Musafiri în păr (P)

În parc.
La discotecă.
La un concert.
La piscină.
La coadă la brutărie.
În vacanță.
La școală.
În autobuz.

În orice dintre locurile de mai sus te poți îndrăgosti. Te poți săruta prima oară. Poți vedea în ochii jumătății tale chipurile angelice ale viitorilor voştri copii. Sau poți lua păduchi.

Pe vremea mea (am 35 de ani, mi-am cîștigat dreptul de a spune asta), era nasol să ai păduchi. Nu doar pentru că a fi păduchios însemna că ești nespălat, ci mai ales pentru că trebuia să fii ras în cap și spălat cu gaz. Vă asigur că nici unul dintre aceste lucruri nu era de dorit, pentru că dacă erai ras în cap devenea evident pentru toată lumea că ai fost păduchios, deci nespălat. Iar gazul pe scalp arde şi ustură rău.

Din fericire, în zilele noastre două dintre aceste probleme nu mai există: poți scăpa de păduchi în 15 minute, fără să fii ras în cap și fără să stai departe de surse de foc cu săptămînile. Problema pe care o avem încă, dar pe care sper să o rezolvăm împreună chiar acum este prejudecata că dacă ai păduchi, clar ai probleme de igienă.

Adevărul științific și de necontestat este că păduchii nu preferă părul murdar, ba dimpotrivă, ei sunt mai des întâlniți în părul spălat. Nu e adevărat nici că spălatul des pe cap ajută la îndepărtarea loc. În contact cu apa, păduchii intră într-o stare letargică, dar rămîn bine prinși în păr şi se activează după ce usuci părul.

Faptul că ai luat păduchi nu spune nimic despre cît de îngrijit ești. Poți lua păduchi de oriunde părul tău vine în contact cu părul unei alte persoane care are păduchi și care nu e neapărat să arate neîngrijit. Se poate întîmpla oriunde: în metrou, la piscină, la grădiniță, la școală, în parc, la concerte. Păduchii se înmulțesc repede, femela depune pînă la 10 ouă pe zi la rădăcina firelor de păr, iar lindinii (ouăle păduchilor) sunt dificil de îndepărtat. Păduchii sînt și greu de văzut dacă sînt cu burta goală. Ei sînt transparenți, abia după ce s-au hrănit bine din scalpul gazdei capătă o culoare maroniu-roșcată.

Oricine poate lua păduchi din multe locuri prin care trece zilnic, dar problema apare cel mai des în clasele de școală primară și în grădinițe.

LocuriLuatPaduchi

Ce poți face pentru a preveni infestarea cu păduchi? Există un spray de prevenție pe care îl poți folosi zilnic cînd apar cazuri în jur sau poți fi pur și simplu relaxat și pregătit pentru ca atunci cînd se întîmplă să nu tratezi situația ca pe o tragedie. Există un șampon și un spray din substanțe naturale care te scapă de păduchi într-un sfert de oră, părul rămîne la locul lui pe cap, fără mirosuri și arsuri: se numesc Paranix.

Paranix este o combinație de uleiuri, agent spumant și parfum. Uleiurile de cocos și anason pătrund în căile respiratorii ale păduchelui și îl sufocă mecanic. Cel de al treilea ulei, de Ylang Ylang este folosit pentru a calma pielea capului. Aceleași uleiuri deshidratează ouăle păduchilor.

Nu conține insecticide, ceea ce înseamnă că produsul nu e deloc toxic, iar păduchii de cap nu pot dezvolta rezistență la tratament. Poate fi folosit fără probleme de femei însărcinate și care alăptează și de copii cu vîrsta de peste 2 ani. Totuşi, dacă sînteți însărcinate sau aveți copii mai mici de 2 ani care au nevoie de tratament, discutați întîi cu un medic.

Conform unui studiu Omnibus realizat de Paranix în august 2014 pe 1010 persoane, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. Aproape jumătate dintre cei care au avut probleme cu păduchii au scăpat de ei prin spălături cu gaz, în timp ce doar un sfert au ales să utilizeze tratamente testate clinic disponibile în farmacii. Mulți dintre adulții care povestesc că s-au confruntat cu problema păduchilor de cap în copilărie spun ca au fost traumatizați de faptul că au fost dați cu gaz și tunși la zero. Păi cred și eu…

Bun, e clar că oamenii nu știu că există o soluție testată clinic, care nu ustură, nu doare, e avizată de specialiști, și care are rezultate 100%. Știți că mie îmi place să lupt cu preconcepțiile și lipsa informării, așa că vreau să vă dau și mai multe detalii despre Paranix, mai ales că-s multe mame pe-aici care s-ar putea confrunta cu păduchi în viitorul mai mult sau mai puțin depărtat.

Ați aflat că există păduchi la grădi sau la școala unde merge copilul? Cumpărați de la farmacie sprayul de prevenție Paranix și pulverizați zilnic dimineața pe părul copilului. Nu necesită clătire.

Ați găsit păduchi în părul copilului? Cumpărați de la farmacie Paranix șampon (costă puțin peste 45 de lei). Apoi:
Pasul nr. 1: Cu un pieptene special anti-păduchi (pe care îl primiți în pachet cînd cumpărați Paranix) sau un pieptene din os verificați scalpul și părul tuturor membrilor familiei, la lumina zilei. Tratamentul se administrează tuturor celor infestați, în aceeași zi, pentru a evita reinfestarea. Părul uscat este mai ușor de examinat. Părul se verifică șuviță cu șuviță, la rădăcină, îndeosebi după urechi și la ceafă. Pieptenele se clătește după fiecare folosire, pentru a evita reinfestarea.

Pasul nr. 2: Șamponați bine părul uscat. Masati produsul de la rădăcini spre vârfuri, apoi îl lăsați să acționeze 10 minute. Flaconul de 100 ml este suficient pentru 2 – 4 aplicări pentru persoanele cu părul scurt sau pînă la umăr. În cazul în care părul este deosebit de lung sau de des, este posibil ca la o singura aplicare să folosiți tot recipientul.

Pasul nr. 3: După zece minute, adăugați apă pe păr și masați pînă obțineți o spumă, pe care apoi o clătiți bine sub jet de apă călduță.

Pasul nr. 4: Înainte de a usca parul, folosiți din nou pieptenele special anti-paduchi sau pieptenele din os pentru a îndeparta paduchii și ouăle. Pieptănați întotdeauna de la rădăcina spre vîrf.

Pasul nr. 5: Repetați tratamentul după 7 zile, pentru a vă asigura că ați acoperit întreg ciclul de viață al păduchilor. Orice ou care v-a scăpat și care ar fi putut ecloza în perioada scursa de la primul tratament va fi acum eliminat.

Încă ceva important: decontaminați bine tot mediul înconjurător: spalați hainele, așternuturile de pat, prosoapele și alte obiecte (perii de păr, piepteni etc.) care au intrat în contact direct cu scalpul, la 60°C. Aspirați cu atentie casa și masina, apoi aruncați sacul aspiratorului.

Paranix poate fi folosit în mod repetat, în caz de reinfestare în comunitate. Nu există efecte secundare, iritații, efecte adverse. Aveți mai jos și clipul Paranix, e haios.

Nu se recomandă folosirea lui de către persoane alergice la oricare dintre ingredientele sale.

Acum că știu că există variantă decentă de scăpat de păduchi de cap, nu pot spune că abia îi aștept, dar sigur nu mă mai sperie ideea că și copiii mei, alături de mine, vor fi la un moment dat păduchioși. Trece, e parte din viața în comunitate.

sursa foto preview: păduchi, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4192

43 comentarii

  1. Muuult mai lung articolul referitor la acelasi subiect, comparativ cu al lui Cabral…pe alocuri identic…si m-am cam plictisit….

    • Asa e, e lung, dar mi s-au parut multe informatii utile si importante pentru cine nu cunoaste subiectul (pentru mine au fost, cind le-am aflat). N-am citit la Cabral, dar ma bucur ca zici, ca mie imi place cum scrie Cabral. Imi pare rau ca te-am plictisit, data viitoare o sa ma straduiesc mai mult.
      Cred ca agentia s-a gindit ca publicul meu si al lui se intersecteaza in mica masura.

    • Asa e, lung articol, dar când îmi amintesc prin ce-am trecut în copilărie, de drag am citit! Era o adevărată DRAMĂ când pățeam așa ceva…. Scalpul meu s-a „hrănit” inclusiv cu spray de gândaci. Acum că citesc articolul mă gândesc că aș fi putut scăpa cu zâmbetul pe buze de niște momente tare urâte. Tot ce pot să zic… Mulțumim prințesa, foarte utilă informația!

    • Da’ sa vezi ce plictisitor era cand nu existau la noi astfel de sampoane si trebuia sa-mi despaduchez copiii 🙂
      Doamne, cat era de greu sa scapi de ticalosii aia mici agatati ca disperatii de firele de par…

    • Este strict parerea ta. Mie mi-a facut felul in care s.a tratat acest subiect si nu m-am plictisit deloc citindu-l. Cred ca esti putin rautacioasa (pararea mea)

  2. eu nu citesc blogul lui cabral, asa ca nu m-am plictisit. nu stiu ce spune asta despre mine :), dar articolul asta a fost realmente interesant si util. chiar mi-a inlaturat o teama, ma simt mai pregatita sa infrunt viitorul 🙂

    • Am avut păduchianul trecuți eu și fetita mea, o luna ne a luat sa scăpăm de ei. Schimbqm lenjeria la 2 zile. Acum am aflat ca iar avem paduchi, sunt pur și simplu disperata, sa trecem iar prin acelemasi coșmar. Cred ca întru în depresie, mai am și o fetiță de 1 ansitare mi e teamă să nu ia și ea

  3. Vaiiiiiiii daca exista asa ceva si in ’96 cand am luat eu paduchi, ar fi fost Raiul pe pamant :)) Aveam 5 ani, un par luung, pana peste fund, des si ondulat si de obicei cand mergeam in oras mi-l impletea mama (sau bunica). Cica asa ar fi stat paduchii departe, nu stiu daca e tot mit. Ei si de la o vreme nu se mai intelegeau cu mine: voiam sa merg doar cu parul desfacut peste tot. Si am mers: o data, de doua ori, de trei ori, pana s-a intamplat nenorocirea :)). Nu stiu daca a fost o coincidenta, dar chiar am luat paduchi in perioada in care mergeam cu parul desfacut. Si a inceput distractia: pieptan foarte des, gaz si nu mai stiu ce substanta. Si a durat cam o saptamana pana am scapat de ei. Am vagi amintiri, dar stiu ca ma ingrozeam cand vedeam ouale de paduchi pe pieptan. Cel mai mult m-a durut cand a trebuit sa ma tund scurt (din nou cred ca e doar un mit) cica as nu as mai fi luat paduchi. Am fost la coafor, mi-a impletit o doamna parul si a taiat de la baza. Si acum am coada pastrata :)). Deci da, inainte era groaznic daca aveai paduchi. Si confirm: chiar vin doar la persoanele curate.

    P.s. Super tare ideea cu periuta care curata bacterii si resturi de mancare 😀

  4. Been there, done that..paranix rulz! (numai ca daca sunt epidemii la gradinita se termina stocurile de paranix pe la farmaciile de cartier, pe cuvant de onoare..)

  5. Cand eram mica m-a gasit mama cu paduchi in ziua cand era nasa de cununie :)) Ma jucasem afara cu niste copii, am stat toti pe patura, cap in cap. Nu m-a tuns zero dar m-a pieptanat de m-a zapacit si m-a dat cu gaz. Acum e mai simplu de scapat de ei, dar cand e vorba de evenimente de astea cu multa lume chiar e bine ca am evoluat si exista si o varianta rapida de a scapa de miscatori.

  6. Mama punea 3-4 catei de usturoi zdrobiti la macerat in gaz si apoi ne dadea pe cap. Dupa ce ca putea ingrozitor, mai si ustura ca naiba…. Ufff, cam uratele amintiri! Sau nu, ca i-am luat la tara la joaca pe prundul garlei, Doamne ce frumos era!!!

    In Austria sunt foarte comune „epidemiile” de paducheala, asa ca nimeni nu se mai fandoseste daca vede anuntul la intrarea in gradinita sau scoala 🙂 Acum vorba ta, nu ca-i astept, dar ma bucur ca exista si metode decente de scapat de ei 🙂

  7. Doamne ce bine ar fi fost daca exista si cand eram noi mici 🙁 eram îngrozita de controalele de la școală de teama sa nu ma găsească cu păduchi….m-am si tuns de câteva ori 🙁

  8. Sa vezi ce distractiv a fost cand am descoperit eu paduchi in parul cel cret si des al copilului. L-am tot vazut eu ca se scarpina, dar am pus-o pe seama caldurii. Pana cand intr-o seara, asa, in joaca, l-am pus la mine-n poala si m-am uitat. Sareau paduchii acolo de zici ca era sesiune de bungee jumping! Evident, am anuntat la gradininta si mi-au multumit educatoarele, cica in general nimeni nu anunta nimic (de rusine, evident) si se imprastie paduchii intr-o veselie… Noi am folosit ceva lotiune si sampon, in trei zile a fost curat. Apoi, cu toata durerea-n suflet, tuns. Scurt.

  9. Mda…si eu am fost terorizata de păduchi când eram mica…noua ne dădea mama cu spray de gândaci in cap….gazul nu mai avea nici un efect..

  10. Faina idee. Si eu si sora mea am avut, o data sau de 2 ori, nu mai stiu. Ne-a facut mama cu petrol in cap, apoi ne facea turban din ala din finet, stateam 15 min cu petrolul in cap, apoi clatit. Si mai aveam rani usoare pe la urechi,vai, ce chinuiala. Unde mai pui ca pe vremea lui Ceausescu greu gaseai si petrolul ala.

    Foarte util articolul tau pentru mamicile de azi. Bine ca nu mai trebuie folosite metode din astea babesti.

  11. eu n-am fost multumita de paranix, trei fire de sampon intr-o sticluta minuscula, la ditamai pretul.La 3 copii si 2 adulti, toti cu par lung, era sa dau faliment, ca nu mi-a ajuns un flaconas din ala, a trebuit sa cumpar vreo 8, si tot degeaba, am ramas si cu paduchii in par.Am scapat cu dr. Soleil- sampon antiparazitar. Pret decent, cantitate suficienta, efect imediat. Si pentru curatat de miscaciosi- se da balsam de par pe parul uscat, si se piaptana cu pieptanul special.

  12. Printesa, eu chiar iti multumesc! Nu stiu de ce, dar de la o vreme ma tot gandesc ce as face in caz de miscatori in capul baietelului! Nu stiam de Paranix, dar acum mi l-am notat in carnetel, in caz de nevoie sa stiu de el!
    Apropos, desi eu n-am avut niciodata paduchi, mi-e groaza cand in tramvai mi se atinge cineva de par…..brrrr!
    Pup!

  13. Printesa, eu iti multumesc! Nu stiam de existenta acestui produs si chiar ma gandeam de la o vreme incoace ce as face in caz de miscatori in capul baietelului meu.
    Eu nu am avut niciodata paduchi, dar mi-e groaza cand in tramvai simt ca se atinge cineva de parul meu….. de aceea il port mai mereu prins!

  14. Cunosc produsul. L-am folosit in draci vara trecuta. Fi-mea a terminat anul scolar, nu neaparat doar cu serbare si diplome ci si cu un pumn de paduchi.
    Am folosit Paranix dar la ea, din pacate nu a funtionat din prima, in decurs de aproape 1 luna am repetat de 3 ori actiunea. E excelent, rezolva treaba dar ea avand muuult par si lung, probabil ca mai ramaneau oua care nu mureau si se reinfesta.
    Cel mai interesant a fost cand am luat si eu. Tare asta, nu? Ia ghiciti, mi-am dat si eu. Nu doare, nu ustura, e decent si civilizat. In copilarie (pe vremea mea:) ) am depasit si eu faza cu paduchi, tuns scurt, gaz, putit a gaz 2 luni etc.
    Nu este placut sa ai paduchi dar in ziua de azi nu mai este un babau, este rezolvabil intr-o maniera mult mai simpla, eleganta chiar si civilizata. Daaaar, obligatoriu trebuie folosit pieptanul care insoteste samponul, fara el nu se rezolva problema.
    Felicitari pentru articol, este util si foooarte bine documentat.

  15. Am avut păduchi și eu, ceea ce era o rușine de zile mari, mama fiind învățătoare la școală. Mama a experimentat pe capul meu toate tratamentele, de la șampoane antipăduchi (care existau pe vremea mea, dar erau total ineficiente) până la spălat cu gaz sau aplicat un praf împotriva păduchilor/puricilor la găini – luat de la farmacia veterinară. Bine că există acum tratamente inofensive și eficiente, să fim pregătiți în caz de atac. 🙂

  16. Eu am aflat de Paranix in vara lui 2013 când a avut Sara, fetița mea care avea pe atunci 4 ani. A venit cu paduchii din Brazilia. 🙂 Si a funcționat Paranixul.

    • Am si eu o intrebare: ai resuit sa scoti toate ouale de paduchi ? noi am facut tratamentul cu paranix sampon,dupa o zi am dat si cu spray tot paranix tratament,apoi zilnic cu preventia paranix,fetitele avand parul lung,mi-a fost teama… am tot curatat parul dar tot mai sunt oua pe firele de par( pieptanasul parca nu le ia nicicum,am tras si cu unghiile,si abea le scot) si imi e teama ca nu cumva din ele ..sa ne trezim iar cu minunatii paduchi. peste doua zile repetam tratamentul pentru ca se implinesc cele 7 zile.

  17. Si eu m-am scarpinat citind. Dar in ce priveste copiii mai mici de 2 ani, ii tunzi scurt/razi in cap Si gata. Paduchii nu traiesc pe pielea goala. Iar copiii sub 2 ani nu cred ca au probleme de imagine fiind rasi in cap. In alta ordine de idei, mie mi-a placut si faza cu gazul si cu rasul in cap cand eram mica 😀 M-as mai rade si acum daca nu m-ar ameninta sotul cu divortul :)))))

    • Ei, poti sa te tunzi punk, oricum vine vara, asa nu are motiv sa te mai ameninte. 🙂

  18. Sa vedeti ce am patit eu. Tocmai ne cumparasem apartament si ne pregateam sa ne mutam. Plus ca aveam nunta la cateva zile dupa mutat. Si ma apuca pe mine o mancarime in cap de numa. ZIc stresul cu apartamentul, cu mutatul, cu nunta… Si ma manca capul de numa in continuare. Nu am avut in viata mea paduchi. Dar capul tot ma manca. Pana la urma zic: hai sa ma duc la dermatolog sa-mi dea ceva solutie sa-mi treaca mancarimile astea. Stres stres da totusi. SI ii povestesc eu frumos ca sunt stresata, ca ma mananca capul dar sigur nu-s paduchi ca n am avut niciodata si nu am de unde sa iau ca nu are nimeni in jur. El, om cu experienta zice: bine doamna, haideti sa ma uit si eu putin. Aveti copii la scoala? Zic da. Si ma baga sub lupa si se aude verdictul: paduchi. Eu de sub lupa: nu cred, nu se poate! si mi-a aratat un ou. Beurk. Plus ca dupa cateva saptamani aveam si nunta la biserica, va dati seama stresul cand m-am dus la coafor, mi-era o jena de doamna (sper ca nu mai aveam nimic ca facusem tratamentul de o luna deja si nu mai erau semne). Si ca sa termin poveste, cand imi anunt familia despre ce aveam eu in cap, numa ce zice puiul mic: aa, tu ai paduchi, ca si Anne Elise! (cea mai buna prietena a lui cu care toata ziua era cap in cap). Mie mi-a dat dermatologul un tratament si mi-am cumparat si eu niste piepteni minune din nu stiu ce otel, comandat din UK. A fost eficace. Deci uite asa m-am mutat in casa noua si m-am maritat la starea civila cu paduchi in cap, prima data in vitata, la treizeci si ceva de ani…

    • Andreea, ai ce povesti nepotilor! :))
      Nasa mea de cununie a patit o cu fetele fix inainte de a ne cununa pe noi… ce panicaaa!!!!
      bine ca au scapat de ei, ca altfel plecau invitati nu doar cu pozele cu noi ca si marturie, ci si cu chiriasi 😀

  19. Noi avem o experienta nostima cu „prietenii” astia pe la 3 ani,
    Fica-mea (par des, ondulat si un pic aspru) s-a pricposit cu ei de la gradi. Ne-am spalat cu samponul Paranix de doua ori, am curatat parul de 2 ori/zi, fiecare curatare a cate 2 ore.
    😀 Cand ma gandesc acum ma bufneste rasul … dar atunci … numai de ras nu era.
    Samponul e bun … si nu prea. Pentru noi nu a functionat asa cum ne asteptam. Am scapat de ei cu foarfeca.
    Fiica-mea … destul de suparata ca am tuns-o dar i-am explicat si a inteles. Partea amuzanta este ca dupa ce am tuns-o se lauda tutor ca ea avut paduchi si explica tuturor de ce am tuns-o.
    Mie nu mi-a fost nici un moment rusine ca a avut paduchi si am invatat-o sa nu ii fie nici ei.

  20. Hmm, nici nu vreau sa-mi amintesc ce fel era cand eram la gradinita! Prin 93’…si pe mn si pe surorile mele, suntem 3 surori nascute din 4 in 4 ani, ne dadea mami cu gaz si ne punea o punga-n cap! Doamne ce ma ustura capul…si mirosul, nu mai zic!

  21. Aveam 2 ani cand am cunoscut-o, acum avem 32.
    Era un drac impielitat, unde era de facut nazbatii acolo era.
    Iar eu, fata de la oras in vacanta la bunica, o urmam cu evlavie.
    Am facut nenumarate prostii impreuna, memorabile.
    Placerile noastre erau sa cautam oua in cuibar, pisicile in faneata, furatul fructelor puse la uscat, dansatul in apa de ploaie inghetata iarna.
    Eii si bineinteles ca luam paduchi. Matusa de la oras venea la sfarsit de saptamana si cum pe vremea aceea nu se gasea mai nimic cu ce sa cureti paduchii se saturase sa se tot chinue cu mine, pana intr-o zi cand mi-a spus „pana aici! sa nu te mai prind cu ea!”
    Asa ca stateam in curte cu nasul lipit de poarta si ma uitam printre zabrele.
    Cand m-o chemat sa ne jucam, i-am raspuns „A zis matusa sa nu ma mai joc cu tine, ca ai paduchi!!” :))
    Bineinteles ca a auzit tot poporul ce am strigat eu :))

    Este prietena cea mai buna si in ziua de azi!
    Desi ne despart un ocean si un continent…

  22. Ar trebuie articolele cu mesaj publicutar puse cu un semn inainte, ca sa nu le mai citim, prea putini cred ca sunt pasionati de reclama la orice produs propus de orice companie care te cauta din cauza ca ai trafic. Traficul e facut pe baza cititorilor care sau saturat de alte bloguri prea pline de reclama falsa. Si ca de obicei nu imi voi vedea acest mesaj , ca si celelalte mesaje scrise la postarile cu reclama nefondata. Hai sa fim seriosi oricine are paduchi se duce la farma si se recomanda de acolo produse, si la fel ca si tine fiecare farmacie isi va promova produsul care a cotizat cel mak bjne pt reclama. De regula cei care se stradui sa isi promoveze produsele sub orice forma investesc mult in reclama care se vede in pretul sau calitatea produslui

    • E un P in titlu care arata ca e textul e sponsorizat, titlul nu e suficient de la inceput? unde sa pun mai la inceput decit atit marcajul de publicitate? as putea sa iti dau un email dimineata sa te anunt cu urmeaza un text sponsorizat, sa nu te mai obosesti sa intri pe blog degeaba, ce zici?
      Daca o sa citesti textul mai atent o sa observi ca doar un sfert dintre romanii cu paduchi cumpara solutii din farmacie, majoritatea tot la gaz apeleaza, deci nu e cum spui tu. Si daca vei citi comentariile vei vedea ca sint persoane care nu stiau de acest tratament si se bucura ca au aflat despre el de aici, de pe blog, deci iar nu e cum spui tu.
      Nu am alte comentarii de la tine aici pe blog, poate ai mai vrut sa scrii si altele, dar nu ai reusit.
      Nu inteleg de ce spui ca textele publicitare nu ar trebui citite. De ce sa nu fie citite? Multe contin informatii interesante si valoroase. Sigur, exista si cititori care le stiu pe toate si nu au nevoie sa mai afle nimic, dar ei nu au nevoie de internet.
      Esti foarte pornita pe mine, nu inteleg, de ce mai vii pe-aici?

  23. Eu am luat paduchi din tarcul in care imi duceam cainele si am descoperit asta fix la cateva zile dupa ce am pierdut caine „la partaj” in timp ce eram la tuns. In vremea aia, stateam la un prieten care cand m-a vazut cu prosopul in cap si m-a simtit ca miros a petrol mi-a zis „sper ca nu ai paduchi!!!”. Binenteles, ca am mintit ca fac un tratament pentru ca imi cade parul. Eu am scapat foarte repede de ei cu un tratament de la Gerovital parca… am dat pana in 20lei pe el.

  24. Vaiii ce m am scarpinat , numai gandul la ei ma face sa ma scarpin :))) . Pe mine ma certa bunica mea ca luam paduchi din cotet de la gaini, m a tuns mama de 2 ori dar gazul ala mirosea oribil . Stiam ca exista sampon special pentru paduchi dar nu stiam cum se numeste, n am avut nevoie si nici nu mi doresc :)))

  25. Am si eu o intrebare. Miam spalat fetita de un an jumate pe cap cu acest sampon pentru ca credeam ca poate are vriun paduche ca se tot scarpina in cap . Si are un par lung . Din fericire nam gasit niciun purice . Dar ia intrat un pic de spuma la ochisori si a plans mult . O poate afecta cumva . Multumesc

  26. Ce pot sa spun? Am luat de doua ori intr-un an de la o colega de munca care pare sa nu simta ca are asa ceva. Prima data nu mi-am dat seama de unde, ma umplusem, am crezut ca i-am luat in calatorie. Jalnic, pana la 27 de ani nu avusesem asa ceva nici macar in scoala sau gradinita. Aproape ca am luat-o razna la propriu. Dupa un an am mai capatat una bucata musafir doar ( aflat intr-un stadiu de dezvoltare mic), slava domnului, dupa ce am stat pe acelasi scaun tapitat pe care sta de obicei colega mea de serviciu. Am folosit de fiecare data paranix si m-am ales cu o ” naparlire” zdravana , mi se ia pielea de pe scalp ca a unui sarpe care naparleste si ma ustura . In concluzie nu eate chiar atat de lipsit de reactii adverse pe cat se spune.

  27. NU as recomanda Paranix nimănui!! Singurul element pozitiv e pieptănul alb care e într-adevăr util. Altfel cum e posibil ca după 8 ore de stat cu soluția în cap, sa se iveasca ‘un musafir’ vioi și sprinten chiar în frunte.
    Am încercat inițial cu Parasidose – e mult mai puternic și se sta doar 15 minute.
    Ne-am gândit sa repetam cu Paranix, dar..tzeapa.

  28. Nu înțeleg un lucru? Ce v-a determinat sa recomandati Paranix? Acum, ca ma confrunt cu problema, am dat un simplu search pe net. Nu am găsit absolut nicio părere buna(exceptând câteva, doar aici). Repet…. Niciuna bună. Asa ca… De ce sa îl recomandati? Nu înțeleg…. Sau prefer sa nu înțeleg. Oricum, sunteți un trendsetter, bănuiesc. Putina demnitate, va recomand! Măcar încercați ceva, înainte de a recomanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *