Fă pace! Ziua 15 din 21!

Ieri am făcut în locul soțului meu câteva dintre lucrurile pe care știam că ar vrea să le fac eu, ca să poată face el ce dorește, așa că le-am făcut cu entuziasm, mai ales că mie îmi place să le fac (să ies cu copiii, să joc cu ei jocuri, să stăm să ne uităm la un film), și după ce el s-a întors, nu i-am scos ochii, dimpotrivă, m-am bucurat sincer că a avut timpul lui.

Mergem mai departe, mai avem șapte provocări. Posibil să fie ceva mai grele decât primele. Desigur, vă invit să nu uitați de provocările anterioare și să le practicați cât de des puteți, de fiecare dată când aveți ocazia. Să vedeți ocaziile de a fi bun și să nu le ratați!

Provocarea cu nr. 15 este:

• Gândește-te bine la o persoană despre care simți că ți-a făcut rău. Te-a nedreptățit, te-a făcut să suferi, te-a dezamăgit. Gândește-te ce emoții simți acum față de ea. Dacă e încă furie acolo, gândește-te ce nevoi ai acum față de acea persoană. De claritate, de dreptate, de recunoaștere, de pace, de reconciliere, de iertare, de împăcare, nicio nevoie? Scrie-i despre asta, fără să îi ceri nimic. Doar un gând bun. Probabil înainte să fie rău între voi, a fost și bine. Trimite recunoștință pentru binele acela.

Pentru mine asta e o provocare grea. Cred că am reușit în ultimii ani să fac pace cam cu toată lumea, cel puțin în capul meu. O să scormonesc atent în trecut pentru provocarea asta!

Vă invit să-mi îmi spuneți cum a fost pentru voi, aici, în comentarii, ca să rămânem conectați în provocarea bunătații.

Dacă abia acum intrați în joc, provocările anterioare au fost:

  • ziua 1: să trimiteți un mesaj de apreciere cuiva drag cu care nu ați mai vorbit de mult
  • ziua 2: să faceți un compliment sincer cuiva necunoscut
  • ziua 3: să oferiți ceva de mâncare unui străin, coleg, vecin
  • ziua 4: să lăsați pe cineva în fața voastră la rând la magazin, lift, metrou etc
  • ziua 5: să scrieți un bilețel cu un mesaj de apreciere pentru cineva (cvasi) necunoscut: o colegă nouă, un vecin proaspăt, portatul, bucătarul etc
  • ziua 6: să strângeți de pe jos sau de oriunde sunteți un gunoi care nu e al vostru
  • ziua 7: să întrebați un necunoscut dacă îl puteți ajuta cu ceva și apoi chiar să-l ajutați
  • ziua 8: dăruiește un buchet de flori cuiva care pare să aibă nevoie de o veste bună
  • ziua 9: fii bun cu cineva care a fost rău cu tine
  • ziua 10: trimite prietenei tale o listă lungă cu lucruri care-ți plac la ea
  • ziua 11: apreciază sincer în fața altcuiva pe cineva cu care ești în concurență
  • ziua 12: fii bun la orice pas, zâmbește, oferă flori, gustări, lasă pe cineva înaintea ta, strânge de pe jos etc
  • ziua 13: oferă o îmbrățișare cuiva care are nevoie mare de ea
  • ziua 14: fă ceva în locul altcuiva, ceva ce lui îi displace

Le puteți face pe toate de azi, timp e, bunăvoință să fie. Unele fapte bune nu iau mai mult de trei secunde. Și ceva disponibilitate sufletească, pe care o înmulțim cu fiecare provocare din excursia noastră.

Facem fapte bune programat 21 de zile, ca să producem o schimbare reală în creierul nostru, iar bunătatea să ne intre în reflex.

#21deziledebunatate

Photo by Ben White on Unsplash

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

2 comentarii

  1. Eu fac asta des, catre o persoana care mi-a facut un rau imens si acum este mort. La sfatul psiholoagei, ii scriu scrisori periodic, pe care apoi le ard sau rup. Functioneaza!

    In rest, cu multe altele e tare complicat…nu stiu daca o sa fac vreodata pace cu toate. Incerc, cat de mult pot. Despre asta este vorba, de fapt.

  2. Draga Ioana, asta da provocare! Trebuie sa fac pace cu mine intai, stii, nu? Si eu stiu, dar e tare, tare greu. Uite, chiar si acest mesaj, are un vibe pesimist! 🙂 Pe de alta parte, constientizez, este si asta un lucru bun, ma gandesc! Seara faina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *