Caravana Empatiei – șapte ateliere despre empatie cu Monica Reu

LE: Sondajele sunt acum închise, temele au fost alese, am publicat mai jos rezultatele votului vostru, vă mulțumesc, să ne vedem cu bine!

Am observat în timp, tot vorbind și scriind despre asta, că subiectul empatiei e unul valoros, necesar, dar şi dureros pentru mulți dintre noi. Probabil de vină este felul grăbit şi autoritar în care am fost crescuți mulți dintre noi, lipsa de empatie care ne-a înconjurat şi pe care acum încercăm din răsputeri s-o acceptăm şi s-o acoperim cu altceva, să nu mai doară.

De când sunt părinte am simțit, înainte să apuc să citesc orice pe subiect, că empatia față de partener şi față de copii sunt esențiale pentru ca cei mici, dar şi cuplul, de fapt, pentru ca întreaga familie să crească frumos, să nască inimi fericite, oameni buni, care să ducă lumea mai departe.

În acelaşi timp am aflat şi cât de greu e să fii empatic când eşti nedormit, când nevoile tale nu sunt împlinite. Cât de complicat e să te pui în papucii unui copil care urlă (aparent) fără motiv. Să oferi fără să primeşti. Uneori, doar instinctul nu e suficient. Ai nevoie de informații, de teorie, de exemple şi exerciții. Am mai scris eu, creierul nostru are tot ce-i trebuie pentru a practica empatia. Chiar dacă n-ai simțit-o până la 30 de ani, nu ți s-a oferit şi n-ai oferit-o niciodată, nu e timpul pierdut. Muşchiul empatiei se antrenează! Iar pentru asta e nevoie de un specialist să ne ajute!

Monica Reu este un astfel de om. Are toate datele teoretice, are şi un mod extraordinar de a le oferi. Şi mai are ceva: empatie pentru noi. Acesta e primul şi cel mai important lucru pe care-l veți primi în urma unui atelier de comunicare empatică alături de Monica Reu. O să vă simțiți înțeleși și acceptați. De aici va începe totul.

Ştiu câtă nevoie este de astfel de cursuri în România, aşa că alături de Nepi (dezvoltator de malluri) şi de Monica Reu am creat Caravana Empatiei, un concept nou și foarte util nouă și vouă, indiferent că aveți copii sau nu. Vom fi prezente, Monica și cu mine, în șapte orașe în care Nepi deține un shopping mall, iar tema fiecărui atelier o va alege fiecare oraș. Aveți șapte sondaje mai jos, câte unul pentru fiecare oraș, toate sunt pe teme de comunicare non-violentă, unele valoroase pentru cuplu, altele pentru relația cu sine sau cu copiii. Pe parcursul celor 15 lansări pe care le-am făcut în ultimul an în țară și la Chișinău am observat că fiecare zonă are interese și nevoi diferite, așa că m-am gândit că ar fi interesant ca fiecare oraș să-și aleagă subiectul atelierului. Eu voi fi prezentă pentru a o introduce pe Monica, pentru a vă face cunoștință cu magia ei, voi avea cu mine și cu cărțile scrise de mine, posibil și pe cele noi, încă nu am date de ieșire din tipar, dar cred că la mijlocul lui octombrie vor ieși din tipografie și cartea cu rețete pentru copii și părinți, și romanul, m-aș bucura să discutăm și despre importanța lecturii la aceste ateliere, la finele prezentărilor Monicăi.

CaravanaEmpatiei SCG 2016-01

Pentru a participa la fiecare eveniment, e nevoie să vă înscrieți la adresa specificată deasupra fiecărui sondaj, fiecare oraș are altă adresă de confirmare. Toate atelierele sunt gratuite. Vă aștept în număr cât mai mare la București, Timișoara, Deva, Sibiu, Galați, Buzău și Constanța, detalii despre dată, oră și loc găsiți deasupra fiecărui sondaj pe orașe.

Vă rog să votați doar dacă știți că puteți participa la întâlnirea noastră cu Monica din orașul vostru, eu am gândit acest tip de votare pentru temă tocmai pentru ca ea să fie cât mai relevantă pentru cei prezenți.

Mai jos aveți sondajul pentru București. Evenimentul va avea loc la Promenada Mall pe 17 septembrie de la ora 11,00, pe terasa de la etajul 2, în zona ecranului. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la mall@promenada.ro. Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-bucuresti

Mai jos aveți sondajul pentru Constanța. Evenimentul va avea loc pe 24 septembrie, de la 10.30, la City Park, nivel -1, în zona magazinului Zara. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la rezervari@city-park.ro Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-constanta

Mai jos aveți sondajul pentru Timișoara. Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie de la ora 10.30, în Shopping City, zona magazinului Zara. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la contact@shoppingcitytimisoara.com Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-timisoara

Mai jos aveți sondajul pentru Deva. Evenimentul va avea loc pe 15 octombrie  de la 10.30, la parter, în zona Food Court. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la info@shoppingcitydeva.ro Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-deva

Mai jos aveți sondajul pentru Sibiu. Evenimentul va avea loc pe 16 octombrie, de la ora 17.00, în zona de restaurante, lângă Alexandria Librării. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@shoppingcitysibiu.ro Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-sibiu

Mai jos aveți sondajul pentru Galați. Evenimentul va avea loc pe 22 octombrie, de la ora 17.00, în zona de Food Court. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@shoppingcitygalati.ro Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-galati

Mai jos aveți sondajul pentru Buzău. Evenimentul va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 17.00, la etajul 1, zona New Yorker-KFC. Înscrierile se fac printr-un email scurt în care trebuie să precizați numărul de persoane care vor veni la atelier (inclusiv copii) și numele vostru la office@aurora-mall.ro Participarea este gratuită.

rezultat-caravana-buzau
Vă așteptăm cu bucurie în număr cât mai mare! Revin și cu linkuri către evenimentele de Facebook ale fiecărui atelier, acolo puteți primi mai multe informații despre întâlnirile noastre. Votarea temelor se încheie pe 10 septembrie. Vă rog să dați mai departe sondajul tuturor celor care locuiesc într-unul dintre cele șapte orașe norocoase, ar fi păcat să rateze așa o întâlnire. Vă spun cu mâna pe inimă că va face diferența pentru mulți dintre noi.

28 Comments

 1. Mira 2

  Din câte știu eu empatia înseamnă sa te pui în locul altcuiva, indiferent dacă persoana respectiva își dorește asta sau nu. Nu are nicio treaba cu ascultarea. Este o calitate sinonima (sau în orice caz strâns legata) de intuiție. Ceea ce vreți voi sa faceți este foarte frumos, dar termenul „empatie” este folosit abuziv.

  • Printesa Urbana

   Pentru a te putea pune in papucii cuiva, trebuie mai intai sa asculti cu respect persoana respectiva, pentru a o putea cunoaste. Cred ca Marshall Rosenberg, doctor în Psihologie, s-ar supara foarte tare sa spui despre comunicarea non-violenta, conceptul inventat de el, ca foloseste abuziv termenul de empatie, cand exact pe asta se bazeaza. Uite, aici poti citi mai mult, daca esti interesata sa afli ceva interesant si poate util, nu doar sa fii gica contra, ca de fiecare data. http://cultureofempathy.com/references/Experts/Marshall-Rosenberg.htm
   http://www.nonviolenta.org/top-level/comunicare-nonviolenta/principii-de-baza

  • elisa claudia

   Haha, ce amuzant comentariul Mirei 2!:)Da’ de unde stiti dvs, ma rog frumos?:)
   Poate Monica Reu si Ioana pornesc ele asa, in confuzie totala prin tara, sa-i zapaceasca si pe altii!!
   ps. Ioana, ma si amuza ma si intriga genul acesta de comentariu:persoanele care le formuleaza n-au nicio( sau aproape) nicio notiune serioasa de psihologie, si nu formuleaza cu sfiosenia nestiutorului o intrebare prin care sa ceara lamuriri. Nu, ei fac afirmatii categorice, ba mai si admonesteaza pe altii la ca caror CV daca te uiti simti cel putin respect( ma refer la Monica), sau a caror postari daca le urmaresti intelegi ca sunt f.serios si temeinic documentate( ma refer la articolele tale care contin referiri din zona psiho).

 2. Alexandros

  Ahhhhh. De ce nu veniti si in Ploiesti?!?

 3. La descriere ai scris ca evenimentul are loc in Galați, apoi la intrebarea de la sondaj ai menționat de Brăila. E în Galați evenimentul, sper.

  • Printesa Urbana

   Da, e Galati, nu se actualizase numele modificat al sondajului. 🙂

  • Mihaela

   Va asteptam cu drag si in cluj. 🙂

  • Amalia

   Daaa… si in Cluj va rog…

 4. Orsi

  In sfarsit ceva pe sufletul meu si in orasele astea „defavorizate” :). Strang gasca faina pt. Deva. Multumim.

 5. Andreea L.

  Cu cei mici cum va fi? va fi o zona speciala pentru ei? copiii mei au 8 si 12 ani, ei s-ar descurca aproape singuri..dar…

 6. Claudia

  Ahh, ce mi-ar fi placut sa particip! Dar sunt plecata din Bucuresti pe 17 septembrie… Vor mai fi si altele, sper 😀

 7. Andreea L.

  Am trimis mail pt Timisoara, dar tot imi vine mesaj ca nu l-a trimis. Am incercat de vreo 3 ori. Sa mai incerc sau este vreo problema cu mail-ul?

 8. Claudia

  Yupyyyy!!! Am trimis deja mail!! Te asteptam cu mare drag la Deva!! 🙂

 9. Denisa

  Super ca este si Buzau pe lista!!! imi doresc sa particip dar m-ar interesa durata evenimenului si ce activitati ar fi pentru copii in acest timp pentru a nu se plictisi si a nu deranja. Trimit mail de confirmare dupa ce ma lamuresti!!! Varsta copiilor: 10 ani si 4 ani!!
  Felicitari pentru initiativa!!!

  • Printesa Urbana

   Evenimentul va tine cam 3 ore, o sa anuntam din vreme si daca vom avea activitati pt copii.

 10. Anca

  Buna
  M-am inscris pentru evenimentul din Bucuresti.
  Ar trebui sa primesc vreun raspuns de confirmare?
  Multumesc.

 11. Oana

  Ioana, la Brasov se va organiza evenimentul?
  Multumesc!

  • Printesa Urbana

   salut, deocamdata Brasovul nu este pe lista sponsorului, din pacate. doar cele sapte anuntate, deocamdata.

  • Oana

   Multumesc! Sigur vor fi o reusita seminariile. Asa, poate, caravana va veni si in Brasov. Asteptam cu mare interes!

 12. Anca Bogea

  Buna! M-am inscris si eu pentru Bucuresti. Ar trebui sa primesc vreo confirmare?

 13. Anna

  O idee foarte faina aceasta caravana de ateliere. Sper sa ajungeti si mai aproape de noi zona Cluj sau Oradea.

 14. Rayray

  Si in Targoviste, cand???
  Sigur sunt multe mimici interesate, ca si mine, de astfel de evenimente.

  • Printesa Urbana

   Nu stiu deocamdata, cei de la Nepi aleg orasele in care venim. 🙁

 15. Buna, Ioana. Incerc sa ma inscriu si eu pentru localitatea Deva, insa am cerut in e-mail sa mi se confirme participarea sau respingerea sau disponibilitatea locurilor in acest moment. Nici un raspuns. Ce sa inteleg? Oare sunt sau nu pe lista? Sa fi fost tarziu pentru inscriere? As fi preferat sa stiu fie ca da, fie ca ba. Oare este buna adresa de e-mail? Multumesc.

  • Printesa Urbana

   Buna, verific si revin, ms.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *