Când ești răpită șase ani și nimeni nu știe de cine, nici măcar tu (concurs)

Am extras la ora 10, cu toate comentariile actualizate. Castigatoarea este Cristina Scripcaru, felicitaaaaaari! Astept pe email datele pentru livrare, adresa si telefon!

Vă invit să vă imaginați următorul scenariu: sunteți căsătorite cu iubirea vieții voastre, aveți un copil sănătos și minunat de 3-4 ani, viața e frumoasă. Până când într-o bună zi, cineva supărat pe activitatea voastră profesională, vă răpește fără urmă. Șase ani sunteți ținută în izolare într-un loc necunoscut, unde din când în când cineva vă mai torturează fie cu bătaia, fie prin scufundare într-un acvariu imens, care se umple rapid cu apă rece. După șase ani, sunteți eliberată în mod neașteptat, cu câteva secunde înainte să muriți înecată. După câteva zile la reanimare, încercați să vă reintegrați în noua viață. Doar că soțul între timp s-a căsătorit cu altcineva, copilul nu mai știe cine sunteți. Singurul care pare relativ bucuros să vă vadă este cățelul familiei, și el însă destul de rezervat. Adăugați la asta o oarecare acuzație de crimă ce plutește la adresa voastră, confuzia, amnezia, furia, dorul, disperarea și da, aveți un scenariu bun de film polițist. Dar și un prilej să vă bucurați de propria viață, care n-o fi ea perfectă, dar măcar sunteți sănătoși, împreună.

Nu-mi pot imagina cum ar fi să fiu ținută cu forța departe de copiii mei nici măcar o oră. Cred că mi-ar pleca inima la plimbare. Cum ar fi să revin acasă după multă vreme de chin departe și copiii mei să privească prin mine. Să spună mamă unei alte femei și să vină să mă îmbrățișeze doar la insistențele ei. Aici am strâns din dinți și am dat pauză serialului, să mă gândesc puțin la noi, la dependența asta unii de alții care este atât de frumoasă, dar și atât de dureroasă. N-aș schimba nimic, dar ferească Dumnezeu să ne despartă ceva sau cineva. Nu vreau să mă gândesc.

Așa că mai bine despre serial vă povestesc, și dacă veți fi pe fază, puteți câștiga în noaptea asta un televizor Sony Bravia Ultra HD cu diagonala de 138,8 cm. E bun serialul, e foarte bun, m-a prins, m-a sufocat (la scenele cu acvariul), m-a înduioșat, am empatizat cu Emily, cu soțul ei, cu noua soție, cu puștiul de zece ani care se trezește cu două mame.

Se numește Absența și-l puteți vedea pe AXN în fiecare luni de la ora 22.00. Primul episod a fost difuzat lunea trecută și este disponibil online aici, până la miezul nopții (neapărat să-l vedeți, e foarte bun). Cel de al doilea episod e în seara asta, de la ora 22.00, și vreau să-l vedem împreună, ține 45 de minute. La final o să vă adresez o întrebare într-un comentariu la acest articol, un detaliu din al doilea episod, iar cine-mi răspunde corect intră în tragerea la sorți pentru televizorul uriaș și minunat de care vă ziceam (acesta este).

Absența este cea mai importantă producție difuzată pe televiziunea AXN în acest sezon. Pe parcursul a zece episoade alerte, o echipă FBI se implincă într-o urmărire apăsătoare a unui criminal în serie. Stana Katic interpretează rolul lui Emily Bryne, agentă FBI, care dispare în timp ce investighează cazul unui criminal în serie. Emily este declarată moartă, dar după șase ani de la dispariție este găsită într-o cabană părăsită. Odată întoarsă acasă, întregul univers pe care îl cunoștea are acum alte coordonate: soțul s-a recăsătorit, copilul ei nu o mai recunoaște. Peste toate, Emily nu își poate aminti ce i s-a întâmplat, iar în curând, se întoarce într-o vâltoare ce pare fără final.

“O poveste despre supraviețuire, așa aș caracteriza serialul. De multe ori, este, de fapt, despre familie, loialitate și încrederea pe care o ai în cei dragi. Este despre capacitatea pe care fiecare din noi o are: să își găsească puterea în ciuda situațiilor extreme care ar putea fi fatale.”, spune actrița americană Stana Katic despre acțiunea serialului, într-un interviu pentru Sony Pictures Television.

Eram oricum în căutare de serial care să dea dependență. Acesta e foarte bun, nu doar pentru că este polițist, ci mai ales pentru că e și despre familie, încredere în ciuda a toate dovezile care indică altceva, iertare, regăsire.

Ca să recapitulăm, voi azi vă uitați online la primul episod din Absența, când și unde vreți voi (episodul e disponibil aici), iar de la ora 22.00 ne uităm toți împreună la episodul doi, eu pun o întrebare în comentarii, iar dintre cei care răspund corect până mâine dimineață la ora 10.00 extrag un câștigător care va primi acasă televizorul minune Sony Bravia cât mine de mare. M-ar ajuta să ziceți de acum în comentarii dacă intrați în joc diseară, să știu cât de mare-i gașca de privitori sincron. Așa, și dați și un share acestui articol, să afle cât mai multă lume și să ne strângem mulți!

Vă las cu câteva vizualuri din și despre serialul Absența.

 

 

544 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *