Cea mai grea întrebare din lume

Aseară pe la 8 trecute fix, eu și prietena mea ne prăbușeam în scaunele moi de cinema, după ce întârziaserăm câteva minute pentru că Sofi și Ivan își doriseră mult să-i spăl eu și să le pun eu masa, ca să pot primi apoi permisiune să merg la film cu prietena mea. De două, trei ori pe an primesc această imensă concesie, iar protestele lor sunt tot mai modeste. Ba ieri chiar mi-a zis Sofia:

– Nu-mi place că te duci la film fără mine, dar bine, să te duci, ca să vii bucuroasă și să ai chef de joacă!

A înțeles fata mea cum funcționează lucrurile. Așa că ne-am dus. Am alergat pe holuri, am înșfăcat ceva de mâncare, apoi, cu brațele pline de popcorn, nachos, sucuri și alte elemente complet nesănătoase, ne-am strecurat pe întuneric printre oamenii mai punctuali ca noi, care veniseră de la fix, să vadă și toate reclamele. E loc mult printre scaune, n-am ridicat pe nimeni, dar am călcat pe ceva poșete și eșarfe parfumate, ne-am cerut scuze și ne-am așezat la locurile noastre, ne-am cazat paharele de suc și cutiile cu ronțăieli și am tras aer în piept. Aleseserăm un film greu, dramă cu cântec, A star is born, cu Bradley Cooper și Lady Gaga, sigur ați auzit de el (pe scurt, mi-a plăcut, am plâns, a meritat banii pe bilet).

Așa, și fix când constatam eu că-mi pusesem sos de brânza pe paltonul de lână la care țin extrem de mult, pentru că arată perfect și am dat pe el doar 100 de lei (l-am luat vara), din boxe se aude:
– Care e cea mai grea întrebare din lume?
La care prietena mea, mamă de băiat de 10 ani, familie de gurmanzi și nesătui, răspunde, sec:
– Ce mâncăm azi?

Am râs, normal, pentru că dacă nu râzi de ce te doare, te sufocă.

Da, prieteni, cea mai grea întrebare pentru o mamă care gătește pentru familia ei nu este Vrei să te măriți cu mine? Spanac, păi acolo e simplu, DA sau NU și gata (reclama era la diamante, desigur, pentru că, zic ei, Totul începe cu un diamant). Dar la întrebarea copiilor Ce mâncăm azi?, eheee, ai vrea să poți zice răbdări prăjite, dar nu poți, că ești o mamă bună, și începi să oferi variante, aia nu, că e prea plictisitoare, aia nu, că nu are sos, ailaltă nu, că nu-i place prietenei mele de la școală, aia nu, că se termină repede etc

Normal că discutiile noastre pe marginea subiectului au continuat în șoaptă până a început filmul. Cum să înceapă totul cu un diamant? Începe cu un cico la colțul blocului, cu o ciorbă de burtă, cu o beție de Revelion, păi dacă începi cu un diamant, cu ce naiba mai continui? Cu o vilă din aur?

În fine, nu știu ce mâncăm azi, tot ce pot să vă spun e că mi-a plăcut filmul, mergeți însă doar dacă aveți chef de country, Bradley Cooper sau de bocit. Că de Lady Gaga nu cred că poate avea cineva chef.

Sursa foto: ce mâncăm azi via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

18 comentarii

    • dar stai ma ca n-am zis ca nu-mi place Lady Gaga, intr-un fel foarte dubios, imi place! 🙂 de Bradley imi place in toate felurile, na.

    • Mie mi-a plăcut de amândoi. Dar aș ieși înainte sa văd finalul, cu 20 de minute înainte. E prea trist pentru mine, pe plan personal.

  1. Și Irinei i-a placut de el de l-a luat de barabat si i-a facut si un copil 🙂 Am vazut un film super cu el cand isi revenea dupa o depresie in dragoste si altul dupa o poveste reala cand era lunetist. La ce ochi are… nu-i de mirare ca și-a atras atatea admiratoare 🙂

    • Da, daaa si eu mor dupa ochii lui. e singur barbat cu ochi albastri care imi place. Am vazut si eu Lunetistul, Mai e unul cand ia nu stiu ce drog si devine super destept. Si acolo e frumos rau. Abia astept sa ma duc la film!O portie de bocit cateodata e buna.

  2. „eu ce mai gatesc?!” – cea mai grea întrebare chiar și atunci când împarți viața doar cu o pisică. 🙂 (Aceeași întrebare era la fel de grea chiar și înainte de pisică)

  3. Da’ tu ştii că i-am răspuns odată Emiluşei exact „răbdări prăjite” şi ea mi-a răspuns… „Adică cum, mami? Iei răbdarea din capul meu şi o prăjeşti?” Era să scap plasele cu cumpărături de râs… deci e bun şi răspunsul ăsta până la urmă :)))

  4. Am auzit azi un review la radio despre film și la final a dat o melodie cântată de Lady Gaga in film. M-a emoționat maxim melodia. De abia astept sa văd și eu filmul.

  5. Eu eram în market cu fiică-mea și soțul. Eu luam salata și o aud pe Aduta.,, Mami au băgat răbdări prăjite! „. Se uita lumea, iar pe mine m-a bufnit un ras de nu ma mai puteam opri. Am întrebat-o acasă ce sunt răbdarile prăjite, la care ea tare tacticoasa mi-a încălzit la bucătăria ei de jucărie o farfurie goala și mi-a spus sa mănânc. Se jucau la gradi. Asa ca.. Cat despre film abia aștept sa merg cu gașca de prietene la el(suntem 9 zuze).

  6. Hahaha. Cu siguranță mama mea se poate regăsi în acest articol. Trebuie să fi fost taaare frustrant pentru ea să fi avut un băiețel atât de încăpățânat.

    Apropo, un sfat pentru mame (ceva ce făcea mama mea): dacă vă spune copilul că nu vrea X în mâncare, să nu încercați să îl păcăliți. Nu numai că duce la o scădere a încrederii în părinți (cazul meu cu mama mea), dar și cauzează o suspiciune continuă a copilului (nu știe la ce să se mai aștepte).

  7. După trei zile de smotru (am avut o zugrăveala în casa) urma a patra, soțul foarte implicat s-a gândit la un moment de respiro și am mers la acest film. Ne-a prins atâaat de bine….am fost singuri în sala (am mers în mijlocul zilei) am stat la fotolii ? am savurat filmul…ne-am încărcat bateriile.

  8. Ultima varianta gasita la „ce mancam azi” a fost scos carte de bucate (cu multe volume, vreo 5), pus copilul (amandoi, pe rand) sa aleaga ce vor din categoria data (ca daca nu alegeau vreo 5 feluri de dulciuri), cumparat ingrediente daca e cazul si executat. O data nu i-a placut ei ce-si alesese (si erau niste paste o nebunie, am lins castronul) o data lui (vita cu alune, unt de arahide si paste). Nu stiu daca mai am chef sa repet experimentul desi… unele au mers si au fost savurate.
    Asa ca da, e cea mai dificila intrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *