Și dacă mami și tati încep să se poarte ciudat? Așa, precum copiii? (carte nouă, lansare și teatru)

Cum ar fi să citiți împreună o carte haioasă pentru copii, cu care să vă distrați cu toții, copiii să înțeleagă în sfârșit cum se simte un părinte când copilul trage de timp, refuză să mănânce, să se spele, să strângă jucăriile și vrea să facă doar ce vrea el, iar părintele să capete idei noi despre cum să gestioneze momentele când copilul se pune de-a curmezișul nu pentru că vrea să-i scoată peri albi, ci pentru că nevoia lui e alta decât cea a părintelui?

Și toate astea să se întâmple direct în suflet, prin magia unei povești, care poate face ce mii de explicații nu pot face?

Eu zic că ar fi simpatic și util pentru toată lumea. Așa că am scris cartea asta, Mami și tati se poartă ciudat. Karda Zenko a ilustrat-o, editura Univers a publicat-0, săptămâna viitoare o să iasă de la tipar, iar sâmbătă, pe 4 mai, o lansăm cu mare piesă de teatru, la Cinema Pro.

Micuț e un băiețel simpatic și isteț, ca toți copiii. La el acasă sunt multă joacă și iubire, uneori mai sunt ceva conflicte, se mai trântesc uși, se mai strigă lucruri, dar una peste alta, Micuț, Mami și Tati sunt o familie obișnuită. Până într-o zi, când se întâmplă CEVA. Mami și tati încep să se poarte ciudat. Nu vor să se spele pe dinți, se ceartă cu alți părinți în parc, se duc la serviciu în pijamale, nu mai fac deloc curat și stau toată ziua la desene, mâncând dulciuri pe canapea. Seara la culcare, în loc să închidă ochii, sar pe pat, iar după ce Micuț stinge în sfârșit lumina, cer întruna apă sau voie la pipi. Mami trebuie convinsă să intre în cadă, căci miroase cam urât, tati se tot cațără pe bibliotecă, iar când să plece la serviciu, se așază amândoi pe covor să se joace Nu te supăra frate și se ciondănesc ca niște copii de grădiniță. Mai mai să se ia la bătaie…

Ce face Micuț cu toate astea și mai ales, când va reveni totul la normal?

Ilustrațiile pline de culoare au o mulțime de detalii haioase, pe care copiii se vor bucura să le descopere, sunt sigură. Zenko e super talentată și mă bucur mult că am avut prilejul să aducem împreună această carte în mâinile voastre.

Luiza Vasilescu, pishologul nostru preferat de copii, care a citit cartea pe când era doar un manuscris, m-a asigurat că cei mici se vor distra grozav cu ea și vor lua din întâmplări exact ce au nevoie, iar părinții vor reuși să se mai relaxeze puțin când vine vorba despre conflictele cu copiii. Cartea nu aduce doar râs, ci și împăcare, conectare și idei bune.

Așa că eu zic că am făcut bine cu ea. Vă pun mai jos câteva pagini din carte. E format mare, cartonat, are 32 de pagini și multe pățanii caraghioase.

Cartea poate fi precomandată deja de pe site-ul editurii, AICI, costă 35 de lei, dar o puteți lua redusă cu 25% până pe 15 mai. Cartea va fi livrată începând cu 26 aprilie. O lansăm cu surprize și piesă de teatru pe 4 mai, dimineața, la sala Cinema Pro, de la Universitate, București. După 4 mai, cartea va ajunge și în toate librăriile, online și offline.

Piesa va fi jucată de Anca Grosu, Ioana Rizea (Trupa Sufletos) și Anca Rădulescu, și conține multe momente muzicale și de interacțiune cu sala. Durează o oră și este recomandată copiilor peste 3 ani.

Lansarea este un eveniment public gratuit și deschis pentru oricine dorește să participe, iar pentru participarea la premiera de teatru vă invităm să cumpărați un bilet la preț modic de 10 lei. Biletele sunt disponibile AICI. Copiii sub doi ani care participă la spectacol nu trebuie să plătească bilet.

Piesa de teatru va începe la ora 11.00 (pe 4 mai) și se va termina la ora 12.00. Dacă nu mai prindeți loc la piesă și vreți să luați cartea cu autograf și să facem poze, vă aștept la Cinema Pro după ora 12.00.

Da, știu, și eu sunt copleșită de cantitatea de vești pe care vi le dau zilele ascestea. Planul era să nu apară toate cărțile odată, dar cum foarte puține lucruri depind doar de mine,  așa cum femeiele care locuiesc împreună ajung să se regleze hormonal una după cealaltă, uite așa se aliniază și cărțile mele și, deși le scriu la momente diferite, sunt ilustrate de artiști cu ritmuri diferite, la edituri diferite, ele ies toate deodată.

Daaar, sunt foarte diferite, și sper că faptul că ați luat-o pe una nu vă va împiedica să o luați și pe cea de a doua. 🙂 Ca să nu mai zic că urmează să anunț și romanul, și pe acela e musai să-l luați, pentru că o să vă tragă bine de tot spre voi înșivă. Cred și sper.

Vă aștept pe 4 mai la Cinema Pro! 🙂 Mami și tati au tot dreptul să se poarte și ei ciudat din când în când, nu? 🙂

 

Ah, și dacă doriți să mai puneți în coș și alte cărți de copii de la Editura Univers, aveți mai jos câteva recomandări video. La toate aveți reducere 30% cu codul reducere aprilie, toată luna asta.

Dragoaia

Deși la început, Dragoaiei, care este jumătate Dragon, jumătate Oaie, îi e greu să își găsească prieteni, pentru că nici dragonii, nici oile, nu vor să se joace cu ea, pornește la plimbare cu speranță și cunoaște Pisirața, Iepuroasca, Urcărușul, Șarnele, ființe simpatice, diferite și ele, care nu sunt perfecte, dar au o mulțime de lucruri de oferit. La fel ca ea, Dragoaia.

Dragoaia costă, cu reducere, 24,5 lei. edituraunivers.ro/produs/dragoaia/

Trolul furios

Trolul furios nu e furios tot timpul. Dar e furios când ceva nu iese cum vrea el. Și din cauza asta, nimic nu mai iese cum vrea el. Parcă totul îi stă împotrivă! Și se enervează și mai tare. Nici să adoarmă nu mai poate. Apoi e și mai nervos, că e și obosit! Curând, micul trol furios devine de neoprit! Iar prietenii lui nu mai pot suporta enervările lui. Și rămâne singur. Furios și singur…

Dacă aveți și voi un trol furios în ogradă, adică pardon, pe-acasă, cartea asta o să-l ajute să se identifice. 🙂

Cartea e 35 de lei, o puteți lua cu 24,5 lei dacă folosiți voucherul “reducere aprilie” aici: https://edituraunivers.ro/produs/trolul-furios/

Lupul căruia îi plăceau prea mult bomboanele

Acestui lup lacom îi plac foarte mult bomboanele. Din păcate, nu la fel de mult îi place să se spele pe dinți. Ei, și când vrea să mănânce o oaie, pentru că avea poftă de vată de zahăr pufoasă, rămâne fără dinți. Se păcaaat de eeel, e gheu făuă dinsi…

Lupul căruia îi plăceau prea mult bomboanele, parte din seria Buni Cloșcă Povestește, alături de Canarul care făcea pipi în cuip, Girafa căreia nu-i plăcea să se spele și Leușorul care spunea întotdeauna NU, e super mega amuzantă, merge la copii peste 2 ani și jumătate (dar e haioasă și pentru cei de 7), ilustrațiile sunt după cum le vedeți. 🙂

Cartea e 25 de lei, o puteți lua cu 17,5 lei dacă folosiți voucherul reducere aprilie aici: https://edituraunivers.ro/produs/lupul-caruia-ii-placeau-prea-mult-bomboanele/

Voucherul reducere aprilie este valabil pentru cărțile de mai sus, dar și pentru Canarul care făcea pipi în cuib, Grădina pentru toți, Freddie, broscoiul dansator, Tu ești comoara noastră, Hector nu se teme de nimic, și Tatăl meu e… pe care le voi prezenta video în zilele următoare. Le găsiți pe toate aici, fac parte din colecția editată de mine.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4175

18 comentarii

  1. Anunta repede si romanul pentru ca pana pe 7 mai pot compara carti ca sa le primesc un strainatate. Apoi nu mai are cine sa mi le trimita. :-((((((

  2. Am făcut comanda la o parte din cărți dar nu am găsit unde se aplica acea reducere de Aprilie, comanda a fost trimisa cu prețul întreg la fiecare produs. E ceva ce am omis eu?

    • oh, e destul de complicat sa facem turneu… decor mult, cheltuieli mari, pe care nu are cine le acoperi… dar sa vedem. 🙂 mi-ar placea si mie.

  3. Buna, voi participa (daca voi primi confirmarea pe email) la lansarea cartii din seria cu Ema si Eric, in 4 mai nu voi fi in Bucuresti. Iti multumesc pentru cartile scrise pana acum (pentru copii si adulti, ne plac toate) si multumim si editurii Univers pentru ca are o colectie deosebita de carti (de fapt mai multe, dar se intelege ideea).

    Era o introducere ca sa nu te superi pe mine pentru ce voi scrie: Cinema Pro, in mod ilegal, a scos bulina rosie de pe cladirea in care functioneaza.

    Strada Ion Ghica nr 3, Cinema PRO, in lista de la primarie la pozitia 153 pe fond rosu – adica in partea de lista cu risc 1 BULINA – http://amccrs.pmb.ro/docs/Lista_imobilelor_expertizate.pdf

    Nu este nevoie sa publici comentariul meu, dar in masura in care poti…sa modifici locatia, sa o anulezi…fa-o! E posibil sa stie detaliul acesta si alti parinti si STIU sigur ca nu ti-ai aduce NICI TU copiii intr-o asemenea cladire.

    Stiu asta pentru ca acolo activeaza un teatru drag mie cu piese extraordinare si din pacate am renuntat la a veni la piesele lor, sa ramana copiii mei fara mama nu merita…indiferent de cat de bune ar fi piesele.

    • Corect. Ar trebui selectate si locatii care au autorizatie securitate la incendiu. Posibil sa fie tarziu acum, dar poate pentru viitoarele evenimente se poate tine cont. Asa poate incurajam si spatiile sa obtina asa ceva!

    • Din pacate nu am stiut, bulina rosie nu este pe cladire si nu mi-a trecut prin cap sa caut asa ceva pe google. 🙁

    • Salut, am vorbit acum cu managerul sălii si am primit confirmari ca Cinema Pro are toate autorizatiile ISU la zi, ca de fapt clădirea lipită de ei are bulină roșie, nu ei, și că suntem în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *