13 ani de blog, contribuția mea în lume

Azi s-au împlinit 13 ani de când scriu aici. 13 ani! O treime din viața mea am scris aici aproape zilnic! A fost greu? Sigur că da, e un job în sine, și mulți ani l-am făcut în paralel cu jobul de birou, în agenție, la revistă, pe teren.

A fost util? Pentru mine, cu siguranță. Știu sigur că și pentru mulți alții. Câți? Sper că mulți.

Cifrele îmi arată că în ultimii zece ani au fost aici zece milioane de oameni. Cât o țară mai mică! În primii ani nu am avut nici un contorizator de trafic, așa că tot ce adun aici sunt vizite din 2011 încoace. S-au adunat în cei nouă ani peste… fiți atenți aici: 42 de MILIOANE de accesări.

Articolele mele au fost citite de 42 de milioane de ori.

Avem 120.00 de comentarii aici și niște milioane de comentarii pe pagina de facebook a blogului.

Nu mă omor după cifre și nici nu cred că ele sunt esențiale. E prima oară când mă uit la trafic de la început până acum! 🙂 Dar cifrele ne arată totuși lucruri. Lucruri clare. Care contează, uneori.

Mie îmi arată că ce fac nu e degeaba.
Că scrisul e menirea mea.

Că prin scris pot aduce o contribuție și pot face o schimbare semnificativă în mai bine.

Blogul acesta mi-a adus acceptare. Expunere, iar o dată cu ea a venit și multă ură, frică, judecată, jigniri, amenințări. Dar puține, egale cu zero dacă stau să mă uit la aprecierea, vindecarea și creșterea pe care mi le-a adus prezența mea aici, goală în fața tuturor.

De aici au pornit evenimentele, sunt acum mai mult de 100 gratuite, în țară și străinătate, despre cărți, despre sprijin, educație sexuală și terapie. Cărțile. 17 publicate, alte câteva pe drum. Grupurile de Facebook, în care ne ajutăm fără judecată.

Prieteniile. Tribul meu, tot mai mare.

Bucuria de a avea ceva palpabil, pe care l-am construit singură, care îmi aduce sens și un venit care-mi permite să contribui mai departe fără compromisuri, doar cu adevăr și dorință de a face bine.

Vă mulțumesc!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

28 comentarii

    • Oh, m-am schimbat atat de mult in ultimii 13 ani, si au contribuit multe lucruri la schimbarea mea. Habar nu am ce se datoreaza doar blogului. Sunt toate corelate, legate, e foarte greu sa le decelez.

  1. Felicitari, draga Ioana! Și la mulți ani pt astăzi! Sa fii sănătoasă și sa-ți continui menirea! Este extraordinar ceea ce faci! Te citesc de câțiva ani și cred sincer ca astăzi sunt o mama buna pt copiii mei (3!) și datorită ție! Mult succes in continuare!

  2. La mulți ani, Ioana!

    Felicitări din toată inima mea, prințesa urbana!O meriți din plin!
    Pentru blog, pentru succesul cu cărtile tale minunate, pentru părțile,, rupte,, din familia ta, pentru empatie și dragoste fata de semenii tai, pentru ca ne inspiri sa fim mai buni, mai educați și informați.
    Felicitări, om bun și frumos la suflet!

  3. Eu am invatat multe aici, in primul rand sa fiu buna cu copilul meu, sa o apreciez si sa scot din orice varianta bataia. Chiar si o palma. Sunt mama de 6 ani si, desi nu e mereu pe roze, ma bucur sa vad ca fata creste frumos, are tot mai multa incredere in ea, se ‘incarca’ in bratele mele si e gata de orice trebuie sa faca la sport si la scoala. Continua sa scrii, ca ajuta. 🙂

  4. La mulți ani de blog, de scris cărți, de iubit și de inspirație! Pe mine m-a ajutat blogul tău. La început, sa nu ma simt singura, sa vad ca disperarea mea de proaspăta mamă nu e ceva anormal, totodată sa ma bucur de poveste și a ta și a mea, sa înțeleg lucruri, sa ma înțeleg mai bine, nici ju mai știu în câte moduri m-ai ajutat. Aștept cărțile, aștept articolele, aștept întâlnirile, în lista de bucurii pentru 2019 am trecut cele doua întâlniri cu tine ca fiind realizări bucuroase ale anului. Scrierile tale fac parte din viata mea, sunt inspirația mea pentru a fi mai toleranta și mai vesela. Îți mulțumesc pentru inspirația pe care o exploatezi și pentru efortul de a pune naturalul în scrierile tale!

  5. Si sunt 9 ani de cand te citesc in fiecare zi. In fiecare zi din ianuarie 2011. Ti-am fost fidela tie mai mult decat sotului, baiatului, sau mamei mele. 🙂 Si sa o tinem tot asa, la multi ani inainte la scris si citit!

  6. Ei draga mea Ioana, la cati mai multi ani. Este indubitabil ca blogul asta ajuta multi oameni. Trebuie sa fii mandra de absolut tot ce-ai facut, ce-ai realizat, ptr ca fara tine, zeci, sute, mii, etc, de oamenii nu ar fi fost la fel. Si-ai realizat totul singura. Fara o armata de oameni in spatele tau. Ai crescut odata cu blogul, cu noi, si sunt absolut sigura ca-i facut f multi oameni sa schimbe modul in care vad educatia si chiar viata. Tot inainte, la cat mai multi ani, sa cresti mereu, sa te iubesti si mai mult, sa vezi rezultatul acestui blog, cu tot ce inseamna el. Te imbratisez ?

  7. Noi iti multumim! Fa inainte pentru ca se vede dorinta de a impartasi si de a face bine! Sa fii sanatoasa si implinita pentru a ne putea bucura in continuare! La multi ani!

  8. La multi ani, Ioana!
    Multi, frumosi, impliniti, doldora de bucurii!
    Multumesc! M-ai ajutat foarte mult fara sa stii. Si eu cred ca scrisul tau, implicarea ta sunt esentiale. Sa nu renunti.
    Iti doresc tie si celor dragi, un infinit de bine!

  9. La multi ani, Ioana. Fix in 2011 am inceput sa iti citesc blogul si am corupt-o si pe mama sa te citeasca ulterior. Te imbratisez! Multumim pentru tot ceea ce faci!

  10. Îmi amintesc precis că am intrat pe blog după ce dădusem disperată căutări pe google legate de cât și cum ar trebui să mănânce și să doarmă un bebeluș. A fost primul loc în care am descoperit că mai trecuse cineva prin ce treceam eu cu mesele și că mai erau și alții cărora le este foarte greu. De aia am și rămas cititoare, pentru faptul că atunci când scrii e real, se simte real. Nu sunt posturi despre perfecțiunea vieții de familie, despre cât de minunați sunt copiii tot timpul, despre cât de perfectă e viața ta. Și aveam nevoie de asta. Iar cărțile pentru copii sunt minunate, îți dorim cât mai multă inspirație în continuare. La mulți ani, la cât mai mult scris vindecător!

  11. La multi ani! Si la cat mai multi ani in continuare!
    Eu te-am descoperit abia de prin 2011-2012 dupa ce primul nascut aparuse in familia noastra.
    Avem aproape toate cartile tale pentru oameni mici si mari iar eu, iata-ma, 7-8 ani mai tarziu intrand aproape zilnic aici sa vad ce mai este nou.
    Va fi frumos tare daca ai reusi sa mentii comunitatea si tribul si de-acum inainte si sa ajungem sa ne dam sfaturi referitoare la …cresterea nepotilor? 🙂

  12. Felicitări pentru întreaga activitate, te citesc cu mare drag și mereu descopăr ceva interesant, util sau de pus la suflet. Succes în continuare și multa sănătate!

  13. Laaaa muuulti ani! Te citesc de atatia ani, incat nici nu mai stiu cand te-am descoperit. Dar imi aduc aminte ca era inca din perioada dinaintea copiilor. Keep going, you’re amazing! Articolele tale mi-au fost de ajutor de foarte multe ori, au atins rani vechi si au reusit sa vindece o parte din ele..si pentru asta sunt recunoscatoare. Scrie, Ioana, scrie , fara tine ar fi tare pustiu. Succes in toate proiectele si multa inspiratie. Aaah si vacante faine sa iti incarci bateriile 🙂

  14. La multi ani minunati!

    Eu te citesc inca de la inceputuri, epoca ionouka (Sper sa nu gresesc numele), chiar nu stiu cum te-am descoperit atunci dar imi placea cum scriai pe vremurile alea si am continuat sa te citesc. Si o fac in continuare desi nu am copii si nici nu planuiesc sa am si de multe ori temele despre care scrii nu ma privesc direct sau nu sunt foarte de acord cu articolele, dar cred ca sunt importante in marea schema a lucrurilor.

    Si eu zic, ca tine si ca celelalte comentarii :), ca ai crescut foarte mult (nu ma refer la chestiunile evidente tip trafic, numere etc., ci la interior si profunzime si empatie) si asta e grozav.

    Iti doresc inspiratie si blogareala frumoasa in continuare! Si iti multumesc din nou ca mi-ai oferit sansa de a imi scrie terapeutic povestea aici, candva 🙂 Nu as fi avut incredere sa fac asta daca nu ai fi creat spatiul acesta pe cat de sigur se poate crea un spatiu pe Internet.

    La multi ani!

  15. La multi ani si la multa inspiratie!
    Si eu te citesc de cand erai Ionouka. Si mi-e dor de tine, cea de atunci. Scriai…. delicious, pur si simplu. Aveai sloganul ala cu viata ca un platouas cu de toate si eu ma gandeam mereu la articolele tale ca la un platouas cu pricomigdale glazurate 🙂 Delicioase, savuroase, mereu imi parea rau cand ajungeam la sfarsit cu lectura.

    De ce zic ca mi-e dor de Ionouka – ea era mai mucalita, mai nesuparacioasa, mai putin susceptibila, poate chiar… mai putin pretioasa… Dar toti ne schimbam, si cred ca atata vreme cat vei scrie, eu te voi citi 🙂 Asa ca, spor la scris!

  16. Felicitări! Sa ne mai fii alături mulți ani de-acum încolo! Am crescut cu toții sa știi, ai crescut și tu, am crescut și noi, am fost mai buni datorită articolelor tale, au crescut și ai noștri copii cu cărțile tale, iubind-le și învațand din ele, multe lucruri am avut și mai avem de învățat încă. Mulțumim ?! La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *