Nu contăm pentru ei, dar contăm unii pentru alții, și asta CONTEAZĂ!

Aseară când am plecat de-acasă spre Piața Victoriei vedeam la televizor doar două mii de oameni în gradenă în fața guvernului. Cu o seară înainte fuseserăm peste 150.000 acolo, mă rugam în gând să nu se fi speriat lumea, am alergat după tramvai cu teama că e gata, că n-o să mai vină nimeni. Tramvaiul era gol, cu o seară înainte m-am urcat cu greu în el de plin ce era. Vorbeam pe mesaje cu mulți cunoscuți, îi rugam să vină, unii spuneau că da, sunt pe drum, alții spuneau că e prea frig, că n-au cu cine lăsa copiii, că le e frică. Am intrat în piață cu inima mică.

Dar era lume. Era deja multă lume. Până la ora 10 s-au strâns iar peste 100.000. Se cânta, pancarte simpatice se plimbau de colo colo, se dădea ceai cald, se împărțeau senvișuri, lumea râdea, scanda, cânta, dansa, am revăzut mulți cunoscuți, era din nou ca în seara precedentă, mi-a venit inima la loc. Lumea nu renunță. Ce bine. Nu-s nebună eu. Am stat până nu mi-am mai simțit picioarele.

piata victoriei printesaurbana

Am buzele crăpate de frig, spatele mă doare de parcă aș fi dormit numai în picioare un an întreg, am slăbit și mai mult, nu am mai putut scrie nimic nici la roman, nici la cartea pentru copii, nici pe blog, nu mă pot gândi la nimic, îmi fierbe mintea și nu am stare, sunt mereu cu telefonul în mână să citesc ce se întâmplă, să răspund la mesajele celor care mă întreabă unde ne întâlnim, ce să aducem în piață unii pentru alții.

Nu, nu cred cu adevărat că ajută la ceva să ieșim, cred că ei vor merge mai departe cu ordonanța, cred că-și vor salva pielea și apoi vor trece la furat, cred că vom ieși din EU, văd deja leul românesc în cădere liberă, văd România împărțită în două, aud oameni spunând lucruri ridicole, spun lucruri ridicole eu însămi probabil, văd televiziuni schimbându-și brusc discursul, ba chiar primesc invitații de la ele de a vorbi despre protest, de a scoate lumea în piață, dar tot nu cred că vom reuși să-i oprim. În același timp însă, simt că nu pot trăi altfel zilele astea, știu că dacă nu ies în stradă, o să clocotesc până o să mor, că trebuie, TREBUIE măcar atât să facem, să spunem că vedem, că înțelegem, că ne opunem, chiar dacă lor nu le pasă de noi.

Nu-mi vine să cred câtă lume a ieșit peste tot. Este o revoluție, una pașnică, una extraordinară, pentru care vă mulțumesc! Chiar dacă nu mai există credință că-i vom întoarce din drum, măcar existăm noi și asta mă face să mă simt ceva mai bine… Nu contăm pentru ei, dar contăm unii pentru alții.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

59 comentarii

  1. Ioana, nu trebuie sa ne pierdem spranta. Asa cum ai zis intr o postare anterioara, trebuie sa speram pana in ultimul moment. Cand vad atatia oameni pe strazi parca nu imi vine sa cred ca nu ii vede chiar nimeni…ne vedem in piata, cea a VICTORIEI

  2. Cum sa nu existe speranta??? Cum sa mearga nenorocitii inainte? Sa ai incredere in „NOI” cu toata fiinta ta pentru ca impreuna vom reusi!!

  3. Nici eu nu cred ca mai putem face ceva, cred ca ne vir da afara din EU si ca o sa fim nevoiti sa emigram. Insa de marti nu mai pot dormi, nu mai pot manca, ma simt de parca mi-a murit cineva drag, nu imi mai gasesc rostul si simt ca macar atat pot face, sa ies.

  4. Ioana, mai exista speranta. Nu ceda, te rog! 🙂
    Suntem tot mai multi. Nu are cum sa invinga raul si aroganta, e nevoie insa de multa munca si rabdare! Refuz sa cedez! Te imbratisez cu multa solidaritate!

  5. Eu am speranta, pentru ca altfel innebunesc! O sa fie un dezastru pentru tara asta ce se va intamola daca aleg sa ne ignore.
    Si da, sunt asa de mandra si fericita cand vad oamenii in sfarsit uniti peste tot! Chiar daca nu pot sa ies, inima mea acolo e in fiecare zi! Sa mai speram putin deci!

  6. Am fost si noi aseara, pentru prima data. M-am infuriat sa vad cum incearca sa sperie oameni buni si pasnici cu huligani platiti si pur si simplu n-am mai putut sta in casa.
    Nici eu nu cred ca iesirea noastra in strada va conta. Dar vreau sa stie ca ii vedem, ca suntem multi, ca nu renuntam. Vreau sa stie ca nu ne-au prostit. E tot ce putem face. Asa ca diseara ne vedem in piata!

  7. Nu se poate sa renuntati! Nu exista optinunea asta! Nu hotii fac legile! Tara toata e in revolutie! Europa e solidara. Romanii din diaspora sunt alaturi de protestatari. Se organizeaza proteste de solidaritate in Italia, Bratislava, Londra, Praga…

  8. Trebuie sa speram, TREBUIE! Nu vom putea sa emigram cu totii, cu catel, purcel credite si altele. Si cu familia ce facem, o abandonam in tara nimanui? Hai sa iesim si sa speram! TREBUIE sa se schimbe lucrurile. TREBUIE!!!

  9. Ieri am fost parte dintr-un mars care a parcurs vreo 10 km din oras. Diseara ma duc la stretching ca sa nu intepenesc de febra musculara pentru ca mai am de protestat si zilele urmatoare.
    Nu vreau sa ma gandesc ca e degeaba, refuz asa ceva. Daca ma gandesc chiar si pentru o secunda ca e degeaba, nu mai ies. Si trebuie sa ies.

  10. Sunt mandra de noi, cei care simtim ca nu meritam sa fim bataia lor de joc! Stiam ca avem in noi aceste sentimente si aceasta forta! Imi doresc sa contam, sa reusim sa ii oprim pe acesti oameni care cred ca ne pot calca in picioare, cu zambetul pe buze! Nesimtitii!

  11. Şi eu aud oameni spunând lucruri ridicole şi mi se face rău. La propriu.
    Ma bucur sa vad in comentarii raspunsuri optimiste. Parca ma molipsesc si pe mine.

  12. Plang pentru romani, pentru voi prietenii mei cunoscuti si necunoscuti, de durere ca nu sunteti, ca nu suntem suficienti de puternici pentru a-i rasturna, pentru a-i da afara o data pentru totdeauna pe toti acesti hoti la drumul mare, care fura direct din buzunarele tarii si ale oamenilor de rand, fara rusine si fara nici un regret!!!!!!!

  13. Sunt rupta de oboseală, intre copil și casa și apoi seara proteste. Dimineața simt ca mă cuprinde resemnarea, dar nu mă las, ies în fie are seara. Aici la Cluj e o atmosfera minunată, aseară m-am îmbrățișat cu doua doamne necunoscute de vreo 80 de ani…se țineau de braț și protestau și ele. Am sa ies în fiecare zi, cred ca nici somn nu as avea sa stau acasă. Încercasem ieri sa fac yoga dar pur și simplu îmi lipsea calmul pentru așa ceva.
    Împreună pana la capăt. …După Cum se mai striga pe la noi: „București, nu uita, Clujul e de partea ta!”

  14. Am iesit in fiecare seara si o sa ies cel putin inca 7 zile de acum incolo. SINGURA. Singurele persoane din jurul meu care-mi impartasesc trairile sunt in bucuresti. Nu am prieteni, familie, colegi care sa inteleaga. Ies eu si pt ei. Insa ies in primul rand pt mine. Sa ma mai pot uita in oglinda.
    Este f posibil sa vina vremuri foarte, foarte grele. Nu ma astept (desi mai sper un pic) ca protestul sa schimbe asta.
    Desi in timpul zilei am indoieli, cand se aproprie seara nu am stare, am un ghem in stomac, nu pot manca, etc, asa ca ma imbrac si ma duc in piata. Singura. Nu este o alegere. este singura varianta

    • Nu ești singura! Toți acei oameni cu care ai o comuniune de idealuri sunt cu tine. Și eu am mers singura ieri seara…dar când am văzut speranța pe fetele tuturor m-am simțit intre prieteni.
      Elena

  15. Stii care este problema? Ca cei din cealaltă tabara nu sunt niste creaturi malefice cu sase degete la mâini, sunt parintii nostri, bunicii, vecina aia draguta care face cozonac demential, dirigul din clasa a 8a. Când au fost alegerile pt Iohannis am stat 8 ore la coada ca sa votez, eram gravida si era un frig de îmi ardeau picioarele. Ca sa îmi spună recent cineva din familie ca de asta merge tara prost, ca diaspora nu si-a vazut de treaba, ce v-a venit sa il votati pe neamt in loc sa va vedeti de tara aia unde v-ati dus, trebuia sa le alegeti lor presedintele. Ce vreau sa spun: ordonantele poate se vor abroga, dar asta nu rezolva decât varful aisbergului. Cat timp cei din cealaltă tabara ne considera nebuni si nu inteleg semnificatia protestului, cat timp viata lor tot gravitează in jurul ajutorului primit de la stat, al atentiilor oferite / primite, cat timp aud argumente de genul „toti sunt corupti deci nimeni nu e corupt”, cred ca lupta e departe de a fi, cu adevărat, castigata.

  16. Hai să facem un exerciţiu de democraţie şi sa vedem dacă putem avea un miting/mitinguri legale, credeţi că se poate?

  17. Nu ma pot abtine sa nu intreb:Cand a venit criza peste tara este si EU simteam ca vreau sa îmi iau lumea in cap ,voi unde ati fost? Cand au împrumutat atât de mulți bani de la fond si i-au furat pe toți,voi unde ati fost? Cand au tăiat pensii,indemnizații,când s-au inchis firme mici care plăteau salariile oamenilor pt ca i-au ingenuchiat taxele,voi unde ati fost? Cand s-au intamplat atat de multe lucruri oribile si odiosul Basescu urla ca s-a umplut tara de mamicute si bebelusi,când de fapt natalitatea e la pământ de 20 de ani,voi unde ati fost? Cand s-au inchis spitalele si au murit oamenii cu zile,unde ati fost?
    La începutul anului trecut când a plecat psd de la guvernare bugetul era pe plus,acum când au plecat „minunatii” tehnocrați iar este gaura in buget. Ce au facut cu banii ? Pruna,care a iesit in stada la protest, a dat 126 de ordonante intr-o noaptea, atunci unde ati fost? Cand mințit la cedo si a recunoscut ca a mințit,unde ati fost?
    Eu am citit ordonanta,ar fi bine sa o citească fiecare dintre cei care ies in piata si sa stie pt ce iese,sa isi faca o parere personala.
    S-au intamplat lucruri oribile in anii trecuți si nu a interesat pe nimeni,normal daca nu e pe facebook nu exista.
    Daca oamenii ar fi reactionat de fiecare data corect si prompt poate Basescu si ai lui ar fi închisi pt tot răul pe care l-au facut țării ăsteia si viitorului ei,si poate am avea un presedinte nu o marionetă si poate Codruta ar fi la închisoare nu patroana la dna,poate,poate…..
    Toți oamenii cu care am vb si care merg in fiecare seara la protest habar nu au ce scrie in ordonanta dar se duc ,ca pe facebook si pe bloguri scrie ca ciuma rosie a preluat romania,si cer alegeri anticipate. Habar nu au de ce ies in strada.Eu măcar stiu de ce nu ies!

    • De ce nu a fost pe facebook in anii trecuti, ca era FB si atunci.
      Ce vrei sa spui, ca acum e o manipulare, cineva a facut asa incat sa fie pe facebook ca sa ne activam?

    • @ Cristina, nu contest ca s-au facut lucruri foarte nasoale in trecut si ca trebuia sa protestam pentru ele, dar indiferent ce au facut altii pana acum, NU RISCAM SA FIM SCOSI DIN UE si din NATO cum riscam acum daca ii lasam pe astia sa-si bage picioarele in ea de tara. Intelegi chestiile astea??? Ca pentru mine e motiv suficient de iesit din casa la protest, fara sa le mai pun la socoteala si pe celelalte.

    • Cristina, e foarte rau ca nu a iesit lumea atunci, e clar ca acum s-a ajuns la un punct de saturatie, s-au adunat multe, de zeci de ani. Totusi, pentru ca nu s-a iesit atunci si au scapat multi nu e un motiv sa nu iesim acum, dimpotriva. Plus ca oricum, ce se intampla acum e de departe cea mai mare mizerie din ultimii 28 de ani, si ar trebui sa iesi din casa indiferent de ce a facut basescu si kovesi, wtf, mi se pare sf ce citesc.

    • Asta e cea mai mare magarie din ultimii 28 de ani? Unde ai trăit in ultimii 28 de ani? Intr-o bula? Acum 4-5 ani au murit oameni cu zile pt ca s-au inchis spitalele,au murit la usa spitalului închis. Spitale care erau viabile,cu aparatura noua cumpărată cu cateva luni in urma.
      Sunt multe nemernicii care s-au intamplat in ultimii 28 de ani,de mineriadă ai auzit? Au fost omorati oameni oameni nevinovati,manifestanții au fost luati din piata si dusi la o unitate militară iar procurorul macovei(a recunoscut ca a fost acolo) i-a interogat cu bata.
      Mai usor ar fi sa te documentezi serios pana sa afirmi ca este cea mai mare nenorocire din ultimii 28 de ani.
      Cum sa fie sf ce am scris eu mai sus,asta e o mica parte,ce mi-am amintit. Sunt atât de multe ca nu mai am nervi sa incerc sa mi le amintesc.
      Stii de ce apara iohanis sri-ul asa de infocat? Daca iese din cuvântul sri-ului si dna-ului dna carmen si mămică ei vor face puscatie,pt ca au revendicat un imobil în centrul sibiului,pe baza unor acte false din care reiesea ca sunt mostenitoarele vechiului proprietar. S-a dovedit ca actele sunt false si imobilul a fost confiscat. Dar ramane faptul ca au depus mărturie mincinoasa si fals in acte,asta inseamna puscatie.
      Asa ca avem o marionetă pe post de presedinte,santajabil.

    • Nedreptati, mizerii si magarii s-au facut tot timpul, nu zice nimeni ca nu. Mie imi pare rau ca nu am protestat mai des, ce sa zic, poate nu se ajungea aici daca ieseam in strada cu totii mai repede.
      Totusi nu imi amintesc ca vreodata sa se puna problema sa fie legale, ca acum.
      Practic toate exemplele tale sunt fie lucruri ilegale, fie lucruri care nu au intrat in conflict cu vreo lege. Foarte urate, mineriada chiar o abominatie, insa ilegale. Nu legale, nu exonerate prin lege.

      Daca se dadea o lege pentru amnistierea oricarei raspunderi pentru mineriade, ma vedeai in strada instant. Dar nu poti sa protestezi pentru ca oamenii fura de exemplu, e absurd. Protestezi pentru ca nu se aplica legea in cazul lor, nu pentru ca fura. Pentru ca fura si nu li se intampla nimic. Iar acum nici lege nu o sa mai fie.

      E o diferenta esentiala fata de ce se intampla acum, iar daca nu o intelegeti nu are sens sa incerc sa explic.

      Este si un pic absurd ce spui, de fapt: de exemplu spitalele care sunt jalnice sunt asa pentru ca banii s-au furat si se fura.
      Bani sunt, dar se fura de catre clientela politica care administreaza spitalele.

      Adica din cauza abuzului in serviciu, care tocmai se decriminalizeaza acum pentru sume sub 200 de mii.
      Nu te deranjeaza chestia asta, tu chiar nu vezi legatura?

      Vor fura banii pentru pacienti si de-acum incolo, numai ca ii vor sparge in bucati de 200 de mii si nu vor avea nici o problema penala in caz ca sunt prinsi. I mean come on, chiar imi spui sa nu protestez?

    • Dar tu nu ai creier in cap? Trebuie sa ti se spuna pe Facebook ce sa crezi, cand sa iesi, pentru ce sa iesi? Nu ai trait in Romania in toti anii astia? Nu ai VAZUT ce se intampla in jurul tau? Nu ai vazut cand s-a dat legea privind vanzarea pamantului catre straini? Acum 40% din terenul arabil al tarii e in mana lor! N-ai vazut cand s-au inchis 61 de spitale si o gramada de medici si asistente au luat calea strainatatii? Nu-mi spune ca n-ai cel putin un prieten care a trebuit sa-si inchida SRL-ul pentru ca s-a dat forfetarul. Pentru un an de zile, atat cat era nevoie. Sau prieteni care s-au chinuit sa razbeasca cu PFA-ul, pana li s-au pus in cap taxe de munceau 12 ore pe zi ca sa le acopere. N-ai vazut cum se da spaga? La spitale, la policlinici? Atunci de ce n-ai zis nimic? De ce n-ati organizat un protest, sa se reformeze Sanatatea, ca doctorii sa nu mai fie nevoiti sa traiasca din spaga si nici pacientii sa dea. Nu, ati preferat sa mergeti in privat, la conditii civilizate, pe abonamentul de la munca.

      Sunt multe. Atat de multe! In tot acesti ani ati tacut si v-ati verificat Facebook-ul de pe aifoane. V-ati vazut de viata, ati facut copii. Acum vreti sa ii cresteti intr-o tara civilizata. De unde, daca am tacut atata?

    • Recunosc, eu nu am avut nervii sa spun ceva vizavi de tot ce este pe-aici zilele acestea, dar iti multumim, Cristina, pentru gandurile noastre pe care le-ai transmis atat de bine!

    • Cristina, e foarte bine ca ai citit ordonanta. Te rog sa-mi zici si mie ce prevede ea si ce beneficii aduce – eu nu am citit-o si vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva care a citit-o. Tu pari persoana potrivita.

    • 1. Spui ca e gaura in buget, lasata de tenocrati. Dupa ce documente? Argumentul tau central e ca oamenii nu au citit ordonanta, dar in ce document (aparent) citit de tine scrie ca e gaura in buget? Hai sa fim consecventi cu referintele. Daca te-ai fi informat complet ai fi vazut ca „gaura” vine de la faptul fa Ponta supraestimase veniturile care ar fi trebuit incasate in 2016. Asa cum a facut si Dragnea acum. Au pus cifre din burta pentru cresterea economica (au fost presiuni la Institutul de prognoza, din nou, sunt relatari accesibile dar pot reveni cu linkuri, dc nu vrei sa cauti personal), o sa vedem la sfarsitul anului cum stam cu deficitul.
      2. Eu am citit ordonanta, cum poti sa fii sigura ca au facut-o marea majoritate a celor care au iesit. Spune clar ca se dezincrimineaza abuzul in serviciu dc paguba e mai mica de 200.000 (Art 1/3), spune clar ca rudele de gradul 1 si 2 (inclusiv prin alianta) nu raspund in fata legii daca favorizeaza infractorul (Art.1/1). Daca dai legi discriminatorii pe orice criteriu, la fel, scapi.
      Te rog, fa-ma sa inteleg, cu ce anume din textul de mai sus al ordonantei esti de acord?
      Si ce s-a intamplat in trecut a interesat pe multa lume, dar ce se intampla acum ne afecteaza pe absolut toti, <20 milioane de romani (minus penalii care beneficiaza).

  18. Ioana, ai inteles….schimbarea trebuie sa,fie una totala! Nu doar PSD! Ordonanta nu e doar ptr PSD! am trecut peste marea dezamăgire ca Presedintele in care am crezut ne-a trădat, nu a fost niciodată ptr noi. Trebuie sa,deschideem ochii laaarg, altfel stăm degeaba in strada. Oameni buni aici in strada am inteles! Cativa oameni in jur au inteles! Nu doar ordonanta, nu doar PSD. Trebuie sa ne luam Romania înapoi!

  19. Cristina, IQ, nu puteam scrie nici eu mai bine! Proteste fara cap, care cer distrugere, si nu contruirea a ceva!

    Nimeni nu face un protest sa ceara ceva, cer doar demisia, si jos PSD! Atat. Nu spitale, nu blocuri renovate, nu infrastructura, nu locuri de munca in tara ca ne sufocam in Bucurestiul asta imens muncind ca sclavii pe plantatie si facand naveta ore in sir in conditii de sardine.

    Ce vreti? Sa dati jos guvernul? Si ce punem in loc? I-as da cu mare placere jos, o sleahta de corupti nepotisti. Si ce pun in locul lor? O alta adunatura de hoti dar cu pretentii de salvatori.

    Eu nu am uitat ca s-au dat ordonante de urgenta si pe vremea guvernului Ciolos, si ca s-a modificat si atunci codul penal tot pe furis pentru a invalida deciziile judecatorilor. Si presedintele n-a zis nici pas!

    Nu am fost la vot in decembrie si sunt mandra de asta. Nici macar nu au avut bunul simt sa ma minta cu promisiuni electorale false! S-au intrecut intr-un concurs de oferit pensii, ajutoare sociale si show cu dosarele lor penale, furt de voturi vs sase case.

    Nu mai vreau vot negativ. Nu mai vreau raul cel mai mic. Vreau sa voteze binele. Vreau sa votez X program. Vreau un vot pozitiv pentru o schimbare pozitiva, care sa construiasca ceva in tara aceasta.

    • Si daca stai acasa pe canapea, cam cum contribui si tu la mai bine? Sau nu e treaba ta? Tu trebuie doar sa primesti si sa ai din ce alege?

    • IESI IN STRADA SI STRIGA TOATE ASTEA! NU STA PE WC SA SCRII COMENTARII DE BOICOTARE A UNOR IN SFARSIT PROTESTE IMPOTRIVA NELEGIUIRILOR!!

    • Pai si daca tu stai in strada cum contribui tu la mai bine? Contribui sa zicem la caderea guvernului. Sa zicem ca dai jos guvernul PSD. Mai departe???

      Aseara la protest nimeni nu sufla o vorba despre asta. Dupa?? Dupa ce cade guvernul ce vrem? Pai nimic, ne frecam palmele ca uite ce am facut, se face iar un vid de putere – vezi demisia guvernului ponta-si peste un an suntem iar in strada.

      Nu stiu ce faceati voi acum cativa ani si pe ce stateati, canapea sau wc, dar eu am mai iesit la proteste. Cam la fiecare protest de pana acum, mai putin 1989 si mineriadele. A fost demiterea lui Basescu, a fost protestul dupa colectiv, rosia montana…nu e asta primul protest.

      Si uite unde am ajuns. POATE NU MERGE CU PROTESTE, cel putin nu in felul acesta? V-ati gandit vreodata la treaba asta?

      Eu nu mai ies la niciun protest de rasturnare a nimic, fara sa fie ceva in loc. O sa ies atunci cand o sa fie o manifestatie sa puna un grup de oameni capabili, cu un program coerent in fruntea tarii.

    • Eu aseara nu am auzit strigandu-se „demisia”, ci „abrogare”.
      Poate ar trebui sa mai schimbi postul tv?
      Eu ies pt ca aproape s-a legalizat furtul. Deci nu mai e vorba ca toti fura, ca toti sunt corupti, acum e cu totul altceva. Pentru mine asta este de un ordin de marime mai grav decat tot ce s-a intamplat pana acum, mai putin mineriadele.
      Este incredibil ca trebuie sa ies in strada ca sa nu se legalizeze furtul. Este un cosmar, practic, nu-mi vine sa cred. Pericolul este imens daca nu facem nimic, o sa ajungem toti sclavi pe mosia unor borfasi.

    • Nimeni nu vrea să cadă Guvernul. Nu ar ajuta la nimic. Vrem să retragă Ordonanţa 13/2017 care legiferează furtul si dezincriminează abuzul în serviciu. In rest, PSD să guverneze cum vrea, este ales democratic, numai să nu o ia razna, pe lângă drumul României !!!

    • Dar asta cu abuzul in serviciu ar trebui sa functioneze la fel pentru toti. In 2012 Basescu a iesit la televizor si a spus oamenilor sa nu iasa la referendumul de demitere si nu a patit absolut nimic, iar acum Dragnea e acuzat de abuz de putere in 2012? Ca sa nu mai zic ca anularea referendumului de demitere a fost unul din cele mai mare abuzuri, care m-a marcat profund.
      Cine are ochi sa vada isi da seama ca unii sunt de neatins in timp ce la altora li se deschid dosare aiurea, ca apoi sa fie numiti penali inainte de a fi condamnati si multimea se face ca nu vede.

  20. Nu pot sa inteleg argumentul asta cu ‘atunci de ce nu si acum da’. E ca si cum ai spune ca daca ai fost o data idiot, nu mai ai dreptul sa fii destept niciodata.

    • :-))))
      Mai ales cand a fost criza economica mondiala trebuia sa fi iesit la protest. Impotriva fratilor Lehman. :-))

      Mi-a placut asta cu idiot, o s-o folosesc si eu daca nu te superi

    • Criza a fost mondială,da e corect,dar in tara noastra a fost adancita de hotii nenorociti care ne conduceau:Boc,Băsescu,Macovei… Care au împrumutat bani în numele nostru al tuturor,ne-au amanetat viitorul,au mărit taxele,au tăiat salarii si pensii,indemnizația pt cresterea copiilor,au inchis spitalele,ne-au pus pumnul in gura. La protestul impotriva lui Băsescu de acum cativa ani ati fost? Atunci oamenii au fost bătuți cu bestialitate,ala era comunism,daca atunci nu am fost dati afara din nato si ue,nu vom fi dati nici acum.
      Cand eu gravida fiind am vrut sa plec din tara ca simteam ca nu pot sa imi cresc copilul aici,si simteam ca vine apocalipsa,printesa placa in călătorii si avea diverse probleme de autocunoastere. Daca tu te-ai trezit din vis acum nu e vina mea printesa,tara asta e un iad de multi ani,când eu si altii ca mine nu puteam dormi de griji tu mancai creveti la barcelona.
      Tot ce vreau sa spun e ca alternativa la psd,in acest moment,e iadul, si nu mai vreau asa ceva,si spre deosebire de tine,m-am trezit din vis de muuult,chiar daca criza nu m-a afectat direc,am avut ochi sa vad in jur. Pana nu va exista o solutie,oameni corecți pe care sa ii votez,aleg răul mai mic,nu iohanis,nu tehnocrati,nu nicusor dan,….
      In alte ordine de idei:unde erai tu robo cand la banca unde lucrezi s-au dat oameni afara? Nu te-am vazut făcând protest in curte.Banca la care lucrezi isi externalizeaza sau nu profitul? Eu cred ca da? Asta e corect? Daca esti un om corect si empatic trebuie sa fii asa in toate,nu numai când iti convine si când nu te afecteaza direct.
      Tara asta e liberă,acum,va puteti duce la ce protest linistiti,multumiti-i psd-ului pt asta,acum puțini ani mancati bătaie cu copiii in brate daca indrazneati sa protestanți. Dar nu mai dramatizati atât,dormiti linistiti,mancati …nu vom fi expulzați de pe terra. Alegeri au fost acum 2luni guvernul e sustinut de vot,e legitim,prin ordonanta aia nu vor fi eliberați nici 1000 de puscariasi,are atâtea ingradiri încât nu aveti de ce va teme:nu scapa tâlhari,nici violatori,nici corupti,si lista poate continua.
      Dar fara ordonanta asta vom plății 80 de milioane de eur la cedo,pe care ii pot tăia de la sanatate,invatamant. Ca de la sri nu pot tăia nimic,ca dupa aia nu mai au cu ce platii postacii care fac vâlvă pe facebook si la tv,care ne asculta telefoanele non stop(anul trecut in tara asta mica au fost 15000 de interceptari telefonice fata de sua unde au fost 3000)Sper sa nu vizeze isis tara asta vreodată,ca la ce preocupari au serviciile noastre,vor arunca toata tara in aer.
      Stiti cate amenzi a plătit Romania la cedo din cauza dna-ului? De ce nu ati iesit in strada pt asta? Procesele au ajuns sa se facă de forma,ce tara e asta in care judecătorilor le e frica de cruduta?
      Constituția ne da dreptul la un proces corect si la judecători echidistanti,nu la niste fricosi care dau sentința asa cum vor procurorii. Din cauza asta nu iesiti in strada? In puscarii sunt enorm de multi oameni nevinovati din cauza ca justiția a ajuns sclava procurorilor.
      Astept cu nerăbdare ordonanta prin care magistrați vor fi trasi la răspundere pt deciziile luate,sa plătească din buzunar amenzile de la cedo si daunele condamnatilor nevinovati.

    • Tu practic ce doresti acum? Sa nu mai iesim in strada si sa-l lasam pe Dragnea sa legalizeze furtul?
      Imi pare rau, n-o sa se intample.

      Lungimea mesajelor tale si manipularile ma duc cu gandul la un postac. Esti postac?

      Intreprinderea la care lucrez eu este privata, nu de stat, deci poate da afara pe cine pofteste, cu respectarea codului muncii.

      E si normal ca trimite profitul in afara tarii, ca actionarii cand au infiintat-o au venit cu bani tot din afara tarii, nu? Si pana una alta imi da mie salariu iar eu il cheltuiesc aici, asa ca serios, tu chiar crezi ce spui?

    • Mie nu mi se pare ca ce scrie Cristina sunt manipulari, eu sunt de acord cu majoritatea lucrurilor enumerate de ea, in care razbate frustrarea acumulata in ani de zile pe care o simt si eu.
      Dar e foarte greu de discutat cand lumea are o atitudine extrem de transanta de genul „cine nu e cu noi, e impotriva noastra”, asa ca sincer pentru prima data pe blogul asta mi-a fost frica sa imi spun parerea inainte sa scrie Cristina.
      Spiritele aprinse nu prea lasa loc de discutie, decat daca lumea are aceeasi parere.

    • Nu am spus ca Cristina manipuleaza, tu ai spus ca miroase a manipulare politica.
      Te rog explica-mi cine ne manipuleaza si cum.

    • Cred ca se intampla acelasi lucru ca dupa incendiul de la Colectiv, cand s-a folosit exasperarea si suferinta legitima a oamenilor ca sa se dea jos guvernul ales si sa puna in loc altul.
      Cred ca asta se doreste si acum, caderea guvernului si punerea in functii a cine trebuie. Cine are interese de genul? Habar nu am, dar posibil sa vina din strainatate, ca prea unele persoane par de neatins orice ar face (Basescu, Macovei, Kovesi etc) deci sunt sprijinite din afara, de grupuri care nu ne vor binele deloc. Sper sa nu se ajunga ca dea Transilvania la unguri si Moldova la rusi.
      Mie mi se pare normal ca lumea sa isi exprime opinia prin proteste, dar de unde si pana unde sa ceara caderea guvernului care a fost ales prin vot democratic acum doua luni? Atunci votul chiar nu mai are nici o valoare.
      Cred ca manipularea se face prin raspandirea a jumatati de adevar si a tendintei oamenilor sa creada in graba orice indiferent de sursa informarii (care poate sa fie cineva din servicii, sub acoperire cum era Turcescu) si sa nu stea sa caute sa se informeze si sa citeasca (ex ordonanta necitita de mai sus).
      Acum nu zic de tine in special, dar am impresia ca mai multi oameni se agita si ies in strada (acum si in alte dati) fara sa stie exact ce vor (cum a fost chiar atunci dupa Colectiv) in afara faptului ca nu le convine cine a iesit la alegeri. Se pare ca multi sunt convinsi ca cei care au votat diferit le sunt inferiori si ca votul lor e mai putin valoros.
      Ar fi normal ca lumea sa reactioneze si sa taxeze orice abuz si nedreptate, dar atunci cand se reactioneaza selectiv, ma intreb de ce.
      De ce in unele situatii nu zice nimeni nimic pe niciunde, nici vorba de protestat, iar in alte cazuri cer caderea guvernului. Se prea poate ca multe abuzuri sa nu ajunga via facebook la oameni si ei chiar sa nu afle de ele, dar nu e suspect cum unele informatii sunt vehiculate pe facebook si altele nu? Cui bono?

    • pai diferenta fata de colectiv e ca ala a fost un eveniment aleator, pe cand de data asta ei si-au facut-o cu mana lor.
      de asemenea, este clar pentru toata lumea ca nu de dragul protestelor a plecat ponta, ci pentru ca l-a santajat dragnea, care stia foarte bine ca e in avantajul lor sa nu mai fie la guvernare ultimul an inainte de alegeri.
      o strategie care s-a dovedit exceptional de eficienta, ca acum sunt la ciolan timp de 4 ani.

      mie mi se pare incredibil ca intrebi cui bono.
      ti-as raspunde in latina, da nu stiu: mie imi foloseste. mie personal. tie personal.

    • Nu sun postac,am comentat astăzi pt toate articolele de genul asta de pe blog la care am tacut,chiar daca as fi vrut sa spun ceva.
      Citesc blogul asta de pe vremea când ioana nici nu te cunostea pe tine si pana acum am facut abstractie de parerile politice pt ca îmi place foarte mult cum scrie si pt ca nu am vrut sa ma incarc negativ,cum o fac acum.
      Citesti va rog linkul
      http://mobile.hotnews.ro/stire/21430631

    • „Scopul modificarii ar fi ca in cazurile de mica evaziune sa nu mai existe plangeri penale, astfel incat instantele sa fie degrevate de mii de dosare, iar eforturile autoritatilor sa fie indreptate spre recuperarea prejudiciilor.”

      Aia era o masura discutabila, dar macar are un argument decent (asta de mai sus).
      La noi activitatile nefiscalizate se estimeaza ca sunt peste o treime din PIB, si asta nu din 2016. Cand ai o evaziune enorma ca asta, e justificabil sa aloci resursele acolo unde sumele sunt mari.

      Stii ca poti sa faci evaziune si din greseala, pentru ca reglementarile sunt extrem de intortocheate, da?

      Ori acum e vorba sa-i scape pe alde voiculescu, dragnea & co de problemele penale pe care le au.

      Eu o sa ma opresc aici. Chiar nu am chef sa ma contrez pe blog si de la subiecte politice, mi-ajung celelalte.

      Eu cred ca fac bine mergand la proteste si am dreptul sa ma insel, vom vedea. Numai va rog nu-mi vorbiti de manipulare. Manipulati suntem toti, daca e s-o luam asa.

    • Toți avem drepturi,sau asa ne place sa credem.Eu am simtit de multe ori în tara asta ca nu am drepturi.
      Voi face pauză de la blog o perioadă,am mai facut-o si alte dati,nu vreau sa ma supar inutil.

    • Eu sunt de acord cu tine, ma mir cum lumea e oarba la abuzurile din justitie ce se fac de ani de zile, e prea ciudat cum se face valva doar in anumite momente, gen cozile din diaspora dar numai din 2014, nu si de la alegerile anterioare, cand au apucat sa voteze mai putini oameni.
      Prea miroase a manipulare cu iz politic, ca nu ne place cine a iesit prin vot democratic si vrem de punem la altii nealesi sa ne conduca (gen Ciolos). Asta e democratie?

    • Cand acuzi de manipulare, trebuie macar sa identifici manipulatorul si sa descrii metoda de manipulare. Macar asta, ca dovezi stiu ca e greu sau aduci, mai ales pe internet.
      Altfel pot sa te acuz si eu pe tine ca esti manipulata sau ca manipulezi.

      Deci cine m-a manipulat pe mine si cum? Poate ai dreptate, te ascult, explica-mi te rog.

    • Si cand acuzi pe cineva ca e postac ar trebui sa te bazezi pe ceva, nu doar pe logica imbatabila de genul „nu-mi convine ce scrie, e clar postac!”

  21. Cred cu tarie ca cei care spun ca nu ies in strada pentru ca PSD-ul e minunat deoarece ceilalti nu au facut nimic nu se gandesc la un lucru. Tehnocratii in scurta lor perioada nu au putut oameni buni sa faca minuni pentru ca tara era atat de ingropata in noroi ca nu se mai vedea aproape nimic. Asa ca au incercat sa o scoata la lumina putin macar, sa vada si ea macar o secunda razele soarelui. Pentru a curata o tara e nevoie de timp, sa platim niste datorii e nevoie de timp si sacrificii. Nu putem astepta crestere economica daca noi suntem praf si nici macar nu avem o educatie economica ca sa intelegem cat de praf suntem. Nu putem cere pensii, salarii, alocatii si indemnizatii ca intr-o tara care nu e in mocirla pentru ca pentru a avea toate astea trebuie sa curatam ce s-a intamplat in ultimii ani de dupa comunism.
    Am avut in 90 ocazia sa o luam de la capat in democratie dar nu am fost suficient pregatiti pentru aceasta libertate si ne-am repezit sa ne imbogatim, pentru ca romanul asta intelege prin democratie. Sa aiba bani si case si sa poata arunca in voie munti de mancare la gunoi pentru ca nu are cumpatare in a cumpara. Numai ca suntem atat de slab pregatiti pentru aceste libertati incat nu am stiu cum si ce sa facem. Asa ca romanii s-au intors la cei pe care ii credeau iar salvatori – ca doar PSD i-a salvat de comunism asa ca sigur ii va salva si de ei insasi.
    Toate guvernele de pana acum nu au putut face mare lucru pentru ca preluau mereu o tara inglodata la propriu.
    Ce e de facut in continuare? O schimbare a clasei politice e tot ce imi trece mie prin cap. O lovitura de stat cu ajutorul celor straini si construirea a unei noi politici. Avem nevoie de oameni care stiu cu ce se mananca democratia. Exista acesti oameni stiu sigur pentru ca ii vad… tineri, frumosi si cu idealuri. Pacat ca sunt in marea majoritate plecati si ar vrea sa se intoarca dar nu mai vad tara de atata noroi asa ca orbecaie prin lume.
    Eu voi iesi cat voi mai putea si ii voi indemna si pe cei de langa mine sa o faca chiar daca e greu sa scoti o tara din groapa de noroi.

  22. Nu mai aratati cu degetul la fostii presedinti, la un guvern tehnocrat de cateva luni, etc, PSD a fost la guvernare tot timpul in ultimii 27 de ani, in absolut toate formele de coalitii si permutari de persoane. Asta a dus la acest apogeu. Nu o persoana, doua, ci un partid puternic, organizat, subversiv, care a subminat economia acestei tari incepand cu furturile anilor 1990-1996, care s-a infiltrat in absolut toate tipurile de institutii si care a ros incet si sistematic, a erodat orice urma de bun simt. Va intrebati unde eram? Eram aici incercand sa speram, sa construim si sa aflam pana unde se poate merge. Acum am aflat. Aflati ca in strada erau si votanti ai PSD, erau si cei care nu au votat si cei care au votat cu alte partide. Asa ca sigur eram mai multi decat cei care se cred indreptatiti pentru ca au votat partidul ales.
    Deci, ne vedem in piata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *