Dintotdeauna mi-am dorit să am o fermă de cai! (unboxing și joc cu setul Playmobil al Sofiei)

Când eram mică, îmi desenam pe foi A4 pe care le lipeam de birou una lângă alta cu gumă de mestecat tot felul de decoruri pe care apoi mă jucam cu personajele mele din plastic dur. Uneori coloram pe foi un apartament, cu camere și mobile, covoare și draperii. Apoi plimbam personajele de colo colo cu accesorii din hârtie decupată. Aveau ghiozdan, mături din hârtie, ba aveam chiar și pisică dungată. După ce mă plictiseam, aruncam la gunoi decorul cu apartamentul și pictam cu acuarelele un decor din vestul sălbatic. Mulți cactuși, o șopârlă, pietroaie, o casă părăsită. Aduceam apoi în scenă cowboy-ii, care erau tot personajele mele din Muppets, de data asta mari pistolari. Mi-am mai făcut si un decor cu munte și armata română (în scurta mea perioadă marcată de pasiunea pentru istorie) și o sală de clasă, cu bănci, catedră și tablă (acolo probabil îmi exorcizam frustrările legate de școală).

Nu aveam jucării, dar mă descurcam. Mi le făceam. 🙂

Din ce am observat la ai mei și la prietenii sau colegii lor, copiii iubesc jucăriile cât mai fidele realității (de asta mi le desenam și mi le decupam eu pe ale mele, nu doar pentru că nu se găseau jucării, ci pentru că le voiam cât mai aproape de cum le vedeam eu). Copiiii preferă păpușile care au cât mai multe accesorii pe care le văd la mama, casele de păpuși care au inclusiv toaletă cu capac, bucătăriile cu veselă și spațiu pentru cuptor, nu doar cu abțibilduri și poze. Nu că nu i-ar ajuta imaginația, dar cred că jocurile cu multe accesorii exact ca cele reale, doar că mai mici, îi fac să se simtă și ei oameni mari, care manevrează ce manevrăm și noi, adulții.

Ce bine că acum, cu toate jucăriile acestea moderne, nu mai au de lucru cu a-și imagina decorul, care trebuie construit și atât, și se pot concentra pe scenariile de joc.

Aceasta e magia Playmobil, pe care am descoperit-o și noi anul trecut și care pe mine mă fascinează. Adică poți cumpăra de la magazin un joc care are și decor, și personaje și zeci de accesorii? Perii de țesălat caii? Sfoară pentru a-i înhăma? Păsărele mici în cuibul lor mic, care se prinde la colțul casei? Șoricei și pisicuțe pe care să le poți ascunde după gard? Zăvoare care chiar încuie porțile mici? Personaje care pot ține în mâini lucruri, care se pot așeza în fund și pot călări cai care se pot apleca?

La naiba, jocul acesta are chiar și o balegă! Pentru că da, caii fac caca, și cineva trebuie să strângă după ei cu un făraș mare! 🙂

V-ați dat seama că îmi place mult Ferma de cai Playstamobil. Le place și copiilor, Sofia și-a mutat ferma la ea în cameră și se joacă în fiecare dimineață cu ea, când reușește să se trezească înaintea tuturor. A refuzat să înhame caii, a spus că asta i se pare crud și nu vrea să se joace așa. Zăbală însă observ că le-a pus de la început. 🙂

Am pus mai jos clipul cu construcția fermei și cu câteva idei de joc cu ea. Sperăm să vă facem chef de joacă!

A durat mai puțin de jumătate de oră să avem ferma gata (cu ajutorul lui tati, copiii erau deja obosiți după ce construiseră Stația de poliție, iar mami trebuia să documenteze toată aventura.

După asta, Sofia a și pornit la joacă. Primul lucru pe care l-a făcut: a pus caii să mănânce, iar oamenii să doarmă sus la etaj, iar pe șoricei i-a ascuns în containerul pentru perii, ca să nu-i ronțăie pisica.

Bineînțeles că familia fermierilor a făcut o vizită și comisarilor din stația de poliție și chiar le-a împrumutat un cal când a fost nevoie să prindă un hoț care avea avans foarte mare și se pitise după canapea.

Felul în care cooperează copiii când se joacă tacticoși mi se pare motiv suficient pentru a investi într-un astfel de set (de parcă bucuria copiilor n-ar fi oricum prețioasă). Accesorii sunt destule, la fel si personaje și moduri de a le face să interacționeze, așa că motive de ceartă între frați sunt puține. Ba chiar are loc și mami să se joace puțin, că ea n-a avut parte de așa minuni cât a fost mică…

Seturile de joc Playmobil se găsesc în toate magazinele de jucării, se găsesc și online și în supermarketuri. Aici puteți vedea și cum mă joc eu cu Piramida faraonului, cine spune că la 38 de ani trebuie să fii om serios?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

9 comentarii

  1. O avem și noi de vreo 2 ani . Fani mari playmobil și deja are o colecție destul de mare. Partea cu stransul nu mai este funny cand au o tonaaaa de accesorii minuscule plus o pisică care le fură si le baga te miri unde:))))

  2. Dintre toate pe care le-am incercat pana acum, asta ramane faforitul: Playmobil Pool with Water Slide 4858. Ii tine ocupati pe copii mult timp.

  3. Haha, la 38 de ani poti fi om serios asi jucaus, nu e nimic rau in asta. Dimpotriva, este cel mai bun timp petrecut cu copiii, cea mai sigura cale de a dezvolta un atasament profund intre parinte si copil. Orice joc de constructie, in special cele la care se pot schimba configuratiile sunt nemaipomenite pentru dezvoltarea coordinarii intre ochi si mana, dexteritatii si imaginatiei. Excelent set!

  4. Am prins si eu anii aia, cand iti faceai tu o mare parte din recuzita si nu cred ca era complet rau. Nu spun ca nu sunt misto seturile astea, ca si noi cumparam ca apucatii, dar observ ca pruncii astia de acum nu mai au cum si cand sa isi dezvolte un talent mai serios, pentru ca le e totul pe tava.

    Noi ne jucam de-a magazinul cu una-alta de prin case, acum fie-mea are un set intreg de la Lidl, cu casa de marcat, cos de cumparaturi, cart si vreo 100 si ceva de produse. Eu ma jucam de-a invatatoarea pe acasa si-mi faceam carnete pentru ‘elevi’ si catalog, acu’ sigur le poti lua de-a gata de pe undeva.

    Nu mai zic de toate papusile astea care vorbesc, fac pipi, caca etc, incat nu mai exista nicio ocazie sa-si puna la lucru un pic imaginatia si gandirea, ca le vine pe tava.

    Apreciez jocurile astea de constructie si chiar i-am luat tot felul de seturi, pentru ca, spre deosebire de alte prostioare de care sunt pline magazinele, macar ii mai pun la munca, trebuie sa urmareasca niste indicatii, isi pot apoi imagina tot felul de scenarii etc.

    Dar, cand ma uit la unele reclame, ma apuca plansul, pentru ca majoritatea jucariilor promovate extrem de agresiv, sunt pur si simplu inutile pentru dezvoltarea lor.

    Chiar si mai trist este ca multe dintre seturile misto de construit costa cat 2 rinichi functionali pe piata neagra. Ma tot uit la geomag de cateva zile si momentan nu indraznesc sa aduc in discutie, desi ne-ar placea. Vedem peste cateva saptamani, poate le gasim ceva mai ieftine si eventual folosite de pe ebay.

    • Asa este, nu toate seturile din comert sunt potrivite pentru nevoile de dezvoltare ale abilitatilor copiilor. Multi parinti cad in plasa comerciantilor, cel mai adesea din lipsa de intelegere a nevoilor copiilor lor aflati la diferite stagii de dezvoltare. Jocuri utilizate de pe ebay sau magazine second hand sunt excelente pentru familiile care sunt constiente de costuri si inteleg ca in cateva luni, copiii lor vor vrea alte jocuri si jucarii pentru ca se muta in alte zone de interes in concordanta cu stagiul lor de dezvoltare. Aveti un punct de vedere pragmatic si o perceptie corecta a rolului jucariilor in jocul copiilor.

  5. Si noi avem microbul Playmobil, ne place f mult. Pe amazon.de gasiti seturile mari la pret mai bun decat ce se gaseste pe piata noastra (online si offline), la seturile mai mici am observat ca diverta online are preturi mai bune decat in magazin. uneori mai au reduceri si la carrefour, cel putin acum 2-3 ani… Dc stiti surse cu preturi bune la playmobil, nu ezitati sa shar-uiti.

  6. Noi nu suntem pentru seturi. Lasa zero loc imaginatiei. Avem mii de piese de lego din care facem mii de combinatii de orice vrea el. Nu ii place sa construiasca dupa indicatii oricum. Prefera sa si le faca el dupa cum are chef.

  7. Noi am descoperit jocurile Smart Games. Sunt pt +4 ani pana la 99. Sunt jocuri de indemanare si logica care tin copii in priza. Unele sunt si in format travel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *