Haine și gânduri noi pentru o etapă nouă: școala (P)

Stai puțin, asta-i bebelușa mea? Așa, înaltă aproape cât mine?

Cu ținuta asta de domnișoară de pension? Cu apetitul ei uriaș pentru fuste și coliere cu pandantive în formă de stea?

Ce s-a întâmplat cu pumnișorii grăsuți ca niște bezele abia scoase de la cuptor? Cu fundul îmbrăcat în scutec alb, pufos ca o spumă? Cu picioarele crăcănate, împănate ca niște caltaboși proaspeți? Cu fălcile alea rotunde ca mingile, mozolite de scuipat lipicios?

Când aveam toate astea sub nas, mă gândeam ce bine o să fie când o să mai crească puicuța, pentru că atunci era greu, cu nesomn, cu nesiguranțe multe, plâns mult și derută. Acum e mai ușor, plângem mult mai rar, ne cunoaștem mai bine și ne înțelegem de minune. Dar ce să vezi, mi-e dor de greutatea ei adormită în brațele mele, acum nici n-o mai pot urni. Mi-e dor de vocea ei mică strigându-mă supărată. Mi-e dor de pumnișorii ăia care se ascundeau între gingiile pleșuve.

Și mi s-a spus c-o să-mi fie dor și eu ziceam: niciodată!

Cred că e o chestie de mame.

Dar știți ceva? Și ei îi e dor. Știți de unde știu?

Păi cu tot cu pantofii ei de domnișoară de pension, cu fustele ei elegante și cămașa călcată, cu toată lungimea și istețimea ei, și-a luat la plimbare țestoasa de pluș. Una dintre primele ei jucării. Companion la somn și în vacanțe. Adică Da, nu mai sunt copil mic, încep școala peste patru zile, dar cine spune că nu pot încă să mă joc cu mintea și păpușile mele?

Nimeni, iubito. Eu fac acuș 39 de ani, am terminat școala acum 17 ani, și încă mă joc.

O iubesc și pentru că e sportivă. Aleargă. Se cațără. Sare. Nu stă locului o clipă. Nu se plictisește niciodată.

Apoi, el. Patru ani are, doar patru. A crescut vara asta cinci centimetri și trei kilograme, zici că se grăbește să înceapă și el școala, vrea s-o prindă din urmă pe sora și pe zeița lui întrupată. A vrut și el haine pentru școală. I-am luat. M-a rugat să-i fac și lui poze, ce, el nu e frumos?

E. Nici pe el nu-l iert că a crescut așa repede. Măcar la el încă mai pot pipăi degete grăsuțe și fălci umflățele ca niște gogoși. Dar curând or să dispară și astea, știu. Atunci or să-mi rămână bebelușii prietenelor, să mai miros și eu o ceafă cu aromă de lapte, să mai pipăi un degețel de la picioare, moale ca o caisă coaptă bine.

În toate pozele de mai sus purtăm haine TEX disponibile exclusiv la Carrefour, alese din colecția Back to school. Găsiți cămăși în multe modele și culori, sarafane, rochii și fuste, pantaloni casual, dar și seturi de trening, bluze și jachete, geci și veste. La încălțări am remarcat pantofii comozi cu și fără bandă elastică pe laba piciorului pentru fete și mocasinii cu arici pentru băieți, plus multe modele de teniși pentru fete și băieți. Măsurile sunt de la 5 la 12 ani, iar prețurile sunt moderate: de exemplu, cămășile de denim din pozele de mai sus sunt 40 de lei, fustele Sofiei în jur de 30 de lei, pantalonii și bluza de trening au fost împreună 75 de lei. Campania Back to school ține până pe 19 septembrie.

Ah și neapărat vreau să vă mai zic că mi-am luat și eu chestii, ce, nu orice părinte începe școala împreună cu copilul lui?

Fusta de denim este pentru fete de 12 ani, iar bluza la fel, am vrut neapărat să am și eu una cu lebădă care se schimbă în funcție de partea pe care stau paietele, de ce numai Sofi să aibă?

Lebăda albă, lebăda neagră. 🙂

Catalogul acestei colecții de Back to school este disponibil AICI. Dacă nu aveți timp să ajungeți în Carrefour, puteți comanda produsele din catalog dând click pe simbolul online de lângă fiecare produs, sau din magazinul online, găsiți pe site aceleași produse, multe variante de mărimi.

#modacuchefdescoala

Ei, acum chiar că suntem gata! De luni, start școală. Revenim cu păreri. Dacă nu ne lasă inima până atunci. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

12 comentarii

  1. Drăguțe hainele dar voi, voi sunteți super! Pozele astea mi-au mers la suflet, Ioana şi micii ei oameni mari ?.
    Salutări şi lui Robo, să fiți sănătoşi, oameni dragi!

  2. Foarte frumoase pozele si hainutele si voi. Am si eu o curiozitate, de ce incepe Sofi scoala mai devreme cu o saptamana? Banuiesc ca pentru acomodare, sau chiar incep pe bune?

    • Multe scoli si gradinite private incep pe 3. Nu e de incalzire, e pe bune. Sofi la scoala, Ivan la gradi, amandoi de luni.

  3. Imi plac la nebunie articolele astea cand faci reclama la hainele TEX, au un bumbac super calitativ, iar in poze o admir mereu pe fetita ta si ma uimeste cat de inalta se face apoi o privesc pe a mea in poze si vad ca si a mea a crescut desi eu nu observ zi de zi. In plus, tu arati ca un manechin si, pentru ca si eu am aceaasi inaltime ca tine, ma gandesc cum mi-ar sta in hainele pe care ni le prezinti 🙂

  4. Bunaaaaa, grozav articolul si binenteles voi…
    Imi place tare atat bluza ta, cat si a celui mic cea cu verde si galben, pe care nu le-am vazut nici pe site si nici in catalog. Un pont despre locatia unde le-as putea gasi?
    In rest, succes in noua etapa ce va asteapta!!!

  5. Mult succes la scoala!

    Incepem si noi luni- cum fiica mea nu a mai crescut mult, refolosim totul de anul trecut. Nu si incaltamintea 🙂 . O sa urmaresc TEX la reduceri, sa acoper necesarul pe viitor, 1-2 marimi mai mari si la juma de pretz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *