Regina și prințesa vor să rimeze (concurs)

LE: Câștigătoare este GEANINA POROJAN, felicitari! Sa iti verific emailul, da?

Ea s-ar îmbrăca mereu ca mine. Eu am renunțat să mă mai vopsesc, ca să am părul ca al ei (care al ei e ca al meu, dacă îl las pe-al meu în pace). Ne place mult să arătăm la fel, să facem lucruri la fel, să rimăm, să fim o pereche.

Într-o vreme, Sofia avea un stil vestimentar mai eclectic, așa. Purta mult sclipici, roz, plastic, mărgele peste danteluri și canafi de blăniță, pantaloni de schi pe sub fustă tutu, cămăși de noapte transparente peste șalvari dublați și așa mai departe. Eu am rămas fidelă jeanșilor și tricourilor, rochiilor simple și fustelor comode, în speranța că etapa bling a Sofiei va trece.

Ceea ce s-a și întâmplat. De pe la 4 ani și-un pic a devenit foarte atentă la cum îmi aleg hainele. Mă întreba de ce am pus fusta albastră cu bluza cu flori roz, de ce nu port mărgele peste bluze cu imprimeu, unde-mi sunt paietele, de ce nu port tutu în fiecare zi și așa mai departe. I-am explicat cum fac, fără să-i sugerez că asta e singura cale. I-am spus mereu că e liberă să-și aleagă singură hainele, câtă vreme ele sunt potrivite cu temperatura din casă și de-afară și cu regulile sociale sau ale spațiului în care urmează să mergem.

Acum, la aproape cinci ani, a decis că vrea să poarte jeanși. Până acum, pantalonii care nu erau 100% roz sau fucsia și nu aveau flori, inimioare sau buline n-aveau nici o șansă. Haine gri, așa le spunea ea tuturor celor care nu țipau culoare și strălucire. Haine gri nu purta. Nici nu se apropia de rafturile și umerașele cu haine gri din magazine. Se ducea fix acolo unde ochiul meu încerca să nu vadă, din teamă c-ar putea să orbească.

Sigur, și dacă ar fi continuat să aleagă bling, tot ar fi fost în regulă, are și ea nevoie de zone în care să dețină controlul, iar eu începusem să mă obișnuiesc. Și poate că nici măcar nu e încheiat definitiv acest capitol, sunt conștientă că invazia de roz poate reveni oricând! Mă bucur că deocamdată rimăm amândouă în ținute comode, discrete, simpatice și deloc banale. Mă bucur s-o văd în jeanși și teniși, cu tricouri albe sau în rochițe simple din bumbac, fără să se mai supere că i-a mai căzut un diamant de pe rochie când s-a cocoțat sus pe scară, fără să-și mai calce pe trena de Elsa sau pe coada de Rapunzel. Acum pot s-o tăvălesc printre perne fără să aud că i-am șifonat rochia de bal!

Am făcut câteva poze împreună, la un ceai și la joacă! Nimic fancy, suntem în șosete, într-o ceainărie-hostel, într-o dimineață de aproape-primăvară!


20170222IoanaSofia112705

20170222IoanaSofia113705

20170222IoanaSofia113731

20170222IoanaSofia113936 (1)

20170222IoanaSofia114314

20170222IoanaSofia114519

20170222IoanaSofia114604

20170222IoanaSofia115442

20170222IoanaSofia115711

20170222IoanaSofia120121

20170222IoanaSofia120145



20170222IoanaSofia121713

20170222IoanaSofia124850

20170222IoanaSofia124857

Tricourile cu mesaje asortate (Princess / Queen, My mother is my luck / My daughter is my luck, Best mom of the world/Best daughter of the world), jeanșii pereche, fustele și rochiile noastre sunt toate marca TEX și sunt foarte versatile, se potrivesc perfect cu noul concept de comunicare,#modacuchefdeviata. Le găsiți pe toate în Carrefour la raionul de textile, la prețuri foarte bune! Tricourile costă 20-27 de lei, jeanșii 40-95 de lei, iar rochiile set 45-50 de lei. Mărimile pentru copii sunt de la 6 luni la 14 ani. Întregul catalog al colecției de primăvară îl găsiți aici.

Vi le recomandăm cu entuziasm, suntem mari fani TEX Carrefour, pentru că sunt rezistente la tăvăleală și foarte simpatice, tare mă bucur că au lansat și această linie de ținute mamă-fiică!

Am și un concurs pentru voi, premiul este un voucher de 400 de lei de cheltuit în orice hypermarket Carrefour din România. Pentru a participa la concurs, trebuie să-mi spuneți în comentarii până miercuri, 1 martie la ora 22.00 care a fost cel mai simpatic lucru pe care l-ați făcut alături de fiica sau mama voastră. 🙂 Miercuri seara aleg și anunț aici cine primește voucherul!

Pozele de mai sus sunt realizate de Ioan Stoica, îl găsiți aici.

Mulțumesc Ceainăriei 5 pentru găzduire!

Vă plac hainele set? 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

232 comentarii

    • Seturile sunt superbe, cu siguranță ne vom achiziționa şi noi!
      Fetița mea are 1 an şi 4 luni şi se numeşte Carla! Cel mai simpatic lucru care l-am făcut până acum cu fetița mea a fost şi este TOTUL! De la felul cum mă trezeşte dimineața, mângâiatul părului, sărutări pe toată fața doar, doar mă voi trezi, jocurile noastre cu cărticele de toate tipurile, ba din puzzle, ba din hârtie, ba din plastic, gâdilatul care este cel mai răsunător moment şi în care râdem de ne dor burțile, mâncatul deşi suntem cam mofturoase, ieşitul la plimbare unde suntem în căutare de pisici tot timpul, deşi avem cățel în casă, adoră pisicile, până la momentul cel mai frumos care eu îl ador, SOMNUL, deşi cu multe chinuri ajungem să îl şi practicăm când ne dorim şi totuşi suntem cele mai fericite!! Probabil pentru unii, mai ales cei fără copii, ceea ce am spus eu nu este ceva wow, dar pentru că toate momentele petrecute împreună de când a venit pe lume micută, au fost nu simpatice ci extraordinare, unice, frumoase şi fără de care nu ne-am mai vedea trăind!
      Am citit cele două cărți ale tale şi sunt împlinită sufleteşte şi mă regăsesc cum nu m-am regăsit în nicio carte citită până acum!
      ÎȚI MULȚUMESC CĂ EXIŞTI!

  1. In cei 5 ani de cand o am fiecare moment alaturi de ea imi aminteste cat de norocoasa sunt, este raza mea de soare la propriu si la figurat (are cel mai blond par pe care l-am vazut pana acum). Dansam in dormitor pe muzica de la radio, coloram impreuna, citim povesti, discutam la culcare cate in luna si stele pana adormim. Toate aceste mici detalii sunt amintiri pe viata.

  2. haha, chiar am primit catalogul acasa si prima data m-am dus cu gandul la tine cand am vazut hainele mama-fiica. ma tenteaza si pe mine, dar nu prea cred ca merg cu burtoiul…
    Pentru concurs imi e greu sa aleg. Stau acasa cu ea si la 3 ani fiecare zi are cel putin un moment de „cel mai simpatic”. Azi am facut clatite impreuna, mai mult ea decat eu si sunt extra mega mandra.

  3. Fac multe impreuna cu fiica mea, nici nu stiu care ar putea fii cel mai dragut. Insa cred ca printre cele mai memorabile sunt zilele cand mergem la zoo si hranim
    Animalele
    Si ii povestesc despre fiecare. Asculta mereu la fel de interesata. Insa savuram orice clipa orice am face

    • De ceva timp Bibi (nume de alint)e captivată de tot ce înseamnă bucătărie si gătit. Într-una din zile neștiind ce să-i mai dau sa meșterească si avind nevoie de niste tăiței pentru supă, am rugat-o sa ii facă ea(doar coca, inca nu o las cu cutitul). Nu va mai spun ca faina am avut si pe clanță dar bucuria ei a fost incomensurabil mai mare decât murdaria rezultată

  4. Ooo, ce bine a picat acest articol. Imi doresc de ceva timp sa caut o tinuta set mama-fiica, mi se par adorabile. Ne mai îmbrăcăm cu lucruri asemănătoare (nu identice) si noi si ne place atat de mult (blugi slim si tricou roz sau rochie roz si pantofi maro). Cel mai simpatic lucru împreună cu mama si fetita mea este cand iesim in oras, la cafenea, ne comandam ceva de baut si stam picior peste picior toate 3.

  5. Am urcat pe varf de munte împreună cu mama. Mai exact pe Pietrele Doamnei. Am depanat amintiri, am facut un review scurt al vietii noastre si am fost foarte fericite sa ajungem la concluzia ca avem o familie minunata si o viata frumoasa. Priveliștea era superba.

  6. Povestea mea e de când eram prin generală, cred. Nu mai rețin exact, dar știu că mama mea și-a dorit tare mult un ”costumaș” de primăvară, ceva cu o fustă până la genunchi și un sacou tip tunică (cu mânecă lungă), dintr-un material ușor și… GALBEN. I-a plăcut atât de mult modelul, încât mi-a luat și mie unul la fel (adică a simțit nevoia să cumpere două, mai ales că atunci se găseau lucruri frumoase destul de rar), și ieșeam în oraș amândouă așa. La vremea aia, pe la începutul anilor 90, era ceva neobișnuit, cel puțin în orășelul nostru. Eu aveam și o pereche de încălțări galbene, și umblam așa amândouă și lumea zicea că suntem surori. Sau poate doar mami zicea așa. 🙂
    Galben n-am mai purtat până pe la 30 de ani (și atunci doar un tricou, nimic mai mult), pur și simplu nu mi-a plăcut niciodată culoarea.
    Știu că povestea mea nu e extraordinară, dar îți mulțumesc că mi-ai adus aminte de copilărie. Mă duc să sun acasă!

  7. Ador zilele in care ramanem acasa doar eu si ea 🙂 Nu ca nu ne-ar fi dor si de tati, dar parca tare bine este sa avem timpul nostru, sa ne culcam mai tarziu ca de obicei, sa dormim imbratisate, sa facem lista de cumparaturi pentru a doua zi, sa mancam ce ne place cel mai mult! Ea este minunea mea „perfeta”, iar eu sunt mama cea mai buna! Ce poate fi mai frumos de atat?

  8. Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut cu fiica mea a fost sa mergem impreuna la coafor si sa ne tundem la fel :). Fetita mea a fost f incantata. Iar tricourile alea asortate de la Carrefour mi se par suuuper!!

  9. Cel mai simpatic lucru de pana acum făcut alături de fiica mea: Ne plimbam amândouă cu trenuletul de jucărie din lemn prin casa.

  10. Cel mai simpatic lucru pe care il face Eva la 1 an jumate este sa vina tiptil pe la spate si sa ma ia in brate de fiecare data cand ma prinde stand pe vine, la nivelul ei, cand strang vreo jucarie sau ma incalt! 🙂 De multe ori ma trezesc si cu un pupat pe obraz si un „mai-maaaai”! Mamele stiu cum e! 🙂

  11. Buna! Fiecare moment petrecut alaturi de fetele mele este cel mai „pretios”, de la prima imbratisare din prima clipa cand ne-am vazut ochi in ochi, nu pot alege unul cel mai simpatic. Iti urmaresc postarile, felicitari pentru tot ceea ce realizezi si multe momente simpatice alaturi de puii tai.

  12. Cred ca orice fac cu iubita mea este simpatic, de la imbratisari, la pupiceala, la plimbari, excursii, jocuri si chiar trezirile ei in mijlocul noptii :)). Abia astept sa vina si surioara ei luna viitoare si sa ne distram toate 3. Orice moment cu printesele mele este unul special

  13. De ceva timp Bibi (nume de alint)e captivată de tot ce înseamnă bucătărie si gătit. Într-una din zile neștiind ce să-i mai dau sa meșterească si avind nevoie de niste tăiței pentru supă, am rugat-o sa ii facă ea(doar coca, inca nu o las cu cutitul). Nu va mai spun ca faina am avut si pe clanță dar bucuria ei a fost incomensurabil mai mare

  14. Ce frumoase sunteti!!!! ???

    Cu siguranta, Sofia adora cand intru in mintea ei si intru in personajele ei preferate…. Sofiuta mea adora filmul Frozen, a invatat replicile pe de rost… Are si o parte preferata, cea a balului de investire a Elsei ca regina peste regatul Arendelle… La scena respectiva, ea se transforma in Elsa ( are si recuzita necesara, manusi si coroana 🙂 ), iar eu devin Ana.. stam una langa alta si spunem replicile din film, interpretand pana la capat rolurile, culminand cu smulsul manusii din mana…
    Ador sa o vad fericita si sa facem impreuna tot ce o distreaza si o bucura!!! ???

    • Buna Roxana,
      Voiam doar sa-ti spun ca si eu sunt o Roxana si ma chema Nita inainte sa ma casatoresc si am o fetita Sofia…Mi s-a parut tare dragut sa vad un comentariu de la Roxana Nita care are o Sofia…Si Sofia mea adora Frozen.
      Salutari si sa aveti o viata minunata, tu si Sofia!

    • Wow… ce tare!!!
      Multumesc mult!
      Toate cele bune si multa fericire si voua!!!
      Va pup!!! :*

  15. Fetita mea are 8 luni, deci abia de acum incep povestile.
    Totusi, drag mi-a fost sa stau in hamac cu domisoara mufata si sa ne leganam usor in zilele in care inca era cald. Si tare drag mi-a fost sa o imbrac in rochita cu tulle si sa ii vad incantarea. O papusa in miniatura 🙂
    O sa mergem si noi in Carrefour, mi se pare simpatica ideea.

  16. De departe cel mai tare ne am distrat cand ne am pictat pe fata(eu pe ea,ea pe mine) dupa 2 personaje din filmul Vaiana. Eu am fost monstrul de lava. In consecinta, m a facut neagra pe fata,gat si urechi, cu linii galbene si rosii!! Un vis! Sotul meu nu m a recunoscut in fotografii :))

  17. Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut impreuna cu fetita mea, Ioana, care împlineste 4 ani pe 26 februarie, si pe care mi-l amintesc acum, Ioana Maria, a fost sa ne imbracam si sa ne prindem parul strengareste si sa-i facem o surpriza lui tati si sa-i ducem de mancare la serviciu ☺?.

  18. Eu am o fiica vitrega, care are aproape 11 ani. Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut impreuna a fost intr-o vara foarte foarte calduroasa, cand Via Sport de pe Kiseleff inca mai exista, si ne-am inchiriat biciclete si am invatat-o cum sa mearga, am ras, ne-am prostit, am mancat acadele si ne-am facut limbile albastre. Apoi ne-am facut selfie-uri si i-am trimis lui taica-su, care lucra in ziua aia.

  19. Hmmm, nu cred ca pot sa aleg cate este cel mai simpatic lucru pe care l-am facut impreuna cu fiica mea mea, ne fardam una pe alta, gatim impreuna, ba chiar la un moment dat m-a si vopsit :))) si totusi cred ca cel mai misto…este ca suntem tunse la fel ( suntem tunse cam ca Pink, iar pustoaica si poarta foarte bine tunsoarea ?)

  20. Cand ma gandesc la relatia dintre mine si fiica mea de 1 an si 3 luni, imi vine sa zambesc cate lucrusoare haioase, indraznete si pline de bucurie am facut. Unele poate ca sunt bune de criticat, altele bune de exemplu. Dar, trebuie sa recunosc ca sunt zile si fara inspiratie. Asa ca intr-una dintre aceste zile, am descoperit o sticla cu nisip de la mare si cateva scoici ( primite cadou). Si uite asa am ajuns amandoua pe parchet ( micuta de vreo 10 luni atunci), facand modele din nisip, umpland sticla de nenumarate ori si sortand scoicile de la cele mai dragute la cele mai putin dragute. Manutele noastre si hainutele erau intr-adevar bune de pus la spalat, dar bucuria noastra a contat mult mai mult.

  21. Cel mai frumos și emotionant lucru făcut alături de mama mea a fost prima întâlnire dintre ea și băiețelul meu(ea esta plecata din tara de foarte mulți ani,de când eram eu mica). Cand l-a ținut pentru prima data în brațe, am văzut-o pe mama cu adevarat fericita (după mulți ani). Și mă bucur nespus ca eu am reușit sa îmi fac mama fericita oferindu-i cel mai de preț cadou…primul nepoțel 🙂 …Sper în viitorul cât mai apropiat și o nepotica.

  22. Toate lucrurile pe care le fac impreuna cu fiica mea in varsta de 2 ani sunt simpatice 🙂 Dar daca trebuie sa aleg cel mai simpatic acela este cand facem” parada modei prin casa”…genti, pantofi, palarii…o veselie ?

  23. M-am imbracat asemanator cu ea la aniversarea de trei ani..fustita tull gen tutu eu neagra ea roz, tricou eu roz, ea roz, sacou eu negru ea rozz ati ghicit :))..avand amandoua parul lung si saten-blondut ne.am facut cate doua codite fiecare, rotunde ca de minnie dar nu cocotate, la nivelul gatului ?

  24. Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut impreuna eu si mama? Ne jucam de-a Egiptul, o fascinatie comuna. La ora de culcare ne jucam jocul ” hai sa ne imaginam ca avem aripi si ca zburam”. Zborul ne ducea intotdeauna in Egipt. Si vizitam piramidele impreuna si ne imaginam cum traiau faraonii egipteni, ce mancau si cum se imbracau. Chiar si dupa cativa ani de jucat de-a Egiptul si dupa ce am mai crescut ceva tot continuam sa ne jucam seara. Si acum ne amintim cu atat de mult drag de jocul nostru si il mai jucam si acum la ceas de seara. 🙂

  25. L-am convins pe tati sa ne cumpere doi puisori de gaina pe care sa ii crestem in micuta noastra curte cu titlul de animale de companie.Abia astept sa ii luam! 😀

  26. Ahh, imi plac seturile astea si abia astept sa am si eu o fetita si sa ne rasfatam asa!
    Imi amintesc de cand eram mica, si mama se hotara vineri seara sa plecam la mare, impachetam repede saltele, costume de baie, si 5 dimineata eram pe drum! Cum ea e si putin artista, nu lipseau rochiile-set croite si pictate de ea! Pe unele le mai am si acum 😀

  27. Sunt atat de multe momente in care eu sau una din fetele mele am avut momente magice, amuzante, dureroase incat nu as putea sa aleg prea usor. Ce imi face o deosebita placere si este deopotriva simpatic in ultima vreme este sa stau la machiat (fata mea are 14 ani de cateva zile), este make-up artistul meu preferat…

  28. Hey!
    Cu mama, desi nu ma vad foarte des pentru ca locuim in orase diferite, imi place sa gatesc. Asa ca atunci cand ne intalnim, bucatarim din retetele experimentate de fiecare si facem plimbari lungi prin parc!
    <3
    Oricum, cel mai simpatic lucru pe care l-am facut cu mama a fost o evadare total neplanificata in Cluj … ne-am distrat pe cinste!
    Abia astept sa am o fetita ca sa experimentam hainele set !
    Sunteti simpatice si sa stii ca te urmaresc cu drag!

  29. Am făcut multe lucruri simpatice împreună ,de la prăjiturit ,pictat tricouri,citit cărți împreună, prin librării, până la castele uriașe de nisip lângă valurile mării.Insa ne aducem aminte cu drag de perioada când era mititica ,avea vreo 3 anișori și aveam un prieten comun…Un fluturas colorat.Seara,ieșeam la aer în curte și de fiecare dată,în fiecare zi venea același fluturaș și mi se așeza pe mână.Bineinteles,Isa era vrăjită…De aici ,au izvorât povestioarele aferente legate de existența zânelor la noi în curte,ce vin la mamii sub forma fluturașilor,că doar mamii era regina lor.
    Fetita mea ,are 9 ani și o imaginație pe măsură.Cred că la asta, au contribuit din plin serile petrecute împreună cu povestile legate de prezența fluturașului buclucaș.??

  30. Hei, printeso! Am și eu o întâmplare draguta de povestit. Conduceam Dacia familiei cu mama în dreapta. Era noapte și insista sa parchez cu spatele ca atunci când ne terminam treaba sa plecam direct, eu nu, ea da, eu iar nu… Mna in fine, ii fac voia, intorc, parchez, dar nu e bine ca era botul prea in drum după părerea ei… Și hai mai da cu spatele ca te indica ea. Hai, hai, hai, hai!!!! Crrrrrr! Da tu nu ai văzut stalpul? Eu sa il vad mama? Cine imi tot dadea indicatii?! Nu s-a supărat nimeni, a reparat tata :).

  31. Fiecare moment petrecut alături de fiica mea (de amândoi copii de fapt) este minunat!Unul dintre momentele noastre simpatice a fost atunci când am lasat-o sa mă „machieze”și ea a folosit Sudocrem ! ?

  32. Cel mai simpatic lucru facut impreuna cu fetita mea de 1,5 ani au fost exercii de gimnastica. Era asa draguta incercand sa faca flotari 😀

  33. Am făcut multe lucruri simpatice împreună ,de la prăjiturit ,pictat tricouri,citit cărți împreună, prin librării, până la castele uriașe de nisip lângă valurile mării.Insă ne aducem aminte ,cu drag ,de perioada când era mititică,avea vreo 3 anișori și aveam un prieten comun…un fluturaș colorat.Seara,ieșeam la aer în curte și de fiecare dată,în fiecare zi ,venea același fluturaș și mi se așeza pe mână.Bineînteles,Isa era vrăjită…De aici ,au izvorât povestioarele aferente, legate de existența zânelor, la noi în curte,ce vin la mamii sub forma fluturașilor,că doar mamii era regina lor.
    Fetița mea ,are 9 ani și o imaginație pe măsură.Cred că la asta, au contribuit din plin ,serile petrecute împreună, cu poveștile legate de prezența fluturașului buclucaș.??

  34. Am 2 minuni, fetite! Sunt sufletul meu! Cu cea mica inca nu am experimentat prea multe (are un an)…cu cea mare (3,5 ani) e o adevarata provocare …nu ar sta 5 minute, dar nu e problema! Acasa gatim, ne jucam, coloram, facem curat….!Pe vreme buna, adoram sa ne tavalim pe iarba , sa alergam, sa culegem flori…si cel mai interesant a fost vara trecuta, la bunica la tara, cand ne a pus pe amandoua (mama si bunica) sa ne tavalim in iarba, sa prindem fluturi…si sa hraneasca vacuta cu iarba din mana. Sunt cele mai frumoase momente, imagini traite de noi 3…rasete, fericire in miez de vara! Bunica e tare mandra de ea, iar eu sunt tare fericita ca am asa mama, asa fata…si sigur si cea mica va fi o „splendoare ” la joaca!

  35. Ce frumoase sunteti! Fetita mea are 14 luni si ne jucam zilnic „de-a imbracatul”. Cere singura acces la dulap, scoate haine, incearca sa se imbrace (reuseste partial), ne punem palarii, bentite. Ma bucur de fiecare clipa petrecuta cu ea si tot ce facem impreuna imi face inima sa creasca de bucurie. Salutari calde de la Cluj!

  36. Buna ziua!cel mai simpatic lucru facut impreuna ,atunci cand Alessia avea 4ani, a fost ca ne.am intins parul cu placa.Ce-i drept pt.mine nu a fost asa simpatic 🙂 pt. ca i.am intins parul bifand una din solutiile incercate pentru a o scapa de paduchi 😀 .
    Adoram hainele set si deja avem o traditie in a ne imbraca la fel,mai ales la petreceri!

  37. Salut Ioana, până să devin mămică gândeam la fel … Ce ciudat sa te îmbraci la fel cu copilul…;)) Acum abia aștept :))))
    Cel mai simpatic lucru ce l-am făcut cu mama mea ( fetița are aproape 10 luni) a fost să o duc la festivalul de teatru, la o super piesa muzical „tango la înălțime” 😉 – asta fiind prima oara a ei….

  38. Nu particip la concurs. Vreau doar sa spun ca aratati minunat voi doua 🙂 Si tricoul cu queen si princess mi-a adus aminte de cand eram la tine la Bucuresti si Sofia era inca in the oven si am zis ca pentru ca o sa ai fetita, iti va lua locul ca printesa si tu va trebui sa devii regina 🙂 Those were such nice days, these ones are even better 🙂

  39. Fiica mea de 4 ani ma tot privea luuung cum ma machiam…si mi-a spus ca isi doreste cand va fii mare sa se machieze si ea asa ca mami?Am simtit-o ca isi dorea sa o „aranjez” si pe ea…asa ca am luat toate fardurile…si am inceput sa ne aranjam…am lasat-o sa se „desfasoare”…va puteti imagina bucuria din ochisorii ei?

  40. Am mers azi cu fiica mea in varsta de 2 ani la cumpărături. Am vazut o geaca de „piele” adorabila pentru ea! De la intrare in magazin, a inceput inspecția, cautand curioasa cu privirea printre rafturile pline de haine. Cand am reusit sa o dezbrac de haina ei si am imbracat-o in cea nouă, foarte posh …a luat-o la fuga spre oglinda, s-a uitat la ea aptobator, apoi s-a intors 180° si a inceput sprint-ul spre iesire… Eu am lasat hainutele ei, port-moneul pe tejghea si am alergat intr-un suflet si eu in directia iesire. Dupa alte cateva slalom-uri printre raioane, am ajuns din nou la casa de marcat, am recuperat ce lasasem in urma si am achitat geaca! Pfiu… Greu la cumpărături!

  41. Buna, Printesa! Sunt insarcinata in 37 de saptamani, asa ca cel mai simpatic lucru pe care l-am facut cu bebelina mea este (momentan) sa ne mangaiem reciproc: ea sa loveasca din burtica, iar eu sa mangai admirativ si cu multa dragoste ridicatura burticii mele.
    Abia astept sa ne putem imbraca la fel! ?

  42. Cum nu am fetita (inca) ci doar baietel, ma voi rezuma la o amintire alaturi de mama :). Ea a avut un accident cu urmari in ’91 si nu prea am plecat impreuna in vacante asa ca cel mai frumos moment a fost cand mi-am luat masina si am plecat la mare … extraordinar moment si atat de eliberator …

  43. Draga Printesa,
    Nu sunt mama de copilashi 🙂 , ci bunica de fetitza/nepotzica!
    Copilashii mei au ceva ani, baieti fiind, cel mare, deja tatic, dar, te „urmaresc” pe Fb, pe blog, pe unde si cand apuc, „te-am citit|”, si la propriu si la figurat, cartile magic compuse de tine, le-am achizitionat pentru mine, pentru nora mea, si, daca e sa descriu o experienta de care, ori de cate ori imi amintesc, rad din rasputeri, este urmatoarea: la ultima mea „vedere” a nepoatei mele, recenta, stateam toate trei asezate in patul parintilor: eu, Gloria si nora mea….cea mica, intoarsa catre mamica….cu spatele catre mine….atasata fiind ea nespus de mamica ei, se intorcea, cand si cand, catre mine, scurt, ma privea cu coada ochiului si, apoi, brusc, se reintorcea brusc catre mama… ca si cand ar fi vrut sa exprime: ” tu esti inca aici, ce mai cauti’? ma amuz si acum, ma gandesc si acum, oare ce gandesc copii mici, de 5 luni, atunci cand cineva, oricine, intervine intre ei si cei pe care ii are si ii simte in permanenta alaturi….fie ei bunci, strabunici, unchi et.

  44. Sunteti superbe!!! Eu am nevoie de doua seturi de printesa ,pentru ca Doamne Doamne mi.a ascultat rugaciunile si mi.a oferit doua printese moțate! Eu aleg acum, de cand a aparut Sara, sa am momente doar cu Sofia, este foarte greu, dar ne strecuram! Acum , astazi, ne straduim sa facem martisoare dupa modelul vostru, dar nu prea reusim…acum juma de ora Sara era numai lipici :)). Ieri am dus.o la cofetarie si s.a simtit tare bine! 🙂

  45. Buna. Citind articolul m-am regăsit perfect. Și fetița mea de 4ani jumătate poarta tutu peste pantalonii de ski. Acel tutu portocaliu, sclipitor de îl vezi de la 1 kilometru. Mai nou am fost la patinaj amândouă cu tutu, pentru ca suntem surori gemene, după cum spune fetița mea și trebuie sa ne îmbrăcăm la fel . Bine..nu era acel tutu portocaliu, ci unul albastru, dar Imaginați-va cum arătam pe patine, amândouă cu tutu 🙂 Mie mi-a plăcut ideea fetiței mele și o susțin de fiecare data când vrea sa încercam ceva nou „ca gemenele” ..

  46. Este superba noua colectie Carrefour! Vreau neaparat un set de tricouri! Cat despre cea mai simpatica intamplare, chiar nu pot sa aleg. Bebelusa implineste azi un an si de când s-a nascut suntem intr-o permanenta cursa a momentelor din ce in ce mai simpatice.

  47. Cea mai simpatica activitate realizata cu fiica mea, Miruna, a fost sa ma las pictata, model tigru, cu acuarela. A fost super! Mai putin ca s-a luat cam greu acuarela de pe fata mea.

  48. Cel mai simpatic moment mama – fiica l-am avut in decembrie cand am participat impreuna la un atelier de confectionat caleidoscoape al Veronicai Soare. Fiica mea e mare si ne era tare dor sa facem ceva dragut impreuna, sa savuram momentul. Pe langa bucuria momentului am avut si satisfactia de a ajuta un centru de copii caci aceste ateliere asa functioneaza…te ajuta sa ajuti ?

  49. Hehe, greu de ales un singur moment simpatic. Dar, daca treeebuie…ador proaspatul nostru „ritual” dinainte de culcare, inceput in urma cu vreo doua saptamani: in pijamale, in bratele mele, ursulica mea de 1a 2l „povesteste” pe limba ei, eu o imit, radem pana nu mai putem, apoi mi se pune pe piept si somn 🙂

  50. Nu am o fiica dar am un fiu de un an si trei luni, deocamdată ne jucam foarte mult, ii place sa ii citesc si sa cântam împreuna. Cu mama mea îmi place sa merg la cumpărături si sa gătim împreuna.

  51. Am facut o gramada de chestii dragute impreuna, ne place sa exploram si sa incercam lucruri noi doar noi doua, „ca fetele”. Ultima data am decis impreuna sa ne imbracam amandoua cu fustite rosii „de printesa” (a fost definitia ei) si sa mergem la teatru.

  52. Fiecare moment petrecut alaturi de Lia(1a10l) este minunat. Inca nu pot defini care este cel mai simpatic . Insa faptul ca facem zumba impreuna (ea in sistem) o bucura mult.

  53. Buna!Mama mea reprezinta cel mai bun exemplu pentru mine,cea mai buna prietena care a reusit sa-mi insufle dragostea pentru frumos care de multe ori se poate ascunde in cele mai simple,banale lucruri .De pilda,iarna trecuta am fost impreuna la sanius .Tin minte ca demult nu m-am mai distrat atat de bine-am luat si cateva trante ,dar nu au mai contat ,eu eram bucuroasa ca saniuta mea a iesit invingatoare .Am ras impreuna ,ne-am jucat cu zapada ,am facut ingeri de zapada si un om de zapada .A fost o zi cu adevarat memorabila ,deoarece mi-a adus aminte de copilarie si de cat de placut este sa privesti tabloul alb care te imbie la distractie si joaca.
    P.S.Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci .Mi-a placut tare mult cartea ,,Te iubesc,orice-ai face!” si de abia astept sa vad prin ce peripetii va mai trece Ema .

  54. Primul lucru haios a fost sa dormim adormim amandoua (eu din greseala) in patutul ei de bebe :).
    Un altul a fost sa ma dau impreuna cu ea in caracatita mica din oraselul copiilor.

  55. Ultimul lucru făcut împreună cu prințesa mea de aproape 6ani (chiar azi) a fost sa alegem mărțișoarele potrivite pentru persoanele dragi 🙂

  56. Buna Ioana, si eu la fel, pana sa devin mama nu mi placea deloc ideea de a ti imbraca gemenii identic si nici asortatul asta mama fiica; ei dar bunul Dumnezeu m a inzestrat nu cu una ci cu doua fete cucuiete ??. Si apoi a inceput sa innfloreasca in mine si ideea asta de a ne imbraca la fel insa aveam o temere ca poate cineva va gandi probabil cum gandeam si eu(nu ca imi pasa mie prea mult de gura lumii dar tot aveam o retinere). Ei si acum vine unul din cele mai simpatice lucruri facute alaturi de fetele mele – ne am imbracat la fel la petrecerea de mot a celei mici, am cautat tutu uri la fel, am rugat pe cineva sa ne picteze niste tricouri, am cumparat tenisi si uite asa ne am asortat , a fost prima data si mi a placut ce a iesit si cu siguranta o sa o mai fac. Ce i drept nu am iesit in lume asa, ne au vazut doar prietenii si familia dar urmeaza … ??

  57. Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut cu fetita mea a fost sa mergem la un spectacol de craciun in care au fost bucati din piese de balet, pentru 2 ore a fost pur si simplu fascinata de dansatori.

  58. Sunteti simpatice foc! Facem multe lucruri mama-fiica impreuna. In primul rand sunt discutiile despre viata, despre dragoste, despre nastere (la cererea ei), care sunt tot mai dese, ca deh, varsta de 8 ani isi spune cuvantul. Apoi iesirile spontane – chiar ieri am avut treaba in oras si ne-am oprit la o inghetata impreuna, alteori iesim la cafea ca fetele – ea bea ciocolata calda, eu caffe latte. Ne facem unghiile sau facem zi de rasfat cu baie cu spuma in cada si masaj cu ulei de levantica – ne facem una alteia sau doar eu ei :-). Iesim impreuna la film – de copii deocamdata, iesim cu bicicletele doar noi doua, am mers chiar si la sala impreuna, la dance fit si am facut deliciul antrenamentului. Pentru ca mereu mi-am dorit si sper sa reusesc pana la capat ca, mai presus de mama, sa ii fiu Anei prietena.

  59. Buna!Sunteti minunate…Cu fiica mea(3 ani jum)fac zilnic lucruri impreuna,gatim,pictam,dansam,etc…Cred ca ceea ce m-a emotionat pana acum din activitatile noastre impreuna a fost cand am mers sa ii ducem ceva de mancare unui baietel nevoias si ,pentru ca ii tot povestisem despre el ca nu are mamica ,ca e singurel,nu are casa….Ilinca l-a intrebat daca nu vrea sa-i fie ea mamica…M-a emotionat si m-a bucurat sa o simt atat de calda si empatica.

  60. Cel mai simpatic lucru facut impreuna de cand era in burtica este sa plimbam cateii pe afara, ii plac atat de mult si este foarte bucuroasa cand iesim cu ei la plimbare.

  61. Fetita mea, Sofia :), are 3 ani si e la etapa: Fuuuustite! Se imbraca intruna cu fustite si pantofi de petrecere, musai 😉 In acest context, cel mai simpatic lucru facut in ultima vreme a fost sa luam toooate esarfele mele si sa ne facem fustite, rochite, accesorii, deci un outfit complet numai din esarfe si sa dansam mult si voios cu esarfe si pe post de pompoane 😉 Delicios a fost!

  62. Nu pot alege un „Cel mai simpatic lucru”, pentru ca eu sunt langa pitica mea clipa de clipa si mereu facem ceva simpatic impreuna. Practic, eu traiesc o noua copilarie alaturi de ea!
    Chiar azi de dimineata ne-am machiat si coafat una pe alta, apoi ne-am imbarcat amandoua in rochii elegante si defilam prin casa, razand in hohote. Stii, multi imi spun ca sunt nebuna, ca trebuie sa fiu mai serioasa si mai severa in relatia cu ea, ca nu trebuie sa ma maimutaresc asa, insa nici nu-mi pasa de ce spun ei, atat timp cat copilul meu e fericit! Pentru ca asta mi-am dorit mereu sa-i ofer: liniste, fericire, amintiri de neuitat si toata iubirea din lume!

  63. Fetita mea are 2 ani si 3 luni si e pe zi ce trece tot mai nazdravana si pusa pe sotii..fiecare zi aduce ceva nou..dansam,mazgalim peretii..chestii sofisticate?..intr o zi,inaine sa iesim in parc a vrut sa fie pisica..asa ca am desenat o pe fata cu mustati,nasul i l am colorat si asa am plecat pe strada..ce sa fac..daca se vroia pisicuta??

  64. f frumoase hainutele ? ….azi de exemplu la implinirea varstei de 32 ani ne-am facut unghiile impreuna ,….doar azi avem dezlegare(2 ani si 5 luni.??? pupici

  65. Am avut chiar de curand o zi intreaga doar noi doua, o zi in care am lasat-o pe ea sa aleaga tot ce vrea sa facem. Cel mai tare si a dorit sa rupem impreuna o perna si sa ne „batem” cu fulgii. A fost atat de distractiv incat am ras cu lacrimi. Defapt isi dorea sa ne jucam fara griji de curatenie, ca plange bebele, etc. Un moment ce cu siguranta nu il voi uita niciodata.

  66. Foarte frumoase pozele. Banuiesc ca a fost o provocare sa prezentati tinutele „gemene” fara sa i se vada fatuca Sofiei! Si noi apreciem marca TEX ( eu, tati, pitica din dotare), chiar sunt trainice si raportul calitate-pret este unul corect.
    Fetita mea are 2 anisori. momente memorabile si adorabile adunam in fiecare zi. Pana acum insa este unul in particular care mi-a ramas in minte – cand am facut fursecuri pentru Mos Craciun impreuna!
    Pacat ca nu stiu sa va atasez si o poza, sa va dati seama de ce….

  67. Cel mai simpatic? Trebuie sa rascolesc printre amintiri pentru ca mereu incercam sa facem lucruri simpatice. Cred ca un lucru simpatic a fost cand ne-am plimbat amandoua, ea (4 ani) pe trotineta ei super rapida si eu pe cruiser. Da. Ca sa nu mai alerg dupa ea mi-am cumparat un cruiser si am invatat sa merg pe el. Trotineta pentru adulti era mai scumpa. A fost distractiv. Nu mai zic ca ne plimbam impreuna pe role, patine, jucam badminton impreuna… Uneori chiar am impresia ca sunt ”the best mom in the world” :D.

  68. Ce frumoase sunteti!!
    Eu nu am fetita, am o minune de baiat, care imi lumineaza viata.
    Cred ca momentele mele preferate impreuna cu mama, sunt cele in care pregatim prajituri impreuna. Sunt ore de fapt, pe care le petrecem povestind si cantand. De cand m-am casatorit, 6 ani adica, am avut putine ocazii in care am putut face asta. Vorbim aproape zilnic pe skype, dar nu e ca si cand am fi una langa alta. De ultimul Craciun si Anul Nou insa, am recuperat. Am petrecut doua saptamani impreuna cu ea si tata. Nu am pregatit prajituri tot timpul asta :), dar parca a fost o gura de aer proaspat, o oaza in lumea asta plina de stres in care traim. Parca am redevenit copil si n-am mai avut nici o grija, doar liniste si pace.

  69. Sunt sute de momente minunate pe care le-am avut cu fiica mea(5 ani).Am prajiturit impreuna, ne-am batut cu perne sau cu pistoale cu apa, am mancat din aceeasi farfurie cu mainile, am sarit in pat inainte de somn(stiu, agitatia nu e recomandata inainte de somn si nici „un dulce mic” inainte de masa, uneori, dar niciun copil sau adult nu a suferit in momentul incalcarii regulilor). Cred totusi ca una dintre cele mai amuzante experiente de pana acum, am avut-o in dupa-amiaza in care am facut schimb de roluri, ea-mama, eu-copil cam smiorcait si usor rasfatat:)

  70. De cand am descoperit cartea cu Eric si Ema,pe care o citim tot a doua seara,am inceput sa facem impreuna retele pe care le gasim in carte. E foarte incantata,si mami la fel!

  71. Am pregatit cu ea un super cadou pentru mama mea cand aceasta a implinit 60 ani. Mama mea a stat cu Alesia cand a fost mica si sunt foarte apropiate. A fost minunat sa facem asta impreuna!

  72. Cand am vazut catalogul, la asta m-am gandit:abia astept sa rimez cu pitica, macar acum, cat e mica 😉 Sofia are 1 an si 8 luni abia, dar e isteata foc! Zilele trecute am pus ib practica o bulgareala cu sosete in sufragerie.Eu faceam echipa cu Tudor, iar Sofia cu tati. La un moment dat, am ramas fara „munitie”, asa ca am convins-o pe Sofia sa subtilizeze de la tati sosete si sa ne aduca. Ceea ce a si facut! Numai ca, odata ajunsa langa noi, ne bombarda cu ele!!! Si apoi fugea, razand, la tati 😉 Am ras in seara aceea cum de mult nu o mai facusem!!!

  73. I-am arătat soțului catalogul, în ideea să mergem să luăm ceva. Evindet ca e nemulțumit ca nu este nimic tata-fiica ?. I-am promis că o să îi facem si lui un tricou, doar așa e poate.
    Ador cum se prapadeste de ras când mă joc cucu bau cu fetița
    (7l). Acum înțeleg de ce plângea mama așa des cand eram noi mici si ne jucam sau făceam cine știe ce. Eu una-s stropitoare măcar odată pe zi ?

  74. Cel mai simpatic lucru facut cu mama mea minunata a fost sa plecam doar noi doua la mare si sa ne distram ca doua pustoaice.
    Fetita mea are 10 luni si fiecare zi de cand a venit in viata noastra mi se pare de vis…cel mai bine ne distram cand ne strambam amandoua si radem in hohote…are un ras de bebelus fericit.

  75. Arata tare bine hainele, mai ales pe trupurile voastre de silfide. ? La noi, deocamdata, silfida e doar manza, dar recuperez si eu in vreo 3 saptamani, hopefully. In ceea ce priveste activitatile, am gatit impreuna, facem sarcini casnice, pictam, coloram, ne bagam in baltoace sau in noroi, citim si cel mai important, ne iubim mult mult, cat sa ne ajunga o vesnicie.

  76. Cel mai simpatic lucru pe care il alaturi de fiica mea la aproape cei doi anisori ai ei este sa ne inganam,sa ne alintam…CRed ca cel ami interesant a fost cand ne am dat pe topogan ca scolaritele impreuna.

  77. Superbe tinutele pereche. Nici mie nu-mi placea sa ma imbrac la fel cu mama mea dar acum ador sa fie pereche cu fii-mea.
    Ne place sa facem mancare impreuna (ea spune mereu ca suntem ca Ema si Eric). Adoram sa desem impreuna, sa ne alergam prin casa dupa pupicuri, dupa ce stingem lumina seara la culcare sa ma mai pupe de cateva ori si sa-mi spuna ca ma iubeste pana la Planeta Jupiter iar eu sa-i raspund ca pana la Doamne Doamne. Sunt multe, multe momente…
    P.S. Adora cartile cu Ema si Eric si le citim zilnic. 🙂

  78. Chiar azi ne-am pictat mustati si barba cu pensula ;))
    Eu si bufnita mea de 3 ani.
    In fiecare zi hotaraste ca e alt animal, iar eu sunt pe rand mama soarece, mama maimuta, hihi.

  79. Chiar ieri m-a surprins fetita mea cand a venit de la gradinita, m-a luat in brate,m-a pupat si mi-a zis ca i-a fost tare dor de mine! Apoi m-a intrebat daca o las sa ma ajute la spalatul vaselor! (Curand va face 4 ani) 🙂 Tare mult ne-ar placea sa avem tricouri la fel!

  80. Am o fetita de 10 ani si jumatate… am facut multe lucruri impreuna, chiar prea multe avand in vedere ca la 3 ani si jumatate am descoperit ca avea o boala destul de grea, care a necesitat mai multe interventii chirurgicale, apoi alte tratamente complicate. De atunci suntem un suflet impreuna, petrecem mult timp impreuna, mai ales pe la doctori si alte terapii. Acum e aproape o adolescenta, doar ca mi-e dor cateodata de fetita mea carliontata de 3 ani jumate…Poarta mai mult blugi si tricouri si cred ca ar fi mandra sa poarte un tricou cu mesaj de care are si mami. Iar mami, la randul ei poate asa ar purta mai des tricouri, stiind ca poarta si Anuta ei la fel. Cele mai haioase momente sunt cele in care eu pun vocea pentru un ursulet favorit de al ei si facem astfel in casa, un fel de teatru de papusi (sau de ursuleti 🙂 ) Cu mult drag, va imbratisez,

  81. Noi am locuit în Predeal în perioada copilăriei mele și mergeam adesea în excursie cu mama și ceilalți părinți cu copii. Eram pe atunci cea mai mică, și îmi aduc aminte o ploaie de vară care ne-a udat până la piele, unul dintre bărbați m-a luat pe umeri și ne-am refugiat la o cabană, unde s-a continuat picnicul, cu ce am salvat de ploaie: brânză, roșii, ouă fierte… Încă simt mirosul și gustul în nări. Mama zice că eram tare mică, sub 3 ani, și totuși confirmă că îmi aduc aminte corect.

  82. E foarte funny colecția TeX.

    Minunea mea are 17 luni, e o domnișoară în devenire, deja începe să isi aleagă singură hăinuțele cu care dorește să se îmbrace. Facem o sumedenie de chestii simpatice împreună, spălăm vase, punem la spălat hăinuțe(ea pornește mașina de spălat), le întindem amândouă, facem curățenie amândouă ( e Fecioară, deja are înclinații spre OCD:))).
    O întâmplare recentă, era absorbită de joaca cu două găleți, dar când a auzit că am dat drumul la apă, a aruncat tot, și-a luat scăunelul și fuga-fuga a venit cu el lângă chiuvetă să spălăm împreună vasele.

  83. În zile sau nopțile când soțul/tati lucrează , atunci este ziua/seara fetelor.si ne facem uneori de cap -umblam prin toate magazibele in care vrea ea, ori bai impreuna, ori ne coafam , si eu ies cea mai ciufulita, ii pregătim lui tati desene cu mesaje drăguțe, siropoase pe care le găsește pe masa a doua zi….e minunat să avem zilele/serile noastre

  84. Dintre amintirile mele simpatice cu mama, prima care mi-a venit în minte a fost aceea când ne hârjoneam și ne avântam în lupte pe covor/ pe pat + gâdilat, deși devenisem adolescentă. Câștigam eu, că o făceam pe mama să râdă mai mult decât râdeam eu și reușeam să o ”dobor”.

  85. Printre cele mai faine lucruri facute cu micutele mele e sa ne costumam si sa incercam sa schimbam rolurile intre noi sa ne imitam una pe alta.

  86. Lara este inca un pui mic de om, abia a facut 6 luni, deci un istoric foarte mare nu avem. Cel mai frumos moment pe care il petrecem impreuna este acela in care o adorm seara la san, cu alintataturi, giugiuleli, adulmecat parul ei pana raman fara aer, iar ea ma tine gingas de san in timp ce adoarme cu capul lipit de pieptul meu, o senzatie pe care sper sa nu o uit toata viata. Acesta este inceputul unei relatii minunate pentru noi doua si apropierea noastra este cel mai de pret gest dintre noi, apropiere pe care mi-as fi dorit sa o simt si fata de mama mea, in copilarie..dar compensam acum:)

  87. Buna Ioana, Cele mai frumoase momente le-am petrecut alaturi de bunica materna(Mimi) care ma lua pe furis la cumparaturi de rochite si pantofi de lac. Acum 1 an si 3 luni i-am oferit o stranepoata pe care isi doreste sa o bibileasca si sa o gateasca frumos…voucherul asta ar fi la fix. Pupici

  88. Mi-ar placea mult sa achizitionez macar un set de tricouri de la Tex, de multe ori eu si fetita mea incercam sa ne asortam tinutele (mai ales cele de ocazie), chiar daca nu sunt neaparat seturi mama-fiica. Am avut multe momente simpatice in cei 6 ani de cand suntem impreuna dar cele care ii plac ei cel mai mult sunt ocaziile in care facem lucruri singure, ca fetele (fara tati si fratiorul mai mic) – indiferent daca mergem la teatru sau la film, la un ceai sau la cumparaturi sau daca facem impreuna biscuiti, ii citesc povesti sau pictam… important e sa fim impreuna si sa simta ca are parte de toata atentia mea. O amintire care imi este mie foarte draga este ziua in care ne-am gatit amandoua si am mers impreuna la balet la Alba ca Zapada… avea doar 4 ani si a fost atat de impresionata de sala Operei si de poveste, de balerine, incat si acum imi povesteste din cand in cand, desi intre timp am fost la multe alte spectacole. Scuze de roman… O mamica norocoasa 🙂

  89. Eu si fetita mea de 3ani si 5 luni facem multe lucruri frumoase impreuna…de la puzzle la dansat si cântat împreună…dar cel care mai simpatic mi s.a parut cand ne.am jucat de.a v.ati ascunselea si eu chiar nu o mai gaseam prin casa atat de bine se ascunsese!

  90. Chiar am primit oferta si vroiam sa luam si noi tricouri sau rochițe. Buburuza mea face 1 an si 5 luni pe 8 martie. E o zambareata si jumătate. Cel mai simpatic lucru…hmm…ea e simpatica cu totul. Vine si da fruntea la pupat, m-am topit prima dată. Sa o dăm uta uta, se urca cu picioarele ei pe ale noastre si cântă ha ha ha de la boroboață. Abia astept sa mai crească să facem multe împreună.Momentan ne jujucăm cât e ziua de lungă.

  91. Orice amintire cu mama sau fiicele mele, este memorabila! Cele mai frumoase momente sunt cand ne reunim, 3 generatii! Nimic nu se compara cu timpul petrecut impreuna! Cel mai mult ne place vara, cand mergem impreuna la terasa sa mancam inghetata!

  92. Rochiile din ce material sunt? Sunt tare simpatice. 🙂

    Cel mai simpatic lucru pe care l-am facut numai ce cu fetita mea de 5 luni – am dormit o ora si ceva aproape nas in nas! 🙂

  93. Adorabile sunteți! Cel mai simpatic lucru pe care l-am făcut cu zâna mea de 1 an si 4 luni a fost sa năvălim peste mama mea (a.k.a bunica) la Deva unde ea era intr-o delegație de serviciu ceva mai lejera. Era cazata la un conac pe lângă Deva si a fost fix genul de experienta „girls just wanna have fun” cu plimbări, vizitat oraș, ocheade peste ocheade pentru ca mândra mea este tare lipicioasă, dansat spontan pe melodii preferate, cu cântat in mașina si dragalit la orice ora, glumițe deșucheate si mult girl talk :)). Clipe savurate la maxim si întipărite in suflețelele noastre. Chiar acum cand povestec experienta noastră sunt cu un mare zâmbet pe fata amintindu-mi fiecare moment petrecut.

  94. Cu mama cele mai dragute momente sunt cele in care bem impreuna o cafea buna facuta de ea la ibric si povestim cate-n luna si in stele, colindam magazinele si apoi ne oprim sa mancam ceva bun

  95. Mama mea este mai in vârsta, si atunci cand ne vedem la cateva săptămâni cea mai mare placere a ei este sa stam pe pagina mea de Facebook si sa caute vecini sau rude de la ea din oras, pe care bineînțeles ca eu nu ii am in lista de prieteni si pe care oricum nu ii stiu dupa numele complet asa cum ii stie mama. Apoi chiar înainte sa plece il suna pe tata si ii spune ce a descoperit despre fiecare.

  96. Fiica mea e mare. Are 8 ani! Fiecare moment pe care reușim să-l petrecem doar noi doua e magic si prețios! Nu aș putea sa aleg unul anume. Insă acum imi vine in minte doar ziua de ieri, când fiica mea cea MARE m-a ajutat să-i ingrijesc pe ceilalți doi copiii ai mei, fratii ei de 2 ani si 10 luni respectiv 1 an si 4 luni, care au capătat rotavirus cu toate simptomele posibile la pachet. Am simțit atâta grijă si iubirea din partea ei!!! Pentru mine, pentru baieti….Fiica mea e MARE si MINUNATĂ!

  97. In ultimele zile, am fost cu fetita mea Anastasia ( 3 ani), sa il ajutam pe tati. Avem o sera plina cu flori , unde ii place tare mult sa isi petreaca timpul. Am sadit si noi flori, am udat, am pregatit cosulete cu flori in ghiveci pt luna martie. Ne bucuram din plin de venirea primaverii. Toate cele bune!

  98. Totul este frumos alaturi de ea,cele mai frumoase momente sunt cand imi spune andrada (4 ani si 10 luni)ca abia o asteapta pe surioara ei,sa împartă totul cu ea,chiar si ziua de nastere cu cadouri!! (Doar ca eu nu sunt gravidă,nu mi am propus inca acest lucru)???

  99. Cea mai simpatica ” aventura” petrecuta impreuna cu minunile mele( doua bubutele) se întâmpla vara trecută. O buburuza bolnava , cu dor de ieșit afara, fără chef de schimbat , maraia ca-i musai sa plecam in pijamale. Cum ne susținem reciproc( si anticipam comentariile copiilor de la scara- nu adaug bătrâneii) am ieșit toate trei in pijamale la joaca . Ce a fost mai distractiv: reacția copiilor !Intr-o jumătate de ora, copiiii zburdau in pijamale( in total vreo 9 copii). Am ajuns sa dam o petrecere pe cinste in mijlocul zilei, toți in pijamale.

  100. cel mai simpatic lucru pe care il fac momentan cu fiica mea de 5 luni este sa ne pupacim si sa stam nasuc in nasuc in momentele cand se trezeste din somn. sunt cele mai lipicioase clipe petrecute impreuna. 🙂

  101. Maica-mea la cei 53 de ani ai ei arata bestial: un corp bestial si o atitudine pe masura. La botezul nepoatei ei (pentru ca e si bunica de 3 luni) am imbracat-o in cea mai fancy rochie a mea si i-am dat niste platforme de 10 cm. arata bestial si atunci si la botez. am.vaxit-o cum radia! mi s-a parut un moment frumos, pentru ca ea nu e genul care sa probeze haine si chrstii asemanatoare, dar de data asta incercam tinute si pantofi diversi, iar ea poza pentru mine pentru ca sora mea si cu mine sa deliberam. te pup. te urmaresc cu drag

  102. Am iesit aseara afara sa intind rufele pe sarma(stam la curte) si fetita (2 ani si 10 luni) n-a vrut sa iasa cu mine, am lasa-o cu sotul sa se joace. Dupa cateva minute m-am trezit cu ei afara, fetita echipata cu lanterna sa o ajute pe mami ca e intuneric si nu vede. Mi s-a parut cel mai simpatic moment mai ales ca a fost ideea ei.

  103. Cel mai frumos lucru pe care l-am făcut împreună cu fetița mea de 10 luni este un tablou pictat cu mâinile special făcut de noi pentru tati, de ziua lui! A împlinit 30 de ani s a fost extrem de încântat de opera fetelor lui!

  104. Domnita sufletului meu are nici 4 luni, aventura abia incepe! Pana acum am stat 23,5 din 24 impreuna, momentele simpatice au fost mai mult involuntare. De la cum m-a stropit cu caca in a doua ei zi de viata sau cum am iesita plimbare cu ea in marsupi, mi-am luat o cafea to go cu o prietena (avea si ea baiatul in ssc) si planuiam sa bem linistite pe-o banca, cu maruntetii dormind – si-am terminat band in timp ce ne bataiam de pe un picior pe altul, ca amandoi erau treji si cum ne opream, cum incepeau protestele.
    Oh, dar sunt sigura ca ce e mai frumos de-acum urmeaza. Noaptea, cand o alaptez, iti citesc arhiva Mica Sofia… 🙂

  105. Cel mai minunat lucru pe care l-am facut impreuna cu mama a fost sa ii trimit o scrisoare la 2 saptamani cat timp a fost plecata sa lucreze in strainatate. Au trecut de atunci 10 ani. Timp de 4 ani ne scriam. De fapt ne scriam zilnic. Cand trebuia sa pun scrisoarea la posta imi dadeam seama ca sunt zeci de pagini stranse. Multe nimicuri de zi cu zi, pareri, ganduri. Le reciteam pana sa i pun scrisoarea la posta de multe ori. Vroiam sa fiu sigura ca nu ratez nimic. Anul asta sper sa vina si bebe. Sa formam un trio minunat: eu, mama si fiica mea. Mereu unite. Uneori departarea uneste mai mult ca apropierea.Va pup.

  106. E incredibil cate se strang pana la 3 ani si 6 luni! 🙂 Mi se pare incredibil cat de repede trece timpul si mi se pare foarte frumos ca pot sa fac tot ce-mi doresc cu cea mica. Fiindca tot si-a aratat primavara nasul,ne-am pus si noi pe miscare,asa ca ne luam echipamentul sport,plus caciula si manusi si alergam sa ne consumam energia. Alergatul asta nu e cum cred adultii,vine la pachet cu rasete si cu cantece,si totusi oboseala nu vine mai repede. Ador momentele cand ea se costumeaza in printesa( asa zice ea,desi pt mine este si fara alte accesorii ) si incepem infrumusetarea la nivelul mini: cu oja,cu machiaj ( asa cum se poate la varsta de 3 ani si jumatate ) si evident cu accentuat carliontii. La finalul povestii,eu sunt cea mai cea,ca doar in poveste doar una e printesa…urbana 🙂

  107. Ioana, eu am intrat pe articol cu gandul sa aflu sursa provenientei tricoului, pentru ca mi-a placut mult mesajul de pe tricou „Best mom of the world” ☺.
    Iar ca sa raspund si la tema concursului: este simpatic atunci cand fac briose cu ciocolata impreuna cu fetita mea de 4 ani . O implic in proces, ea are sarcina sa puna in robot ingredientele pe masura ce le selectam si cantarim. Partea ei preferata este batutul oualor cu propriul ei tel de jucarie , un mini tel de inox.

  108. Și eu m-am îmbrăcat la fel cu Sara, in niște rochii. Eram in Brazilia și era de ziua Mamei, la serbarea de la școala. Când am ajuns in Romania am căutat sa ne mai îmbrăcăm la fel, dar nu am mai găsit. Ce bine ca ai scris aici, o sa ma duc in Carrefour sa ma uit.

  109. Nu pot sa aleg un moment în sine nici cu fata mea nici cu mama. Totul e special cand le am langa mine. Sunt aerul si sensul meu de viata.
    Foarte frumoase cu siguranta voi da o fuga sa vad ce minunatii gasesc

  110. Hihi, ce tema simpatica! Facem foarte multe impreuna, de regula in 3 (adica eu, ea si fratele ei geaman) si de fiecare data iese cu distractie. Ultimul ei joc preferat este cel de-a spa-ul, desi nu a fost niciodata la un spa 🙂
    Ma pune sa ma asez pe scaun, sa inchid ochii si se preface ca ma da cu crema pe fata, ca imi face masaj, iar regula este ca eu nu am voie sa ma misc sau sa vorbesc. Evident, eu ma bucur de cateva momente de liniste si relaxare, stau acolo si tac chitic iar in plus beneficiez de cel mai bun masaj din lumea asta, facut de cele mai dulci manute posibile.

    Ma bucur tare mult ca am si o fetita pentru ca am ocazia sa ii cultiv pasiunea pentru haine, pentru frumos, ca o incurajez sa se aranjeze (decent, pentru varsta ei, evident). Iar ea invata foarte repede, deja isi alege singura hainele inca de pe la 3 ani si jumatate, vrea sa le asorteze, de multe ori se contrazice cu tati cand el vrea sa ii dea anumiti colanti care nu se potrivesc cu tutu-ul sau rochia de pe ea 🙂
    E o fericire!

  111. Am fost în parc cu mama și fetita mea și ne-am dat în balansoar (eu cu fetita pe-o parte, mama în cealaltă parte). S-au distrat amândouă pe cinste ?

  112. cel mai simpatic lucru de pana acum a fost vizita la therme. eu si gaza de 3 ani in jacuzzi, ea cu bratari gonflabile pe umeri :))) fata ei cand a vazut mastile de namol…priceless

  113. Sunt minunate tinutele voastre!de obicei la ocazii incerc sa ne potrivim in tinute.nu m am gandit ca putem fi casual si asortate.cel mai dragut lucru pe care il fac cu Natalia si care ne deconecteaza si ne face sa radem minute in sir este sa jucam „paper, scissors,rock” si inevitabil primele cel putin 10 runde alegem amandoua acelasi lucru:)great minds think alike:))

  114. Eu și gaza mea (18 luni) ne amuzam copios când facem un fel de yoga :))) zic un fel de pentru că posturile sunt reinventate de ea..

  115. Cel mai frumos moment dintre mine si fiica mea este atunci cand o alaptez, fiinta aceea cu ochi mari care priveste pana in adancul sufletului meu…sentimentul acela de linistire este pentru amandoua unic si sublim, numai cine a trecut prin asta poate intelege asta?

  116. Cea mai faina amintire a mea cu mama: eu aveam 5 ani, ea era cu burta la gura si urma sa il aduca pe lume pe fratele meu. Era vara, cald, iar ea trebuia sa mearga intr-o zi la serviciu sa reziolve ceva punctual. Cum eu eram in vacanta, m-a luat cu ea. La birou la ea cred ca m-am cam plictisit pt ca, la intoarcere spre casa, mama a inceput sa ma dojeneasca: ca n-ai stat linistita si m-ai zapacit si uite, din cauza ta, mi-am uitat si geanta acolo! Eu ma uit in sus la ea si vad geanta micuta, gri, cu bareta lunga pe umar stand linistita pe langa burta imensa. Si ea tot ii dadea inainte, deja nu o mai auzeam, ci incercam sa ma concentrez asupra gentii. Aste e oare geanta la cre se refera mama? Cu ea a plecat de acasa? Mai avea vreo alta geanta cu ea? Timid, o intreb: „Mama, dar care geanta?” „Cum care geanta??”, intreba ea deja enervata la maxim, „geanta mea gri cu bareta!”. A continuat sa vorbeasca, explicandu-mi cum ar fi trebuit sa ma comport, cand eu am decis sa clarific: „Mama, da’ tu ai 2 genti??”. Ajunsa la proxism, mama se dezlantuie suparata: „Cum sa am mai mama, 2 genti?? Tu nu stii care e geanta mea? Despre ce tot vorbim?”… Pauza. „Pai una dintre ele e pe umarul tau!”. S-a oprit uluita. S-a uitat la geanta de pe umar si a realizat ca nu o vedea de burta gigantica. Am izbucnit amndoua in ras si am ras in hohote pana acasa si apoi din nou de fiecare data cand ne aduceam aminte. Si astazi ne amuzam la amintirea acelei dupa-amiezi de vara, iar cand mama mai uita cate ceva, eu o intreb: „Mama, da’ tu ai 2 genti??”

  117. Fetita mea are 2 ani si pana acum am impartit multe momente minunate, dar cred ca cel mai simpatic ramane ritualul nostru de dans din fiecare dimineata: inca de cand era f micuta obisnuiam sa o iau dimineata din patut si sa dansez prin casa cu ea in brate. Cu timpul a invatat micul ritual si in fiecare dimineata, dupa trezire obisnuim sa dansam de mana prin casa. Porecla ei inca din burtica era Printesa Balerina (pentru ca era f activa) si se pare ca pana astazi isi pastreaza porecla. Nu stiu daca va ramane pasionata de muzica si dans, dar eu voi fi alaturi de ea si o voi sustine!

  118. Incerc sa ma bucur de clipele petrecute alaturi de mama, sa am cat mai multa rabdare cu ea (desi uneori nu mi prea iese ?) .
    Cu toate ca nu a fost „obisnuita” sa iasa des in oras, incerc acum sa o mai scot la cafea, la film sau la teatru. Cred ca cel mai mult apreciaza cand o iau de la serviciu (vinerea, in general), o duc la mine, ii pregatesc o cada cu spuma si lumanarele si o las sa relaxeze cat timp ii pregatesc ceva de mancare. Apoi se uita la nu stiu ce serial turcesc… deah! ?

  119. Am primit cel mai de pret cadou in viata de la Dumnezeu- Printesa mea Anisia!!!cu mama mea nu am facut atat de multe pe cate imi doresc sa fac cu minunea mea. Desi are doar 4 luni, pot spune ca reprezinta aerul pe care il respir in fiecare secunda a vietii mele-facem totul impreuna-cand gatesc o pun in scoica si sta cu mine la bucatarie, noaptea dormim nasuc in nasuc, dimineata zambim si ne giugiulim pe burtica mea….dar este doar inceputul! Cate vom mai face!!! Aaa, uitasem ce e mai important, ne iubim infinit!!!

  120. Cel mai simpatic lucru facut cu mama mea, cred ca a fost reprezentat de momentele cand am petrecut un pic de timp bucurandu-ne de compania celeilalte, iar in prezent ma uit la ea cat se poate bucura de nepotelul sturlubatic. 🙂

  121. Un lucru dragut pe care l-am facut impreuna cu mama a fost demult, cand mama si-a dat seama ca rochia de mireasa ii ocupa loc degeaba in dulap(era facuta din in topit), asa ca a dus-o la croitoreasa si la vopsitorie si a facut 2 fuste lungi pentru ea si pentru mine:a ei neagra si a mea rosie 🙂

  122. Au fost si sunt convinsa ca vor fi si mai multe lucruri dragute sau amuzante pe care le vom face impreuna: ne-am dat pe tobogan amandoua, am inceput sa invatam sa patinam impreuna, desenam impreuna, ne uitam la filme. Dar de 2 ani ne-am creat o traditie mama – fiica exclusiv de Craciun: manichiura impreuna cu omuleti de zapada, pinguini si fulgi.

  123. Cea mai frumoasa amintire cu mama e cea când mergeam duminica dimineața la biserica cu ea și cu sora mea si in drum spre casa ne opream la singura cofetarie din oraș la vremea respectiva și mâncam o savarina..Parcă simt și acum gustul savarinei însiropate si finețea catifelei cu care erau capitonate scaunele din lemn. O amintire care îmi va rămâne imprimata probabil toată viața.

  124. Cresc in fiecare zi alaturi de ea, invat din greseli si incerc sa nu le repet…sigur nu e cel mai simpatic lucru, dar mi se pare cel mai important.

  125. Buna seara. Fetita mea e in faza de preadolescenta foarte timpurie. Eu am un pic din „godzilla-mama” si invat sa savurez momentele in care fiica-mea ma ia peste picior finuț de tot. Citeam comentariile precedente (o parte din ele, sunt foarte multe) si ma gândeam „na, de când nu m-am distrat foarte tare copiii?”, si brusc mi-am adus aminte ce fain e sa vrei sa mergi la cumpărături de lenjerie intima chiar in Carrefour, si sa auzi vuind doua glasucioare :”mami, vrei sa iti iei sutiene? Nu cred ca au mărimi asa de mari! Dar am o idee: sa luam.legatura cu producătorul, sa iti faca la comandă. Mentionez ca sunt o femeie normala, cu mărimi normale ? Plus iuresul de sutiene mari si mici aruncate in cos „de proba”, si finalul cu hai sa ii luam lui tati chiloti comici!

  126. Alaturi de mama si de nepoata am testat o nuanta de ruj roz bombom. Am insistat si la sora mea, sa fie in tamdem cu noi dar nu am reusit, asa ca ne am pozat bunica ,fiica, nepoata cu buzele frumos pictate. F multe aprecieri am primit pe fb. Alta dataa tot in tandem ne-ampus peruci colorate(roz, verde.albastru)si le-am schimbat intre noi facand poze. Distractie mare a fost,toata lumea vesela si amintirele au ramas clare. Si vor urma si alte momente la fel de dulci.

  127. Cel mai simpatic moment a fost sa mă dau in leagăn cu fetița mea (2 ani și 7 luni)…Am ales acest moment dintre multe altele pentru modul în care m-am simțit atunci..Eram 3 suflete în 2 oameni: ea-copilul meu, eu-mama și eu-copilul. M-am întors în timp și mirosea în jur a copilarie și era liniște. ..apus de august în satul nostru și creștea iubire în suflet…Eram și mama și copil.. Și nu mi-as fi imaginat vreodată ca locurile copilăriei mele vor fi casa pentru copilăria ei. O iubesc. .O ador..Mă întreb unde încape atâta iubire.

  128. Buna ,urmăresc de ceva vreme postările tale și mă regăsesc în multe dintre ele .Multa vreme după ce am început munca n-am prea petrecut timp cu fetița mea cea mare și începuse să se simtă o răceală intre noi …Așa că am reușit cumva să mă mobilizez acum 6luni și am început că în fiecare weekend să facem ceva împreună , am inceput cu ceva ce sincer îmi doream demult și mă refer la un moment intre mamă și fiică așa cum vedeam prin filme , așa că intr-o sâmbătă am luat fata și i-am zis că mergem în oraș doar noi doua a fost cam surprinsă și ne-am dus la mall n-avea idee ce urma să facem .Am ajuns la mall și am intrat din magazin in magazin , ne-am probat cu tot ce ne-a plăcut sau nu ne-am maimutarit împreună amuzandu-ne de cum arătam cu diverse accesorii sau outfituri și ne-am bucurat de momentele petrecute doar noi doua ….Și de atunci fac tot posibilului că în weekend să avem momentul nostru .Ne bucurăm enorm că în sfârșit vine primăvara și o să avem mult mai multe variante de petrecut timpul liber .Cat de ținutele mama-fiica le ador …Mi-am dorit foarte mult așa ceva și de curând am făcut 3 tricouri pentru mine și cele două fetițe ,pentru două , cea mare 10 ani iar cea mica 2 ani și 5 luni .Seara frumoasa și succes in tot ce faci ???

  129. Maria are 3 ani, iar cel mai simpatic moment de pana acum petrecut impreuna mi s-a parut prima noastra iesire „ca fetele” la cafea. Mereu ii spuneam ca ea este prietena mea cea mai buna, iar ea m-a intrebat „dar atunci de ce iesi cu alte prietene la cafea, ci nu cu mine?”. Asa ca „i-am dat intalnire” la cafea si am povestit despre haine, machiaj, coafura. O iubesc cu toata fiinta mea!

  130. Cum posed o pereche de pici, si baietel si fetita, am o multime de intamplari simpatice cu amandoi.
    Insa cu fiica mea am avut un moment special de Revelion, cand amandoua ne-am motat, ne-am pus palarii din plastic colorate , ochelari de bal sau din plastic, esarfe diverse (uneori pe rand, uneori impreuna) si ne-am facut o multime de poze. Au urmat si baietii iar una dintre cele mai frumoase poze este cea in care suntem toti costumati: fetita mea cu coronita de printesa, baietelul cu ochelari de Elvis, tati cu peruca blonda (si cu par lung) iar eu cu ochelari de bal.

  131. Eu am un baietel, il astept pe al doilea, asa ca o sa povestesc cea mai deosebita experienta avuta cu mama. Se intampla acum 9 ani, cand mama a implinit 50 de ani. S-a gandit ea ca la 50 de ani trebuie sa faci ceva deosebit, memorabil si a decis ca nu vrea sa isi serbeze ziua cu mese intinse ca tot ea sa munceasca de ziua ei :)). Si am decis sa mergem la Viena cu trenul, pentru 4 zile. Noi doua, in vagon cuseta cu o usa care nu se incuia, am legat-o cu o curea ca sa nu avem surprize sa ne deschida cineva usa :)). Am facut zeci de km impreuna in plimbarea noastra si sute de poze insa cel mai important beneficiu a fost timpul alocat noua, ca mama si fiica, o relatie care a trecut prin perioade mai grele dar pe care am reusit sa o sudam foarte frumos.

  132. Am citit articolul tau si binenteles ca mi-as dori voucher ul insa rascolesc mintea si nu stiu ce sa-ti spun …ceva haios 🙂 asa ca ma duc la Sofia mea :),si o intreb: Sof tie ce-ti place cel mai mult sa faci cu mami? Sandwich ul dragostei raspunde ea(sandwich ul dragostei e o imbratisare puternica in care eu sunt sunculita si ea e painita) adica momentul nostru de dragaleala:)..

  133. E Dragobetele…inca este…ei bine, gazuta mea simpatica tocmai m-a imbratisat, spunandu-mi:”Mami, imi vine sa plang pentru ca te iubesc…”, schitand un zambet dulce, cu ochii licarind a fericire…Ei bine, aceaasta minune de 3 anisori jumatate este indragostita (iremediabil) de parul meu. Cel mai simpatic „lucru” facut impreuna este ca eu sa stau cuminte si ea sa-si faca de cap punandu-mi in par zeci de clamite, de toate culorile si formele; ca apoi, dupa ce se termina joaca, ea sa fie fericita, iar eu…ei bine, fericita de fericirea ei si necajita (suparare camuflata) de faptul ca imi este incalcit parul.
    Seturile mama-fiica sunt minunate!

  134. Doamneee…. Sunt mama de 5 ani. Toate lucrurile pe care le fac cu gargaritele mele sunt simpatice. Dar, de departe cel mai simpatic moment, cel care m-a facut sa imi depasesc limitele autoimpuse, a foat balacitul in noroi impreuna cu ele. In fata blocului intru oripilarea vecinilor. M-a costat un rand de haine distruse dar, fericirea de pe chipul nostru… priceless!

  135. Am pregatit o „plapuma” din frunze pentru o bancuta ca sa ii fie cald cand vine iarna. Nu stiu cum sa atasez poza. E superba, iar fetita mea a fost foarte incantata.

  136. Cel mai simpatic lucru pe care il face fetita noastra de un an si jumatate e pupaceala. Cand ne punem in pat toti trei seara la culcare ne pupaceste pe rand de multe ori. Sunt de neiutat si momentele de alaptare si sigur vor urma multe altele.

  137. Fetița mea are abia un an. Cele mai comice sunt hârjonelile de seară, când ea aleargă dintr-o parte în alta a patului iar eu și frățiorul ei trebuie să o prindem. Se lasă cu râs și voie bună.

  138. Eu sunt mamica de 2 fetite perfecte (bineinteles, doar sunt ale mele): E. 6 luni si A. 2 ani si 4 luni. Cele mai frumoase momente in 3 sunt atunci cand dansam, cea mica in wrap iar cea mare ‘ma invata’ miscarile de balerina. Postul tau a venit la fix, chiar vrea sa fac ceva achizitii pt vara care urmeaza si cum o sa iesim mereu impreuna, o sa facem ravagii :).

  139. Cele mai simpatice lucruri facute impreuna cu fetita mea sunt iesirile la cofetarie, la atelierele de creatie sau la teatru. Doar noi doua, 🙂 ne simtim minunat. Sau mai spunem din cand in cand povesti sub plapuma.

  140. In fiecare zi facem ceva simpatic. Cantam, dansam, gatim impreuna, pictam, ne maimutarim, citim, inventam povesti, alergam una dupa alta prin casa, ne ascundem si apoi ne cautam, ne prostim si ne harjonim, ne giugiulim si ne amuzam impreuna. Fiecare minut alaturi de copilul meu este o binecuvantare.
    Pentru noi ar fi primele hainute mama-fiica si cred ca fetita mea ar fi tare incantata.

  141. Salut, fetelor! Cel mai dragut lucru pe care il fac eu cu zburlita mea de 5 ani este actul de caritate. Incerc sa ii explic in fel si chip ca ” dar din dar se face rai” si incerc sa ii vorbesc despre oamenii care traiesc lipsuri crunte. Ii vorbesc despre saracie si bogatie, si despre bunatate, singurul lucru care ii face pe saraci bogati.(sau lipsa bunatatii care ii face pe bogati saraci). Astfel, fiica mea se opreste sa vorbeasca cu oamenii batrani din cartier, cunoaste oamenii strazii locali, carora le ofera cate ceva din cand in cand, si mai ales, fiica mea decide singura ce jucarii si ce hainute sunt gata sa aduca un zambet unui copil care are nevoie.

  142. sper sa fie un succes hainele set de la Carrefour si sa-i motiveze sa lanseze si versiunea mama-fiu sau macar tata-fiu 😀
    Un moment petrecut impreuna cu mama pe care mi-l voi aminti toata viata cu placere a fost cand am vizionat primul meu film la cinema. Acum 23 de ani singurul cinema din orasul nostru de provincie rula un film pe care mama vroia tare mult sa-l vada. Asa ca dupa ce m-a luat de la scoala am mers impreuna, si imi mai povesteste cateodata cat de simpatica eram intreband incet „dar ce-a vrut sa spuna?” sau „ce inseamna x?”‘

  143. Multumim de pont, vom da o fuga la Carrefour!
    Pentru ca a avut o problema la nastere si ca acum este alaturi de noi este minunea noastra si toate clipele sunt magice. Unul din momentele dragute/frumoase va fi saptamana viitoare cand o vom sarbatori pe strabunica si vom face impreuna un tort supriza(asa l-a numit ea).

  144. Cel mai simpatic lucru de care imi amintesc acum a fost sa facem briose impreuna (la 4 ani jumatate, Iarina adora sa ma ajute la gatit), ea avand parul pus pe bigudiuri. A fost prima si ultima incercare cu bigudiurile, pentru ca mi-am dat seama ca are parul prea moale si orice as face, nu ii ramane ondulat. Dar arăta super simpatica asa, mestecand cu mixerul in aluat, si cu capusorul ala mare, cu bigudiuri roz.

  145. Până la o vârstă, cel mai frumos lucru împreună era alaptatul. Apoi au fost ieșirile in parc, când mami se catara cu ea pe cele mai înalte tobogane. Mai nou mergem împreună la coafor. Nimic fancy, doar tuns. Vrem si noi sa ne asortam iar prețurile par foarte prietenoase!

  146. „Like mother like daughter” cum se spune… 🙂
    Cel mai simpatic lucru pe care l-am impartasit impreuna cu fetita mea a fost sa ii facem lui tati o pancarta de ziua lui(colorata, cu fluturi, stele, inimioare, tot ce ne-a trecut prin minte) dupa care au urmat zeci de poze cu pancarta, poze pline cu pupici, fețe haioase, zambete pe care i le-am trimis lui tati care era la munca in afara tarii. Fericirea lui si a fetitei mele din ziua aceea .. de nedescris.
    Primavara frumoasa tuturor!

  147. Cel mai simpatic moment de pana acum, fiica mea are 1 an si 2 luni, a fost cand am incurajat-o sa faca primii ei pasi singurica, venea la mine razand, fericita, entuziasmata si mandra de ceea ce reuseste, o prindeam in bratele mele si eram in al noualea cer.

  148. Wow, ce mult îmi place articolul și ideea de mămici și fetițe îmbrăcatea fel!!!!!
    Pe vremea când eu eram fetiță, acum vreo 30 și ceva de ani, mama mea făcea la croitoreasa fustițe și rochițe la fel pentru mine și pentru ea. Amândouă aveam rochițe la fel și carlionti castanii.
    Acum mama mea a devenit maia și eu mami. A apărut prințesa Maria care e sufletul casei.
    Cel mai frumos a fost vara trecuta când maia a stat la noi o luna și a avut grija ca la una dintre ieșirile în parc sa avem toate trei haine la fel. Da, toate trei în blugi scurți (mai puțin scurți pentru maia) și 3 tricouri albe cu mesaje: ♡ Maia, ♡ Mami și ♡ Bebelina.
    A fost plăcut și o sa ținem minte toată viața, 3 generații și multa dragoste.
    Mi-ar face mare plăcere sa putem crea momente asemănătoare cu ajutorul acestei colecții de la Tex.

  149. In fiecare an, de 8 martie o invit pe mama la un film, ii ofer un buchet de flori si apoi ne oprim la o cofetarie. Cateodata ni se alatura si sora mea mai mica. e o zi deosebita pentru noi.

  150. Pt ca mama nu a putut petrece prea mult timp alaturi de mine in copilarie, am decis sa nu fac aceasta greseala cu copii mei. Asa ca fiecare zi este o aventura pt noi: gatim, ne facem masaj, unghiile sau alergam dupa melci si broaste

  151. Am avut 5 ani si mi-am dorit foarte mult sa mananc inghetata, desi nu aveam voie avand mai mere probleme cu amigdala. Dar mama m-a surprins intr-o zi cu un tort de inghetata ce l-am mancat impreuna (dupa ce l-am lasat sa dezghete), am fost atat de fericita!

  152. Cand toata zilele sunt adevarate aventuri alaturi de fetita mea ( de 1an si 7 luni). Facem muulte lucruri simpatice impreuna: dansam, cantam, ne plimbam, citim dar cel mai dorit ( in ultima perioada) este pictatul cu degetele. E nebunie, ar face asta toata ziua, iar dupa ce umple multe foi picteaza masa.

  153. Ce frumoasa este colecția! Trebuie sa ne facem și noi o achiziție. Nu uita sa inramezi anumite poze ptr ca sunteți foarte frumoase. Momente deosebite au fost și sunt multe. Cel mai mult îmi place când vin seara de la serviciu și ne punem la povestit și la joaca. Este timpul preferat de ea și de mine.

  154. tata ne-a parasit acum foarte multi ani si eu cu mama am incercat sa facem cat mai multe lucruri impreuna si sa nu ne simtim singure pe lume. Ei, cea mai tare faza posibila a fost sa mergem impreuna la o intalnire dubla (double date) haha. eram la mare, eu aveam 16 ani si am pus ochii pe vanzatorul de covrigi si ea pe vanzatorul de shawarma. I-am vrajit noi si apoi le-am zis ca iesim in oras cu o alta prietena si prietenul ei. haha, a fost tare amuzant cand am mancat am discutat, apoi la sfarsit le-am spus ca suntem mama si fiica :)) bineinteles ca le-a picat fata si nu au mai vrut sa ne vada niciodata. si acuma rad cand imi amintesc. mama intotdeauna a vrut sa se simta tanara, asa ca nu a ezitat sa se bage in toate copilariile pe care le faceam eu.

  155. Buna! Nici noua nu ne plac hainele gri! Pana acum nu ne-am imbracat la fel, dar acum parca mi s-a facut o pofta nebuna de a iesi in parc la primavara in niste rochite simpatice…
    Sunt multe lucruri frumoase pe care le facem impreuna, cel mai recent este acela in care eu cu fetita mea am transformat niste tricouri simple (si colanti in cazul ei) in pijamale cu ajutorul unui marker permanent auriu cu sclipici pe care l-am folosit la ornamentele de Craciun. Ne-am lasat imaginatia sa zboare, cu promisiunea ca atunci cand mai „castigam” niste talent sa facem asta si cu tricouri de exterior :))

  156. Cele mai simpatice lucruri făcute împreună cu fiica mea de 3 ani se petrec în bucatarie:)))gătim împreună și întotdeauna la final sfârșim prin joaca:cu faina,coca,sau orice altceva vrea ea!Cum arătăm la final…de vis,pentru noi doua!

  157. Fetita mea are 18 luni . Fiecare moment petrecut cu ea este simpatic dar daca este sa aleg cel mai simpatic este momentul baitei .Nu vrea sa intre în apă până nu îi pun spumant si nu are spuma.

  158. frumos concurs!
    Daca e un moment fantastic de amintit aici facut cu printesa casei, apai musai sa zic ca am cusut tricouri si mie si ei, impreuna, sa avem la fel, la cererea ei. Satisfactia de a sti ca a cusut si ea e inegalabila.

    P.S. daca voi castiga concursul, voi dona premiul unei mame extraordinare, ce isi creste singura minunatul fiu. Ea are toate momentele fantastice din viata ultimilor ani alaturi de flacau.

  159. Momentul cel mai duios e cand ma mangaie cu manutele grasute si ma strange langa obraz si imi spune :” – Esti cea mai Doamna Frumoasa Mama!” (L., 3 ani si 10 luni). Mi se-nmoaie si genunchii si inima concomitent.

  160. Da, seturile sunt foarte misto. O amintire simpatica alaturi de mama mea este atunci cand am chemat-o cu mine la prima mea intalnire, pt ca sa isi dea cu parerea despre baiatul respectiv ? i-a placut de el si apoi ea nu mai vroia sa plece, iar eu nu stiam cum sa scap mai repede de ea ?

  161. O amintire frumoasa este de la mare de pe litoralul romanesc. S-a intamplat sa fim amandoua si sa primim complimente sa suntem 2 surori frumoase ? tinand cont ca diferenta dintre noi doua e de 18 ani, iar ea se mentine foarte bine.

  162. Cel mai simpatic moment? Nu există așa ceva, pentru că toate momentele sunt simpatice. Dar as vrea să menționez momentele în care Sara îmi „citește” cărți, când bem cafea împreună, mă rog, ea bea cacao cu lapte, când ieșim la plimbare sau când ne gâdilăm sau când eu stau la pieptul ei si ne jucăm de-a mama si bebelușul, evident inversăm rolurile obișnuite.

  163. Fiecare moment petrecut alaturi de fetita mea este minunat.
    Ma bucur de fiecare realizare si implinire al ei.
    Minunate sunt si momentele cand ma roaga sa doarm cu ea ,sa ne bem ceaiul impreuna sau sa pictam.?
    Ne plac hainutele asortate si de fiecare data cand avem posibilitatea ne mandrim ca suntem mama si fiica.

  164. Cel mai drăguț lucru din lume atât pentru mine cat și pentru scumpa mea fiică este acela când o alaptez și ea mângâie sânul și zâmbește!

  165. In urma cu 5 ani cand fiica mea avea 3 ani jumatate, eram la mare in camera de hotel intr-o dupa-amiaza pregatindu-ne sa iesim la plaja. Eu pierduta in gandurile mele, usor obosita, stresata si cu griji de servici, dar si usor nemultumita de cazare si bombanindu-l pe sot, deci clar departe de momentul prezent, in timp ce imbracam fetita mecanic, uitandu-ma la ea dar „privind” in alte directii si auzeam de departe glasul ei intreband diverse dar fara ca eu sa raspund ceva, la un monent dat ea incepe sa strige insistent: „Mamii, mamiii! Sunt aici!” Si atunci m-am trezit! Acest „sunt aici” mi-l aduc aminte adesea si ma conecteaza la ce este important cu adevarat!

  166. Zilele trecute ii faceam baie fiicei mele care are 2 ani si 7 luni. Noi ne spunem zilnic ca ne iubim , asa ca nu mi s-a parut deplasat ca mi-a zis „Te iubesc ” in timp ce se balacea. I-am zis ca o iubesc si eu , dar ea mi-a raspuns ca vorbea cu apa . A incheiat cu „Si eu te iubesc, apa!”
    :)))

  167. Foarte faine tinutele! Multumesc pentru informatie! Ca fiecare mama, am multe momente simpatice petrecute impreuna cu Daria, fata mea de 12 ani. Dar cu adevarat cel mai simpatic si recent moment este cel de sambata trecuta in care m-a machiat si mi-a facut manichiura cu modele pe care le-a invatat din tutoriale urmarite la cea mai tare vlogerita din domeniu. In timp ce lucra, mi-a spus pe un ton calm, ca nu sunt in trend, ca ar trebui sa folosesc oja cu efect „oglinda” si mai ales dimineata sa nu uit sa ma demachiez, sa-mi hidratez fata si apoi sa-mi aplic fond de ten si blush :))) In aceste momente simt ca am copil mare, ca eu am mai adaugat ceva ani si ca fericire mai puternica de-atat nu cred ca pot simti vreodata!

  168. Bună !! Ne bucuram de existenta acestui concurs, întrucât suntem fani marca TEX. Fetita mea este născută prematur, și primele eî hăinuțe ai fost body urile micuțe de la Tex . Toate momentele petrecute cu ea sunt speciale si deosebite, însă îmi aduc aminte cu drag zâmbetul pe care mi l-a oferit când încă era în incubator, iar eu mergeam la ea sa o văd și sa îi vorbesc . De nedescris ! Iar acum la 6 luni , a spus mama…ce poate fi mai frumos ?

  169. ne-am dat cu sania si bulgarit in casa: acu 3 ani nu ninsese deloc si astepta cu nerabdare sa probeze saniuta de la Mosu primita cadou anul trecut. asa ca, am asternut cearceafuri pe jos si niste matetiale argintii, ne am pus caciuli, fulare si manusi si …la sanius. ne am.bulgarit cu servetele mototolite si….am facut chiar si un „om de zapada” (o maimutica pe care am imbracat-o intr-un halat). pentru ca totul a fost atat de haios am lasat atmosfera de iarna in sufragerie tot weekendul.

  170. Eu * Mama = love
    A fost si va fi mereu my best friend! A plecat mult prea repede dintre noi, la 54 de ani…
    Am ramas noi , eu cu sora mea, doua orfane la 23 si 28…
    Cea mai frumoasa amintre cu mama ( si sora , ca eram mereu noi 3 peste tot ) a fost intr-o vara.
    Eram studenta la medicina anul 1 si am venit acasa cu scabie , adica raioasa ca o broasca, o luasem( culmea ironiei), din caminul de mediciniste.
    Orasul nostru dintre munti – miiic, miic cat o coaja de nuca.Toata lumea se stia cu toata lumea.
    Ce facem acum? Trebuia clar tratament , crema de la farmacie.
    Intrebare intrebatoare ( vorba lui Teo ). Cine merge sa cumpere crema pentru raia mea? Care ma manca ingrozitor, buy the way. Ma scarpinam la greu , faza acuta.
    Eu conduceam , mama in dreapta, sora-mea in spate.
    Mama: ‘ clar, Tu ! ( adica eu ). Tu ai raie, nu noi! Descurca-te! ‘
    Eu ( scarpinan-du-ma pe burtica in 3 straturi si amenintand ): daca nu merge una din voi doua, va dau si voua in momentul asta, ca am de unde!
    Sora-mea ( facuta mica in spate, pe bancheta, si departan-du-se de mine : Eu nu ma duc, clar!
    Eu : ‘ Te rog, mama, du -te tu! Pretty please…Scoate-ma din beleaua asta si iti promit ca e ultima’
    Mama cedeaza .Se uita la mine severa.cu ochii ei albastri-verzui, superbi.
    Bine. Merg eu. Dar trebuie sa facem un plan de bataie.
    Eu ( rasufland usurata) : Super ! Du -te si cere crema si gata.
    Mama ( cu o privire tot mai taioasa la adresa mea ): Daca e asa simplu, du-te tu, raioasa ce esti!
    Sora-mea din spate se imprastia de ras.
    Eu- Nuuuu, te roog. Hai du-te ca ma mananca burta de mor ! Si se ia, sa stii! Trebuie crema acuma ni! Daca nu -mi cumperi o sa fie mai multa munca pentru toate 3. In primul rand va dau si voua ( hihihi ), apoi trebuie sa fierbem tot. Haine, asternuturi , tot . Breau crema azi si promit ca stau la mine in camera, nu ma frec cu burta de nici una dintre voi si scapam.
    Mama si sora-mea se uitau una la alta. Sora-mea ‘ Mama, du-te, te rooog. Nu vreau sa iau raie , merg la mare in 4 zile !’
    Eu ‘ taci din gura, miai dat raie de 5 ori cand erai mica si te jucai cu puradeii de la bloc de-a corturile . Acum e randul meu sa ti-o dau !Leapsa cu raie !’
    Mama intre timp cocea planul.
    Gata, liniste . Merg si le spun ca am o nepoata de la tara care a venit la noi asa si trebuie s-o tratam. Nicidecum fiica-sa, venita de la UMF Cluj, cu scanie acuta de numa’ peste toata burta , care ameninta sa se intinda si peste celelalte burti din familie.
    Eu:’ bravo mama, esti the best! Dar du-te please! ‘
    Pornim masina, in hohote de ras si scarpinat .
    Prima farmacie . Opresc aici , mama. ?
    Ea : Opreste, broasca raioasa ce esti!
    Sora-mea hohotea pe bancheta din spate
    Mama iese si ramanem noi doua in masina. Ce zici, o cumpara ? Sa speram ca daca nu o puneti amandoua, zic eu si scot burta la inaintare.
    Dupa fix 2 minute, vine mama spre masina. Eleganta, supla, frumoasa ca un inger. Eu ii deschid portiera cu speranta unui inecat la mal care apuca un trunchi de salcie plutind : Ai luat-o ? ‘ te iubesc, mamica mea!
    Mama:scoate o cutie de vitamine din geanta ‘ nu ! Porneste masina, mergem la alta farmacie.’
    Eu :’ de ce ? De ce ???’
    Mama’ auzi, raie ambulanta ce esti, du-te si cumpara tu! Nu am putut si gata! O stiam pe o doamna din spatele meu de la rand! ‘
    Eu ( cu un rand de piele deja in pericol de a-mi parasi corpul ) la care farmacie mergem?
    Mama: ‘ hai, porneste motorul. La urmatoarea care o gasim’
    Sora-mea un pic panicata si ea ‘ mama, te rog sa cumparam azi nenorocita aia de crema! Asta ne da raie la noapte !’
    Eu : tu sa taci! E payback time!!!
    Si tot asa la vreo cinci. Mama venea cu mersul elegant pana la masina, noi ne intrebam cu speranta si frica daca scapam de data asta. Intra in masina, in fata langa mine ,si -mi trantea in poala te miri ce ‘ o punga de vata, vitamina C cu aroma de portocale,tampoane,o unghiera’ ‘ Tu esti raioasa, du-te tu ca nu mai pot! La farmacia x era coleha ta din liceu, la y o stiam pe tipa din tura cealalta, imi e prietena, i-as fi spus povestea, dar nu lucra in ziua aia. Era x-uleasca , care imprastie zvonul in oras, etc.
    Nimic contra scabiei.
    Intr-un final a luat-o . Am ajuns acasa. Mi-a pus crema in mana si mi-a dat sentinta finala, uitand-u-se ingrijorata si sceptica in acelasi timp la cele trei starturi adorabile ale burtoiului meu:
    ‘ dramuies-te-o bine sa-ti ajunga pana la finalul tratamentului ! Eu alta nu-ti mai aduc! Raioaso! Si fa ceva odata cu cele 3 burti ! ‘

  171. Dintre miile de momente simpatice, adorabile si de topit inima cu un boț de 5 luni, 4 zile si-o gropita in partea dreapta? aleg zâmbetul multumit si plescait pe care mi-l oferă generoasa atunci când o asez la san?? Felicitari pentru blog, te citim cu drag, împreună??

  172. Eu nu am copii,dar pot să îmi aduc aminte cum m-am distrat eu și cu mama când eram copil. Era o perioadă, în care eram setata pe margarină, pt că venea la pachet cu un Cd cu muzică. Bineînțeles că muzica era din țări diferite, iar cu fiecare nouă cutie apărută, trebuia să am noul Cd( nu îmi pasă de margarină cât mai mult de Cd).Săracă mama :))))) îți dai seama că nu putea să arunce margarina, costa totuși bani și nici nu putea să îmi interzică pentru că făceam urât. Ca soluție, am început să facem saratele, eu mai făceam turtite, împleteam coca, inimioare, tot ce îmi trecea mie prin cap :))))). Până s-a terminat campania, am mâncat de-a margarină…….,aoleu, mă pufnește râsul când îmi aduc aminte :-)).Îți urez să ai mult succes să treci toate perioadele copilăriei (cu bune și rele) ale copiilor tăi. Te pup

  173. P.S Sunteti simpatice foc, pozele sunt foarte frumoase 🙂
    P.S2 Nu concurez pentru premiu, am vrut doar sa spun povestea asta ca mi se pare ca se potriveste aici.
    P.S3 Scuzati ortografia, gen intorcan-du-se (*intorcand-u-se ) si altele.

  174. Hainutele de la tex sunt si preferatele noastre,sunt frumoase si cred ca se potrivesc oricui:)la mine momentele acestea sunt la puterea a doua,pentru ca am doua fetite,cred ca cel mai amuzant si mai special pentru mine si andreea e acela cand am urcat”o in spate pana pe vezuviu(in excursia de la napoli),asta cand locuiam in italia,iar unul mai recent din romania,cand ne”am chinuit amandoua sa furam putin lapte de la capritele bunicilor:):)iar cu miriam cel mai special moment e acel cand ea vrea sa faca tort din coca si ajunge sa isi puna „tort”pana si in par:):)arata atat de funny,numai buna de pupacit:):)!!!

  175. Bunaa!Intai vreau sa-ti spun ca fiica-mea de ceva timp isi doreste sa avem costumatii la fel,pana acum avem incaltari…eu 37,ea 39,hi,hi…si face 12 ani in aprilie.Au fost mai multe momente frumoase in acesti ani si totusi mi se pare ca o parte din timp a trecut prea repede si nu am apucat sa mai petrecem timp.Iar ea deja a suferit transformari,asa ca bucura-te de Sofia,pt fiecare etapa.In ultimul timp,am observat ca fetei mele ii place sa pregateasca ceva de mancare gen gustare,salata de fructe,si/sau ceai ca sa le savuram amandoua.Inca ne dorim o zi doar pt noi doua,dar nu prea ne-am potrivit la program cu baietii din familia noastra.Voi cum faceti?
    In ceea ce o priveste pe mama mea…ea nu a petrecut prea mult timp cu mine,nici nu s-a jucat,nici nu mi-a citit seara insa mi-aduc aminte ca ma ducea la cofetarie si pentru ca avea cunostinte,cerea numai produse proaspete.Acum,ma gandesc ca ar trebui s-o scot si eu mai ales ca in curand va schimba prefixul varstei…
    Multumim pentru concurs si pentru sansa!Pupici!

  176. Alături de fiica petrec zile minunate de 6 luni ( se împlinesc pe 1 martie ), însă alături de mama au fost puține. Am cunoscut-o târziu, la 21 de ani. Cel mai frumos moment împreună a fost unul care poate părea banal pentru o fiica la 21 de ani, însă pentru mine a fost unic. La 21 de ani am primit primul sărut pe frunte, m-a acoperit cu plapuma și mi-a spus noapte buna. M-am Simțit pentru prima oară copilul unei mame.
    Legat de ținutele mama-fiica, le ador. Chiar zilele trecute mă uitam pentru ca o sa ne trebuiască pentru botezul fiicei mele.

  177. Cel mai fain lucru facut impreuna cu mama nu cred ca -l pot alege, dar mi-a venit in minte imaginea noastra mancand pepene in bucataria cu jaluzele verticale galbene. De la o bucata de pepene scapata in castron si picaturi pe bluza mamei, a urmat o adevarata bataie cu pepene rosu, marturie stau chiar si azi cele cateva pete de pe jaluzele.

  178. Cred ca totul e mai frumos de cand a venit fiica mea pe lume. Facem extrem de multe lucruri impreuna: dormim, papam, desenam, facem mancare… este implicata in toate treburile familiei. Dar cel mai interesant mi se pare cand sunt reunite cele 4 generatii de pe linie marerna: ea, eu, mama mea, bunica mea. Locuim in aceeasi curte fiecare cu casa ei, iar astazi de dimineata cand am iesit pentru plimbare ea a cules cate un ghiocel pentru fiecare bunica si l-a oferit desi are doar 1 an si 7 luni fara ca eu sa ii spun nimic. Cand iesim afara ea are un obicei tare dragut de a trece pe la fiecare pe acasa sa vada ce fac ele la casa lor.

  179. Îmi plac rochițele!:*
    Toate momentele petrecute alături de cele doua fetițe ale mele, sunt speciale!
    Dar atunci cand gătim împreuna , suntem cu adevărat fericite!

  180. De când le am fiecare moment e special băile făcute impreuna gătitul impreuna cu cea mare dar cel mai frumos cum Eliana adora sa picteze e atunci când pictam și ne pictam și in final ajunge sa picteze tot pereți mobila haine piele. Cel mai emoționant a fost la carnavalul faschi primul eveniment mare la care participa iar cel mai hazliu când mi-a zis speriata ca s-au luat la ea pe piele alune de la mine 🙂

  181. Mai mai, dar ce va asortati! Am trecut si noi prin curiozitati si prin rasfat in privinta hainelor. Acum accepta sa mearga la cumparaturi si accepta si sfaturi. Mai greu cand vine Buni cu cate o pijama.

  182. Fetita mea are 2 ani si 9 luni..noi facem totul impreuna + baietelul de aproape 6 ani, asa ca sambata ne-am echipat serios pentru ca ploua cu galeata si ne-am dus toti 3 la ziua portilor deschise sa o cunoastem pe viitoarea doamna invatatoare a fratiorului..:)

  183. Am multe lucruri pe care le facem impreuna eu si fiica mea: imi place cand ma rasfata si ea pe mine atunci cand: imi pregateste slapii ( intorsi spre mine) cand ies din dus, pregatim impreuna masa,spalam vasele, facem curatenie, ne plimbam…imi place tot ce facem impreuna!!
    Orice-am face impreuna,
    Ne distram, e voie buna!

  184. Sunteti mi-nu-na-te!!! m-ai facut sa-mi amintesc de cartea pe care mi-am daruit-o in avans de Ziua Femeii si pe care am devorat-o in week-end, ti-o recomand cu drag, o gasesti pe Libris, „Eu sunt femeie!” e despre mama, fiica, strabunica, arta de a fi femeie! te imbratisez, Paula.

  185. Nu stiu cat de simpatic li s-ar parea altora, dar, recent, o printesa de 2 ani si mamica ei de 29 de ani, s-au gandit sa se distreze pe o trambunina. Timp de o ora, am uitat de toate, m-am bucurat de copilul meu si m-am simtit si eu, din nou, un copil. Sigur e o experienta ce trebuie repetata.

    PS : am achizitionat si noi unul din aceste seturi. Sunt super. As fi vrut mai multe, dar, din pacate, oferta din magazinul nostru, nu fu completa 🙁

  186. 🙂 cand am primit catalogul de la carrefour, m-am gandit imediat la voi. mi-ar placea tare mult sa gasim cateva tinute la fel, pt aceasta primavara. cel mai simpatic moment mama-fiica este chiar in ton cu articolul acesta. asta-vara, am fost la nunta surorii mele, imbracati la fel: eu cu fetita si pustiul cu tati. baietii nu s-au putut compara cu noi! :))) pacat ca nu pot atasa poza 😛

  187. Frumoasa colectie, dragut concurs 🙂
    Si acum raspunsul: unul dintre primele lucruri spuse si facute de fetita mea (pe la aprox. 2 ani, acum are aproape 3) a fost sa ne imbratiseze pe mine si pe sot si sa spuna „ne ‘ubim” si ne pupa cind pe unul cind pe altul 🙂
    Iar un altul cind am inceput sa lucrez si veneam acasa ii spuneam ca mi-a fost dor de ea. Apoi ea a inceput sa-mi spuna: „mamiiii, ce bucur te vad!” 🙂

  188. Buna! In primul rand vreau sa te felicit pentru ca esti o mama de nota 1000 si un adevarat model pentru mine si tinerele mame.
    Eu am o fetita de un an si 4 luni (azi a implinit) si ca orice mama si fiica facem foarte multe lucruri impreuna. De exemplu ne trezim dimineata si ne spalam pe dinti impreuna (nu vrea sa o ajut… se uita la mine cum procedez si incearca si ea sa faca la fel), mai tarziu bem un ceai impreuna (vine cu canita de jucarie la mine in brate si spune „seaai”), citim in carti (se aseaza langa mine cu cartea ei si recunoaste animalele) si cred ca as putea descrie la nesfarsit toate activitatiile pe care le facem impreuna….
    In ceea ce priveste concursul mi ar placea foarte mult sa castig, deoarece e foarte fascinata cand avem amandoua esarfe la gat sau purtam caciuli (sa avem haine la fel cred ca va fi uimita).
    E minunat sa ti vezi copilul incantat de activitatile care le face impreuna cu tine si cum in fiecare zi descopera ceva nou.
    Te felicit inca o data si te citesc si recitesc cu drag.

  189. Am facut multe lucruri vesele cu fetita mea si cu mama mea. Cand eram mica, mama croseta tot felul de hainute frumoase, si de cele mai multe ori aveam bluze cu aceleasi model sau caciule la fel. Mama a fost prietena si confidenta mea si as vrea ca si eu sa ajung confidenta fiicei mele, cea in care sa aiba incredere. Cu fetita mea de 1 an si o luna, am petrecut multe momente vesele, in fiecare zi imi face ziua mai frumoasa si de la ea invat cum sa apreciez viata. Am invatat impreuna sa radem, sa ne bucuram de vremea frumoasa, sa o ajut sa faca primii pasi, si ma bucur in continuare de momentele placute…si sper ca vom mai petrece inca 100 de ani de acum incolo:)

  190. Foarte frumoase tricourile! Am luat si noi deja 🙂
    Chestii simpatice facem mai tot timpul dar acum imi vine in cap un episod de cand ma confruntam cu niste probleme si eram cam abatuta si discutia are loc cam asa:
    – Esti trista mami?
    – Un pic!
    – Nu mami, nu esti trista, esti frumoasa!
    A fost asa, ca un flash! Mi-a inseninat ziua!
    S-aveti zile frumoase!

  191. Cel mai simpatic lucru pe care il fac cu fetita mea de 1 an jumate este ,, puficeala de dimineata”, adica alinturile dintre noi doua cand ne trezim.

  192. În 10 ani, de când o am, fata mea a făcut multe trăznăi. Si am făcut si împreună
    Doar nu degeaba se spune „asa mama, asa fiică”. Tati e mai calculat si de fiecare dată când „o comitem” ne ceartă pe amândouă. Ultima oară am vrut noi animale de companie. Si am luat. Păsări mici, care fac uneori un zgomot de numa numa. Si tati le hrănește, le pune apa, le schimba așternutul…dar noi am vrut…si ne bombăne zi de zi, de doi ani. Am mers la Mall „ca fetele” si l-am lăsat pe tati singur o zi întreagă, iar când ne-am întors, el era aproape furios, mai ales ca nu stia de noi. Ne lăsasem telefoanele acasă si pe silențios si el a sunat, săracul, de 80 ori fără să stie de noi. Când am ajuns ca două „dive” tot noi nervoase si obosite.

  193. De 1 an si 10 luni petrecem fiecare clipa împreuna. Pentru ca nu are cine sa ma ajute, fiica mea sta tot timpul după mine. Are 1 an acum, iar eu nu-i pot mulțumi lui Dumnezeu îndeajuns pentru ca ea m-a ales pe mine sa-i fiu mama. Soțul muncește destul de mult, iar noi doua ne trezim împreuna, mancam împreuna, fac dus cu spectator, curățenie, mâncare, plimbări, cumpăraturi. Nu știu cum e fara ea, nu-mi mai amintesc nimic din viața de dinainte de ea.
    Parca o am dintotdeauna ♥️♥️♥️. Si da, ne imbracam la fel destul de des. Acum nu poate comenta, o îmbrac cum vreau eu
    ?

  194. E greu sa aleg cel mai simpatic moment facut impreuna cu pitica, dar pot alege unele care imi sunt dragi : am pictat si ornat impreuna un cufar pentru „comori” (banutii mici de 1 ban :)) si o caseta de bijuterii, am refacut impreuna o bluzita care avea o gaurica – eu am cusut si ea ales margelutele pe care le-am pus pe cusatura in forma de floricica, am facut maraton de gatit intr-o singura zi, am pregatit turta dulce si grisine. Turta dulce nu prea ne-a reusit si grisinele nu au incantat-o, dar s-a distrat gatind dupa retetele preferate din cartea „Mami, e gata ?” 🙂

    Mie una mi-au placut tare mult hainutele Tex, chiar daca nu vom castiga, sigur le voi incerca, am vazut cateva tricouri tare haioase 😉

  195. Cantam in fiecare zi ,ne inarmam cu doua maturi si cantam Vraji Maturica-Gasca Zurli.Melodia este pe repeat toata ziua, mai alternam cu Aram zam zam:) .Te imbratisam ,Anais(4 ani), Mami ( 40 ani) si vraji … maturica.

  196. Cel mai frumos lucru pe care il fac cu fetele mele (7 ani, respectiv 2 ani) este timpul pe care il petrecem impreuna acasa, bucatarim, facem shopping, plimbari in aer liber sau diverse activitati creative pentru ele. Avand in vedere ca in zilele de azi, majoritatea timpului il petrecem la serviciu, orice moment liber il dedic lor, printeselor mele!

  197. Sunteti simpatice foc :)!!! Am o fetita draguta foc, voioasa si sensibila, de aproape 7 ani. Facem multe lucruri dragute impreuna, in general eu sunt resposabila cu partea artistica in familie – mergem la concerte (Loredana, Andra, etc), la film, teatru, spectacole pentru copii, meciuri de handbal sau de tenis. Este super cand ajungem la mare doar noi doua :)! Cat despre hainele asortate, ne plac foarte mult – ne-am cumparat si ghete la fel. Anul acesta vom fii nasici de botez (abia asteptam) si sigur vom opta pentru tinute identice si vom fii superbe impreuna!

  198. Am fost in Carrefour special pentru hainute. Am luat doua tricouri. Modelul e tare simpatic, ideea draguta… dar sunt fabricate in Turcia si materialul e de proasta calitate. Nu recomand, cu aceiasi bani puteti lua ceva mai bun.

  199. Foarte frumoase articole,sunteti minunate <3
    Sunt multe momente unice,frumoase pline de dragoste,fericire.. insa cel mai frumos lucru care il fac impreuna cu fetitele mele(cea mare 5 ani si cea mica 1 an si 6 luni)este seara inainte de culcare..spunem povesti,ne jucam in pat cu pernutele,ne alintam..pupiceala cat cuprinde..
    Sunt o mama fericita,suntem o familie obisnuita,speciala..suntem doar noi 4.
    Ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru ingerasii nostrii,fetitele noastre dragi..

  200. Orice moment petrecut alaturi de puiul tău e magic. Pitica noastră are 1 an și ne place grozav de mult sa ne jucam de-a v-ați ascunselea. Ea e simpatica foc când se ascunde acoperindu-si capul cu un cearceaf.

  201. Sunteți foarte frumoase!
    Îmi plac și mie foarte mult seturile mama-fiica, am și eu deja 3 seturi de rochițe pt vara, fetita mea o să aibă un an în 14 martie.
    Pentru mine toate momentele petrecute cu ea sunt minunate, simpatice sunt momentele in care ne jucam împreună și râde, atunci mă topesc, iar cu mama as vrea sa petrec mai mult timp împreună, dar ea nu este in tara, ne vedem pe skype și uneori gătim „împreună” ?
    Deșii nu suntem gemene, eu și sora mea ne mai îmbarcăm uneori la fel?

  202. Cel mai frumos este cand mergem pe strada, in parc sau prin magazine si imi spune din senin, cu vocea ei dulce si peltica, ca ma iubeste. Ii spun ca si eu o iubesc si lumea din jur se uita la noi si zambeste. Eu si domnisoara mea de nici 4 ani.

  203. Cel mai simpatic lucru facut alaturi de mama si cel mai recent a fost cand am luat o cu noi la Londra (eu si actualul sot) intr o excursie de o zi (nu aveam timp niciodata sa mergem mai mult timp). Si cum noi eram obisnuiti cu traversatul oraselor mari la pas, repede, cu planul facut de acasa, evident ca mama nu prea a reusit sa tina pasul noi… si nemargand destul de repede, la plecare, deja obositi, am pierdut autobuzul care ducea spre aeroport, care apropo era ultimul si era si platit. Ne am panicat un pic, doar era sa pierdem avionul….din fericire am gasit un alt autobuz dar oricum eram in intaarziere si nici macar la aeroport cand am ajuns nu ne am oprit din alergat. L am prins in ultimul moment. Am intrebat o pe mama recent daca mai merge undeva cu noi si daca i a placut la Londra. Surprinzator a zis da.
    Iar cu fata mea a fost amuzant inca de la conceptie, cand sotul s a trezit brusc intr o noapte de amor nebun: gata, acum facem un copil. Si l am facut. Apoi pe tot timpul sarcinii, cum amandoi sau toata familia isi dorea baiat, eu cu puterile mele de supermama am „simtit” ca o sa fie baiat, că mamele asa simt. N am simtit bine. Una bucata tata dezamagit ca nu mai avea pe cine sa invete electronica. Ghinion. Apoi pe 29 februarie 2016, moțata mica s a hotarat sa vina pe lume, cu 3 saptamani mai devreme, dar eu ca o supermama nu mi am dat seama, am zis ca sunt niste dureri… pana cand sotul a pus mana pe burta si foarte calm: „tu ai contractii!”. Bine. In drum spre spital, cu dilatatia mea de 8-9, ne am mai oprit pe la 3 banci, benzinarie si nu mai stiu pe unde, ca doar nasteam, nu trebuia sa ma duc sa sting vre un incendiu ca sa ne grabim. Am ajuns. Am nascut in 30 de minute. Iar de atunci avem parte de cele mai frumoase clipe alaturi de ea, toate momentele sunt simpatice, si ma gandesc cum de am stat 26 de ani fara ea.

  204. Poate pare greu de crezut dar prințesa mea blonduta cu o ochisori mari , albaștri a venit în viața mea ca printr-un miracol,când mă așteptam mai puțin , chiar de ziua mea de naștere.Asta ar spune unii că e doar o simplă întâmplare…Dar ce nu știu ei e că frățiorul ei cu 4 anisori mai mare,cel mai scump și dulce băiețel, blondut cu ochisori verzi a apărut în viața mea tot de ziua mea de naștere,12 octombrie.Amandoi s-au grăbit să vină pe lume cu 3-4 săptămâni mai repede, chiar de ziua mea reușind să mă surprindă in cel mai frumos mod posibil.Cand era sa pierd sarcina cu băiețelul,neștiind ce va fi m-am rugat foarte mult acolo în salonul unde stăteam internata la o icoana a Maicii Domnului ,cu promisiunea că dacă va fi fetița se va numi Maria.Nu a fost Maria ci Mihail și nu știam cum as putea să mă țin de promisiune pentru că o a doua sarcina mi-ar fi pus viața în pericol.Cand eram cu totii mai mult ca siguri și obișnuiți ca părinți cu un singur copilaș drăgălaș , Dumnezeu a vrut că eu sa ma țin de promisiune și astfel s-a născut al doilea cel mai frumos cadou de ziua mea ,a doua minune a vieții mele Maria.Iubesc momentele petrecute doar eu cu ea ,că fetele in drum spre grădiniță și înapoi acasă,plimbările prin parc,la teatru,la film la mall dar mai ales la shopping atunci când băieții sunt la fotbal sau inot.Ador să îi aranjez parul ei auriu, lung și des in toate felurile posibile ,cum sta ea așa cumintica si mă lasă să fac ce vreau eu însă când vine vorba de îmbrăcăminte ea hotărăște ce i de potrivește mai bine.Cand stăm acasă îmi place sa stau minute in sir sa o admir cum desenează sau pictează.Un moment de fericire și emoție l-am trăit chiar luni,27 când a avut testarea pentru clasa pregătitoare la abilități artistice .A fost primul ei test și am avut mari emoții,nu voi uita niciodată cum mă strângea ea ,micuța de mână și nu voia să mai îmi dea drumul.Ieri am ras și am plâns cu lacrimi de bucurie împreună cu ea când am aflat că a fost admisă la Liceul de Artă.Promisiunea rămâne promisiune și am mers amândouă la Carrefour la shopping unde ne-am simțit minunat chiar daca bugetul mi-a permis sa-i cumpăr o păpușica balerina și o figurina Tinkerbell.Ea ar fi vrut și o rochiță dar deocamdată doar le-am admirat dar nu e pretențioasă așa că a înțeles.Eu știam de concursul acesta dar nu găseam timp sa va scriu povestea noastră asa că sper din tot sufletul sa-i fac o mica surpriza fetiței mele și de ce nu și băiețelului meu.Va doresc o primăvară superbă!!!

  205. Am mers in excursie in foarte multe locuri frumoase din Romania si am petrecut timp de calitate impreuna, care s-au transformat in cele mai dragi amintiri mai apoi.

  206. „Mami, te iubesc pana la stele!”, „Mami, esti netema (prietena) mea buna, buna!”, „Mami, mi-a fost dol tale de tine!”, „Mami, esti zana mea!” …..toate clipele alaturi de ea sunt simpatice, memorabile, pline de dragoste, de pupici balosi…momentele in care ma mangaie cu pernutele ei pufoase si ma strange in brate pana nu mai pot respira sunt simpatice…momentele in care imi multumeste ca sunt mama ei si imi zice ca sunt cea mai buna mama sunt adorabile….ochiii ei plini de mirare atunci cand ii spun ca este cea ce mi-am dorit mereu, ca este fiica pe care mereu mi-am dorit-o, momentele in care imi vine sa plang de oboseala si totusi ne tavalim impreuna pe jos si radem pana ne dau lacrimile, toate sunt momente simpatice, sunt momentele noastre, momente de tinut minte…. momentele in care refuza cu inversunare sa faca ceva, momentele in care nu e de acord cu mine, momentele in care isi sustine cu ardoare punctul de vedere- tot momente simpatice sunt, o admir ca are personalitate, ca poate zice ce o doare/o deranjeaza fara teama, stiind ca se tine cont de dorintele ei si ca este ascultate….construim zi de zi amintiri pline de momente simpatice, indesate cu iubire si zambete, multe zambete…….

  207. Sunt atat de multe… incat cred ca daca a mai gandesc mult, sigur aleg altul… Insa a fost foarte simpatic primul Craciun in 3, cu pitica langa noi, cu miros de cozonac si cu mainile in carnati, pe blatul din bucatarie, la 8 luni si apropos… carnatii de casa sunt preferati si acum la aproape 4 ani… Iar cu mama , cel mai haios moment recent a fost sa alergam prin parc dupa baloane de sapun facute de tata … desi amandoi sunt operati de hernie de disc, dar cum copilaria n-are varsta.. ce sa-i faci??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *