Când e cel mai bine să iei bilete de avion? În ieftinuarie, când sunt cu 60% mai ieftine (p)

Noi suntem, și eu, și omul meu, destul de modești când vine vorba despre lucrurile pe care le avem. Nu dăm bani pe haine, poșete, parfumuri, genți (nu că ar fi ceva în neregulă cu asta, că nu e, doar că pe noi nu se pasionează), ne luăm haine de la Carrefour și C&A, copiilor la fel, sunt de calitate și oricum în trei luni le rămân mici. Ce nu mai e potrivit dăm mai departe. Eu am câteva rochii mai speciale pentru evenimente, scenă, filmări, dar și pe acelea le-am căutat la reduceri și le tot port. Cerceii îmi plac, am multe perechi, dar niciuna nu a costat mai mult de 90 de lei. Omul e cu acvariile, mai dă bani pe câte un filtru, o lampă sau o pompă, dar pe majoritatea le construiește singur, și pentru că îi place, și pentru că iese mai ieftin. Evităm risipa alimentară și de orice fel. Economisim cât putem.

Pe copii îi învățăm la fel. Au banii lor, pe care îi adună cu greu (am scris aici cum), au grijă de haine și jucării ca să nu trebuiască să cumpărăm des altele și ca să le poată vinde când nu mai au nevoie de ele.

Suntem destul de cumpătați (ca să nu zic zgârciți), pentru că muncim mult pentru fiecare leu câștigat și pentru că provenim, amândoi, din familii modeste. Am făcut foamea și unul și altul, am suferit destule umilințe în facultate ca moldoveni săraci la București, acum încercăm să punem deoparte și să investim în ce contează.

Ce contează pentru noi:

  1. Școala copiilor
  2. Sănătatea
  3. Călătoriile

La școală nu e nimic de negociat. Taxa e cât e, o plătim și gata. Sănătoși am fost, nu am avut probleme serioase, dar avem abonamente la clinici private și bani puși deoparte în caz că, Doamne ferește…

La călătorii însă avem ceva mai mult control. Îmi place să fac planul din vreme, să investighez oferte de early booking, să iau biletele de avion devreme, să le prind ieftine, să iau online bilete la atracții, că sunt mai ieftine.

Până anul trecut aveam două călătorii în afara țării pe an, plus câteva weekenduri prin țară. De când au început copiii școala privată, am renunțat la vacanța de primăvară, ca să mai punem bani deoparte pentru școală. Am păstrat vacanța de două săptămâni la mare din iulie, de care am nevoie ca de aer. Mai avem cinci zile la ski la Păltiniș în februarie, tabăra de familie din iulie la pădure, călătoria cu copiii acasă la bunica în fiecare august și câteva mici escapade pe la Sibiu, Brașov, Vadu în weekenduri.

La acestea se adaugă deplasările mele în străinătate pentru lecturi publice și atelierele cu părinții, care în 2020 vor fi mai multe ca de obicei. Chișinău, Paris, Bruxelles, poate Londra, Cipru, Dubai, Italia, am primit multe invitații. Să vedem ce iese.

Cheltuielile pentru aceste deplasări mi le plătesc de obicei singură, așa că, mai ales pentru că sunt multe, e bine să mă organizez din timp.

Nu eram sigură care este cea mai bună perioadă din an pentru achiziționarea biletelor de avion, asta până sa aflu de analiza făcută de cei de la Vola.ro.

După ce a analizat prețurile tuturor biletelor de avion la toate companiile în ultimii cinci ani și evoluția lor, echipa Vola.ro a descoperit că ianuarie e cea mai bună lună din an pentru achiziția de bilete de avion, pentru că acum sunt prețurile cele mai mici din tot anul! Cu până la 60% mai mici!

Se pare că ieftinuarie, cum frumos a botezat prima lună din an aceeași echipă de mai sus, e momentul perfect pentru a cumpăra biletele de avion pentru toate călătoriile care urmează în restul anului. Vacanța de vară, vizita la prieteni, city breakuri, călătorii în interes de serviciu, luna de miere etc.

Partea frumoasă e că dacă vei da o căutare pe Vola.ro după o destinație anume, pe date precise, o să vezi imediat cu cât e mai ieftin biletul de avion acum, în ianuarie, decât dacă îl vei lua mai târziu.

Adică atunci când cauți bilete pentru date anume și destinația Madrid, să zicem, vei vedea rezultate care arată așa:

Iar dacă vei da click pe De ce e mai ieftin?, vei vedea o predicție asupra felului în care va evolua prețul pe parcursul anului pentru destinația ta. Această predicție este una matematică și se bazează pe prețurile medii din fiecare lună ale biletelor la companii pe fiecare destinație în ultimii cinci ani.

Mai mult, Vola.ro oferă și alte beneficii celor care cumpără bilete de avion prin ei în ianuarie.

  • Clienții care cumpără bilete de avion în Ieftinuarie și plătesc cu un card al Băncii Transilvania au șansa să câștige zilnic, prin tragere la sorți, banii înapoi în vouchere de călătorii pe Vola.ro
  • Fiecare client care face o rezervare de bilete de avion în Ieftinuarie primește garantat două vouchere Free Now (fostul Clever) în valoare de 35 lei fiecare, pentru călătorii dus-întors la aeroport
  • În fiecare săptămâna din Ieftinuarie, Free Now oferă prin tragere la sorți vouchere de calatorie în valoare de 1.000 lei, care pot fi folosite pentru călătorii cu Free Now
  • Toți clienții care achiziționează zboruri Blue Air în Ieftinuarie au șansa să câștige marele premiu: un voucher în valoare de 10.000 €, care poate fi folosit pentru a achiziționa zboruri Blue Air de pe Vola.ro. Premiul este valabil 6 luni și este nominal (adică poate fi folosit doar de câștigător)
  • Toate zborurile Blue Air achiziționate de pe Vola.ro în Ieftinuarie au discount de 50% la bagajele de cală

În plus, poți beneficia de sprijinul echipei Vola, pentru că atunci când cumperi bilete de avion prin ei, achiți și taxa de serviciu, care este cuprinsă între 15 euro (dacă iei bilete la low cost) și 35 de euro (dacă iei zboruri de linie). Prin achitarea acestei taxe, call centerul Vola îți stă non-stop la dispoziție pentru a te ajuta să rezolvi orice problemă legată de biletele tale de avion. Au un scor de peste 85% clienți foarte multumiți în urma interacțiunii cu call-centerul, și pe facebook sunt foarte prompți. Dacă ați mers cu low cost, știți cât de greu este să intri pe fir cu cineva din call-centerul companiilor aeriene. Dacă apelați la ajutorul Vola, ei vă vor scăpa de nervi și timpul irosit. În plus, veți primi pe mail sau pe sms reminder de check-in și alte informații.

Vola.ro este cea mai cunoscută agenție de turim care funcționează online,  dar are și un sediu fizic, în București, pe Strada Principatele Unite nr. 48. Ei au introdus și asigurarea de anulare a călătoriei Vola Rambursabil, ca să recuperezi 90% din costul biletelor dacă nu mai poți călători (detalii am pus mai demult aici). Sunt foarte serioși și amabili, cunosc personal și omul fondator, și oamenii de la comunicare. Au muncit mult, au soluții tehnice foarte  bune, au crescut enorm în ultimii ani și mă bucur să pun și eu umărul la promovarea serviciilor lor, care mi se par foarte bune!

Un video despre Ieftinuarie aveți mai jos, click dacă doriți să vedeți informațiile de mai sus sintetizate.

Prin ei îmi achiziționez biletele pentru următoarele plecări în străinătate și-n țară, și o s-o fac acum, în Ieftinuarie. Nu am eu noroc la concursuri (poate pentru că nici nu prea particip), dar la vacanțe am noroc!

Am pus mai jos câteva căutări dintre ale mele pentru destinațiile care mă interesează pentru evenimente: Londra, Paris și Bruxelles, ca să vă faceți o idee despre prețuri. Intrați și vă jucați cu destinații și date. Poate ne întâlnim cine știe pe unde. 🙂

 

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199