Mami și Tati se poartă FOARTE ciudat (lansare de carte și premieră de teatru)

Eram cu copiii la o petrecere a unei colege de-ale lor. Ei se alergau dintr-o cameră în alta, dansau, se închideau în camere, se ascundeau pe sub scaune, în timp ce părinții stăteau civilizat adunați într-un colț, cu câte un pahar de suc de mere în mână. Mintea mea a luat-o razna și mi-am imaginat părinții aceia urcându-se pe canapele să sară, târându-se pe jos ca să se ascundă pe sub mese, râzând din tot sufletul, împingându-se când vine tortul și probând costume de super eroi.

M-am dus la gazdă și-am rugat-o să-mi spună unde mă pot retrage pentru câteva minute, să pun pe hârtie.

Știți cum e, dacă nu faci ceva rapid cu ideea, ceva fizic, să o scrii, să modelezi ceva cu ea, se pierde, dispare, a venit degeaba.

M-am retras în camera copilului mai mic, unde era ceva mai liniște. Am pus pe hârtie câteva gânduri. Apoi au venit fetele să mă roage să le dau unghiile cu ojă de copii. Le-am dat. Au plecat. Am mai scris ceva. Au venit băieții, să se plângă că nu știu care dintre ei le-a dărâmat ceva din Lego. Am mai scris un pic. Au venit iar fetele, să le împletesc părul spic. Au plecat, am mai scris.

Când am ajuns acasă, le-am citit copiilor ce aveam. Opt scene. Au râs de s-au prăpădit. Am mai lucrat niște zile. Am terminat manuscrisul. Le-am citit iar, reacția lor a fost exact ce trebuie. Mai citește-ne o dată faza ai cu Tati și căcățelul de câine. Și pe aia în care Mami se agață de Tati și vrea să meargă cu el la toaletă, ca să nu se despartă de el. Și aia cu copacul de care se îndrăgostește Tati. Și pe aia cu….

Așa s-a născut povestea din Mami și Tati se poartă FOARTE ciudat, adică volumul doi de la Mami și Tati se poartă ciudat, care știu cât de mult a prins la copii, pentru că e mereu aleasă de ei la lecturi în școli, toți o recunosc, toți vor s-o audă iar, ce bine e când mami și tati nu mai sunt așa de serioși! 🙂

Doar că partea asta a doua e și mai trăsnită. Mami se crede Elsa, nu vrea să-și pună centura în mașină și când Tati insistă, ea face o criză de furie, Tati vrea să rămână în pădure cu copacii și cară acasă ditamai creanga, pe care o botează Marcela, Mami devine dependentă de telefon și dă cu capul de uși, Tati își împinge un coleg pe scări după ce acesta îi spune că s-a îngrășat, apoi regretă și își cere scuze, amândoi se tem să doarmă pe întuneric și vin peste Micuț în pat, ca să nu doarmă singuri și tot așa.

Zenko Karda, ilustratoarea primei cărți, a intrat iar în joc și uite-așa avem acum o carte nou-nouță, distractivă și colorată, pe care cred eu c-o vor iubi copiii mai mult ca pe prima! Iese din tipar luni, dar eu azi nu mai am răbdare și vă anunț așa:

  • Lansarea cărții este pe 15 martie, duminică, de la 17.00 la Sala Rapsodia, pe Lipscani
  • Avem și premiera piesei de teatru, dramatizare după carte, jucată de Trupa Sufletos în trei personaje, cu muzică, dubioșenii, știți că o facem lată! O să muriți de rââââs! De la 17.30, Sala Rapsodia, pe 15 martie. Biletele au preț simbolic, 11 sau 13 lei, și le puteți lua de aici.
  • Dacă vreți să precomandați cartea, o găsiți aici. Avem și reducere 30% cu codul CIUDAT la ea și la celelalte titluri de pe pagina respectivă, pe care le prezint mai jos (sunt patru titluri noi din seria Buni Cloșcă, foarte amuzante, o carte nouă de Gabriela Șulea și o carte foarte bună despre secrete). Codul se aplică și la Echipa de prieteni MĂSIMTBINESCU, cartea de împrietenit copiii cu procedurile medicale, care e scrisă de mine și lansată acum două săptămâni)

Iată și câteva scene din carte, să știți la ce vă așteptați.

Ce drăguță e Mami Elsa, nu? Eu recunosc că mereu mi-am dorit o rochie din asta…

Iar acestea sunt celelalte cărți noi, pe care vi le recomand. Cea mai amuzantă este Ursulețul Koala care vorbea urât, dar și Crocodilul care se teme de apă. Și Zebra care nu vrea să meargă la școală e simpatică tare! Avem și continuarea de la grădina zoologică zăpăcită, de data asta animalele se costumează în alte animale, Carnaval la Zoo! Ah și Nu am fost eu, carte despre responsabilitate. O burtică plină de secrete e și foarte utilă, învață copilul despre povara secretelor și cât de eliberator e adevărul.

Asta e! Să ne vedem cu bine pe 15 martie la râs și voie bună! Și nu uitați:

Citiți această carte seara împreună cu copilul vostru, înghesuiți în pat, inimă lângă inimă! O să râdeți și o să vă minunați, o să vă bucurați că la voi acasă nu se întâmplă lucruri chiar atât de ciudate și o să adormiți recunoscători și cu zâmbetul pe buze, promit! Iar a doua zi o să fie nevoie să o citiți iar, poate chiar de trei ori la rând. Asta-i chestia ciudată cu cărțile care te fac să râzi: nu te mai poți desprinde de ele. Asta și pentru că sunt puțin magice: te ajută să te relaxezi și să tratezi conflictele cu copiii (sau părinții, după caz) ca pe niște prilejuri de învățare, nu de supărare.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

12 comentarii

  1. Salut Ioana,
    ” Codul se aplică și la Echipa de prieteni MĂSIMTBINESCU, cartea de împrietenit copiii cu procedurile medicale, care e scrisă de mine și lansată acum două săptămâni)” .
    Chiar vroiam sa iau si cealalta carte dar codul nu se aplica din pacate.

    • Buna.am luat bilete. Rrducerea este doar pentru precomanda sau o sa fie si la lansare redusa? De asemenea Se pune problema oare sa nu se organizeze piesa si lansarea din cauza noilor masuri? Bine mai este timp si nu e o problema anularea.presupun ca vom fi anuntati oricum.

    • Buna, da, cel mai probabil acum este ca vom amana. Voi anunta imediat ce ne decidem.

  2. Buna! Am făcut o comanda acum cateva zile….dacă s-a amânat lansarea cand vor fi livrate? In perioada asta de vacanță forțată ne-ar prinde grozav de bine cateva titluri noi ?

    • Buna, cartea vine joi de la tipar si toate comenzile vor fi expediate joi si vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *