Trei ani de fluture

Acum trei ani pe vremea asta mă topeam de dorul tău, deși nu te văzusem niciodată. Mă sufocam sub burta rotundă, abia mergeam de colo colo, o ridicam cu greu pe sora ta, și de fiecare dată când făceam asta, mă temeam c-o să te scap din greșeală, că o să ieși din cocon prea devreme.

Îmi amintesc perfect cum stăteam întinsă în pat pe-o parte, zâmbind ca proasta pe întuneric. 16 iulie, aproape de miezul nopții.

Mă gândeam atunci că nu mai am răbdare încă trei săptămâni până la termen, că eu te vreau în brațele mele pe loc, că mi-e ciudă pe mâinile mele prea scurte, care nu reușeau să-mi cuprindă burta cu tine în ea. Cea mai frustrantă îmbrățișare imposibilă din lume.

Îmi jucau degetele de la picioare de nerăbdare să te văd, să te miros, să te adorm.

A doua zi de dimineață, am simțit primul semn. Carnea mea pornise la dans, după ce tu îi dăduseși semnalul. Oasele mele trosneau, ligamentele moi se lungeau, uterul pregătea să scoată la lumină fluturele. I-am spus Sofiei:

– Cred că azi o să-l cunoaștem pe fratele tău!

Mi-a simțit nerăbdarea și mi-a iertat-o. Știa că și pe ea am așteptat-o la fel. A rămas acasă cu tata, în așteptarea noastră. M-am dus bucuroasă să nasc, urma să-mi cunosc băiețelul!

Pe seară erai deja în brațele noastre. Mic, mov, cu pleoapele trasparente, atât de slab că nici nu te simțeam pe piept. Exact ca un fluture. Fără pic de grăsime pe corp, cu pielea marmorată, liniștit și frumos.

Au trecut trei ani și încă mă uimesc de fiecare dată când te văd. Acum ai fălci semisfere, ai pumni pufoși ca niște bezele, ai pielea albă și ochii vii, mereu în căutare de mine. Lipit de mine, mult mai lipit ca sora ta. Dependent, mult mai dependent ca ea. Dar și când o să te desprinzi…

Îmi spui mereu că sunt minunată. Frumoasă. Că sunt cea mai iubită din lume. Apoi îi spui și tatălul tău exact la fel. Ești generos (nu și cu mâncarea, desigur). Cald. Moale. Aprig la mânie. Isteț. Rapid. Foarte atent și prezent.

Ai urmat-o orbește pe sora ta până ai decis că poți și tu, poate mai bine ca ea. Acum o înfrunți de la înălțimea celor 95 de cm și ești de neclintit. Admir asta și mă bucur că ai ajuns aici singur, fără ajutorul meu.

La mulți ani, puiul meu, carne din mine, bunul și viul meu. Te iubesc, te iubim, ai pus în familia noastră sufletul care lipsea.

Îți doresc noroc și răbdare cu lumea asta care nu va fi mereu cum suntem noi acum. Îți doresc curaj și putere, să zbori și să schimbi lumea cu iubirea și generozitatea ta! Îmi doresc să nu pierdem niciodată firul acesta care ne leagă, care vibrează când ne depărtăm prea mult, care ne ajută să știm unul despre altul tot ce contează.

Îmi pare rău, atât de rău că nu mai e și tata aici să te vadă, să-ți cânte la chitară și să te aplaude când dansezi, să-ți explice lucruri și să te facă să râzi. L-ai fi iubit pe tata. El sigur te iubea pe tine. N-o să uit niciodată felul în care te ținea în brațe, adormit, și-ți spunea în șoaptă: Lasă că te faci tu mare, Creionașule, o să le-arăți tu lor cum se face treaba asta numită viață! El clar nu s-a priceput prea bine la asta, dar tu, tu ai un dar. Tu ești băiețelul nostru fluture. Lumea te vede și zâmbește.

La mulți ani, Ivan! Te strângem în brațe în fiecare zi, suntem aici pentru tine orice-ar fi, ești o minune de om!

37 Comments

 1. Ania

  Ce frumos ai scris!
  La multi ani puiului de om!

 2. Georgi

  La multi ani , Ivan! multa sanatate tie, cat si parintilor si surioarei!

 3. Felicita

  La multi ani puisor! Sa fii sanatos si fericit impreuna cu iubitii tai parinti si sora ta!

 4. Monica

  La multi ani. Pe 17 iulie s-au născut numai oameni deosebiti. Stiu sigur pentru ca eu sunt unul dintre ei. Suntem si modesti….
  Sa creasca mare si sănătos. Sa fie fericit multi multi ani!

 5. Carla

  La mulți ani, Ivan, să crești mare și sănătos!

 6. Bibi

  La multi ani, Ivan! Ma indrept si eu usor spre 37 de saptamani si normal ca am plans! 🙂 ❤❤❤❤

 7. Liliana C

  La multi ani, copile! Esti menit sa schimbi destine!
  Te-as imbratisa cu drag!

 8. Deliq

  CE frumos si emotionant! Emotie pura, felicitari! La multi Ani fericiti!

 9. Mihaela M.

  La multi ani, sa traiesti, copil iubit!

 10. Oana

  Dragul de el! Sa fie sanatos si fericit! La multi ani Ivan!

 11. Luminita

  LA MULTI ANI, Ivan! Mi-ai smuls o lacrima, Printesa!

 12. andaz

  Vai, Ioana cât m-a impresionat mesajul tău către Ivan. La multi, mulți ani si de la mine, pentru Ivan! Sa petreceți frumos alături de fluture!

 13. Georgeta

  La multi ani! Sa iti traiasca sanatos! Aproape ca mi-au dat lacrimile si eu am o minune de un anisor.

 14. Elena

  La multi ani! Ai venit intr-o familie deosebita! Esti special, aripa de fluture!

 15. D

  La multi, multi ani sanatosi si fericiti !!!

 16. La multi ani fluturasului ! Sa zboare lin prin viata si cand va fi mai mare si sa se bucure de frumos si culoare asa cum o face si copil fiind!

 17. Miha

  La multi ani, Ivan! Sa fii sanatos, norocos si mereu voios!

 18. Mona

  La multi ani fluturelui tau, ii doresc tot ce ii doresc si puiului meu, care pe 27 implineste 2 ani. Sa va bucurati de dragostea lui si a Sofiei pana la adanci batraneti!!!

 19. Dana Elena

  La multi ani! Sa fiti sanatosi, multumesc pentru textele frumoase!

 20. cristina

  La multi ani sanatosi,Ivan! Sa ai parte numai de bucurii. Ioana esti o minune de om. Am citit si am plans. Ai pus,ca de fiecare data o particica din sufletul tau minunat.

 21. Aliosa

  Mulți ani,tu, cu toți ai tai in bucurie, soare și viața!

 22. Roxana

  Frumos, zau de nu, mi-au dat lacrimile. Cum ai tu mereu cuvintele la tine 🙂 . Eu ii doresc multa sanatate si iubire, restul o sa le faca el, ptr ca da, poate 😀

 23. Camelia

  Sa va bucurati de minunea ce v-a fost daruita! Sa fie sanatos si voios si curios si inteligent si bun, sa-si deschida aripile si sa descopere lumea, ghidat de voi! Rezonez cu unele povesti si trairi despre el, avand un puiut de om care, la fel, implineste 3 ani minunati in cateva zile. La multi ani, Ivan!

 24. lauraioana

  La multi ani frumosi, copil iubit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *