Cum a adus Moș Nicolae un binoclu prin intermediar cu bon fiscal (p)

Să vedeți ce-am pățit! Cu 12 ore înainte să vină Moș Nicolae în ghetele noastre, mie îmi lipsea jumătate din cadoul Sofiei! Băi, și când a pus binoclul pe lista pentru Moș, a subliniat cuvântul de cinci ori, semn că e musai să-l și primească! Să merg cu ei la cumpărături era exclus (ei știu că noi le luăm cadourile, dar nici chiar să le iau cu ei de față nu se cade), nu aveam cu cine să-i las, bărbatul era cufundat în marea de oameni de la metrou, nici semnal nu avea, ce mă fac? De unde fac rost de un binoclu, hm?

Și pac, mi-am adus aminte de prietenul meu bun Bringo, care se duce la magazin în locul meu și-mi aduce acasă ce doresc, la același preț din magazin. Un fel de Moș Nicolae, dar care nu vine noaptea și care emite bon fiscal.

În timp ce Sofia își făcea tema la engleză, iar Ivan arunca de pe masă o mașină de pompieri în mod repetat, convins că în cele din urmă va zbura, hop, discret de tot, am comandat binoclul buclucaș. Am mai pus în coș și niște scorțișoară, să am pentru turele următoare de turtă dulce, o sticlă de vin roșu pentru soț, niște pufarine și pătrunjel pentru mine (nu le mănânc împreună, nu vă panicați), și apoi gata, m-am relaxat.

În zece minute m-a sunat livratorul să-mi spună că binoclul cu pricina nu mai era pe stoc. Măiculițăăă, cum să nu mai fie? E pe listă, tre să aterizeze în papucii prințesei că altfel mă ucide cu pistolul cu gloanțe de spumă care și el era pe listă și pe care ce să vezi, chiar i l-am luat din vreme. Daaaar am găsit alt model, foarte bun și e doar 25 de lei, mai zice băiatul amabil. Îl vreau, am strigat în șoaptă.

Peste alte 30 de minute, Costel suna la ușă. Am dosit rapid marfa pentru cadou, am fluturat pătrunjelul și scorțișoara, nimeni nu m-a bănuit de nimic, așa că am putut avea o dimineață de Moș Nicolae plină de strigăte de bucurie.


Și ca să știți și voi, până pe 26 decembrie aveți transport gratuit la jucării dacă veți comanda de minimum 100 de lei, prin campania Bringo “Magia Jucăriilor”, special semnalizată.

De asemenea, găsiți în aplicație multe magazine cu jucării, din care puteți comanda cam orice, de la jucării de bebeluși la LEGO, Playmobil, păpușele LOL, pistoale, costume de toate felurile, cărți, instrumente de colorat.

Mai mult, pe 8 și 9 decembrie, pentru orice jucărie comandată prin Bringo de pe Carrefour, veți primi înapoi 50% din prețul ei sub forma unui voucher cupon valoric pe care îl puteți folosi în aplicație în perioada 10 – 31 decembrie pentru achizitii de produse din toate raioanele, cu exceptia celor de băuturi alcoolice și tutun.

În loc să vă înghesuiți cu tot poporul printre rafturi și să stați cu orele în trafic, preluați lista copilului, o mutați în Bringo, dați comanda când el nu e acasă, în 90 de minute vine livratorul, plătiți cu cardul sau cash, la același preț ca în magazin.

Aplicația e gratuită și merge și pe iOS și pe Android. O recomand din suflet, o folosesc des și îmi salvează o grămadă de timp, care merge la copii sau la mine, că mare nevoie am de el.

Acestea fiind zise, păzea ce faceți pe lângă geamuri, Sofia are binoclu și nu se teme să-l folosească! :))

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

28 comentarii

    • amandoi stiu de mult ca Mos Craciun e un personaj imaginar, ca zmeii si zanele. Stiu pt ca ne-au pus multe intrebari.logice (gen pe unde intra, de unde stiu mosii ce isi doresc toti copiii, de unde au atatia bani etc) si nu am putut sa ii mintim.

    • Da, și eu simt asta. Cu cea mare (2 ani și 9 l) suntem la inceput de drum în ce privește subiectul și mă aștept și eu la o grămadă de întrebări…

  1. Și atunci dacă știți ca moșii ăștia Niculae și Crăciun nu exista, ce motiv de sărbătorit aveți??. BTW genul asta de copii strica toată bucuria celorlalți la școala și gradi. Pentru ca ei știu de la mami și tati ca moșii nu exista. Ia încercați sa vedeți și perspectiva asta!!!!

    • tu de Craciun il sarbatoresti pe Mos Craciun?
      nu prea inteleg ce bucurie le strica, adica copiii nu se mai bucura de cadouri cand afla ca nu le-au primit de la Mos Craciun, ci de la parinti?
      crezi ca copiii se bucura la gandul ca un tip pe care nu-l vad niciodata le aduce cadouri sau se bucura la gandul ca vor primi cadouri?!

      si chiar daca sa zicem, le strica bucuria, tie ti se pare normal ca eu sa fac ceva ce nu vreau sa fac (mai precis sa imi mint copilul), doar pentru ca tu ai decis sa faci acel ceva (mai precis, sa iti minti copilul)?

      eu zic ca fiecare sa faca si sa spuna copiilor ce doreste in legatura cu Mos Craciun, ce parere ai de treaba asta? ti se pare acceptabil sau trebuie sa ne aliniem toti la linia directoare unica?

    • Ha-ha, ce tare m-a distrat replica ta „tu de Crăciun îl sărbătorești pe Moș Crăciun?” E geniala pentru ca e spusa de o persoana atee convinsa :)))) Acum, pe bune, la cat alergam prin magazine chiar c-am uitat si ce mai sarbatorim pe 25 dec.
      Am insa si o curiozitate: cum faceti cu cei mici, adica, ei isi fac lista si apoi sunt siguri ca primesc ce scrie acolo sau dimineata inca au ceva emotii? A fost vreodata si sa nu primeasa ce si-au dorit? Cum e? 🙂

    • 🙂
      Eh, cu lista e o discutie 🙂
      In mod normal, le spunem sa treaca ce si-ar dori si o sa vedem ce primesc. In practica insa cam primesc tot ce trec acolo pentru ca le cumpara cadouri si bunicii si nasii etc
      Si decat sa umble bunicii si sa ia ceva doar ca sa fie luat un cadou, ne-am gandit ca e mai bine daca iau exact ce-si doresc copiii – ii scuteste pe bunici de un stres si bucuria copiilor e asigurata.
      Dezavantajul e ca ii obisnuieste pe copii sa primeasca tot ce vor dar na, avand in vedere ca se intampla doar 1 data pe an, presupun ca e ok, ca in rest nu primesc in nici un caz tot ce vor.

    • Doar o data pe an? Ar fi de cel putin trei: Mos Nicolae, Mos Craciun si sa nu-l uitam pe iepurasul care nu stiu exact ce legatura are cu Pastele. Cred ca juniorii primesc cadouri de toate cele trei ocazii, nu?

    • la noi nu exista nici un fel de iepuras si nu facem cadouri de Pasti, nu stiu de unde vine asta, cand eram eu copil nu era asa ceva si nici copiii nostri nu cunosc traditia cu iepurele de Pasti. de pasti e Invierea, sunt ouale, e Lumina. Cadouri de ziua lor. 🙂

    • Eu imi aduc aminte ca in copilarie mama ne spunea ca de Paste ne innoim si ne cumpara haine si pantofi noi ca sa fim frumosi în noaptea de Înviere cand luam Lumina si asta mi se pare ca e ceva ce vreau sa pastrez pentru copiii mei.
      In niciun caz copiii nu gasesc cadouri impachetate sau chestii de genul asta si incerc sa le explic ca nu e vorba de vreun iepuras.

    • Vor creste si ai mei ca sunt mai mici si, dupa ce vor afla ca nu exista Moș va fi oricum interesant, abia le astept listele 🙂

    • Baietelul meu are 3.5 ani si deja si-a dat seama singur ca Mosii suntem noi parintii. Pt ca ce sa vezi draga Andrei, copii nu prea mai sunt creduli si naivi cum eram noi in copilarie, pun cate 10000 de intrebari, cum spunea mai sus si Ioana, intrebari pertinente la care asteapta un raspuns onest, sincer, ca la orice alta intrebare pe care ne-o adreseaza. Si nu l-am mintit niciodata. I-am raspuns si la astfel de intrebari la fel de sincer si acum stie singur adevarul fara ca noi sa-i fi spus direct „nu exista Mos Craciun”. Si ce sa crezi? in dimineata de Mos Niculae s-a bucurat maxim de cadouri.
      Daca tu decizi sa-ti minti copilul referitor la acest subiect, e decizia ta, nu o judec, insa alti parintii decid sa fie onesti si e bine asa.
      Cum spunea si Robo mai jos, de Craciun nu sarbatorim un Mos imaginar, ci cu totul altceva.
      Sarbatori fericite sa aveti!

    • Hei, este total in regula sa ii spui copilului ca Mos Craciun nu exista. Atata timp cat nu strica bucuria celorlalti copii, parintii nu trebuie sa continue sa il minta si sa ii spuna ca Mos Craciun exista. Uite, eu am fost destul de dezamagita atunci cand am aflat ca mosul e tata si m-am intrebat mult timp de ce m-au mintit. Daca el stie ca mosul nu e adevarat, asta nu inseamna ca nu se poate bucura de Craciun. Craciunul nu este doar despre Mosi. Atata timp cat nu strica bucuria altor copii, ai caror parinti au decis sa nu le spuna adevarul, este perfect in ordine. Nu e ca si cum esti nebun daca ii spui copilului ca mosul nu exista.

  2. O intrebare pentru Printesa si ceilalti parinti care au hotarat sa le spuna adevarul celor mici : ii sfatuti pe copii sa evite subiectul cand vorbesc cu alti copii? Intreb pentru ca partea asta mi se pare delicata cu toate ca mi-ar placea sa am aceeasi abordare cand va fi momentul.

    • Eu de exemplu deocamdata evit sa-i spun sa vorbeasca sau sa nu vorbeasca despre acest subiect cu alti copii pt ca exact acel lucru l-ar face. Are doar 3,5 ani si daca il rogi sa nu spuna ceva exact despre acel subiect vb cu oricine pt ca ii devine imediat subiect interesant. Noi ii raspundem la intrebari cand are si atat, astfel renunta rapid la subiect si nu a spus altor copii nimic pana acum. Mai tarziu va trebui sa discutam deschis si despre faptul ca alti copii cred diferit si ar fi bine ca ce stie el sa tina pt el. Insa nu exista niciodata o garantie ca asa va face, copii pot fi imprevizibili, pot ajunge sa spune orice in anumite circumstante.
      Si o spun cu toata sinceritatea, nu e vinovat cine vorbeste adevarul, ci intotdeauna cine minte. Eu ca parinte pot sa-l indrum si sa-l sfatuiesc sa fie empatic, sa inteleaga crezurile altora si sa nu faca rau intentionat. E cam tot ce pot face. Restul va depinde de el.

    • sigur, chiar insistam sa nu zica altora ca Mosul acela care vine la ei e doar un actor sau o ruda costumata. dar de fiecare data cand le zicem asta ei intreaba foarte mirati: de ce am spune noi altor copii despre cum e la noi acasa? nu pare sa fie genul de discutie pe care vor sa o poarte cu altii, cel putin deocamdata. nu cred ca vor strica magia altora, ei isi vad de magia lor.

  3. As dori sa subliniez faptul ca pentru mine Bringo este o chestie salvatoare si sper sa creasca si sa nu dispara niciodata. Pur si simplu nu inteleg de ce Dumnezeu as pierde vremea la supermarket, la cozi, pe strada sa merg sa imi fac cumparaturile cand le poate face cineva pentru mine si suntem, astfel, amandoi fericiti – eu ca primesc ce am nevoie, el ca primeste un salariu. Pentru Bucuresti cel putin (ca nu stiu cat de aglomerate sunt celelalte orase, desi cred ca perioada Craciunului este in mod deosebit mai aglomerata ca oricare alta peste tot) mi se pare pur si simplu salvator, eu am avut doar experiente foarte bune cu ei. Urasc supermarketurile, cozile si aglomeratia 🙂

  4. Ioana, de cand am citit la tine de Bringo, folosesc si eu si imi place, doar ca o data a venit ceva in minus (si pe bon, era), ieri au venit sticle de 1.5L in loc de 2L ca in comanda si nu stiu exact unde ar trebui sesizate aceste nereguli. In review-uri pt livrator mi se pare inutil, ma intereseaza sa stie cineva „mai sus”, ca sa zic asa. Ai idee?

    • mmmm cel mai probabil este ca sunt greseli ale livratorului, cred ca ar fi bine sa verifici chiar cand ti le aduce si sa ceri lamuriri, apoi musai dai feedback in review la livrator si cred ca poti trimite si mai sus, intreb si revin.

      ms ca ai scris, sa fiu si eu atenta cand primesc, pana acum nu am observat nereguli.

    • Da, greseli ale livratorului, sigur, dar faza e ca eu, de obicei, comand multicel odata, un fel de aprovizionare si nu va sta livratorul pana purec eu toate plasele, ar fi ok sa putem sesiza undeva.

      Eu multumesc! Am apleat la tine ca ai un contact cu ei 🙂

      Dar da, super util, aseara mi-am dat seama ca nu am luat suficiente beculete pt decorul de Craciun. Doua ore mai tarziu, aveam beculetele plus alte chestii de care aveam nevoie si pana sa ajunga toata la mine, m-am uitat la TV. Nu trafic, nu nervi in magazin 🙂

    • Asa, deci solutia e sa scrii acolo in review, pt ca ele sunt monitorizate si verificate, si sa dai si un mesaj privat pe pagina de FB a lui Bringo, ca sa investigheze atent problema semnalată de tine (livratorul cu pricina, magazinul etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *