Beneficiile muzicii și un concurs cu bilete sâmbătă la PAM PAM

Sâmbăta aceasta de la ora 11 la Teatrul Elisabeta are loc un nou spectacol al trupei PAM PAM. Dar nu e un spectacol obișnuit, va fi unul și mai motivat și mai energic ca de obicei, pentru că în sală vor fi și 15 copii care suferă de sindrom din spectrul autist, invitați ai trupei. Dacă vreți și voi să mergeți, să știți că un bilet e doar 25 de lei de persoană! M-aș bucura să fie sala plină! Dacă nu aveți buget pentru asta, vă ofer eu două invitații duble la spectacol, vă puteți înscrie în comentarii dacă-mi spuneți ce înseamnă muzica pentru voi! Și vă rog să dați mai departe vestea despre acest spectacol, noi l-am văzut de multe ori, e curat, frumos, melodios, optimist și colorat! Veți râde și veți aplauda și veți dansa printre scaune!

Mai jos am pus câteva informații scrise de Daisy Toma, fondatoarea trupei PAM PAM, despre beneficiile muzicii. Articolul integral este aici.

Încă din prima clipă a venirii pe lume, primul țipăt înseamnă vibrație, sunet. Primele silabe învățate sunt acorduri sonore. Ca să-și adoarmă pruncul, mama îi cântă. Mare parte din timpul de joacă al copiilor este alcătuit din jocuri însoțite de cântece.

În meloterapie, sau terapia prin muzică, sunetele și ritmul devin instrumente cu ajutorul cărora copiii cu nevoi speciale sunt ajutați să se regăsească, să-și exprime sentimentele, să experimenteze diferite stări.

Datorită efectului său asupra sistemului nervos central, muzica este un factor important care ajută la relaxare și la reducerea stresului.

Beneficiile muzicii asupra sănătății fizice și psihice a copilului fascinează în continuare, uimind prin influența pe care sunetele și ritmul o au asupra dezvoltarii creierului, a capacităților cognitive (atenția, memoria), psihomotorii (agilitatea, coordonarea, mobilitatea) și socio-afective.

 

Pentru copiii și părinții care doresc să participe la acest spectacol:  www.bilet.ro sau direct pe site-ul teatrului www.teatrulelisabeta.ro, prețul biletului este de 25 ron/persoană. Spectacolul este recomandat copiilor de peste 3 ani.

Toți copiii vor primi la finalul spectacolului un cadou muzical: un CD cu toate melodiile trupei PAM PAM!

Detalii si rezervari contact@pam-pam.ro, telefon 0720-153-311 www.pam-pam.ro

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

13 comentarii

  1. Pentru noi, muzica inseamna reconectare, distractie, joc si joaca, totul si orice! Iii cant baietelului meu de cand era in burtica. Si dupa aproape 4 ani, inca mai cantam tot timpul – ziua cantecele vesele, despre tot felul de activitati, alfabet, numere sau culori si animale….seara, cantece de leagan sau melodii lente….Cand e suparat, punem muzica la boxe si incepe distractia – dansam, topaim, cantam si noi, ne reconectam si ne alimentam cu energie pozitiva! Exact asta inseamna muzica pentru noi – o metoda de invatare, de conectare, de descoperire a celuilalt si de apropiere, de distractie….prin muzica si cu muzica orice este posibil!

  2. fetita mea traieste muzica efectiv are o voce minunata adora sa danseze si ne pregateste adevarate spectacole cu muzica si dans la doar 3 ani..ne-am bucura foarte mult sa castigam invitatiile mai ales ca in 23 aprilie este ziua fratiorului care implineste 6 ani asa ca o iesire in 4 la spectacol de muzica si buna dispozitie ar fi minunata!

  3. Cred ca am trecut cu bine de cele mai grele momente din primele luni ale copiilor mei datorita muzicii. Cantam si ma linisteam, uneori se linisteau si ei. Acum, mari, canta si cer sa le cantam. Au in jurul lor instrumente reale si asta ii bucura. Cred ca muzica ne ajuta pe toti, mari si mici, sa fim oameni intregi.

  4. La noi muzica este peste tot in casa, la radio, la tableta, la telefon….cantam, dansam, ne jucam pe muzica…am ascultat muzica din totdeauna. De cand eram insarcinata dansam si cantam cu bebe in burtica. Acum la 3 ani jumate ai fetitei dansam impreuna si ma gandesc sa o inscriu la cursuri de dans pentru ca ii place f mult sa danseze. Canta cantecele in romana si engleza toata ziua prin casa…la noi e o muzica permanenta in casa :). Am fost deja la mai multe spectacole pentru copii si ne place f mult.

  5. Muzica nu inseamna mult pentru mine, prefer linistea acum in vacarmul de acasa cu copiii si cu munca. Insa nu acelasi lucru mi- doresc pentru copiii mei, vreau sa vada viata pe acorduri de muzica exact ca pe un film.

  6. Muzica pentru noi inseamnă energie, ne întărește și ne ridica atunci când greșim.. mai ales când mami greșește, pierzându-și răbdarea în fata celor doua cântărețe cu norma întreaga 🙂 atunci punem muzica și ne revenim garantat!

  7. Cand m-au adus ai mei de la maternitate, au pus la magnetofon o banda cu trupa Boney M. Banuiesc ca atunci a fost momentul cand eu si muzica am devenit UNA!
    Acum, mamica fiind, ascult impreuna cu fetita mea Itsy Bitsy si avem cantecele preferate, versuri pe care le incurcam si topaieli zilnice ?

    Multumim pentru inca un concurs deosebit, Printesa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *