Caravana Empatiei – șapte ateliere despre empatie cu Monica Reu

LE: Sondajele sunt acum închise, temele au fost alese, am publicat mai jos rezultatele votului vostru, vă mulțumesc, să ne vedem cu bine!

Am observat în timp, tot vorbind și scriind despre asta, că subiectul empatiei e unul valoros, necesar, dar şi dureros pentru mulți dintre noi. Probabil de vină este felul grăbit şi autoritar în care am fost crescuți mulți dintre noi, lipsa de empatie care ne-a înconjurat şi pe care acum încercăm din răsputeri s-o acceptăm şi s-o acoperim cu altceva, să nu mai doară.

De când sunt părinte am simțit, înainte să apuc să citesc orice pe subiect, că empatia față de partener şi față de copii sunt esențiale pentru ca cei mici, dar şi cuplul, de fapt, pentru ca întreaga familie să crească frumos, să nască inimi fericite, oameni buni, care să ducă lumea mai departe.

În acelaşi timp am aflat şi cât de greu e să fii empatic când eşti nedormit, când nevoile tale nu sunt împlinite. Cât de complicat e să te pui în papucii unui copil care urlă (aparent) fără motiv. Să oferi fără să primeşti. Uneori, doar instinctul nu e suficient. Ai nevoie de informații, de teorie, de exemple şi exerciții. Am mai scris eu, creierul nostru are tot ce-i trebuie pentru a practica empatia. Chiar dacă n-ai simțit-o până la 30 de ani, nu ți s-a oferit şi n-ai oferit-o niciodată, nu e timpul pierdut. Muşchiul empatiei se antrenează! Iar pentru asta e nevoie de un specialist să ne ajute!

Monica Reu este un astfel de om. Are toate datele teoretice, are şi un mod extraordinar de a le oferi. Şi mai are ceva: empatie pentru noi. Acesta e primul şi cel mai important lucru pe care-l veți primi în urma unui atelier de comunicare empatică alături de Monica Reu. O să vă simțiți înțeleși și acceptați. De aici va începe totul.

Ştiu câtă nevoie este de astfel de cursuri în România, aşa că alături de Nepi (dezvoltator de malluri) şi de Monica Reu am creat Caravana Empatiei, un concept nou și foarte util nouă și vouă, indiferent că aveți copii sau nu. Vom fi prezente, Monica și cu mine, în șapte orașe în care Nepi deține un shopping mall, iar tema fiecărui atelier o va alege fiecare oraș. Aveți șapte sondaje mai jos, câte unul pentru fiecare oraș, toate sunt pe teme de comunicare non-violentă, unele valoroase pentru cuplu, altele pentru relația cu sine sau cu copiii. Pe parcursul celor 15 lansări pe care le-am făcut în ultimul an în țară și la Chișinău am observat că fiecare zonă are interese și nevoi diferite, așa că m-am gândit că ar fi interesant ca fiecare oraș să-și aleagă subiectul atelierului. Eu voi fi prezentă pentru a o introduce pe Monica, pentru a vă face cunoștință cu magia ei, voi avea cu mine și cu cărțile scrise de mine, posibil și pe cele noi, încă nu am date de ieșire din tipar, dar cred că la mijlocul lui octombrie vor ieși din tipografie și cartea cu rețete pentru copii și părinți, și romanul, m-aș bucura să discutăm și despre importanța lecturii la aceste ateliere, la finele prezentărilor Monicăi.

CaravanaEmpatiei SCG 2016-01

Pentru a participa la fiecare eveniment, e nevoie să vă înscrieți la adresa specificată deasupra fiecărui sondaj, fiecare oraș are altă adresă de confirmare. Toate atelierele sunt gratuite. Vă aștept în număr cât mai mare la București, Timișoara, Deva, Sibiu, Galați, Buzău și Constanța, detalii despre dată, oră și loc găsiți deasupra fiecărui sondaj pe orașe.

Vă rog să votați doar dacă știți că puteți participa la întâlnirea noastră cu Monica din orașul vostru, eu am gândit acest tip de votare pentru temă tocmai pentru ca ea să fie cât mai relevantă pentru cei prezenți.

Mai jos aveți sondajul pentru București. Evenimentul va avea loc la Promenada Mall pe 17 septembrie de la ora 11,00, pe terasa de la etajul 2, în zona ecranului. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la mall@promenada.ro. Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”5″]

rezultat-caravana-bucuresti

Mai jos aveți sondajul pentru Constanța. Evenimentul va avea loc pe 24 septembrie, de la 10.30, la City Park, nivel -1, în zona magazinului Zara. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la rezervari@city-park.ro Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”8″]

rezultat-caravana-constanta

Mai jos aveți sondajul pentru Timișoara. Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie de la ora 10.30, în Shopping City, zona magazinului Zara. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la contact@shoppingcitytimisoara.com Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”7″]

rezultat-caravana-timisoara

Mai jos aveți sondajul pentru Deva. Evenimentul va avea loc pe 15 octombrie  de la 10.30, la parter, în zona Food Court. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la info@shoppingcitydeva.ro Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”3″]

rezultat-caravana-deva

Mai jos aveți sondajul pentru Sibiu. Evenimentul va avea loc pe 16 octombrie, de la ora 17.00, în zona de restaurante, lângă Alexandria Librării. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@shoppingcitysibiu.ro Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”4″]

rezultat-caravana-sibiu

Mai jos aveți sondajul pentru Galați. Evenimentul va avea loc pe 22 octombrie, de la ora 17.00, în zona de Food Court. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@shoppingcitygalati.ro Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”6″]

rezultat-caravana-galati

Mai jos aveți sondajul pentru Buzău. Evenimentul va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 17.00, la etajul 1, zona New Yorker-KFC. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@aurora-mall.ro Participarea este gratuită.

[yop_poll id=”10″]

rezultat-caravana-buzau
Vă așteptăm cu bucurie în număr cât mai mare! Revin și cu linkuri către evenimentele de Facebook ale fiecărui atelier, acolo puteți primi mai multe informații despre întâlnirile noastre. Votarea temelor se încheie pe 10 septembrie. Vă rog să dați mai departe sondajul tuturor celor care locuiesc într-unul dintre cele șapte orașe norocoase, ar fi păcat să rateze așa o întâlnire. Vă spun cu mâna pe inimă că va face diferența pentru mulți dintre noi.

28 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *