Grădinițe și asociații de copii care au nevoie de cărți și jocuri din donații

Acum niște săptămâni am făcut curat în biblioteca copiilor. Am scos de acolo sute de titluri pe care ei nu vor să le păstreze, pe care nu le mai citesc, căci au crescut, dar care sunt în stare bună și merită iubite și alți copii.

Așa că am postat pe Facebook că am de donat niște cutii cu cărți pentru copii și am cerut idei despre ce să fac cu ele. În următoarele ore am primit zeci de mesaje private și comentarii de la educatoare, profesoare, învățătoare, mame, asistenți maternali care mă rugau să le trimit și lor cărți.

Am desfăcut cele șase cutii și am împărțit cărțile în douăsprezece pachete pe care le-am trimis la tot atâtea grădinițe. Am adăugat și cărți dintre ale mele, ce mai aveam pe acasă. Nu mi-au ajuns din păcate să trimit tuturor. Iar în multe sate sunt mulți km suplimentari, mă costa curierul peste 100 de lei pentru un pachet cu cărți. Celor din zonă poate le e mai ușor să treacă și să le lase, mă gândesc.

Știu că aveți și voi pe-acasă cărți cu care nu aveți ce face. Poate ar fi un dar frumos de Crăciun pentru copii, să primească de la voi așa un cadou frumos!

Așa că am făcut o listă cu grădinițe care au nevoie de ajutorul nostru. Este organizată alfabetic după numele județului în care se află grădinița cu pricina. Dacă aveți jocuri complete, în stare bună, pentru copii de 2-6 ani, sau cărți pe care nu le mai citiți, alegeți-vă din lista de mai jos o grădiniță și trimiteți către ei un pachet cu cărți, pot fi 5 sau 10 sau 50, câte puteți dona. Sau jocuri, cărți de colorat noi, rechizite, dacă aveți. Dacă grădinița e aproape de casa voastră, le puteți livra chiar voi!

Invit și editurile să contribuie cu ce pot, ce bucurie mare le-ar face copiilor!

Nu trimiteți cărți rupte, îndoite, cu pagini lipsă, e păcat să nu le oferim acestor copii lucruri întregi, care pot fi iubite ca și cum ar fi noi.

E incredibil cât de puțin face statul pentru grădinițele din mediul rural (nu că pentru cele de la orașe s-ar speti)! Multe nu au nici căldură, de cărți, jocuri și rechizite nici nu se pune problema. Pun umărul părinții, dacă au cu ce. Educatoarele cumpără din banii lor și încropesc cu ce au pe-acasă… E revoltător! Dar, e, de asemenea, o ocazie să fim buni. Să dăm de la noi pentru alții.

Vă mulțumesc!

O să trec asta la gesturi de bunătate în provocarea bunătății! Puteți alege împreună cu copilul grădinița către care să trimiteți, strecurați în cutie și o scrisoare de mână cu un gând bun!

Alba, grădinița din Cut

Camelia Cutean: Sunt educatoare la grupa mare. În grădiniță sunt două grupe, în total 27 de copii. În grupa mea sunt 13 copii, când am ajuns la ei anul acesta nu aveau decât puține jucării și nici o carte, am mai dus eu câteva, dar tot sunt puține, iar copilașilor le plac mult. Părinții nu prea au posibilități, așa că dacă s-ar putea găsi și pentru noi câteva cărți pentru copii de 4-6 ani, am fi foarte recunoscători! 
Adresa pentru livrare: Gradinita cu Program Normal Cut, Cut, Str.Principala, nr. 226, Jud.Alba, Tel 0745 635149-Cutean Camelia

Alba, grădinița din Ocna Murcom.Cozmesti sat Fastacieș

Bocșa Gheorghița: Copiii fac naveta cu microbuzul școlii, vin din satele apropiate, nu avem materiale didactice, jocuri educative, încercam să ne descurcăm cu ceea ce confecționăm sau cumpărăm noi, pentru a putea desfăsura activitățile. Condițiile sunt bune în incinta grădinitei, dar materialele lipsesc cu desăvârșire…..asta e! Lucrăm cu ce avem, de aceea un set de cărți ar fi binevenit! Mulțumesc mult!

Adresa de livrare: Ocna Mures, jud  Alba, Str Lungă, nr 135 Tel. 0743305282, Bocșa Gheorghița

Alba, Grădinița cu program normal Trifești
Adresa de livrare: Str.Dîrlești, Nr 125 B, comuna Horea, jud Alba, 0766495575, Olga Neag – educatoare, în incinta Școlii generale Nr 3 Trifești.

Arad, grădinița din Andrei Șaguna

Sunt Emilia, una din cele trei educatoare a grădinitei din Satul Andrei Saguna, comuna Zimandu Nou ,jud Arad. La grădinită avem înscriși 49 de copii, 21 la program prelungit și 28 la program normal!

Adresa de livrare: Grădinița cu Program Prelungit Andrei Saguna, sat Andrei Saguna, Comuna Zimandul nou, jud.Arad, tel 0757489942

Bacău, Grădinița din satul Gioseni

Mă numesc Mihaela Păduraru și anul acesta sunt educatoarea unei frumoase grupe de copii dornici să exploreze în fiecare zi. În total sunt 23 de ursuleți de grupă mică. Grădinita noastră este în mediul rural, în satul și comuna cu același nume, Gioseni. Suntem în total șapte educatoare, avem grijă de niște copii minunați. Este al patrulea an în care lucrez că educatoare și îmi place foarte mult ceea ce fac. Pentru că materialele necesare activitătilor de zi cu zi sunt foarte importante, ne-ați face o mare bucurie dacă am primi și noi o carte în dar. Deși suntem mici, invătam să iubim și să respectăm cărtile! Vă mulțumim!

Adresă de livrare: Mihaela Paduraru
Nr de telefon: 0744291276
Adresă de livrare: GPN Gioseni, stradă Principală, Nr 205
Cod 607618
Sat/ comună Gioseni, județul Bacău

Bihor, Grădinița din Balc

Dana Bogza: Aș dori cărți pentru povești pentru o grădiniță la care sunt educatoare. Sunt într-un sat la o grupă combinată, cu rromi. Mi-ar fi de mare folos un ajutor din partea d-voastră, pentru că sunt la început de drum și nu am chiar atât de mulți bani acum pentru a investi în materiale. Mi-am luat strictul necesar pentru că nu aveam nimic. Mulțumesc anticipat!

Adresă pentru livrare: Dana Bogza, Almașu Mare, nr. 92, com. Balc, jud Bihor. Telefon: 0744225756

Bistrița Năsăud, Grădinița Monariu, Comuna Budacu de Jos

Brătianu Andreia: Și copiii de la grădinița noastră au nevoie de cărți!

Adresă de livrare: Brătianu Andreia, Bistrița Năsăud, sat Monariu, Comuna Budacu de Jos, tel. 0745378300

Botoșani, grădinița din Dimacheni

Mihaela Vrăjitoriu: Grădinița Dimacheni este o grădinită cu Program Normal din mediul rural. Avem două grupe cu 45 copii. Sălile de grupă sunt foarte mici, 4 m pătrați, unde ne înghesuim toți. Baia este ca pe timpuri, afară. Deoarece nu există posibilităti materiale, noi, educatoarele ne procuram singure materialele de unde putem. Grădinița este situată într-un sat izolat, și de aceea familiile copiilor nu au locuri de muncă. Unii copii vin la grădinită pentru a primi acel lapte și corn deoarece provin din familii numeroase cu mulți copii.

Adresa de livrare: Grădinița din satul Dimacheni, Botoșani , tel 0784021390.

Botoșani, Grădinița din Vf. Câmpului

Narcisa Budeanu: Am 17 copii la grădiniță, părinții au venituri modeste, iar gradinita este destul de sărăcăcioasă. Am avea nevoie de materiale.Va multumim!

Adresa de livrare: Budeanu Narcisa, com. Vf. Câmpului jud .Botosani. 0743839792

Botoșani, grădinița Ionășeni Vârfu Câmpului

Carmen Olariu: Ne-ar fi de folos cărți pentru copilași…

Adresa de livrare: Grădinița Ionășeni-Vârfu Câmpului, Botoșani, tel 0742033431, Carmen Olariu

Brăila, Grădinița cu program normal Maxineni
Adresa de livrare: Brăila, comuna Maxineni, sat Maxineni, strada Grădiniței, nr 48, cod postal 817090
 Telefon de contact: Oana Lăsau 0744996936

Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă

Ion Stănică, profesor de psihopedagogie specială: Aș dori dacă se poate să primim și noi cărți pentru copiii noștri din școală. În școala noastră sunt copii cu deficiențe mintale, fără părinți. Copiii cu deficiențe au aceleași trebuințe de bază în creștere și dezvoltare ca toți copiii: nevoia de securitate și afecțiune, de apreciere și întărire pozitivă, de încredere în sine, de stimă de sine, de responsabilitate și independentă. Ei sunt la rândul lor diferiți din punct de vedere al comportamentului, al motivației chiar dacă prezintă același tip de deficiență: (ADHD, sindrom DOWN, AUTISM, DISLEXIE).

Adresa de livrare: Loc. Buzau strada Horticolei Nr. 56 , jud. Buzău, Ion Stănică, Tel 0755075395

Caraș Severin, Grădinița Floare de colț din Băile Herculane

Liana Ionescu: Sunt educatoare la grădinița “Floare de Colt”, am în grijă 30 de copii de grupă mică, fiind atât de mici și atât de mulți, cu toată încercarea noastră de a-i învața cum să răsfoiască o carte și ce trebuie să facem pentru a le păstra cu grijă ca să le putem folosi atât noi cât și generațiile viitoare, nu reușim să avem cărți fără scotch, ori neîndoite”.

Adresa de livrare: Str . Castanilor nr .17 A,  Baile-Herculane, Jud . Caras-Severin, Cod . 325 200, Tel . 0752296660 – Liana Ionescu

Călărași, Școala Gimnazială nr. 1 Vlad Țepeș

Asociația Em împreună cu această școală strâng rechizite, cărți, haine și jucării pentru copiii fără posibilități din județ.

Adresa de livrare: Ruseanu Iulian, Str. Vasile Alexandri 40 Călărași, tel 0242 346 826

Călărași, grădinița nr. 1 din Răzvani

Adina Drăgușin: Lucrez ca educatoare la Grădiniță Nr. 1 Răzvani, jud Călărasi. E primul meu an, e o grădiniță din provincie cu materiale foarte puține, copii doritori de jucării, cărticele. Am adus de acasă toate cărțile cu povești ilustrate pe care le  aveam de la fiul meu. Am mai cumpărat câte ceva pe parcurs. Mulți dintre părinți nu au posibilități, iar grădinița nu dispune de materiale… Aș fi profound recunoscătoare dacă mi-ați trimite oricât, orice credeți că ar ajuta o grădiniță. Mulțumesc din suflet! 

Adresa de livrare: 0733317061 Dragusin Adina Lorena Strada Sfantul Constantin nr 9, Răzvani jud. Călărași

Călărași, grădinița nr 1 Dragoș Vodă

Săndica Voicu:  Grădinița se numește Grădiniță cu program normal nr.1 Dragoș Vodă, jud. Călărasi. Este formată din 3 grupe și are în componența 75 de copii. E o grădiniță situată în clădirea de birouri a fostului CAP, cu clase foarte mici. Dotările grădinitei fiind minime, noi educatoarele am luat cam tot ce avem acum.

Adresa de livrare: Voicu Săndica, com Dragoș Vodă, Str. Rapsodiei,nr.4, judetul Călărași, tel:0727179871

Constanța, grădinița nr. 4 din Mangalia

Tudor Florina, profesor învățământ preșcolar: Anul acesta am preluat grupa mică cu preșcolari între 2.6 ani și 3.6 ani. Grădinița nu are foarte multe resurse materiale, școala și grădinița fiind frecventată de preșcolari și școlari de etnie rromă sau cu posibilități financiare reduse. Ne-ar fi de folos aceste cărți pentru copii, mai ales că le-ar folosi trei ani de aici încolo. Adresa o voi lasă pe a mea de acasă, deoarece suntem program scurt și dacă vine curierul după programul nostru, nu va găsi pe nimeni.

Adresă de livrare: Florina Tudor, Str Frigului Nr.4, bloc FG4 Sc.A Ap13 Tel. 0728815525

Dâmbovița, Grădinița Cazaci, comuna Nucet

Barbu Daniela: Grădinița noastră se numește Grădinița Cazaci. Este o grădiniță primitoare, cu doamne primitoare și dedicate. Copiii ce vin în fiecare zi la grădi vin cu entuziasm, tot ce am reușit să amenajăm a fost cu ajutorul părinților ce au posibilități și au făcut mici donații precum jucării sau carticele ce nu le mai erau de folos propriilor copii. Ne dorim enorm să primim cărticele, chiar ne ar fi de un real folos. Vă mulțumim! Felicitări pentru gest!

Adresa de livrare: Barbu Daniela
Grădinița Cazaci
Sat Cazaci, comună Nucet, județul Dâmbovița, stradă Principală, nr 374
Tel:0761141236

Dâmbovița, grădinița nr.2 din Gura Șuții
Iuliana Coman: Sunt educatoare la Grădiniță cu Program Normal nr. 2 Gură Șutii, jud. Dâmbovița! Suntem două grupe în grădiniță, cu un efectiv de 15, respectiv 17 copii, în acest an școlar! Majoritatea copiilor au posibilități materiale reduse, dar vin cu drag la grădiniță și iubim poveștile! V-am fi recunoscători pentru orice cărticica!
Adresa de livrare: Grădinița cu Program Normal Nr.2 Gură Șuții, Com. Gură Șuții, jud. Dâmbovița! Coman Iuliana, 0722247948

Dâmbovița, grădinita cu program prelungit nr. 4, Moreni

Magda Rizescu: Moreni este un orășel micuț din Dâmbovița. Este o grădiniță de stat și așa cum bine știți statul nu oferă mai nimic. Sunt educatoare la o grupă care se vrea a fi mare, dar în realitate este mijlocie. Nu avem colțul lecturii, la bibliotecă nu există cărți, dar copiii sunt încântați când mai vin cu o carte de acasă și le citesc. Mi aș dori să înființez colțul de lectură și să aibă ei cărți din care să își aleagă ce citim împreună. Vă mulțumesc!

Adresă de livrare: Grădinița cu PP nr. 4, str. Tineretului nr. 18, cod poștal 135300, județ Dâmbovița, tel. 0761 131 682

Dâmbovița, grădinița din Vlăsceni

Nicoleta Delcă: Suntem o școală micuță din mediul rural, care are în cadrul său atât preșcolari, cât și școlari ai claselor pregătitoare-IV, cu mari dorințe de a cit și de a li se citi. Cu siguranță copiii noștri se vor bucura nespus dacă vor putea primi aceste minunate cărti, care îi vor ajuta să li se dezvolte dragostea pentru citit. Mulțumim mult!

Adresă livrare: sat Vlasceni, comună Potlogi, județul Dâmbovița, Delcă Nicoleta , 0764477870

Dolj, grădinița din Coțofenii din față

Delia Dinu, părinte: Îmi doresc foarte mult cărți pentru grădinița din satul unde și locuiesc, unde merge și băiatul meu, alături de alți copii, unii fără posibilități.
Adresă de livrare: GRĂDINIȚĂ CU PROGRAM NORMAL COTOFENII DIN FAȚĂ, COM.COTOFENII DIN FAȚĂ, JUD.DOLJ, Dinu Delia, tel. 0787 245 819
Dolj, grădinița Pinocchio, Craiova
Delia Dinu, educator: Nu neg că la fel de mult m-aș bucura dacă aș primi aceste cărți și pentru grădinița unde sunt educatoare   grupă mare- unde eu sunt educatoare …
Adresă de livrare: Grădinița „PINOCCHIO”, Str. Ștefan Velovan nr 4, Craiova, Dinu Elena , tel. 0787 245 819

Galați, Parohia Sf. Mina

Andreea Apostol: Parohia Sf. Mina organizează în perioada următoare o strângere de haine, încălțăminte, jucării, tot ce se poate pentru o familie monoparentală, o mamă cu 5 copii cu vârste cuprinse între 3 si 10 ani.

Adresa de livrare: Str. Brailei nr. 132 Galati, Apostol Andreea Cristina, 0770 982 087
Harghita, Grădinița Fundoaia din comuna Sărmaș

Andrea Țifrea: Grădinița noastră se află în mediul rural, avem un număr de două grupe combinate cu 38 de copii. Fiind o grădiniță care aparține de școală, bugetul nostru este minim, spre 0 aș putea spune, din păcate… Anul trecut am participat ca parteneri într-un minunat proiect educațional – ,, Ora să știm!,, prilej cu care preșcolarii au descoperit cărțile și taina lor! În fiecare zi avem momentul de lectură, iar copiii sunt curioși să afle lucruri noi! În speranța că ne puteți ajută și pe noi, așteptăm vești de la dumneavoastră cât mai curând! Vă mulțumim!Emoji 

Pop Roșca Lenuța Cristina, educatoare: Suntem o structură a școlii centrale din comuna Sărmas județul Harghita, grădinița Fundoaia grupa piticilor . O grupă formată din 10 preșcolari cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani activi și implicați în tot felul de activități. Toate eforturile financiare sunt asigurate în mare parte de educatoare și uneori de părinti. Ne dorim să ne îmbogăti biblioteca cu cărti de povești, enciclopedii, atlase…. vă mulțumim!

Adresa de livrare: Lenuța Pop, Grădinița Fundoaia din comuna Sărmaș, Harghita Tel. 0742252556 sau Andrea Țifrea 0761126644

Iași, grădinița din Păușești

Ionela Moisuc: Avem la grădiniță 70 de preșcolari proveniți din familii sarace, 40% fiind romi. Frecventează grădinița zilnic, deși sunt săraci. Avem doar sprijinul firav al părinților și propriile buzunare.   Am fi încântați în prag de Sărbători să ne bucurăm de cărțile dvs.

Adresa de livrare: sat Pausesti com. Dumești jud. Iași. 0767409631 , educ. Moisuc Ionela

Iași, Grădinița cu Program Normal Deleni

Adresa de livrare: Vornicu Emilia, localitatea Deleni, jud Iasi. Nr. telefon -074428338.

Iași, grădinița din Fântânele

Lenuța Lungu: Sunt educatoare la Grădiniță din Fântânele, Iași.. și din păcate nu avem o bibliotecă a noastră! Am apelat la părinți însă fiind de la țara …. nu am primit decât o carte … încerc să procur și să iau de la bibliotecă din oraș ori de câte ori pot! În comcluzie , mi-ar fi de mare ajutor câteva cărticele pe care să le descoperim în fiecare zi!

Adresa de livrare: Lungu Lenuța, sat Borosoaia, com Plugari, jud Iași , str. Vasile Lupu , nr 47, 0741512222

Maramureș, grădinița Târgu Lăpuș

Paula Pop: Fetita mea frecventează grădinița cu program prelungit Târgu Lăpuș, unde cadrele sunt foarte implicate și consider ca ar face o treaba buna cu cărțile. La începutul anului am rămas foarte plăcut impresionata de faptul ca au cerut ca fiecare copil din grupa să ducă o carte la gradi, să a le citească mereu. Fetița mea vine în fiecare zi cu un rezumat al poveștii din acea zi ♥️,ceea ce mă bucură enorm.

Adresă livrare: Paula Pop, Str 1 Mai nr 80, SC B, ap 36, Targu Lăpuș, jud MARAMURES, COD 435600, tel 0742 391 212

Sălaj, grădinița din Sărmășag

Alina: Suntem o mică grădiniță dintr-un sat din Sălaj,  cu o grupa combinată formată din 23 de copii. Ne-ar prinde tare bine cărțile.

Adresa de livrare: str. Parcului nr. 11 SARMASAG, Sălaj, tel. 0742758386

Sălaj, grădinița din Sălățig

Mihaela Farcaș, educatoare: La grădinița Domnin din mediul rural ! La grădiniță nu prea avem deloc materiale cu ce să lucrăm…doar ce fac eu! Am grupă combinată, majoritatea copiilor sunt de etnie romă. Am avea mare nevoie de câteva cărticele! Vă mulțumesc anticipat !

Adresa de livrare: Grădinița Domnin, Localitatea Sălățig, Județul Sălaj, Nr 150, strada principala . Mihaela Farcaș Tel: 0751915789

Suceava, grădinița din Solca

Repciuc Lăcrămioara: Din păcate nu avem bibliotecă, și nici cărti prea multe! Am mai cumpărat eu, dar sunt puține… Dacă puteți dona…

Adresa de livrare: Repciuc Lăcrămioara str Tomsa Vodă nr 71 loc Solca Jud Suceava, tel 0751602170

Teleorman. Grădinița nr. 2 din Comuna Nenciulești, sat Paru-Rorund
Loredana Stanciugel: Sunt educatoare într- un sat din Teleorman pentru 11 copii buni, blânzi și frumoși. Pentru că eu le-am citit dintotdeauna copiilor, as vrea sa le dotez biblioteca cu cărți potrivite pentru varsta lor, care sa ii atragă și să-i încânte, pentru a le dezvolta câtor mai multi dintre ei pasiunea pentru citit. Le-am adus mereu cărți din biblioteca băiatului meu, dar as vrea sa le aibă mereu la îndemână, așa că îndrăznesc să te întreb dacă ai vrea sa donezi câteva din cărțile de care te despărți copiilor mei de la gradinita.

Stanciugel Loredana Olguta, strada Dunării numar 14-22 bloc M9 scara A etaj 5 apartament 20, Alexandria, județul Teleorman
Telefon: 0764825363

Timiș, grădinița din Fârdea

Loredana Icobescu: Aș dori și eu  cărți pentru copiii din grupa mea, sunt educatoare.

Adresa de livrare: Grădinița P .N.Mănăștiur, sat Fârdea com. Fârdea Nr 77 jud Timiș cod poștal 307165  Tel 0724027206

Vaslui, grădinița din Fastaci
Adresa de livrare:  Emilia Marhodin 0766439709, Grădinița din com. Cozmesti,  sat Fastaci
Vaslui, Școala Primară Ivănești
Luciana Taragan: Și copiii din școala noastră au nevoie de cărți!
Adresa: str. Principală, sat Ivănești , comuna Pădureni, jud Vaslui, Luciana Taragan, tel 0784558233
Vă rog să trimiteți către ei ce puteți! Mulțumesc!
Photo by Ben Mullins on Unsplash
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

18 comentarii

  1. multumesc pentru lista.

    Intrebare pentru cunoscatori: putem face comenzi pe emag cu livrari la aceste gradinite? In sate se fac livrari? Ma gandesc la comandat un top de hartie si cate 20 seturi de culori si pixuri.
    Daca aveti si alte sugestii pt achizitionat de pe emag si care i-ar ajuta, scrieti va rog (de ex. linkuri de carti).

    • Se pot livra direct la grădiniță însă doar într-un anumit interval orar. La grădiniță fetiței mele din județul Brăila,sat Maxineni ar fi nevoie de o imprimanta,unde doamnele sa scoata si sa multiplice fișele copiilor

    • depinde de localitate, in unele cazuri sunt km suplimentari multi, poti face o simulare de costd e transport.

      poti suna la gradinita pe care o alegi si sa intrebi de ce au nevoie, cred ca e cel mai simplu.

    • Dâmbovita ,Gradinita Nr.2 Ionești-Lânărie Buna ziua! Orice ajutor constand in materiale didactice este binevenit.Multumim frumos! Adresa de contact este :Gradinita Nr 2 Ionești-Lânărie,sat Ionești,com.Petrești,jud.Dambovita,telefon 0721379196. Multumim !

  2. Bună, Ioana!
    În speranța că nu deranjez cu rugămintea mea, Grădinița nr.1 Băleni din județul Galați are nevoie de… orice jucărie, carte în stare bună, fie că nu vă mai trebuie, fie doriți să bucurați o mână de copii.
    Visul meu este să amenajez în clasă o zonă special pentru citit/relaxare/meditație, dar și o grădină senzorială.
    Dacă dorește cineva să ne ajute, adresa grădiniței este simplă, este o singură grădiniță în sat. Strada Principală, Băleni, județul Galați.
    Îți mulțumesc, Ioana!

  3. Buna ziua,cu ajutorul d-vostra copii de
    la gradinita au primit carti minunate! Daca mai doreste cineva sa ne ajute cu jucarii (majoritatea le cumpar eu)le primim cu drag.Va multumim ,oameni cu suflet mare.Budeanu Narcisa ,sat Vf Campului jud Botosani. 0743839792

  4. Buna seara.
    Mă numesc Ilie Adriana. Sunt mămica unei fetițe de 3 ani și jumătate. Locuim la sat, îmi duc fetița la grădinița de aici..
    Grădinița este sărăcăcioasă…aici se regăsesc jucării chiar și de acum 20 de ani…daca cineva poate dona cărți,jocuri sau jucării educative v.as fi recunoscătoare. La aceasta grădiniță sunt 13 buburuze frumoase cu vârsta cuprinsă între 2 și 5-6 ani. Pe lângă faptul că nu se pot bucura de diversitate în ceea ce privește jucăriile de interior,acești copilași nu au parte de bucurie nici la exterior…nu e niciun fel de jucărie nici aici ?.nici măcar un leagăn sau un tobogan…este trist să îi văd cum se strâng toți frumușeii ăștia mici sa se joace la o mana de nisip pusă cineva într-o parte a curții grădiniței.
    Daca cineva poate dona sau poate ajuta in vreun fel aceasta grădiniță, aceasta se afla in județul Argeș comuna Moșoaia sat Ciocănăi strada principala
    Mulțumesc anticipat

  5. Buna seara! Ma numesc Florina. Sunt mama unui băiețel de 4 anișori unde este elevul Grădiniței din Silistea,județul Teleorman. Va rog daca a-ti putea sa ne ajutati in a îmbunătăți gradinita cu carti,jocuri sau jucarii educative. Nu avem niciun sprijin din acest punct de vedere,copii fiind dornici de a experimenta lucruri noi. Cel mai mic ajutor este bine venit. Va multumesc!

  6. Buna seara !Ma numesc Ana Pecora , sunt educatoare la gradinita din Ciresu , jud Timis , va rog daca poate cineva sa doneze jucarii sau puzzelu-ri ptr aceasta gradinita ! Cu multumire !

  7. Buna seara !Sunt educatoare la gradinita din Ciresu , jud Timis , va rog daca poate cineva sa doneze jucarii sau puzzel-uri ptr aceasta gradinita ! Cu multumire !

  8. Bună ziua!Mă numesc Cojocariu Anca,sunt invatatoare la clasele I-a-III-a intr-un sat din Moldova și doresc să vă solicit ajutorul pentru a îmbogăți colțul de lectură cu cărți adecvate (nu ar strica și niște rechizite).Cu speranța că va fi posibil,vă mulțumesc anticipat!

    • Buna ziua!
      Va rog sa-mi trimiteti un mesaj cu un numar de telefon ca sa putem lua legatura.

  9. Interesul pentru lectură se formează încă din primii ani de viață! A-i face pe copii să iubească lectura este o mare artă, deoarece le dezvoltă vocabularul, imaginația și creativitatea. La Grădinița Muncelu de Sus, județul Iași, care în componență două grupe și un total de 42 de copii, ar fi oricând bine-venite cărți dedicate vârstei preșcolare. Mulțumim!

  10. Bună ziua! Mă numesc Dieconu Diana Ionela și sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Antonie Mureșianu Bîra, Structura Școala Primară Nr 2, Rediu din județul Neamț, la clasa pregătitoare. Deși suntem micuți, cărțile ne fascinează și ne poartă pe tărâmuri magice. Am dori să avem un colț de citit al nostru și cum școala noastră nu are o bibliotecă orice mic ajutor ar fi bine venit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *