S-a inventat prăjeala sănătoasă! (P)

Multă vreme am mîncat prăjit pentru că-mi plăcea și gata. Habar n-aveam că ceva așa de bun ca o farfurie cu vîrf cu cartofi prăjiți în untură de porc, cu ou ochi deasupra, ar putea fi nesănătos. Pui prăjit, jumări de porc, cîrnați, omlete și ouă ochiuri, șnițele crocante, gogoși moi și chiftele înecate în ulei încins, atît de gustoase și aromate, pfoai, am averse în cerul gurii acum, cînd vă scriu. Prăjeala era mîncarea noastră de duminică, răsfățul cel puțin săptămînal oferit cu drag de mama și de bunice.

Apoi am plecat la facultate și tot n-aveam habar că prăjeala nu-i sănătoasă, în ’98 nu ne dădea internetul afară din casă. Mîncam prăjeală zilnic, pentru că reșoul era singura cale de gătit, iar fierturile nu ne plăceau (cui îi plac fierturile cînd au dat de gustul prăjelii?). Începeam cu supă la plic pe care-o mai lungeam cu iaurt, terminam cu cartofi prăjiți, ouă ochiuri, cîrnați la tigaie, prăjite toate în același ulei vechi de o lună, completat cu țîrîita, că n-a aveam bani de aruncat.

Au mai trecut niște ani, colesterolul meu urca la cer, stomacul se plîngea de gastrită, m-am mutat în chirie și-am descoperit cuptorul. E drept că dura mai mult, dar parcă nu-mi mai venea înapoi mîncarea cu la fel de multă viteză. Abia pe la 28 de ani, cînd silueta mea a început să capete forme rotunjoare, am început să caut adevărul despre prăjeală. Hopa, stai așa că ia uite, zic niște domni că n-ar fi bine. Că boli de inimă, colesterol, circulație, stomac, bilă, hm. OK, nu e sănătos, am priceput. Dar e buuunnnn! Ce mă fac, că eu una deloc nu mă pricep să mă abțin de la ce-mi place. Eh, măcar de-ar exista un fel de prăjeală sănătoasă, să mă pot bucura de-un cartof pai, de-o pulpă prăjită cu mujdei, de-un șnițel cinstit, că-i drept, ies ele și la cuptor (mai ales de cînd mîncăm sănătos cot la cot cu copiii, am descoperit diverse metode care de care mai creative de a coace chestii care-s buune prăjite), dar adevărul e că prăjeala are magia ei. Gata, am zis-o. Cine nu crede în magia prăjelii poate să plece chiar acum, nu sînteți de-ai mei.

Dacă totuși și voi vă închinați (măcar săptămînal) la zeul crustei prăjite, crocante și aromate, stați în zonă, că am vești bune. Cît noi ne străduiam aici să obținem gust delicios de prăjeală prin tehnici de coacere sănătoasă, niște domni au inventat un aparat pe care-l cheamă airfryer, adică un fel de friteuză care prăjește și coace cu aer. Nu e vorba de nici o înșelătorie, nici vrăjitorie nu-i. Aparatul cu pricina încinge aerul la temperatura pe care o vrem (pînă la 220 de grade C), iar un ventilator puternic circulă aerul acesta fierbinte cu mare viteză. Ceea ce rezultă sînt lucruri gătite rapid, fără ulei (sau cu foarte puțin ulei), cu gust de prăjeală, dar fără gust de ulei prăjit, dacă înțelegeți ce vreau să zic (și fără riscul cardiac ce vine la pachet cu acesta din urmă).

De cîteva săptămîni mă joc cu un astfel de airfryer de la Philips. Este un model simplu, fără display digital, HD9220 îl cheamă. Are două butoane mari: cu unul setezi temperatura, cu altul timpul. Înainte de a pune mîncarea în cuva lui, îl încingi 3 minute (adică setezi temperatura și pui timerul la 3). Cînd face Bing, scoți cuva, pui cartofii sau șnitelele, închizi cuva, setezi timpul, pleci în treaba ta (dar să fie una scurtă), revii cînd face iar Biiing, mănînci cartofi prăjiți sau pui grill sau chiftele sau brioșe.

Zilele astea am făcut la airfryer în repetate rînduri:

Pîine (coaptă în 25 de minute)

airfryer philips printesaurbana_5

airfryer philips printesaurbana_6

airfryer philips printesaurbana_7

Brioșe (de multe feluri, poze am doar cu cele cu afine și scorțișoară, rețeta în filmul de mai jos)

airfryer philips printesaurbana_3

Mere coapte

airfryer philips printesaurbana_2

Cartofi prăjiți (doar spray-ați cu puțin ulei, maximum 5 ml)

airfryer philips printesaurbana_1

Șnițele în crustă de fulgi de porumb (rețeta în video mai jos)

Mic dejun cu ou copt pe pat de spanac și roșii (rețeta mai jos)

airfryer philips printesaurbana_8

Am făcut cîteva filmulețe cu rețete, să vedeți exact cum funcționează. Partea cea mai faină e (în afară de faptul că poți mînca prăjit fără să mori de inimă sau să te îngrași) că gătitul durează mai puțin. Pîinea a fost gata în 25 de minute (da, coace și pîine). Brioșele în 15 minute. Șnițelele în 20 de minute. Nu trebuie să învîrți, să amesteci, să verifici. Nu se arde, nu se prinde, nu ia foc, se oprește singur cînd se termină timpul. Consumi cu 80% mai puțin ulei.

Super invenție, dacă mă întrebați pe mine!

Primul filmuleț e cu rețeta de brioșe cu afine și scorțișoară, preparate la airfryerul Philips.

Așadar, recapitulez, pentru 8 brioșe la airfryer (sau la cuptor) aveți nevoie de:
– 150 gr făină
– 150 ml lapte la temperatura camerei
– 100 gr unt topit
– 2 ouă
– 1/2 plic praf de copt
– 1 linguriță de scorțișoară
– 3 linguri de miere sau de zahăr/sirop de agave
– 1 praf de sare
– 200 gr fructe (afine, zmeură, cuburi de pere, proaspete sau congelate)

Se amestecă întîi ingredientele lichide, apoi cele uscate, se combină toate, se toarnă în forme, 15 minute la airfryer la 180 de grade.

Al doilea video conține rețeta de șnițele de curcan în crustă de fulgi de porumb, preparate la airfryer, dar merg și la cuptor sau în tigaie (deși nu e sănătos, nunu).

Carnea o țin la frigider peste noapte în bere, să se frăgezească. Apoi am dat fîșiile de carne (șterse cu șervețele de hîrtie) prin făină, ou desfăcut cu lapte, fulgi de porumb sfărîmați, 18 minute la 180 de grade.

La final am pus și o idee de mic dejun cu spanac, smîntînă și ou copt, 7 minute la airfryer, și concluziile mele despre aparat.

Concluzia mea e că îmi e util airfryerul, pentru că pot găti repede lucruri fără ulei, este ușor de întreținut (cuva și sita din ea se spală cu detergent sau la mașina de spălat vase), e foarte simplu de folosit, nu e periculos pentru copii, nu ocupă foarte mult loc, e gata de folosit în 3 minute (necesare preîncălzirii), economisesc timp, ulei, vase de spălat, mănînc ce-mi place fără procese de conștiință. În plus, nu sare ulei pe pereți, pentru că nu e nevoie de ulei.

Cred că airfryerul e foarte util și în cure de slăbire, nu mai explic de ce, dar și în familiile pofticioase, cu copii mici și puțin timp liber.

Nu puteți găti la airfryer sosuri sau ciorbe. Cuva este măricică, încap în ea cartofi prăjiți cît pentru doi adulți flămânzi, încap 3-4 pulpe de pui, 6-7 șnițele dacă folosiți accesoriul de tip rack (dacă nu, încap 3-4). Dacă vei cumpăra accesoriile aparatului, puteți face și plăcinte și alte minuni. Eu am făcut crumble de prune în vasele ramekin, încap trei odată.

La final vă invit la un mic concurs. Trebuie să-mi spuneți cum vi se pare aparatul și mai ales ce credeți că NU pot găti la el. Un ingredient, un fel de mîncare (să nu fie cu sos, vă rog). O să aleg cele mai interesante cinci provocări ale voastre, apoi vă invit la un brunch în care o să gătim împreună (și-apoi o să le mîncăm, iuhuuu) exclusiv cu airfryerul fix ingredientele pe care mi le-ați propus voi. Brunchul va avea loc într-o dimineață în timpul săptămînii, de la 11 la 12.30, în București (revin către cîștigători cu detalii). Apoi, prin tragere la sorți, una dintre paricipantele la brunch va primi în teste airfryerul vreme de 15 zile. Concursul începe acum și se termină pe 30 noiembrie. Deci, cum vi se pare minunea? Și ce-ați vrea să gătim împreună la ea?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

69 comentarii

  1. Aparatul mi se pare SF, sper ca ma intelegi. Din pacate, nu-l poti gati pe dl. Robo, nici macar cu spray de ulei de cocos nu cred ca merge.

    Am glumit!

    Sper ca dracia asta face scovergi, imi facea tanti Didina cind eram pusti niste scovergi uriase, in satul ala uitat de lume din Baragan, prajite in untura, la foc de tulpini de porumb, miam miam…

    Cam zgarciti astia de la marketing la Philips, adica premiul consta in a testa 15 zile aparatul, macar sa dea si ei un aparat gratis, sa nu zic 5.

    • Pe alt blog a fost scos la concurs un airfryer din asta. Chestie de marketing probabil.
      De fapt e scos tocmai bine, inainte de Black Friday, poate poate dam iama cu toatele pe siteuri, nu de alta dar mai multi bloggari il promoveaza.

      Si pe mine ma tenta unul, dar de alt aparat chiar nu mai am loc pe tejgheaua din bucatarie. Raman cu batranul cuptor electric sau cu varianta de a manca o data, maxim de doua ori pe luna prajeli.

    • de fapt, campania trebuia sa se intimple acum citeva saptamini, dar am aminat, nimeni n-a avut chef de gatit si promovat zilele trecute… nu cred ca are vreo leagtura cu BF, cel putin in cazul meu.

  2. Super tare aparatul! Eu fac cartofi prajiti fara ulei la cuptor intr-o tava cu gauri de la lidl, sunt super gustosi si sanatosi. De gatit nu stiu ce sa zic….poate sarmale :)))

  3. hmmmm. suna cel putin interesant. oare gogosile au aceeasi culoare si ‘prajite’ in aer? te provoc sa gatesti papanasi cu dulceata…

  4. Airfry-ul asta de la Philips e un fel de Actyfry dela Tefal? Ca eu pe ala il vreau rau de tot dar nu gasesc niciunde sa il cumpar…

  5. Eu te provoc sa faci pastrama de oaie si sa iasa frageda si mancabila :D. Nu-ti tb decat pastrama de oaie si ceva de fragezit inainte, daca vrei, te las 😛

  6. care este diferenta intre acest aparat si cuptorul electric cu convectie? adica cuptorul meu este electric, gateste cu aer cald pe care il distribuie uniform cu ajutorul unui ventilator, poate sa mearga pana la 250(parca) grade C. e drept ca nu am asa timpi scurti de gatire, dar asta cred ca e de la volumul foarte diferit, in cuva aparatului e o „manutza de spatiu”, in catamai cuptorul ….o gramada. So, please, pretty please, lumineaza-ma. Si pofra buna la prajeli sanatoase!

    • Cristina, si eu ma gandeam la acelasi lucru. In afara timpului mai scurt la aparatul asta minune (avantaj aparatul), mi-am dat seama ca din tot ce a gatit Printesa – eu doar snitele nu am incercat la cuptor (in rest, cartofii pai sau pulpe sau chiftelute – toate la cuptor). Si parca nici nu imi vine sa incerc snitele la cuptor – ca ma gandesc ca e o chichita aici, la aparat vine aerul din toate partile, repede – si nu va functiona la cuptor (unde va trebui sa le intorc, dupa o vreme, timp in care s-a umezit/intrat in carne toata chestia aia de pe snitele). Dar abia astept sa vad lamuririle Printesei.

    • Cred ca diferentele ar fi ca la aparatul asta vine aer din toate partile, nu doar dintr-o parte ca la cuptor, ca e mai mic cum ati spus voi, deci portii mai mici dar le faci urgent, si in plus cred ca e mult mai bine izolat, in sensul ca intr-un cuptor mare daca faci snitele, o sa iasa super uscate.
      Asta fiind mic isi pastreaza fragezeala

    • Da, si eu tot la asta ma gandesc. La cuptorul meu electric vine caldura si de jos si de sus plus ventilatie, deci nu cred ca s-ar arde nici snitelele. Iar cartofii pai la cuptor, ies la fel ca cei descrisi de Printesa.

    • Eu am acest aparat de 2 ani jumate. E super, dar nu prea e convenabil pt o familie mai mare. Eu am 2 copii care mananaca de rup. Asa ca vesnic ar trebui sa fac in cel putin 2 ture orice ca sa ajunga la o masa. Si pana faci tura 2, prima se raceste. Noi il mai folosim doar la cartofi prajiti.

  7. mniam mniam, pana sa citesc pe Montignac si pe Dukan si pe mama lor, cartofii prajiti cu branza rasa, oua ochiuri si muraturi erau mancarea mea preferata! mama, cand n-avea timp sa gateasca ceva cu sos, trantea un ciaun cu cartofi prajiti langa o salata de sezon, ca sa manance copiii si vitamine :)) radeam TOT! acum mananc pe ascuns cartofi prajiti, sotul nu-i agreaza(un ciudat!). Te provoc sa gateeeeesti fasole cu ciolan! da sa iasa BUNA! aduc eu castraveciorii 😀

  8. …si felicitari Printesa draga! gatesti, cresti copii frumosi(DOI, ba!), muncesti si pe bani(zic pe bani ca munca cu copiii e mult mai grea da o facem gratis), scrii si pentru noi si sa fim seriosi, esti o mana de om 🙂 Te imbratisez, te admir si de multe ori te imit 😀

  9. Eu n-am mancat in viata mea atata prajeala cata descrii tu aici :))) SI sunt cu vreo 3-4 ani mai tanara decat tine. Adica la mine in familie toata lumea e predispusa la ingrasare, asa ca s-a mancat destul de neprajit si echilibrat inca de cand eram mica. Eu sunt fan mancaruri mai lichide, mai cu sos, tocanite, chestii de astea, deci cred ca n-as investi intr-un astfel de aparat, desi pare super tare si usor de utilizat.
    Cel mai fain mi se pare sa poti coace in el aluaturi, ca nu mai incalzesti ditamai cuptorul pt cantitati mici. Pt asta da, parca ar mai merita dpmdv, mai degraba decat pt „prajeli neprajite”.

  10. Sunt tare curioasa cum ar iesi tot felul de budinci sarate din legume , paste sau dulci.
    Felicitari pentru munca depusa si pt ca ai gasit, in sfarsit , ceea ce ti-ai dorit un prajit sanatos. Bafta in tot ceea ce ti-ai propus sa realizezi si multa sanatate.
    .

  11. Suna foarte interesant. Imi place in primul rand pentru ca poti sa mananci cartofi prajiti fara sa ai remuscari 🙂 Tehnologia pare safe dpdv al sanatatii. Eu as gati la el o alta placere vinovata, sper ca merge: papanasi.

  12. Cred ca este foarte practic,si mai ales gateste sanatos,si repede,iar un alt avantaj fiind si faptul ca alimentele isi pot pastra textura,gustul,aroma.Ma gandesc dac ai putea face in el,ficatei,si ce gust ar avea,fara ulei:))..

  13. Problema mea ar fi ca are o cuva de plastic care se incalzeste la temperaturi inalte. Mie nu mi se pare ok, mai ales daca e sa o folosesti des (si pentru copii)

    La modul serios, daca e cineva care se pricepe, as vrea si eu o explicatie care sa ma linisteasca in privinta asta ( si sa nu sune a marketing).

  14. Eu cred ca nu poți face fasole păstăi cu usturoi 🙂 ca de dorit îmi doresc unul de nu mai pot. Dacă nu câștig unul, măcar sa vina Moșul cu unul. 🙂

  15. Am facut snitele la cuptorul electric chiar azi,reteta ta,au iesit foarte bune ca diferenta nu sunt la fel de suculente ca cele in ulei asa ca am facut un „sos” din patru catei de usturoi cu un paharel de iaurt grecesc 10% si verdeata si nu trebuie sa le intorci,am uns tava cu putin ulei de masline si apoi am pus foaie de copt,le-am lasat 20 de minute,au iesit crocante dar dupa ce scoti tava le lasi putin,nu le iei imediat.

  16. Ar fi interesant sa precizezi valoarea nutritiva a produsului final. Nutrientii din alimente se reduc semnificativ daca gatim la temperaturi mari. Asa ca trebuie sa fie si repede si nutritiv. Pe de alta parte, e bine de stiut din ce material e facut aparatul si in ce masura exista riscul ca anumite substante ‘nenutritive’ sa se transfere la produsul final. Eu nu sunt pasionata de astfel de aparate, nu le vad nici atat de sanatoase si eficiente, pe cat sunt descrise si tind sa ocupe toata suprafata de lucru dintr-o bucatarie, daca se tot aduna diverse. Imi pare rau ca trebuie sa vad reclama pe blogul tau. Retetele in schimb, mi se par interesante, in special cea cu ou si spanac. Poate o sa incerc retetele, aparatul sigur nu.

    • Temperatura nu e mai mare decit la cuptor sau in tigaie.

      Si nu ar trebui sa iti para rau ca vezi reclama pe blogul meu, pt ca faptul ca ocazional e reclama inseamna ca pot trai din scris, deci pot scrie zilnic, uneori si mai des, alteori si o carte. Daca m-as angaja, probabil as scrie o data la zece zile, citeva rinduri.

  17. Fain si interesant aparat! Ma uitam la noi pe net sa vad cat ar fi in Germania, e cu 100 Euro mai ieftin ca in Romania (!). 206 Euro, acelasi aparat. Pe langa ca Romania e o tara mai saraca, Philips vinde aparatul si mai scump. 🙁

  18. Buna ziua, Se pare ca pt modelul mentionat de tine- HD9220 exista mai multe variante( HD 9220/20, HD9220/50, etc), cu preturi diferite.
    Tu ce model ai?

  19. M-ar tenta un astfel de aparat desi nu stiu unde I-as putea gasi loc. Cartofi asemanatori am facut la cuptorul electric – s-a scris si mai sus. Dureaza mai mult la cuptorul electric. Nu stiu daca l-as folosi prea des si prin urmare daca merita investitia.
    Oare dovleac copt merge? Sau tarte cu diverse compozitii gen branza, somon si spanac (iese foarte bine in cuptorul electric). Problema ar fi cantitatea.

  20. eu am de cateva luni, este absolut genial! fac de 2-3 ori pe sapt ceva la el, cel mai mult imi place cum ies cartofii prajiti, chiftelele, aripioarele si pulpele de pui (le marinez intai, cu un amestec de mustar dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper si otet balsamic). am mai facut ratatouille si a iesit delicios
    nu particip la concurs, dar sunt prea incantata de divais sa nu comentez

  21. de ceva ani din motive de lipsa harnicie (adica sfanta lene) am adaptat retele de baza si le fac la cuptorul electric: snitele le pun pe hartie de copt (apoi le ung cu penson cu ulei si uneori presor la final un cascaval ras), cartofii ii tai in lung, amestec cu 3-4 linguri de ulei si mult rozmarin si intind pe tava, gogosi acolo, omleta in tavitele de cupcakes, chiftele de porc modelate si puse pe tava, aripioare cu condimente etc etc etc. Nu ies faine chiftelele de curcan/vita!!.

    Dureaza mai mult, dar fum si miros e mai putin.

    Cred ca ce fac eu e mai ok decat prajitul la tigaie in baie de ulei si asta tocmai ca am redus uleiul. Mai sanatos ar fi sa le consum crude, sau la slow cooker, dar mai pacatuiesc si eu (nu fac din astea des, de ex. ulei de gatit folosesc cam 1l la 6 luni (la gatit), la salate am unu presat artizanal, am cam 1 fel de mancare din asta saptamanl si mancam la 2-3 mese).

    Ce prezinti tu e un fel de inlocuitor de cuptor: e mic si usor de manevrat. Cred ca e perfect pt studenti, pt cei ce stau chirie sau cei care au bucataria mica si nu isi permit aragaz/ un cuptor clasic si bun.
    Intrebare romaneasca: cat are garantie?

    De cand am copil gatesc pentru toti din ce dau lui (supe, salate, piureuri etc) asa ca nu l-as lua decat daca nu imi mai merge cuptorul(care, deocamdata e super super si folosesc de atatia ani).

  22. Nu cred ca e chiar ok mancarea gatita astfel pt ca la fel ca si in cazul gatitului in cuptorul cu microunde, acest tip de hrana nu este recunoscuta de organism. Nu as da copiilor mei niciun fel de hrana gatita prin asemenea metode, cred ca astfel de aparate se inventeaza drept raspuns la lipsa de timp din zilele noastre.nu suntem obligati sa le si utilizam. Practic= si sanatos?

    • De ce spui ca nu e cunoscuta hrana de organism? Nu are nici o legatura felul in care functoneaza airfryerul cu microundele. Aifryeruul este ca un cuptor electric mai mic, care gateste mai rapid tocmai pentru ca este mic. Temperatura e aceeasi la cuptor. De ce spui ca nu e sanatos?

    • chiar, ne spui principiul de constructie? Ai mai multe informatii despre asta decat cele ce scriu pe site?
      Ca ei pe site nu zic decat ca se folosesc de aer (de aici a fost si presupunerea mea ca e pe principiu de microunde).

    • Cred ca Ioana are dreptate, este foarte asemanator cu un cuptor cu aer cald doar ca e mai compact si aerul e circulat mai bine, de unde si timpul de gatit mai scurt. Cuptorul cu microunde este total atlceva, se bazeaza pe unde electromagnetice, nu pe aer cald, mancarea se incalzeste in urma agitatiei moleculelor de apa, dar nu inteleg de ce mancarea incalzita asa nu e recunoscuta de organism.

    • Este alt sistem cu totul, nu are nici o legatura cu microundele, repet, e doar un cuptor mai mic, care prepara mincarea termic, incalzind-o exact ca un cuptor electric.

    • Desi nu contest autoritatea in materie de nutritie a lui Dr Menci si personal consider ca s-a facut o mare nedreptate cand a fost inchis, ceea ce spune despre modificarea structurii moleculare de catre undele electromagnetice este pur si simplu SF. Nu am gasit studii stiintifice facute cum trebuie care sa demonstreze asa ceva si cuptorul cu microunde este prezent deja de decenii. Airfryerul foloseste pur si simplu aer cald circulat in mod destept de un ventilator, nu are nimic care sa justifice efectuarea de teste pentru a vedea eventuale efecte.

  23. Am cumparat acest aparat dupa ce am citit articolul tau. E f bun. Imi poti spune unde pot gasi accesorile pentru el, te rog? Canuta in care ai facut oul si daca mai ai si altceva.
    Retete pentru el unde as putea gasi, an primit o carte de retete in cutia lui dar nu erau nici in romana nici in engleza.
    Multumesc

    • Vase ramekin gasesti in magazinele cu accesorii pt gatit, iar pt.retete eu am descarcat aplicatia de mobil philips airfryer. Mai gasesti retete multe si pe pinterest.

  24. Am vazut pe youtube ca ar exista un fel de grilaj pentru airfryer si pot pune dublu alimentelor la prajit cu acesta. Stii cumva unde as putea gasi asa ceva?
    Multumesc din suflet

  25. Am nevoie de un sfat te rog. Am tot gatit la airfryer si acum a pastrat mirosul de la preparatele gatite anterior desi cuva si gratarul sunt spalate f bine. Stii cumva cum as putea scapa de miros? Sarumana
    P.s. e genial airfryerul, multumesc mult de recomandare!

  26. Eu faceam cartofi prajiti in cuptor, tot asa, spreiati cu putin ulei, doar ca trebuia sa astept ff mult pana erau gata, asa ca m-am lasat. M-am lasat sa ii mai prajesc in cuptor de lene. Asa ca, atunci cand imi e pofta ma duc si ii iau direct de la fast food, nici macar nu ii prepar eu :)) Sunt curioasa de acest aparat, sunt convinsa ca este bun, cartofii tai arata foarte apetisant (si iar imi e pofta)

  27. Minunat acest aparat! L am achizitionat recent dupa ce am vazut ca si paine se poate face. Care ar fii reteta pt ea? multumesc

  28. Multumesc. Am facut cartofi prajiti la acest aparat. sunt minunati. cu o lingura de ulei la 6 cartofi. se racesc mai repede in farfurie .dar clar cu mai putine calorii

  29. Am făcut pălării de ciuperci cu un strop de ulei, sare și piper în ele.Mi-au intrat cam 8 bucăți.Au iesit excelente.
    Am copt rondele de dovlecei 5 min, le-am amestecat odată și iar 5 min.Le-am pus sare si i-am mâncat cu iaurt si mărar .
    Pachetelele sprigrolls sunt excelente un acest aparat, dar trebuie mâncare calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *