Mărțișoare din pompoane de lână făcute de noi

Am observat în timp cum copiii mei nu prea pun preț pe nimic din ce cumpărăm, poate cu excepția cărților. În rest, nu se atașează de nimic (asta e bine), nu au grijă de aproape nimic (asta e rău), știu că oricând putem cumpăra încă unul la fel (asta nu e mereu adevărat, dar atitudinea lor asta arată). Îmi doresc ca ei să țină minte ideea de sărbătoare de Mărțișor, așa cum eu țin mintea seara dinainte de 1 martie, când scoteam cu mama Cutia cu Mărțișoare, ne uitam atent la fiecare, decideam care către cine va merge, reciteam felicitările, abia așteptam să le ofer și să văd ce voi primi.

Așa că soluția pe care am găsit-o este să facem mărțișoarele, eu și copiii, în loc să le cumpărăm. Nu arată ca cele din reviste, dar sunt făcute de noi, le creăm în joacă, împreună, ei le oferă cu mândrie că ei le-au făcut. Construim amintiri împreună! Am făcut un mic tutorial despre cum am făcut noi anul acesta mărțișoare cu pom poms din lână, să vă dăm și vouă idei. Sunt foarte ușor de făcut, simpatice și deloc costisitoare.

A doua zi după ce am lucrat primele felicitări, Sofia (aproape 5 ani) s-a trezit mai devreme (vai de capul meu) doar ca să mai facă niște mărțișoare din astea. Și a făcut unul cap coadă singură! 🙂

martisoare pompoms

Aveți nevoie de:
– coli cartonate colorate (1-2 lei coala la libărie), dintr-o coală faceți 8-10 felicitări
– crengi subțiri, uscate, maleabile, din parc, gratis
– 2 sculuri de lână alb și roșu, cam 4 lei bucata (cu cât e firul mai pufos, cu atât mai grăsane și rotunde ies pompoanele)
– lipici care se usucă transparent
– fire de mărțișor
– foarfece normal și unul zimțat
– cariocă pentru scris mesaj, la final

Timp de lucru:
– pompoane: 5 minute (cu marjă de joacă)
– asamblare: 2 minute
– curățenie după: între 1 minut și două ore (dacă lăsăm juniorul să aspire)

Ah, din pompoane puteți face și cercei, mărgele, breloc, personaje cu ochi și gură, sky is the limit!

Iată și tutorialul, spor la lucru! 🙂

 

Anul trecut am făcut mărțișoare din aluat cu sare, am scris despre întregul proces aici.

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *