O listă de terapeuți, psihologi și logopezi recomandați pentru adulți și copii în România

Pentru că foarte des mi se cer recomandări de terapeuți pentru adulți, copii sau cuplu în diferite orașe ale țării, pentru că sunt mulți oameni în străinătate sau care nu au posibilitatea de a se deplasa la cabinet și care ar vrea să găsească un terapeut bun online, iar eu cunosc personal și pot recomanda doar puțini terapeuți (care nu fac online), am rugat membrii comunității mele Educație cu blândețe să-mi ofere detalii despre terapeuții încercați de ei cu rezultate bune.

A rezultat un tabel destul de stufos cu aproape 300 de nume de terapeuți pentru adulți și/sau copii, care fac terapie la cabinet sau online. Puteți filtra tabelul după oraș sau după tipul de servicii oferite (logopedie, terapie de cuplu etc).

Tabelul este construit exclusiv pe baza informațiilor primite de la oameni; acolo unde de exemplu lipsește mențiunea că terapeutul face și ședințe online, nu înseamnă că sigur nu face, ci doar că nu știm dacă face. Dar cei la care am trecut mențiunea că fac online, sigur fac. Cel mai sigur este să îl întrebați direct pe terapeut, pe care îl găsiți pe google sau pe Facebook, odată ce luați numele lui din tabel.

Mulți dintre specialiștii recomandați de comunitate au mai multe specializări. De exemplu, unii au multă experiență în lucrul cu copiii cu autism, alții au experiență în lucrul cu copiii cu tulburări de atenție sau alte dificultăți (veți găsi detalii în tabel). Alții oferă și expertiză în justiție (în penal sau civil) sau în domeniul orientării vocaționale și profesionale. Cu alte cuvinte, mulți dintre specialiștii din listă pot acordă asistentă și în alte zone decât cea a terapiei, de la care a pornit inițiativa aceasta. Cel mai sigur este să luați legătura cu ei și să întrebați.

Tabelul cu recomandări de terapeuți este AICI. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei resurse importante. Dacă aveți alte recomandări de terapeuți, le aștept în comentarii, cu detalii de specializare și oraș, iar eu le voi verifica și adăuga la tabel.

Iar dacă încă mai credeți că terapia nu este pentru voi, vă invit să ciți asta.

Sursa foto: terapeut via Shutterstock.com

67 Comments

 1. Catalin Lazar

  Am dat intamplator peste aceasta lista si am ramas surprins. Nu stiu cum ati stabilit care’s buni, care nu’s buni… Cred ca nu este cel mai corect fata de colegii mei. Exista o lista oficiala de terapeuti la Colegiul Psihologilor. Nu cred ca ii cunoasteti pe toti si nu aveti, obiectiv, cum sa le evaluati rezultatele. 🙂

  • Printesa Urbana

   Am explicat in articol cum a fost realizata lista. Nu am pretins nicaieri ca e o lista completa a psihologilor din Romania, e o lista cu recomandari personale. Completabila permanent.

  • Mada V.

   Unii nici macar nu sunt psihologi sau psihoterapeuti acreditati 🙁

  • Printesa Urbana

   salut, despre cine e vorba?

  • Ana Radulescu

   Loredana Mocescu nu are nici o legatura cu psihologia!

  • Andi-Catalin

   Dl. Dr. Tatăl meu are nevoie de un logoped care sa vina acasă la el, în orașul Iasi și sa facă ceea ce știe, contra cost sau prin CAS. Îmi puteți recomanda pe cineva, Bun și disponibil în asa condiții? 07560023595 e nr meu, Fiul, Busuioc Andi. Dacă puteți sa ne ajutați, contactați-mă. Mulțumesc, weekend frumos

  • Alex

   De acord cu ce zice Catalin – un psihoterapeut bun nu e ceva universal valabil.

 2. irina radu

  Buna Ioana
  Am si eu o propunere: Corina Cristina Ciolacu – psihoterapeut autonom si terapeut ABA la „Cabinet Individual de Psihologie Corina Ciolacu” din Navodari (copii, adulti)

  • Gabriela

   Catalina Hetele, psihoterapeut, din Bucuresti, face terapie si online.

 3. Stoica

  Am si eu o completare: Lumea lui Arthur, centru de ABA, foarte buni profesionisti, seriosi si dedicati.fetita mea a facut progrese mari pe limbaj, imitatie si multe altele! Andreea Badica, Ana Turtureanu.0727893577

  • Cris

   Buna, interesata de revomandarea ta.sunt ok cei de la Lumea lui Arthur?

 4. mihaela

  Aproape 100000 de oameni in grup. Felicitari!

  • Elena

   Bună!
   Îmi poți recomanda, te rog, un terapeut din București pe care il cunoști personal si stii ca este bun? Mulțumesc mult!

 5. Daca mai actualizezi tabelul, te rog sa adaugi si pe Cristiana Anghel, o psihiatra pentru copii la care am fost de cateva ori si mi s-a parut foarte buna. Si nu numai ca am motive pentru care imi permit o parere pertinenta in domeniu, dar si ceilalti parinti pe care i-am indrumat catre ea au fost multumiti. Eu am prins-o la Medicover, insa acum nu mai lucreaza acolo, are cabinet privat, unde consulta si compensat, cu trimitere de la medicul de familie.
  De altfel, poate ar fi util in tabel sa se specifice si zona (cartierul sau macar sectorul) in care are cabinet un anumit medic din Bucuresti. Orasul e mare, circulatia e cum e, deci proximitatea poate fi si ea un factor decisiv in alegerea terapeutului. Daca ai nevoie de ajutor cu munca de cercetare, spui 😉

 6. Victor

  Privind specialistii care lucreaza cu copiii cu autism cred ca ar trebui sa luati in considerare pe toti cei care au o certificare internationala in acest domeniu. Vezi aba-romania.ro/membri/

 7. Ana Maria

  Lipsesc detalii despre specializarea principala a persoanelor incluse, precum si date de contact, adresa site sau nr de telefon. Era mai util sa existe deja decat sa stai sa cauti pe Internet.
  Totodata, nu este afisata nici suma orientativa pentru o sedinta. Pentru multa lume inca costul este un detaliu important. Salutari!

  • Irina

   aici s-a facut munca de chinez! e un demers in scopul de a ajuta. ioana nu avea nici o obligatie sa faca asta. e un punct de unde cei interesati isi pot alege informatiile care ii intereseaza. un punct de plecare dupa care fiecare face propriile demersuri – cauta adrese, numere de telefon, se intereseaza de orar, de tarife etc. cum spuneam, e un punct de plecare si clar e util. poate nu pt cei care vor totul mura-n gura, da’ asta e.

  • Maria

   „Muieți-s posmagii?!”

  • Mona

   Mai fata dar esti lipsita de orice bun simt. Nu ai vrea sa iti faca si programare direct? Sau poate sa te transporte direct la cabinet….
   Doamneeeeee

 8. Am si eu o recomandare: Vistiana Long
  – consiliere psihologica
  – terapie individuala
  – terapia cuplului si a familiei
  – terapia copilului si a adolescentului
  – terapii de grup
  – team-building
  – family-building
  Ateliere de psihoterapie corporala si dezvoltare personala prin dans si miscare.
  O gasiti pe FB. https://www.facebook.com/vistiana

  Pe mine m-a ajutat sa invat sa fiu blanda cu mine si sa ma iubesc din nou.

 9. Anamaria

  Oameni buni, Ioana a cerut, procesat si centralizat o serie de recomandari de la multe persoane, pentru a veni in ajutorul celor care ar putea avea nevoie de asa ceva.
  Ar trebui apreciat acest gest care pe ea a costat-o timp, pretios as spune.
  Iar cei care au cu adevarat nevoie de aceasta informatie si au ajuns aici, pot da usor un search pe google pentru detalii.
  Nu cred ca scopul postarii este de Pagini Aurii, ci de o mana de ajutor oferita celor care au nevoie.

 10. Maria

  Lidia Chirilă-psiholog, psihoterapie de familie si cuplu, terapeut educațional și specialist în intervenții cu copii si adolescenti. Oras – Bacau. Telefon:0748628502

 11. Adriana

  Recomand dr. Mircea Zgârdău, medic și psihoterapeut specializat în
  psihoterapii psihanalitice scurte și lungi – Bucuresti, are pagina web – sedintele se pot face si prin Skype.

 12. Carmen

  As mentiona-o si pe rodica barcan din bacau pt adulti.

 13. Leni Burlacu

  Cunosc terapeuti foarte buni din România, de mare calibru. Nu e nici macar unul pe lista aceasta.

  • Printesa Urbana

   Ar fi grozav daca i-ai mentiona, sa ii putem adauga.

  • AlexandraIoana

   Buna , vreau sa-l mentionez și eu pe dl doctor Ovidiu Buciscanu de la Fundația de Medicina Holistica Aquarius , care pe lângă faptul ca este un medic homeopat care tratează cu succes de peste 25 de ani boli foarte grave , este și un excelent psihoterapeut care se implica cu tot sufletul in tratarea pacienților . Adresa cabinetului este strada Popa Soare , nr 60, sector 2 , tel : 0722 362 773.

 14. Ana

  As adauga-o pe Ramona Pop, psiholog din. Targu Mures, specializata mai ales pe copii dar si pe adulti.

 15. Ana

  O recomand pe Vajda Edith- localitate Brașov
  psiholog, psihoterapeut;
  evaluări psihologice pt.copii cu tulburări în spectrul autist și alte tulburări de dezvoltare.
  Este desăvârșită in meseria dumneaei!

 16. Balan Iulian

  Recomand psiholog Irina Docan-Bacau-0722987415

 17. HRISTEA

  Nu intamplator, am cunoscut-o pe doamna Carmen Elena Mihalache, psiholog foarte bun cu care am facut personal terapie ce m-a ajuta foarte mult. Dumneaiei are cabinet in Iasi – Pacurari si in Tg Frumos -in Policlinica. Cabinetul se cheama Psicomplite. Foaaarte bun profesionist. La mine rezultatele s-au vazut.

 18. Andra

  Buna. E super lista! As sugera sa mai adaugam o coloana cu zona/ cartierul/ sectorul pentru ca, din cate am observat, asta e un criteriu important. Am si recunoscut cateva nume, dar la unii nu sunt trecute toate specializarile. In orice caz, ma ofer sa ajut la completara listei (date de contact actualizate, specializari complete, adresa etc.) asa ca daca te intereseaza, sunt aici. 🙂

 19. Munteanu Nicoleta

  Salut!poti modifica la Denisa Popescu următoarele date?.
  Adresa este str. Delfinului nr. 6 bl. 42 sc. 2 ap. 74 Bucureati5

  Ca servicii prestate:
  1. Psihoterapie sistemica – cuplu, familie, copil
  2. Consiliere parentala
  3. Consiliere maritala si premaritala
  4. Interven?ie psihologic? individual?
  5. Evaluare psihologic? adult si varstnic
  6. Evaluare psihologic? pentru copii cu cerin?e educa?ionale speciale
  7. Evaluare psihologic? in vederea incadr?rii in gradul de handicap

 20. Dana Butcaru

  Buna ziua!
  În primul rând, aș sugera să modifici titlul. Ai putea să-i spui ,,o listă de terapeuti, psihologi,etc din România, stabilită din gura-n gura, de comunitatea bloggului x”, pt că altfel, s-ar putea crede că s-a făcut vreo statistică la nivel național și a reieșit lista de mai sus. Spun asta, pentru că, articolul apare cu titlul mare, suscită interes, dar, când il deschizi, observi că este vorba despre o recomandare subiectivă. În al doilea rând, mi se pare că ce este scris cu ,,recomand pe”, pare a fi o autorecomandare, pentru multe situații, și spun asta pentru simplul fapt ca, mi-e greu să cred că, un client știe specialitățile cabinetului, cu,,liniuta și de la capăt „. Un terapeut bun pentru un client, poate să nu mai fie la fel de bun pentru un altul, și asta nu din motive care țin de abilitățile și pregatirea specialistului. De aici, și subiectivitatea recomandarii. Psihologii nu stau ascunși intr-o gaură neagră. Cine stabilește că are nevoie de o astfel de intervenție, cu siguranță va găsi unul și va afla dacă i se potrivește. Până la urmă, și acest efort face parte dintr-un demers terapeutic…incercarea de a-ți rezolva singur problemele. Mai departe, criterii gen ,,cartierul, zona, pretul,etc”, nu sunt reprezentative pentru calitatea actului terapeutic.
  Apreciez efortul de a ajuta, dar, să nu ne transformăm în ,,Salvatori”, că, această stare, frustreaza al naibii!

  • Adriana

   Dana, sa stii ca multi dintre psihologi au pagina web, imi imaginez ca de acolo a aparut lista de servicii, am pus si eu o recomandare mai sus si m-am gandit sa copiez de pe site mai multe detalii. Eu am descoperit psihologul care lucrez intr-o postare mai veche a Printesei si tare bine mi-a prins. A scris postarea exact cand aveam nevoie mai mare de ajutor si am decis ca trebuie sa recurg la terapie, planetele s-au aliniat, am gasit in comentarii cateva recomandari, i-am cautat, analizat si l-am ales pe el, cumva mi se parea ca asa trebuie, s-a dovedit a fi cea mai buna alegere, dupa 6 luni de terapie am obtinut rezultate peste masura asteptarilor.

   Ce incerc sa zic: cand cineva hotaraste ca are nevoie de terapie, prima data va cauta recomandari (este tot un medic), apoi va investiga sa vada daca se potriveste cu nevoile, apoi in primele sedinte de terapie au loc discutii de cunoastere, se stabileste modul de lucru – practic dupa cele 1-3 sedinte de cunoastere, atat pacientul cat si terapeutul vor decide daca pot face echipa buna impreuna, spre binele pacientului.

   Zona, cartierul sunt f importante, nu iti vei dori sa faci doua ore pe drum pentru sedinta de terapie, sa nu uitam ca ziua are 24h. Este important si daca se pot face sedinte online, eu nu locuiesc in tara, e bine sa pot filtra categoria care ma intereseaza.

   Gasesc lista foarte utila ca si punct de plecare, in plus oricine poate contribui, nu creeaza nici o obligatie pentru nimeni. Ioana a coordonat mini proiectul asta rupand din timpul ei, pentru a avea informatii centralizate, eu vad asta ca fiind de apreciat!! Felicitari Ioana pentru initiativa.

 21. Georgiana

  In Tulcea mai sunt oameni care isi fac meseria bine. Călin Mirela- psiholog, Munteanu Carmen-neuropsihiatru infantil, Muşat-Romanov Alina-psiholog, terapeut 3C, Axenti Nela- psiholog, Miloş Silvia-psiholog. Acestia imi vin acum in minte, dar mai sunt.

 22. Iulia Tașcău

  Bună ziua,
  Această listă, din punctul meu de vedere, este o listă ce Creează confuzii. În momentul în care sunteți urmărită de foarte multe persoane, este necesar ca informațiile să fie verificate. Inițial, când am văzut postarea, m-am gândit că poate așa mai aflu și de alți specialiști spre care să pot trimite copiii atunci când necesită sprijin, iar cei pe care îi cunosc nu pot să preia și alte cazuri. Cunosc atât de mulți terapeuți, dar și logopezi cu rezultate fantastice și experiență care nu se regăsesc pe listă. Sunt curioasă ce criteriu a existat pentru realizarea listei. Doar că o persoană la un moment dat a lucrat cu un terapeut/ logoped asta nu îl face „cel mai bun”. De asta există Colegiul Psihologilor și acreditările care atestă experiența lor. Pe lângă faptul că sunt multe persoane pe acea lista care nu figurează pe lista Colegiului Psihologilor, nici măcar nu lucrează în mod legal în Cabinete ca să poată fi demonstrată experiența lor. Chiar dacă este o listă pe recomandări, era necesar să verificați cât de specialiști sunt înainte să postați.
  Înțeleg că lista este pe recomandări de-ici, de colo, dar este necesar ca acesta să fie titlul articolului, altfel transmiteți cu totul și cu totul altceva. Într-adevăr, fiecare e responsabil să găsească și să aleagă un specialist pentru binele copilului sau propriul bine, dar venind de la cineva cu mare influență, această lista pare „cea mai bună” și, nu, nu este.

  • Printesa Urbana

   Nu stiu de ce spui ca pare cea mai buna, e o lista cu recomandari, am explicat deja cum e realizata si in ce scop, nu am scris nicaieri si nici nu am sugerat ca e cea mai buna, ca e exhaustiva sau unica. E o lista cu recomandari personale, asumata si prezentata ca atare.

  • Diana

   Fac si eu o recomandare – psiholog Dan Calota (specializat in adictii, terapie de cuplu).

 23. Maria Popescu

  Geta Udrea
  https://m.facebook.com/GetaGrowTogether/
  Psiholog clinician și educational și logoped lucrează cu adulti și copii. Lucrează foarte frumos prin joc și exerciții interactive. I recomand din toată inima. A făcut minuni cu copilul meu.

 24. Seb

  Salut! Vreau să o recomand pe Cristina Anghel (Andrei), care este psihoterapeut și psiholog clinician. Ea m-a ajutat să îmi depășesc dependența de jocuri de noroc și depresia care o acompania. O recomand, este o persoana caldă, cu multă răbdare, cabinetul este primitor și este ușor de ajuns acolo (sector 3, Calea Calarasilor). http://www.vreausfat.ro/?page_id=103

 25. Dan

  Logoped in tg frumos sau in harlau (iasi) nu este ?

 26. Buna ziua,
  Apreciez efortul depus pentru aceasta lista, foarte utila persoanelor care cauta ajutor.
  Poate gasiti totusi timp sa delegati pe cineva doar pentru a verifica daca sunt chiar psihologi sau se autodeclara psihologi…
  Eu am vazut ca sunt in lista aceasta, sunt in lista CPR, informatii verificabile pe internet si pe http://www.simonamarin.ro
  Multumesc frumos.

  • Printesa Urbana

   Da, am inceput deja verificarea, am elimnat deja cateva nume din lista, multumesc pentru sugestie!

  • Cristina

   Bună, am descoperit de curând platforma atlashelp.net unde specialiștii sunt verificați iar întâlnirile pot avea loc atât online (pe platformă) cât și la cabinet. Poate ajută.

 27. elena

  Stoica Elena Alexandra psiholog/psihoterapeut din Piatra Neamt

 28. Rustem

  Buna seara am si eu o problema,am un baietel de 8 anisori care de aproximativ 3luni nu mai vrea sa mearga la scola mentioneza ca sa facut o ancheta la scola si nu sa gasit persoane,copii,profesori etc care sa il agreseze pur si simplu nu mai vrea nu stiu ce sa mai fac sunt disperat…va rog ajutatima invatatima ce sa fac…multumesc anticipat.

 29. Imi spunea recent un om tare drag mie ca meseria de psiholog seamana cu cea de zugrav, in sensul ca, pentru a face rost de clienti, de baza ramane recomandarea personala a celui care a experimentat deja serviciile respectivului profesionist. Asa ca este laudabil demersul tau. Este laudabila si munca ta, caci nu e usor sa stai sa aduni atatea nume de prin comentarii, sa verifici daca nu cumva se repeta, sa verifici apoi oamenii pe site-ul Colegiului Psihologilor din Romania etc. Insa lista este departe de a fi completa, sunt foarte multi psihoterapeuti cu „renume” in domeniu, care nu se regasesc aici. Poate vei redeschide subiectul la un moment dat pe grup si oamenii de acolo pot face noi recomandari.

  • Mira

   De renume si cine a auzit de ei?
   Va cam recomandati singuri…

 30. Diana

  Recomand pe Iosif Szenasi, din Timisoara. Este un bun specialist si foarte dedicat meseriei.

 31. Dan

  La Sorina Nastase am fost cu ani in urma la un consult, ca aveam stari de anxietate. Consultul, daca il pot numi asa, a durat fix 10 minute , cam cat a scris o reteta pe care nu am avut incredere sa o iau vreodata si mi-a spus ca nu face psihoterapie, desi mai mult din motivul asta o cautasem. Mi-a recomandat pe altcineva, dar peste tot pe net scria ca dansa face psihoterapie. De asta am si mers, ca am zis ca e si psihiatru si face si terapie. Asa ca nu cred ca are ce cauta in tabel.

 32. Gabi

  Un excelent psihoterapeut: Zoltan Farkas. Are tact, rabdare, e un foarte bun ascultator si stie sa te ghideze pe drumul intortocheat care duce spre rezolvarea problemelor. Cabinetul sau este in Piata Romana din Bucuresti, usor accesibil: https://www.psihoterapeut-zoltan-farkas.ro/

 33. Lena

  Buna. Mă poate ajuta cineva cu o recomandare de terapeut in București care lucrează pro-bono sau cu decontare prin Casa de Sănătate, fie și parțială? Cunosc pe cineva care ar avea nevoie de terapie, dar nu își permite să plateasca mai mult de 50-100 lei/sedinta. Mulțumesc anticipat!

 34. Oana Trufin

  Recomand cabinetul PEDHub pentru terapie de familie, cuplu, adulti si copii – psiholog Adrian Dumitrescu specializat si pe cazuri oncologice si Raluca Bobia specializata si pe logopedie. Cabinetul se afla in zona Piata Muncii: https://pedhub.ro/.

 35. Farkas

  Bună în cluj napoca dacă este un logoped care sa vina la domicilu pt mătușa mea

 36. Bordeianu Camelia Alina

  Buna ziua ?
  Mar intersa pentru un copil de 7 ani sa fac terapie ABA in Buzău? Va rog cine cunoaște să-mi scrie sau 0765081296

 37. Raluca

  Am dat intamplator peste post si lista asta si mi se pare foarte utila. Doar o sugestie, ar fi foarte util daca documentul ar avea filtre in fiecare coloana pentru o cautare mai usoara dupa oras sau specializare. Multumim pentu ca esti, Ioana! Esti minunata!

  • Printesa Urbana

   Salut, poti folosi functia de cautare, CTRL si F.

 38. Adriana

  Buna ziua,
  Caut un logoded in Cluj Napoca, la domiciliu (zona Buna Ziua)
  Micutul a avut o experienta neplacuta cu primul terapeut si cautam acasa.
  Daca ne poate ajuta cineva
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *