Noi recomandări de cărți pentru copii de 2-10 ani (la reducere): cartea despre drepturile omului, cartea despre Montessori, serii despre emoții

Am descoperit de curând câteva comori pentru copii și părinți și vi le arăt și vouă, ba chiar am rugat editura DPH să ne ofere o reducere consistentă pentru ele, ca să ajungă în casele cât mai multor cititori mai și mici.

Găsiți mai jos (cu video și poze din interior, link, preț și reducere) o carte de aur, Declarația Drepturilor Omului, ilustrată pentru copii, Toți ne naștem liberi, prima carte ilustrată tradusă în limba română despre programul unei grădinițe Montessori, două serii foarte frumoase cu animale, despre emoții și situații dificile cu copiii, o carte de știință cu experimente, plus cărțile mele, Te iubesc orice-ai face, Împreună, Crăciunul perfect al Emei și jocul cu jetoane cu meserii, tot cu Ema și Eric, care au sosit de la tipar acum trei zile (singura care nu se găsește încă e Mami, e gata?, care va ieși de la tipar reeditată abia peste două săptămâni). Pentru toate aveți reducere 30% cu codul IOANA pe Edituradph.ro până duminică, 10 februarie inclusiv. Transportul e gratuit pentru comenzi mai mari de 150 de lei. Livrarea se face în 4-5 zile lucrătoare, doar pe teritoriul României. Detalii despre cărți și despre reduceri am pus mai jos.

Toți ne naștem liberi – Declarația Universală a drepturilor omului, ediția pentru copii, ilustrată de cei mai cunoscuți desenatori ai lumii (recomandată pentru copii peste 4 ani)

Dați play pe clipul de mai jos pentru a vedea prezentarea unei cărți care n-ar trebui să lipsească din biblioteca nici unei familii.

Cartea este disponibilă aici, costă 45 de lei, o puteți lua cu 31,5 lei dacă folosiți codul IOANA până pe 10 februarie.

Am pus mai jos poze din interior. Dacă dați click pe poză o puteți vedea mai mare, să citiți și textul.

 

Tudor la grădinița Montessori (3-6 ani)

Cartea este scrisă de o educatoare Montessori și descrie în amănunt ziua unui copil care merge la o grădiniță Montessori. Este potrivită de la 3 ani în sus. Confirm că ritmul zilei este cel real, inclusiv materialele ilustrate, detaliile, exact așa a fost și la grădinița Montessori la care au mers Sofi și Ivan.

Mai jos vedeți o scurtă prezentare a cărții, are 32 de pagini.

Cartea este disponibilă aici, costă 39 de lei, o puteți lua cu 27,3 lei dacă folosiți codul IOANA până pe 10 februarie.

 

Sunt invidios și Sunt timid (2-4 ani), următoarele din seria Emoțiile lui Noni, pentru copii de 2-4 ani (primele trei au fost Îmi este frică, Sunt trist și Sunt furios).

Seria explică într-un mod grafic simplu copiilor cum să recunoască fiecare emoție, cum e ea provocată și cum o poate gestiona, respirând și imaginându-și ceva anume. Sunt foarte eficiente pentru copii micuți!

Găsiți aici seria, fiecare carte costă 26 de lei, cu voucherul IOANA veți da pe ea 19.5 lei.

Știința distractivă (pentru copii peste patru ani) este un fel de manual haios cu 50 de experimente pe care le puteți face acasă cu copiii sau pe care ei le pot face la școală. Nu aveți nevoie de cine știe ce recuzită, ideile sunt chiar faine!

Costă 39 de lei, o găsiți aici și o veți lua cu 27,3 lei.

Seria cu ursuleți și lecții de viață: Toate se învață la timpul lor, Tata nu e mereu lângă mine, Mami, o să mă iubești în continuare? și De ce nu putem avea mereu ce ne dorim? (pentru copii de 3-6 ani)

Aceste patru cărți (nouă ne lipsește una) tratează cu delicatețe situații dificile din viața copiilor, cum ar fi nerăbdarea lor de le ști pe toate și lipsa de considerație față de cei mai bătrâni, faptul că nu petrec destul timp cu tatăl lor, gelozia față de fratele mai mic, respectiv faptul că nu putem avea tot ce ne trece prin cap. 🙂

Fiecare carte costă 22 de lei, sunt cele trei în serie, le veți lua cu 16,5 lei cu voucherul IOANA. Le găsiți aici.

Seria mea preferată pentru copii de 3-6 ani dintre aceste noutăți este cea scrisă de Andreea Reitmeyer, și cuprinde patru titluri. Cu ajutorul animalelor, copiii înțeleg de ce nu e bine să se grăbească să crească, de ce nu e avantajos să fii mofturos la mâncare, ce plăcut e să te joci și ce înseamnă să ai curaj. Coperta e catifelată, iar ilustrațiile sunt minunate!

Seria o găsiți aici, costă 32 de lei o carte, le puteți lua reduse cu 22,4 lei fiecare.

 

Pentru copiii mai mari, care preferă cărțile cu mai mult text, au apărut două romane ilustrate cu Tifi, iepurașul aventuros: Aventurile lui Tifi Păpădie, disponibilă aici,  și Tifi Păpădie, cel mai bun prieten din lume, aici (42 de lei fiecare, le veți lua cu 29,4 lei)

Tot la reducere intră și cărțile mele, doar până duminică. Găsiți pe site Te iubesc orice-ai face, Împreună, Crăciunul perfect al Emei, Cuminte de Crăciun, jocul de jetoane cu meserii, cu Ema și Eric, și Băiețelul cu aripă de fluture (poze din interior aici), toate reduse cu 30%. AICI le găsiți pe toate, alegeți ce vă lipsește. Mami, e gata? va fi disponibilă abia din 25 februarie.

Puteți pune în coș orice vă doriți de pe site, codul este valabil pentru toate produsele mai puțin Gazeta Matematică Junior.

Transportul este gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Livrarea se face în 4-5 zile lucrătoare, doar pe teritorul României. Vă rog să trimiteți sesizările voastre referitoare la comenzi la contact@edituradph.ro, cu cc la mine, printesa@printesaurbana.ro

 

Spor la cumpărături, să vă bucurați de cărți!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

17 comentarii

  1. Super! Chiar ma intrebam ce carti sa mai cumpar!
    Recomadarile tale sunt primul lucru la care ma gandesc, cand nu stiu pe ce e mai bine sa dau bani 🙂

    Poti recomanda so o enciclopedie despre corpul uman potrivita pentru copii dee 4-6 ani? Incerc sa explic pe unde ies copii din burta mamei si rezultatele sunt ‘neasteptate’ 😀

  2. Eu anul asta am cumparat „Impreuna” si nici nu stiu daca e pentru ai mei copii sau pentru a admira eu desenele d-nei Lavinia Trifan. Sunt abolut perfecte si completeaza atat de bine ce ai scris tu, sunteti o echipa de milioane. La fel in cartea „Mami, e gata?”, pe care nici n-o folosesc pentru retete, cat o rasfoiesc copiii mei pentru desene. E genial cand scriitorul si ilustratorul fac echipa perfecta. Pentru ca am 2 si sunt fetta mai mare si baietelul mai mic si mai pofticios, iti imaginezi ca se identifica perfect cu personajele, nu ? 🙂
    Imi place cand ne recomanzi carti 🙂

  3. Dacă s-a ajuns pana la 7-10 ani cu siguranță e momentul și pt Roald Dahl, Neil Gaiman, Tolkien, Rowling, the good stuff, cu morala mai de gândit nu doar din astea cu lecția pe față, sau direct în titlu, mai ales dacă trebuie sa i le citesc eu, ca m-am plictisit rău de ele :))

    • O, da. Doar mie mi se pare, sau multe din cartile pentru copii (nu ma refer neaparat la cele prezentate aici de Ioana) parca ar fi instrumente de indoctrinare? Frumusetea si autenticitatea personajelor trece pe planul secundar, totul e sa iasa concluzia care trebuie.

    • Da, am senzația ca e un trend, cărți axate sa ajute cu câte o ‘problema’ specifică. Nu zic ca e rău, dar eu caut cărți mai degrabă cu valoare literară, or am întâlnit câteva care mi se pare ca insulta inteligenta copilului. Adevărata literatura pentru copii NU e nici mai ușor de scris nici mai puțin valoroasa, sunt autori care te fascinează orice vârstă ai avea, „pentru copii” e doar subiectul, dar scriitura, care este cea mai importanta, este absolut superbă. Exista din fericire în momentul de față de toate pentru toate gusturile și acces facil la aproape orice titlu.

    • sunt carti si carti, ca la adulti, unele literatura, altele utilitare, ghiduri manuale self help psihologie mandale etc. si e foarte bine ca e asa. au toate importanta lor.

  4. Am achizitionat zilele aceastea cateva carticele de la Literatura Univers pentru baietelul meu de 3 ani. Printre care si „Vreau sa iti spun un secret despre mami”, „Omuletul care aduce somnul”, pot spune ca sunt geniale. Sunt altceva fata de basmele clasice. Vazand si piesa ta „Cu minte de Craciun cu Eric si Ema” mi s-a deschis apetitul pentru carti pentru baietelul meu. Eu sunt o cititoare inraita. As vrea sa ii insuflu si puiului meu acest lucru. Imi place cand citesc cum le captezi atentia micutilor tai cu cititul. La noi, inca, nu prezinta un foarte mare interes lectura, insa eu perseverez, seara de seara cu 2-3 pagini, cat are el rabdare. ?Sper in timp sa ii placa mai mult.

  5. Buna ziua,am un baietel de 5 anisori care ii este foarte greu sa spuna Imi pare rau sau sa isi recunoasca greseala,ma puteti ajuta cu cateva titluri de carti in aceasta privinta ?! Am tot cautat dar fara succes . Multumesc anticipat 🙂
    O zi frumoasa !

  6. Seria preferata a baietelului meu (8ani) este Pettson si Findus – sunt 11 carti daca nu ma insel.
    Seara ma „cert” cu el sa se culce si el insista sa-si termine cartea.
    Sunt subtirele – este intimidat de cartile groase – si haioase ( aventurile unui pisoi – Findus- vorbarest si ale stapanului lui – Pettson).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *