr, care il trimite la alt dr, alta consultatie, a treia, si ea soldata cu esec, pentru ca marele specialist l-a trimis la un prof dr, la Regina Maria, care i-a spus ce are clar si fiind nevoie de operatie (pe care nu ne-o permiteam la Regina Maria) i-a recomandat un dr de la Spitalul Universitar, chiar pe seful uneia din sectiile de Ortopedie, la care a avut acces imediat, programare rapida pt operatie si tratament special pt ca era pacientul „sefului“. In cazul sotului chiar ne-am bucurat ca si-au recunoscut incompetenta si astfel a ajuns sa fie tratat foarte bine de catre adevati profesionisti.

  42. Mda pai individa nu este un cuvant jignitor, cel putin nu potrivit limbii romane ;). In al doilea rand mi se pare ca articolul asta probabil ca aducem fooooarte mult trafic pe blog, dat fiind ca vorbeste despre spitalul respectiv.
    Alina daca vroia sa rezolve ceva putea merge sa discute oricand cu conducerea Medlife cu siguranta s-ar fi luat masuri.
    Bottom line este ca a publica acest articol aici va anula miile de experiente pozitive pentru ca oamenii vor face la nivel de subconstient un transfer de incredere de la tine catre Alina si vor asociata experienta ei negativa cu tine, blogarita pe care o citesc in mod regulat si care e ok. ( ceea ce nu se poate spune insa in cazul de fata)

    • Traficul pe acest post nu e mai mare ca media traficului pe alte articole, asa cum ma si asteptam. De obicei fug de subiecte populare sau cu potential de scandal tocmai pentru ca nu-mi doresc cititori ocazionali care cauta birfa si galagie. Am.publicat textul pentru ca mi s-a parut ca ridica o problema reala, de care mi s-au plins si alti parinti.

    • CRISTIANA,

      Eu cred ca ai folosit cu premeditare cuvantul in sens peiorativ, insa hai sa nu insist.

      Cine are experiente personale pozitive puternice, adevarate, nu se va lasa influentat de povestile legate de Medlife, sau alte business-uri de acelasi tip, povesti scrise de mai multe cititoare aici, pe blog.

  43. Eu cand am vreo problema ma duc la pediatrie la spitalul Elias. Pana sa ajung acolo in urma cu vreo 4 ani, nici nu stiam ca acest spital are si sectie de pediatrie. Nu este foarte aglomerat asa cum este la Grigore Alexandrescu. Chiar am fost si intrenata la Elias cu fetita de 4 luni in decembrie pentru ca facuse bronsiolita. Am fost foarte multumita si de medici si de asistente. Si contrar altor spitale nu asteapta sa le bagi in buzunar ca sa se uite la tine.

  44. Eu nu stiu daca au sau nu norma de internari, dar nu mi se pare chiar asa de anormal sa interneze un copil cu febra foarte mare. Un copil cu febra foarte mare, care este apatic cum se precizeaza in articol poate fi un caz grav. Poate sa fie mai mult decat amigdalita, iar ei trebuie sa se asigure de acest lucru. Ei sunt responsabil pentru ceea ce se intampla cu acel copil, daca il trimit acasa si doamne fereste pateste ceva, dupa aia sunt sigura ca apar n-shpe articole incriminand medicul respectiv ca l-a trimis acasa.
    Deci da, adevarul este pe undeva pe la mijloc. Si nu, nu mi se pare normal sa plece copilul cu branula acasa. Antibioticul trebuie administrat de personal calificat, iar in plus ce faci daca isi smulge copilul branula?
    Si eu am fost la Medlife de vreo cateva ori si de vreo 3 ori s-a recomandat internarea. Si consider ca da, a fost necesar. Simptomele erau de febra, nu foarte mare, dar persistenta. Si dupa 2 saptamani de bajbaieli pe la diversi medici pediatrii in sfarsit i s-a pus un diagnostic (asta pentru ca i s-au facut mai multe analize si l-au vazut mai multi specialisti). Si am fost internati si pentru amigdalita, cu febra 40 si am inteles motivul. Ei nu stiau daca antibioticul va functiona, ca urmare au vrut sa-l urmareasca. Si bine au facut deoarece nu a functionat antibioticul si a trebuit schimbat. Eu ce faceam noaptea cu el acasa, cu febra 40 care nu mai scadea cu nimic?
    Eu nu laud in vreun fel Medlife, am avut si exepriente neplacute cu ei, dar nu i-as acuza pentru ca interneaza un copil apatic si cu febra mare.
    Si nu as lauda nici sistemele din Vest. A, da, sunt conditii excelente, insa nu sunt pro mergeti acasa, asteptati 3 zile de febra si apoi vorbim. Am o prietena al carei copil si-a pierdut auzul…de la mergeti acasa si dati cu ceaiuri ca poate trece.

  45. Da, asa e, experientele sunt impartite. Parerea mea e ca ei au si target (ce naiba, din ce sa traiasca, facand caritate..?), dar cred ca nici medicii nu-s grozavi, recomanda internarea doar ca sa se absolve de responsabilitate.
    Sora-mea s-a pomenit cu o infectie oribila in gat la inceputul anului; s-a dus la un prim consult ORL, la Medlife Baneasa, dr. a ramas socata, I-a recomandat excizie chirugicala de urgenta, pe care ei nu o practica. Debusolata, ce sa faca, numai de internari nu-I ardea.
    Eu am o prietena la Medlife, angajata in zona administrative, am sunat-o, mi-a recomandat o alta dr. ORL, la Grivita. S-a dus sora-mea, I-a prescris niste antibiotice puternice, antiinflamatoare etc. Au trecut una, doua, trei zile, sora-mea nu parea sa se simta prea bine, dr. era draguta si inetersata, insa nici macar n-o avertizase asupra unei diete (cu ditamai flegmonul in gat, nu prea poti manca raci), sora-mea se ingrijora, regreta ca nu s-a dus la spitalul ORL din Panduri. In cele din urma, usor-usor, mizeria a trecut cu tratamentul prescris de dr si administrat in ambulatorul Medlife.
    Situatia a fost complicata, dr. o trimisese initial pe sectia medicala sa I se administreze tratamentul (ar fi stat acolo intr-o rezerva, linistita), insa asistentele si recpetionerele de acolo intai au ignorat-o, apoi au refuzat sa ii faca tratamentul, ca nu au „procedure”, desi dr ORL stia prea bine ce proceduri au, sau n-au. Pur si simplu, pentru ca nu era vorba de internare, analize etc etc, n-au vrut sa faca doar tratamentul ala, asa a ajuns sa-l faca in ambulator.
    Experiente mai ciudate am avut si eu, insa cred ca opiniile astea mai sunt influentate si de starea in care se afla parintele – nervos, dezorientat, stresat de starea copilului si cred ca parerile „la cald” sunt riscante.
    In fond, tine de stapanirea de sine a fiecaruia, daca vrea, sau nu, sa accepte internarea. Acum un an si jumatate, am fost si eu internata cu fata, care atunci avea un an. Probabil ca altii ar fi refuzat sa se interneze – fata facea febra mare inexplicabil, era apatica, fara pofta de mancare, cu diaree. Cand mi-au propus internarea, n-am avut curajul sa refuz in ideea ca ma descurc eu acasa, situatia dura deja de 3 zile, fara nici o recuperare.
    E drept, ce nu mi s-a parut in regula a fost faptul ca, dupa ce fata a inceput sa fie binisor, am solicitat externare si a trebuit sa duc munca de lamurire cu ei, pentru ca imi spuneau ca nu e in regula, ca inca nu mananca. Iar eu stiam prea bine ca nu mananca pentru ca e bolnava (asa reactioneaza ea la boala) si pentru ca e deprimata de mediul spitalicesc – cumva, ne aflam intr-un cerc vicios: nu ma lasau sa plec pentru ca nu manca si ea nu ar fi inceput sa manance pentru ca era in spital.
    Apoi, in seara externarii, acasa fiind, a inceput sa ii curga puroiul din urechea pentru care fusese in observatie pentru otita, cat fusesem in spital. Dr. Lenuta Tanase o vazuse de 2-3 ori si nu „vazuse” nimic periculos acolo, dar nici nu se uitase cu vreo camera. Pe cand dr. Sogodel, la care am ajuns apoi cu ea, in convalescenta, s-a uitat la fiecare control si mi-a descris procesul de vindecare si precautiile care trebuie luate.
    Ce nu e deloc in regula e faptul ca ei merg „si-asa”, cu foarte putina aplecare catre client. Inca de la receptie, cand merg, nu de putine ori, am senzatia ca fetele alea ar prefera sa-si picteze unghiile decat sa deschida gura cu amabilitate. Dar, altfel, sunt ca scoase din cutia cu smacuri si unghii false.

  46. Este foarte greu să fim obiectivi când e vorba de copiii noștri și poate nici nu trebuie 🙂

    Concret, cu Medicover am avut două experiențe pozitive la urgențe, dar nu pediatrie iar la ortopedie pediatrică o altă experiență pozitivă.

    Cu Medlife am avut la Brașov o experiență absolut jenantă la naștere și nu aș mai naște în veci acolo. Cu Medlife însă la pediatrie în provincie am experiențe pozitive datorită unei doamne dr. deosebite.

    La Regina Maria o intervenție chirurgicală considerată minoră dar traumatizantă pentru copil, chiar și anesteziile locale ar trebui să funcționeze dacă tot se numesc așa.

    La stat mi s-a propus internarea de 3x în cazuri grave în cei 8 ani de când sunt mamă și în toate cazurile am acceptat. Condițiile oribile în orașul nostru dar tratamentul bun, nu am dat șpagă, copilul s-a vindecat și nu ne-am întors cu nimic altceva din spital.

    Nu am pediatru care răspunde 24/24 pentru că de aia există Urgențe și am fost mulțumită de profesionalismul celor de la stat până acum.
    Cred că sunt singura de pe aici mulțumită și de serviciile de stat -urgențe? 🙂

    • Nu esti singura, si eu scriam mai sus ca am fost internata cu copilul la stat si in ciuda conditiilor tot acolo m-as duce.

  47. Merg periodic cu copilul la cardiologie la Medlife, unde avem si abonament. De fiecare data cand sunam, ma programau la Spitalul de Pediatrie fara sa ma intrebe daca am preferinte, desi am aflat ulterior ca dr consulta in mai multe clinici de-ale lor. De fiecare data plateam la control 350 lei pana am aflat (nu de la ei) ca daca as merge in orice alta clinica de-a lor in afara de spital pretul controlului este 0 lei. Aceeasi problema este si cu analizele. Daca nu as fi aflat din alta parte, nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa intreb daca pentru acelasi control, la acelasi medic, pretul difera in functie de clinica Medlife, mai ales ca ei te programeaza by default la spital.

  48. Eu inca mai am incredere in spitalele de stat si in medicii de acolo. Am fost internata cu fetita la 1 luna si la 1 an, pentru 3 respectiv 7 zile. Intr-adevar, nu stai in lux, trebuie sa iti aduci lenjerie de acasa, daca vrei sa dormi in pat, mancare de acasa, daca vrei sa mananci decent, si rabdare. Pe de alta parte, de fiecare data cand am ajuns (cel putin 4 ori) la camera de garda am fost preluati imediat, avand febra, a fost verificata periodic starea copilului si am dat peste niste medici pentru care am tot respectul. Am dat spaga, insa nu se compara nici pe departe cu taxele din spital. Nu am avut parte de asistente zambarete, asa cum nici la privat nu exista, insa am avut parte de tratament adecvat si de insanatosire. Referitor la privat, am fost o singura data la recoltare de analize cu copilul de 11 luni si ne-au tinut sa asteptam 1 ora in sala aproape goala, tot la Medlife. Asistentele au imobilizat copilul, culcat pe pat, plangand, urland, ele urland si la mine, ca de ce nu o tin si au intepat-o de vreo 3 ori pana i-au gasit vena. Din cate imi aduc aminte, cei de la Grigore Alexandrescu au fost mult mai blanzi de atat… Stiu ca din ce in ce mai multi parinti isi pierd increderea in spitalele de stat, pe buna credinta, ca si acolo se intampla atrocitati, insa merg pe ideea ca acolo sunt adevaratii specialisti, acolo isi fac garzile si se lasa treziti din somn pentru a salva vieti. Eu acolo mi-am salvat copilul! Mai stiu ca in tara sunt alte conditii, poate medici mai putin interesati de meseria lor si cu mai slaba vocatie, insa si acolo sunt recomandari, se pot lega relatii si poti beneficia de cel mai bun tratament.

  49. Mie mi se pare ca asta este o dezbatere care nu isi are rostul. De ce?
    Pentru ca face parte tot din categoria „daca sunt parinte eu stiu mai bine”. Dupa cum bine scrisese cineva mai sus, in mod normal nu ar trebui sa existe negociere intre doctori si pacienti.
    Din moment ce te-ai dus la doctor, e bine sa accepti faptul ca el are o pregatire care tie iti lipseste. Si, dragi mamice, pregatirea asta inseamna ceva mai mult decat sa citim una, alta pe internet.
    Nu sunt nici mama si nici doctor. Am avut si eu probleme cu Medlife, Medicover…dar am asteptat pana la proba contrarie sa ma iau de gat cu ei daca au fost probleme.
    Si nu m-am apucat sa negociez daca sa ma trimita acasa cu branula in mana. Pana la urma este responsabilitatea lor si riscul pe care tu ti-l asumi.
    Dar daca tot vrei sa iti asumi riscuri, de ce nu stai mai bine acasa?! De ce sa te mai obosesti sa te duci la doctor, daca tot ce te taie capul faci?!

  50. Poate am avut noi noroc pana acum, sau pur si simplu la RM e mai bine…cu Medlife nu prea am avut tangent, in schimb la RM am abonament prin firma pentru toata familia.
    Am fost caz sigur de internat la ei, mi s-a recomandat, am refuzat si am gasit Solutia fara internare impreuna cu doctorita de garda. Abia aflasem ca sunt gravida, aveam dureri de spate si febra 40…infectie la rinichi. M-au diagnosticat repede, mi-au recomandat antibiotic iv (dupa ce au discutat cu un medic ginecolog pentru a proteja sarcina incipienta) si internare. Am refuzat internarea si am convenit sa vin in fiecare zi la 8 dimineata si la 8 seara sa fac perfuzie. Am avut branula 5 zile, mi-au schimbat-o cand incepuse se ma deranjeze, a fost super ok.
    Cu copilul am ajuns la urgente de 2 ori la ei, mi l-au consultat in amanunt (rosu in gat si o pneumonie atipica), mi-au dat reteta pentru antibiotic. Ambele dati am fost seara tarziu cand avusese febra noaptea trecuta si ziua intreaga (scadea din ce in ce mai greu la Nurofen/Panadol).
    Sunt de acord ca medicii sunt diferiti si depinde peste cine dai. In schimb sunt sigura ca se schimba imediat abordarea cand au de a face cu o persoana care stie diferenta dintre o amigdalita si o amigdala…

  51. Despre Medlife, m-am dus de bună voie sa îmi internez copilul la ei, analize proaste, recomandare de antibiotic intravenos. După câteva zile de spitalizare ne externeaza, copilul acasă în stare f rea. Am încercat sa dau la telefon de medicul care îl supraveghease, nu am reușit. În următoarea zi îl internam la Matei Balș cu diagnostic de Sepsis!!!! Cred ca asta spune tot despre Medlife:( (cel puțin pt noi)

  52. Eu am o cu totul alta parere si alta experienta.
    Am avut de 2 ori fetita (de 3 ani) internata in spital public in Iasi pana acum si pot sa spun ca am fost foarte multumita de interesul si atentia medicilor.
    Prima data am fost foarte speriata nu doar de situatia in sine dar si de ideea de internare in spital public.
    Eu nascusem in spital privat si aveam idei preconcepute despre sistemul de sanatate public.
    Dar cand fetita a facut febra si a inceput sa vomite intr-una (chiar si pe stomacul gol) am mers imediat la urgente in spitalul public pentru copii.
    Si acolo medicul mi-a recomandat internarea. A zis ca pana la urma e decizia mea, dar fetita trebuie hidratata prin branula, trebuie administrat antibiotic etc.
    Nimic nu e mai urat decat o internare in spital cu un copil atat de mic. Spitalul public e oribil ca conditii plus ca copiii n-au rabdare sa stea in pat cu branule …
    Dar am facut cum mi-a zis medicul si nu-mi pare rau.
    A fost ingrijita foarte bine, s-a recuperat repede si a avut parte de toata atentia din partea personalului medical. Si am dat doar 150 ron la medic (din bun simt, la final, ca multumire pentru cum ne-a tratat, nu pentru mi-ar fi cerut), i-am luat numarul de telefon iar a doua oara cand am avut o situatie asemanatoare tot la el am mers pentru ca am simtit ca am fost pe aceeasi lungime de unda si ca este sincer interesat de binele copilului.
    Parerea mea este ca mamele trebuie sa fie foarte informate (fara a cade in extrema: „eu le stiu pe toate”) sa asculte cat mai multe pareri medicale (eu am o relatie foarte buna cu medicul de familie pe care il sun oricand se imbolnaveste fata) dar in principal sa asculte si sa-si cunoasca propriul copil.
    Datorita faptului ca fetita mea merge de la 1 an la cresa, s-a imbonavit de multe ori pana acum. Am noroc de un medic de familie priceput (care are si doi copii -deci „experienta practica” destula) care nu crede in antibiotice si nu mi le recomanda decat in cazuri „extreme”si care, cel m-ai important, m-a invatat sa diferentiez intre o boala trecatoare si o situatie grava.Totusi, sunt cazuri cand trebuie sa accepti ca esti depasit de situatie , ca altii este posibil sa stie mai bine si sa accepti si o internare daca asta se recomanda.
    Sunt situatii in care este bine sa nu risti…

  53. Voi, cei care nu stai in provincie, vorbiti de niste sume de bani ca ma doare capul. 1000 lei zi spitalizarea – oh My God!!!! Noi cei din provincie avem un salar lunar cat o zi a voastra de spitalizare. Vorbiti de sume astronomice!

    • Si mie mi se par astronomice sumele, mai ales pentru Romania. Noi locuim in Dubai si preturile sunt comparabile ceea ce nu e ok, daca te gandesti la venituri pe de o parte si la conditii si facilitati pe de alta.

    • Excelent, avem si noi Dubai in Romania. Ar putea managerii spitalelor private să aducă un pic de atmosferă din Orient, să construiască o platformă cu nisip, la intrarea instituției, cu câțiva beduini din ceară așezați in cort și afară cămile de porțelan, le plouă și să reziste la intemperii.

    • Din moment ce se gasesc oameni Care platesc aceste sume de ce sa nu existe spitale care cer atat de mult?
      Problema este alta: in mod normal ar trebui sa beneficiem de conditii decente la spitalul de stat fiindca platim niste taxe nu ? Iar cele private sa fie numai pentru cei Care isi permit financiar sa aiba parte de .. Ai sa zicem beneficii de lux si nu vor sa piarda timpul prin spitalele de stat.

    • Sunt doar 4,6 milioane de angajați legal in Romania, cu tot cu bugetari aproximativ 1,2 milioane, la o populație de 19,9 milioane, asa că taxele colectate nu pot oferi servicii medicale decente in sistemul public, cum ar fi normal. Trăim intr-o anomalie, probabil ca peste 50 de ani se vor ameliora lucrurile.

  54. Am întâlnit medici foarte buni si săritori la Medlife Baneasa (dna dr Herescu, dna dr Franculescu), la Spitalul de Pediatrie prof Dragomir ni s-a părut un medic si un om de excepție, cred ca sistemul in sine nu este in totalitate corect fata de pacient.

  55. Eu am fost internata cu fetita o noapte la Medlife pentru o enterocolita, avea febra 41, frisoane,scaune moi, cam 10 pe zi….in fine, au tratat-o foarte bine si nu a fost deloc traumatizata, tocmai de aceea am ales sa mergem acolo…toate asistentele erau cu zambetul pe buze, cand i-au recoltat sange pentru analize au facut-o prin joc. In plus, daca ai trimitere de la medicul de familie, nu platesti decat cazarea. Sunt convinsa ca adevarul e cam pe la mijloc, povestea pare un pic antireclama.

  56. „Hotel de lux” – in care hotel de lux ai parte si de asistenta medicala din partea unui medic?
    Normal ca trebuie sa platesti in plus si pt aceste servicii. Acel spital privat (mai exact toate spitalele private) din asta traiesc. Angajatii trebuie sa isi primeasca salariile, pt ca presteaza niste servicii catre pacienti (sau clienti daca erati la hotel). Nu cred ca se compara mancarea si conditiile de la privat cu ceea ce primesti la stat cand esti internat cu micutul tau. Singurul responsabil de starea copilului tau este medicul (care a facut vreo 23 ani de scoala, in care includem si rezidentiatul). Daca alegi sa pleci acasa tu esti raspunzator. Eu prefer sa dau dublu si sa stiu ca micutul meu este bine decat sa risc. In ceea ce priveste sistemul de stat lucrurile stau altfel. Stiti cumva cam cati copii vin in urgenta la un spital de stat in 24 ore in week-end? Va spun eu. In medie 120-130 copii, copii care trebuie consultati de 2 medici (ca doar doi sunt de garda). Calculati cat timp are la dispozitie un medic pt fiecare copil. Incercati sa va ganditi ca si acel medic are nevoi fiziologice si trebuie sa aiba si o pauza de masa. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca trebuie sa se spele pe maini inaintea fiecarui consult (doar nu a-ti dori sa puna mana pe copilul vostru dupa ce inainte a consultat un alt copil cu o igiena precara). Vrei timp de asteptare minim si conditii mai bune, platesti mai mult (oricum platesti CAS). Nu pot sa cred ca un parinte poate fi atat de inconstient sa nu urmeze indicatiile medicului. In fond de ce te-ai mai dus acolo daca esti atat de destept si le stii tu pe toate?
    In ceea ce priveste acele „comisioane din internari si analize” pot sa va spun ca gresiti. Sotia mea face garzi in MedLife si nu primeste niciun leut in plus indiferent daca interneaza sau nu, indiferent daca are o consultatie sau 50.
    Referitor la felul cum esti tratat tine doar de medic (si ii puteti gasi oricarui medic si scuze si acuze).
    In rest, va urez multa sanatate voua si micutilor vostrii.
    Adrian

  57. Eu am o intrebare, daca indicatia de internare ar veni de la un spital de stat in loc de unul privat, ati mai pune-o la indoiala ?
    Eu sunt din Cluj si pentru mine clinicile private intra in calcul doar atunci cand am de facut o analiza si nu vreau sa stau la cozi interminabile! Altfel, pentru urgentele de weekend sau de noapte ale copilului m-am prezentat intotdeauna la UPU si nu am ce sa le reprosez, am avut si 2 internari in clinica de boli infectioase, conditii decente, curat, medici si asistente dragute, fara spaga !!! In plus, mai avem si Peditel, un numar apelabil non stop unde un pediatru din urgente iti raspunde intotdeauna si te indruma, mie mi-a fost de mare folos.

    • Ioana, subscriu. Si noi la UPU am ajuns cu fetita pentru o reactie alergica urata. S-au purtat ireprosabil, nu am dat nimic. Si mai tinem legatura cu un pediatru care vine si la domiciliu pentru chestii minore. In rest si eu tot la stat apelez, exceptand unele situatii cand nu vreau sa astept sau vreau neaparat la un medic anume.

  58. Fraza aia ultima cu „de ce in Olanda”… De ce in Olanda m-am dus la Urgenta cu un amic cu contuzie (cazuse in cap facand snowboarding, nu stia cum il cheama sau ce zi a saptamanii era) si i-au prescris paracetamol si suc de fructe?

    Am asa o boala (excuse the pun) cu sistemul medical de aici.. Cel din Romania mi se pare ca variaza foarte mult in materie de calitate, ca depinde prea mult de la medic la medic (si de la plic la plic). Dar cei buni sunt buni. Spitalul Militar, Spitalul Universitar, Elias, toate pentru mine au insumat experiente bune.

  59. vreau sa stiu care este legea care obliga mamele care insotesc copii ,mai mari de 3 ani ,internati in spitale sunt obligate sa plateasca o taxa zilnica de 15 lei . nu inteleg pentru ce se plateste aceasta taxa??? pentru statul pe scaun alaturi de copil sau pentru aerul pe care il respiri in spital???? se intampla la GRIGORE ALEXANDRESCU , LA SPITALUL GOMOIU si probabil si la alte spitale, rog pe cei care cunosc aceasta lege sa scrie aici. eu nu gasesc nimic pe internet despre aceasta lege . multumesc .

  60. Doctorii nu primesc nimic in plus pentru internari. Ei sunt multumiti ca au de unde sa-si ia salariul + eventualele spagi.

    In schimb SPITALUL castiga BANI substantiali (pentru salarii si alte invarteli) din internari.

    Dintr-o consultatie nu se ia mai nimic.

    Pe cand la o internare se baga multe cheltuieli, de la patul ocupat, masa care de multe ori nu o servesti si preferi sa-ti aduci de acasa, tratamente pana la tot felul de analize care poate nici nu se fac sau daca se fac sunt mai mult ca sa castige si cei de la laboratoare ceva, habar nu ai cate se trec in fisa aia.

    Si sa nu uitam si tratamentele care desi poate nu toate necesare, si aici exista un lant de spagi, de la medicul care le cumpara/recomanda aiurea, la reprezentatii medicali (la ei se numesc „comisioane”) si binenteles firma producatoare (se cheama „profit”).

    Sigur, toate astea se pot masca in spatele bunelor intentii, ca si ce daca are o viroza care se trateaza strict simtomatic si se poate trata ambulatoriu, ca deh, nu se stie ce reactii mai pot aparea, etc.

    Asta ar fi credibil daca nu ar fi locurile goale, faptul ca pun in aceeasi camera (desi sunt locuri goale) un copil mic cu o afectiune in stare avansata cu cineva care e in convalescenta, doar pentru ca e internat fara apartinator si asistentele prefera sa-l monitorizeze alt parinte, vrand nevrand.

    Daca n-ai sti ca poti sa intri cu o boala si sa iei altele de acolo care sa le mai duci si acasa, declansand o avalansa de alte internari.

    Si asta din experienta cu o viroza pulmonara, ameliorata substantial inca de la primul tratament simptimatic, in conditiile in care un copil mic cu o mononucleoza ce avea simptome de-ti ridica parul din cap, a fost tratat acasa, cu branula si injectabil, nimic in plus fatza de ceea ce i s-ar fi facut la spital.

  61. Si noi scriem din salonul nostru inchiriat cu 650 lei/zi la medlife, ca sa aflam dupa 3 zile ca fetita are un rosu in gat pentru care i s-a administrat antitermic cand anuntam noi ca are febra .
    Mentionam ca fata a fost febrila pe toata perioada internari dar niciodata nu au venit sa-i masoare temperatura, o faceam noi cu termometrul adus de acasa !
    Personal stresat ( mai putin o doamna asistenta care a fost draguta, ramanand uimita la urmatoarea tura ca inca suntem in spital).

  62. Pana in prezent singurul lucru pe care il pot reprosa spitalului Medlife este tariful de internare. In rest tratament ireprosabil din partea tuturor, inclusiv a fetelor de la receptie. Poate doar un pic au insistat prea mult cu inca o zi de spitalizare dar au respectat decizia noastra de a continua in ambulatoriu tratamentul iv, evident tot la spitalul lor, in conditiile in care copilul reactioneaza foarte bine. Dar dupa prima zi de spitalizare, care mi se pare absolut obligatorie pentru a monitoriza modul in care reactioneaza copilul la antibiotic, in momentul de fata stam si ne uitam la televizor asteptand sa treaca cele 12 ore pana la urmatoarea injectie, ceea ce putem face si acasa.
    Iar in ceea ce priveste off-ul meu, adica tariful de internare de 750 ron pe zi, acesta acopera doar camera si mesele. Toate celelalte se platesc separat. Deci putem vorbi fara a gresi despre hotel de lux. Care hotel de lux costa 300-400 ron pe camera in centrul Bucurestiului. Bani din care patronii de hotel fac destul profit. Un tarif similar la Medlife ar reduce aproape de 0 nemultumirile pacientilor si nimeni nu ar mai comenta legat de zilele de internare. Iar copiii ar fi mult mai in siguranta! Parerea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *