Iubita mea mică mare

Au trecut patru ani de când ți-am văzut prima oară moaca șifonată și grăsuță, abia ieșită din mine. Habar n-aveam atunci ce mă așteaptă, cum mă aștepți, cum o să mă iubești și-o să mă storci complet, cum o să mă joci pe degete, iar mie o să-mi placă de n-o să mai pot.

Am fost mereu aici cu tine, în fiecare zi, în fiecare dimineață, prânz și seară. Cu toate astea, nu am idee când au trecut patru ani. Știu exact care ți-au fost primele cuvinte, primele glume, ce-ți place și ce nu, dar nu știu când și cum ai crescut așa cu viteză, sub ochii mei.

Aseară în pat mi-ai spus:
– Pune capul aici, mami! și mi-ai arătat pieptul tău mic și cald.
Am pus capul acolo și tu mi-ai șoptit:
– Așa, mami, acum eu sunt mama și tu ești bebelușul și eu o să te mângâi până o să adormi fericită.
Mi-au dat lacrimile, dar nu ți-am spus nimic, să nu crezi că m-ai făcut să plâng. Tu nu, tu ești minunată, ești soarele și luna mea rotundă, plâng pentru că nu știu cum să te strâng mai tare în brațe, să-mi ajungă.

În seara dinainte, ți-am povestit ce făceam noi două când tu erai un bebeluș abia născut. Cum te purtam mereu în brațe, cum dormeai pe mine, cum sugeai lapte dulce, cum îți cântam și te legănam, cum dormeam puțin și visam cum o să fie când o să ai tu patru ani.
– Și cum visai tu atunci, mami?
– Visam că o să fii înaltă și zveltă și veselă, că o să alergi ca o căpriță toată ziua, că o să ai mulți prieteni și planuri și că o să-ți placă să călătorim.
– Exact așa e, mami!
– Da, puiule, exact așa ești.

20160409_172041

Îmi place felul în care îți alegi hainele. Nu le-aș alege și eu la fel, dar îți respect „stilul”. Uneori mă amuz când te văd cum ieși din camera ta cu trei fuste una peste alta, alteori mă îngrijorez, ador însă încăpățânarea ta de a alege pentru tine.

20160405_173434

Îmi place felul în care ți-ai făcut prieteni, felul în care te joci cu el și rezolvați împreună conflicte, gelozii, îndrăgosteli.

Îmi place că-ți plac vacanțele și călătoriile noastre, că ai aceeași plăcere ca și mine de a descoperi camere noi de hotel, mâncăruri ciudate, grădini ascunse. Că dormi bine, că mănânci bine.

Îmi place că știi să spui lucrurilor pe nume. Că nu te temi să recunoști ce simți. Că spui răspicat că încă nu te-ai obișnuit cu fratele tău mai mic, dar ai încredere în mine când spun că o să fie tot mai bine.

Că atunci când el nu vrea să împartă cu mine ceva, îmi oferi tu, din porția ta. Că înveți încet încet empatia și respectul. Că înțelegi și respecți regulile locului în care te afli.

Că știi să alegi pentru tine. Că încă semeni cu mine. Că ești frumoasă și deșteaptă, că faci glume, că râzi ca un clopoțel. Că vii să-mi aduci înapoi ciorapii, pe care eu îi confund cu ai tăi. Atât de mare te-ai făcut c-am ajuns să ne confundăm hainele.

Te iubesc imposibil de mult! Mă gândesc mereu la tine, sunt norocoasă că m-ai ales, că mă iubești, că ești!

La mulți ani, minunea mea cu miros de migdale!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

65 comentarii

  1. La multi ani minune cu miros de migdale si la multi ani mama, care s-a nascut acum patru ani odata cu tine! Sunteti minunate!

  2. La multi ani draga Sofia! Noi te „cunoastem” prin vorbele Ioanei si zi de zi descoperim inca ceva minunat si frumos despre tine! Iti doresc sa ai parte de mult frumos in viata ta!

  3. Cand inca nu o aveam pe Petra te citeam si tanjeam sa simt si sa iubesc o copila a mea, cum o simti si o iubesti si tu pe a ta. Acum ca o am si eu pe a mea, inteleg atat de bine toata iubirea care da pe afara si lacrimez ca o ciudata de fiecare data cand scrii ceva despre ea. La multi ani Sofia, sa fii fericita si sanatoasa toata viata ta!

  4. La multi ani pt printesa mica!!! Sa te bucuri de aceasta minune toata viata.
    PS: mie imi place stilul ei vestimentar, colorat si original…e tare funny
    Semneaza: o mama de baietel putin invidioasa 🙂

  5. Mai femeie minunata, tu mai ai de gand sa scrii asa frumos? Mi-au dat lacrimile mie, care sunt o dura. Sa iti traiasca copila sanatoasa si fericita. La multi ani!

  6. Sunteti minunate, esti o mama extraordinara. Sa traiasca ferita de necazuri, fericita si zglobie, sa va faca fericiti. La multi ani, Sofia!

  7. La multi ani, Sofia! La multi ani, mami! In mod normal ar trebui sa fiu un pic invidioasa ca eu n-o sa am o fata sa o motez ( tocmai am aflat ca in burta imi creste tot un baiat) dar nu sunt, chiar deloc pentru ca orice si oricum ar fi, copii nostrii sunt minunati si ne sunt alinare pe suflet! Sa ne fie la toti copii sanatosi!

  8. La mulți ani Sofia!

    Ce ciudat! Câte 12 dislike-uri la fiecare comentariu cu urare! Mi se pare…în fine. Prefer să mă abțin.

    O zi frumoasă!

  9. La Multi Ani Sofia! Sa cresti mare si sa te bucuri mereu de viata si de familia ta frumoasa! Pupici de la mine di de la fetita mea mai mare care e tot o Sofia frumoasa si care de curand a implinit tot 4 anisori 🙂

  10. Mulți ani frumoși, veseli, plini de culoare și de descoperiri frumoase, toți presărați cu îmbrățișări, pupici și declarații de dragoste!

  11. Ce frumos ai scris,Ioana,atat de sincer si cald,cu atata iubire..La muulti ani fericiti printesicei tale mici,dar si tie, mamico draga!!!!

  12. La multi ani, Sofia! Sa cresti sanatoasa si fericita si sa ai parte numai de bine! La multi ani si tie, Ioana, de 4 ani de mami! La cat mai multi, impliniti si colorati mai departe! 🙂

  13. La multi ani frumosi si veseli, berbecuta mica. 🙂 Zilele trecute am vazut pe pag event-ul cu 1 an cu Sofia… cam zboara timpul, nu? Sa fiti fericiti la maxim, sa se bucure de culoare si soare in viata ei. Ii citesti toate urarile, da? Marti a sosit si berbecul meu mic. Pupici brasoveni. Mi-e drag de voi!

  14. Extrem de frumos, cu greu mi-am retinut lacrimile.

    Exact la acelasi lucruri ma gandesc in fiecare zi si cu ocazia zilei de 7 aprilie cand fetita mea draga a implinit tot 4 ani.
    In fiecare zi ma intreaba cum era cand era bebelus si cum statea in brate si cum o strangeam si cum o iubeam si cum zicea cutare si cutare.
    O iubesc infinit de mult si uneori o strang atat de tare ca ma cearta, mami ma doare! O pup iincontinuu si nu mai stiu cum sa ii zic ca o iubesc si ca o ador. Nu credeam ca este posibil sa iubesti atat de mult un sufletel.

  15. La multi ani fericiti și sănătoși Sofiei, din partea unei sărbătorire tot din aprilie :). Nu îmi vine să cred cum trece timpul asta atât de repede, te-am descoperit și citit înainte de apariția bebeilor, ţi-am adorat darul de a scrie încă de pe atunci, acum cu 2 pitici în joc, e balsam pt suflet, deși nu sunt mamă încă. Petrecere pumoasă în regat ?❤??

  16. La multi ani,Pui Mic!:), ce postare emotionanta Ioana…:)
    (Ps.ai facut bine ca ai scos ratingul la comentarii, poate ar fi o idee buna sa si ramana asa, pt ca multe cititoare dau dislike din greseala, deruland pe ecran, iar pe de alta parte oricum exista varianta”raspunde” deci posibilitatea de feed-back ramane.)

  17. La multi ani, Sofia! O viata minunata sa ai, plina de iubire si de oameni buni in jurul tau!
    Iar tie, draga Ioana, si sotului tau va transmit milioane de felicitari pentru ca ati conceput si crescut cu atata dragoaste si continua preocupare un om frumos, de pe acum vertical, liber si curat!

  18. La multi ani, Sofia!!
    Doamne, cat imi doresc ca puiul care abia am aflat ca s-a cuibarit in burtica mea sa fie o fetita asa ca tine!!
    Sofia draga, iti urez o viata plina de puf si roz!!

  19. Berbecuta mea,care a implinit si ea 5 ani pe 4 aprilie tocmai s-a indragostit de coronita Sofiei si ii ureaza si ea la multi ani!!!!
    Cu ocazia asta iti multumim,Printesa pentru toate vorbele frumoase . Multi ani frumosi pentru printesa ta mica!

  20. La fel de fericiti, veseli, frumosi sa va fie anii cei muuuuuulti pe care-i veti petrce bucurandu-va una de alta…. asa vi doresc… din inima… :-*

  21. Sofia, la multi ani frumosi si sanatosi! Numele tau inseamna „intelepciune” si ti se potriveste de minune. Am si eu o zana mica, tot Sofia, cu jumatate de an mai mare decat tine. Si semanati foarte mult! Zambesc de fiecare data cand citesc despre tine si ma bucur ca ai ales sa fii printesa Ioanei, altfel nu mai citeam acest articol extrem de emotionant. Intr-adevar, anii trec prea repede si fiecare clipa ar trebui pretuita.

  22. La multi ani Sofia ! Peste cativa ani, vei putea sa citesti tu aceste comentarii si sa vezi cate persoane ti-au urat la multi ani.
    Mie nu imi vine sa cred ca au trecut 4 ani… am dat de blogul tau cand Sofia era la tine in burtica si mai avea putin pana sa apara pe lume…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *