Skiathos, o insulă grecească frumoasă și child friendly

Am avut și noi vremurile noastre de glorie, când căutam destinații de vacanță în locuri cât mai animate, să fie și club, să aibă peisaje spectaculoase, să ne putem da cu parașuta și cu barca, să fie multe restaurante și taverne, să existe multe locuri de vizitat, să facem într-o săptămână o mie de chestii interesante, inedite, posibil periculoase, să rămânem cu amintiri (și poze) nemaipomenite din vacanța cu pricina.

Acum, de când avem copiii, care-s deocamdată mici (4 și respectiv 2 ani, pentru cei care abia au poposit în filmul de pe acest blog), nu ne mai interesează gălăgia și spectaculosul, decât în măura în care vrem să aflăm unde e, ca să le putem ocoli. 🙂

Acum căutăm locuri liniștite, mici, discrete, departe de gălăgie, aglomerație și party, plaje mici, neapărat cu nisip, o tavernă bună care să aibă opțiuni sănătoase, distanțe mici cu avionul, cazări curate, cu puține scări, aproape de plajă.

Am mai fost în Grecia la mare de multe ori, câțiva ani am mers în Thassos (în epoca Înainte de Copii), anul trecut am mers cu copiii în Zakynthos, anul acesta am ales Skiathos, care s-a dovedit cea mai bună alegere ever! Am avut de ales între câteva insule spre care drumul e scurt și exclusiv cu avionul, nu am vrut să ne complicăm cu ferry, vapoare și mașini închiriate, așa că am apelat la o agenție căreia i-am transmis cerințele noastre. Am făcut asta din ianuarie, mereu fac așa, pentru că ofertele sunt mi numeroase și prind tarife early booking, cu 10-15% mai mici. Am avut de ales între mai multe pensiuni în Creta, Skiathos și Zakynthos.

În general hotelurile sunt mai departe de plajă, iar pentru noi esențială a fost proximitatea față de plajă. Puținele hoteluri care erau aproape de plajă aveau prețuri peste bugetul nostru, așa că a rămas să alegem între pensiuni și căsuțe.

Apropo de transport, copiii noștri (și nici noi) nu rezistă bine la drum lung, plus că ne place să valorificăm la maximum vacanța. Decât să stăm o zi pe drum la dus și încă una la întors, mai bine plecăm de acasă la 11 și la 4 după-amiaza suntem pe plajă, iar la întoarcere, stăm pe plajă până la 5 după amiaza, iar la 10 seara dormim în patul nostru. De asta nu luăm în calcul Thassos sau Lefkada, cu mașina, de exemplu, ci deocamdată alegem variante cu avionul.

Am ales Skiathos, și am făcut foarte bine, pentru că insula e mică, sunt multe plaje frumoase cu nisip, are și peisaje spectaculoase, marea e liniștită pe plajele dinspre sud și est, fără valuri mari, toate tavernele în care am intrat (să zic că au fost vreo opt cu totul) au scaune de masă pentru bebeluși, personal foarte prietenos, variante de mâncare sănătoasă, servire rapidă, prețuri moderate. Nu ne-a spart urechile muzica pe nicăieri, nu au venit peste noi grupuri gălăgioase, nu am auzit sau văzut petreceri monstruoase. Multe cupluri de pensionari englezi și italieni, multe familii cu 1-2-3-4 copii de toate națiile, lume civilizată, relativ curat, mâncare bună peste tot unde am mâncat, supermarketuri dese și bine aprovizionate, transportul în comun confortabil și la program relativ respectat, în sensul că autocarul era nou și mare, cu aer condiționat, doar că nu vine chiar la fix, dar vine des, costă 2 euro un drum dacă mergi multe stații, 1.60 dacă mergi mai puține. Biletele se iau din autobuz, care circulă până la miezul nopții și e o variantă foarte ok inclusiv dacă ai copii mici după tine.

Pentru excursii pe insulă, puteți închiria mașini, e cam 40-50 de euro pe zi o mașină mai mică (de 4 locuri), dacă luați pentru mai multe zile, e ceva mai puțin. De vizitat ar fi orașul Skiathos, care e absolut minunat, am pus mai jos poze. Portul e superb, sunt o grămadă de taverne faine, cu vedere la port, străzile, casele, scările, turnul cu ceas, totul e de văzut.

Vă recomand tavernele din port cu vedere de sus, le acesați pe strada care urcă, paralel cu faleza, dar prin oraș, au pește proaspăt delicios, vinul e ieftin și bun! Noi am nimerit una italiană, chiar aproape de piața centrală de sus, am mâncat niște paste divine! La următoarea vizită ne-am revanșat față de bucătăria locală și am ales o tavernă cu vedere la port, unde am devorat pește și creveți.

skiathos printesaurbana 04

skiathos printesaurbana 06

skiathos printesaurbana 07

Chiar lângă taverna italienească de sub bananier am descoperit magazinul Anastasiei, Vitrina se cheamă. Face femeia asta niște chestii… de la inele de la genți și coliere, pe toate le-aș fi luat amintire. Dacă ajungeți la Maria’s (taverna) pentru prânz sau cină, musai intrați și pe la Vitrina.

skiathos printesaurbana 10

skiathos printesaurbana 11

skiathos printesaurbana 12

skiathos printesaurbana 13

skiathos printesaurbana 14

skiathos printesaurbana 15

skiathos printesaurbana 16

skiathos printesaurbana 17

skiathos printesaurbana 18

skiathos printesaurbana 19

Mai este și Castro, o stâncă uriașă pe care acum se află ruinele vechiului oraș medieval, puteți ajunge acolo fie cu mașina, fie cu barca. Puteți coborî pe o cărare destul de accidentată de la castelul de pe stâncă spre plaja stâncoasă, nu e de făcut baie cu copiii acolo, sunt valuri mari, nici de coborât cu copil în brațe, dar priveliștea de pe stâncă asupra mării Egee e minunată, la fel și ruinele clădirilor construite acum 800 de ani aici, atât de sus și de izolat pentru a fi ferite de atacurile dese ale piraților.

Koukounaries Beach este cea mai celebră plajă de pe insulă, are un nisip foarte fin, e lungă și străjuită de pini care fac o umbră binevenită. Nouă ni s-a părut foarte aglomerată, ca să nu mai zic că din când în când acostează bărci uriașe cu muzică taaaare din care coboară buluc sute de tineri puși pe băute, care iau cu asalt plaja și barurile de pe ea, iar pentru câteva ore, totul e haos. E un lac acolo pe care vă puteți da cu barca, water sports, de toate.

Pe plaja Eleni puteți vedea un apus pe mare spectaculos. Atenție însă, nu se servește mâncare la tavernele de pe plajă decât până la ora 20.00, de ce oare nu știu, dacă tot vine lumea să vadă apusul acolo.

skiathos printesaurbana 01

skiathos printesaurbana 02

skiathos printesaurbana 03

Despre aeroportul cu cele mai nebune aterizări printre turiști am scris deja aici.

Plaja din spatele aeroportului este spectaculoasă, valuri uriașe, stânci în apă.

La restaurantul Platanos, din munte, aveți o priveliște foarte faină asupra orașului Skiathos, a portului, veți vedea avioane aterizând, marea, câteva plaje, totul de foarte de sus. Mâncarea e ok, nu a strălucit.

Mai este și Lalaria Beach, o plajă cu pietricele albe, mai puteți face excursii de o zi cu barca, pe noi nu ne-au tentat.

Soțul a făcut snorkeling o grămadă, zilnic prindea tot felul de pești pe care-i puneam în piscina improvizată de pe plajă, să-i observe copiii, apoi îi eliberam în mare. Într-o zi, a prins o sepie, absolut genială făptură.

skiathos printesaurbana 05

Știu că mulți dintre voi ați dori detalii despre locul în care am stat, am primit deja zeci de mesaje pe acest subiect. După îndelungi perpeliri, am decis să nu scriu despre unde am stat noi, pentru că nu sunt sigură că și alții ar aprecia la fel de mult locul cu pricina și n-aș vrea un nou motiv să fiu înjurată. Pensiunea la care am stat are marele avantaj de a se afla aproape de plajă. Nu a fost însă nici extrem de curată, nici extrem de bine izolată fonic și insectic. 😛 (ups, am inventat un cuvânt). Ce încerc să zic este că nu aș recomanda cu mâna pe inimă locul unei familii cu copii mici. Saltelele miroaseau cam urât, ca de altfel și mobila și camerele în general. Prin camere și pe terase mișunau de toate, de la gândaci de bucătărie la lăcuste uriașe, șopârle geko, păianjeni, în câteva dimineți am văzut și șobolani alergând de colo colo prin livada din fața pensiunii. Noi suntem mai wild-life așa, ne împrietenim rapid cu toate vietățile, copiii sunt bucuroși de oaspeți cu multe picioare, nu ne-a supărat cine știe ce nici un oaspete, dar știu cât suntem de diferiți și na… pe noi nu ne-a deranjat, dar n-aș băga mâna în foc că și alții vor precia un concediu cu gândăcei de bucătărie în cameră. Altfel, curățenie sumară în camere la două zile, prosoape curate. Nu a fost vreo mega mizerie, că nu aș fi rămas cu copiii acolo, dar na, nici un loc de vis nu a fost (lucru pe care ni l-am asumat din capul locului, dat fiind că am stat două săptămâni pe care nu ni le-am fi permis la hotel de patru stele). Plus zgomot, nenică. Dacă venea acasă vecinul de sus, nu mai prindeai somn până nu se culca el. Dacă trăgea vreunul apa, obligatoriu te trezeai și tu.

De mâncat am mâncat bine, deși nu foarte variat: pește proaspăt la plită, calamar prăjit, pizza și paste, tzatziki, gyros (care e ca un fel de șaorma la farfurie, dar fără sos), ardei umpluți cu orez și stafide (foarte buni), souflaki de pui, salată grecească, salată de feta, haloumi, plăcinte cu brânză, paste cu fructe de mare, feta în foietaj cu miere, iaurt cu miere și nuci.

skiathos printesaurbana 08

Una peste alta, dacă vă place Grecia (noi suntem înnebuniți, nu ne dorim nimic altceva vara), încercați Skiathos. Prețurile mi s-au părut cam la fel cu Zakynthos, 3.50 un tzatziki, 7 euro calamarul prăjit, 12 euro peștele proaspăt (un biban de mare imens sau o doradă uriașă) cu garnitură, berea e 3 euro la tavernă, 1.60 la supermarket. Drumul cu avionul durează puțin peste o oră, e charter Tarom, prin agenție. Mai e și varianta cu mașină plus ferryboat (11-12 ore cu mașina până la Volos, apoi ferry vreo 2 ore, dacă am reținut bine) .

Noi am făcut și o excursie de o zi în Skopelos, care a fost wow, o să scriu separat despre ea.

Agenția cu care am luat cazarea, avionul, transferul și asigurările storno de călătorie (foarte importante dacă mergeți cu cei mici, în caz că nu mai puteți pleca pt că cel mic e bolnav, de exemplu, primiți înapoi banii pe care i-ați plătit pentru vacanță) este Aerotravel, persoana de contact e Carmen Bănica, îi puteți scrie ei dacă doriți variante de cazare pentru Skiathos sau alte insule, adresa e carmen.banica@aerotravel.ro

Sper să vă fie de folos! Scuze pentru calitatea pozelor, n-am un telefon foarte perfomant, am economisit bani pentru vacanță și nu mi-am schimbat telefonul de muuuultă vreme. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4250

40 comentarii

  1. Se vede ca ai revenit la realitate…ti-a trecut „zen”ul de vacanta.
    Cred ca e minunat ca ati gasit o varianta sa stati 2 saptamani, face minuni si la trup si la suflet.
    Eu cu gandacii de bucatarie in camera nu m-as fi impacat. Alte insecte..mai intra daca esti aproape de plaja dar pe uratii aia ii urasc!

    Cred ca nu iti mai trebuie nici un telefon performant dupa asa o vacanta frumoasa.
    La cat mai multe!

  2. Pentru cine este fan road trip si are si copii mici sa accepte aceasta bucurie, recomand cu caldura Lefkada!!! farmecul este sa te muti de la o plaja la alta, vei gasi de fiecare data ceva nou si frumos.

  3. Si noi avem aceleasi cerinte cu copil mic. Insa din experienta a catorva ani de mers cu copilul in astfel de destinatii, recomand o masina inchiriata, nu e deloc complicat. Cazarile chiar la plaja sunt fie extreme de scumpe, fie nu de cea mai buna calitate. Daca ai flexibilitatea unei masini, la 10-15 minute maxim de condus de plaja, poti inchiria o proprietate splendida cu toate cerintele. Per total se acopera la o calitate superioara pretul masinii inchiriate. Nu as apela la agentiile de turism decat pentru bilete de avion, daca au cumva reduceri speciale. O optiune buna de inchiriat case de vacante (pe langa airbnb) este http://www.homeaway.co.uk sau site-urile locale. Asa puteti avea experiente mai autentice in locuri mai putin turistice. Agentiile de turism inseamna automat turisti. Anul trecut am inchiriat o casa extrem de ieftina in Creta, intr-un satuc fara picior de turisti, cu taverne unde numai localnicii merg. 5 minute de condus de numeroase plaje linistite. Proprietarii deosebit de prietenosi, ne-au invitat la ferma lor unde cresc maslini, adevarata experienta greceasca.La hotelurile mari ajungi sa nu mai simti in ce tara esti in vacanta.

    • si noi am incercat varianta creta + airbnb, dar tarifele pt biletele de avion, dc nu iei oferte complete de la agentii sunt extrem de scumpe, mai ceva ca un zbor de linie. voi cu ce ati zburat in creta? merci!

  4. Noi anul acest ne-am incumetat sa mergem cu masina in Thassos (cazare in Potos la Lysistrata Bungalows pe care o recomandam cu caldura), cu fetita de 3 ani. Drumul lung intr-adevar, am facut 10 ore, dar a meritat. La anul cred ca o sa alegem varianta cu avionul totusi. Probabil va fi Lefkada sau Skiatos si cu inchirierea unei masini la destinatie. Multumi de ponturi.

    • Buna , zi-mi te rog cate te costa cazarea aici, m-ar interesa si pe mine, avem un copil de 6 ani. mersi mult!

  5. mie imi vine greu a crede ca ti-a placut cu gandaci in camera si alte ganganii.
    la cum descriai tu mai demult ca alegi concediile, hmmm.

  6. Eu am ramas fixata pe gandaci si sobolani. Cea mica le uraste fara discriminare pe toate, eu pot trai fara ele dar pe majoritatea le accept. Nu ma deranjeaza, intr- un loc anume, insecte si animalute al caror loc e acolo, practic noi fiind cei ce le-am invadat teritoriul. In aceasta categorie nu se incadreaza gandacul de bucatarie. Ii urasc, sunt asociati cu mizeria si, daca as avea de ales, nu as sta nici o noapte undeva unde exista aceste bestii. Am impartit ani de zile camere de camin cu ei, erau imposibil de starpit la vremea aia, traiau bine-mersi pana si in frigider. Am dus regulat acasa, ai mei imi desfaceau bagajele in fata blocului si scuturau tot. Unul( sau una) a facut pui in buzunarul de la haina mea. Ies noaptea, ii auzeam cum merg pe posterele de pe pereti, au o placere sa mearga pe tine cat dormi, iti intra peste tot. Adora cafeaua, 5 minute daca o lasi descoperita ai toate sansele sa bei gandacul. Sunt mizerabili, eu nu as sta cu copii in preajma lor, mai ales copii mici ce au cu ei biberoanr, suzete, jucarii de molfait. Am avut aceeasi experienta oribila intr-un apartament in care am stat temporar, fata era mica. Nu stiam cand ne-am mutat, desi as fi putut banui fiindca blocul era locuit de oameni foarte in varsta si tot felul de chiriasi nu foarte curati. Am dat cu toate solutiile posibile pana am descoperit solutia magica, din fericire acum exista. Ma mir ca o agentie a putut sa recomande un astfel de loc, sper mult ca l-au trecut imediat la ” asa nu”. Mai ales ca acum exista solutii pentru starpirea sigura a gandacilor e clar ca oamenii de acolo nu sunt doar foarte murdari ci si lenesi si indolenti. De sobolani nu mai zic, poarta o sumedenie de boli, unele transmisibile la om si fatale.
    In rest, peisajele par de vis, mancarea suna delicios, atat timp cat nu a iesit dintr-o bucatarie cu gandaci si sobolani e ok. O intrebare am, ca mama paranoica: in caz de urgenta, ce servicii medicale exista in zona? Pleci cu trusa la tine, ai nr pediatrului si il poti suna oricand, dar daca e totusi nevoie ca unul dintre copii sa fie vazut de medic, exista asa ceva de incredere?

    • Cand am zis ca le uraste pe toate, ma refer la insecte. Animalutele sunt iubite fara discriminare, chiar si sobo.

    • Exista spital de urgenta in orasul Skiathos, unde ajungi cu masina cam in 20 de min de oriunde ai fi in insula. Hotelurile si pensiunile au truse de urgenta, dar nu cred ca au si personal instruit pt asta.

    • am vazut 2 gandaci de bucatarie in 2 saptamani. nu a fost placut, dar nu poti sa zici ca era invazie.

      sobolani nu e de mirare ca sunt, pentru ca sobolani sunt absolut peste tot – intr-o asezare omeneasca nu te afli niciodata la o distanta mai mare de cativa metri de un sobolan – de mirare este ca am vazut noi unul, ca de obicei ziua stau ascunzi.

    • Mersi pt informatii ambilor. Referitor la serviciile medicale, trusa de urgenta o stim a folosi noi, la o adica. Eu ma gandesc la chestii de genul diaree/varsaturi puternice, ce necesita hidratare iv, o reactie alergica mai urata( asta e valabila si la adulti), de ce nu chiar traumatisme minore dar ce necesita macar un control de specialitate.
      Referitor la animalute: daca au fost fix 2 gandaci e posibil sa fi fost musafiri si sa fi decedat repede. E ok asa. Eu intelesesem ca eram oarecum de-ai locului, ceea ce mie mi se pare oribil. E strict problema mea dar as dori ca o agentie sa stie aceste aspecte si sa informeze turistii. Cand caut cazare cu copiii, daca ma intreaba cineva cum vreau sa fie camera eu zic ” curata”. Nu sterila, nu fara fir de praf, dar curata, iar gandacii se exclud. In rest nu ma intereseaza tipul de mobila, cada cu hodromasaj, nici macar vederea la mare atat timp cat curatenia nu exista. Cat despre sobolani, de acord ca exista peste tot dar orice hotel/pensiune/restaurant are obligatia de a face deratizare. Sa vezi sobolanul in perimetrul pensiunii e destul de grav. Zic grav mai ales ca sobolani de noapte or fi fost secolele trecute, eu pe zi am vazut zeci, in diverse locuri. Cel mai groaznic a fost sobo din mijlocul locului de joaca pentru copii, in buricul targului. Statea alaturi de copii fara jena, a mea plangea ca vrea sa-l ia acasa ca e ” asa dragut” si a plecat sictirit doar dupa ce au aruncat adultii pietre dupa el.

    • Eu sunt traumatizata de gandaci desi n-am avut nici pe departe experientele tale, dar a fost suficient sa gasesc ocazional cate unul in bucatarie pana cand s-a facut dezinsectie in tot blocul. Pana am scapat de ei o perioada spalam toate vasele inclusiv cand le luam din dulap curate sa mananc din ele (mai venea si sotul cu idei de genul „nu stii ce-a umblat pe ele in dulap”), dezinfectam blatul de bucatarie ca o maniaca inainte sa ma apuc sa gatesc. Asa ca mi se pare de neconceput sa-i gasesc la locul de cazare desi am stat de multe ori in apartamente (nu doar hoteluri). E semn ca nu se face curatenie ca lumea si ca nu se face dezinfectie.
      Solutia mea la problema asta este sa aleg apartamente care au nota peste 8.5 pe booking / villas si care nu au comentarii negative despre curatenie.
      Cu fauna normala n-am o problema prea mare, dar pe cat posibil sa nu intre in casa.

    • In cazul acelor apartamente de inchiriat aflate in cladiri rezidentiale, uneori indiferent cat de mult insisti pe curatenie, cat de multe solutii impotriva gandacilor folosesti, daca vecinii nu fac acelasi lucru, prezenta gandacilor este inevitabila. Intra pe usa, vin pe scurgeri, etc. am vazut situatii in care curatenia in apartament a presupus inclusiv pus toata mobila in mijlocul casei, curatat perfect totul si folosita una dintre cele mai puternice solutii impotriva gandacilor, iar dupa o saptamana am gasit din nou gandac in casa…si asta pentru ca vecinii de etaj si de sub apartament nu fac curat in casa.

    • Robo, sobolani vad ziua in amiaza mare in preaselectul Herastrau din primavara pana toamna tarziu. Si sunt mari, taticule, cat o matza!! Brrrrr!!!

    • Deea, asa o descriere pasionala a realatiei cu gandacii n-am mai citit…:))

  7. Asteptam cu nerabdare povestea vacantei voastre in Skiathos, mai ales pentru ca in septembrie mergem si noi. Am rezervat din ianuarie, tot prin Aerotravel, iar cazarea este foarte aproape de plaja. Oare o fi aceeasi pensiune? 🙂 Sa le transmitem salutari gandacilor? :))

    • Sigur: http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g319776-d1922099-r109433779-Villa_5_Anemoi-Plakias_Rethymnon_Prefecture_Crete.html
      In total am fost trei familii, inclusiv bunici (casa are 4 dormitoare in total). Nu e pensiune, e casa individuala, proprietarii locuiesc la o ferma in apropiere, insa sunt disponibili pentru absolut orice. Casa nu are piscina (din motive de siguranta am cautat special fara piscina pentru copii), insa la 5 minute de condus de plaje splendide, linistite. Insa are o mica gradina cu iarba, si un loc umbros de luat masa, perfecta pentru copii. Locatia e intr-un mic satuc adormit, cu cateva taverne si un supermarket la distanta de mers pe jos. Casa e renovata in stil traditional si e construita de asa natura incat nu am avut nevoie sa folosim aerul conditionat deloc. Efectiv ne-am simtit ca acasa, ne vom reintoarce cu siguranta. Nu suntem fani hoteluri mari si aglomerate. Iar ca pret (incluzand masina inchiriata) a fost cea mai convenabila optiune din ultimii ani. Ideal e de impartit cu 2 pana la 3 familii, insa nu obligatoriu.

    • Eliana, este superba vila! Dar, nu sunt periculoase scările acelea pentru copii? Scara aia de lemn e de design sau pentru dormitoarele de la etaj?

    • Noi am fost cu copii de 2 jumate si 3 jumate si a fost totul ok pt ca intram pe scările exterioare care sunt normale. La parter mai e un dormitor separat, baie la fel…așa ca nu au fost probleme. Baza era mereu jos la terasa, așa ca nu prea am urcat la etaj cu excepția orelor de somn.

  8. Imi va fi de folos pt la anul, anul acesta mi-au fost folositoare informatiile de anul trecut, si tot asa! 🙂

  9. De abia asteptam postarea asta! Skiathos e pe lista de „must seen”. Ati avut o vacanta de vis! Superbe pozele! Iubesc Grecia atat de mult incat i-am spus sotului ca as lua la rand toate insulele grecesti pana le-as vedea pe toate.
    Si, un pic OT: apropo de plaje cu nisip fin, fin, fin, cum dumnezeu se poate scoate tot nisipul ala fin din costumele de baie & haine purtate la plaja? Suntem proaspat intorsi din concediu la mare si ma uit cu deznadejde la costumele de baie si tricourile copiilor, din care nu mai pot scoate nisipul. Le-am spalat de 2 ori pana acum (la masina&manual) si nu a iesit tot. S-au tavalit si ingropat in nisip, nu gluma. Al fetei, fiind si cu alb, i-au ramas niste zone imbibate cu nisip la greu. Nu-mi vine sa le aruc…. Solutia sotului: „ies cu timpul, nu te stresa” ?

  10. Si noi ne intoarcem in Grecia in fiecare vara cu mare drag si dor! Anul acesta in iunie am fost cu micuta de un an…tot prin Aerotravel, tot in Skiathos? A fost superb intradevar si tare m-as mai duce si in septembrie? Am stat la vila Albanis unde era curatenie de nota 10, si totul renovat anul trecut. Foarte incantati de cazare, cu toate ca era la 7-8 min de plaja. In rest am inchiriat masina si in fiecare zi pe alta plaja?

  11. Chiar daca nu vrei sa dai numele vilei as dori sa stiu cat a costat cele 14 zile de cazare si daca ai avut ceva inclus:mic dejun de ex,te rog!

  12. Suna foarte bine, desi nu cred ca o sa ajungem prea curand tocmai in Skiatos pentru ca nu sunt zboruri cu companii low cost din zona noastra, iar eu cu agentie nu mai merg never ever, cel putin nu in Europa. Sunt alte cateva insule pe care e mai usor de ajuns si pe care mi-as dori sa le vad (Creta, Zakinthos, Corfu – aici am fost demult de tot si o recomand daca vreti sa continuati cu insule grecesti anii viitori).

    Ai, si apropo de ce ziceai la inceput, noi mereu am cautat locuri mai linistite, mie nu mi-a trebuit niciodata club / agitatie / galagie in concediu, nici show-uri, vreau liniste si pace chiar daca suntem fara copii. Macar sub aspectul asta stiu ca n-o sa fie cine stie ce schimbare de ritm 🙂

    • Buna, imi poti spune de ce nu ai mai merge cu avionul prin agentie? Eu nu am mai fost, dar citind articolul ma batea gandul, avand in vedere ca si la noi este exclus transportul cu masina pana in Grecia cu copilul mic.

    • M-am referit ca nu m-as mai duce in niciun fel de vacanta cu agentie pentru ca de fiecare data cand am facut un calcul comparativ am iesit mult mai bine cu ce-am gasit sa ne rezervam singuri (separat transport si cazare) fata de pachetul complet de la agentie. Ca sa nu mai zic cand am cerut oferta pentru un hotel care sa respecte 3 criterii simple si nu mi-au gasit, tot singura mi l-am gasit pana la urma. Din zona noastra avem suficiente optiuni de zboruri low cost directe spre destinatii foarte faine de la Mediterana (nu doar Grecia), avem la dispozitie tot internetul ca sa gasim cazarea perfecta pentru nevoile noastre (traiasca booking, trip advisor si oamenii care lasa review-uri si pun poze reale 🙂 ) asa ca thanks, but no thanks.

  13. Bine ca ai mentionat treaba cu wild life, ca eram cat pe ce sa te intreb unde v-ati cazat. No way. Fara lighioane! eu sunt mai nevricoasa asa. Ce voiam sa spun: am apreciat la grecic a sunt niste amfitrioni grozavi. Te fac sa te simti bine!

  14. Buna ziua, stiu articolul de cand l-ati scris, doar ca acum m-am hotarat ca anul viitor sa aleg ca destinatie Skiathos.Sunt genul care cand pleaca de acasa stie si la ce taverne va manca :)) si din acest motiv as dori niste lamuriri referioare la aceasta destinatie. Sunt nevoita sa aleg ca si perioada inceputul lunii iulie(7-14 iulie) si as vrea sa stiu cat de calda este apa in aceasta perioada, de asemenea ma intereseaza daca pe plaja Koukounaris intrarea in apa este lina si ce alte plaje mai sunt cu intrare lina.
    Multumesc anticipat pentru raspuns~

  15. Poti sa ne spui, te rog, in care parte a insulei Skiathos recomanzi cazarea? Sau mai degraba care ar fi cea mai indicata plaja pentru 2 familii (2 pici de 2 ani inclusi) ? (Nord/Est/Vest/Sud?)

    Merci

    • buna, apa e foarte calda in iulie in Skiathos, 23-24 de grade.

  16. E hilar sa asociezi cuvantul „wild” cu un concediu de mii de euro. Wild înseamnă stat la cort/rulota, gătit la ceaun și spălat la dușuri în camping, explorat km și campat unde îți vrea inima. Trust me, am experimentat și suna cam aiurea ce descrii tu acolo. Ca aveati niscaiva insecte pe lângă casa e cu totul altceva. Știu ca vrei sa pari cool, dar aici nu prea ți-a ieșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *