Trebuie să protestăm în continuare!

Acest text este scris de soțul posesoarei blogului, pe răspunderea lui.

Nu mi-a trecut prin cap că voi fi vreodată în situația să scriu un mesaj mobilizator. Nu mă consider patriot (mai ales din ăla cu P mare) iar sintagma „dragoste de țară” mi se pare stupidă.

Aseară am prins pe Digi momentul în care a intrat în direct purtătorul de cuvânt al jandarmeriei (situația încă era sub control), care imediat după ce a spus „bună seara”, a spus „Părăsiți piața!” pe un ton ca și cum el era acolo să dea ordine, ca securiștii. Mi-a scăpat instant o înjurătură printre dinți. Moderatorul se abținea și el cu greu: „Cum adică părasiți piața, credeți că ăia din piață se uită acum la televizor?!”

NIMENI NU ÎMI ORDONĂ MIE SĂ PĂRĂSESC PIAȚA!

Pot fi rugat să părăsesc piața, eventual, poate să mi se explice de ce e bine să părăsesc piața. Dar ordine nu primesc.
Nu mă întelegeți greșit, nu am o problemă cu jandarmii, ei trebuie să-și facă treaba și nu m-aș duce la nici un protest la care nu sunt jandarmi. Aseară jandarmii NU și-au făcut treaba, că treaba lor este tocmai să protejeze populația care protestează pașnic. Ori protestatarii pașnici au fost nevoiți să fugă din piață tocmai pentru că jandarmeria nu și-a făcut treaba.

Asta se întâmplă când lăsăm gherțoi ca Oprea să bage prea mulți bani în pulane – primim ordine de la tot felul de trepăduși în care s-a umflat orzul și care se cred stapânii noștri.
Este evident chiar și numai din intervenția asta la TV ca autoritățile știau perfect ce urmează să se întample, nici nu mai trebuie să iei în considerare faptul că jandarmii aveau pentru prima dată aseară armura pe ei. Tocmai a confirmat și președintele. A fost un scenariu, sunt convins că galeriile au fost plătite să spargă protestul, deși nu am dovezi.

Trebuie să întelegem cu toții că începând de pe 31 ianuarie, să protestezi a devenit o DATORIE. Nu mai este vorba despre ce vom rezolva dacă protestăm, nu mai contează cine cu cine a votat și cine a stat acasă în ziua votului.

Romania este un stat capturat de o gașcă de borfași care VOR FURA TOT.
Nu se vor opri niciodată, nu vă amăgiți. Nu se poate concepe un moment în care borfașii o să spună „gata, am furat destul, hai să ne oprim”.
Dacă nu îi oprim prin protest în stradă, vor fura și asfaltul de pe stradă, în bucăți de câte 199.999 de lei fiecare. Şi va fi perfect legal să facă asta!
Mai nou se pare că următoarea mișcare e să dea în cap DNA-ului prin ordonanță.

De asta protestul tocmai a devenit o datorie. Este o datorie față de noi înșine și fată de copiii noștri. Nu față de țară, nu față de popor, nu față de cine știe ce alta entitate imponderabilă pe care o pomenesc sforăitor politrucii penali la evenimente. O datorie față de noi înșine, pentru viața noastră.

Altfel, dacă nu protestăm acum, vom fi niște viermi care vor aștepta să le cadă și lor câte o firimitură de la masa borfașilor.

Nu mai veniți cu copiii la protest!
Nu vă lăsați intimidați, înțelegeți că împreună suntem puternici.
Protestați pașnic.

Este foarte important să fie proteste în toată țara, nu numai în București! Dacă în București mai fac băieții o mișcare ca aseară și ne trimit acasă, trebuie să continue protestele în alte orașe. O să mă duc la Ploiești să protestez dacă nu o să mai pot în București.

Rețineți, e vorba despre cum vă veți trăi viața în această țară, nu despre altceva. Celor care au impresia că nu îi afectează și pe ei le urez somn ușor în continuare.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

25 comentarii

  1. Ce vrei să spui cu faptul ca textul escris pe „răspunderea ta”?
    Ioana (Prinţesa Urbană) aderă sau nu aderă la mesaul tău?
    solidară sau nu e solidară cu ceea ce ai scris?

    • deoarece eu cred ca incepand de ieri, este periculos sa mai vii cu copiii la protest.
      nu ma tem de violente extreme, dar ieri de ex. ar fi putut sa ajunga accidental gazele la ei – n-are nici un sens.
      plus ca se pot speria de petarde etc
      pana ieri la ora 19:30 cand am plecat eu cu ai mei din piata nu as fi spus asta.
      poate ca in timpul zilei e ok, nu stiu, dar eu nu vreau sa dau mesajul asta.

    • In cursul zilei a fost ok. Noi am ajuns ieri pe la 16, dupa scoala. Putina lume, lumina, usor de vazut daca apare ceva ciudat. Dar asta seara nu l-as aduce. Poate in weekend, daca se anunta marsuri.

    • Eu cred ca va fi liniste pana in jur de 8. Apoi… as zice ca mai bine sa ramaneti acasa. Noi vom face cu schimbul la copii.

  2. Venim, venim, e musai sa venim. Inca speram, insa nu stim daca mai e ceva de facut. Intre timp ne facem pasapoartele si cautam unde sa plecam just in case.
    Atata frustrare si furie nu am simtit in viata mea. Chit ca vom face sacrificii supraomenesti, copilul nostru nu va creste intr-o societate unde hotia este legala. Morti, copti, obositi, raciti, mergem!!!

  3. Sunt furioasa, nervoasa, am stat aseara in piata si am inghetat ingrozitor ca sa cer dreptul la normalitate. Nu o spun ca pe o vitejie, ci pur si simplu. Dupa o zi intreaga de birou, avand o circulatie periferica de rahat, am stat pana cand aproape nu am mai putut merge din cauza frigului. Nu pot sa cred ca am ajuns in situatia asta! Si cel mai tare ma sperie faptul ca vor face in continuare ce si-au propus, pentru ca din pacate au si multi sustinatori.

  4. Pe mine mă frământă de aseară o întrebare: dacă noi (sute de mii) ieșim în piață să protestăm pașnic și vin 50 de golani pitecantropi violenți și Jandarmeria ne ordonă să părăsim piața, ce am făcut?! Ce ieșire avem din situația asta care se poate repeta în fiecare zi?

  5. Eu nu am iesit in strada-am copil mic, stau langa Bucuresti, sotul ajunge de la job dupa ora 7 seara.Dar aseara, dupa ce am culcat copilul si dupa ce am deschis tv-ul pt prima data in in nu mai stiu cat timp, am plans in hohote.Este inadmisibil.Asta seara si eu voi veni in piata.Nu stiu cum voi ajunge.Daca mai e cineva din Pantelimon-localitatea, care merge, dati de stire, va rog.Sunt furioasa, scarbita si nu mai pot ramane in casa.Am fost la toate protestele incepand cu Rosia. Nu se mai poate asa.Ne calca din ce in ce mai rau in picioare. Veniti oameni buni!Pt copiii nostri.E datoria noastra sa le tinem piept.Iesiti in strada masiv in seara asta.

    • Buna, eu stau la Diham si voi merge cu tramvaiul pana la Unirii si apoi pe jos pentru a evita metroul. Daca ai cum incearca sa ajungi la Morarilor/Diham/Republica si ne gasim noi. Daca ne ajuta Printesa sa vorbim pe mail, iti las un nr. de telefon.

    • Sau poate ne-am putea cupla la un taxi?Poate mai e cineva din zonele respective?Eu nu stiu la cat pot pleca, sunt in functie de cum ajunge sotul de la serviciu, sa am cu cine lasa copilul acasa.

  6. La Cluj vor fi și în aceasta seara cam 10000. Încerc sa îmi regăsesc speranța, însă am impresia funesta ca vor merge mai departe.
    Elena

  7. Nu am crezut vreodată ca vom ajunge ca tata intr un astfel de moment! Jur!! Mai am patru zile si nasc, ma mișc ca un pinguin, am mâinile si picioarele inflamate si din nefericire nu pot ieși in strada iar soțul e plecat. Cred ca protestele sunt o parte din soluție. Personal,nu mi place deloc turnura spre care o iau lucrurile. Ei își susțin pc de vedete respectiv modificarea legii. Ok, pot sa înțeleg asta. Suntem mulți oameni cu pc de vedere diferite. Însă tb sa ii învingem pe cale legală si cum facem asta?? Altfel ne așteaptă ce, revoluția? Face țara greva generală? Ce facem sa ne reluam țara înapoi in afara de proteste???

  8. La noi în oraș putem merge cu copiii, vin familii cu bebeluși, se protestează pașnic dar se strigă dur….mergem deși nu mai am speranță în țara asta 🙁

  9. Sunt in Vaslui, in vizita la bunici si vom iesi atata timp cat vom mai sta aici. Nu mai locuim in tara de ceva timp dar asta nu inseamna ca nu ne pasa de ce se intampla. Ma bucura nespus ca am vazut si intr-un oras mic solidaritate si dorinta de mai bine! Acum doua seri au fost putini, aseara numarul a crescut si sper ca in seara asta va creste si mai mult! Vasluienii chiar daca au votat cu psd-ul ani de zile sunt suparati pe cei in care si-au pus increderea. Un individ ales in fruntea Consiliului Judetean ne-a facut ragalii si le-a zis vasluienilor sa se intoarca in casa sa mai bea o tuica. Il cunosc pe acest om de cand eram in liceu si fiu-ul lui era de aceeasi varsta cu mine. Nu vreau sa ii jignesc familia, nu am nimic cu copii, sotia si mama dumnealui dar ii doresc sa isi scoata el ochii din pahar o clipa si sa priveasca spre viitorul pe care il ofera copiilor ai nepotilor lui, poate se trezeste. Vasluiul e alaturi de Romania si de data asta nu se va mai intreba daca a fost sau nu a fost revolutie! Sunt activi! Psd-ul a avut grija sa ii trezeasca si pentru asta le multumim!

  10. Felicitari pentru articolele despre protest! Si noi din diaspora protestam; in primul rand impotriva ordonantei samd, in al doilea rand din solidaritate pentru cei de acasa!

  11. Da, vor fura tot. Vor lasa in urma lor prapad. Si totusi au castigat alegerile. Chiar crede cineva ca vor face anticipate? Ca vor renunta? Nu am incredere deloc. Eram sigura ca vor renunta la.lege, sunt sigura ca va cadea si guvernul..dar PSD-ul , el ramane in picioare si va fura tot ce e de furat! Sa vina lumea cu argumente contra, chiar va rog, o doza de optimism e binevenita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *