22 de lucruri de făcut cu copiii la Dino Parc Râșnov, lângă Brașov (p)

Am fost de câteva ori cu copiii la Dino Parc Râșnov, la jumătate de oră de Brașov, și de fiecare dată m-am minunat că așa ceva există în România. Deși am stat câte o jumătate de zi, întotdeauna am plecat fără să facem nici un sfert din tot ce oferă parcul, așa că ne-am propus ca în august să mergem două zile la rând și să stăm de dimineață până seara, ca să putem bifa tot. Pentru că să știți că Dino Parc nu e doar despre plimbat printre zeci de dinozauri în mărime naturală! Deși da, normal, asta e atracția principală, să mă fi dus pe mine mama sau bunica la așa ceva când aveam 8 ani, pfaaai, cred că-mi făceam cruce și leșinam direct!

Ca să ne fie nouă mai ușor, dar și vouă, când ajungeți acolo, am făcut o listă cu lucrurile pe care le pot face copiii (pe unele le pot face și adulții) la Dino Parc. Sunt multe: ateliere, concursuri, cățărat, tiroliană, explorat, filme 9D (da da, nouă, ați citit bine), Arca Dinozaurilor, cinematograf 360, petreceri și concerte, o aripă nouă, dedicată dinozaurilor descoperiți pe teritoriul României și câte altele! Timp și bani să fie!

Înainte să trec la lista cu lucruri de făcut, aș vrea să scriu și asta, vă rog să nu mi-o luați în nume de rău: m-aș bucura ca vizitatorii să aibă mai mult grijă de pădure și de parc, să nu mai arunce ambalaje și gunoaie peste tot, să respecte regulile de vizitare, să nu mai călărească dinozaurii pentru poze, să nu scrie cu carioca pe ei, să nu-i murdărească pe cap cu mâncare, să nu-i cresteze cu cuțitul. Ca să ne putem bucura alături de copiii noștri și de copiii copiilor lor de acest parc fain și special, că nu mai e altul ca el în Europa!

Bun, mulțumesc pentru răbdare, iată mai jos lista celor 22 de lucruri de făcut cu copiii în Dino Parc:

  1. Copiii pot vedea în mărime naturală cel mai mare dinozaur care a fost descoperit până acum în lume, Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime.

2. Pe lângă acest dinozaur gigant, în parc se mai găsesc alți 99 dinozauri în mărime naturală, toți atestați științific. Există Tyrannosaurus, Triceratops, Albertosaurus, Allosaurus, Carnotaurus, Diplodocus, Ceratosaurus și așa mai departe.

3. Copiii pot filma sau înregistra cu telefonul (vostru) felul în care unii dinozauri se mișcă și scot sunete, ca să arate și bunicilor sau colegilor cum fac dinozaurii! Toți sunt realizați din fibră specială de sticlă și o rășină naturală care rezistă 50 de ani.

4. Copiii pot asculta sunete de dinozauri și alte animale și în camera senzorială Sound Box. Accesul e gratuit.

5. Puteți afla lucruri super interesante despre puii de dinozauri, în cadrul Expoziției de pui de dinozaur. Accesul e gratuit.

6. Puteți vizita Peștera interactivă cu fosile preistorice. Accesul e gratuit.

7. Puteți merge la film în Cinematograful 360. Are o capacitate de 25 de persoane, iar accesul este 10 lei/persoană.

8. Filme se pot vedea și în Cinematograful 9D. Aceasta este una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul filmului. De la ce vine 9D? Păi, filmul e 3D, primiți ochelari speciali, la care se adaugă efecte speciale care vă ajută să simțiți apă, foc, ceață, vânt și zăpadă, plus ceva mișcare cu scaun cu tot. În sală sunt doar 12 locuri, iar filmele au 5-8 minute. Cinematograful 9D se află la etajul 1. Costul de acces este de 10 lei de persoană/film. Vârsta minimă pentru acces la cinematograful 9D este de 4 ani.

9. Copiii pot face un traseu interactiv în corabia botezată Arca Dinozaurilor. Accesul e gratuit.

10. Copiii pot explora o zonă special dedicată dinozaurilor și animalelor preistorice care au trăit pe teritoriul țării noastre, mai exact în zona Țării Hațegului.

11. În pauzele de explorare, copiii pot socializa și se pot juca în locurile de joacă special amenajate în pădure. Au la dispoziție gratuit zece tobogane, peste cinsprezece leagăne în diferite forme, zece balansoare în formă de dinozaur și căsuțe de joacă. Pe arbori sunt trei ansambluri cu multiple elemente de aventură la nivelul solului și doi pereți falși de cățărat,

12. În Labirintul cu lasere, copiii pot practica agilitatea și mobilitatea. Trebuie să se strecoare printre razele de laser fără să le atingă! Recompensă pentru efortul lor va fi Diploma de agent 007! Costul este de 5 lei pentru fiecare tură.

13. Copiii mai mari pot folosi traseul de aventură din copaci. Este situat la o înălțime de 6 m de pământ și are o lungime de 100 de metri. Este recomandat celor care au o înălțime minimă de 130cm și este costă 10 lei/tur/persoană.

14. Copiii se pot da cu tiroliana, care are o înălțime care variază între 6 și 12 metri, cu o lungime totală de 150m. Este recomandată doar copiilor peste 11 ani și costă 10 lei/tur/persoană.

15. Puteți vizita expozițiile din  căsuțele din copac. În ele veți găsi multe informații despre viața dinozaurilor și mediul natural de după dispariția lor,  cu roci și fosile reale, veți găsi detaliată și evoluția omului din Epoca de piatră și Epoca de bronz. Foarte interesantă mi se pare expoziția Viața pe gheață, în care ilustrate elementele absolut necesare pentru o călătorie în Antarctica. Aceste expoziții sunt deschise pe toată perioada anului și sunt incluse în prețul de intrare.

16. În căsuțele din copaci au loc ateliere și întâlniri cu specialiști. La Atelierul de pictură din copac, copiii pot picta figurine din ipsos, planșe cu contururi de catifea sau cele care se coloreaza cu praf de marmură. Prețul lor este cuprins între 6 si 50 de lei.

17. Tot în casuța din copac, după ce vizitează parcul, copiii pot participa la Olimpiada Dinozaurilor, la care, după ce răspund la câteva întrebări despre dinozaurii din parc, copiii sunt premiați cu o diplomă și o insignă. Această premiere se face în căsuța din copac, la atelierul de pictură.

18. Puteți explora pădurea din cadrul parcului. Gratis!

19. Puteți participa la alte evenimente extraordinare (au fost concerte Smiley, Zurli), le găsiți aici.

20. Puteți cumpăra suveniruri din magazinul cu peste 2000 de produse cu tematica dinozauri.

21. Vă puteți face obiecte personalizate cu pozele voastre la Shopozaur.

22. Puteți organiza petrecerea aniversară a copilului la Dino Parc, la un cost de 60 lei de copil (de luni până joi) și 65 lei / copil (vineri, sâmbătă și duminică). Aveți inclus turul parcului cu ghid, acces la film 9D, trasee, tacâmuri, meniu.

Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, a împlinit patru ani de activitate.  De la deschiderea din iunie 2015 și până în prezent, parcul și-a dublat suprafața, ajungând anul acesta la 3 hectare și 100 de dinozauri, atestați științific și reproduși în mărime naturală.

Dacă luați bilete online, beneficiați de intrare separată, ca să nu stați la coadă. Puteți lua bilete de aici.

Prețurile biletelor sunt acestea:

    • Adult – 28 lei
    • Copil peste 3 ani – 22 lei
    • Copil sub 3 ani: gratuit

Distracție plăcută printre dinozauri!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4248

7 comentarii

  1. Multumim pentru prezentare. Chiar era in plan sa mergem weekendul asta la Brasov. M-ati ajuta cu niste recomandari pentru cazare in zona. Multumesc!

  2. Baietelul unor prieteni, de 5.5 ani, cu care am mers eu a fost extrem de incantat de vulcan si simulatorul de cutremur. Astepta de fiecare data sa iasa lava 🙂

  3. Parcul e foarte frumos, la noi insa mereu apar frustrari in locurile in care copilul mare se poate da pe orice, tiroliana, catarat iar copilul mic nu are voie din cauza inaltimii sau a varstei desi este perfect capabil si doritor sa se dea pe cele mai mari tiroliene si ii place la nebunie orice catarat. Am patit la fel cand am mers la Therme si cand copilul de 4 ani pe atunci nu a avut voie sa se dea pe aproape nimic in zona de familie, nici cu parintele, mi se pare o tampenie. In America la un super parc acvatic te puteai da oriunde cu copilul mic dupa tine, nu era absolut nici o problema. Nu stiu daca la noi se gandesc ca nu-s interesati cei mici sa se dea cu parintii peste tot sau nu isi propun sa ofere aceste facilitati, pare un lucru firesc in alte tari dar nu si la noi :(. Doar la jacuzzi nu era permis cu cei mici ca era apa fierbinte rau, deci de inteles. Stiu ca am trecut de la un subiect la altul dar nu stiu cum la noi abia a inceput lumea sa stea pe iarba in parcuri ca nici asta nu era voie…

    • Nu cred ca e vorba de ce spui tu. Uite la therme au fost accidente (grave) pe tobogane, tot cu copii. Instalatiile respective sunt agrementate pentru anumiti parametrii. De exemplu sa nu zbori de pe tobogan cand te dai ca esti prea usor. Sau sa intelegi ca trebuie sa te dai intr-o anumita pozitie
      La tiroliene si catarat sistemul de prindere a copilului trebuie sa fie adaptat pentru un copil mic care poate nu intelege ce are de facut prea bine. La tiroliana e periculos sa pui mainile pe cablu inaintea ta ca poti ramane fara degete.
      Toate astea sunt motive pentru care unele echipamente nu sunt agrementate pentru anumite varste. Sincer ma mira ce spui cu america, mai ales ca la ei procesele de daune sunt f serioase 🙂 dar e posibil sa fie implicit prin regulament ca esti 100% responsabil pentru ce pateste copilul tau.
      Oricum problema asta o sa o ai mereu, copilul mic se va frusta cand celalat va putea conduce sau juca pe calculator sau sta in oras pana tarziu sau bea alcool înaintea lui. Mai bine se învață de acum cu regulile 🙂

    • Nu cred ca reiese de undeva ca nu ar fi invatati cu regulile. La Therme au fost accidente urate din ce cauze mai exact? Si cum de in alte parti se poate fara accidente si cu adulti care se dau pe toate cu cei mici? Fiindca echipamentele si siguranta sunt altfel facute si gestionate in primul rand.

  4. Daca tot ajungeti prin zona va recomand sa vizitati si Club Vila Bran, este o zona de cazare unde greu gasesti loc insa puteti merge sa vizitati locul din povesti – un spatiu amenajat in padure cu castel si personaje din povesti, superb pentru copii, cautati imagini pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *