Prima zi de școală: trecut și prezent (concurs cu premiu o imprimantă Epson)

– Cine-i aici, eu? mă întreabă Sofia când îi arăt poza asta, în seara dinaintea primei ei zile de școală. Observă și singură cât de bine îi seamănă fetița din poză, dar nu pare s-o deranjeze că nu-și amintește să fi avut vreodată hainele și ghiozdanul acela sau să fi făcut vreodată o astfel de poză.

– Nu, iubito, cum să fii tu! Sunt eu!

Mă privește cu gura căscată. Ni se alătură și cel mic.
– Vai, mami, dar ce… copil erai!

Yeap, nici mie nu-mi vine a crede. Acum 32 de ani, trăiam prima zi de școală. Pentru mine, a fost un moment plin de frică și tristețe, nu cunoșteam pe nimeni, învățătoarea numai blândă nu era, aveam peste 40 de colegi la fel de terorizați ca și mine… Nu le-am spus și copiilor toate astea.

Le-am povestit despre uniformă și despre ghiozdanul galben, mare și greu, despre ce căram în el în fiecare zi, despre cum am învățat la școală să scriu, să pictez, să înțeleg fizica și biologia. M-au privit curioși și mi-au pus multe întrebări. Apoi am visat toată noaptea faze din școală, m-am trezit emoționată și zăpăcită. De fapt, școala e mișto! Te crește! Asta i-am spus Sofiei, iar ea a vrut să mai vadă o dată poza cu mine. A analizat-o milimetru cu milimetru.
– Erai frumoasă, mami! Ai avut multe prietene?
– Da, să știi că am avut.

Am avut și multe dezamăgiri cu prietenele acelea, dar nici asta nu i-am spus, o să constate singură când o veni vremea.

Mă bucur că am avut poza asta scanată, să i-o arăt. Originalul arată tot mai rău, l-am pus în folie într-un album și îl păstrez cu mare grijă. Am și printat-o, ca să o pun într-o ramă mică.

V-am povestit cele de mai sus ca o introducere în tema începutului de școală (moment foarte tensionat pentru mine ca fost copil și ca părinte), dar și în cea a imprimantelor pentru acasă. Noi avem de câțiva ani o imprimantă pe care o folosim mult la tipărit tot felul de documente, foi de colorat, planuri de activități, rețete de pus pe frigider, poze vechi și noi.

Imprimanta EPSON despre care vă povestesc se bazează pe o tehnologie nouă care se numește EcoTank: nu mai are cartușe care trebuie înlocuite, ci rezervoare cu cerneală, iar costul de printare este foarte mic indiferent că printezi alb-negru sau color. Mai ales că imprimanta este livrată cu foarte multă cerneală la cumpărare, care va ajunge să tipăriți fără să cumparați din nou cerneală până la trei ani.

Puteți câștiga azi această imprimantă Epson L3070 de la mine, sau o puteți cumpăra cu o reducere semnificativă, dacă vă grăbiți. Campania cash back de la Epson, valabilă până la 15 octombrie, vă oferă  bani înapoi (până la 540 de lei în funcție de model) dacă achiziționați o imprimantă (detalii despre mecanismul campaniei găsiți aici).

Ah, un alt plus este acela că imprimanta are garanție de trei ani, mult mai mare decât cea a imprimantelor clasice. Detalii despre garanție găsiți aici.

E bine să ai în casă o imprimantă economică, pentru că școala vine cu multe lucruri de printat, de la contract de școlarizare la proiectele copilului, foi de documentare, șabloane și așa mai departe, și nu o să ai chef să mergi la centrul de copiere din cartier pentru asta o dată la două zi, în creierii nopții sau dis de dimineață. În plus, cu banii pe care îi vei da într-un an probabil că îți vei putea lua o imprimantă pentru acasă, care-ți va economisi pe termen scurt și lung, bani și timp. Epson are un site de pe care puteți descărca gratuit tot felul de lucruri pentru activități cu copiii, le găsiți aici, în KidsCorner.

De ce ne place această imprimantă Epson?

Epson L3070 nu are nevoie de cartușe. Tehnologia acestei imprimante se bazează pe rezervoare de cerneală încăpătoare și capete de imprimare permanente și, desi este bazată tot pe tehnologie inkjet pentru a menține costurile de fabricație la un nivel redus, se bucură de o mult mai mare rezistență, de o calitate superioară a imprimării, dar și de o viteză de operare mai mare. Imprimanta vine cu cerneală pentru doi ani în cutie, cerneală cu care se pot imprima până la 13.000 de pagini alb-negru și până la 6.500 de pagini color. Puteți printa pagini de colorat, afișe pentru clasă, stickere, poze pentru colegii copilului (dacă puneți în tavă hârtie lucioasa), decorațiuni de Crăciun pentru acasă sau la școală, fără teamă că veți rămâne fără tuș.

L3070 este wireless, ceea ce înseamnă că puteți printa lucruri direct de pe smartphone și tabletă.

Are și cititor de carduri, ceea ce înseamnă că puteți de exemplu pune în imprimantă cardul din camera foto ca să printați pozele fără să aveți nevoie să transferați imaginile întâi în laptop sau PC.

Scanează și copiază, desigur, pe lângă că printează. 🙂 E o multifuncțională.

Costul acestei imprimante este 999 de lei, dar o puteți lua cu 840 de lei dacă profitați de campania de cash back Epson din magazine.

Am și eu o multifuncțională Epson L3070 pentru unul dintre voi. Ce trebuie să faceți este să dați mai departe concursul printr-un share public la voi pe Facebook și să puneți o poză cu voi din primii ani de școală în comentarii la această postare de pe Facebook, să ne aducem aminte cum era. Luni seara la ora 22.00 extrag câștigătorul. Baftăăăăă! La concurs și la școală! 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

6 comentarii

  1. Am avut si eu un ghiozdan dinala pe care părinții m-au obligat sa il port deși il uram si care era atat de mare si pătrat încât nu încăpea in mobilierul școlii si trebuia sa-l pun jos lângă banca iar copiii care treceau pe lg banca mea mai dădeau cu piciorul in el ? ft infect

  2. Acest articol mi-a trezit amintiri foarte placute despre scoală. Cu o noapte inainte de prima zi de scoala, nu am inchis un ochi de nerabdare. Abia asteptam sa imbrac uniforma care era atat de frumoasa!
    Despre imprimanta spun doar ca mi-ar prinde foaaarte bine deoarece sunt educatoare si am nevoie de ea ca de aer. Deja sunt la a treia imprimanta?

  3. Au existat si invatatoare blande pe vremea aia. Am aceeasi varsta cu tine 39 si imi aduc cu drag de invatatoarea mea, care facea tot felul de jocuri cu noi: rebus, ghicitori, chiar si probleme din gazeta matematica dar si dansuri. Sotul meu care are acceasi vartsa cu mine, e francez, a crescut in Franta si e stangagi. Profesorii lui din clasele mici il loveau peste degete ca sa nu mai scrie cu mana stanga. Si in clasa mea a fost un baiat stangagi si invatatoarea ne explica ca exista oameni care scriu cu mana stanga si ne arata ce frumos scrie el.

  4. Nu mai știu ce ghiozdan aveam, îmi aduc însă aminte de prima zi de școală și de prima întrebare a învățătoarei pentru clasă: ”Copii, voi știți care sunt culorile de pe steagul României?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *