Alegem împreună coperta primei mele cărți pentru copii și părinți?

Dragii mei minunați, a venit și momentul ăsta incredibil. Nu mă fandosesc, chiar nu am visat vreodată că într-o seară de miercuri o să vă scriu dintr-un apartament mic, închiriat în Praga, să vă invit să votați culoarea copertei primei mele cărți pentru copii și părinți. Dar înainte de asta, vreau să vă povestesc ce-i cu cartea asta simpatică.

Textul l-am scris dintr-o suflare acum multe luni, după o dimineață în parc cu Sofia și Ivan. În ziua aceea, nu știu de ce, am fost mai atentă ca de obicei la ceilalți oameni din parc, copii și părinți. Și-am plecat din parc amărâtă. Prea mulți adulți au uitat bucuria jocului de copil, a descoperirii, a lucrului noi. Prea mult stau părinții cu gura pe copii, spunându-le cum să se joace, ce să facă, în ce fel să nu alerge, să nu se murdărească, să nu și iar să nu. Prea mulți adulți nervoși pe nevoia copilului de a explora. Prea multe fețe încruntate, furioase, cuvinte răstite, tras de haine, amenințat, pedepsit.

Așa că am mers acasă, mi-am culcat copiii și m-am răzbunat: am scris povestea adevărată a peripețiilor unei fetițe exploratoare. Ea face tot felul de trăsnăi, pentru că e curioasă, pentru că vrea să descopere lumea. Nu sunt lucruri grave, care-i pun viața în pericol, sunt acele situații pe care sigur le-ați trăit și voi dacă aveți copii. Genul de situație care te face să te enervezi puțin, să pufnești, să întrebi retoric: Dar de ce, DE CE ai făcut asta? Apoi să iei copilul supărat în brațe și să-l asiguri că totul e și va fi în regulă, dar că uneori e bine să asculte totuși ce spune mama.

E o  carte pe care părintele o va citi copilului, vor râde amândoi de întâmplări, de replicile Emei și ale mamei, de detaliile pe care le vor descoperi împreună în ilustrații. Iar la final vor rămâne cu sentimentul confortabil că orice ar fi, iubirea lor unul pentru altul e neschimbată și totală.

Pentru că după fiecare năzbâtie, Ema vrea să afle un singur lucru: O mai iubește mami?

Cartea se numește chiar așa: Te iubesc orice-ai face! 

Mi se pare că mulți părinți spun greu Te iubesc copilului, pentru că nici ei n-au auzit asta prea des de la părinții lor, așa că nu le vine natural să spună asta toată ziua bună ziua, iar copilul are nevoie să audă asta, mai ales când simte că a făcut o boacănă. M-am gândit că dacă te iubesc-ul ăsta vine citit într-o carte simpatică, poate încet încet se dezmorțește limba și vom reușim să fim mai darnici cu declarațiile de dragoste nemăsurată.

În fine, am multe de spus despre cartea asta, o să vă povestesc curând și alte detalii. Până atunci, vă invit să alegeți culoarea copertei, votând mai jos.

Resize of 00 coperta te iubesc GALBEN

Resize of 00 coperta ema

Ca și în cazul primei mele cărți, varianta pe care o veți vota va fi cea care va pleca vineri la tipar. Voi decideți, cartea e pentru voi. Votul se încheie joi seara la ora 23.00.

Vă mulțumesc și vă aștept cu mare drag la lansare sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18.00, la Romexpo, în cadrul Bookfest. 

Cartea este editată de Editura DPH, căreia îi mulțumesc pentru parteneriatul frumos. Ilustrațiile sunt realizate de talentata Lavinia Trifan, mama Sofiei. 🙂 Așa-i că-s minunate Ema și mama ei? Ia uite, Ema face o trăsnaie pe oglindă chiar acum, în timp ce mama o iartă pentru trăsnaia precedentă…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

71 comentarii

  1. A fost greu de ales. Ambele sunt frumoase. Insa galben parca mi-a inspirat mai mult starea de „totul este ok”.

    Felicitari Ioana pentru noua carte!

    Abia astept sa o citesc fetitei mele care are aproape 3 anisori si care la intrebarea: ce faci acolo iubito? Raspunde: Tanai! (traznai).

  2. Logo-ul editurii, autor, ilustratii nu apar pe a2a varianta, iar astea pot schimba un pic efectele. Desi in mod normal as spune galben fara indoiala, aici varianta 2 da mai bine cromatic atat cat e acum, fara detaliile de mai sus.

  3. Nu stiu de ce, dar la galben mi s-au oprit ochisorii si asa am votat.

    Eu asa o vad, galbena si de-abia astept sa o cumpar si sa o fac cadou.

  4. Galben votat! iti sare in ochi imediat, iti capteaza privirea pentru ca face o combinatie frumoasa cu celelalte culori. Felicitari Ioana, abia o asteptam sa o citim:-))

  5. Galben pentru ca e culoarea preferata a baiatului meu. Presimt ca va fi cartea lui preferata ?. Sper sa ne vedem si la Piatra Neamt. Succes, Ioana!!

  6. Felicitări,Ioana ! Vroiam sa îți scriu ca sunt mandra , ca la noi în familie cuvintele Te Iubesc sunt ceva la ordinea orelor. Noi ,toți patru ne rostim Te Iubesc ,intre noi ,foarte natural la orișice gest sau privire. Nu putem fără Te Iubesc !

  7. buna 🙂 am ales mov deaoarece e mai aproape de rosu 🙂 ca si nuanta iar cand ma gandesc la aventura doau culori imi vin in minte : verde si rosu. Asa ca am mers pe cea mai apropiata nuanta: mov :). Felicitari pentru noua carte!
    P.s. Chiar cred ca trebuie sa le spunem copiilor „te iubesc” in fiecare zi si de fiecare data cand ii certam. Replica mea este :” te iubesc si atunci cand te cert, si atunci cand suparata pe tine. Doar ca te cert si sunt suparata nu inseamna ca nu te iubesc, inseamna ca te iubesc asa de mult ca imi pasa ce se intampla cu tine”.

  8. Felicitari Ioana inspirici 🙂 ! Chiar daca pare foarte atractiva pt. fetite sunt convinsa ca fiul meu o va adora. Coperta galbena imi inspira mai multa caldura si seninatate, asta ca sa si fiu la subiect. Mult succes in lansarea ,, creatiei ” !

  9. Este superba coperta! Movul pare obositor, iar galbenul inspira caldura si e in armonie cu desenul.
    Deci galben 🙂 !

  10. Singura diferenta e culoarea (ok si numele editurii si al autoarei dar asta pp ca ar aparea si pe varianta mov), Ma asteptam la diferente mai mari. Oricum, am votat galben, cred ca ar atrage mai mult atentia decat mov.

  11. sper sa aiba si un pret acceptabil, ultima carte de copii lansata (nu de tine evident) costa exagerat de mult, in special pentru nebunele care cumpara exagerat (sau nu) de multe carti pt copii si care nu isi permit sa dea 35 de lei + transport pe o carte…..

    • Da, va fi cam 20 de lei cu reducere aici pe blog si la lansari.

    • Nu trebuie sa judeci asa de aspru pretul, din cate stiu eu, Mihaela Cosescu si-a editat singura cartea, tiparul e destul de scump daca lucrezi in regim propriu. Eu imi doresc ca autorul si ilustratorul sa poata trai din carti, doar asa vom avea cat mai multe carti de calitate.

    • nu stiu daca e judecata aspra sau nu dar daca te uiti la toate editurile, cartile pentru copii costa in jur de 20-30 de lei, cele mai deosebite ajung si mai scump. 35 de lei pentru o carte mi se pare extrem de mult, eu ii citesc baiatului zilnic, in we chiar si la pranz, am un stoc destul de mare de carte si stiu ca in privinta povestilor pt copii limita e cerul, le-as lua pe toate si sigur baiatul meu le-ar asculta pe toate. Si uite asa am ajuns sa vanez promotiile de 45% pe elefant si doar sa visez sa mai iau si una dintre cartile mai altfel care nu sunt pe elefant dar care cu tot cu transport ajung la 50 de lei bucata….

      Oricum, ti-am citit si cartea, sunt convinsa ca si asta va fi extraordinara, scrii extrem de bine si sper sincer sa aiba cartea succes si sa scrii si altele pe cat mai multe teme „fierbinti”!

    • 35 de lei pentru o carte de fapt nu e mult deloc. Intr-o carte intra foarte multa munca (pornind de la manuscrisul autorului pana la raftul din librarie) si pretul e comparabil cu cel al produselor consumabile care trebuie cumparate iar si iar (mancare de exemplu. cosmetice, produse de igiena etc) O carte e pentru totdeauna, poate fi refolosita sau data mai departe sa se bucure altii de ea, poate fi chiar revanduta.

    • 35 lei e chiar putin. V-ati pus problema cata munca e sa aveti voi cartea in mana? Cred ca stiu de ce carte vorbiti. V-ati uitati la ilustratii? V-ati uitat la text? Eu asa ilustratii frumos facutate rar am vazut, text atat de fain, de pozitiv rar am citit. 35 lei e chiar putin, cred ca autoarea si ilustratoarea ramana cu bani ,,de o cafea” maxim din carte, adica cativa lei, din cei 35 lei se plateste tiparul, impozite si alte 1001 taxe.

    • Si foarte multe nu nici nu merita banii,am cumparat eu de paste o carte pt fi-miu,am dat 40 de lei pe ea si este plina de greseli,povestiri incoplete,lipsesc parti din povestiri…Am fost amândoi foarte dezamăgiți de ce i-a adus iepurașul.
      Cartea prințesei o astept cu nerăbdare,sunt sigura ca nu voi fi dezamagita ?

    • 35 de lei nu mi se pare exagerat de mult. Ai idee cât costa o carte pentru „adulti”?

  12. Ce mult imi place!!!! 🙂 Abia astept sa o pot comanda so citi nazdravanei mele, Ema! 😀 Felicitari, esti extraordinara! xx

  13. Coperta pe galben cred ca da mult mai bine la mesajul frumos al cartii. Iti urez bafta in tot ceea ce intreprizi si lansarea cartii sa fie asa cum o doresti. Visele tale, incet si sigur, incep sa se realizeze. Iar in legatura cu ceea ce ai scris in articol ca iti doresti „dacă te iubesc-ul ăsta vine citit într-o carte simpatică, poate încet încet se dezmorțește limba și vom reușim să fim mai darnici cu declarațiile de dragoste nemăsurată”, cu siguranta ca ceva din launtrul fiintei a multor parinti ce vor citi cartea, se va declansa si vor declara din toata inima – te iubesc copilule minunat si valoros ce esti in viata noastra.

  14. Se poate sugera o optiune si pentru titlu ? 🙂 Nici acesta nu ar avea mari probleme, dar din punct de vedere…. nustiucum, lansarea acestei carti pica tare anapoda, in urma altei lansari de carte pe piata romaneasca de carte pentru copii, ‘Te iubesc, orice culoare ai avea’, de Mihaela Cosescu. Nu ii fac reclama, ba din contra, cred ca sunt printre putinele persoane carora nu le place cartea asta si am si motive obiective, de tehnica literara, discurs al povestirii, ma rog… nu o promovez. Dar … cand am vazut titlul articolului tau de pe blog, imediat am asociat cele doua carti, initial chiar am crezut ca e de fapt o recenzie a cartii celelalte, intr-atat m-a indus in eroare titlul.

    Bineinteles, amandoua cartile au loc pe piata, sunt destui parinti iubitori de carte in Romania si se anunta si mai multi, ca oamenii prind drag de carte si de frumos din ce in ce mai mult, insa eu parca am retineri sa am in biblioteca doua-trei carti cam cu aceeasi tema si cu titlu aproape identic. Pentru ca a treia la care ma gandesc e cartea ‘Te iubesc zi si noapte’, pe care micutii mei o adora, e o carte simpla, superb ilustrata, insa pe baza careia am prins eu prilejul sa le spun alor mei ca ii iubesc oricand, oricum, orice-ar face, si cuminti, si sturlubatici, si cand fac trasnai, si cand ma infurii ca un vulcan, si cand rad, si cand plang, dincolo de reactii emotionale firesti si temporare, eu tot ii iubesc si nu ma razgandesc.

    • Stiu ce spui, insa nu, nu vreau sa schimb titlul cartii. 🙂

    • Buna, draga printesa!
      Felicitari si de-abia astept sa cumpar cartea!
      Daca imi permiti o mica observatie, oare nu ar fi mai corect scris:
      „Te iubesc, orice-ai face!” ?
      Nu stiu, zic si eu.
      Toate cele bune!

  15. Felicitari! Imi imaginez pe mami si copil, la raft: cred ca un copil ar alege galben, iar mami pe mov. Desi, Angy, finuta mea, adora movul… am vazut copii mai receptivi la galben.

  16. Galben imi pare mai unisex, nu ar provoca baietii sa zica ca e carte pentru fete 🙂

    Se va putea da comanda si pu locatii inafara Romaniei? Eu stau in Germania.

  17. Mov si iarasi mov, culoarea preferata a Emiliei mele, care-si zice Ema 🙂
    nu-i bai ca n-am nimerit, si la cartea precedenta am ales cealalata coperta… 😉

    felicitari ! <3

  18. Abia astept sa o citesc copiilor mei! Am si votat, galbenul m-a atras mai tare, mi se pare ca emana o atmosfera solara, veselie, caldura. Iar ilustratia este divinaaaaaaa.

    De cand putem comanda cartea? Eu nici de data aceasta nu pot ajunge la lansare 🙁

    • Inca nu stiu cand vor ajunge la mine primele exemplare, dar va anunt din vreme. Sper eu ca inainte de 1 iunie. 🙂

  19. Dragă Ioana, felicitări, abia aștept să citesc și această carte scrisă de tine, după o experiență memorabilă cu prima ta carte. Ești o persoană minunată, te citesc și te urmăresc cu tot dragul și îți mulțumesc pentru tot binele pe care îl faci!

  20. * comanda. Scuze, mi-a modificat telefonul cuvântul ?
    Felicitări!
    Foarte interesanta si prima carte. Am oferit-o în multe cadouri. ☺

  21. Ilustrația de pe copertă este bestială.
    Am votat mov dar văd că cei cu galbenul m-ați „luat”, nu-i nimic, hai cu cartea, Ioana!

  22. O coincidenta…am comandat cateva carti si ieri le-am primit. Doua dintre ele: prima ta carte si a doua ‘Te iubesc zi si noapte’ pentru fetita mea. Am asociat cele doua carti si chiar mi-am spus ca ar fi interesant sa scoti o carte despre iubire. Galbenul este culoarea mea preferata, deci clar am votat pentru coperta galbena. Mult succes si astept cu interes noua carte! Cartea va avea imagini colorate in interior, probabil ca ar fi atrasi si cei mici de noua lectura?

  23. Felicitari, imi pare doar rau ca nici de data asta nu o sa pot veni. Sunt si eu in tara ocazional, dar pe 10 iunie peste o saptamana. Macar sa o cumpar cartea. Se va gasi la carturaresti si pe elefant etc?
    Cat despre coperta, eu am votat galben, e mai copilaros decat varianta pe mov. Daca pot sa am un feedback altfel: la prima vedere nu imi place enorm aceasta coperta, culorile mi se par puternice.

    Incredibil, dar te-am visat noaptea trecuta: dansai pe scena in fusta de voal rosie, gen tutu, ceva super vesel altauri de alti copii. Mi-am amintit azi dimineata intrand pe blog. Si nu te cunosc personal.
    Succes la lansare.

  24. Sau varianta 3:
    Imparte pe verticala in doua, prima parte cu „Te iubesc” in galben si cu mov „orice ai face” 😉
    E doar o idee…

  25. Mov am votat! Indraznet si vesel ca si fetita de pe coperta 🙂 desi vad ca e galbenul fruntas,chiar nu conteaza 🙂 sunt atat de nerabdatoare sa am in maini noua carte,sa nu mai tot rerasfoiesc la prima,Muuuult succes!

  26. Am ales varianta mov deoarece culorile preferate ale fetitei mele sunt…roz,mov si violet. Felicitari pentru titlu. Abia astept sa apara, sigur o voi cumpara. Si abia astept sa ii si citesc Oanei, sa radem impreuna…sa invatam impreuna. Mult succes in continuare!

  27. Felicitari Ioana! O astept cu nerabdare! Nu-mi place galbenul desi sunt multe voturi asa ca pt mine am sa o vad mov 🙂 chiar daca o sa fie galbena :))

  28. Mov. Iese în evidenta mai bine. Și este o culoare apropiata de roz, culoarea pe care o iubesc majoritatea fetițelor.

  29. Galben,ca sa atraga atentia la standurile de carti de copii fata de restul care mi se par prea pastelate sau prea multicolore.As fi schimbat bluza fetitei in coperta galbena…bluza sa aiba culoarea mov 😉 astfel, s-ar fi evidentiat mai bine „obiectul iubirii”…:)

  30. Acum am realizat ca esti la Praga. E bine ca o sa fie vreme frumoasa. Si noi vroiam sa mergem la zoo in weekendul asta dar rămânem in Plzen, e un festival cu mâncare. Enjoy. Abia aștept impresii

    • Suntem acasa acum. Am fost la Praga fix 7 zile cat a fost frig. 🙂

  31. Muuulte, muuuulte felicitari! O asteptam cu drag si nerabdare si suntem convinse ca va fi una din cartile noastre preferate.
    Succes la lansare!

  32. Felicitari si abia astept sa o cumpar. Observ ca si de aceasta data,ca si in cazul primei(cum de altfel reiese si din ilustratie) faci referire mai mult la fetita..probabil ca Ema este Sofia.

    • Sigur, primele 300 de exemplare comandate la editura prin blog vor primi si dedicatie! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *